Találatok a következő kifejezésre: A fejtetőn izmok (1 db)

A fejtetőn vannak izmok?

Legjobb válasz: nincsenek. miért?

nincsenek. miért?
Nincs izom.Ha lenne a fejtetõdön izom akkor tudnád mozgatni a fejtetõdön a bõrt
és a skalp az micsoda én tudom a fejeteõmön mozgatni a bõrt
A kérdező hozzászólása: na muti
csak azért mozog a fejtetõdön a bõr, mert a mimikai izmok, és a fül körüli izmok mozgatásával eléred, hogy ide-oda húzzák a fejbõrödet.
A fejtetõn lévõ bõrt (skalp) a musculus epicranius mozgatja, melynek nyalábjai (fõleg a homlokiak) rányúlhatnak a fej tetejére, de a fejtetõt nem borítja egységes izomzat
Vannak izmok a fejtetõn. A fejtetõizomzatot musculus epicraniusnak nevezik. A kétkedõknek javaslom, hogy nézzék meg a Semmelweis Egyetem szerverére feltett http://www.hupe.hu/sportorvosi/dl/izomtan.pdf fájl elsõ néhány sorát, vagy olvassanak bele a wikiszótárba: http://hu.wiktionary.org/wiki/musculus_epicranius , esetleg guglizzanak rá a "musculus epicranius" kifejezésre.
A szõrtüszõket is tarja egy kis izom (lásd libabõr :) ), szóval az összes hajhagymádon van izom. ezeket megtapasztalhatod, ha látsz valami hajmeresztõt heheh
Azok mondták jól, akik a m. epicraniust említették, én annyit tennék hozzá, hogy az új nevezéktanban ezen izom neve: m. occipitofrontalis. A magyarul "skalp"-nak becézett képletet pedig galea aponeurotica néven tessék keresni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy kell megoldani ezt a fizika feladatott? (Mekkora tomegu testett kell raakasztanunk a k=10^1=2N/m^2 rugallmassagi allandoju rugora, ha azt akarjuk, hogy a rezgesido T=PI/5 s legyen)

A megoldas 1 kg csak nem tudom hogy hogyan juthatnek el oda Koszonom elore is

2

Hogy kell tüzifát köbölni?

2.5 méteres szálfákat vásároltam. Szeretném ellenőrizni, hogy valóbban 3 erdei köbmétert pakoltak-e le.

3

Ionok polarizációja, polarizálóképesség és polarizálhatóság. Ötlet?

Ezzel a címmel kell írnom egy beadandó dolgozatot. Forrásként fel kell használni egy folyóiratot, egy könyvet és egy weboldalt. Leginkább folyóiratot nem találok hozzá. Tudnátok tanácsot adni? Köszönöm előre is!

0

Miért kell a házi elektromágnest szigetelt huzalból készíteni?

11

Egy test az x tengely mentén mozog. Helyzetét az alábbi összefüggés adja meg: x (t) =1.7m e^-t/ (5. 0s) Hány m/s2 a test gyorsulása a 5.6s időpontban?

2

A tengerbiológusnak egy egyetemen milyen karon-->szakon--->stb. belül van. Valaki le tudná vezetni?

Már az is segítség lenne,ha kb. leírná valaki,hogy hogyan is néz ki...bemegyek egy egyetemre és tengerbiológusnak szeretnék tanulni...

1

Ellenállások kapcsolása?

Van a baloldali kapcsolás s egyszerűen nem érte, hogy z mért párhuzamoz kapcsolás. Azt látom, hogy mindegyik ellenálláson kül. áramerősség megy át, de nem értem mért esik rájuk ugyanakkora feszültség. Valaki el tudná magyarázni?

0

Vallásos lenne az a feltételezés, miszerint a banán és a madarak rokonok lennének?

"Igazán csodálatos tény, hogy minden idők összes állata és növénye rokoni kapcsolatban áll egymással."

Charles Darwin: A fajok eredete, 170. o.

Ezt a magasfokú "tudományt" már nem képes valahogy befogadni az agyam, de biztos velem van a probléma...

39

STATISZTIKA! A forintban kifejezett értékek DISZKRÉT vagy FOLYAMATOS adatnak számítanak?

4

Milyen egyenlet felírásával oldható meg?

Egy vonat egy 9.3m hosszú mozdonyból és 10db 10.7m hosszóságú vagonból áll. A vasúti sínnel párhuzamos országúton a vonattal azonos irányban 55.5km/h sebességgel haladó gépkocsi a vonatot 16.2 másodperc alatt előzi meg. Hány km/h a vonat sebessége?(A gépkocsit a példában tekintsük pontszerűnek.)

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!