Találatok a következő kifejezésre: A férjemnek fáj (72 db)

4 nap mulva kell, megjonni a menzimnek, 1 hete f8j a mellem, nehany napja az alhasi tajekon is. Feher tejszinu fojasom van, ha szexelunk a ferjemmel faj es utana kapucsino szeru fojas, aztan nem, ez menzesz, vagy babi?

Legjobb válasz: Ezek nem terhességi tünetek. Azt meg nem tudom, hogy a menzesz elõtt milyen tüneteid szoktak lenni. Egyébként sem derül ki a tünetekbõl, meg túl korai is. Pár nap és tesztelhetsz és végre megtudod:)

Ezek nem terhességi tünetek. Azt meg nem tudom, hogy a menzesz elõtt milyen tüneteid szoktak lenni. Egyébként sem derül ki a tünetekbõl, meg túl korai is. Pár nap és tesztelhetsz és végre megtudod:)
Te nem tudsz elmenni dolgozni? Valami tanfolyamon tanulnál valamit ha nincs szakmád. Vannak hiányszakmák.
hát erre nagyon nehéz válaszolni.... no most mit csináljatok...hát gondolom szakmát váltani, valahol alkalmazottként elhelyezkedni próbáltatok már, de nem sikerült, szóval ezzel nem vagytok kisegítve, ha ezt írom. talán szépen lassan kellene felszámolnotok a vállalkozást, mert biztos vagyok benne, hogy egy 60éves embernek ez már megterhelõ. De sajnos erre nagy okosságot nem tudok írni. egyébként mi a szakmátok? mióta csináljátok? mit dolgoztatok elõtte?
"Vegyetek fel embert, aki ellátja a lovakat. " És akkor miböl fognak megélni? Mert a felvett embert fizetni is kell, és akkor meg ugyanott vannak, mint igy.
Lehet megpróbálnék munkát keresni..bár nem tudom 46 évesen mennyi esélyed van. Esetleg ha fel tudtok venni segítséget, az is jelenthet némi elõnyt. Elhiszem, hogy 60 évesen már nem nagyon bírja. Esetleg nem gondolt arra, hogy elõrehozott nyugdíjba menjen?
Két kiskorúval a családban nincs olyan, hogy nem bírja és nem tudja. Ha ez neki már megterhelõ, keressen állást, ha nem talál, akkor igenis csinálnia kell, a gyerekeknek ételre van szükségük.
OFF: Elsö, te egy orbitális übergyökér vagy. Amúgy nem tudsz a férjednek többet segíteni, hogy többet tudjon pihenni? vagy ha fel tudnátok venni valakit... jobb ötletem nincs.
Vegyetek fel embert, aki ellátja a lovakat. Megkérdezhetem, hogy lovak tartásából hogy lehet megélni? Tenyésztitek, vagy lovagoltattok, vagy mi?
tényleg a legnagyobb tisztelettel írom én is de ez szúrt szemet elsõnek, hogy eléggé idõs az apuka a gyerekek pláne a 15 éves elmehetne diákmunkát vállalni vagy ilyesmi, ha nem is most nyáron majd. hát nem is tudok mit írni.. ne haragudj de borzasztó felelõtlen szülõk vagytok !
60 éves embernek nem értem miért kell egy 14 éves gyerek...nagypapi...elõbb kellett volna gondolkodni.
Kérdezõ, én nem értem, miért nem azon vagy, hogy elmenj dolgozni? 14, 15 éves gyerekeket nem kell egész nap pesztrálni, már csak azért sem, mert a napnak a felét gondolom nem otthon töltik, hanem iskolában. Mit csinálsz akkor, amikor õk iskolában vannak? Nehogy azt mondd, hogy a házimunkát! Mi lenne akkor, ha a férjed mondjuk lerokkanna? Mibõl tartanád el magatokat, ha õ nem volna képes a bértartott lovakat ellátni? Ezeket a kérdéseket tedd föl magadnak és próbálj rájuk válaszolni!
