Találatok a következő kifejezésre: A fekete hogyan (1532 db)

Epsonba asszemm kell mind a 4 szin akkor is ha csak feketén akarsz nyomtatni akkor is
Te meg gondolj bele, hogy itt ülök az iorodában ahol 3 epson nyomtató van, és ha kifogy egy szín akkor még feketében sem nyomtat.Tudom hogy logikátlan de nem én gyártom ezeket a szarokat.
Igen, az üreseket meg benthagyod, nem fog vele semmit sem csinálni (max pacát, ha színesen akarsz nyomtatni vele :D)
#2 Ez hülyeség.Most gondolj bele ha az egyik patron kifogy akkor vennie kell bele egy másikat ahhoz hogy használhassa?Tehát hiába van benne 3 teli patron, nem tudja használni mert a negyedik üres?Teljesen logikátlannak hangzik
A kérdező hozzászólása: Mert én föleg szöveget nyomtatnák!Most akkor ha pl kifogy a kék tintapatron már nem is lehet vele tovább nyomtatni még nem veszek bele újat?
Így van. Ha valamelyik színt üresnek látja nem fog engedni nyomtatni semmit. Megvan az oka, hogy miért, fõleg az hogy vegyél patront akkor is ha csak a feketére lenne szükséged.

Nemrég vettem egy Epson Stylus s22 nyomtatót. Ha ki is fogynak a tintapatronok nem muszáj mind a 4 szint megvenni elég csak a feketét, hogy birjak vele tovább szöveget nyomtatni?

Legjobb válasz: Olyat kell venned amit kifogyottnak jelez, addig nem fog nyomtatni amíg meg nem kapja. Feketét sem nyomtat, ha más szín van kifogyva akkor sem.

Olyat kell venned amit kifogyottnak jelez, addig nem fog nyomtatni amíg meg nem kapja. Feketét sem nyomtat, ha más szín van kifogyva akkor sem.

A (festett) vörös hajat befogja a barna festék? Vagy az is olyan mint a fekete, hogy csak leszívatással jön ki?

Legjobb válasz: Tapasztalatom szerint sötétségtõl függ. Egy vöröses árnyalata mindenképp maradni fog, de pl. a sötét gesztenye szépen fedi a mahagónit, a rozsdás/õszi színeket vagy gyömbér árnyalatot egy kicsivel sötétebb barna is nagyjából takarja. Pár festés alatt átmegy a hajszín barnába.

Tapasztalatom szerint sötétségtõl függ. Egy vöröses árnyalata mindenképp maradni fog, de pl. a sötét gesztenye szépen fedi a mahagónit, a rozsdás/õszi színeket vagy gyömbér árnyalatot egy kicsivel sötétebb barna is nagyjából takarja. Pár festés alatt átmegy a hajszín barnába.
A kérdező hozzászólása: köszi! én ilyesmire gondoltam: http://delina.hu/wp-content/uploads/2010/08/voros1.jpg ez mnnyire sötét?
nekem szinte piros volt a hajam és kifakult vörösre. azóta átfestettem egyszer feketére és barnára és közben még nyáron a nap is szívta ki de még mindig látszik a vörös benne. Talán ha kiszívják belõle akkor egy idõ után eltûnik
Detto... sok idõ és sok barna festék...
a vörös haj mindig lefogja dobni a más színt akárhányszor fested be! szóval le kell szivatni vagy egy jó párszor kikoktélozni!

A fehér alapú fekete csipkés ruhám befogta a fekete csipke. hogy szedjemmki hogy megint szép legyen? Mert nagyon szeretem

Legjobb válasz: "A fehér alapú fekete csipkés ruhám befogta a fekete csipke." Ez helyesen így lenne: "A fehér alapú fekete csipkés ruhámAT befogta a fekete csipke." A kérdésre válaszolva: kiszednk nem igazan tudod, az egyetlen módszer, hogy használható legyen, ha az egészet feketére fested. Ami még esetleg lehetséges, csak nem valószinü, hogy megoldható, hogy a csipkét leszeded, a fehér részt festékeltávolító vegyszerrel kifehéríted (a hipó vagy hasonló nem hatásos), és utána megint rávarrod a csipkerészt. De ehhez igen jól kell tudni varrni, és a legrosszabb esetben mégsem jön ki rendesen a fekete elszinezödés.

