Találatok a következő kifejezésre: A fürdőszobában csempét milyen (7 db)

színben odaillõ üvegmozaikot esetleg tehetsz.A bauhausban elfogadható áron lehet kapni.
Vagy az is megoldás, ha valami teljesen elütõ színt választasz, ha jól csinálod, és mondjuk a kiegészítõkkel összehangolod, olyan lesz, mintha direkt csináltad volna olyanra a csempét :)
Én az ilyet úgy oldottam meg hogy mosógép arrébb költöztetés:D
Rakj a helyére vmi díszt, ha magasan van a csempe akkor tükröt.
bár már nyilván megcsináltattad, de én is az apro mozaikcsempékre szavaznék, lattam szépeket. Amugy a csepe felrakast ki csinálja, mert nekunk most aktualis es szakemberrel szeretnem felrakatni. Elmegyek obiba v. egyeb barkacsboltba es megkerem, h rakjak fel nekem otthon?

Milyen idöközönként tisztitotok ablakot, csempéket a konyhákban, fürdöszobákban és a függönyöket, ágynemüket milyen idöközönként mossátok ki?

Legjobb válasz: ablak evente 2x csempe konyhaban es furdoben minden heten fuggony ablaktisztitaskor agynemu hetente

ablak evente 2x csempe konyhaban es furdoben minden heten fuggony ablaktisztitaskor agynemu hetente
Ablak, függönyök ünnepek elõtt:karácsony, húsvét, kisasszony(szeptember) A csempét nagytakarításkor mosom le, alkalomadtán ha folt kerül rá letakarítom. ágynemûcsere 2-3 hét, pizsoma hetente, vagy ha szükséges akár naponta
Ablakot évente 2-3 alkalommal, a függönyt is ugyanígy. Csempét minden héten, az ágynemût kb.2 hetente cserélem.
Ablakot 3-4 havonta tisztítok. A konyhában a csempét minden héten. A fürdõben csak a zuhanyzó csempéjét tisztítom hetente, a vízkõ miatt, a többi csempét havonta egyszer törlöm át.
Ablakot, függönyt havonta mosok, az ágynemût és a csempéket hetente tisztítom. Fõútra néz az ablak és rengeteg por jön be. Sajnos van allergiás a családban, így erre fokozottan oda kell figyelni. Sõt, a matrachuzatot is havonta mosom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
3 havonta ablakot, és ugyan ekkor függönyt is. 3 havonta kb a csempét, de a padlót feltörlöm naponta. de nálunk nem piszkosodik be a csempe fölösleges takarítani hetente.

Mivel tisztítsátok a fürdőszobában a csempét? Milyen szereket és eszközöket használtok?

nagymamámék csempéjét szeretném letisztítani, de lehet, hogy az már jó pár éve nem volt, így valami nagyon hatásos dolog kellene :)

Legjobb válasz: Mi ecettel tisztítjuk.

Mi ecettel tisztítjuk.
Ecet nagyon hatásos. A csempére és a csapokra is. Ha nagyon koszos, vízköves, akkor többször meg kell ismételni. Többet ér, mint a legtöbb kapható csodaszer.
Nekem a Cillit vízkõoldó jött be (de nem a pink színû, hanem a hagyományos). Évek óta ezt használom.
A kérdező hozzászólása: Ecettel hogyan? vízben higítani?
Nagyon kevés vízzel higithatod az ecetet. De én nem szoktam higitani. Csak az ablakot nyitom ki, mert elég erõs a szaga.
Az ecet vízkõoldásra tökéletes, de esetedben kelleni fog egy erõs tisztítószer is. Én a Domestost javaslom. Elõször ecettel áztasd be a felületet. Erre több módszer van, a legkényelmesebb az, ha kerítesz egy szórófejes flakont (pl. ablaktisztítós flakon), és abból körbespricceled. De persze szivaccsal is átkenheted. Dolgozhatsz tömény ecettel is, de szerintem inkább 1:10 arányban higítsd. A nagyja úgyis lefolyik, ugyanazt a hatást éred el higítva is, csak nem pocsékolsz. 2-3 alkalommal fújd körbe, hagyd hatni, aztán szivaccsal dörzsöld át a csempét. Ezt ismételd néhány alkalommal. Ha már nagyjából lejött a vízkõ, akkor nyomj Domestost a szivacsra, azzal kend végig a csempét, hagyd félórát hatni. Utána dörzsöld át és mosd le. Sok szennyezõdés lejön, amit az ecet nem hoz le. Szükség esetén ismételd a mûveleteket.
LOC fürdõszobai tisztítóval. Ha nagyon erõs a kosz, akkor a szokásos 1:3 helyett 1:1-be érdemes csak higítani. Ráspricceled a csempére, majd fél óráig állni hagyod, utána letörlöd.
Én a nem vízköves részét úgy takarítom hogy engedek lavórba vizet, belerakok domestost és rongyal jól átmosom utána sima vízzel még 1x átmosom majd ablaktisztítóval befújom és száraz rongyal áttörlöm. Vízköves részt meg vízkõoldóval, ecettel.


