Találatok a következő kifejezésre: A fagyasztott hogyan (92 db)

Mi igaz abból, hogy a fagyasztott halkajával bacit juttathatsz az akváriumba? Miben nyilvánul ez meg?

Heti kétszer adok nekik fagyasztott kaját,a többi nap vegyesen.(Lemezes,szemcsés,tubi,v.sz.lárva stb.)

Legjobb válasz: Nekem sajnos a fagyasztott szúnyoglárvátol pusztult el 7 db halam! A viz egyszer csak opálos lett, a halak oxigén hiányban szenvedtek és sorra pusztultak el! Csináltunk részleges és teljes vízcserét, de ugyan úgy folytatódott a dolog, amikor eszembe jutott, hogy lehet hogy a fagyasztott agond, akkor abbahagytam az azzal való etetést, kezeltem a vizet neomagnol tablettával és azót aszerencsére nincs gond a vízzel! Már gondolkodom, hogy ismét elkezdek etetni fagyasztottal, mert nagyon szeretik a halak, csak nagyon félek tõle, hogy mégegyszer elõ fordúl!

Nekem sajnos a fagyasztott szúnyoglárvátol pusztult el 7 db halam! A viz egyszer csak opálos lett, a halak oxigén hiányban szenvedtek és sorra pusztultak el! Csináltunk részleges és teljes vízcserét, de ugyan úgy folytatódott a dolog, amikor eszembe jutott, hogy lehet hogy a fagyasztott agond, akkor abbahagytam az azzal való etetést, kezeltem a vizet neomagnol tablettával és azót aszerencsére nincs gond a vízzel! Már gondolkodom, hogy ismét elkezdek etetni fagyasztottal, mert nagyon szeretik a halak, csak nagyon félek tõle, hogy mégegyszer elõ fordúl!
Lehet, de nekem van pár olyan halam, ami már kb 5éve megvan. Úgy heti egyszer veszek nekik élõ szunyoglárvát, vagy élõ tubifexet, de néha nincs kedvem venni, akkor meg kapnak fagyasztottat. Semmi bajuk, úgyhogy ettõl ne parázz :) Inkább olyan eseteknél kell félni, ha új halat raksz be közéjük.
Igazából van rá esély, de nagyon kevés. Általában ellenõrzött alapanyagból készítik a fagyasztott halkaját, tehát kb. ugyanolyan az esélye a baciknak, mint pl. a szárított tápnál. Nyugodtan adhatsz nekik fagyasztottat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!
Lehet, de én azon vok ledöbbenve, h tegnap vettem aranyhaltápot újat és otthon olvastam az összetevõinél hogy hallisztbõl van és gabonából! Azaz döglött, szárított, megõrölt haltetemekkel etetem az aranyhalakat. Na, ha vmi, ez visz be fertõzéseket sztem.
Az élõvel nagyobb esély van hogy fertõzést viszel be, fagyasztott esetében ennek a kockázata, ezrede az élõének(persze élõt is lehet adni) a fagyasztás során a legtöbb kártevõ elpusztul, nem kell aggódni, én már évek óta etetek fagyival és élõvel is és semmi gond nincs.
Így van, az élõ kaja veszélyesebb. Fagyasztottnál az a veszély, hogy ha túletetsz, nagyon hamar bedurran tõle a víz, tehát nagyon gyorsan bomlik és szennyez. Óvatosan bánj vele. Az elõzõ válaszolónak pedig annyit, hogy a legtöbb lemezes, szemcsés kajában van halliszt, de teljesen higiénikus úton kerül bele, kiszárítják, porrá õrlik, és nem dögökbõl, hanem friss halmaradékokból készítik. Nem veszélyes egyáltalán.
ez attól függ milyen a fagyasztott sperma minõsége-.
Van remény! Nálunk fagyasztott bioptátum volt, tehát nem is fagyasztott sperma (azoospermia miatt), és bár megtermékenyültek a petesejtek, nem maradtak meg az embriók beültetés után, fagyasztani nem tudtak, sajnos. Nem volt túl jó minõségû...ezt mondták nekünk. 4. alkalommal viszont friss bioptátummal már sikeres volt a program, meg is született az elsõ babánk. Elõtte pár hónappal már nyomatta a párom a különbözõ étrend-kiegészítõket, pl. a FER14-et, és nagyon jó lett a bioptátum minõsége. Drukkolok!