"A fehér alapú fekete csipkés ruhám befogta a fekete csipke." Ez helyesen így lenne: "A fehér alapú fekete csipkés ruhámAT befogta a fekete csipke." A kérdésre válaszolva: kiszednk nem igazan tudod, az egyetlen módszer, hogy használható legyen, ha az egészet feketére fested. Ami még esetleg lehetséges, csak nem valószinü, hogy megoldható, hogy a csipkét leszeded, a fehér részt festékeltávolító vegyszerrel kifehéríted (a hipó vagy hasonló nem hatásos), és utána megint rávarrod a csipkerészt. De ehhez igen jól kell tudni varrni, és a legrosszabb esetben mégsem jön ki rendesen a fekete elszinezödés.
A kérdező hozzászólása: -.- baszus..komolyan 2 betû miadt kijavítottál? Amúgy..ezen gondolkodtam én is..de az ugy volt szép..feketével nem az igazi..de köszi:)

Vilagos borhoz zoldes-barna szemhez hogy alna a fekete haj? Es kekes fekete vagy inkab a natural fekete a job? Most sotet voros de kell a valtozas

Legjobb válasz: Szerintem mindegy milyen fekete, biztos jól állna. :) Én fekete hajú vagyok és ez az én színem is, mégis most egy "kicsit" én is átváltozom, méghozzá szõke nõvé. :) De csak egy darabig!! Aztán visszatérek a feketéhez az biztos!

Szerintem mindegy milyen fekete, biztos jól állna. :) Én fekete hajú vagyok és ez az én színem is, mégis most egy "kicsit" én is átváltozom, méghozzá szõke nõvé. :) De csak egy darabig!! Aztán visszatérek a feketéhez az biztos!
valszeg jól állna, de szerintem maradj vörös, mert úgy különlegesebb.max világosíts a hajszíneden.de ahogy gondolod.
2.válaszoló vagyok ! *ha mégis a fekete, akkor már kékes
Elsõ vagyok: meggondoltam magam és inkább maradok fekete, annyira közel áll hozzám ez a hajszín! Szerintem jó a fekete és a kékesfekete is, én most kékesfekete leszek!

Miért beszélnek arról, hogy a fekete lyuk (miután elnyel ezt-azt) nagyobb lesz?

Közben meg azt mondják pontszerû, végtelen gravitációval, stb. Egy pont hogy lehet nagyobb?

Legjobb válasz: A fekete lyukat legkönnyebb úgy definiálni, mint egy olyan testet, amely testtõl való eltávolodáshoz szükséges szökése sebesség nagyobb, mint a fénysebesség. A fekete lyukat, mint jelenséget felbonthatjuk 2 részre: 1.) Szingularitás: ez egy pontszerû, kiterjedés nélküli test, melynek óriási tömege van, mely akkora gravitációs mezõt eredményez, mely mezõbõl semmi, még maga a fény sem menekülhet. 2.) A szingularitáshoz tartozó Schwarzschild-sugár: az a távolság, amely után a fekete lyuktól való eltávolodáshoz szükséges sebesség nagyobb, mint a fénysebesség. Egyszerûen megfogalmazva ez a sugár jelöli ki azt a felületet, amit a köznapi értelemben szokás fekete lyuknak nevezni, azaz ennek a körnek a területén nem látunk semmit. Ez a sugár növekszik, ha a szingularitás tömege növekszik és mivel az konstans, minden idõpillanatban növekszik, ezért ez is folyamatosan növekszik, ezért szokták azt mondani, hogy nagyobb lesz a fekete lyuk, mert nagyobb lesz az a sugár, amin belülrõl semmi nem képes eltávolodni a szingularitástól. Remélem érthetõ volt, amit leírtam, még ha nem is teljesen helytálló, hogy a szingularitás kifejezést használtam mindenhol, de így egyszerûbb volt.

