Találatok a következő kifejezésre: A fehér hogy (1981 db)

A fehérje hogyan befolyásolja a fogyást?

Ihatok tejet minden nap? És ehetek tojást is??

Legjobb válasz: A bolti 1,5%-os tejben sajnos nem sok fehérje van. A tojás a hasznos. Ettõl függetlenül, igen, mindennap eheted/ihatod az alábbi ételeket. Csak nyilván ezt sem mértéktelenül, de ez mindenre igaz. Most a kérdésedre: a fehérje az izmokat táplálja, így ha megfelelõ mennyiséget viszel be belõle, szépen kialakított étrend, illetve mozgás mellett megakadályozza, hogy a leadott kilók az izmaidból menjenek le. És ezáltal van lehetõségeket zsírból fogyni. A nem megfelelõ fehérje elmulasztása izomvesztéshez vezethet, így keletkezik a test elzsírosodása.

A bolti 1, 5%-os tejben sajnos nem sok fehérje van. A tojás a hasznos. Ettõl függetlenül, igen, mindennap eheted/ihatod az alábbi ételeket. Csak nyilván ezt sem mértéktelenül, de ez mindenre igaz. Most a kérdésedre: a fehérje az izmokat táplálja, így ha megfelelõ mennyiséget viszel be belõle, szépen kialakított étrend, illetve mozgás mellett megakadályozza, hogy a leadott kilók az izmaidból menjenek le. És ezáltal van lehetõségeket zsírból fogyni. A nem megfelelõ fehérje elmulasztása izomvesztéshez vezethet, így keletkezik a test elzsírosodása.
*van lehetõséged
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ :) Úgy terveztem, hogy hnap a suliba viszek egy natúr joghurtot, eszek hozzá 2 szelet abonett kenyeret, ehetek egy fõtt tojást is?? :)
http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=17&title=miacrt_.. a tojás meg igen karcsú a fehérjeszükséglet pótlására. húst kell enni elsõsorban.
akármit ehetsz (fõleg ilyen értékes ételeket), ami a kalóriaszükségleteden belül van.
Persze, hogy ehetsz hozzá fõtt tojást:)
Akármilyen húst eszem, a hústól mindig hízok. És nem a köret miatt, mert utálom a sült krumplit, meg úgy általában a rántott dolgokat is. Ráadásul akárhány ismerõsöm vega lett, mind lefogytak egy csomót. Szóval a hús nem feltétlenül a legjobb választás.
domestos
amugy a koszra jó a domestos de némeik fajta müanyag hajlmos megsárgulni az idö mullásával na azt nem fehérited ki már sehogy
Cif :)

Most ez a fehérje hogy is van?

Fegyencedzés 2. kötetét olvastam, és ott azt írja a táplálkozásnál hogy, " a tested a nagyon egészséges fehérjét mind-mind cukorrá és zsírrá alakítja" , ha túl sok fehérjét fogyasztunk!

Legjobb válasz: kajak elveszed a kedvem az élettõl..

kajak elveszed a kedvem az élettõl..
de am le is írják, hogy hogyan alakítja cukorrá és zsírrá, vagy csak rámondja h ez így van és kész? én meg tudod mit mondok? éjszaka azért van sötét mert beteszem a Napot a pizsamazsebembe.
Ha egyszerre sokat eszel, akkor azzal terheled le a szervezeted, ha pedig keveset de szintén ritkán, akkor pedig nem fejlõdsz. Marad a sokszor keveset, ez ami beválik. A túl sok fehérjéböl is lehet zsír, de mi a sok? Egy edzõ embernek kell a 2-2, 5g*testtömegkg.
" a tested a nagyon egészséges fehérjét mind-mind cukorrá és zsírrá alakítja" , ha túl sok fehérjét fogyasztunk! Ezt hol lehet olvasni, mert kiplakátolnám a nagyi falára. ;-)
Mindkettõrõl azt gondolom, hogy hülyeség.
Tehát a túlzott mennyiségben fogyasztott fehérje felesleges aminosav lesz a szervezetben, amit a szervezet nem tud tárolni. Így az aminosav más összetevõkké alakul, megszabadul a nitrogéntõl, acetil koenzim-A-vá alakul (közvetlenül, vagy közvetetten a citromsav ciklusban). Ha az energia szükséglet úgy igényli, akkor az acetil koenzim-A nem bomlik tovább, helyette zsírsavvá alakul és testzsírként tárolódik. Végül tehát a felesleges fehérje nem izmot, hanem zsírt épít.