Hogyan adjam oda a Sziámi Harcoshalamnak a fagyasztott szúnyoglárvát?

Ilyen kis kockákba van beletöltve. Leszedtem 1kis kockáról a fóliát. Elkezdtem a vízbe rázogatni, h menyjen bel?le ki, de nem jött. Aztán forró vízbe áztattam, egy kicsit jobb is lett a megolvadástól .. de utána beletettem a vízbe és így se jött ki normálisan. Végül kanálal kiszedtem.

Legjobb válasz: Én úgy szoktam, hogy egy pohárban kis vizet meglangyosítok, és ebbe teszem bele a fagyasztott eleségkockát. Ha elolvadt a jég, akkor fokozatosan beleöntöm az akváriumba a pohár tartalmát. Ennyi.

Én úgy szoktam, hogy egy pohárban kis vizet meglangyosítok, és ebbe teszem bele a fagyasztott eleségkockát. Ha elolvadt a jég, akkor fokozatosan beleöntöm az akváriumba a pohár tartalmát. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.(:
Lehet kapni mûanyag lyukacsos etetõt(tapadókorongos) Én jegesen beledobok egy kis darabot, a vízben felolvad. A kis lyukakon kicsipkedi amennyi neki kell, el van vele egy jó darabig, amit pedig meghagy azt kiveszem és kidobom.Ez azért is jó megoldás, mert nem hullik az aki aljára, és nem indul bomlásnak. A fagyasztott szúnyoglárvát pedig jegesen szoktam a csomagolásban feldarabolni.Egy kést ráteszek a csomagolásra, és egy kis kalapáccsal ráütök.Igy könnyen a kívánt méretre vágom, a csomagolás pedig megakadályozza hogy a fagyos eleség szétszálljon. Pár perc alatt elõre meg szoktam csinálni egy hétre elõre a napi adagjukat, és azt külön dobozba teszem.
/Az elõbbi válaszra felelve:/ Én nem tenném be jegesen az eleséget. Ugyanis egy bizonyos területen nagyon elhûti a vizet. Ezért meg van az a veszély, hogy a hal - pláne a Sziámi harcoshal, amelyik ráadásul elég melegigényes - megfázik. Különben a SERA etetésrõl szóló kiadványa határozottan ellenzi a túl hideg eleség adását. Éppen ezért sokkal jobb, ha külön pohár vízben elõzõleg felengedtetem a fagyos eleséget, és UTÁNA adom oda a halaknak. ------ A csomagolt szúnyoglárva ilyen jellegû porciózása (kést helyezünk az eleségre, és kalapáccsal szétporciózzuk) ellenben jónak tûnik. Csak ha kockázott eleségrõl van szó, akkor nincs értelme, mivel eleve annyi kaját adok nekik oda, amennyit kell (általában 1 kocka elég szokott lenni /de persze függ a halak létszámától/).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget!


A fagyasztott anyatejcsiből hogyan csináltok kaját, főzeléket a babának?

Sikerült elég sokat lefagyasztani, de nem tudom hogy készítsek bel?le neki kaját! Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Persze, nagyon jó is, ha jut a fõzelékébe tej, mert így krémesebb, finomabb és kicsit sûrûbb is lesz. Egyszerû, megfõzöd a zöldségeket (krumpli+akármi - répa,stb.), ha megfõtt, és a fõzõvíz annyi, amennyi kell, akkor öts hozzá tejet (vagy ha fagyasztott, akkor tedd bele és forrald fel vele (de ne sokáig, csak egy pillanatra), és ezzel turmixold le.