Én is ismerek egy ilyen nõt . Azert ment férjhez hogy eltartják aztan mikor a papa már nem tudott dolgozni a nyugdija meg nyista akkor õ volt felháborodva.de dolgozni azt nem. Szánalmasak az ilyenek
Én teljesen normális ember lettem, és a testvérem is, pedig anyukám világ életében dolgozott, nem volt táppénzen, attól kezdve, ahogy kiderült, hogy terhes és akkor még 3 éves GYES sem volt. Soha nem ettünk gyoesfagyasztott vackokat, mindig friss fõtt ételt kaptunk és nem is kellett TV reklámokkal felszólítani rá anyut, hogy mesét olvasson, neki magától értetõdõ volt és végig dolgozott, plusz még a házat is rendben tartotta. Szóval ez kifogás, a kettõ együtt nagyon is összeegyeztethetõ.
Kifogás kifogás hátán. Neked fáj a munka, és ennyi. Jöhetsz azzal, hogy tanulni kell a gyerekkel, aki már nem is annyira gyerek. Jöhetsz azzal, hogy 20 éve nincs munkaviszonyod. És aki pályakezdõ? Aki még soha életében nem dolgozott? Az se menjen el dolgozni, mert még soha nem is dolgozott? Ugyan már. Most meg azt írod, hogy már keresel állást. Akkor mi a probléma? Ezt tennénk mi is. Munkát keresnénk. De szerintem te inkább a férjedet akarod egy kicsit gatyába rázni, hogy szedje össze magát. Próbállak sajnálni, de nem megy. És ahogy írták is, otthon is taníthatnál. Korrepetálhatnál gyerekeket. 23 éve nem dolgozol? Szóval megkaptad a diplomád, és ennyi. Hát kicsi szívem, most eljött az ideje annak, hogy megdolgozz úgy igazán a pénzedért! Nekem nagyon gyanús ez a sztori!
Az a nagy helyzet hogy anno 30 évesen fogtál magadnak egy családos pasit aki akkor jó formában volt. kirántottad a családjából és gyorsan szültél neki 2 gyereket majd gyakorlatilag tengtél lengtél 20!!! éven át! Szerinted? a férjed helyében ugy hagynálak ott mint a huzat... Dolgozni csillagom, ha 30.000 ért akkor annyiért ha kell a pénz! Ha szeretted a férjed anno amiért benyomtál neki 2 gyereket akkor szresd most is és HUZZÁL EL DOLGOZNI! Úristen...
Szerintem azzal segítesz a leginkább a lányaidnak, hogy hagyod õket tanulni. Most azzal nem sokat érsz, hogy menetrendszerûen leülsz velük tanulni, mert így sose tanulják meg, milyen az, ha nincs mellettük anyuci, és maguknak kell tanulni. (Akinek problémája van a nyelvvel, annak segíts, de csak, ha kéri.) Mi lesz velük, ha egyszer elengeded a kezüket? Most oké, hogy ráerõszakolod a tanulást, mert jobb gimit akarsz neki, de mi lesz akkor, ha nem fogja bírni?
hát lépni nem akar csak a kifogásokat keresi. 46 évesen nem így kéne felfogni a dolgokat.. mint egy 5 éves kislány esküszöm.
az utolsó két válaszolónak 100% ban igaza van mint egyébként minden válaszolónak
Egyébként, -most ameddig a gép elõtt ülsz és nekünk válaszolgatsz- helyette segithetnél a párodnak is!!!!!!
Nem értem, miért panaszkodsz! Éhen halásról irsz, közben meg 70-80 ezerért nem mennél el dolgozni! Meg a benzin! Hát más is el tud menni dolgozni busszal is!
De miért nem dolgoztál? És miért nem keresel munkat? Magantanár is lehetsz feladaz hirdetést.ne a férjedtõl várd el hogy eltartson.
A véleményeket már mindenki leírta elõttem, úgyhogy arra nem szaporítanám a szót. Javasolni azt tudnám, hogy a lovak körüli munkára fogadjatok lovagolni vágyó fiatalokat, õk boldogan dolgoznak ingyen lovaglásért cserébe. Ha itt felmész a lovak témakörre, láthatod hogy sok lány keres épp ilyen lehetõséget.
