Találatok a következő kifejezésre: A főtt mennyire (63 db)

nem a leggazdaságosabb mód, szerintem nem érné meg hosszútávon
Én úgy számoltam, hogy otthon 80-100 Ft/db ár alatt nem lehet fényképet nyomtatni. Pedig én is nagyon szerettem volna egy fotónyomtatót...
Õk más géppel/nyersanyaggal dolgoznak. Egy otthoni nyomtatóval is kb 10× annyiba kerül a nyomtatás, mint egy nagyteljesítmményû irodaival...
A kérdező hozzászólása: Akkor nem értem a fotónyomdákat, elõhívókat. Õk 45-50-60ft/kép áron dolgoznak. Én egyébként eredetileg analóg géppel (slr) gondoltam fotózni és scannerel digitalizálni majd nyomtatni... de ha ilyen sok akkor tényleg nem biztos hogy megéri csak hobbi célra. Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ha délután elkezdem etetni a babát (főtt krumpli, főtt répa lenne a kezdet), mennyi idő alatt váltja ki kb a szoptatást?

elmúlt 4hónapos a babám, tegnap adtam neki először barackot délelőtt, majd almát fogok, aztán vegyitem. 5hs korától pedig szeretnék főtt dolgokat adni neki, az már elvileg ki fog váltani egy szoptatást (felhigitom anyatejjel), csak nem tudom mennyi idő alatt. mielőtt valaki azt mondaná, hogy fél éves koráig csak anyatejezzem, nem tudom, már igy is két mellből etetem 2óránként, vagy még sűrűbben, és elégedetlen, tápszerezni nem akarom.

Legjobb válasz: Az a babádtól függ, hogy mennyi idõ alatt válhatsz ki egy étkezést. Mi 1 hét alatt kiváltottuk, másnak 2 hónap alatt sem megy. Babája válogatja. 1 éves koráig viszont 500 ml tejalapú étkezésnek meg kell lennie, úgyhogy ha nem elég a tejed muszáj tápszert adnod.

Az a babádtól függ, hogy mennyi idõ alatt válhatsz ki egy étkezést. Mi 1 hét alatt kiváltottuk, másnak 2 hónap alatt sem megy. Babája válogatja. 1 éves koráig viszont 500 ml tejalapú étkezésnek meg kell lennie, úgyhogy ha nem elég a tejed muszáj tápszert adnod.
A kérdező hozzászólása: értem, és hogy kezdjek majd neki? a gyümölcsöt a védõnõ javaslatára két szoptatás között adom neki. ezt is, vagy ezt egy szoptatás helyett adjam, és utána kináljam cicivel?
Ha ki akarsz váltani egy étkezést, akkor szoptatás elõtt add és utána még megszoptatod, amíg nem eszik annyi mennyiséget, ami elég.
Ezt nemtudhatod elõre. A babádtól függ, hogy milyen tempóban fog haladni a hozzátáplálás. Lehet, hogy még 1hónap után is nyûglõdni fogtok vele, lehet, hogy 1hét alatt már meg fog enni egy egész adagot. Viszont ha lassú tempóban fogtok haladni, akkor muszáj leszel neki tápszert adni. Mondjuk nem is értem mi ez a nagy "tápszerezni" nem akarom hozzáállás. Ez kb. csak az anyukák lelki-világának jó, de nem a baba egészségének. A tápszerek már rég nem olyanok mint régen. Az én babám kezdetektõl tápszeres, egészséges, boldog, elégedett baba. A barátnõm kisfia anyatejes, 3hónaposan elkezdte hozzátáplálni mert fogyóban volt a teje, most lesz 6hónapos de már csak reggel-este kap anyatejet, a többi valamilyen püré. Szerintem ez nagyon kevés tejalapú étel a picurnak. Õ is azt gondolja a tápszer ördögtõl való, igy nem ad neki. A baba viszont kb. 3hónaposnak néz ki (legalábbis a kisfiamhoz képest, mert más babához nemtudom hasonlitani)
A kérdező hozzászólása: azért nem szeretném tápszerezni, mert szeretek szoptatni, és félek, hogy ha elkezdem tápszerezni, végleg elapad a tejem:( nyilván, ha már nem tudom szaporitani, adni fogok neki tejpépet.
Ha csökkenteni szeretnéd a szopik számát , ill. a tejet, akkor elõbb a szilárd kajcsit add, és utána szoptass, ha nem, akkor fordítva. Sztem nem lehet elõre megmondani, hogy mennyi idõre lesz szükség. Ebben a melegben, könnyebben apad a tejcsi, mert a szervezeted elsõsorban rád koncentrál, rengeted folyadék és cicire tevés kell a fennmaradáshoz.Még ha úgy érzed, h üres , akkor is rá kell tenni. 2-3 nap hoz eredményt. Türelem.Mi is ezzel "szórakoztatjuk" magunkat. :)

