Találatok a következő kifejezésre: A fürdőszobában csempét (26 db)

Mivel tudnám feldobni a fürdőszobai csempéket?

Most költözünk és nem szép a fürd?szobai csempe. Nem szeretném leszedni és szebbet rakni, csak feldobni valamivel. Sötétkék virágos... Retró :)

Legjobb válasz: üvegfesték

üvegfesték

A fürdőszobában a csempét át szokták fúrni és úgy felrakni a tükröt. Ritkán látom, hogy a tükröt is felragasztanák a csempe helyére, pedig sokkal értelmesebb. Van ennek valami hátránya?

Legjobb válasz: Mi a régi lakásban simán felragasztottuk a tükröt csemperagasztóval, és körbe raktuk csempével, nem volt vele gond. Nem tudom miért nem szokás így, nem vagyok építész. Én egy olyan megoldást is láttam konyhában, érdekesség kedvéét, hogy csempe helyett egy homokfúvott üveglap volt téve az alsó és a felsõ szekrény közé a mosogatóhoz. Szilikonnal volt a széle leszigetelve, hogy a pára és a víz ne menjen az üveg és a fal közé. szerintem nagyon mutatós, praktikus, és olcsó megoldás. És iszonyat jól néz ki, ilyen modern hatása van.

Mi a régi lakásban simán felragasztottuk a tükröt csemperagasztóval, és körbe raktuk csempével, nem volt vele gond. Nem tudom miért nem szokás így, nem vagyok építész. Én egy olyan megoldást is láttam konyhában, érdekesség kedvéét, hogy csempe helyett egy homokfúvott üveglap volt téve az alsó és a felsõ szekrény közé a mosogatóhoz. Szilikonnal volt a széle leszigetelve, hogy a pára és a víz ne menjen az üveg és a fal közé. szerintem nagyon mutatós, praktikus, és olcsó megoldás. És iszonyat jól néz ki, ilyen modern hatása van.
A tükör helyén ne rakass fel csempét, majd mérd meg a kimaradt helyet, és oda vágass 8 mm-es üveget, és azt ragaszd fel tükörragasztóval. Így a tükröd egy síkban lesz a csempéddel, és igen jól fog kinézni. Semmiképpen ne szilikonnal ragasz, mert az abban lévõ ecetsav a tükör foncsorát leszedi, ezáltal a tükröd le mattul.
A kérdező hozzászólása: és a tükör és a csempe közé mehet a csempék közt használt cucc?
Ha a fugára gondoltál, akkor igen, mehet bele.
Ha rászáradt a csempére akkor már sehogy ..:S
Ha nagyobb darab, akkor száradás után simán letolhatod spaklival! Gondolom még nem fugáztad ki, tehát ezt mindenképp csináld meg fugázás elõtt! Egyébként egy száraz dúrvább rongy is megteszi. ha egy mód van rá szárazon szedd le, mert ha benedvesíted, szétkened a csempén, rosszabb lesz késõbb leszedni! Fugázást csak tiszta csempénél csináld, mert ha belekerül a fugába, akkor már nem tudod kiszedni, vagy csak nagyon nehezen! Ha fugázol, akkor is maradhatnak foltok, száradás után ecetes vizes ruhával le tudod törülni!
Még annyit, hogy a por alapú csemperagasztókra igaz, amit írtam, de gondolom ezt használtál!
Száradás után valami erõsebb mûanyag darabbal , erõbõl le tudod lökni, v spaklival , ahogy az elõzõ irta.
Simán lejön a fent leírt módszerekkel, szárazon.
Figyu benzinbe áztatsz egy rongyot és lekaparod, a benzin oldja a ragasztót.
Higitoval.acetonnal..bar szerintem az sem mindegy milyen fajta ragaszto..
A nagyját spaklival le tudod tolni, a kisebb ragasztómaradványokat dörzsi szivaccsal simán le lehet pucolni.


színben odaillõ üvegmozaikot esetleg tehetsz.A bauhausban elfogadható áron lehet kapni.
Vagy az is megoldás, ha valami teljesen elütõ színt választasz, ha jól csinálod, és mondjuk a kiegészítõkkel összehangolod, olyan lesz, mintha direkt csináltad volna olyanra a csempét :)
Én az ilyet úgy oldottam meg hogy mosógép arrébb költöztetés:D
Rakj a helyére vmi díszt, ha magasan van a csempe akkor tükröt.
bár már nyilván megcsináltattad, de én is az apro mozaikcsempékre szavaznék, lattam szépeket. Amugy a csepe felrakast ki csinálja, mert nekunk most aktualis es szakemberrel szeretnem felrakatni. Elmegyek obiba v. egyeb barkacsboltba es megkerem, h rakjak fel nekem otthon?

