Találatok a következő kifejezésre: A főnököm kért, (23 db)

Igen.
A kérdező hozzászólása: A válasz rövid velõs!:-)
De a kérdésedet megválaszoltam!
A kérdező hozzászólása: Tény! Köszönöm!

A hugom másfél éve dolgozik egy sörözöben. Pár hete táppénzre ment és most a fönöke kéri az elözö munkahelyi papirjait, hogy az kell a táppénzhez. Ez valoban igy van? Mert az is furcsa, hogy tavaly is volt táppénzen pár napot és akkor nem kérte.

Legjobb válasz: Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!

Már a munkaviszony létesítésekor szüksége lett volna a fõnöknek az elõzõ munkahely kilépõpapírjaira... Ha annyira nem kérdezte, akkor jó eséllyel csak valamikor mostanában jelenthette be a húgod, eddig lehet, hogy feketézett!
A "multis hr"-es vagyok. Valóban, a nagy cégek, nem sumákolják el úgy a dolgokat, mint a kisvállalkozások. Pont ezért írtam a végére zárójelbe, hogy ez persze nem jelenti azt, hogy nem sumák a munkáltatója nevezett kérdezõ húgának. Inkább próbáltam elmagyarázni, hogy mi lehet ennek az oka. De pofon egyszerû, irány a TB és megmondják be van-e jelentve!
A "multi-HR"-esnek:lehet, hogy Ti általában korrektek vagytok, bár volt rá példa (term.multicégnél), hogy egy fél brigád TB-jének a befizetése úgy el lett felejtve, mint a sicc, de tévedni emberi dolog.Egy maszek azonban nem mamutvállalat, ha meg akar élni valaki, bizony, nem árt egy kis rafkózás, egy kis:"Jut is, de fõleg marad is /Nekem/"-effektus. "To Seek the Wolf in Thyself!"(My favourite song)
Csak olyankor gáz, mikor hirtelen jön egy baleset/rosszullét, és akkor derül ki a dolog.Minden hónapban mégse kilincselhet az ember a TB-nél.Bár, ha belegondolok...
Tavaly táppénzen volt, vagy pedig betegszabadságon? Ha táppénzen akkor viszont be volt jelentve.
Szerintem inkább a Tb-hez menj be, lekérni az adatokat, mert valószínû, hogy az eddigi napok el lettek sumákolva, az pedig nem túl jó.
iagaza van az elsö hozzászólónak. és a tb rózsaszin kiskönyvet ie lekellett volna adnia mikor belépett.
Utolsó vagyok. Tavaly betegszabin lehetett, ha nem kérték ezeket a papírokat.
Szerintem meg nyugi, nem lett elsumákolva semmi. Én egy multinál vagyok munkaügyes. Amikor felveszünk valakit valóban le kéne adnia a munkavállalónak a kézzel írott jövedelemigazolását. Ha nincs leadva, akkor kell utólag bekérni, mert a táppénzt az elõzõ év alapján számolják. Azért kérik, hogy tudják, mi lesz a táppénz alapja a húgodnak! Nyugi (persze ez nem zárja ki, hogy tényleg nincs bejelentve)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az f.sza, ha nem volt bejelentve...Hétfön bemegy a munkaügyibe és utána érdeklõdik...

Mit jelent az hogy a szállásfoglalásához szükséges a rent illetve kaució? A szállás kerül heti 75 fontba, plusz ez a kaució 300 font? Ez mi a [email protected]?

Legjobb válasz: A szállás heti 75 font. Azonban foglaláskor, mikor új lakásba/szobába költözöl, elõre kérnek kauciót és lakbért! A te esetedben az a 300 font alapján 2 hét lakbért és 2 hét kauciót kérnek elõre, ami abszolút megszokott dolog. Sok helyen, fõleg lakásbérlésnél 1 hónap kaució van és 1 hónap lakbér elõre. A 2 heti kauciót, ha nem okoztál kárt a szobában, kiköltözéskor visszakapod.

