Találatok a következő kifejezésre: A férjemnek rossz (74 db)

Fiam kezdi átvenni a férjem rossz tulajdonságait. Hogy akadályozzam meg a továbbiakat?

Alapjáraton férjem eléggé kötekedõs stílusú, mindig durván szokta kifejezni a nemtetszését. Most már fiam is egyre jobban kezd ilyenné válni, ráadásul olyan barátai is vannak akikkel mindig keresik a bajt. Sokszor elõfordult, hogy balhéba keveredett, amit amúgy mindig õ kezdeményezett. Ami rosszabb, hogy tiszteletlenül beszél mindenkivel. Sokszor beszéltem már vele, de nagyon nem érdekli amit mondok, és ugyanúgy nem változtat magán.

Legjobb válasz: Próbálj meg beszélgetni vele és a férjeddel is. A férjednek kellene elmondania, hogy a fiad még fiatal és próbálja leszoktatni magát errõl a viselkedésrõl.

Próbálj meg beszélgetni vele és a férjeddel is. A férjednek kellene elmondania, hogy a fiad még fiatal és próbálja leszoktatni magát errõl a viselkedésrõl.
A 9es megmondta az igazat.
szerintem, ha aférjed viselkedése változna a fiadé is változna.a férjed viselkedése pedig fog változni ha a tiéd is(értem ez alatt:tanulj meg hatni a férjedre, hogy õ is akarja azt, hogy a fia értelmes felnõtt emberré váljon)Nem terrorra , zsarolásra gondolok, hanem értelemre, szeretetre, összetartásra.(Bár sajnos ha eddig a férjed ilyen volt...nehéz lesz jobb útra téríteni)
Hiába bántjátok a gyereket, azt csinálja, amit otthon lát! Nem tehet róla! Inkább az apa és anya a hibás.
Majd a sitten megváltozik
Szerintem van aki az elet neveltetesere se kepes hallgatni. Azert viselkedik ugy mint a ferjed mert ezt latja otthon es neki ez a normalis alapforma. Sok olyan tulajdonsagunk van ami mar otthon belenk nevelodik az szerint, hogy mit latunk a szuloktol. Ezek negativak is lehetnek es pozitivak is. Jobbik esetben a negativakat lehet kesobb eszre vesszuk onmagunkban es probaljuk kinoni. Nekem sok ilyen volt es csak fiatal felnottkorban sikerult felismerni ill. kezelni oket egyedul. Sima pszihologia.
Majd az élet megneveli. Annál jobb tanítómester úgysincs.
Milyen idõs a fiad? A kamaszokat már nem lehet nevelni... büntetni, megtörni igen, de az sosem lesz igazi eredmény (=amint megszabadul tõled, folytatja ott, ahol abbahagyta).
Majd egyszer jól hülyére verik és megtanulja hogy ne kötekedjen.
Próbálj meg nevelni. A szép szó nem hat? Majd a büntetés igen. Mennyi idõs? Ha további segítség kellene, akkor privát. Erre a kérdésre mindenképpen válaszolj.
próbálj beszélni a férjeddel, hogy ez nem jó így, vagy ha nem használ, akkor lépj fel egy kicsit eréjesebben a fiaddal szemben! nehagyd, hogy elnyomjanak a férfiak!
A fiad csak azt csinálja, amit otthon tanult. Miért változtatna, ha azt látta, hogy az apja is így viselkedik? Meg kellett volna gondolnod, hogy kivel vállalsz gyereket.

Mi a véleményetek, igaza van a családomnak, nagyon kiszolgáltatom így magam a férjemnek? Rossz döntés lenne?

A saját hülyeségem miatt nem mentem egyetemre, menekültem otthonról, szakma után rögtön elkezdtem dolgozni. Nem igazán szerettem, de őszintén szólva nem is tudtam, mihez lenne kedvem. Aztán megismertem a férjemet, összeházasodtunk, született 2 gyerekünk. A nagy most 6 éves, a kicsi 2 lesz. Én persze dolgoztam közben. Most viszont szeretnék egyetemre menni, de olyan szakra ami csak nappalin van. A férjem fizetéséből meg tudnánk élni, de a családom szerint nem okos dolog, hogy így kiszolgáltatom magam neki. Én teljesen bízok a férjemben, amíg a gyerekekkel voltam otthon addig sem élt vissza azzal hogy ő többet keres. Támogat a döntésemben, végig támogatott eddig is amíg újra érettségiztem és letettem a nyelvvizsgát, hogy meglegyenek a pontjaim. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Ha a férjed támogat, igenis vágj bele! A te családod a férjed és a gyerekeid. Nem szólhat bele senki. Nem vagy kiszolgáltatott egyáltalán.