Ha a fürdőszobába mindent megveszek ami kell csempe mosdó csap kád wc csésze csemperagasztó vizvezetékek bojler akkor kb menyibe kerülne a bezsereltetés meg a kicsempézés megminden ugy egybe?

Legjobb válasz: Én ebben az iparba vagyok, burkolatokat árulok, plussz segédanaygokat. Egy ekkora fürdõ csempe anyga, ha nem drágát, de jó minõségût akarsz venni ( ez nem Praktiker, meg Baumaxos) akkor egy ilyen csempének kb. 2700-csillagos ég a m2-es ára. Ez alá kell folyékony szigetelõ fólia, kb 7000 ft/vödör ( 1 db elég), kell még ragasztó, jó minõségû, nem ilyen Praktirag, hanem Mapei, Botament, LB, Murexin, kell fugázóanyag, aminek 3000 ft/csomagja és kb. 10 m2-re elég egy csomag, ennek flexibilisnek, penészedésgátlónak kell lennie. Kell egy kád, természetesen nem lábnélküli gaygit veszünk, ezek kb. jó boltban már 30 000-tõl csillagos ég árban kaphatók. Kell hozzá szifon és csaptelep, ez sem gagyi ugyebár, ugyhogy kb 25 ezer lesz egy csaptelep mosdra is és kádra is. A mosdókagyló lehet gagyibb Alföldi is, de számolni kell azzal, hogy az Alföldi szaniter porcelán színe rejtélyes módon szürkébb, mint a piacon kapható többi, tehát ha nem Alföldi káddal lesz egy helyiségben, akkor egy világítás alatt rögtön kibukik a két szaniter különbsége és az csúnya.Egy Alföldi kád kb.60 000-tõl indul. Egy wc alsõhangon szintén 15 ezer+ülõke kb.8000 ft-tól indul, ez sem gagyi. A bojler..hát ige..itt érdemes 20 évre elõre gondolkozni, szóval 160 ezertõl fölfelé+a vezetékelés. És minderre fog jönni a munkadíjak....Kb.500 000 ft-ot számolj alaphangon és elõre szét kell nézni a piacon. Egy tanácsom van, soha ne vegyél semmit Praktikerben , Baumaxban! Soha ne higyj a burkolónak, ha azt mondja..áá nem kell folyékony szigetelõ fólia a fürdõfalra.De IGEn ! Kell!! Egyszer kell megvenni, de örök élet. És ha egy kádnak nincs lába, akkor nem érvényes rá a garancia, szóval ha rosszul szerelik majd be az Ytongra és baja lesz, netán megreped, se a aki csinálta, se ahonnan vetted nem érvényesíthetõ a garancia. Kádat és zuhyant csak lábbal együtt! További kérdés esetén állok rendelkezésedre...:-)