A pénztáros rajtahagyta a nadrágomon a lopásgátlót! Vagy mi az! Az a fehér. Hogyan tudnám itthon leszedni?

Ahh meg?rrít hogy lehetett ennyire figyelmetlen

Legjobb válasz: és nem sípolt mikor mentél kifelé??:) mert akkor még szerencséd is van. amúgy fogalmam sincs hogy lehet leszedni.

és nem sípolt mikor mentél kifelé??:) mert akkor még szerencséd is van. amúgy fogalmam sincs hogy lehet leszedni.
19:17 Az, hogy eladónak szar napja van az vevõként kúrv*ra nem érdekel, ha nekem akár többórás visszaút (költségrõl nem is beszélve) hogy visszamenjek (aztán még megvádolnak lopással.....) vagy itthon szarakodjak, mert figyelmetlen tyúk. Az meg a másik, hogy vevõként más ciki bemenni egy üzletbe mert vagy lesajnálóan végigmérnek csak mert nem XXXS méretet hordok (hanem M/L) vagy pedig megzavarom az értelmes beszélgetésüket a csávókról meg a bulikról. Ezek egész nap csak a körmüket reszelgetik, 100ezerért nem is erõltetik meg magukat... sokszor azt hiszem túl is vannak fizetve....
utolsó ...igazat adok....bár engem múltkor kigúnyoltak mert megkérdeztem nincs e xs-es.Aztán mikor elmentem próbálni hallottam hogy nyomták a "poént"... -nem akarsz egy ilyet...? -ááá nem maradj már nekem csak az xs-es a jó.. szóval ennyit róluk....mégjó hogy rossz napom volt és leoltottam õket..
Én is jártam már így és pont a plázába a C&A-ban.Vettem egy szürke felsõt és én nem vettem észre hogy rajtahagyta mert gondoltam csak leveszi hamár ott volt szemközelbe és én sem csipogtam be majd otthon vettem észre hogy rajta van.Vane gy rossz szokásom hogy kidobom a blokkot meg ilyenek szóval azt hiszem már nem volt meg mikor észrevettem és anyáék kérdõrevontak hogy loptam e.Aztán valamivel csak szétfeszítették de nem folyt ki semmi belõle, szépen kiszedték csak lett rajta két lyuk :/ de azt belehet varrni.
El vagytok tévedve... Hol keres egy eladó 100 ezret? Bnõm westendi jeans clubban dolgozik, és 75 körül kap kézhez. Ennyiért én is flegmáznék. Aha, szóval a boltban zárkózott vagy, aztán a neten meg vered a nyálad. Szánalmas. Ha normálisan mosolyogva, és nem félénken kérdezel egy eladót, ha értesz az emberekhez, akkor inkább rendesek, mint bunkók. Ennyi.
nem mindegyikbe van tintapatron.. -.-' próbáld meg leszedni egy erõs mágnessel. nekem is volt ien és mágnessel lelehetett szedni :)
Jah, elfelejtették leszedni mi? :D Meg már nem tuod visszavinni :D Ha volt eszed ellopni, legyen eszed leszedni is.
Utolsó te taj paraszt vagy. Igenis van, h elfelejtik leszedni, ahogy nekem is az Orsayben. Legközelebb amikor ott vásároltam szóvá tettem, azt is, hogy nem csipogott be, mondták, hogy mert az régi típusú, nem mindig jelez be rá a rendszer. De ez az amit nem tudhat az ember, és ezért ha ellopja valaki valószínûleg a próbafülkében leoperálja a csipogót, nem?? Én írtam a 100 ezres fizut, 5-6 éve dolgoztam ruhaboltban, nettó 90ért. Azóta eltelt pár év, gondolom azóta több. Ha meg flegmázik a fizetése miatt akkor húzzon el onnan. Nem kötelezõ ott dolgozni. Menjen el k**nak és nem 75000 lesz a havi bére.
Hát ne haragudj de egy eladónak kell érteni az emberekhez és nem felvenni a bunkóságot.Dolgoztam éjszakai vendéglátósként balatonon egy alapszabály volt....egy pultos de akár eladó, nem menstruál és családi gondjait meg hogy nem aludt az éjjel kint hagyja a boltból.Mert nem magadat minõsíted eladóként hanem a boltot.
Velem is ez volt ma csak egy ruhán.Mi szét törtük fogóval mert már bezárt a bolt mikor otthon észrevettem.Mellesleg a ruhának semmi baja nem lett.:)
Villával megpróbálhatod lefeszíteni, vagy mágnessel. Anno én is az Orsayban dolgoztam, és volt hogy mi is rajtahagytuk a csipogót, (minden alkalommal becsipogott a kapu)fõleg a kabátokban, már abba volt hogy 4et tettünk, volt amit elrejtve hogy a kedves vásárló ne tudja ellopni, és átnéztük mi, de elég vastag így sajnos elõfordul. De ha mégis benne maradt és visszahozták (ilyenrõl nem tudok)biztos hogy kiszedtük volna és nem nézünk lesajnálóan. Volt mikor 100ezer forint fölött volt a fizetésünk de ahhoz rengeteget hajtottunk, eladtunk és túlóráztunk. Higgyétek el nem minden eladó bunkó, és megpróbál segíteni, de õ is ember és ha a vásárló semmibe veszi, vagy megalázza nem fogja hagyni magát.
