Találatok a következő kifejezésre: A főiskolán én (51 db)

óvodapedagógusok. A főiskolán Ének-zene órán ki kell állni és énekelni kell? vagy csak vizsgán kell?

Legjobb válasz: nem kell, együtt énekel mindenki. Vizsgán kell csak,ott meg max 4en vagytok bent...

nem kell, együtt énekel mindenki. Vizsgán kell csak, ott meg max 4en vagytok bent...
ez fõiskola elvilág ott már nincs ilyen "na kis pityu te felelsz ma"
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm :)

A semmelweis egyetemen, a főiskolai karán van olyan kar, hogy csecsemő és kisgyermekgondozó? Mert én találom sehol. és ha van milyen ott a főiskola nehéz?

Legjobb válasz: 12:42 Semmi túlzás nincs benne. A szakmájuk szerint az a feladatuk, amit leírtam. Az pedig, hogy te mit tapasztalsz az megint egy másik téma aminek semmi köze ahhoz, hogy ki minek tanul. Mellesleg a bölcsi néni is vigyáz az életükre dologhoz csak annyit fûznék hozz, hogy ilyen alapon az anyuka is az életükre vigyáz, az iskolában is vigyáznak a gyerekek életére stb. Ez akkor sem egészségügy. Egyébként meg sajnálom, hogy te ilyen tajparaszt emberekkel találkozol. Sajnos a tanulmányaim során én is találkozom nem egy olyan emberrel, akin már most látszik mekkora talaj bunó lesz belõle ha majd kikerûl kórházba. Ilyenkor csak nézek, hogy egyátalán hogy kerültek ezek ilyen szakra. Ha ez megnyugtat én biztosan nem leszek ilyen.

12:42 Semmi túlzás nincs benne. A szakmájuk szerint az a feladatuk, amit leírtam. Az pedig, hogy te mit tapasztalsz az megint egy másik téma aminek semmi köze ahhoz, hogy ki minek tanul. Mellesleg a bölcsi néni is vigyáz az életükre dologhoz csak annyit fûznék hozz, hogy ilyen alapon az anyuka is az életükre vigyáz, az iskolában is vigyáznak a gyerekek életére stb. Ez akkor sem egészségügy. Egyébként meg sajnálom, hogy te ilyen tajparaszt emberekkel találkozol. Sajnos a tanulmányaim során én is találkozom nem egy olyan emberrel, akin már most látszik mekkora talaj bunó lesz belõle ha majd kikerûl kórházba. Ilyenkor csak nézek, hogy egyátalán hogy kerültek ezek ilyen szakra. Ha ez megnyugtat én biztosan nem leszek ilyen.
Én is odajárok, de ott csak védõnõ van, csecsemõ és gyermekáplói szakról fõiskolán nem tudok (ettõl még lehet, hogy van). Én a sotén szülésznõnek tanulok és mellette okj-son csecsemõ és gyermekáplónak. Én így oldottam meg :)
Nah várjunk csak, csecsemõ és kisgyermekgondozó és a csecsemõ és gyermekápló az két külön dolog. Az elõbbi bölcsödében vigyáz a gyerekekre az utóbbi pedig kórházakban menti meg az életüket. Én utóbbit tanulom. Ha tényleg a gondozóira akarsz menni, azt semmiképp sem fogják soténn tanítani, mivel az egészségügyi suli, a gondozó, pedig talán pedagógiai karon vagy okj-s képzésen lesz. Elsõ voltam.
elõzõnek! irtad, h "vigyáz a gyerekekre"..KICSIT TÚLZÁS ahogy fogalmazol!!!! az a sok gyerek is rá van bizva nap mint nap a bölcsis nénikre és Õ IS VIGYÁZ az ÉLETÜKRE!!! A korházi ujszülött osztályon dolgozó csecsemõápolókról meg megvan a véleményem! úgy bánnak az emberel mint egy állattal, semmi kedvesség, segítség, türelem.pedig OTT és ABBAN a helyzetben, azt hiszem, ez a minimum lenne....
mi az, h menti meg az életüket? az az ORVOSOK dolga, nem egy ápolóé.nem kéne lenézni a bölcsibe dolgozókat, hisz Õk azok, akik pótolván az ANyai szeretet, napközben a rábízott gyermekeket fejleszti, gondozza, neveli.több Megbecsülést!!
12:46 Kinél olvastad, hogy nem becsüli meg a bõlcsödében dolgozókat? O.o Mert én nem látom.