Én ebben az iparba vagyok, burkolatokat árulok, plussz segédanaygokat. Egy ekkora fürdõ csempe anyga, ha nem drágát, de jó minõségût akarsz venni ( ez nem Praktiker, meg Baumaxos) akkor egy ilyen csempének kb. 2700-csillagos ég a m2-es ára. Ez alá kell folyékony szigetelõ fólia, kb 7000 ft/vödör ( 1 db elég), kell még ragasztó, jó minõségû, nem ilyen Praktirag, hanem Mapei, Botament, LB, Murexin, kell fugázóanyag, aminek 3000 ft/csomagja és kb. 10 m2-re elég egy csomag, ennek flexibilisnek, penészedésgátlónak kell lennie. Kell egy kád, természetesen nem lábnélküli gaygit veszünk, ezek kb. jó boltban már 30 000-tõl csillagos ég árban kaphatók. Kell hozzá szifon és csaptelep, ez sem gagyi ugyebár, ugyhogy kb 25 ezer lesz egy csaptelep mosdra is és kádra is. A mosdókagyló lehet gagyibb Alföldi is, de számolni kell azzal, hogy az Alföldi szaniter porcelán színe rejtélyes módon szürkébb, mint a piacon kapható többi, tehát ha nem Alföldi káddal lesz egy helyiségben, akkor egy világítás alatt rögtön kibukik a két szaniter különbsége és az csúnya.Egy Alföldi kád kb.60 000-tõl indul. Egy wc alsõhangon szintén 15 ezer+ülõke kb.8000 ft-tól indul, ez sem gagyi. A bojler..hát ige..itt érdemes 20 évre elõre gondolkozni, szóval 160 ezertõl fölfelé+a vezetékelés. És minderre fog jönni a munkadíjak....Kb.500 000 ft-ot számolj alaphangon és elõre szét kell nézni a piacon. Egy tanácsom van, soha ne vegyél semmit Praktikerben , Baumaxban! Soha ne higyj a burkolónak, ha azt mondja..áá nem kell folyékony szigetelõ fólia a fürdõfalra.De IGEn ! Kell!! Egyszer kell megvenni, de örök élet. És ha egy kádnak nincs lába, akkor nem érvényes rá a garancia, szóval ha rosszul szerelik majd be az Ytongra és baja lesz, netán megreped, se a aki csinálta, se ahonnan vetted nem érvényesíthetõ a garancia. Kádat és zuhyant csak lábbal együtt! További kérdés esetén állok rendelkezésedre...:-)
Az nagyban függ attól, hogy mekkora a fürdõszobád, és mennyire drága anyagokkal kell dolgozni.
Egy jó szakember napi 10-15000Ft alatt nem dolgozik. Egy segédmunkás 5-6000Ft-ot kap. A fürdõd méretétõl, állapotától és a feladat összetettségétõl függõen ez a munka eltarthat 2 hétig is akár. Ez alsó hangon 200.000Ft. Ennél azért kicsit többre számíts, sztem.
A kérdező hozzászólása: ja de ha akarnák se találnák itt a környéken jó szakembert ha van is akkor az nem kér olyan sokat szóval szerintem ennek a felébõl is meglehet uszni
A kérdező hozzászólása: a fürdõszobám 3 m x 2.5 m
Alapjáraton annyiba van a szakember, mint amennyiben az anyag volt.
"ja de ha akarnák se találnák itt a környéken jó szakembert ha van is akkor az nem kér olyan sokat szóval szerintem ennek a felébõl is meglehet uszni" Akkor meg minek kérdezel, ha te úgyis jobban tudod a választ????
burkolás 2000/m2 szerelvényezés meg kb 2-3 nap, 30-40e ft.

Hogyan, mivel takarítod a fürdőszobában a csempéket?

még kezd? háziasszony vagyok, arra gondoltam, hogy domestosos vízzel (szivaccsal) átmosnám, de attó nem lesz majszos?

Legjobb válasz: A csempét és a csapokat,kádat is csak ecettel.

A csempét és a csapokat, kádat is csak ecettel.
én a fürdõt leginkább sima ecettel takarítom, nekem az viszi le legjobban a vízkövet
Nekem az egész fürdõszobám csempézett. A kád, és a mosdó felöli oldalt vízkõ oldóval mosom le, a többi oldalt ablakpucolóval tisztítom meg.
Fürdõszobai tisztítót vettem (spricnis) a közértben, lehet ilyet kapni bárhol, drogériákban is (dm, müller, rossmann) Nagy hátránya az, hogy ha alaposan befújod a felületeket, akkor kikészül a tüdõd az oldószertõl, hiszen abban a kis helyiségben az ott marad a levegõben sokáig, kellemetlen így takarítani. Ebbõl a szempontból tényleg jobb az ecet. Nézd csak, ezt most találtam neked, többek között fürdõszobai takarításra is ajánlják a szódabikarbónát. Ha közértben, hiperben veszed, akkor 50g-os kiszerelést kapsz 50 Ft körül, én tegnap Csepelen egy gyógyszertárban vettem 200g-osat 140 Ft-ért. http://www.life.hu/hazitunder/20110303-hazi-praktikak-szodab..
Ahol vízköves ott ultra savó vízkõoldóval. Más helyen fújok rá clint és áttörlöm papírkendõvel. Ahol pedig fertõtleníteni kell ott domestosszal
w5 általános tisztítószer, ecet, víz van össze keverve egy spricnis flakonba. Ezzel takarítom a csempét, a kádat, a csapot.

Fekete csempe a fürdőszobába?

Nagyon szép nagyon igényes. Nehéz takarítani? hamar meglátszódik rajta a vízkő?

Legjobb válasz: Kb 15 éve fekete csempéink vannak arany és barna mintákkal. Szerintem szép, imádom. A feng shui szerint a víz színe a fekete is, már ha ez számít.