csípõfogó, vagy harapófogóval szétroncsolod a mûanyagot,
A kérdező hozzászólása: " Jah, elfelejtették leszedni mi? :D Meg már nem tuod visszavinni :D Ha volt eszed ellopni, legyen eszed leszedni is." na elmész a büdös pics*ba!!!!!falra tudnék mászni az ilyenektõl!!!!!! majd ha ez veled is elõfordul írd már meg nekem, én meg szépen le "lopós cigányozlak"!! TAPLÓ S*GGFEJ!!!!
A kérdező hozzászólása: amúgy köszi a NORMÁLIS válaszokat látszik, hogy a bunkók még nem jártak így...
Késsel ha benyúlsz ahol össze van rakva a lopásgátló, és szétfeszíted, lejön. én is voltam már így :)
19:17 hát ne haragudj de amikor egy ember ruhát vesz valószínû fel szeretné venni és nem harcolni egy fehér mûanyaggal, amikor az eladónak egy mp. levenni. És különben is ez a munkája....nem tetszik lehet mást keresni..Más se biztos hogy szereti amit csinál dehát ez van.
A kérdező hozzászólása: nem sípolt. na még csak az kellett volna!de sehogy nem lehet leszedni:( már emgõrít
Vidd vissza a boltba, mert azt bizony csak õk tudják leszedni, ill olyan boltban tudják leszedni, ahol ugyanazt a típust használják. Vagy ha van fekete piaci ismerõsöd kérdezd meg tud-e segíteni rajtad. :P Melyik boltban volt ez? Nem jelzett be a csipogó?!
A kérdező hozzászólása: nem jelzett. de nem fogom tudni visszavinni! :S máshogy nem lehetne leszedni?:(
blokkal együtt vidd viszza.Ha nem hiszik el mond meg hogy nézzék meg a felvételeket.Nekem is volt ilyen a takkoba.Leszakítani ne próbáld mert lyukas lesz meg még a tinta patron is kifolyik.
A kérdező hozzászólása: van benne tinta patron?:O de mit csináljak mert vissza vinni nem tudom már!:( most azért nem fogok el buszozni meg vissza... kalapáccsal se lehet leszedni?:S
Hát vidd vissza blokkal együtt. Vagy pedig ha nem vészes helyen van, vágd ki és a kis lyukat varrd össze. M-L17
A kérdező hozzászólása: a nadrág szárának alján van. De szûk a szára és azt nem hinném h szépen emg lehet csinálni! ahh annyia el vagyok keseredve!!:(
Próbáld meg otthon, másik boltban, ahol használnak ilyet, hátha megcsinálják neked! De lehet, hogy tényleg tinta van benne, és ki sem lehet mosni, úgyhogy ne feszegesd! Valakit nem tudsz megkérni, hogy vigye el neked?
A kérdező hozzászólása: akkor majd valakit megkérek!köszi a választ
Én Orsayben jártam így itthon vettem észre hogy a pulcsi oldalában ott a csipogó. Mivel nem volt kedven (terhességem végefelé) visszaautókázni a Camponába, így mivel pont varrásnál volt, megbontottam a varrást, kiszedtem és összevarrtam. Farmernél csak akkor tudod szépen megcsinálni, ha a varrásba tették a csipogót. Ollóval picit megbontod, kiszeded és összeöltöd.
Nem tudod holnap fölvenni... Van ilyen. Az eladót meg ne szídd, mert a sok hozzád hasonló nyavalygós p*csáktól kifáradnak, naná, hogy figyelmetlen. Ráadásul meg se fizetik. Mondhatod, hogy ez nem a te dolgod, de ez akkor sem egy tragédia.
nem ilyen kis fehér? és olxan mintha vmi kemény vmi lenne benne. na nekem ilyen volt az övemben. a zarában vettem. de én sem vittem vissza..hanem becsipogtam mindenhol és aztán jött a biztonsági õr és átnézett..de aztán eszembe jutott hogy az övembe volt ilyen ki fehér izé. na azt lehuzta a pénztárnál. és aztán én otthon kivágtam...
A kérdező hozzászólása: "Az eladót meg ne szídd, mert a sok hozzád hasonló nyavalygós p*csáktól kifáradnak, naná, hogy figyelmetlen" én egyáltalán nem vagyok ilyen! eléggé zárkózott vagyok, eszembe nem jutna egy boltban nyavalyogni!
én tudom tutira mer rengeteg ruhát loptam már el. Na szóval annyit kell csak csinálni hogy az egyik felét a hátulját ha megtudod különböztetni ha nem az se baj, öngyújtóval addig kell égetni amíg megnem puhul a mûanyag, a ruhának nem lesz semmi baja és amikor már elég olvadt a csipogó csak széthúzod és kész is van.