A szállás heti 75 font. Azonban foglaláskor, mikor új lakásba/szobába költözöl, elõre kérnek kauciót és lakbért! A te esetedben az a 300 font alapján 2 hét lakbért és 2 hét kauciót kérnek elõre, ami abszolút megszokott dolog. Sok helyen, fõleg lakásbérlésnél 1 hónap kaució van és 1 hónap lakbér elõre. A 2 heti kauciót, ha nem okoztál kárt a szobában, kiköltözéskor visszakapod.
A kérdező hozzászólása: akkor azt a kauciót csak egyszer kell fizetni?
"akkor azt a kauciót csak egyszer kell fizetni?" A kaució egyszeri költség!(Mikor új helyre költözöl, akkor kell fizetni, lakásbérlés esetén 1 havi kaució a szokásos, szoba bérlés esetén 1 vagy 2 heti lakbér a szokásos kaució.) Magyarországon soha nem béreltél még lakást? Ugyanúgy mûködik itt is, sõt, jobban, mert itt megvannak a jogok és a felelõsségi kérdések, mivel minden esetben van szerzõdés, mely mindkét felet védi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod:) nem volt rá szükségem hála:)


Ha olyan amilyennek irod inkabb hagyd.Nehogy gond legyen belole, hogy a fonok utan szaladsz.
Azt tanácsolom, hogy hagyd a fenébe.Nem fogsz jól járni vele, és semmiképpen nem fogsz jól kijönni a dologból.
Az ilyen lányokkal nem lehet mit csinálni, akkor is szerelmesek lesznek/maradnak a pasiba, ha az bármit csinál. Ezért: szeresd tovább!! Van egy 37(!) éves havercsaj odáig van a pasiért, akinek felesége, gyereke van és egy tuskó, összejárnak, d*gnak. Mondom neki, h sürgõsen felejtsd el, mert lassan 40 leszel, aztán 50 és maradsz egyedül. Lehet neki beszélni? Nem…
Ne akarj beállni a Qrvák sorába!
Deee! Csak akarjon, legalább akkor a fõnöke õt is röptében. :) ))
Szerintem keress egy olyan pasit, akinek nem egy vagy a sok közül, hanem te vagy AZ egyetlen. Mellesleg lehet, hogy azért nem akar tõled semmit, mert A) nem vagy az esete, B) van benne annyi, hogy mivel tudja, hogy tetszik neked, nem akar szórakozni veled.
Szinten játszd azt, hogy nem érdekel ha látja hogy nem jársz utána õ vadász le téged vki a nehéz prédát szereti ijedt mire jutottal vele

Ha nem annnyira vagyok bejelentve mint amennyit keresek, de még nem adóztam akkor büntethető vagyok, vagy csak az adózás után, mivel nem vallottam be? Ha kérem a fönököm hogy jelentsen be és megtagadja akkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.

Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.
Majdnem biztos, hogy elveszted a munkádat, ha bármit is csinálsz. Legjobb, ha találsz másik munkát, ahol tisztességesek veled. Ha ez nem jön össze, akkor természetesen ne jelentsd fel magad. Két dologgal is védekezhetsz. Egyrészt hazudhatod azt az ellenõrnek, hogy te csak annyit kaptál, amennyi a bérpapíron van. Másrészt azt is mondhatod, hogy a munkaadó megfenyegetett, hogy ha bárkinek szólsz kirúgnak, és te nagyon féltél, hogy elveszted az állásod.

Mi a teendőm ha a főnököm olyan költséget von le a fizetésemből, amit Õ levont az adóalapjából, mivel számlát kért az összeg kifizetésekor?

Legjobb válasz: Kivel kapcsolatos a költség? Milyen típusú költség? Egyes dolgokról hiába kér számlát, nem számolhatók el költségként a számviteli törvény szerint. (nem vonhatja le az adóalapjából) Vannak olyan kifizetések is, amiket számlával kell igazolni, de nem az egész részét állja/állhatja a munkáltató. Ha pontosabban megírod mirõl van szó, jobban tudunk válaszolni.

