Találatok a következő kifejezésre: A fejtetőn izmok (1 db)

A fejtetőn vannak izmok?

Legjobb válasz: nincsenek. miért?

nincsenek. miért?
Nincs izom.Ha lenne a fejtetõdön izom akkor tudnád mozgatni a fejtetõdön a bõrt
és a skalp az micsoda én tudom a fejeteõmön mozgatni a bõrt
A kérdező hozzászólása: na muti
csak azért mozog a fejtetõdön a bõr, mert a mimikai izmok, és a fül körüli izmok mozgatásával eléred, hogy ide-oda húzzák a fejbõrödet.
A fejtetõn lévõ bõrt (skalp) a musculus epicranius mozgatja, melynek nyalábjai (fõleg a homlokiak) rányúlhatnak a fej tetejére, de a fejtetõt nem borítja egységes izomzat
Vannak izmok a fejtetõn. A fejtetõizomzatot musculus epicraniusnak nevezik. A kétkedõknek javaslom, hogy nézzék meg a Semmelweis Egyetem szerverére feltett http://www.hupe.hu/sportorvosi/dl/izomtan.pdf fájl elsõ néhány sorát, vagy olvassanak bele a wikiszótárba: http://hu.wiktionary.org/wiki/musculus_epicranius , esetleg guglizzanak rá a "musculus epicranius" kifejezésre.
A szõrtüszõket is tarja egy kis izom (lásd libabõr :) ), szóval az összes hajhagymádon van izom. ezeket megtapasztalhatod, ha látsz valami hajmeresztõt heheh
Azok mondták jól, akik a m. epicraniust említették, én annyit tennék hozzá, hogy az új nevezéktanban ezen izom neve: m. occipitofrontalis. A magyarul "skalp"-nak becézett képletet pedig galea aponeurotica néven tessék keresni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kell kiszámítani az 1, 2 és az 1, 4 legkisebb közös többszörösét?

1,2x + 3,7y = 3,1
1,4x + 2,3y = 1,6

Ehhez az egyenletrendszerhez kellene.

3

Hány g CuSO4×5 H2O kristályosodik ki, ha 200 g 40 m/m %-os CuSO4 oldatot 30 °C-ra lehűtünk. /A 30 °C-on telített oldat 20 m/m %-os! /?

Ha valaki tudja, legyen szíves megmagyarázni

5

Mi az a tenzor és mit kell róla tudni?

Másodrendű tenzor is érdekelne, wiki alapján nem igazán értem.

4

Hogy halad előre a váltakozó áram, ha oda-vissza mozog a vezetékben?

Ha jól értelmezem a tanultakat, a váltakozó áram mozgása a vezetékben olyan mint egy fűrészelő mozdulat. Ezt tovább egyszerűsítve, ha én előre lépek egyet és utána hátra mégegyet akkor nem csináltam semmit.

8

30 m/m %-os, 1, 39 g/cm3 sűrűségű NaOH oldatból 750 cm3 2 mol/dm3 koncentrációjú oldatot kell készíteni. Hány cm3 30 t%-os NaOH oldatra van szükség?

Légyszíves magyarázattal együtt, ha valaki tudja. Köszönöm.

1

Honnan ered a mágnesesség? Az interneten már utánanéztem, de nem lettem sokkal okosabb.

Valami homályosat olvastam arról,hogy az elektronok körmozgásából, illetve saját tengelyük körüli mozgásából tevődik össze.Valaki ezt le tudja írni közérthetően?
Előre is köszönöm a válaszokat.

18

Miért maró hatásúak a savak? (pl tömény kénsav)

Mi történik ilyenkor a bőrön? Milyen kémiai folyamat?

8

Melyek azok a savak, melyek minden esetben reagálnak a fémekkel?

A kénsav, sósav, foszforsav, salétromsav, szénsavon kívül van-e még? Illetve még egy kérdés: a savak milyen szabály alapján reagálnak vízzel?

3

Hol foglalkoznak a káoszelmélettel (intézményi szinten, iskola szempontjából)?

Szóval, az van, hogy engem már roppant kis korom óta megfogott a káoszelmélet, roppantul érdekel, többet szeretnék tudni róla, és azt szeretném kérdezni, hogy (továbbtanulás szempontjából) hol, melyik főiskolán/egyetemen foglalkoznak kifejezetten ezzel az elmélettel illetve ennek ágazataival, esetleg úgy, hogy káoszszakértőket tanítanak (jobban nem tudtam megfogalmazni)?

6

Szeretném a biológiában elmélyíteni a tudásom, mit ajánlotok?

Könyvek, folyóiratok, sorozat, magazin, dokumentum filmet. Soroljatok minden mennyiségben :)

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!