Milyen legyen a fotó az önéletrajzomban, színes vagy fekete-fehér, leengedett haj, vagy feltűzött, milyen felső legyen rajtam és milyen színű legyen, mennyire mosolyoghatok a képen, ki legyek sminkelve vagy ne, fülbevaló legyen a fülembe?

Legjobb válasz: Jesszus :D Teljesen mindegy, annyiból jobb, ha fekete-fehér, hogy ha nincs színes nyomtatójuk, akkor is megfelelõ minõségben tudják kinyomtatni. De a többi tényleg mindegy, világos háttér elõtti fotó legyen, és azt sugározd róla, hogy te vagy a legmegfelelõbb alkalmazott a munkára. Ha tudsz, csinálj többféle képet, és azt rakd be, ami ebbõl a szempontból a legjobb.

Jesszus :D Teljesen mindegy, annyiból jobb, ha fekete-fehér, hogy ha nincs színes nyomtatójuk, akkor is megfelelõ minõségben tudják kinyomtatni. De a többi tényleg mindegy, világos háttér elõtti fotó legyen, és azt sugározd róla, hogy te vagy a legmegfelelõbb alkalmazott a munkára. Ha tudsz, csinálj többféle képet, és azt rakd be, ami ebbõl a szempontból a legjobb.


Túletethető, "mohó" hozzátáplált babák Anyukái! Honnan tudj, átok hogy már jól lakott a babátok? Mennyi főt kaja felel meg a tápszernek/anyatejnek?

NEm sajnálom t?le ne értsétek félre, csak az egyik az hogy havi szinten 1 kilót hizik (ennek ellenére nem kövér, átlagos:) ) , és emelett bukik is ha túleszi magát. De jó lenne tudni hogy mennyi az az adag ami a tápszer adagjának megfelel?!

Legjobb válasz: hát hogy mennyi az az adag ami a tápszer adagjának felel meg azt sztem senki nem tudja megmondani!neked kell rájönnöd,hogy mik a jelek a babánál ha már elég neki!Annyit ad amennyi jól esik neki és ne törõdj azzal,hogy mennyit hízik!Gondolom nem akarod ez miatt éheztetni illetve majd ha jobban mozog akkor hidd el le fogja mozogni és majd csak ámulsz,hogy 1 hónapba csak 20-30 dgk-át hízott! Szóval az én babám elfordítja a fejét ha már nem kell neki,de vannak olyan babák akik úgy összeszorítják a szájukat,hogy oda már nemtudnád betenni a kanalat!A lényeg az,hogyha már nem kell neki akkor se erõltesd még ha csak 1-2 kanállal maradt is a kajából mert az ilyen babákból lesznek felnõtt korukra elhízott emberek mert azt tanulják meg,hogy még akkor is enni kel ha már tele vagyok!