Ha a férjed támogat, igenis vágj bele! A te családod a férjed és a gyerekeid. Nem szólhat bele senki. Nem vagy kiszolgáltatott egyáltalán.
Pont hogy nem kiszolgáltatod magad, hanem õ lehetõvé teszi neked, hogy a jövõdet jobbá tedd. A családod sajnos csak rövid távon mérlegelte a kérdést, ezért szerintem rossz tanácsot adtak.
Én bevállalnám, ha a férjem ennyire partner benne. Nem kell elõre aggódni a dolgok miatt, mindig van megoldás.
Szerintem vágj bele a dologba bátran, ha támogatnak, akkor az nagyon nagy segítség, mert bizony a vizsgaidõszak nem lesz egyszerû két kisgyerekkel.
Ha jól csinálod a nappalit, akkor ha nem is sok, de kaphatsz ösztöndijakat is, elég sokféle van. Kezd bele, ezt szeretnéd, férjed támogat. hisz akkor miért érettségiztél volna ujra, miért csináltad volna a nyelvvizsgát?
Te ismered a férjed, de ha a két gyerek mellett nem hagyott el, nem hinném, hogy ezzel ne tudnátok megbirkózni. Ha elmész nappalira, az mennyit ront az anyagi helyzeteteken? Szóval a te kiesõ fizetéseddel sem lesznek anyagi gondjaitok?
Ez a helyzet azért teljesen más, mint pl akik háztartásbeliként otthon maradnak a család mellett, pedig abból is van sok. Így Te gyakorlatilag azt alapoznád meg, hogy jobb, több munkalehetõséget találj magadnak, tehát ez nem kiszolgáltatottság, hanem elõre lépés és egyébként is csak ideiglenes. (Sok olyan nõt ismerek, akik nagy bajba kerültek az által, hogy a gyerekek megszületése után otthon maradtak a család ellátására és amikor a házasság megromlott, ott maradtak bevétel, mindenféle szakmai tudás, gyakorlat nélkül, de nálad nem arról van szó.)
A férjed már bebizonyította, hogy nem él vissza azzal a helyzettel, hogy õ a fõkeresõ. A családod meg inkább azon gondolkodna el, miért menekültél otthonról, nemhogy téged piszkálna azért, mert egyetemre akarsz menni szakmázás helyett.
2 gyerekkel biztos hogy nem hagynám ott a munkámat és mennék el nappalin tanulni. Nem azért mert kiszolgáltatott lennék így, a férjemben maximálisan megbízom. Csak nem lehet tudni mit hoz a jövõ. Azt a 2 gyereket akkor is etetni kell, ha a férjed keresete bármi miatt kiesik. Ha mégis szükség lenne a te fizetésedre vissza tudnál menni azonnal dolgozni? Amit elvégeznél piacképes diplomát ad? Biztos, hogy nincs levelezõ képzés? (Ha nem titok írd már le mit szeretnél végezni.)
A Te családod: a férjed, meg a gyerekek. Sima, és rosszindulatú bajkeverésnek látom a megjegyzéseket: hogy lennél "kiszolgáltatva" ? Ha mégis probléma lenne, - de ennek semmi jele, ugye, - akkor abbahagyod az egyetemet, és marad minden, ahogy volt, illetve, ahogy most van
majd maglatod hogy a vilag nem all meg ha elhagyod a 20 evedet. Mindig lehet tanulni mindig lehet elore haladni. Soha nem keso aki mast gondol annak korlatolt a gondokodasa es megkeseredett dobozban elo ember. Ha hiszel es bizol magadban jonnek a munkak es a sikerek.
Tudtam már mikor elkezdtem írni, hogy lepontoznak majd, de nyugtat a tudat, hogy ez bizonyítja, hogy igazam van.
13 ez butasag En 35 evessen kezdtem el az utolso foiskolamat gyerekek mellett. Palyakezdokent orultek neki hogy mar nem akarok szulni. Tanulni mindig megeri a kor nem szamit. Jobb tobb mill tanulasra mint hulyesegekre. a vilag nem a 20 eveseke.
Vágj bele! Oké, van benne kockázat, de miben nincs? Az is lehet, hogy 5 év múlva a férjed elhagy, és akkor lenne egy gondolom jobban fizetõ állásod, mintha nem csinálnád meg a diplomádat. Na most nem azt mondom, hogy el fog hagyni, csak érted, több szempont létezik... Egyébként éljetek boldogan örökké, természetesen!
Szerintem, ha te elég stabilnak látod a kapcsolatotokat, akkor vágj bele! Én semmi kiszolgáltatottságot nem látok benne, hogy egy darabig csak õ keres. Számomra ez a stabil párkapcsolat bizonyítéka, hogy kitartotok és támogatjátok egymást.
Szerintem nyugodtan vágj bele!!Sõt!! Nem azért mert ki vagy szolgáltatva..mert nem vagy!Hanem azért mert sosem tudhatod mit hoz az élet!Baleset, halál, rokkantság..tudom..erre senki nem szeret gondolni, de én úgy vagyok vele, hogy mindig a legrosszabbra kell készülni.Mert szerintem elég nagy felelõtlenség arra építeni, hogy a párod mindig ott lesz..mert mi van ha nem?
Aki volt már nappalis, az tudja, hogy sokkal jobb, mint a levelezõ tagozat. Utóbbi tömbösítve van, nagy dózisban kapod az anyagot, unalmas, foglaltak a hétvégéid, szinte túl kell élni csak. Ha nappalis vagy kötetlenebb vagy, hétfõtõl csütörtökig vannak óráid, szuper csoportos és egyéni feladatokat kapsz, délután a családoddal lehetsz, és napközben is fel tudod magad szabadítani, ha kell, sokat tudsz alakítani a tanrendeden. Vágj bele!!!