Később nagyon ráteszi a bélyeget az életemre és karrieremre az ha nem egy Corvinuson vagy BGF-en diplomázok hanem a Wekerle S. Üzleti Főiskolán vagy a ZSKF-en, Tomori Pál Főiskolán?

Nagyon megkülönböztetik a munkáltatók a f?iskolákat? Ha igen akkor egyáltalán minek vannak ezek? Munka mellett akarok diplomázni de nem merek egy gyengébbe jelentkezni nem azért fizetek ki 3-4 év alatt milliós összeget hogy utána semmit ne érjen munkáltató szemében.

Legjobb válasz: Nagyon sok olyan kollégával találkoztam, akik jónevû egyetemen végeztek, de a munkájuk csapnivaló volt. És sok olyan kollégával is, akik sima érettségivel sokkal jobban odarakták magukat és minõségi munkát végeztek. Normális munkáltató nem a papírt nézi, hanem a tudást, tapasztalatot. ZSKF-et nagyon jó sulinak tartom egyébként. Amelyik munkaadónak ilyen elõítéletei vannak az magára vessen.

Nagyon sok olyan kollégával találkoztam, akik jónevû egyetemen végeztek, de a munkájuk csapnivaló volt. És sok olyan kollégával is, akik sima érettségivel sokkal jobban odarakták magukat és minõségi munkát végeztek. Normális munkáltató nem a papírt nézi, hanem a tudást, tapasztalatot. ZSKF-et nagyon jó sulinak tartom egyébként. Amelyik munkaadónak ilyen elõítéletei vannak az magára vessen.
Szerintem az ilyen tömegesen tanult szakmákból lényeges, hogy melyikiskolából kaptad a diplomát, hisz néha még az is nehezen tud elhelyezkedni, aki jó suliból jött. Persze biztos vannak olyanok is, akik zskf diplomával is könnyen elhelyezkednek
Nem éri meg. Dolgoztam munkaközvetítõnél, sokszor volt, hogy a cégek leadták, hogy melyik iskolában végzettek közül küldjünk embert. (Nem véletlen, hogy a gyenge fõiskolákat bárki elvégzi, a nehezekbõl meg potyognak ki a jó képességû emberek is)
Szerintem ez szakfüggõ. A Corvinust az ország legjobb egyetemének mondják, ismerõsöm odajár társadalomtudományi karra. Egyik szaktársa a BA-t a ZSKF-en csinálta, és jobb eredménnyel végzi a Corvinuson az MA-t, mint aki már a BA-t is ott csinálta, és az órán is tájékozottabb. Nyilván szorgalom kérdése is, de annyival nem rosszabb a többi suli se. Mondjuk ez Társ. Tudományokon volt, a gazdasági karokat nem ismerem annyira.
ZSKF az olyan a gazdasági képzéseknél, mint a GDF az informatikában, régebben még álláshirdetéseknél is feltüntették, hogy innen nem várnak jelentkezõt, ma már csak megkönnyítik vele az önéletrajzok szelektálását. Én kb. 3 kategóriát állítanék fel ilyen szempontból: 1. BME, Corvinus, BGF 2. Vidéki egyetemek közgáz karai. A jobbakon van olyan jó a képzés, mint 1, csak a hallgatók átlagosan rosszabbak. 3. Kamufõiskolák (mint a felsoroltak), rossz hírû vidéki fõiskolák. Az 1-es kategóriával elõnybe kerülsz az átlag jelentkezõhöz képest egy pályakezdõknek szóló állásnál, a 3-assal pedig jót röhögnek az elbírálók. Kivéve ha bedolgozod magad valahová a képzés alatt, azonban erre is a jobb intézményekbõl van több esélyed, mivel jóval több gyakornoki pozíció van meghirdetve.
Nem.
Persze, hogy különbséget tesznek fõiskolák között. Nem mindenhol ugyanaz a képzési szint, ezáltal a szaktudás is gyengébb. Miért vannak ezek? Mert sok a gazdag anyuka, apuka aki mindenáron diplomást akar csinálni a hülye gyerekébõl.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem nagyon éri meg a gyengébb fõsulit választani? Pénzben se mindegy ahogy néztem képzéseket, akár 50.000 is lehet az eltérés félévente. Na és az se mindegy hogy 6 vagy 9 félév.
Én munka mellett kezdtem el a diplomámat megszerezni a Wekerlén, és nem bántam meg. Sõt! Azóta munkahelyet váltottam, és elmondhatom, hogy a munkaadó egyáltalán nem kifogásolta, hogy nem corvinusos diplomám lesz. A magánfõiskoláknak is megvannak a maguk elõnyei. Pl a Wekerle nagyon gyakorlatorientált, és mivel nem több százan végeznek egy-egy évfolyamon, ezért sokkal jobban oda tudnak figyelni a hallgatókra. Nekem bejött.
A diploma (hogy hol szerezted) CSAK a pályakezdõknél számít, a továbbiakban senkit sem érdekel, csak a szakmai tapasztalat. De ha elég 'ócsó' vagy, felvesznek egy multihoz, ahol megszerezheted ezt a tapasztalatot.