A fekete lyukat legkönnyebb úgy definiálni, mint egy olyan testet, amely testtõl való eltávolodáshoz szükséges szökése sebesség nagyobb, mint a fénysebesség. A fekete lyukat, mint jelenséget felbonthatjuk 2 részre: 1.) Szingularitás: ez egy pontszerû, kiterjedés nélküli test, melynek óriási tömege van, mely akkora gravitációs mezõt eredményez, mely mezõbõl semmi, még maga a fény sem menekülhet. 2.) A szingularitáshoz tartozó Schwarzschild-sugár: az a távolság, amely után a fekete lyuktól való eltávolodáshoz szükséges sebesség nagyobb, mint a fénysebesség. Egyszerûen megfogalmazva ez a sugár jelöli ki azt a felületet, amit a köznapi értelemben szokás fekete lyuknak nevezni, azaz ennek a körnek a területén nem látunk semmit. Ez a sugár növekszik, ha a szingularitás tömege növekszik és mivel az konstans, minden idõpillanatban növekszik, ezért ez is folyamatosan növekszik, ezért szokták azt mondani, hogy nagyobb lesz a fekete lyuk, mert nagyobb lesz az a sugár, amin belülrõl semmi nem képes eltávolodni a szingularitástól. Remélem érthetõ volt, amit leírtam, még ha nem is teljesen helytálló, hogy a szingularitás kifejezést használtam mindenhol, de így egyszerûbb volt.
Kérdezõ, a te problémád a következõ. Van egy térrész, amelybõl nem jön információ. Ezt a térrészt elnevezzük fekete lyuknak. A méretét onnan tudjuk, hogy "rajta kívülrõl" már jön információ. Van tehát egy térrész, de tudjuk, hogy a tér azon részén is van "valami", hiszen az "elnyelést" érzékelhetjük. No már most e térrésznek - mivel fene kíváncsi természetû az ember - a belsõ szerkezetét, a benne uralkodó törvényeket is szeretnénk megérteni. Erre közvetlen lehetõségünk nincs, hiszen onnan információ (se részecske, se foton, se sugárzás, szóval semmi, aminek nevet adnál) nem jön ki, tehát két lehetõség marad, ami igazából egy. Figyeljük a környezetét, az onnan érkezõ információkból próbálunk következtetni a belsõ törvényeire, továbbá vannak fizikai ismereteink, matematikai eszköztárunk, és hozzá egy szakzsargonunk, és így fogalmazunk meg a fekete lyukról valamit. Aki nem érti a szakzsargont, a meglehetõsen elvont logikai modelleket (egyáltalán, hogy ilyesmit hogyan gyártunk), aki a részecskefizika bonyolult világával nincs tisztában, az bizony félre fogja érteni, vagy semmit se ért belõle (azaz halandzsának érzékeli). A fekete lyukkal kapcsolatban elhangzó fogalmakat nem szabad úgy értelmezni, ahogy azokat a hétköznapi életben tesszük. De ennek az ellentmondásnak feloldásához meg kellene tanítani a fizikát.
Pontszerû. Valójában nem pont, csak bizonyos szempontból pontszerûnek tekinthetõ. Például azért, mert mérete elhanyagolható az "események" karakterisztikus méreteihez képest. Szóval például mikor szétroncsol egy csillagot, akkor a csillag méretei annyival nagyobbak, hogy számolhatunk úgy (pl. modellezésben), mintha az egész fekete lyuk egy pontba lenne sûrítve. De ha közelebb megyünk, akkor nyilvánvaló, hogy nem egy pont. Példák, hogy értsd: ha leszúrok egy elektródát a földbe, és áramot vezetek le (ez egy geofizikai módszer, bocsi, szakmai ártalom :D), akkor úgy tekintem, hogy az elektróda, amin lemegy az áram (vaskaró amúgy), az egy pontban van. Mert 500 méteres mérésen tök mindegy, hogy hogyan viselkedik a 20 centi hosszú és 3 centi vastag karó :) Najó, lehet, hogy nem a legegyszerûbb példa... :P De ha pattogtatsz egy pingponglabdát, akkor is látod, hogy egy pici labda pattan másfél méter magasra. Ergo a méretei elhanyagolhatóak, ha számolgatsz, akkor úgy is számolhatsz vele, hogy egy "anyagi pontot", amelynek tömege van, dobálsz a földre. (És leszarod, hogy anyagi pont nem tudnak visszapattanni :D) Érthetõ?
A kérdező hozzászólása: A kérdezõ: Gondolom persze nagyobb fekete lyuk alatt nagyobb tömegû ill. gravitációjú fekete lyukat értenek, de akkor meg miért nem világosan ezt mondják, miért mondják hogy "nagyobb lesz".
A Planck-állandós témához annyit fûznék hozzá, hogy a fekete lyukak esetében általában csõdöt mond a fizika, pontosabban az, ahogyan mi leírjuk, szóval elég úgy tekinteni, hogy a Planck-állandó érvényes mindenhol, kivéve a fekete lyukak esetében (lehet, hogy ott is, ebben az esetben kérem javítsanak ki a nálam okosabbak). Még annyi, hogy végtelen tömeget össze lehet zsúfolni egy szingularitásba, meg egyébként sem létezhet a pontszerûnél nagyobb szingularitás, mert az óriási gravitációs erõ, minden ellenállást elsöprõen egyetlen pontszerû dologgá húzza össze az anyagot.