A fürdőszobában a csempét milyen gyakran kell letisztítani/lepucolni, és mivel?

Legjobb válasz: Hat a furdokad korul en hetente pucolom, mert felek a fugan megtapado penesztol. Clorox cleanup vagy hipo tartalmu folyekony suroloval takaritom, finom szoru kefevel.

Hat a furdokad korul en hetente pucolom, mert felek a fugan megtapado penesztol. Clorox cleanup vagy hipo tartalmu folyekony suroloval takaritom, finom szoru kefevel.
Én hetente szoktam.A csempét vízkõoldózom, mert elég kemény a vizünk, és zuhi után vízcseppek szép kis vízkõfoltokat hagynak.Nekem a géles cilit vált be.
én minden 3 nap takaritom, mert a vizcseppek(vizkö meglàtszik hamar.a hipo is jo, vagy domestos, cillit, de én màr fél éve rà àlltam az ajaxra.nem tul szuros szagu és jol takarit.van egy amit ràspriccolsz a csempére, és minden féle dörzsölés nélkül lezuhanyoztatsz.nekem bevàlt.az ajax termékeket ajànlom
Ha látom, hogy koszos.Változó, hetente nem nagyon.Mikor mivel.Ha ecet van kéznél, azzal.lehet vízkõoldóval, domestossal is.
Hetente egyszer.Legegyszerûbb egy permetezõs-flakonba 20 %-os ecet és valamilyen tisztitószer. Ezt rápermetezzük 5 perc mulva lemossuk. Nagyon szép tõle.

2×3 mas fürdőszobába milyen csempe illik? és milyen magsra rakjam a csempét? Zuhanyzónk lessz.

Legjobb válasz: nálunk narancssárga és citromsárga csempe lesz. kb 250cm magasságig. nari a zuhanyzórész (épített zuhanykabin), sárga a többi. a fal is halványsárga lesz. szerintem max 2 színt használj, és ne legyenek túl nagyok a lapok, mert szûkíti a teret. a fehéret sem ajánlom, az túl steril érzetet kelt. inkább valami halványsárga, vagy bézs. az otthonossá, melegebbé teszi :)

nálunk narancssárga és citromsárga csempe lesz. kb 250cm magasságig. nari a zuhanyzórész (épített zuhanykabin), sárga a többi. a fal is halványsárga lesz. szerintem max 2 színt használj, és ne legyenek túl nagyok a lapok, mert szûkíti a teret. a fehéret sem ajánlom, az túl steril érzetet kelt. inkább valami halványsárga, vagy bézs. az otthonossá, melegebbé teszi :)
Mindenképpen valamit világosat raknék, ami tágítja optikailag a teret. És nem raknám a plafonig. Kb. 200-220 cm-ig. Ha elfogadsz egy tippet, tegyél be egy jó nagy tükröt. Barátnõméknek is ekkora a fürdõjük, õk egy 140*140-es tükröt raktak be, és nagyon jó tértágító hatása van.
MI teljesen mennyezetig csempéztünk, a bejárattal szembeni falon 2 sor bordó csempe, mellette dekorcsempe. Csempénk matt színû, törtfehér és hosszában tettük fel, aszem' 20*15-ös.
nálunk még kissebb a fürdõ és almazöld csempét választottun sárgával kombinálva az élénk színek is tágítják a teret és vidám hangulatot árasztanak Mindenkép használjerõs világítást pl:1 lámpa a plafonra 1 a tükör fölé/köré. A csempét minimum 2m magasra rakasd és ficsel h a csempézés elött a zuhanyzónál lekenjék a falat vízzáró filmréteggel, különben csúnya foltok jelenhetnek meg a fal túlsó oldalán!!!

Milyen fürdőszobai tisztítószert vegyek, amivel csak befújom a kádat, mosdót, csempét, wc ülőkét, pár percig rajtahagyom, és levisz minden szennyeződést?

Olyat keresek,amit nem kell sikálni,súrolni,csak letörölni,vagy leöblíteni. Köszönöm a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: én is az ecetre szavazok, én is ezt használom. amúgy én még olyan "csodaszert" nem találtam, amit ne kellene legalább áttörölni...