A TF-en (Tesnevelési Főiskola) hogy lehet külsősnek felkészítő edzésekre járni?

A suliba hallottam a büfébe, hogy oktober 18.án indul egy felkészít? "edzés" testnevelés érettségire. Hol lehet erre jelentkezni, esetleg valaki tudja?

A TF-en (Testnevelési Főiskola) végeznek dopping, ill. drogvizsgálatot?

A testnevel?-edz? szakra gondoltam konkrétan. El?re is köszönöm!:)

Legjobb válasz: Nem. Általános orvosi vizsgálatot kérnek.

Nem. Általános orvosi vizsgálatot kérnek.

Az Eszterházy Főiskolán Egerben milyen a felvételi ének-zene szakra? Mit kérnek, mit kell tudni a gyakorlati felvételin? Megjelölhetem párhuzamosan az ének-zene és a történelem szakot, hogy együtt kezdeném őket?

Kb. milyen átlag szükséges oda minimum? Mennyire lesz durva szerintetek idén a túljelentkezés? Szükséges magasabb fokú zongora tudás? Abból van felvételi?

December 19-én jövök ki Angliába au pairkedni. Eddig a főiskola miatt fizetve volt itthon a TB-m és akkor ha most kimegyek angliába akkor otthon kell még fizetnem azt?

Vagy ha visszamegyek Mo-ra akkor megint elkezdem fizetni? És a kimaradt hónapokat nem kell pótolnom?

Legjobb válasz: h´ü nem irigyellek hogy karácsonyra mész ki pont. én egy karácsonyt amerikában töltöttem au-pairként és nagyon szar volt. anglíába is voltam au-pair. gondolom hivatalosan mész ki, (régen a határon regisztráltak minket mielött eusok voltunk) most nem tudom hogy van hivatalosan regisztrálva de ha hivatalosan leszel kint akkor nem kell tb-t fizetned, mert angliában hivatalosan biztosítottnak minösülsz. tb-t csak egy országban ahol tanulsz vagy dolgozol vagy au-pair kedsz lehet fizetni, te alapbol biztosítottnak minösülsz. ha haza jössz hoznod kell erröl papírt hogy hivatalosan voltál kint au-pair és így nem kell visszamenöleg kifizetned, de ha itthomaradsz és se suli se munka nem lesz magadnak kell minden hónapban fizetni.