Három urnában 8, 10, 12 fehér és fekete golyó van rendre, 5-5-5 fehér. Kihúzunk véletlenszerűen valamelyikből egyet, fehér lett. Mennyi a valsége hogy a másodikból húztunk?

Sziasztok ebben a feladatban kérném a segítségeteket hogyan kell megoldani. Válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: A Bayes-tételt kell alkalmazni. A kérdés képletben kifejezve: P(2.-ból húztunk | fehér lett)=P(2.-ból húztunk ÉS fehér fehér lett)/P(fehéret húztunk)= (1/3 * 5/10) / (1/3 * 5/8 + 1/3 * 5/10 + 1/3 * 5/12)

A Bayes-tételt kell alkalmazni. A kérdés képletben kifejezve: P(2.-ból húztunk | fehér lett)=P(2.-ból húztunk ÉS fehér fehér lett)/P(fehéret húztunk)= (1/3 * 5/10) / (1/3 * 5/8 + 1/3 * 5/10 + 1/3 * 5/12)
Azaz: "ÉS fehér lett"

Hogyan mossátok a fehér zoknikat, hogy szép fehérek maradjanak?

Legjobb válasz: Láttál te már nyers pamut- vagy lenfonalat? Ekrü színe van, nem fehér. A fehér textíliánál a szálat, amibõl szövik, fehérre festik, ami ugyanúgy kopik, mint bármilyen más szín.

Láttál te már nyers pamut- vagy lenfonalat? Ekrü színe van, nem fehér. A fehér textíliánál a szálat, amibõl szövik, fehérre festik, ami ugyanúgy kopik, mint bármilyen más szín.
Ariellel, 40 fokon. Az olcsóbb mosószerektõl beszürkült.
Géppel, 40 fokban. Az enyémek mind hófehérek. Apám a többiekét 60 fokban mossa, az összes beszürkül egy félév után. Szerintem a magas hõfokban egyszerûen leoldódik egy idõ után a textilszálról a fehér festék. Meg az is fontos, hogy a fehéreket csak fehérekkel mosd együtt, még más világos árnyalatú ruhával se rakd össze.
Miért? A fehér textil az festett fehér? Ilyet se' hallottam eddig...
vulkan mosóporral, 40 fokon, csak fehér ruhákkal együtt, és kb.fél deci ecetet mindig adok minden mosáshoz. A fiúk teniszeznek, mindig csupa vörös salak a zoknijuk, pólójuk, sortjuk, de gyönyörû fehérre mossa a gép.
Talpát 100 ft-os mosószappannal vizesen átdörzsölöm, 60 fokra gépbe, régebben Ariel volt, most MPD-vel mosok, fehér minden, mint a hó.
x - fehér golyók y - fekete golyók y=27 x/(x+y) = 2/5 5x = 2x + 2y 3x = 2y x = 2y/3 = 2*27/3 = 18
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen :)

Mit jelent az, hogy nem ehetem a fehér lisztet és a kelt tésztákat?

Azt értem, hogy a fehér kenyeret helyettesítenem kell barnára, de akkor most nem ehetek kalácsot se? Mert abba éleszto megy. Az élesztot már próbáltam sutoporral helyettesíteni, de ez nem az igazi. Aki jártas ebben a témában, légyszi segítsen.