én is az ecetre szavazok, én is ezt használom. amúgy én még olyan "csodaszert" nem találtam, amit ne kellene legalább áttörölni...
Olyan nem találsz, amit nem kell picit sem súrolni... Maximum, ha tömény kénsavat öntesz mindenhova. Akkor tuti nem kell súrolni, na de a csempe sem marad meg :)
Az ecettõl nincs büdösebb, mint a többi vegyszertõl. Csak éppen hatásosabb és környezetkímélõbb. Nem utolsó sorban sokkal olcsóbb is. Tapasztalat.
Az ecet tökéletesebb minden csodaszernél. Csak akkor kell súrolni, ha nagyon vízköves vagy koszos.
Harpicot imádom, az éppen olyan, mint amit kívánsz, annyi különbséggel, hogy nem fújni kell, hanem ráönteni, szétkenni rajta, állni hagyni, leöblíteni, ragyogóan tiszta lesz. Az ecetmániásakat nem értem, sz.rra sem jó az ecet, és büdös is van tõle.
Az biztos, hogy környezetkímélõbb az ecet, meg hogy olcsóbb is, de az is biztos, hogy nem tisztít makulátlanul, és büdös is van tõle, ahogyan az azzal öblített ruhák is büdösek. Tapasztalat. Aki megelégszik fél megoldásokkal, ám tegye.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Második válaszoló: Írtam, hogy letörölni. Eddig súrolót használtam, de pár éve volt egy tisztítószerem, csak befújtam, pár percig hagytam, majd simán áttöröltem, és nagyon szép lett tõle a fürdõszoba. De nem emlékszem már sajnos a nevére.
Azt hallottam, hogy az ecet marja a zománcot, bár lehet, hogy csak akkor, ha sérült... Van környenyezetbarát tisztítószer, amit nem ajánlanak zománcra, mert savas.
nekem a favorit a lidl-ben kapható (saját márka) olcsó és a legjobb
Te isten! Te hiszel a hülye reklámoknak? olyan nincs hogy felfújod és egy kis törölgetés után le jön a dzsuva!
Hát nem tudom, hogy ki hogyan takarít, én sok helyen használok ecetet - bár ruhát nem öblítenék vele - és a legjobb. Pl. a kiskutyám rendszeresen egy helyre pisilt, és rövid idõ alatt a fuga teljesen átvette a pisi szagot. Hiába töröltem fel azonnal, ahogy észre vettem. Akkor kaptam a tippet, hogy hipós-ecetes vízzel mossak fel. A szag a felmosás után 10 perccel azonnal megszûnt. Ecet szag sem volt. A konyhai mosogatót, vízforralót is ecettel tisztítom. Lehet, hogy a Cillit kevésbé büdös, de engem valahogy megnyugtat, hogy természetes anyaggal tisztítom pl. a vízforralót, amiben naponta 2x forralom a vizet a kisfiam teája miatt. A fürdõben is ezt használom. Igaz, hogy csak a kád körül, ahol a kádfal és a csempe találkozik, a zuhanytálca körül, és csapoknál, de a vízkõ mindig patentra eltûnt. Igaz én ezt hetente min. 1x megcsinálom. Az igaz, hogy egy 5-10 percig érezni lehet az ecetet, de inkább azt szagolom, mint egyik-másik vegyszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek! Ecetet már próbáltam, nekem a vízkövet nem vitte le rendesen, pedig nincs elhanyagolva.Szõnyegbõl a foltokat sem vitte ki.
ecet még 1 szavazat
amit nem kell letörölni, az a well done szanitertisztító - de a szagától meg lehet dögleni, míg befújkálod
Talán a GLANC foszfát mentes ecetes tisztítószer volt.Mi azt használjuk, nagyon jó és olcó.
én a sima vízkõoldót szoktam erre használni, szóróflakonba töltöm (a kiürült Szavo flakonja tökéletes a célra), rápermetezem a kádra-csempére, kicsit állni hagyom, és át se törlöm, csak lezuhanyzom forró vízzel - tökéletes! leoldja a vízkövet és a szappanmaradványokat is. de egyszer nem volt otthon, csak a Well Done hideg zsíroldója - ami alapból flakonos -, nah, gondoltam mi baj lehet? és az is leoldott mindent hibátlanul, de ezek mondjuk erõs vegyszerek mind.... (én sajna az ecetszagotól nagyon viszolygok, nemtom miért, de rosszul vagyok tõle, ha nem a konyhában érzem)...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!