h´ü nem irigyellek hogy karácsonyra mész ki pont. én egy karácsonyt amerikában töltöttem au-pairként és nagyon szar volt. anglíába is voltam au-pair. gondolom hivatalosan mész ki, (régen a határon regisztráltak minket mielött eusok voltunk) most nem tudom hogy van hivatalosan regisztrálva de ha hivatalosan leszel kint akkor nem kell tb-t fizetned, mert angliában hivatalosan biztosítottnak minösülsz. tb-t csak egy országban ahol tanulsz vagy dolgozol vagy au-pair kedsz lehet fizetni, te alapbol biztosítottnak minösülsz. ha haza jössz hoznod kell erröl papírt hogy hivatalosan voltál kint au-pair és így nem kell visszamenöleg kifizetned, de ha itthomaradsz és se suli se munka nem lesz magadnak kell minden hónapban fizetni.
Szerintem ne fizesd, hiszen lehet hogy mar soha nem mesz vissza Magyarorszagra. Sokan jonnek ugy mint te, aztan annyira megtetszik nekik, es parra is talalnak, hogy nem mennek mar haza. De, talan a legpontosabban kerdezd meg a TB-tol, ahol laksz, menjel be, es kerdezd meg azt, amit itt leirtal.

Mi ennek a főiskolai matematika példának az eredménye?

Az f(x,y)= e^(-3x/17)*ln(3y) egyenletű felülethez a (1,3, 1.842) pontban emelt érintősík egyenlete: z=______ Köszönöm szépen!!!!

Legjobb válasz: nekem ilyen jött ki: 1.842-(3/17)*e^3*ln(9)(x-1)+(e^3)*(1/2)(y-3)

A kérdező hozzászólása: nekem ilyen jött ki: 1.842-(3/17)*e^3*ln(9)(x-1)+(e^3)*(1/2)(y-3)
Nyilván annyira, hogy évi két alkalommal be kell küldened az adataidat. Leírtad a választ a kérdésedben...
A kérdező hozzászólása: A kérdés arra vonatkozott hogy elõvesznek e akkor ha nem küldöm el az adataimat? mert hallottam olyat h valaki kiment Angliába dolgozni ezen ösztöndíj felvétele után és kutya sem kérdezõsködött utána, nem ellenõrizték.. De lehet hogy ez csak kamu, ezt akarom kideríteni...

Ha könyvvizsgálóként el akarok kerülni a KPMG-hez vagy hasonló nívós társaihoz, akkor csak a Corvinuson és BGF-en végezhetem a főiskolát?

Tehát akkor más iskola szóba se jöhet?

Legjobb válasz: szerintem szóba jöhet ha tudod, amit kell de fõként bgf-pszf-esek vannak

szerintem szóba jöhet ha tudod, amit kell de fõként bgf-pszf-esek vannak
A kérdező hozzászólása: igen, de a Corvinusra biztos hogy nem fogok bejutni, jó tanuló vagyok meg minden, de annyi pontot nem fogok tudni összegyûjteni, a BGF-tõl is félek, hogy nem vesznek fel oda, a b tervem a SZIE lenne, vélemények?
A BGF-en számvitel vonalon mesterképzésben lehet választani szakiránynak olyat, hogy ellenõrzés és könyvvizsgálat. Szerintem a Corvinuson is biztos van. Ezt a két iskolát mondják elég erõsnek ezen a téren.
Nem tudom ezzel mit akart mondani aki azt mondta, hogy ezzel nem lehet elhelyezkedni.. LOL. azért könyvvizsgálóként psz diplomával elfogsz tudni helyezkedni. még diploma elõtt.
A kérdező hozzászólása: az utolsó hozzászólást nem értem miért kéne akármiért is hibáztatni a kormányt? és miért ne lehetne ilyen diplomával elhelyezkedni?
Inkább azt mondd már meg nekem, h azzal a diplomával hol fogsz te elhelyezkedni?? Már most látom, h a kormány lesz a hibás ezért is:)
Én ismerek olyanokat is, akik Pécsrõl vagy Miskolcról kerültek be, tehát ha tudod, amit kell, akkor máshonnan is simán van esély.
Mehetsz a Corvinus Közgáz részére is ott is jó a számviteli képzés, de számvitelbe a BGF mindenkit leköröz ma itthon. A BGF-et távon is megcsinálhatod.
A kérdező hozzászólása: oda akarok menni, de félek, hogy mi lesz akkor ha nem vesznek fel
ha a BGF-re meg a Corvinusra nem vesznek fel akkor csak szegedre menj csak pécsre, a többit felejtsd el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!