Találatok a következő kifejezésre: A főnököm kért, ha (11 db)

Ha nem annnyira vagyok bejelentve mint amennyit keresek, de még nem adóztam akkor büntethető vagyok, vagy csak az adózás után, mivel nem vallottam be? Ha kérem a fönököm hogy jelentsen be és megtagadja akkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.

Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.
Majdnem biztos, hogy elveszted a munkádat, ha bármit is csinálsz. Legjobb, ha találsz másik munkát, ahol tisztességesek veled. Ha ez nem jön össze, akkor természetesen ne jelentsd fel magad. Két dologgal is védekezhetsz. Egyrészt hazudhatod azt az ellenõrnek, hogy te csak annyit kaptál, amennyi a bérpapíron van. Másrészt azt is mondhatod, hogy a munkaadó megfenyegetett, hogy ha bárkinek szólsz kirúgnak, és te nagyon féltél, hogy elveszted az állásod.

Mi a teendőm ha a főnököm olyan költséget von le a fizetésemből, amit Õ levont az adóalapjából, mivel számlát kért az összeg kifizetésekor?

Legjobb válasz: Kivel kapcsolatos a költség? Milyen típusú költség? Egyes dolgokról hiába kér számlát, nem számolhatók el költségként a számviteli törvény szerint. (nem vonhatja le az adóalapjából) Vannak olyan kifizetések is, amiket számlával kell igazolni, de nem az egész részét állja/állhatja a munkáltató. Ha pontosabban megírod mirõl van szó, jobban tudunk válaszolni.

Kivel kapcsolatos a költség? Milyen típusú költség? Egyes dolgokról hiába kér számlát, nem számolhatók el költségként a számviteli törvény szerint. (nem vonhatja le az adóalapjából) Vannak olyan kifizetések is, amiket számlával kell igazolni, de nem az egész részét állja/állhatja a munkáltató. Ha pontosabban megírod mirõl van szó, jobban tudunk válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Volt egy balasetem ami 230.000Ft kárt okozott az autó üzenbetartójának.Nem egyértelmûen én voltam a hibás, de a szerzõdés szerint ha anyagi kárt okozok azt nekem kell megtéríteni.Õ megjavíttatta számlára és most amit leírt az adóalapjából azt tõlem is levonja a bérembõl. Természetesen semmilyen papír nélkül! Én úgy gondolom a kár amit kifizetek az neki legalább a dupla nyereség!
Attól, mert levonta az adóalapjából, még kifizette! Azt az összeget õ nem kapja vissza sehonnan. Az csak annyit jelent, hogy költségként megjelenik a könyvelésben és csökkenti az éves eredményét. Szóval teljesen jogos (sajnos), hogy levonja.

Ha Munkaügyi Bíróságra fordulok (a főnököm nem akar/tud fizetni végkielégítést-pedig ő mond fel nekem) az nekem kerül valamibe?

Egyik napról a másikra elküldött a mh-emr?l,tudja,hogy jár nekem a felmondási id?re is az átlegkeresetem,de nem tud fizetni,nincs pénze-állítólag...

Legjobb válasz: Ez a történet így nem sok jót ígér. Ha feltételezzük, hogy fõnököd nem teljesen hülye, akkor ezt csak 3 módon tudja megcsinálni annak reményében, hogy megússza. 1. nem voltál bejelentve 2. már sikerült veled aláirattatni egy papírt, hogy megkaptad a pénzed 3. csõdeljárás alatt a cég. egyik esetben sem szímíthaszt sok jóra. A +1 lehetõség, hogy határozott iejû szerzõdésed volt, ami automatikusan megújúl. Ebben az esetben az is lehet, hogy pont lejárt a szerzõdésed, és ekkor sem felmondási idõ, sem végkielégítés nincsen. Minden féle képpen egy ügyvédhez kellene menned az összes papíroddal együtt (ez pénzbe kerül), mert magad egyedül biztosan nem fogod tudni átrágni magad a jogszabályokon. Ha aztán neked van igazad, akkor perelhetõ a cég az elmaradt bérre ügyvédi és bírósági költségekre. Elsõre viszont majdnem biztos, hogy fizetned kell.