Kb 15 éve fekete csempéink vannak arany és barna mintákkal. Szerintem szép, imádom. A feng shui szerint a víz színe a fekete is, már ha ez számít.
Szerintem is nagyon szép, de valóban nehéz tisztán tartani.Én olyat szerettem volna, de lebeszéltek róla!Egy ismerõsömnél sötétkék csempe van a fürdõben és mindig panaszkodik, hogy nem tudja rendesen tisztántartani.Nem csak a vízkõ látszik meg rajta, hanem mondjuk zuhanyzásnál a falra fröccsenõ vízcseppek is nagyon meglátszanak, amikor megszáradnak.Naponta kell fényesíteni, sikálni, hogy valóban szép legyen!
A kérdező hozzászólása: Sikerült lebeszélnetek róla.... Köszönöm mindenkinek a választ.
Nálam is egy nagy ablak van, sötétbarna majdnem fekete minden, és tényleg reggel tök lehangoló. Ezért fogom leverni és fehér/márványos csempét tenni majd! :) :)
kizárólag akkor érdemes, ha nagy ablak van, amin sok fény jön be. ha egy kicsi, ablaktalan fürdõbe teszed, akkor olyan mintha egy ravatalozóban lennél. a takarításról már beszámoltak az elõttem írók. nekem elég nagy ablak van a fürdõben, de eszembe sem jutott sötét színt tenni. citrom-narancsszínûek a csempék, olyan mintha mindig sütne a nap :) jobb úgy kezdeni a reggelt, egy vidám hangulatú fürdõben, mint egy kriptában :)
Kis területû fürdõbe fõleg nem javasolnám.
A feketével nagyon nehéz jól bánni lakberendezésnél. Az biztos, hogy nem használnám egész felületen. Másik gond vele, hogy sokkal de sokkal kényesebb, mint bármelyik más szín. Szerintem jól gondold meg.
Nekünk sötétkék van, a vízkõ nagyon hamar meglátszik rajta, a helyiség nagyon sötét (egyébként alapból északi fekvésû). bár így vettük a házat, benne van, hogy lecseréljük, mert gyászos kinézete van, pedig minden kiegészítõ fehér! De persze ízlések és pofonok! Nem mondom, hogy nem jól néz ki a fekete, mert nagyon szép, de a hatása nekem nem jön be. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, tetszik-e, avagy sem!
nha rám hallgatsz NE! Nekem majdnem fekete (olyan sötétbarna) csempe+járólapom van, fekete zuhanyzóval... katasztrófa, zuhanyzón állandóan szappan és vízkõlerakódás, a csempén ha rámegy a vízcsepp meglátszik, járólapon minden apró por, szösz, lábnyom meglátszik. én naponta takarítom... ha rám hallgatsz ne vegyél ilyet. Sõt ahogy használódik majd 100% jobban meglátszódik majd rajta a "kor".... én most tervezem h szétverem az egész fürdõt és mindenhova gyönyörû fehéres márványos mintájút veszek... nézz körül tök szépek! és ne utolsó sorban: nekem nem türközi ez a sötét szín a tisztaságot.
Annak mi értelme a sötét elnyeli a fényt erõsebben kell világítani!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!!! Ha nem vagyok túl indiszkrét akkor egy képet nem küldenél privátba??? Mennyi négyzetméter kb?
Annyit mondok még: picike a fürdõnk, de jól mutat, mindenki szereti.
A kérdező hozzászólása: http://www.gyoriotthon.hu/index.php?mn=hu, kat, [email protected]&cikk.. "sak akkor mutat, ha van elegendõ tér az érvényesüléséhez, azaz kelõen nagy a helyiség. Ellenkezõ esetben összenyomott, "kriptaszerû" hatást érhetünk el" Igaz ez vajon?
Rokonomnak van sötétkék-fehérmintás csempe a fürdõszobájában. Minden fürdés, zuhanyozás után át kell törölni a csempéket száraz ruhával, mert nagyon rondák rajta a vízcseppek.
A kérdező hozzászólása: Akkor már ugye nem olyan szép.....
szerintem jól néz ki. És ha meglátszanak a vízcseppek, akkor mi van?
A kérdező hozzászólása: Igen én sem akarom minden nap takarítani..... Engem is le akarnak beszélni róla.
Én szintén fekete fehér fürdõt csináltattam Féltem tõle de telejesen jól takarítható.Én azt javaslom hogy a fehér csempét rakd olyan helyre ahol inkább ki van téve a vízcseppeknek. http://www.mezora.hu/termekek/hidegburkolat/black_n_white/

Hogyan tisztítsam meg a csempéket a fürdőszobában?

eddig egy dezin nev? fert?tlenít?szert használtam úgy, hogy fel hígítottam vízzel és ablaktisztítós üvegb?l spricceltem a csempékre majd papírtörl?vel letöröltem. ett?l szép tiszta, és fényes lett a csempe, de a vízköves részeken nem használt. most vettem egy ugyan ilyen márkájú vízk? oldót és az szépen leszedte. de akkor most ezzel a vízk? oldóval tisztítsam meg az egész csempét? milyen arányban hígítsam? egyáltalán kell hígítani? elég lesz ha csak letörlöm papírtörl?vel? sokan javasolják az ecetet, de azt nem szeretném kipróbálni, mert rosszul vagyok a szagától :(

Legjobb válasz: Pedig ecet a legjobb, szépen leviszi a vízkövet, csillogó lesz a csempe tõle. Ráadásul egyáltalán nem mérgezõ, mint a vegyszerek.

