Találatok a következő kifejezésre: A fejtetőn izmok (1 db)

A fejtetőn vannak izmok?

Legjobb válasz: nincsenek. miért?

nincsenek. miért?
Nincs izom.Ha lenne a fejtetõdön izom akkor tudnád mozgatni a fejtetõdön a bõrt
és a skalp az micsoda én tudom a fejeteõmön mozgatni a bõrt
A kérdező hozzászólása: na muti
csak azért mozog a fejtetõdön a bõr, mert a mimikai izmok, és a fül körüli izmok mozgatásával eléred, hogy ide-oda húzzák a fejbõrödet.
A fejtetõn lévõ bõrt (skalp) a musculus epicranius mozgatja, melynek nyalábjai (fõleg a homlokiak) rányúlhatnak a fej tetejére, de a fejtetõt nem borítja egységes izomzat
Vannak izmok a fejtetõn. A fejtetõizomzatot musculus epicraniusnak nevezik. A kétkedõknek javaslom, hogy nézzék meg a Semmelweis Egyetem szerverére feltett http://www.hupe.hu/sportorvosi/dl/izomtan.pdf fájl elsõ néhány sorát, vagy olvassanak bele a wikiszótárba: http://hu.wiktionary.org/wiki/musculus_epicranius , esetleg guglizzanak rá a "musculus epicranius" kifejezésre.
A szõrtüszõket is tarja egy kis izom (lásd libabõr :) ), szóval az összes hajhagymádon van izom. ezeket megtapasztalhatod, ha látsz valami hajmeresztõt heheh
Azok mondták jól, akik a m. epicraniust említették, én annyit tennék hozzá, hogy az új nevezéktanban ezen izom neve: m. occipitofrontalis. A magyarul "skalp"-nak becézett képletet pedig galea aponeurotica néven tessék keresni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szappanhártyára (n = 1, 33) merőlegesen fehér fény esik. Mekkora legyen a hártya legkisebb vastagsága, hogy visszavert fényben zöldnek (λ=0, 5μm) lássuk?

n=1,33 λ=0,5μm

1

Hogy van ilyen jó reflexe a légynek?

30

Mi a véleményetek az időviharról? Átélt már valaki ilyet?

Csak néztem a köpönyeg.hu-t, és ezt találtam:

5

Mi az a fajtaazonos szaporítás?

Mitől tiszta vonalas egy fajta?

2

Mi a szerepe ennek, a tételben?

http://kepfeltoltes.hu/131016/rend_r-elv_www.kepfeltoltes.hu..

Nem értem az n0-nak a szerepét a tételben. Valaki megtudná magyarázni?

4

Tudnátok nekem olyan fílm címeket írni, amiben a MONSZUM, mint időjárási jelenség szerepel? Pl: Forest Gump

Kaptam egy kis feladatot, adatgyűjtés...de nem igazán jut eszembe a Forest Gumpon c. filmen kívűl olyan film, amibe a Monszum, mint időjárási tényező szerepelne.

Körülbellül 10 db fílm címre lenne szükségem ( a Forest Gumpon kívül ).

7

Hidrogén-peroxidból katalizátor segítségével oxigént fejlesztünk. Hány darab molekula bomlott el, ha a kiindulási 17g hidrogén-peroxid negyedrésze van még bomlatlan állapotban?

Hogyan kell megoldani ezt a feladatot? Ha valaki részletes leírná nekem az nagyon nagy segítség lenne :)

2

A Dürer-sejtés spec. Esetének Bezdek féle bizonyyítását hol találom? A wikipédia sajnos egy nem létező pdf-re mutat.

0

Lehet a föld már most kóborbolygóvá vállik?

a sprekrumon megy egy műsor hogy a föld távolodik a naprendszertől majd, abban nyilvánul meg hogy sötéteb lesz napal és kevésbé világos de ezt már most érzékeltem régebben ilyenkor még világos volt most meg már sötét! mi lehet egy világkatasztrófa?

4

Egy vonat két szomszédos állomás közötti távolságot 83.4 perc alatt teszi meg. Mekkora a SEBESSÉGE km/h-ban mérve a nyílt pályán, ha (többi lenn)?

, ha tudjuk, hogy 15 perc alatt gyorsul fel és 10 perc alatt lassul le a nyílt pálya és az állomások között, valamint a két állomás távolsága 86.9 km?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!