Ez a történet így nem sok jót ígér. Ha feltételezzük, hogy fõnököd nem teljesen hülye, akkor ezt csak 3 módon tudja megcsinálni annak reményében, hogy megússza. 1. nem voltál bejelentve 2. már sikerült veled aláirattatni egy papírt, hogy megkaptad a pénzed 3. csõdeljárás alatt a cég. egyik esetben sem szímíthaszt sok jóra. A +1 lehetõség, hogy határozott iejû szerzõdésed volt, ami automatikusan megújúl. Ebben az esetben az is lehet, hogy pont lejárt a szerzõdésed, és ekkor sem felmondási idõ, sem végkielégítés nincsen. Minden féle képpen egy ügyvédhez kellene menned az összes papíroddal együtt (ez pénzbe kerül), mert magad egyedül biztosan nem fogod tudni átrágni magad a jogszabályokon. Ha aztán neked van igazad, akkor perelhetõ a cég az elmaradt bérre ügyvédi és bírósági költségekre. Elsõre viszont majdnem biztos, hogy fizetned kell.
bírósági eljárási illetéket kell fizetni, de úgy tudom munkaügyi pereknél, jár az illetékfelfüggesztés autómatikusan, azaz az eljárás végén az fizeti meg, akire a bíróság azt kirója, nem feltétlenül rád (ált. aki veszít)


A főnököm arra kért, ha megszületik a babám, írjam alá: közös megeggyezéssel legyen vége a munkaviszonyomnak. Ezután én részesülhetek tb ellátásban?

Legjobb válasz: Természetesen fog járni úgy is a táppénz. Mindezt azért kéri a fõnököd, hogy amikor majd lejár a gyesed, ne kelljen kifizetnie neked a 3 évre járó szabadságot. Nekem is megszûnik a munkaviszonyom a szülés napjával! Ez van......

Természetesen fog járni úgy is a táppénz. Mindezt azért kéri a fõnököd, hogy amikor majd lejár a gyesed, ne kelljen kifizetnie neked a 3 évre járó szabadságot. Nekem is megszûnik a munkaviszonyom a szülés napjával! Ez van......
Én a helyedben nem írnám alá!
Ha nem írod alá, nem rúghat ki. Ellenben valószínûleg akkor fog kirúgni, amikor lejárt a gyes. Ha aláírod, minden juttatás passzív jogon jár (Tgyás, gyed, gyes, egészségügyi ellátás), csak arra figyelj, hogy a munkaviszonyod valóban csak a szülés után szûnjön meg! A szülés napján még legyen munkaviszonyod, mert csak akkor jár minden.
Ki nem rúghat...szerintem mérlegeld, h mit teszel! Én sem írnám alá.Akkor ha már ki akar rúgni, rúgjon úgy ki, h kifizeti a szabidat is!
A fõnököd nem kérhet ilyet, és Te ne teljesítsd, mert a terhes nõket és fiatal anyákat nem lehet kirúgni. A felmondási tilalom alapján ugyanis a munkáltató rendes felmondással nem szûntetheti meg munkaviszonyodat, (ezért kéri a közös megegyezést) a terhesség teljes idõtartama alatt, a szülést követõ három hónap és a szülési szabadság teljes idõtartama alatt.
alá ne ird a közös megegyezést - a munkaviszonyod ráér akkor is megszunni-ha gyes után visszamész utána még 30 napig nem de utána felmondhat-de még akkor ki kell hogy adja a szabijaidat ami nem kevés 3 év után és utána még mindig alkudozhatsz vele a közös megegyezésrõl-3 év múlva ne hagyd magad csõbe húzni ami jár az jár a törvény álltal védve vagy nem rúghat ki
Sziasztok Az elõzõ válaszokkal teljesen egyetértek, alá ne írd!! Annyit még hozzá tennék, hogy ha aláírod a közös megegyezést - ha jól tudom - a végkielégítéstõl is elesel.
Egyetertek az elottem szolokkal, szerintem se ird ala. Viszont ha jol tudom a vegkielegiteshez bizonyos evig kell, h ott dolgozz ezt nem tudom pontosan mennyi, de szeritnem NE IRD ALA.
ne írd alá!!!!!! azt hiszem 3 vagy 5 év után jár a végkielégítés!Ez a fõnöködnek nagyon jó húzás lenne, hiszen nem kellene fizetnie utánnad semmit, még táppénzt sem!!!!!! GONDOLKOZZ!!!!!!