Persze, nagyon jó is, ha jut a fõzelékébe tej, mert így krémesebb, finomabb és kicsit sûrûbb is lesz. Egyszerû, megfõzöd a zöldségeket (krumpli+akármi - répa, stb.), ha megfõtt, és a fõzõvíz annyi, amennyi kell, akkor öts hozzá tejet (vagy ha fagyasztott, akkor tedd bele és forrald fel vele (de ne sokáig, csak egy pillanatra), és ezzel turmixold le.
Én úgy tudom, hogy az anyatejet nem kell felforralni. Legalábbis a védõnõm azt mondta, mikor én kérdeztem tõle. Én úgy szoktam, hogy az elkészített ételrõl leöntöm a vizet és a kicsit megmelegített anyatejet hozzáöntöm, turmixolom. Ha kevés lett a tej, öntök vissza rá a fõzõvízbõl.
Nem szabad felforralni mert elvész belõle a Ca, immunanyag stb. csak megmelegíteni szabad

Fagyasztott háj (egyben, nagy darab) hány óra alatt olvad ki annyira a hűtőszekrényben, hogy hájas tésztát lehessen csinálni belőle?

Legjobb válasz: Sokára. kell egy nap is, hogy kiengedjen sima hûtõben, hogy darálható, vagy elkaparható legyen. konyhahõmérsékleten sokkal hamarabb.ahogy kezd egy kicsit engedni, rögtön kezdd kisebb darabokra vágni, szétválasztani, így is gyorsítható.

Sokára. kell egy nap is, hogy kiengedjen sima hûtõben, hogy darálható, vagy elkaparható legyen. konyhahõmérsékleten sokkal hamarabb.ahogy kezd egy kicsit engedni, rögtön kezdd kisebb darabokra vágni, szétválasztani, így is gyorsítható.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom gyorsítani, csak arra vagyok kíváncsi, hogy hány órával (nappal?) elõbb tegyem át a mélyhûtõbõl a hûtõbe, ha mondjuk kedden akarok hájastésztát csinálni.
Akkor vedd le vasárnap este, és keddre biztosan kienged a sima hûtõben. baja semmiképp nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

SOS! Hogyan kell elkészíteni a fagyasztott fasírtgolyókat?

Gyorsan írjatok légyszi, mert már nagyon éhes vagyok. :D Köszönöm.

Legjobb válasz: Olajban kisütöd :D

Olajban kisütöd :D
A kérdező hozzászólása: Köszi! :D Teljesen lepje el az olaj?
Azt hiszem kicsit késõn írok, de nem kell teljesen eláztatni :) jó bõ olajban süsd, mint a szalmakrumplit, úgy hogy az olaj a golyók kb. 2/3-áig érjen ;)
El is lepheti teljesen, akkor nem kell forgatni. Egyébként a csomagoláson rajta szokott lenni, hogyan kell elkészíteni. Lehet fritõzben is, vagy sütõben, de lehet serpenyõben is. Én az ilyen kis fasírtgolyókat kicsi, mély serpenyõben szoktam sütni, mert ebbe kevés olaj kell, mégis ellepi a fasírtgolyót, így nem kell forgatni. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Igen, rajta van a csomagoláson, de ennyire nem részletesen. Mármint csak a hõfokok vannak rajta, az meg megint túl bonyolult nekem. De megoldottam. :D Finom lett. Köszönöm mégegyszer. :D

Hogyan kell megcsinálni a fagyasztott töpörtyűt úgy, hogy megtudjam enni?

Lehet bután fogalmaztam..