A pedagógusok szégyene vagy, kedves kérdezõ, remélem az én lányom tanárai nem ilyen életképtelen, mihaszna emberek...
Nem olvastam végig az egészet, de pár választól eltekintve csupa tinédzservéleménnyel állunk szemben, másolva egymás beírásait. Legjobb az volt, hogy járjon tömegközlekedéssel.. Istenem. Szerintetek egy város közepén tartják a lovakat? És igen, van mikor nem éri meg elmenni dolgozni, mert szarabbul jönnél ki, mintha otthon csücsülsz. Ettõl függetlenül persze enni, élni kell, nem árt ha talpraesett az ember. Kérdezõ is szép kis farkasverembe nyitott be a történetével. Számolni kellene azzal, hogy ide gyerekek járnak, õk véleményeznek, ami pedig olyan, amilyen. Födeket ki kellene adni bérbe.
bocsi de ha tényleg éhen akarnátok halni nm lenne nálatok net...
Na igen... Egy pedagógus nem tudja, hogy a mondatokban néha vesszõt is kéne használni???
Hát igen. Okosat nem tudok mondani, az elõttem szólok már mindent elmondtak, de az nekem is feltûnt, hogy állítólagos pedagógus létére a kérdezõ mondatot sem tud tagolni. Elég ha ránézünk a kérdésre. A többirõl nem is beszélve: pl. "segít az istállóba" n nélkül. Nem tudom, én nem vagyok pedagógus de akármennyire is sietek, azért szeretem, ha a mondatom érthetõ. Nem lehet, hogy a gyerekek írták ki helyette a kérdést? Akár a diszlexiás is lehetett. Nem rosszindulatból mondom!
A kevés pénz is pénz!Bírom, mikor azt mondják, ennyiért, meg annyiért nem mennek dolgozni... A semminél minden jobb, nem? Inkább a segély? Az én férjem 80 ezret keres, én 120 at, és mégis boldogak vagyunk, mert együtt van a család, és nem kellett külföldre mennie dolgozni, mint sok férjnek errefelé, Borsodban...
Attól, hogy elvégezted a tanítóképzõt, nem vagy pedagógus. Nagyon nem.
Gyermekeim az úrban, ezt jól kiosztottuk!!! DE kedves kérdezõ azért arra volt idõd, hogy mindenkinek egy pirosat nyomjál!!!! Mit vártál, hogy azt mondjuk igazad van, és a párod rokkanjon meg , hogy te tovább tudd élni a here életed? Ne erre úgy láton hiába vársz!!!! Szánalmas.....
Kérdezõ és ha a férjed meghalna akkor te csak egy évig kapsz özvegyit. Nem lesz nyugdijas se. Ebbe belegondoltal? Öreg korodban ki fog eltartani?min 20 év munkaviszonyodnak kell lennie hogy nyugdijat kaphass huzz bele mert éhen halsz öregkorodra
Most nem azert mondom, de te tanitod a diszlexias gyereked? Vegyunk at nehany alapszabalyt. Nem kell kiabalni, kisbetuvel is ertjuk. Ferjem hatvan eves, en negyvenhat. Abbol elunk, hogy lovakat tartunk. A ferjemnek, se ejjele, se nappala, mert fajnak az izmai, faradt. Van ket lanyunk, 14, 15 evesek. A ferjem azt mondta, hogy o ezt nem tudja, nem birja. A "de" es a "ha" nem allhat egymas mellett. Komolyan te tanitod irni/olvasni a kamasz gyereked? (remelem mindenki erti, hogy nincs ekezet a gepemen...)