Ha egy cég (nokia) reklamációs osztályán beszélek egy alkalmazottam köteles kapcsolni nekem a főnökét ha én azt kérem tőle?

mert legutóbb mikor beszéltem ott egy alkalmazottal és mondta a sablon betanult szöveget amit már az elmúlt (8 alkalommal elmondott) és ezen kívül mikor megkérdeztem h hol lehet a szervízükre panaszt emelni azt mondta h nem áll módjában megmondani és kértem h kapcsolja a f?nökét vagy valakit aki fölötte áll arra is azt mondta h nem áll módjában.

Legjobb válasz: Fordulj a fogyasztóvédelemhez.

Fordulj a fogyasztóvédelemhez.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Azért ül ott, hogy vele beszélj. Nem telefonközpont, hogy kapcsolgasson neked. Egyébként tényleg fogyasztóvédelem.
A kérdező hozzászólása: de az a gond h hiába beszélek vele, mert neki "semmit sem áll módjában megmondani" úgy h teljesen fölösleges h ott van !!! nem csinál semmit csak mondja a betanult szöveget. hnap lesz a "nagy nap" most van 8szor szervízbe a telefonom és ha most sem cserélik ki akk tuti h megyek a fogyasztóvédelemhez. nem tudom mit gondolnak.. sok béna egyrakáson, az egy dolog h nem bírják megjavítani, az egy másik h azt mondják h nem észleltek hibát, de az már nevetséges h mindezek után visszaküldik bekapcsolom és rosszabb mint volt, olyan állapotban van h át se lehet venni. komolyan a nokia az már egy nagy vicc. köszi a válszokat:)

Providentől szeretnék felvenni kölcsönt, lenyomozzák h a munkáltatói igazolás igazi e? meghogy be vagyok e jelentve? Mert nem vagyok bejelentve. De kiállítana a fönök ilyen papírt ha kérek, de nem szeretném ha utánna meg rászállna az apeh.

Jah és milyen papírok kellenek?

Legjobb válasz: igen, mindennek utána fognak nézni. Egyébként meg, ne vegyél fel onnan kölcsönt, mert nagyon nehéz lesz visszafizetni!

igen, mindennek utána fognak nézni. Egyébként meg, ne vegyél fel onnan kölcsönt, mert nagyon nehéz lesz visszafizetni!
A kérdező hozzászólása: és hogy néznek utánna?Biztos?
Természetesen ellenõrzik, és nem csak a fõnöködnek lehet baja belõle, és nem csak az APEH-nál, hanem neked is. Egyrészt hamísítás, amit a törvény büntet, mind a kettõtöket, tehát rendõrségi feljelentést von maga után. Ráadásul BAR listára is kerülsz, mert hamis dokumentumokkal való visszaélés miatt is felkerülhetsz, és akkor máshonnan sem kapsz hitelt jó darabig. A bankoknak jogában áll egyéb doksikat is bekérni a hiteligénylés elbírálásához, és ha kérnek egy APEH jövedelemigazolást, akkor azon nem tusz jövedelmet felmutatni. Úgyhogy ezt felejtsd el!
Onnan inkább ne vegyél fel szerintem, ördögi kör, amibõl nem tudsz utána kijönni...

Hitelfelvételnél kérnek bankszámlakivonatot? Gond ha a fönököm saj. Számláj. Utalja a fizut?

A fönököm nem a cég számlájáról,hanem a saját magáéról utalja a fizetést,Ezt elfogadják?A munkáltatóin van e bármi amiböl látszik hogy be vagyok e jelentve?Elöre is köszi

Legjobb válasz: milyen hitelt szeretnél? ez így gond lesz. Ha megfelelõ ideje dolgozol a cégnél, akkor NAV igazolással tudod pótolni azt, hogy rossz helyrõl jön a munkabéred.

milyen hitelt szeretnél? ez így gond lesz. Ha megfelelõ ideje dolgozol a cégnél, akkor NAV igazolással tudod pótolni azt, hogy rossz helyrõl jön a munkabéred.

Mit lehetne válaszolni, ha pocakosan a főnök túlórára kér? Tudom mit ír a Munka Törvénykönyve, de az őt nem érdekli. Nem először fordul elő, csak most már nem megy tényleg

nem azért nem maradok bent, mert lusta vagyok, meg hisztis, hanem a napi 9-10 óra ülés (+ utazás) nekem meger?ltet?, ráadásul félek, hogy tovább rövidül a méhszájam és egyszer majd csak kinyílik...