hát hogy mennyi az az adag ami a tápszer adagjának felel meg azt sztem senki nem tudja megmondani!neked kell rájönnöd, hogy mik a jelek a babánál ha már elég neki!Annyit ad amennyi jól esik neki és ne törõdj azzal, hogy mennyit hízik!Gondolom nem akarod ez miatt éheztetni illetve majd ha jobban mozog akkor hidd el le fogja mozogni és majd csak ámulsz, hogy 1 hónapba csak 20-30 dgk-át hízott! Szóval az én babám elfordítja a fejét ha már nem kell neki, de vannak olyan babák akik úgy összeszorítják a szájukat, hogy oda már nemtudnád betenni a kanalat!A lényeg az, hogyha már nem kell neki akkor se erõltesd még ha csak 1-2 kanállal maradt is a kajából mert az ilyen babákból lesznek felnõtt korukra elhízott emberek mert azt tanulják meg, hogy még akkor is enni kel ha már tele vagyok!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon érdekel igazság szerint hogy mennyit hizik, mert nem akarom éheztetni mint kedves Sarka Kata...! És tényleg nem kövér babó, jó erõs stramp kisfiú:) Csak pont ez a baj hogy amit te irtál, az én babám nem ilyen! Õ eszik amig van meg amig adják neki...! És ez sem lenne baj hogy utána meg a nagy játszásba összebukik mindent! Pont ezért kérdezem hogy honnan lehet tudni hogy vajon mi lehet az az adag ami a tápszernek is megfelel...:) !
A kérdező hozzászólása: *És ez se lenne baj, csakhogy utána a nagy játszásba...
Szia! Pont most fejeztük be a kajcsit és ez a kérdés engem is érint. babámmal kb 1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, elõtte alig evett tápit és tejcit, de most a szilárddal nem tud betelni. délelõtt majd 200got evett és már én mondtam, hogy elég még sírt hogy kell neki, most tápi után meg 100g gyümit evett keksszel és még most is kért volna. Én sem sajnálom, csak félek, hogy megfájdul a pocakja. Vagy szerintetek õk azt tudják, hol a határ? Mert valljuk be, mi felnõttek is képesek vagyunk tele vágni magunkat, ha valami ízlik és utána érezzük a nem kívánt hatását.
én úgy tudom hogy ilyen ételekbõl 170-220g elég egy kb. 6 hósnak De én is várom a válaszokat, mert az én babám is ilyen, eddig mindent megevett amit adtam, sõt az elején mikor nem tudtam hogy vajon elég e , még tápszerrel is megkínáltam és simán benyomott rá 100-at
Hát azzal vigyázzatok, hogy szilárd után még megkínálni tápszerrel mert sokszor õk már csak szomjoltásként isszák meg rá a tápszert vagy a tejcsit!Inkább vízzel kínáljátok meg!Hát adjatok nekik annyi amennyi jól esik nekik, a bukásnál meg nem mindíg az van, hogy túl eszi magát hanem, hogy kaja után esetleg forog vagy kúszik és nyomodik a pocija és azért büffen ki!legalábbis az én fiam ilyen volt!Most 11 hós kb 1 hónapja nincs az, hogy visszabüffen a kajcsi! Szóval igazából nemtudok nektek érdemlegest választ adni mert az enyém mindíg vmilyen formában jelezte ha elég volt neki! Elsõ voltam!

Aki szules elott lefagyasztotta a fott etelt, az milyen kajat fozott/fog fozni, mennyi adagot fagyasztott le szules utanra?

Legjobb válasz: Szia! Pörkölt, hagymán dinsztelt/pirított gomba (sok mindenhez fel lehet használni), bolognai szósz, friss zöldborsó, hüvelyes zöldbab, málna, meggy, ilyesmiket, igaz ezutóbbiak nem fõtt ételek, de jól jönnek, mire szülni fogok (november). Szép babavárást!

Szia! Pörkölt, hagymán dinsztelt/pirított gomba (sok mindenhez fel lehet használni), bolognai szósz, friss zöldborsó, hüvelyes zöldbab, málna, meggy, ilyesmiket, igaz ezutóbbiak nem fõtt ételek, de jól jönnek, mire szülni fogok (november). Szép babavárást!
szia! igaz hogy en februarban fogok szulni, de mar gondolkodtam rajta hogy en is le fogok dolgokat fagyasztani, tanultam hibambol elozo szulesemnel. szoval ilyent hogy: porkolt, husleves (majd csak a tesztat kell belefozni) tolotttkaposzta, torpaszuly (ezt csak a csalad tobbi reszenek) barmilyen leves amit elotte fozok majd: tarkonyos krumplileves, pacalleves, gorogcitrom leves; felkesz: bepanirozott hus; en mar elore megpucolva, felvagva fogok a fagyra tenni zoldsegeket amiket majd leveshez hasznalok (repa, karalabe, karfiol)es konnyu lesz csak bedobni a vizbe. persze jo eltenni gymolcsoket is.
Nem sokat, mert a fagyasztó sem nagy. De pörköltöt biztos teszek el több kis adagban, azt ha kiolvad könnyen lehet variálni (rizzsel, tésztával, tejföl+tészta, vagy csak kenyérrel).
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen, nagyon jo dolgokat irtatok :) nekem is 2.babam lesz es az elsonel en is megszivattam magam, mert nem tettem el semmit es segitsegem sem lesz. :) szoval igazabol mindent lehet fagyasztani keszen? nekem is az a baj, hogy 3 fiokos csak a melyhuto es felek, hogy nem fog olyan sok minden beferni :)
Én leveseket fagyóztam le, zacsiba, úgy jobban befért, töltött kápit, pörköltöt, elõre elkészített fasírtot, sok sütit is, mert még a torták is jól fagyaszthatók.

