Találatok a következő kifejezésre: A fekete hogyan távolít (2 db)

A fekete hajfestéket hogyan távolít (tat) hatnám el a hajamról?

Ugyanis befestettem feketére pár hónapja, de azota hiába próbáltam meg átfesteni másmilyenre be sem fogja semmi. Pedig hiába kopott már le nagyon a festék még így is...

Legjobb válasz: Ezen csak egy szõkítés segíthet!Sajnos az nagyon tönkre teszi a hajat és utánna még érdemes befesteni hogy normális szine legyen.Én ezt szakemberre bíznám , nehogy tönkretegyem a hajam!

Ezen csak egy szõkítés segíthet!Sajnos az nagyon tönkre teszi a hajat és utánna még érdemes befesteni hogy normális szine legyen.Én ezt szakemberre bíznám , nehogy tönkretegyem a hajam!
Fodrász---> Radírozás (mûvelet neve) Nem egy egyszeri mûvelet, de kevésbé roncsolja a hajadat, mint az egyszerû szõkítés.
igénybeveszi és tönkreteszi a hajadat, ha a feketétõl meg akarsz szabadulni.. nekem sötétbarnából van világos szõke, de kínszenvedés és félév kellett hozzá mire azt mondtam kinéz valahogy végre. de ezt tudhattad volna mielõtt befested, hogy a feketét leghatékonyabban az olló viszi ki...
próbáld meg lenöveszteni, ha nagyon csúnya a lenövés, esetleg megpróbálhatod, hogy míg növeszted, csak bemosóval fested a hajad, és így közben nõ a festék a hajadról, de mégse csúnya

A különböző kultúrák hogyan álltak hozzá a homoszexualitáshoz (mind a ffihez, mind a nőihez)? A zsidó-keresztényt ismerjük, de pl. Távol-Keleten, Fekete-Afrikában stb?

Legjobb válasz: Annyit tudok, hogy a hollandok nagyon toleránsak ebben is. Meg egy japán filmben volt valamikor, hogy természetesnek vették volna, ha a férfi fõszereplõ egy fiút szeretne szeretõnek.

Annyit tudok, hogy a hollandok nagyon toleránsak ebben is. Meg egy japán filmben volt valamikor, hogy természetesnek vették volna, ha a férfi fõszereplõ egy fiút szeretne szeretõnek.
Én úgy tudom, hogy az ókori Rómában ha valamely személyrõl kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik, némiképp még jobban is haladt a politikai ranglétrán.
http://www.otkenyer.hu/m02-2-22.php ; , , Van egy etnográfiai atlasz, a Murdoch-atlasz, amiben nagyon tömören négyezer archaikus és jelenlegi társadalom legfontosabb jellemzõi szerepelnek. A társadalmak hatvan százalékában a homoszexualitás elfogadott, a kultúrába valamilyen módon beépült. A másik negyven százalékból harmincban tolerált, tehát nincs beépítve a kultúrába, de nem csinálnak belõle gondot. És van néhány társadalom, amelyben a társadalom tiltja a homoszexualitást és mindenféle rendszabályokat hoz a megakadályozására. A zsidó-keresztény kultúra ilyen."
Arról hogy a rómaiaknál tényleg elõny lett volna a más beállítottság nem halottam, mindenesetre erõsen kétlem. A római jog alapján csak az lehetett tisztségviselõ (magistratus) aki önjogú volt (nem élt az apja vagy függetlenítette magát). Ha pedig önjogú volt akkor uralma alá tartozott minden leszármazottja és felesége. A házasság azonban azonos nemûeknek tilos volt (a házasság célja az utódnemzés) igy hacsak nem áldozta be magát akkor utódtalan volt, ami szerintem inkább politikai hátrány mint elõny. Ezenkivül azonban nem igazán zavarta õket semmiféle szexuális beállitódás, sõt... A görögöknél természetes volt ez a kapcsolat, idõnként szinte divat. A nõk és a férfiak élete, neveltetése, mûveltsége olyannyira eltért hogy intellektuális kapcsolat nem igazán volt köztük, a férfi-nõ kapcsolat a gyereknemzéshez szükséges "rossz" volt. A "szerelem" ilyen körülmények közt leginkább a férfiak közt alakult ki. Ezenfelül sok más ok volt még. A neveltetés egyéni tanitómesterek révén folyt, amibe beletartozott a szexuális nevelés is, a "tanárbácsi" által. (pedaraszta) Hellász rendkivül gyorsan túlnépesedett, a törvények megnövelték a férfiak házassági életkorát (30 fölé). Házasság hiján a férfiak a szexuálisan legaktivabb idõszakban nem tudtak (pontosabban igen nehezen) nõhöz jutni, fel kellet találni magukat (homoszexualitás, zoofilia)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!