Feketehajúak. Miért nincs a fekete hajra semmi sapmon meg semmi ilyesmi dolog? Eszrevetteek hogy van a szőkére, barnára es festettre. Akkor fekete hajra nincs semmi külön sampon vagy most ez hogy van?

Legjobb válasz: Itt elég ritka a természetes fekete haj a magyarok között, inkább csak a nagyon sötét barna a jellemzõ, gondolom ezért nem csinálnak ilyen sampont. Mondjuk amúgy is szerintem tökmindegy milyen színû hajra van, legalábbis én már használtam szõke hajra valót (a tövénél fekete a hajam, a vége sötétbarnás), és semmit sem csinált vele. Ez épp olyan, hogy drogériás alapozók között egyszerûen nincs olyan világos, ami nekem kéne, mert nem jellemzõ ez a bõrszín az országban. Ázsiában meg közepes vagy sötét színû bõrre nem találnál. Ott meg gondolom csak fekete hajra való sampon van, mert ott szinte mindenkinek fekete a haja. :D

Itt elég ritka a természetes fekete haj a magyarok között, inkább csak a nagyon sötét barna a jellemzõ, gondolom ezért nem csinálnak ilyen sampont. Mondjuk amúgy is szerintem tökmindegy milyen színû hajra van, legalábbis én már használtam szõke hajra valót (a tövénél fekete a hajam, a vége sötétbarnás), és semmit sem csinált vele. Ez épp olyan, hogy drogériás alapozók között egyszerûen nincs olyan világos, ami nekem kéne, mert nem jellemzõ ez a bõrszín az országban. Ázsiában meg közepes vagy sötét színû bõrre nem találnál. Ott meg gondolom csak fekete hajra való sampon van, mert ott szinte mindenkinek fekete a haja. :D
a fekete a legtartósabb festék, ezért nem igazán csinálnak neki külön sampont
A kérdező hozzászólása: nem festett a hajam, hanem természetes, mivel tudnám a legjobban kiemelni.?
az esetes öblítést a legtöbb sötét hajra ajánlják, fekete hajra állítólag a kókuszolaj jó http://kokuszolaj.bloglap.hu/cikkek/a-kokuszolaj-elonyei-a-f..
most néztem hogy elírtam *ecetes
Hajöblítésre használhatsz fekete teát, vagy egy jó erõs feketekávé fõzetet.
Próbáld ki a diófõzetes öblítést..ezt szokták ajánlani sötét vagy fekete hajra. Egy fazék vízbe tegyél oda annyi vizet amennyi öblítõ vizet szeretnél( kb. az 1/3-a elpárolog) dobáld bele a diólevelet és esetleg zöld diót ha van forrald fel, és már kész is. viszont nem áll el túl sokáig meg a friss fõzet sokkal hatékonyabb, szóval szerintem egyszerre csak egy adagot készíts! :) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat

Hogy lehet és mennyi idővel átfesteni a fekete színt a hajban valami meleg mézes árnyalatra? 2 éve fekete.

