Találatok a következő kifejezésre: A fejtetőn izmok (1 db)

A fejtetőn vannak izmok?

Legjobb válasz: nincsenek. miért?

nincsenek. miért?
Nincs izom.Ha lenne a fejtetõdön izom akkor tudnád mozgatni a fejtetõdön a bõrt
és a skalp az micsoda én tudom a fejeteõmön mozgatni a bõrt
A kérdező hozzászólása: na muti
csak azért mozog a fejtetõdön a bõr, mert a mimikai izmok, és a fül körüli izmok mozgatásával eléred, hogy ide-oda húzzák a fejbõrödet.
A fejtetõn lévõ bõrt (skalp) a musculus epicranius mozgatja, melynek nyalábjai (fõleg a homlokiak) rányúlhatnak a fej tetejére, de a fejtetõt nem borítja egységes izomzat
Vannak izmok a fejtetõn. A fejtetõizomzatot musculus epicraniusnak nevezik. A kétkedõknek javaslom, hogy nézzék meg a Semmelweis Egyetem szerverére feltett http://www.hupe.hu/sportorvosi/dl/izomtan.pdf fájl elsõ néhány sorát, vagy olvassanak bele a wikiszótárba: http://hu.wiktionary.org/wiki/musculus_epicranius , esetleg guglizzanak rá a "musculus epicranius" kifejezésre.
A szõrtüszõket is tarja egy kis izom (lásd libabõr :) ), szóval az összes hajhagymádon van izom. ezeket megtapasztalhatod, ha látsz valami hajmeresztõt heheh
Azok mondták jól, akik a m. epicraniust említették, én annyit tennék hozzá, hogy az új nevezéktanban ezen izom neve: m. occipitofrontalis. A magyarul "skalp"-nak becézett képletet pedig galea aponeurotica néven tessék keresni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Számolási példa, kémia. Annyagmennyiség-koncentráció számítás, segítenél?

Segítenél?
Elég, ha a végeredményeket írjátok le, akkor lehet rájövök, mi nem megy :/
71 cm3 0,95 mol/dm3 koncentrációjú nátrium-klorid-oldatot 100,0 cm3-re hígítunk. Mennyi lesz az így kapott oldat anyagmennyiség-és tömegkoncentrációja?

2

Hogyan is számolunk reakcióhőt?

Mennyi hő szabadul fel 98 dm3 st. állapotú CO2 gáz elemeiből való képződésekor? Ilyenkor csak n=V/Vm -mel kiszámolom CO2 anyagmennyiségét, és megszorzom a képződéshőjével?

0

Ezt hogy kell megoldani?

x
----- = 0,172
x+100

Ha elcsúszott volna, akkor leírom másféleképpen is:
x törtvonal x+100 egyenlő 0,172

3

Kémia feladat, hogy kell ezt megoldani?

104g/mol moltömegű és 3,12 g szerves anyag égése során 3,36 dm3 CO2 és 3,24 g H2O keletkezeik. Határozd meg a szerves anyag molekulaképletét. Tudva, hogy a szerves anyag szerkezetében csak egyszeres kovalens kötések vannak,írj erre az anyagra egy lehetséges szerkezeti képletet!

1

Mi lehet ez az anyag?

Többször észrevettem, hogy amikor hidegzsíroldóval takarítom a tűzhelyet a sárgás elfolyt folyadék mellett színtelen, takony állagú zselé is kialakul.
Ez az anyag viszont elég masszív. Késsel, körömmel kell lekapargatnom.

Tudtok abban segíteni, hogy ez milyen anyag lehet?
Mivel léphet reakcióba a zsíroldó?

0

Mi a paradicsom, a paprika, a vöröshagyma, és a burgonya őse?

3

Valaki el tudná ezt magyarázni?

Elvileg ugye a fénysebességet nem lehet átlépni, mert minél gyorsabban mozog a test, annál nagyobb lesz a tömege. De ezt a sebességet mihez kell viszonyítani? Ha a világegyetemben minden mozog? Ráadásul még azt is hallottam, hogy a fény egy testhez viszonyított sebessége mindig ugyanannyi, akárhogy mozog a test. Most akkor hogy van ez?

3

Egy autó 20 másodpercig 50 km/h sebességel halad, majd ráhajtva az autópályára a következő 150 métert 10 másodperc alatt teszi meg, Mekkora az autó átlagsebessége ez alatt a 30 másodperc alatt?

2

Hogyan integraljam?

f(x)=x+3

4

A macska 5m-re van a lyuktol az eger 3m-re van. Mennyivel kell gyorsabban mennie az egernel h utolerje meg a lyuk elott?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!