Miért nem kívánom a főtt/kész ételeket? Csak rosszul leszek tőlük. Csak gyümölcsöket, és nyers zöldségeket szeretek enni. Mennyire káros ez?

Legjobb válasz: Én meg pont fordítva.. egésznap csak fõtt kaját ennék..örülnék,ha egy szakács lenne itt és teljesítené minden kívánságom:D

Én meg pont fordítva.. egésznap csak fõtt kaját ennék..örülnék, ha egy szakács lenne itt és teljesítené minden kívánságom:D
A sütés-fõzés során pont elveszítik a vitamin és ásványianyagtartalmuk nagy részét, mégis sokan szinte áhítatosan ejtik ki a "fõtt étel" szavakat. Szerintem ha rosszul leszel tõle, akkor semmiképpen ne erõltesd, a nyers zöldség-gyümölcs biztos nem árt, viszont fehérjére is szüksége van a szervezetednek, tehát húst, vagy babot, tejtermékeket is kellene fogyasztanod.
A rosszul létet furcsálom! Az hogy nyers zöldséget/gyümölcsöt eszel abszolút nem káros, sõõt!!De azért napjában 1-szer kell enni fõtt ételt, mert a szervezetednek szüksége van rá!Ha nem eszel húst a fehérje bevitlet valahogy pótolnod kell pl. tofuval!
Mit jelent, hogy rosszul leszel tõlük? Nagyon érdemes lenne alaposan kivizsgáltatni magad, mert nem véletlen, ha nem tudod emészteni az ételeket, és elképzelhetõ, hogy súlyos baj van. Ha negatívak a leletek, akkor egyél, amit kívánsz, de a fehérjére muszáj kitalálnod valamit.
Jó dolog ez sõt kifejezetten egészséges de valószinû azért alakult ki mert rosszul készitett fõtételeket ettél eddig.

Egy adag rakott krumpliban mennyi kalória van kb? (krumpli, tejföl (1, 5%-os), kolbász ( én azt nem eszem meg de belefő), tojás Nagyo hízlaló ebéd:S? Amúgy a főtt krumpli tényleg hízlal:O?

Legjobb válasz: Ez egészséges ebéd volt, mit nem szeretsz benne ? Gondolom még kamasz vagy, ilyenkor szükséged van tojásra is, krumplira és tejfölre is !!! Amm....nem hizlaló, semmi sem hizlaló, ha lemozgod.

Ez egészséges ebéd volt, mit nem szeretsz benne ? Gondolom még kamasz vagy, ilyenkor szükséged van tojásra is, krumplira és tejfölre is !!! Amm....nem hizlaló, semmi sem hizlaló, ha lemozgod.
Elsõ vagyok Nos akkor elmondom: a fõtt krumpli NEM hizlal, ráadásul komplex szénhidrátforrás, vagyis remek. A tojás fehérje, tehát nagyon jó választás bármikor. A tejföl is jó, mivel szüksége van a szervezetnek kálciumra. A fõtt krumpli a legjobb krumpli amit ehetsz. A sültkrumplival ellentétben, ez nem hizlal és még jót is tesz neked ! Egy adag rakott krumpli 300 kalória körül van ( ne menj a kalóriatáblázatok után, mert a tejfölötök 1, 5%-os, a kalóriatáblázatban szereplõ tejföl pedig sokkal zsirosabb és te még a kolbászt sem eszed meg ) Szóval 300 kalória volt és egészséges volt !
Hát mondom, hogy a krumpli nem hizlaló !!! Hány kalóriát akarsz ? Attól is függ mennyit ettél, ha az adag nagyobb volt, mint 150 gram akkor több kalória 300-nál, de 500-nál biztos nem több ! És azért mégis ebéd, gondolkodj egy kicsit, egy 500 kalóriás ebéd teljesen normális, napi 1200 kalória alá soha ne menj !
nemigazbmeg h az összes bfaszezen az oldalon azzal keseríti az életét hogy nem bír egy kibszott kaját megennianélkül h jaj mennyi kcal van benne. sportolj és szrj az egészre, ne legyél már ennyire szánalmas
A kérdező hozzászólása: Utána tornázom egy kicsit. De akkor most a fõtt krumpli hízlal vagy nem? Mindenki mást mond. És akkor most kb egy adag hány kalória ?
A kérdező hozzászólása: És az hogy a kolbász zsírja belefõ? Hogy lehet háromszáz kalória , ha a régi fogyós ebédem volt kb annyi? Ami csirke vagy pulyka volt salátával?
Igen a krumpli tényleg hízlal minden formában!!!!