Legjobb válasz: Lehet ,hogy ennek a válasznak nem fogsz örülni,de azért megosztom veled,hogy én hogy jártam. 1,5 évig fekete volt a hajam...Havonta festettem.Aztán tavaly novemberbe sötét barnára akartam kiszívatni,tehát szõkíteni kellett.1 fokot sem halványult,szarrá tört...Most van 1 éve,hogy nem festem,és pont holnap vágatom le azt a részt ami fekete még és örülök ha a vállamig érni fog a hajam,de inkább,mint hogy ilyen csúnya maradjon(a hajam alja még fekete...ugyanis kénytelen voltam lenöveszteni):/

Lehet , hogy ennek a válasznak nem fogsz örülni, de azért megosztom veled, hogy én hogy jártam. 1, 5 évig fekete volt a hajam...Havonta festettem.Aztán tavaly novemberbe sötét barnára akartam kiszívatni, tehát szõkíteni kellett.1 fokot sem halványult, szarrá tört...Most van 1 éve, hogy nem festem, és pont holnap vágatom le azt a részt ami fekete még és örülök ha a vállamig érni fog a hajam, de inkább, mint hogy ilyen csúnya maradjon(a hajam alja még fekete...ugyanis kénytelen voltam lenöveszteni):/

Valóban igaz, hogy a fekete férfiak pénisze nagyobb, mint a fehéreké?

Sokan valószín?leg azt válaszolják, hogy nem a méret a lényeg, nem is emiatt kérdezem, csupán kíváncsiságból.

Legjobb válasz: Fekete és fekete ember között is van különbség. Nem igaz hogy minden fekete emberé nagy!!!!