Pedig ecet a legjobb, szépen leviszi a vízkövet, csillogó lesz a csempe tõle. Ráadásul egyáltalán nem mérgezõ, mint a vegyszerek.
A kérdező hozzászólása: köszi, és az ecettel hogyan kell dolgozni?
Szivacs, ráöntesz üvegbõl egy kicsit, dörzsölöd vele a fala, nem kell lemosni sem. vegyél gumikesztyût.

A furdoszobaban a csempevel mit lehet kezdeni, hogy ne legyen olyan hamar vizkoves, esetleg valamilyen szer?

Legjobb válasz: Állítólag a csodatudású szaniter tisztítók olyan hatásúak hogy taszítják a koszt és a vízkövet. Én nem feltétlenül értek egyet ezzel, nekem például a fura nevû wc csésze olaj spray vált be.Nem is tudtam hogy ilyen létezik, eredetileg arra való hogy a wc csészét befújod vele és nem tapad rá a vízkõ és a szennyezõdések.Egyszer kipróbáltam csempén, bevált azóta ezt használom.Igaz roppant ritkán kapni elõször véletlenül akadtam rá, azóta is csak az úgynevezett százforintos boltokban jutok hozzá.

Állítólag a csodatudású szaniter tisztítók olyan hatásúak hogy taszítják a koszt és a vízkövet. Én nem feltétlenül értek egyet ezzel, nekem például a fura nevû wc csésze olaj spray vált be.Nem is tudtam hogy ilyen létezik, eredetileg arra való hogy a wc csészét befújod vele és nem tapad rá a vízkõ és a szennyezõdések.Egyszer kipróbáltam csempén, bevált azóta ezt használom.Igaz roppant ritkán kapni elõször véletlenül akadtam rá, azóta is csak az úgynevezett százforintos boltokban jutok hozzá.
Nálunk van egy szivacskendõ a kád szélén, aki megfürdött, az utána két mozdulattal áttörli a csempét. Így szinte egyáltalán nem lesz vízköves.
A kérdező hozzászólása: koszonom !

A furdoszobai fali csempet mivel tudnam vegre le tisztitani hogy ne maradjon csikos?

mindig rajta marad a viz ahogy le mosom es ojan csunya ugy latszik hogy ossze van mazolva teljesen.

Legjobb válasz: én törlõkendõvel és ablaktisztítóval szoktam tisztítani, és nem csíkos. próbáld ki.

én törlõkendõvel és ablaktisztítóval szoktam tisztítani, és nem csíkos. próbáld ki.
Én ecetes vízzel szoktam, aztán egy viledával áttörlöm. Sok sikert, nekem azóta gyönyörû a csempém, pedig sötét. :)
Én a Cillitre esküszöm, a sima folyékonyra, nem gél nem spray-re. Önmagában is leszedi a vízkövet, de nem árt szivaccsal áttörölni, leöblíteni, és papírtörlõvel szoktam a végén fényesíteni
Egyszerû domestossal töröld át, öblítsd le és egy régi törölközõvel töröld szárazra. A hotelekben is így csinálják és csillog villog minden. Tapasztalatból tudom.
Ablaktisztítóval.
Biztos függ attól is, fényes vagy matt csempe. A fényes könnyebben tisztítható szerintem, nekünk ilyen van, és Mr.Proper általános tisztítós vízzel+tiszta puha ruhával tisztítom (mosógépben kimosott régi polódarabok). Fontos, hogy a ruha tiszta legyen, akkor nem hagy csíkokat. A Mr.Properes víz magától szárad. Ha nagyon gáz, régóta nem mostam le, akkor többször átmosom, a végén mindig tiszta rongy a fontos.
tömény ecettel
A kérdező hozzászólása: koszike.enis cif kremmel mostam eddig de mindig csunya csikos maradt szoval ojan osszemazolt volt mikor megszaradt pedig toroltem szaraz rongyal is. az ablaktisztitost azt ki probalom! minden jot mindenkinek!!
A kérdező hozzászólása: ja meg az ecetes dolgot is mert kivancsi vagyok meik lessz ajobb!!! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!