Legjobb válasz: Ha nem tudsz vele kompromisszumot kötni, akkor sajna nem marad más választásod, mint a táppénz... Gondolom az egyszerû: nem maradok fõnök válaszon már túl vagytok... menj haza munkaidõ után, ki nem rúghat, ha meg bunkózik akkor tényleg csak a táppénz a megoldás...

Ha nem tudsz vele kompromisszumot kötni, akkor sajna nem marad más választásod, mint a táppénz... Gondolom az egyszerû: nem maradok fõnök válaszon már túl vagytok... menj haza munkaidõ után, ki nem rúghat, ha meg bunkózik akkor tényleg csak a táppénz a megoldás...
Vedd ki a szabijaidat, aztán írasd ki magad! Tudom, hogy kell a pénz sok mindenkinek, de el se tudod képzelni, milyen jó otthon már a második felében. Szép nyugodtan elszöszölsz és nem idegesít a fõnököd. Én itthon voltam és nagyon nem bántam meg, bár tennivaló az utolsó napokra is maradt :) Üdv egy mindennapos
Nem értem ha ilyen problémaid vannak, miért nem mégy el táppénzre, ha tudod hogy nem érdelki?Csak magaddal tolsz ki.
nekem a fõnököm nem engedte meg hogy tulórázzak, mert a törvényre hivatkozott, pedig én dolgozni akartam. egy 2 gyerekes anyuka

Ha te lenné a munkahelyeden a főnök, milyen lennél? Szigorú, kedves, mogorva, jókedélyű, segítenél a kollegáidon ha kérik, stb?

Legjobb válasz: Ez mind együtt. Az ilyen a jó fõnök, csak határokat kell szabni. Ennyi.

Ez mind együtt. Az ilyen a jó fõnök, csak határokat kell szabni. Ennyi.
En voltam fonok. Soha nem kertem tobbet, minthogy annyit teljesitsenek mint en. Soha nem kertem tobbet a lehetsegesnel es mindig odafigyeltem arra, ha szukseguk volt valamire. Mindig meghallgattam az oteleteiket es ha megvalosithato volt, haszanltam oket. Soha semmi problemank nem volt es ha jobban ment mindig adtam bonuszt- de befejeztem a Mo-i "karrieremet" ugyhogy most kulfoldon a sajat magam fonoke vagyok.
Beletörölném a lábam az alattvalóimba :D
attól függ, mit érdemelnek az alkalmazottak.
én nemrég lettem fõnök és nagyon nem tudom milyen legyek - én legyek a jófej, aki elnéz egy kis lazaságot is, vagy kérjek számon mindent és követeljem meg a 100%-os munkát de akkor utálni fognak :( próbálok a kettõ közt lavírozni, de nem könnyû. Beosztottként pedig annyira okos voltam, hogy hogy ha én lennék a fõnök, akkor hogy kéne csinálni :D:D
szigórú lennék, aki lusta azt kirúgnám:D
Szia! Én is fõnök vagyok. És fiatalabb mint az összes kolléga. Én eleinte kedves és elnézõ voltam, ez nem jött be mert visszaéltek vele, kihasználták, igaz konfliktusok nem voltak, de késõbb ezek is lettek. Így változtattam szigorú, többett követelõ, ha kell elnézõ, ha kell kedves, soha nem mogorva, és mindig jókedélyû lettem. Talán ezzel sikerült kívívni a tiszteletet, mert idáig az nem volt meg senki felõl, mert õk az "idõsebbek". Vért izzadok a mai napig, nagyon nehéz, legalábbis nekem.
Én szigorú lennék de néha belevinnék egypár poént is a hétköznapokra. pl. tudom utál egy alkalmazott (akinek ma van a szülinapja) direkt elküldöm valahova azt mira visszajön indul a pici buli de magában a munkában nem lennék túl elnézõ!
Szigorú lennék, mert ha elnézõ vagy a munkásokkal, akkor ök elkanászosodnak, és nem fognak akarni dolgozni. Nem engedném, a munka közbeni dumát, és azt se hagynám, hogy a munkahelyen rosszat mondjanak a vezetöségröl, meg a bérekröl, ha ilyet csinálnak, kereshetnek más helyet. Örüljenek, hogy van munkahelyük, ebben a válságban, nem?

Mi történik abban az esetben, ha új munkahelyre kerül az ember, ahol próbaidős? ! De közben kiderül, hogy teherbeesett! Mit csináltatok? Elmondtátok a fönöknek?