Fekete és fekete ember között is van különbség. Nem igaz hogy minden fekete emberé nagy!!!!
Igaz is meg nem is. Ugyanis van a vérpénisz és a húspénisz. Az egyik ernyedt állapotban már eleve nagy és erekciókor nem nagyon nõ meg. A másik viszont alapállapotban kicsi és erekciókor sokkal nagyobbra nõ. De a végén ugyanaz az eredmény vagyis erekciókor mindkét fajta ugyanolyan nagy. És ez a lényeg, nem?
Átlagban nagyobb van nekik, de köztük is vannak kis és extra nagyfarkúak is! Fehéreknél 15cm az átlag, feketéknél 17!
16:16-nak-Biztos nagyon kitágított és utána egy normál méretû már harangozott benned! Szar neked, hogy most már farokméret alapján is szelektálnod kell a férfiakat! :D
Általánosságban igen. A sárgáké meg kisebb még a fehérekénél is :)
Életem elsõ férfija fekete bõrû volt, általa vesztettem el a szüzességemet. Nem tudom, ha fehér férfi lett volna, akkor is annyira fájt volna-e az elsõ együttlét, de mindenesetre a fekete barátommal fájt és utána következõ néhány alkalom is. 2 év elteltével fehér bõrû barátom lett, akinek a péniszméretét látva egyértelmû volt, hogy a fekete barátomé jóval nagyobb volt az övénél, ez meglepett annak ellenére, hogy afféle "mendemondának" tartottam, a fekete férfiak pénisze nagyobb a fehérekénél... Saját tapasztalatom ez. Nem is volt annyira izgi a fehér bõrû barátommal az együttlét. Lehetséges, hogy az övé a "kisebb kategóriát" képezi, ezt nem tudom megítélni, mert egyébként nem vagyok olyan nõ, hogy lett volna jó sok "hasonlítási alapom" (= pasim)....
Biológiailag minden feketéé elvileg nagyobb mint a fehéreké vagy a sárgáké mivel melegebb éghajlaton élnek ez azért van hogy nagyobb felületen képesek legyenek párologtatni.Lásd példa vörös róka füle farka közepes.Sarki róka farka füle kicsi.A sivatagi rókáé pedig mind a kettõ a legnagyobb méretû nah ez is ezért van!
Szerintem nem. De amúgy is: nem a méret a lényeg (:
Én voltam fekete pasival, de neki nem volt nagyobb mint egy fehéré, kb olyasmi volt, talán egy picit vastagabb inkább :) )
A kérdező hozzászólása: Akkor valószínûleg a fehér barátomé a "kisebb kategória". Nem voltam másik fehér pasival rajta kívül, tehát többet nem tudok errõl saját véleményt nyilvánítani.
Ezek szerint zavar a barátod mérete kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Õszintén: igen. Bár nemrég szakítottunk, de nem a péniszének mérete miatt. Valóban meglepett, hogy az övé kisebb volt (jóval), mint a fekete exemé.
Keress akkor magadnak fekákat, menj ki Afrikába, aztán majd megkaphatod!;) Vagy van még egy ötletem, bármelyik férfi aki tetszik nézz bele a gatyájába, aztán ha nincs fél méteres farka szóba se állj vele! Õszintén mondom ez már kicsit szánalmas, nem elég, hogy ma már egy férfinak egyre több mindenben kell megfelelnie , hogy felhívja magára egy nõ figyelmét, de most már azon is aggódhatunk és stresszelhetünk, hogy talán nem adott elég nagy [email protected] a Jóisten! Pff.. 22/F
Amúgy azért nagyobb a farkuk, mert a fekete nõknek beljebb van a méhe. Vagy azért van beljebb a méhük, mert a pasiknak nagyobb a farka ? Kár, hogy nem jönnek be a néger csajok, pedig õket biztos nem feszíteném annyira :S Na mind1. Amúgy az az urban legend járja, hogy a fehér pasik az ázsiaiak után a legrosszabbak a szexben. Ezért van, hogy amerikában az összes csaj elõnyben részesíti a négereket/latinokat. Ez engem hátrányosan érint, mivel fehér vagyok :S
Szerintem nem se szakíts a parttereddel a pénisz mérete miatt. Amúgy ha elérhetõ közelségben van a fekete exed és vele jó volt, feldobhatnád neki. Alakalmánkét vagy szerencsés esetben kellelõ gyakorisággal elmunkálkodhatnátok egymáson. Ez mellet, mellé könnyebb találni egy pasit. Nem kell óriás farkat keresned, könnyen lehet hogy az új fejben is az. Mert fejébe szállt a dicsõség, hogy mekkora van neki. Mert ha vele is jó a szex, akkor lehet választani, vagy dupla örömforrásod lesz. Ha nem meg, le kell szabályozni az új párod. És kellemes két laki életet élhetsz. A kétlaki életnél, a gyermek nemzés fáradalmai bonyolultabbak. Viszont nem kell minden téren ideális pasit keresni elég a jó férj és apa. Nem kell még ó pasinak és szeretõnek is lennie.

Lehetséges hogy a féreglyuk bejárata a fekete lyuk?

Legjobb válasz: Gyakori tévhit, hogy ami anyag belép a fekete lyukba, az egy fehér lyukon át távozik, valójában a fekete lyukba belépõ anyag végig a fekete lyuk vonzáskörzetében marad, nem megy onnan sehová, a fehér lyuknak pedig a belsejébe nem tudsz bevinni anyagot. A tévhit onnan eredhet, hogy ha veszünk egy téridõt, amelyik tartalmaz egy fekete lyukat, meg egy fehér lyukat, majd úgy MÓDOSÍTJUK, hogy a két téridõ-tartományt összekötjük egy csatornával, akkor kapunk egy féregjáratot. (Módosítás után se fekete lyuk, se fehér lyuk nem lesz a téridõben.) Továbbá a féregjáratoknak is van "átjárható" és "nem átjárható" típusa, utóbbin keresztül nem tud anyag utazni.