Legjobb válasz: meg_tudjam enni

meg_tudjam enni
A fölösleges friss tepertõt, másnap dugd a fagyasztóba olyan adagokban, ami egyszerre elfogy. Ha megkívánod, vedd ki idõben, öntsd tányérra, és szobahõmérsékleten engedjen ki, magától. A 2 hónapost senki nem tudja megkülönböztetni a 2 napostól.Ha melegítve olvad ki, szivacsos, nyúlós lesz, nem ropogós. Tessék kipróbálni!
A kérdező hozzászólása: bocsánat!
öö..olvaszd ki? Ha másra gondoltál akkor bocsi
Dugd be vagy a mikróba, vagy a felmelegített sütõbe. Átmelegednek, kiengednek, friss, meleg, ropogós töpörtyûid lesznek. Puha kenyérrel, ubival. Csupa fogyókúrás kaja. :) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm..:) Mit fogyókúra ugyan kérleek..:D:D
Jó étvágyat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. kipróbálom szerintem már most. :)
Sütõben (mikróban) csak zsírral együtt, abban olvasztva, melegítve szabad, de akkor olyan lesz, mintha frissen sült volna! Számtalanszor csináltam, a szüleimtõl, nagyszülõktõl így tanultam. Persz jó az akkor is, ha a konyha-asztalon enged ki, csak meglehet, hogy órákat vesz igénybe.
Rá van írva.
ha magyarul nincs rajta, azt nézd meg, hogy ilyen kicsi képeken az elkészítési folyamat rajta van-e. Ott szokták jelölni a módokat, a sütési hõfokot, stb...
mikróban kiszárad, és ehetetlenül kõkemény lesz
1. Olajban, serpenyõben. 2. Olaj nélkül, a tûzhely sütõ részében. 3. Mikrohullámúban.
A kérdező hozzászólása: ausztriában vettük, de mindegy.. nem véletlenül tettem fel a kérdést! amit írtam, azt pedig irónikusan értettem.. de úgy látszik, van aki nem vágja le! köszönöm a választ!
Akkor meg miért írod hogy erre nem is gondoltál? Egyébként nem lehet forgalmazni olyan terméket amin nincs Magyar felirat, de ha egy fagyasztott hús megsütése problémát jelent akkor nem lehetnek egyszerûek a mindennapjaid a Föld nevû bolygón.
forró, bõ olajban süsd ki.
A kérdező hozzászólása: Talán ezért tettem fel a kérdést, mert nincs rajta magyarul és a fele le van vágva.. JESSZUS!
:DD Arra elõbb gondolsz hogy megkérdezd a GYK-n minthogy megnézd a dobozt?? JÉÉÉÉZUUSSS!!!!
A kérdező hozzászólása: óó tényleg.. erre még nem is gondoltam -.-"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A fagyasztott tibifexet, hogyan kell odaadni halaknak? Ki kell olvasztni?

mennyit kell adni bel?le 29 halnak? (rajhalakról van szó )

Legjobb válasz: levágsz egy darabot és bedobod nekik.semmi értelme kifagyasztani.

levágsz egy darabot és bedobod nekik.semmi értelme kifagyasztani.
gondolom felolvasztva
törsz le belõle egy darabkát, vagy forró vízbe mártott késsel vágsz le belõle egy darabkát. annyit adj nekik amit pár perc alatt elfogyasztanak. kezd egy kis körömnyivel...
ja és várd meg amíg felenged
Én bedobom az egész kockát, a vízben felolvad a halak szétcsipkedik! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Extra gyorsan hogy tudom a fagyasztott halfilét kiengedni?

Elfelejtettem kivenni id?ben a fagyasztóból a cápaharcsa filét.De ha forró vízbe teszem akkor szétmegy a húsa(már egyszer próbáltam)

Legjobb válasz: Tartsd hideg folyó víz alá. Én úgy szoktam.

Tartsd hideg folyó víz alá. Én úgy szoktam.
A kérdező hozzászólása: Köszi kipróbálom:)
a pangasiuson vastag jégréteg van. tedd egy tál langyos vízbe zacskóstól, és finoman töredezd a jeget. utána óvatosan szedd le róla darabokban.
sima langyos víz. ha negyon kell sietni teheted sós vízbe, de akkor ne zacskóval.
Igen, max langyos víz jöhet szóba. Üdv!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!