Gyermekre vágyó nők! Ti mit tennétek az alábbi helyzetben? A férj rossz minőségű spermája miatt 5 lombik után sem jön össze a gyerek..

A n? szeretne gyereket akár spermabankból származó spermával is, de a férj ebbe nem egyezik bele.

Legjobb válasz: hat a spermabank az jo megoldas, sajnalom a ferjed is, nem lehet konnyu megbaratkozni a helyzettel, hogy az o "hibajabol" nem lehet baba. nem irtad hany eves vagy, es hogy mit probalt a ferjed, hogy nemzokepesebb legyen. én azt mondom, hogy nem tagadhatja meg a gyermeket, és attol az apja, hogy o neveli fel, stb, nem attol, hogy az o spermajabol van (pl en a mai napig ugy erzem, hogy nem volt apam, max biologiai, mert magasrol es nagyivben nem erdekelte, hogy élek e vagy halok). ha meg te szulod, a terhesseged is vegigkoveti, meg minden.

hat a spermabank az jo megoldas, sajnalom a ferjed is, nem lehet konnyu megbaratkozni a helyzettel, hogy az o "hibajabol" nem lehet baba. nem irtad hany eves vagy, es hogy mit probalt a ferjed, hogy nemzokepesebb legyen. én azt mondom, hogy nem tagadhatja meg a gyermeket, és attol az apja, hogy o neveli fel, stb, nem attol, hogy az o spermajabol van (pl en a mai napig ugy erzem, hogy nem volt apam, max biologiai, mert magasrol es nagyivben nem erdekelte, hogy élek e vagy halok). ha meg te szulod, a terhesseged is vegigkoveti, meg minden.
Ha ily módon vállaltok gyerekeket, õk nem más gyerekei, hanem a saját gyermeketek! Sok sikert és egészséget!
Szia, Hû ez elég érdekes kérdés. A pasik valahogy nehezen viselik, hogy más gyerekét nevelgessék, bár ha igazán vágyik egy gyermekre, nincs szervi akadály a nõnél, akkor a lombik másvalaki spermájával, jobb megoldás az örökbefogadásnál. Ha a kapcsolat kibírja azt a tényt, hogy a pasi miatt nem lesz gyerek, akkor kis rábeszéléssel ez is összejön. Persze tényleg kell összhang a két fél között. Ha ebben a helyzetben lennék, akkor én mindenképpen megpróbálnám ezt az utat ki és megbeszélni a párommal...
Sajnos van ilyen eset, elég sok ebben a világban. Szerintem, mind két szülõnek kompromisszumot kell kötni. Biztos vagyok benne, hoy lehet olyan gyereket is szívbõl szeretni, aki genetikailag nem a szülõké. De ha velem történne ez, biztos agyalnék azon, hogy nekem mégis lehet gyerekem, csak a páromnak nem. egy embernek nehéz ezt elfogadni. lehetne fordítva is. mi van akkor, ha a nõnek nem lehet, de a férfinak igen. lehet, hogy szétmennek ez miatt??sajna ez is benne van, és ezt is meg lehet valahol érteni....
Én megérteném a páromat, ha nemet mondana, pedig nálunk is napirenden van a téma. Volt egy elhalt terhességem nyáron, most ismét terhes vagyok, de még nem látszik semmi az uh-on. Szóval ha igazán szeretitek egymást, biztos meg tudjátok beszélni! Ha a férjed úgy dönt, nem akarja "más" gyerekét felnevelni, hát... Elítélni talán nem tudnám, de lehet hogy elfogadni sem! Eléggé patt-helyzet. Én lehet, hogy inkább boldogan, szerelemben, gyerek nélkül élném le az életemet, mint hogy esetleg emiatt tönkremenjen a kapcsolatunk. De ez iszonyú nehéz... Nagyon sok erõt és szerencsét kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
Én nõ vagyok, de én sem örülnék neki, ha valaki más spermáját ültetnék belém, mert szegény párom hogy érezné magát? Az biologiailag csak az enyém lenne, az övé pedig nem.Én sem örülnék pl ha 1 béranya horadná ki a gyermekem. Én ebben az esetben az örökbefogadást választanám, mert az valóján annyira az enyém mint a páromé (biológiailag).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! 18:07-es válaszolóval értek leginkább egyet, de a többiekében is sok igazság van.. 25 éves vagyok, tehát idõnk még van bõven szerencsére, és még a lombik is elõttünk van. Igen, valóban nehéz helyzet, de szerintem egy nõt nem szabad megfosztani az anyaság lehetõségétõl. A biológiailag nem teljesen saját gyerek is lehet "saját", ha mi neveljük fel, senkinek nem is kell tudnia rajtunk kívül ezt a dolgot. Szerintem azért jobb, ha legalább félig saját, "ismert" gének vannak a babában (ízlések és pofonok..:S).