Legjobb válasz: Ez szó szerint azt jelenti, hogy nem ehetsz semmilyen fehér lisztes és élesztõs cuccot. Sem kenyeret, sem kalácsot. Létezik ún. "élesztõ nélküli kenyér", ez általában tönköly. Ha van a közelben Lipóti pékség, ott tudsz venni, ott finom. Néhány más helyen is lehet kapni, azok nem olyan jók, a bolti csomagolt egészen rossz. Önmagában a "barna" kenyér nem elég, ezeket legtöbbször malátával színezik, és nagyrészt fehér lisztbõl állnak. Fõzéskor is helyettesítened kell a fehér lisztet. Miért kell kerülnöd ezeket? Candida?

Ez szó szerint azt jelenti, hogy nem ehetsz semmilyen fehér lisztes és élesztõs cuccot. Sem kenyeret, sem kalácsot. Létezik ún. "élesztõ nélküli kenyér", ez általában tönköly. Ha van a közelben Lipóti pékség, ott tudsz venni, ott finom. Néhány más helyen is lehet kapni, azok nem olyan jók, a bolti csomagolt egészen rossz. Önmagában a "barna" kenyér nem elég, ezeket legtöbbször malátával színezik, és nagyrészt fehér lisztbõl állnak. Fõzéskor is helyettesítened kell a fehér lisztet. Miért kell kerülnöd ezeket? Candida?
Semmit nem ehetsz, amiben fehér liszt van. A kelt tészta pedig kb. felölel minden sütõipari terméket, a fánktól a kalácson át a kakaóscsigáig.
A kérdező hozzászólása: Ez mind világos, de akkor mit ehetek? Mostmár akkor életemben meg se kóstolhatom a kalácsot?? Amúgy meg, olyan tészta nemlétezik, ami 100%os barna lisztbol áll. Sot még kenyér sem.
De miért nem ehetsz lisztes ételeket? Ezen kellene változtatni, nem pedig az ételeket nem enni.
A kérdező hozzászólása: Azért mert allergiás vagyok a fehér lisztre és ahogy megeszem a kelt tésztát, gyomorproblémáim lesznek. Ezen szerintem nemlehet változtatni, csakis úgy, h. figyelek mit eszek, vagyis kihagyni a fehér lisztbol készult termékeket. Az még nemis lenne probléma, a legnagyobb gondot a kalácsok jelentik, mert azokat imádom és szeretném tudni, lehet e barna lisztbol finom kalácsot sutni, persze az éleszto elhagyásával...
Fehérliszt-allergiát még nem hallottam. A "barna", pontosabban a teljes kiörl. lisztben minden benne van, ami a fehérben, akkor arra hogy nem vagy allergiás? Nem lisztérzékeny (gluténérzékeny) vagy véletlenül? Mert akkor a tk. lisztet sem eheted, csak rizslisztet vagy kukoricalisztet, és az abbõl készült dolgokat.
A kalácsot lehet kukoricalisztbõl sütni (meg a sütiket is). Hogy az élesztõ helyett jó-e a sütõpor, azt nem tudom. Valamilyen kalácsot biztosan lehet vele sütni, nem biztos, hogy pont olyan lesz, mint az élesztõs.

Egyik ismerősöm mondta neki pedig a nőgyógyásza hogy fehér folyásnak nem szabad lenni-e. De minimális mindenkinél van nem? Szóval ez hülyeség?

Legjobb válasz: ami normális, az nem "fehér folyás", hanem valami kis nedvesség, az, hogy mennyire átlátszó vagy fehér pedig attól függ, a ciklus hányadik napján tartasz

ami normális, az nem "fehér folyás", hanem valami kis nedvesség, az, hogy mennyire átlátszó vagy fehér pedig attól függ, a ciklus hányadik napján tartasz

Hogy kell használni a fehér szemceruzát? Mire való?

Legjobb válasz: A belsõ szemzugban szoktuk használni, optikailag nagyítja a szemet, és növeli a két szem közti távolságot. Úgy csináld, hogy belsõszemzug fehér, külsõ fekete kontúr, és középtájon mosd össze. Ugyanerre való a fehér vagy a fehér de aranyba/ezüstbe irizáló szemhéjpúder.

A belsõ szemzugban szoktuk használni, optikailag nagyítja a szemet, és növeli a két szem közti távolságot. Úgy csináld, hogy belsõszemzug fehér, külsõ fekete kontúr, és középtájon mosd össze. Ugyanerre való a fehér vagy a fehér de aranyba/ezüstbe irizáló szemhéjpúder.
Nézd meg ezt a videót, rengeteg tippet ír le, hogy mire lehet használni a fehér szemceruzát: http://www.youtube.com/watch?v=tlol-T_sYDo&feature=player_em..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!