Kivel kapcsolatos a költség? Milyen típusú költség? Egyes dolgokról hiába kér számlát, nem számolhatók el költségként a számviteli törvény szerint. (nem vonhatja le az adóalapjából) Vannak olyan kifizetések is, amiket számlával kell igazolni, de nem az egész részét állja/állhatja a munkáltató. Ha pontosabban megírod mirõl van szó, jobban tudunk válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Volt egy balasetem ami 230.000Ft kárt okozott az autó üzenbetartójának.Nem egyértelmûen én voltam a hibás, de a szerzõdés szerint ha anyagi kárt okozok azt nekem kell megtéríteni.Õ megjavíttatta számlára és most amit leírt az adóalapjából azt tõlem is levonja a bérembõl. Természetesen semmilyen papír nélkül! Én úgy gondolom a kár amit kifizetek az neki legalább a dupla nyereség!
Attól, mert levonta az adóalapjából, még kifizette! Azt az összeget õ nem kapja vissza sehonnan. Az csak annyit jelent, hogy költségként megjelenik a könyvelésben és csökkenti az éves eredményét. Szóval teljesen jogos (sajnos), hogy levonja.

Ha Munkaügyi Bíróságra fordulok (a főnököm nem akar/tud fizetni végkielégítést-pedig ő mond fel nekem) az nekem kerül valamibe?

Egyik napról a másikra elküldött a mh-emr?l,tudja,hogy jár nekem a felmondási id?re is az átlegkeresetem,de nem tud fizetni,nincs pénze-állítólag...

Legjobb válasz: Ez a történet így nem sok jót ígér. Ha feltételezzük, hogy fõnököd nem teljesen hülye, akkor ezt csak 3 módon tudja megcsinálni annak reményében, hogy megússza. 1. nem voltál bejelentve 2. már sikerült veled aláirattatni egy papírt, hogy megkaptad a pénzed 3. csõdeljárás alatt a cég. egyik esetben sem szímíthaszt sok jóra. A +1 lehetõség, hogy határozott iejû szerzõdésed volt, ami automatikusan megújúl. Ebben az esetben az is lehet, hogy pont lejárt a szerzõdésed, és ekkor sem felmondási idõ, sem végkielégítés nincsen. Minden féle képpen egy ügyvédhez kellene menned az összes papíroddal együtt (ez pénzbe kerül), mert magad egyedül biztosan nem fogod tudni átrágni magad a jogszabályokon. Ha aztán neked van igazad, akkor perelhetõ a cég az elmaradt bérre ügyvédi és bírósági költségekre. Elsõre viszont majdnem biztos, hogy fizetned kell.

Ez a történet így nem sok jót ígér. Ha feltételezzük, hogy fõnököd nem teljesen hülye, akkor ezt csak 3 módon tudja megcsinálni annak reményében, hogy megússza. 1. nem voltál bejelentve 2. már sikerült veled aláirattatni egy papírt, hogy megkaptad a pénzed 3. csõdeljárás alatt a cég. egyik esetben sem szímíthaszt sok jóra. A +1 lehetõség, hogy határozott iejû szerzõdésed volt, ami automatikusan megújúl. Ebben az esetben az is lehet, hogy pont lejárt a szerzõdésed, és ekkor sem felmondási idõ, sem végkielégítés nincsen. Minden féle képpen egy ügyvédhez kellene menned az összes papíroddal együtt (ez pénzbe kerül), mert magad egyedül biztosan nem fogod tudni átrágni magad a jogszabályokon. Ha aztán neked van igazad, akkor perelhetõ a cég az elmaradt bérre ügyvédi és bírósági költségekre. Elsõre viszont majdnem biztos, hogy fizetned kell.
bírósági eljárási illetéket kell fizetni, de úgy tudom munkaügyi pereknél, jár az illetékfelfüggesztés autómatikusan, azaz az eljárás végén az fizeti meg, akire a bíróság azt kirója, nem feltétlenül rád (ált. aki veszít)

A főnököm arra kért, ha megszületik a babám, írjam alá: közös megeggyezéssel legyen vége a munkaviszonyomnak. Ezután én részesülhetek tb ellátásban?