Mit tennetek? Boldogok vagyunk a ferjemmel, a sexuälis kapcsolatunk, Napi:3 a legkevesebb. sokszor mar lebukott a ferjem, hogy különbözö sex filmeket, oldalakat nez. Mindig csak kesöbb derült ki, nekem ez lelkileg rosszul esik es csak sirok dühömben.

Legjobb válasz: Én azt tenném, hogy örülnék, ha boldog vagyok vele. Nekem is rosszul esik egy kicsit ha meglátom ezeket az oldalakat, de szerintem természetes, hogy megnézi... Ha ennél többet nem csinál. Próbálj meg nem haragudni rá.

Én azt tenném, hogy örülnék, ha boldog vagyok vele. Nekem is rosszul esik egy kicsit ha meglátom ezeket az oldalakat, de szerintem természetes, hogy megnézi... Ha ennél többet nem csinál. Próbálj meg nem haragudni rá.
Nincs benned hiba... Akkor lenne baj, ha helyetted is azokat nézegetné.
szia, míg nem csinálja mással örülj a boldogságotoknak. Én is megnézem a pornó oldalakat lány létemre, úgy hogy tökéletesen harmónikus kapcsolatban élek párommal. Sõt, vettünk együtt csináld utána dvd-t (szex, nem pornó) és baromi jól éreztük magunkat. Szerintem semmi rossz nincs abban, hogy mást is megnéz. Van egy kedvenc ógörög mesém, amit már megszámlálhatatlanul sokszor írtam le ezen az oladlon, de mgeteszem mégegyszer. Egy görög állapolgár megölt egy másik görögöt. A nép várta az elítélésének napját. A büntetése az lett, hogy egy lakatlan szigetre számûzték a kedvenc kajájával együtt. A nép fortyongott, hogy mi ez és hogy ez nem büntetés.... A pasi egy éven belül éhenhalt..... Ennyi... Ha a férjed csak téged nézne meg és csak benned gyönyörködne és csak veled és mindent csak veled. (mármint verbálisan gondolom), akkor egyszercsak soha többet nem bírna rádnézni. Örülj neki, hogy boldogok vagytok! :o)
A kérdező hozzászólása: mikor rä kerdezek, miert, csak mosolyog, es mondja többet nem csinälja.en ugy gondolom a sexuälis eletünk , kitünö, napi 3 minimum.de megis most bennem van a hiba?
A kérdező hozzászólása: en nagyon boldog vagyok vele, de ezek a dolgok fäjnak, es ugy erzem magam mint akit megcsalnak.bär azt mondja hogy közbe nem csinäl semmit magaval.de en meg nem lättam olyan hapsit akinek ne ällt volna fel ha olyat lät...magamban kellene ezt rendezni, de nem tudom hogyan.
Csatlakozom a 11.54-es hez.Sztem is inkább csak nézze, mint mással csinálja házon kívül.Én is szoktam pornó oldalakat nézni(27 lány) és kiegészítõ dolgokat is rendeltem már.Nincs ebben semmi rossz.Akár nézhetnétek együtt is, tuti utána sokkal jobb lesz még a szex is!

Örökbefogadott fiunkat a szüleim teljesen saját unokájukként kezelik a férjem szülei viszont úgy, mintha kb a férjem elvett volna egy gyermekes asszonyt és az ő gyerekéről lenne szó, rosszul esne ez nektek?