Mennyi sóval eszed a főtt kukoricát?

Pl hány csipetnyi :)

Legjobb válasz: 1,451 g só/1 csõ kukorica.

1, 451 g só/1 csõ kukorica.
csak nagy ritkán sózom, de akkor is 1-2 csipet, aztán azt szétkenem rajta
és elsõnek bevajazom, aztán elkezdem sózni, és forgatom, és sztem kb 4-5 csipettel.
1 csipet
Én cukros vízben szoktam fõzni, és arra csak vaj megy. :) Nem jó sóval. :S
Én sem sózom:O Semmilyen zöldet nem sózok.De benyomnék most egyet:P
Nem sózom. Amúgy is finom.
Rengeteg sóval én is :-)
Én is rengeteg sóval eszem, aztán pedig literszámra vedelem a vizet. :-) De olyan finom.
én egyáltalán nem sózok semmit, nemhogy még a fõtt kukoricát!:D
Só nélkül, vagy csak 1 csipet, de az mindig lepotyog róla :\.
Szétsózom szinte...de minden mást :D Nem is szeretem az édes dolgokat. :S
Én is nagyon megsózom, aztán pedig szétkenegetem rajta
Én nem szoktam megsózni. Mondjuk én más kajákat is ritkán szoktam. :)
én só nélkül eszem.
A kérdező hozzászólása: 16:03 Látszik, mennyire buta vagy :D Mindenki képes volt normálisan válaszolni, kivéve téged :D
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor csak én eszem kb 15 csipetnyi sóval?:O
Én sem sózom.Semmit nem sózok után.Nincs is sótartóm az asztalon.

A főtt krumpliban mennyi kalória van?

Legjobb válasz: 70 kcal/100 g

70 kcal/100 g
80 kal/100g
nem hízlal, ehetsz belõle, csak mértékkel!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
Amennyi pacalt teszel hozzá..

A főtt kukorica mennyire megy el a diétás étrendbe?

nagyon szeretem a f?ttkukoricát, de fogyózom.

Legjobb válasz: Fõtt kukorica (1db közepes) 532 / 127(kcal) 4,7(fehérje) 23,6(szénhidrát) 1,6(zsír) 3,7(rost)

Fõtt kukorica (1db közepes) 532 / 127(kcal) 4, 7(fehérje) 23, 6(szénhidrát) 1, 6(zsír) 3, 7(rost)
Ui. 127kcal, az 532 az kJ-ban, illetve a többi grammban értetendõ
Ha csak azt eszel, semennyire nem jó. Hiába nem egészségtelen a kukorica, ha csak azt eszed, az nagyon nem jó. Ráadásul csupa szénhidrát, fehérje meg nulla. Lehet enni fogyókúrában, de normális mértékben. A normális azt jelenti, hogy heti 1-2-szer eszel 1 csövet. Hiába nem vészes a kalóriatartalma, ha ezzel laksz jól, egy dekát sem fogsz fogyni.
A kérdező hozzászólása: hát, ma eddig kb. 6 dbot ettem meg, de mást még nem :D akkor a héten nem eszem többször :) csak annyira szeretem... :)
A kukorica egy alapvetõ szénhidrátforrás. A kalória értéke nagyjából olyan mint a többi hasonló gabonafélének. A probléma a kukoricával az, hogy magas a glikémiás indexe. Ez azt jelenti, hogy gyorsan megemészted. Nem mindegy, hogy a bevitt kalória mennyi idõ alatt bomlik le a szervezetedben. Ha mindegy lenne, akkor ehetnénk reggelire 2000 kcal cukrot, és utána az egész napunk meg lenne oldva kaja nélkül Egy rúd egyébként nagyjából 130 kilokalóriát tartalmaz. Csak fõt kukoricát enni butaság. Ehetsz fõt kukoricát, ha diétázol nem ajánlatos. Esetleg ha teszel valamennyit a rizsbe, akkor el tudom képzelni. De ha kimondottan diétázni akarsz, akkor inkább kerüld.
semennyire
A kérdező hozzászólása: a legszebb az egészben, hogy anyám el akarta tenni a fagyasztóba, még félig se volt megfõzve.. nem ide tartozik, de ezt le kellett írjam, mert még egy ilyen hülye, mint én, nincs a Földön!! :D de ízlett :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!