Legjobb válasz: Természetesen fog járni úgy is a táppénz. Mindezt azért kéri a fõnököd, hogy amikor majd lejár a gyesed, ne kelljen kifizetnie neked a 3 évre járó szabadságot. Nekem is megszûnik a munkaviszonyom a szülés napjával! Ez van......

Természetesen fog járni úgy is a táppénz. Mindezt azért kéri a fõnököd, hogy amikor majd lejár a gyesed, ne kelljen kifizetnie neked a 3 évre járó szabadságot. Nekem is megszûnik a munkaviszonyom a szülés napjával! Ez van......
Én a helyedben nem írnám alá!
Ha nem írod alá, nem rúghat ki. Ellenben valószínûleg akkor fog kirúgni, amikor lejárt a gyes. Ha aláírod, minden juttatás passzív jogon jár (Tgyás, gyed, gyes, egészségügyi ellátás), csak arra figyelj, hogy a munkaviszonyod valóban csak a szülés után szûnjön meg! A szülés napján még legyen munkaviszonyod, mert csak akkor jár minden.
Ki nem rúghat...szerintem mérlegeld, h mit teszel! Én sem írnám alá.Akkor ha már ki akar rúgni, rúgjon úgy ki, h kifizeti a szabidat is!
A fõnököd nem kérhet ilyet, és Te ne teljesítsd, mert a terhes nõket és fiatal anyákat nem lehet kirúgni. A felmondási tilalom alapján ugyanis a munkáltató rendes felmondással nem szûntetheti meg munkaviszonyodat, (ezért kéri a közös megegyezést) a terhesség teljes idõtartama alatt, a szülést követõ három hónap és a szülési szabadság teljes idõtartama alatt.
alá ne ird a közös megegyezést - a munkaviszonyod ráér akkor is megszunni-ha gyes után visszamész utána még 30 napig nem de utána felmondhat-de még akkor ki kell hogy adja a szabijaidat ami nem kevés 3 év után és utána még mindig alkudozhatsz vele a közös megegyezésrõl-3 év múlva ne hagyd magad csõbe húzni ami jár az jár a törvény álltal védve vagy nem rúghat ki
Sziasztok Az elõzõ válaszokkal teljesen egyetértek, alá ne írd!! Annyit még hozzá tennék, hogy ha aláírod a közös megegyezést - ha jól tudom - a végkielégítéstõl is elesel.
Egyetertek az elottem szolokkal, szerintem se ird ala. Viszont ha jol tudom a vegkielegiteshez bizonyos evig kell, h ott dolgozz ezt nem tudom pontosan mennyi, de szeritnem NE IRD ALA.
ne írd alá!!!!!! azt hiszem 3 vagy 5 év után jár a végkielégítés!Ez a fõnöködnek nagyon jó húzás lenne, hiszen nem kellene fizetnie utánnad semmit, még táppénzt sem!!!!!! GONDOLKOZZ!!!!!!
sehogy ribi
"van egy elettarsa" <<< latod, ez a kulcsszo, ezt kellene ertelmezned es rajonnel, hogy miert kerul teged.
mit képzelsz kivagy te?
Sehogy. Nem robbantunk szét kapcsolatokat csak úgy. Szeress ki belõle.
"Van egy élettársa" "valamiért nem mer kezdeményezni" Te hülye vagy? Nem nem mer, hanem nem akar!
Szerezz magadnak szingli pasit, már ha képes vagy rá... ne másik nõtõl próbáld elszedni. Bár úgy tûnik nem is sikerül. Nagyon remélem, hogy így is marad. Hányok az ilyen nõktõl mint te.... 27/N
Mert egy mocsok utolsó vagy, aki bele akar túrni más kapcsolatába. Sehogy se tudod elcsábítani, mert úgy néz ki, neki van tartása.
-_-
Sz*pd le.
Fõnökkel összejönni nem célszerû, szerintem :)
1. ha el akarna hagyni, mar elhagyta volna 2. a fonokod, nem jo omen osszejonni vele. mi van, ha szakitotok? akkor lelepsz a cegtol? 3. kerul, mert eszrevette, hogy tetszik neked. es nem akar kozelebb kerulni hozzad, mert o a fonokod. es van baratnoje is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!