Találatok a következő kifejezésre: A fülzsírt lehet (5 db)

Mennyire alaposan kell kitisztítani a füleket? Kisfiam 10 hónapos és nagyon sok a fülzsír a fülében, tudom, hogy csak a szélén kell igazából, de így mindig látszik a fülében a fülzsír. Akkor lehet, hogy mégis alaposabban kellene?

Lányom 4 éves lesz, neki a 4 év alatt szinte sose kellett fület pucolni, annyira nincs semmi benne, de a fiamnál nagyon durva a mennyiség.

Legjobb válasz: nem, ilyenkor se nyúlj hozzá. fülészhez kell levinni, õ belekukucskál és nagyon vékony kis pálcikával kiszedi a fülzsírt vagy meleg vízzel kimossa. egyik sem fáj, egy picikét sem fáj, mi már többször voltunk.

nem, ilyenkor se nyúlj hozzá. fülészhez kell levinni, õ belekukucskál és nagyon vékony kis pálcikával kiszedi a fülzsírt vagy meleg vízzel kimossa. egyik sem fáj, egy picikét sem fáj, mi már többször voltunk.
Nálunk is ez a helyzet, napi szinten. Én porpsitörlõvel szoktam kitörölni ahogy tudom, de fülpiszkálót nem használok. A védõnõ papírzsepit mondott, de azzal nem igazán sikerül, mert nem tapad rá.
Ha nagyon zavar, akkor cseppents bele 1-1 csepp babaolajat a fülébe, az feloldja a fülzsirt és kifolyik.
A fültisztítót a füléhez vízszintbe állítod, odateszed a járat szélére és forgatod kifelé.Remélem sikerült érthetõen leírnom, így nem nyúlsz bele csak közvetlenül a hallójárat elejét tisztítod és nem látszódik kívülrõl a fülzsír.
Az orrspray-hez hasonló tengervizes sprayt lehet kapni a fülek tisztítására is. Ezt befújod, feloldja a váladékot és az kifolyik szépen. Nekünk ezt fül-orr-gégész ajánlotta, mikor egy makacs náthával hozzá kerültünk, õ is kitisztította a füleket. én sem mertem törölni fültisztítóval, mert hallottam, hogy azzal csak hátrébb kerül a váladék, és az én fiam is úgy volt, m int a te lányod. Na mondta is a doki, hogy ez a veszélyesebb, mert ha kifolyik az oké, de ha benn pang az elõbb utóbb halláscsökkenéshez vezet. A fület is rendszeresen kell tisztítani. Én a helyedbe elvinném, kimosatnám mindkettõjüknek, és íratnék ilyen spary-t. Nekünk bevállt.

A fülzsírt mivel lehet eltávolítani/megszünetetni, hogy ne legyen látható, és ne zavarjon? Mit lehet tenni, hogy ne legyen fülzsírdugó?

Sajnos elég sok termel?dik, és emiatt sokszor rosszul hallok, vagy zúg a fülem, születésem óta hajlamos vagyok a fülzsírdugóra,nem tudom mivel távolíthatnám el, mert az orvos szerint belül nem szabad használni, nekem viszont belül van.

Legjobb válasz: Ez jo kérdés mert én is ezzel szívok mióta élek. Csomoszor felszurták kiskoromban fülem és ezért elég sok fülzsírom van. Igazából nem lehet vele mit csinálni. Volt egy nagyon jo füll/orr/gége prof ismerõsünk és õ mondta hogy semmit. Külsõ részt mossad és ennyi.