Gyakori tévhit, hogy ami anyag belép a fekete lyukba, az egy fehér lyukon át távozik, valójában a fekete lyukba belépõ anyag végig a fekete lyuk vonzáskörzetében marad, nem megy onnan sehová, a fehér lyuknak pedig a belsejébe nem tudsz bevinni anyagot. A tévhit onnan eredhet, hogy ha veszünk egy téridõt, amelyik tartalmaz egy fekete lyukat, meg egy fehér lyukat, majd úgy MÓDOSÍTJUK, hogy a két téridõ-tartományt összekötjük egy csatornával, akkor kapunk egy féregjáratot. (Módosítás után se fekete lyuk, se fehér lyuk nem lesz a téridõben.) Továbbá a féregjáratoknak is van "átjárható" és "nem átjárható" típusa, utóbbin keresztül nem tud anyag utazni.
Jól mondod, hogy a fekete lyukat nem hagyhatja el semmi, de ebbõl az is következik, hogy nincs "másik vége" sem! Egy "fehér lyukon keresztül" sem hagyhatja el anyag a fekete lyukat. A téridõ nem minden gyûrõdése fekete lyuk, vagy fehér lyuk, vannak féregjáratok is, melyeknek semmi köze a lyukakhoz. Konstruálhatsz olyan gyûrõdéseket, amelyek nem átjárhatóak, és olyanokat is, amelyek átjárhatóak. Féregjáratot konstruálhatsz vákuum-téridõben is, nem kell feltétlenül tömegnek lennie a téridõdben hozzá. Kísérletileg persze nem igazolt, hogy a téridõnkben lenne féregjárat.
szingularitás: kitüntetett hely. az, hogy "semmi nem hagyhatjael" (ti. a fekete lyukat)- már megdõlt! (Stephen Hawking)
A kérdező hozzászólása: háh.. ez érdekes ... köszi szépen a válaszokat.
A féregjáratok létezésének alapja a fekete lyukak létezése. Ez hajlítja meg a tér-idõ koninuumot. De a fekete lyukban nem jó utazni. Picit kénylemetlen lenne kvanumjaidra esni vagy tésztává nyújtódni. Persze ezt ki lehet aknázni; neagtív energia, forgó fekete lyuk, függgõleges megközelítés. Persze a mesterséges féreglyuknál nem hasznánánk fekete lyukat, hanem a negatív energiát használnánk.
igen, van ilyen elmélet - de ez csak elmélet, nem bizonyítja semmi, hogy egyáltalán létezik féreglyuk. (még elméletileg is csak akkor lehetséges, ha a tér nem "síma", hanem "gyûrt")
A kérdező hozzászólása: Ha igaz lenne hogy a féreglyuk bejárata a fekete lyuk akkor az tuti "eggyirányú" lenne, hiszen a fekete lyukat nem hagyhatja el semmi. Szal mind a 2 végén nem lehet fekete lyuk.
azért ez a fekete lyuk izé, mármint, hogy nem hagyja el semmi - kissé idejétmúlt dolog :) howking matematikailag már bebizonyította, hogy a fekete lyuk nem úgy viselkedik, mint egy mindent elnyelõ bendõ, biz' kilép rajta sugárzás. ezt a feltételezést azóta már kisérletileg is (pontosabban megfigyelésekkel és mérésekkel) igazolták... (bár, ez mellékszál a leírt problémához, de azért a pontosság kedvéért illik megemlíteni)
A kérdező hozzászólása: De ezt sem értem: "A fekete lyukak a gravitációs tér szingularitásai. Itt a gravitációs tér ojan erõs hogy sem fény, sem más információ nem tudja elhagyni." Akk ezt honnan tudják? Eggyáltalán mi az h szingularitás?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!