Találatok a következő kifejezésre: A fajasokat kell szamolni (4 db)

Hogy kell a fájásokat számolni? Mennyi idő telik el köztük és azt is, hogy mennyi ideig tartanak?

Legjobb válasz: Mindig mikor jön egy fájás írd fel az idõpontot. Néhány fájás után már tudod, hogy hány percenként jön , vagy, hogy egyátalán rendszeres-e. Nekem maga a fájások max 30 másodpercesek voltak, de lehet hogy a fájások hossza egyénenként változik.

Mindig mikor jön egy fájás írd fel az idõpontot. Néhány fájás után már tudod, hogy hány percenként jön , vagy, hogy egyátalán rendszeres-e. Nekem maga a fájások max 30 másodpercesek voltak, de lehet hogy a fájások hossza egyénenként változik.
Így van, azt kell nézni, hogy mikor kezdõdik a fájás, két fájás kezdete közötti idõre mondják azt, hogy hány percesekrõl van szó. És maga a fájás hossza végülis egyéni, de általánosságban elmondható az, hogy minél közelebb van a vége, minél sûrûbben jönnek a fájások, annál tovább tartanak és annál erõsebbek. És elvileg minél hosszabbak és minél erõsebbek, annál jobban nyitják a méhszájat. Nálam például nem volt bevezetõ szakasz, egybõl három perces fájásokkal kezdtem vajúdni és azok 30 mp hosszúak voltak, ez tartott 1-1, 5 órán át, majd már két percesek voltak, kb 40 mp hosszúak rövid ideig, aztán az utolsó egy órában már csak néha mértem, mert 50 mp hosszúak voltak és alig volt közöttük szünet. Elmúlt a fájás, vettem két nyugodt lélegzetet és már éreztem is, hogy jön a következõ. Hát, nem volt vicces, nagyon erõsek is voltak, meg is lepõdött mindenki, mert összesen három óra alatt tágultam ki teljesen zártról teljesen nyitottra. De megérte, inkább egy három órás intenzív, mint egy 12-24 órás lassabb vajúdás szerintem, csak sajnos ezt nem mi döntjük el.

A fajasokat hogyan kell szamolni?

Legyszi magyarazza el nekem valaki mit jelent a fajas idotartama. Szoval mi az 5 perces fajas? 5 percenkent tart jon es tart valameddig vagy valamilyen gyakran jon es 5 percig tart? es elobb jonnek a hosszabb (15-10 perces) utana a rovidebb fajasok?

Legjobb válasz: Szia! Elõször ritkábban jönnek a fájások, aztán szépen beáll, és sûrûsödnek. Az ötperces fájás ötpercenként jön, és tart valameddig. Az szerintem egyénenként változó, hogy meddig. Aztán egybefüggõ lesz, de akkor már nincs messze a vége :o) Szép szülést! :o)

Szia! Elõször ritkábban jönnek a fájások, aztán szépen beáll, és sûrûsödnek. Az ötperces fájás ötpercenként jön, és tart valameddig. Az szerintem egyénenként változó, hogy meddig. Aztán egybefüggõ lesz, de akkor már nincs messze a vége :o) Szép szülést! :o)
5 percenként jön és ált. 20-30 másodpercig tart.
Folytatnám az elõttem szólok gondolatmenetét, mert pontosan leírtak mindent...Aztán egszercsak úgy érzed az egész világ egyetlen nagy fájás, aminek soha nem lesz vége! És akkor jön a megváltás, a dokid szól, hogy most nyomjad! :) )) Könnyû szülést, gyorsat és problémamenteset
Nekem úgy kellett számolni, hogy amikor kezdõdött a fájás, akkor azt nézte a férjem, hány mp-ig tart, és amikor vége lett, hány perc után jön a következõ. Utóbbi idõtartama lehet 10-5-3-2-1 perces fájás. Mivel egy fájás 20-60 mp-ig is tarthat, a végén már nem elsz szünet közte, de ekkor már nincs sok hátra...
akkor beszélünk fájásokról, ha már rendszeresek.pl.:érzel egy fájást 17:00-kor, utánna, 17:15, aztán 17:30.és így tovább. aztán ez a 15 perc lerövidül, egész a szülésig, de az már erõsebb, és kb. 2-3 percenként jön.
1 2 3....
Az elõzõ kezdetétõl a következõ kezdetéig. Azt nézd, mikor kezdõdik a fájás. Miért? Fájásaid vannak?
A kérdező hozzászólása: Nincsenek fájásaim csak tudni szerettem volna ha eljön az idõ hogyan kell majd számolnom.Köszi a választ.
Igazán nincs mit.:) ))

Hogy kell számolni a fájások gyakoriságát?

Fájás elejét?l a következ? elejéig vagy a végét?l a köv. elejéig?

Legjobb válasz: Ezt én is szeretném tudni. Azt hiszem, a fájás kezdetétõl a következõ kezdetéig, de nem vagyok biztos benne. Pedig lassan idõszerû lenne...

Ezt én is szeretném tudni. Azt hiszem, a fájás kezdetétõl a következõ kezdetéig, de nem vagyok biztos benne. Pedig lassan idõszerû lenne...
A kérdező hozzászólása: igen nekem is, én a 37. hétben járok. annyiszor lehet olvasni hallani róla, h 10 perces, 5 perces stb, dehát nem mindegy honnan számolva.
Szia! Tegnap voltam a dokimnál és elkezdõdött nálam a szülés folyamata. Érett a méhszáj és ujjnyira kitágultam, továbbá derékfájás, és menstruációs jellegû fájdalmak. Viszont rendszertelenek egyenlõre. Dokim azt mondta hogy úgy kell számolni vagyis IRJAM fel a fájás kezdetét. Vagyis a fájás kezdetétõl a következõ fájás kezdetéig eltelt idõt kell figyelni és néha lemérni hogy hány másodpercig tart. Ez azért kell hogy ha megkérdezik a kórházban akkor tudd. Üdv: 37 hetes kismami
Igen, a fájás elejétõl a következõ elejéig eltelt idõ, ami lehet 20, 10, 5perces... lényeg, h egyre csökken és a fájdalom egyre élesebb :) És tartanak ezek a fájások kb 40-70 másodpercig.
igen, így ahogy az elõttem szóló is írja. egyik elejétõl a másik elejéig. azt azért hozzátenném, hogy ha szünni látszanak, vagy közben akár fáradtékony is leszel, elestleg el is tudsz aludni, akkor ezek még nem az igazi fájások.
na én szülés elõtt fél órával úgy elálmosodtam...hogy el tudtam volna aludni! Úgy mondta a férjem, hogy csak MOST NEEE!! És hát kitartottam :) Utána meg már nem tudtam aludni. Ezt csak azért írtam, mert az elõzõ hozzászóló utsó mondata nem teljesen igaz. Vagyis az álmosságos :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!