Ez jo kérdés mert én is ezzel szívok mióta élek. Csomoszor felszurták kiskoromban fülem és ezért elég sok fülzsírom van. Igazából nem lehet vele mit csinálni. Volt egy nagyon jo füll/orr/gége prof ismerõsünk és õ mondta hogy semmit. Külsõ részt mossad és ennyi.
Régebben voltam párszor a fülészeten mosatni a fülemet, mert a fültisztító pálcával benyomtam a zsírt, és bedugult a fülem! A doki kimosta, és azt mondta, majd ezután minden évben találkozunk mosatáson! Vettem magamnak a patikában egy fülmosó labdát, és havonta egyszer-kétszer kiöblítem magamnak langyos vízzel, azóta nincs ilyen gondom! A csomagban benne van a használati útmutató. Óvatosan kell vele bánni, de nem ördöngõsség!
Az orvosi rendelõben kimossák a füledet, ha kéred. Merd kérni bátran, hiszen egészségügyi problémáról van szó! De lehet patikában is kapni olyan készletet, ami fülzsíroldó folyadékot + pici csöves gumilabdát tartalmaz. Oldalra fekszel a füleddel felfelé (a fürdõkádban pld.), a gumilabdából kinyomod a levegõt, a csövét belemártod a folyadékba, felszívod a folyadékot a labdába, majd belenyomod a folyadékot füledbe és vársz 5 percig. Utána a füleddel lefelé fordulsz, vizet szivatsz fel a labdába és azzal kiöblíted a füledet párszor. De alapból nem kell speckó zsíroldó, akár szappanos vízzel is mûxik a dolog. Hihetetlen sárga dugókat képes kihozni! :) A vattapálcát azért nem ajánlják, nehogy véletlenül megsértsd a dobhártyádat - ez egy teljesen jogos óvatosság. A fülre vigyázni kell!
A kérdező hozzászólása: Köszi a a választ mindenkinek!!! Arra is gondoltam hogy elmenjek fülgyertyázásra állítólag az is segít.
szia! én is hallottam róla hogy a fültisztito pálca megsértheti a dobhártyát , és egy-egy ismerösön tapasztalom is , hogy kevésbé hall, de most már van spray-s megoldás is, én kiprobáltam és jo, belefujod a füledbe és kifolyik magátol.gyogyszertárban lehet kapni.
Használj fültisztító sprayt (ha jól emlékszem Audispray a neve). Jobb mint a fültisztító pálcika.
Nekem az Audispray nem segített semmit.De ezt a labdásat kipróbálom. :)

Reggelre a kisfiam egyik füle úgy nézett ki, mintha réges rég nem tisztítottam volna, kifolyt a / nagyobb mennyiségű/fülzsír és rászáradt a fülére, ez mitől lehet?

2 éves, azt mondja nem fáj neki, nem is piszkálja. Lehet, hogy vm gyulladás volt ott, ami így ki is ürült????

Legjobb válasz: Ez inkább gyulladás volt, nem fülzsír. Elképzelhetõ, hogy úgy ürül, hogy közben nem fáj. Egyébként nem beteg, nem kap esetleg valamiért fájdalomcsillapítót? A lányomnak középfül gyulladáskor volt, hogy kiürült olyan cucc, mint a fülzsír (barnás, sárgás), ráragadt a hajára és a lepedõn is volt. Mondjuk neki fájt a füle és lázas volt, de amint ezt az izét megláttuk, onnantól semmi baja nem volt, mert megszûnt a feszítés a fülében.

Ez inkább gyulladás volt, nem fülzsír. Elképzelhetõ, hogy úgy ürül, hogy közben nem fáj. Egyébként nem beteg, nem kap esetleg valamiért fájdalomcsillapítót? A lányomnak középfül gyulladáskor volt, hogy kiürült olyan cucc, mint a fülzsír (barnás, sárgás), ráragadt a hajára és a lepedõn is volt. Mondjuk neki fájt a füle és lázas volt, de amint ezt az izét megláttuk, onnantól semmi baja nem volt, mert megszûnt a feszítés a fülében.
A kérdező hozzászólása: Semmi baja, se láz, semmi, náthás sem volt, nem szörcsög az orra, jókedvû, játszik.
hallójárat gyulladása volt a kisfiamnak akkor volt ilyen kaptunk fülcseppet két nap múlva nem folyt semmi , rendbe jött.
A kérdező hozzászólása: köszi, nálunk azóta nem folyt semmi a fülébõl, ez a hallójárat-gyulladás mitõl alakulhat ki? A kisfiadnak többször folyt a fülébõl a váladék?
A kérdező hozzászólása: és fájt is neki?
nem fájt neki , valószínû víz ment a fülébe azt mondták.azóta nem volt neki .