Legjobb válasz: Nálunk is ez van, azzal a különbséggel, hogy anyósék imádják az örökbefogadott unokákat, az én szüleim, vagyis inkább csak édesapám meg nem törõdik velük. Igen, rosszul esik, de túlteszem magam rajta. Elvárom, hogy a szüleim elfogadják az én döntésemet, én meg elfogadom az övéket. Ahogy nõnek a gyerekek, majd nyilván észreveszik a dolgot, és az apám azt fogja kapni tõlük, amit õ adott. A nagy semmit.

Nálunk is ez van, azzal a különbséggel, hogy anyósék imádják az örökbefogadott unokákat, az én szüleim, vagyis inkább csak édesapám meg nem törõdik velük. Igen, rosszul esik, de túlteszem magam rajta. Elvárom, hogy a szüleim elfogadják az én döntésemet, én meg elfogadom az övéket. Ahogy nõnek a gyerekek, majd nyilván észreveszik a dolgot, és az apám azt fogja kapni tõlük, amit õ adott. A nagy semmit.
A kérdező hozzászólása: A gyerek lassan 6 éves, újszülöttkorától neveljük. Évente párszor találkoznak vele a férjem szülei csupán(húsvét, szülinap, karácsony), akkor elmondják, hogy mennyire aranyos, okos . Még egyszer sem vitték el magukkal sehová, nélkülünk még egy percig nem volt velük. Az én szüleim rengeteget foglalkoznak vele, a testvérem már meg is sértõdött , hogy talán az õ gyerekeit nem is szereti úgy anyukám , mert már ismerõsök is mondogatják , hogy annyira áradozik az én fiamról , persze a testvérem gyerekeit is imádja és róluk is sokat beszél, sokat vannak a mamánál õk is , csak a sok lökött ismerõs ezzel hergelte a testvéremet, hogy az az elképzelésük, hogy az én örökbefogadott fiamat jobban szereti, mint a vér szerinti unokáit, anyu azt mondja, hogy egyformán szereti õket , mert annyira értékes az én "szív-szerinti" fiam is mint a vér szerinti unokák, hiszen picibaba korától hozzánk tartozik.
Szerintem igen, nagyon rosszul tudja :) )
A munkaügyis oldalakon érdemes ennek utánanézni, de szerintem jár neki. Unokatesóm kb 10 évig dolgozott magyar cégnél mint villamosmérnök, de mindig kihelyezték külföldre, kb félévente másik országban élt. Munkaköri feladata volt az utazás. ettõl függetlenül ugyanúgy megillette volna minden munkanélküli juttatás õt is. Persze neki ilyen múlttal nem volt szüksége rá, amikor úgy döntött, nem csinálja tovább a gyerekek miatt ezt a világvándorlás, hazajött és egy héten belül talált másik munkát. Viszont ha nem osztrák cégnek dolgozik a férjed, miért is ne járna neki mindaz, ami azoknak, akik itthon húzzák az igát? A szerzõdésre lehet alapozni. Gondolom itthoni Tb jár neki, hiszen itthon van bejelentve. Minden járulékok itthon fizetnek utána, ha itt van bejelentve. Szóval dolgozhatna akál Bolíviában is, ez a lényegen nem változtat.
Ha jól tudom jár neki a munkanélküli segély azt nem tudom hogy 3 hónap után már kap e de sajnos a magyar segélyt kapja és nem az osztrákot.
Ha külföldön dolgozik, nem is magyar cégnél, akkor is jár neki itthon ellátás, feltéve, hogy: az elmúlt 3 évben fel tud mutatni min. 360 nap munkaviszonyt, ami után ellátást még nem vett igénybe.

Miota kismama vagyok elég sürün vannak rossz álmaim éjjel! Ez mitöl van? A hormon változástol? Sokszor azt álmodom hogy elhagy a férjem pedig hát ilyenre nem is gondolnék mert tudom hogy szeret!