Legjobb válasz: A próbaidõ max. 90 nap lehet. Ezen idõ alatt mind a munkavállaló, mind a munkáltató azonnali hatállyal indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt. A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Elõre megjósolhatatlan, hogy a munkáltató hogyan reagál ha bejelented, hogy terhes vagy. Jogszerûen szüntetheti meg a munkaviszonyodat. A barátnõmmel lojális volt a munkáltató, úgy alakították a munkaviszonyát, hogy jogosult legyen az ellátásokra. Gyakorlatilag végig dolgozta a terhességét, szerencsére a munka jellege és egészségi állpota is megengedte ezt.

A próbaidõ max. 90 nap lehet. Ezen idõ alatt mind a munkavállaló, mind a munkáltató azonnali hatállyal indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt. A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Elõre megjósolhatatlan, hogy a munkáltató hogyan reagál ha bejelented, hogy terhes vagy. Jogszerûen szüntetheti meg a munkaviszonyodat. A barátnõmmel lojális volt a munkáltató, úgy alakították a munkaviszonyát, hogy jogosult legyen az ellátásokra. Gyakorlatilag végig dolgozta a terhességét, szerencsére a munka jellege és egészségi állpota is megengedte ezt.
Ha próbaidõ alatt esel teherbe, akkor szerintem tartsd titokban. Igaz, hogy nem túl etikus, de ha a fõnökeid megtudják, tuti hogy még a próbaidõ lejárta elõtt felmondanának.
Titkoltam, vkinek mégis szemet szúrt. Kirúgtak, "nem megfelelõ hozzáállás" miatt. Azonnal elmentem passzív táppénzre, majd a lejártát követõ nap m.nélkülire. Onnan mentem szülni. GYÁS-t kaptam, most várom az 1. GYED-emet, remélem, h tényleg jár! (Sokéves folyamatos munkaviszony van a hátam mögött.) Nem etikus valóban, de a "nem megfelelõ hozzáállás" duma sem az! Titkold!
Utolsónak! Utáltam ott dolgozni, így kiröhögtem, aláírtam a papírokat, és eljöttem. Elõtte 2 nappal gondolkodtam a táppénzen, mivel (2 vetélés után) veszélyeztetett terhesnek számítottam, és az állandó stressztõl (is) barnázgatni kezdtem. Két okból nem mentem táppénzre: 1. nem akartam a legnagyobb hajtás közepette sz.rban hagyni mkit, 2. tudtam, h akkor kirúg (próbaidõ alatt táppénz?!). Gondoltam, h majd megpróbálok a 12. hétig óvatos lenni, jobban vigyázni magamra, de dolgozni mindenképpen! Utáltam a m.helyem, a fõnökömet, mégis sokszor "puszira" maradtam túlórázni. Ennyit a hozzáállásomról. Rosszul esett, mert rám még soha, sehol nem érkezett panasz, de úgy gondoltam, õ most megoldotta a problémámat. Sajnos nem gondoltam bele, h mi lesz azután, fogalmam sem volt, h mit ír a törvény, elvégre nem jogász vagyok, hanem logisztikus. Szülni még nem szültem, munkanélkülin meg pláne nem szoktam lenni! Mai eszemmel másként csinálnám, de most már ez van. Hála a sokéves, folyamatos munkaviszonyomnak, meg annak, h nem szakadt meg a biztosított jogviszonyom, kaptam GYÁS-t, és a GYED-hez is kitöltöttem a papírokat, bár még nem kaptam (levelet sem). Május 1-tõl jár(na), de a munkanélküliben sajnos nem tudtak felvilágosítani, h jár-e. Majd meglátjuk. Kérdezõnek! Bocs az off-ért, a hosszú történetért, és azt javaslom, ha összejön a baba, titkold el!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!Most kezdek új helyen!Egyenlõre nem vagyok terhes még!De szeretnénk babát, már elég régóta.Hosszú éveken keresztül sajnos nem jött össze!:(Csak szerettem volna tudni, ha netán mégis teherbeesek, pont a próbaidó alatt, akkor mire számitsak!? Mert dolgozni azért kell, de a babáról se mondtunk még le!
Összejött már a baba:) ?
A kérdező hozzászólása: Igen!Összejött a babu!Most 7hónapos a kicsi fiú!:) ))A legnagyobb csoda az életemben!És még a munkahelyem is megmaradt.Igazán korrekt cég!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!