:/
A kérdező hozzászólása: Ha nem is látszik , de viszkethet neki?
Mi van? Fika??? Fülzsír?? Nyûgösség? Viszketés? Probald meg ezt pontosabban megf9galmazni mi a baja a kicsinek..
Ha el van dugulva az orra, és nem kap levegõt, az zavarhatja. De ezt te is hallod/észreveszed. Ha piszkálja az orrát mert viszket, azt is észre lehet venni. Én ilyenkor bele szoktam nézni az orrába, és kibányászom a "békát", habár a fiam ezt utálja. Amikor viszket a füle akkor piszkálja, mindig megnézem hogy ki kell-e tisztítani, nézd meg te is, és ha kell, tisztítsd ki. Ha az orra is tiszta és a füle is, és még mindig nyûgös, akkor más baja van.
A fülét fáradtság miatt is dörzsölheti. Egyébként, ahogy az elõzõ írta.

Egy hónapja sípol a fülem, bármikor-bárhol, környezet és hangulatfüggetlen, ha befogom a fülem, még hangosabban hallom. Olvastam már lerakódott fülzsír-indoklást, lehet más is, azaz van okom félni attól, hogy ez komolyabb előjel és/v velejáró?

Legelőször több mint egy éve volt, hogy elalvásom pillanatában egy pukkanást hallottam a fülemben, majd ,,felment bennem a pumpa", éreztem a fejemben a növekvő nyomást, valamint gyorsan és erősen vert a szívem, pánikrohamként titulálták a véleményezőim, ha jól emlékszem hiperventilláció a neve. Nem tudom, van-e köze hozzá, ezért írtam le ezt is, hátha... A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Ezer oka lehet, és legtöbbször sosem találják meg. De az ezer ok között ott lehet pl. az agydaganat is, úgyhogy menj el szépen fülorvoshoz. Lehet még keringési rendellenesség, valami probléma a füleddel, és még egy csomó minden. Nem hiszem, hogy köze lenne az egy évvel ezelõtti akcióhoz. Viszont ezzel NEM KÉNE VÁRNI egy hónapot!!! :( Ha a füleddel van a gond, és keringési rendellenesség (nekem így van), akkor azon az segít, ha minél korábban kezelésbe veszik. Te ebbõl már egy hónapot elbuktál. :(

Ezer oka lehet, és legtöbbször sosem találják meg. De az ezer ok között ott lehet pl. az agydaganat is, úgyhogy menj el szépen fülorvoshoz. Lehet még keringési rendellenesség, valami probléma a füleddel, és még egy csomó minden. Nem hiszem, hogy köze lenne az egy évvel ezelõtti akcióhoz. Viszont ezzel NEM KÉNE VÁRNI egy hónapot!!! :( Ha a füleddel van a gond, és keringési rendellenesség (nekem így van), akkor azon az segít, ha minél korábban kezelésbe veszik. Te ebbõl már egy hónapot elbuktál. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, éppen ma gondolkoztam el azon, hogy lehet akár daganat is, csak erõsen merek reménykedni, hogy nem így van, ha jól sejtem a keringési rendellenesség lesz a probléma, bár persze ez sem biztos. Még egyszer köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Ó, még kérdés! Hogyan kezelik a keringési rendellenességedet? Valamint ez csak az agyi vérkeringésedre vonatkozik?
"Agyi/belsõfül keringési zavar"-nak mondták nálam. Receptre írható gyógyszert kapok rá, ami javítja a belsõfül keringését. Azért kapom, hogy ne romoljon a zúgás/a hallásom, mert ez hajlamos rá. Sajna, nálam már hallásromlás is van. Menj te is dokihoz, jobb, ha megnézik!
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm!
Sziasztok! Nekem is fülzúgásom van, olyan mint amikor a régi képcsöves tévéket bekapcsoljuk aztán lenémítjuk és közel hajolunk a képcsõhöz. Nekem a doki betarevint irt fel ami keringési zavarra alkalmazható, de a tekintetébõl láttam, hogy nem sok fingja van a konkrét okról. Ti milyen gyógyszert/alternativ megoldást alkalmaztok? *Halláskárosodásom nincsen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!