Legjobb válasz: jaaa nalam is ilyen volt,raadasul meg mikor terhes voltam a ferjemmel 8 honapig kulon voltunk( nem akaratbol) hanem en kulfoldon voltam o meg otthon, es hat ne tudd meg hogy ebredtem fel mikor ezeket almodtam!

jaaa nalam is ilyen volt, raadasul meg mikor terhes voltam a ferjemmel 8 honapig kulon voltunk( nem akaratbol) hanem en kulfoldon voltam o meg otthon, es hat ne tudd meg hogy ebredtem fel mikor ezeket almodtam!
Velem is volt ilyen. GYakran álmodtam a babáról. Szegényt hol a radiátoron altattam, hogy egy hûtõpultban felejtettem az egyik üzletben. Nem tudom, hogy hogy jutott ilyen az eszembe. És ami még meglepõbb, hogy nagyon rosszul éreztem magam ezektõl az álmoktól egész nap, pedig így visszagondolva inkább viccesek, mint ijesztõek. Amúgy az egész felerõsödött, ahogy a picikém mocorogni kezdett. Biztos a hormonokban van valami, és abban, hogy éjszaka is piszkálgatják az embert a babák, és tudat alatt folyton benned van, hogy hamarosan minden megváltozik, itt lesz a gyerek, lógni fog a hasad egy ideig, folyik a tej a melledbõl, esetleg nem tetszel majd a férjednek.De ez el fog múlni ne félj! Igyál langyos mézes tejet (ha szereted) alvás elõtt, attól nyugodtabb lehet az éjszakád. És ne nézz felkavaró filmeket, ne olvass ilyen könyvet. Nekem az is jót tett, hogy a terhestorna-DVD-n lévõ relaxációs gyakorlatot csináltam elalvás elõtt többször is.
Szia. Velem is voltak ilyenek. Sokszor a férjem ébresztett fel, mert zokogtam álmomban. Én rendszeresen a szüleimmel vesztem össze álmomban.
Én a halott nagymamámmal álmodom mostanság.Talán azért mert akkor halt meg, amikor a kicsi babám megfogant.De vannak jó álmaim is-többnyire.Ilyenkor karomban tartom végre a babám.Nyugodj meg, és próbálj beszélgetni ezekrõl a férjeddel.Lehet, hogy elhanyagoltnak érzed magad??
Én is összevissza álmodok a 12. heti uh elõtt pl azt hogy hiányzott a picur füle.Meg minden hülyeséget ezen kívül is.
A kérdező hozzászólása: bocsi.a férjem nem érez semmit
Szia! Én most vagyok a 25. héten. A férjem elég sokat dolgozik, csak este van itthon. Eddig soha nem akart neki mocorogni a baba, ha éppen rugdosott is, amikor rátette a kezét a pocakomra, rögtön abbahagyta. Tegnap este tévézés közben újra rákezdett, sikerült a férjemnek VÉGRE "elcsípnie" !!!! Azon csodálkozott, hogy már mennyire lehet érezni, mert eddig csak a beszámolóimat hallgathatta szegény...
Elõzõ vagyok. Te hány hetes vagy?
Szia! Én is 6 hónapos vagyok és kb. 2 hete érzi a férjem is a picit, pedig nem vagyok valami sovány alkat. Szerintem napok kérdése és a te férjed is érezni fogja, csak még gyengécske és nem mocorog olyan erõsen a babád. Ne legyél szomorú!
Én 22 hetes vagyok, és a párom már érzi, csak nem mindig tudja elcsípni. Sok türelem kell, na meg szabadidõ, hogy a pocakot tapogassa, stb. Nekünk is elõször jó másfél óra csend után kezdett rá a baba, és akkor ment is a buli rendesen. Még azt is látta, ahogy a bõröm mozgott, meg mindig szólt, mikor érezte, hogy megkeményedett a hasam, meg utána ha puha lett, stb. :)
A kérdező hozzászólása: most vagyok 25-hetes

A férjem Németországban dolgozik. Februárra várom a babánkat, milyen ottani támogatást vehetünk igénybe, és mi a menete? (bocsi ha rossz témakörbe írtam! )

Legjobb válasz: hát elõször is számít, hogy van-e ott bejelentett lakcímetek.attól még hogy kint dolgozik, attól még nem jár alapból támogatás. miért nem kérdezel rá az ottani önkormányzatnál?csörögj rájuk vagy írj nekik emailt, ez a legpontosabb, de megpróbálkozhatsz neten is utánaolvasni, de pontos infót úgyis ott tudnak adni illetve a férjed munkahelyén. itt maximum a kint élõk tudnak csak vagy akik tisztában vannak a nemzetközi dolgokkal.

hát elõször is számít, hogy van-e ott bejelentett lakcímetek.attól még hogy kint dolgozik, attól még nem jár alapból támogatás. miért nem kérdezel rá az ottani önkormányzatnál?csörögj rájuk vagy írj nekik emailt, ez a legpontosabb, de megpróbálkozhatsz neten is utánaolvasni, de pontos infót úgyis ott tudnak adni illetve a férjed munkahelyén. itt maximum a kint élõk tudnak csak vagy akik tisztában vannak a nemzetközi dolgokkal.
Ha ezzel segítek egy kicsit, akkor leírom, nálunk hogy van. Bár nem németben, hanem osztrákban dolgozik. Van bejelentett munkája és ideiglenes lakcíme is. Nekünk onnan jár a családi pótlék és gyes is. Kérhetek különbözetet, vagy onnan az ellátást. Én onnan igénylem meg, mert jóval magasabbak a családi ellátások.

A férjem nagyon horkol, nehezen is alszom. Viszont este mégis én voltam a rossz?

Nagyon zavar a horkolása, de nem cseszegetem miatta, hiszen nem direkt csinálja. Mivel ? 1-2 perc alatt elalszik, rendre én "?rzöm az álmát", mert nem tudok zajban aludni. Tegnap pont lefekvéskor elkezdtem csuklani, mire rám förmedt, hogy nem tud így aludni, ne csináljam, ? fáradt. Azóta se értem, mert a csuklás pont annyira szándékos, mint a horkolás. Amikor öt percenként felugrott fekv? helyzetb?l és rám ordított (hátha így megijedek és abbamarad), azzal annyit ért csak el, hogy rendre halálra rémültem, de csuklottam tovább. Rosszul esett, hogy egy olyan dolog miatt marakodik velem, amit ? is csinál, én mégsem "szólok", mert nem döntés kérdése.

Legjobb válasz: De hülye a férjed - már bocs :) Sajnos, az enyém se különb egy fokkal sem, és nálunk is téma a horkolás. Ha õ horkol, az természetes dolog. Ha én, egész éjjel bököd, nem hagy aludni, felveszi telefonra és fûnek-fának lejátssza, hogy így horkol a felesége...

De hülye a férjed - már bocs :) Sajnos, az enyém se különb egy fokkal sem, és nálunk is téma a horkolás. Ha õ horkol, az természetes dolog. Ha én, egész éjjel bököd, nem hagy aludni, felveszi telefonra és fûnek-fának lejátssza, hogy így horkol a felesége...
Árulnak horkoláselhárító orra rakható bigyókat, nem tudom hatásos-e egyáltalán, de hogy viccesen néz ki és nem rakná magára az 90%. De hátha. Az én párom csak szuszog, öcsém horkol nagyon, ha vele kell aludnom akkor rugdosni szoktam az ágyát, ha megfordul egy ideig abbahagyja.
Azért van, mert nem tudatosítod benne eléggé, hogy téged meg baromira zavar a horkolása. Amikor pampog, akkor nem nyuszin meg kell hunyászkodni és utána mérgelõdni hogy milyen rosszul esik ez neked, hanem azonnal replikázni, hogy "figyelj, elhiszem és sajnálom, nem direkt csinálom, de lehiheted hogy engem meg rohadtul zavar hogy te folyamatosan horkolsz, és nem csak alkalmanként, hanem nem tudok miattad aludni, úgyhogy jobb lenne ha inkább arra koncentrálnál, hogy megoldd a horkolásodat. mert engem ez idegesít rettentõen. csak eddig nem mondtam, mert elviseltem, mert nem tehetsz róla, de ha te így beszólsz nekem az egyszeri csuklás miatt, akkor én meg ezzel foglak csesztetni. nem tudom hogy mennyire fog tetszeni neked.
Csuklásra recept: pohár víz, álló helyzetbõl hajolj elõre teljesen, lógasd a fejed, és így igyál a pohár túlsó oldaláról. Én azt hittem, ebbe bele ehet fulladni, de csuklás ellen jó. Férjre recept: nincs. Teljes csere. A horkoláson segíthet az orrsövény-mûtét, de jó fej nem lesz tõle.
Nem kellett volna így kiakadnia a csukláson, de amikor szóvá tette, Te is nyugodtan mondhattad volna, hogy Te a horkolásától nem tudsz aludni, és az mindennapos, míg a csuklás ritkább eset. Az én párom is úgy horkol mint egy egész elefántcsorda, éppen ezért beszereztem füldugót, és próbálok hamarabb elaludni, mint õ. :) 26/N
Mond meg neki, hogy abbahagyod a csuklást, ha Õ is a horkolást! Ne haragudj ez elég gyerekes! Vagy önzõ a párod?
1-1 jól szigetelõ földugó neked-neki, de inkább a teljes férjcserét javaslom.
Nem kéne annyi bort inni, akkor nem csuklanál. A férjednek meg mond meg, ha olyan álmos, ne ugráljon
Az én férjem is horkol, én sem tudok tõle aludni, de tegnap este a szokásosnál is rosszabb éjszakám volt, melegem volt, fájt a hátam, forgolódtam össze-vissza, erre õ minden elõzmény nélkül felugrott, jól lekiabált, hogy mit képzelek én, neki holnap dolgoznia kell, felkapta az ágynemûjét és átcuccolt a másik szobába. :D Nem baj, legalább nyugodtan forgolódhattam úgy, hogy nem b...szogatott senki. :D Nem kell az ilyeneken agyalni, mindenki lehet feszültebb.
10:07, férjcsere. Na ez a mai fogyasztói társadalom rákfenéje!!! Ha valami nem 100% tökély, akkor le kell köpni, ott kell hagyni, le kell cserélni, megfutamodni a valódi problémamegoldás elõl. Persze egy zajos, indulatos válás, vagy szakítás mindenképpen látványosabb és tán kényelmesebb is, mint leülni és megbeszélni, esetleg szeretettel és türelemmel rávezetni a másikat arra, hogy mit miért így vagy úgy tegyen meg. Én, ha nõ lennék, egy horkolás vs csuklás miatt nem válnék el. De nem vagyunk egyformák. Isten õrizzen engemet az ilyen tökélyhajszoló emberektõl. Szerintem meg a társadalom "rákfenéje", hogy egyesek képtelenek megérezni az iróniát.
Itt se a horkolás vs csuklás az igazi baj, hanem hogy a pasi egy esti csuklás miatt elég rondán viselkedett.
10:07, férjcsere. Na ez a mai fogyasztói társadalom rákfenéje!!! Ha valami nem 100% tökély, akkor le kell köpni, ott kell hagyni, le kell cserélni, megfutamodni a valódi problémamegoldás elõl. Persze egy zajos, indulatos válás, vagy szakítás mindenképpen látványosabb és tán kényelmesebb is, mint leülni és megbeszélni, esetleg szeretettel és türelemmel rávezetni a másikat arra, hogy mit miért így vagy úgy tegyen meg. Én, ha nõ lennék, egy horkolás vs csuklás miatt nem válnék el. De nem vagyunk egyformák. Isten õrizzen engemet az ilyen tökélyhajszoló emberektõl.
A kérdező hozzászólása: Volt már fül-orr-gégésznél, egy füst alatt az orrsövényét is megnézték és tökéletes, nincs elváltozás.
A fo problema ugye a horkolas. Nem menne el esetleg onkent orrsovenymutetre? (En nem horkoltam - csak 30 alvasbol egyszer-, de kellett mert sokszor begyulladt az arcuregemm. Es nem bantam meg, mert 3-4 nap az egesz. Es azota piszok jol szelel az orrom es nagyon jol erzem magam.) Szerintem egy ilyen mutet 2 felekeppen is jobba tehetne az eleteteket. Egyreszrol a Te alvasod megoldodna. Masreszrol az O alvasa is sokkal melyebb/nyugodtabb lenne. (Ugye az alvashoz is oxygen kell. Minel tobb, annal jobb.)
micsoda utálatos férjed van! (már bocs) én nem szólnék semmit... hanem, mikor horkol, fognék egy ruhacsipeszt, és összecsípném az orrát :D err felébredne, és akkor közölném vele, hogy én csak egyszer csuklottam, és máris üvöltözött velem, õ viszont mindig horkol, és úgy döntöttem, nem tolerálom tovább. :D vegyél füldugaszt is sõt, közöld vele, hogy ezentúl másik szobában fogsz aludni. ha még egyszer felhozza, hogy miattad nem tud aludni, mondd meg neki, hogy közös nyaralás helyett te gipszkarton-falra gyûjtesz, hogy a szobából leválassz magadnak egy saját hálószobarészt. talán észbekap...talán.
Aludjatok külön szobában. Majd átmentek egymáshoz, ha akartok valamit.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy horkol és zavaró. Volt már olyan is, hogy õ ébredt fel a saját horkolására...
Az én párom is horkol rendesen. :DDD De imádom. Néha, mikor jókedvem van, és csipkelõdni szeretnék vele, mindig jó téma. Mindketten jókat nevetünk rajta. Inkább az szokott aggasztani, ha kihagy a lélegzete, olyankor böködöm rendesen, vagy megrázom. Horkant egyet, és alszik tovább. De volt már olyan is, hogy éppen rossz napom volt, és nem toleráltam annyira. Nagy duzzogva átmentem a gyerekszobába, lehajigáltam a földre az ágynemümet mérgemben(pedig van plussz ágy, de éppen láttatni akartam, hogy én mekkora mártir vagyok), ledobtam magam, és próbáltam elaludni. Õ meg megvárta, mig megnyugszom, felnyalábolt, és visszavitt a hitvesi ágyba. :DD A te férjed is lehet, hogy éppen hisztisebb kedvében volt, van ilyen. Hagyd rá, és csak nevess rajta. Nekünk ez mindig beválik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!