Tanár, aki két s-sel írja, hogy kisebb??!!??!! 3. osztályban fogalmazást kellett írnunk, egy hibával nekem lett a legjobb, hisz kitûnõ voltam - úgy, hogy anyu több helyen dolgozott, mert egyedül nevelte a húgomat és engem. Az egyetlen hibám a "kisebb" szó volt; én is két s-sel írtam - 9 évesen elõször és utoljára. Egyébként tanítottál valaha? Mert 46 vagy, és azt írtad, 23 éve dolgoztál utoljára.
Lám az élõ példa, a tanultság nem jelenti azt, hogy az illetõ intelligenciája is magas fokon lenne...
A kérdező hozzászólása: Igenis még mos is keresek munkát. A gyerekek nem tudnak még elmenni diákmunkára mert még nincs meg hozzá az életkoruk. A lányaimmal csak nagyon ritkán tanulok de az egyik dixlexiás és õ neki nagyon nehezen megy a nyelvtanulás. A kissebbik lányom pedig szinte kitünõ vele csak most az éven kezdtem el tanulni mert a gimnáziumba ahova be akar kerülni még ennél is jobbnak kellett lenni.
A 70-90 ezer forint 70-90 ezerrel több a semminél, mintha otthon ülsz és lebeszéled magad a munkáról! Egyébként az üzletkötö rugalmas munkaidõben dolgozik!!!!
Hétvégén, és délutáni órákban, munkából hazaérve is lehet gyereket nevelni. Ez nem kifogás. Azok a gyerekek, akik olyanok, hogy nem látszik rajtuk nevelés, akkor is olyanok lennének, ha az anyjuk a nyakukon lógna, sõt... Ha 23 éve nem tanítottál, akkor mit csináltál amíg nem volt gyereked? Nézted, ahogy az urad mossa a lovakat? Amúgy 46 évesen még szerezhetnél szakmát, édesanyám 52 évesen végezte el az anyakönyvvezetõ tanfolyamot, mert csak így kapott munkát. Akinek nem büdös a munka, bármire képes, hogy megszerezze. A férjed meg nagyon fontos lehet, ha csak arra tudsz gondolni, hogy ki ne dõljön, mert éhen maradtok, pedig látod rajta, hogy szenved. Õ is kereshetne kevésbé megterhelõ munkát, a lovardát meg adjátok el a fenébe, abból a pénzbõl kihúzzátok amíg nem találtok munkát.
Ezzel a felfogással, ami neked és a férjednek van, éhen haltok, de akkor ne kérj tanácsot, menj segélyért, szégyenszemre...
A kérdező hozzászólása: ui: tisztelet a kivételnek ahol a szülõk éjjel-nappal dolgoznak és tisztességes gyerekük van!!!!!
Mondom, neked büdös a munka...
én úgy látom kedves anyuka ez mind-mind kifogás !!!!!!
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom a gyerekeimnek most van a legnagyobb szüksége arra hogy tanuljanak és segítenem kell nekik mivel csak rá kell nézni azokra a gyerekekre akiknek a szülei reggel elmennek és este hazamennek és kész nem foglalkoznak velük. Pedig most kell megalapozniuk a jövõjüket. Amúgy nem tanítottam már 23 éve és szép lenne ha a dolgozó tanárokat ki rugják engem meg felvesznek(általános iskolai tanár voltam alsóba)
Azért nem dolgozol, hogy délután otthon tanulhass a gyerekekkel? Vagy csak én értettem félre? És 4-6 órás munka? Vagy vállalj otthoni tanítást, járj házhoz, vagy hozzád járhassanak gyerekek. Ha jól értelmeztem, és azért nem dolgozol, hogy otthon lehess a lányaiddal, arra csak annyit tudok mondani, hogy velem soha nem tanult otthon se anyám, se apám, mégis kitûnõre érettségiztem, lediplomáztam, és még meg is nevelõdtem valahogy, mert tisztességes, ember lett belõlem.
Ne haragudj, de 14 és 15 éves gyerekek mellett már nem kell otthon lenni, már nagyok, simán tudnál dolgozni te is, fõleg tanárként nem kell 12 órát tölteni a gyárban 3 mûszakban...
"Nem tudok elmenni dolgozni mivel nevelni és tanulni kell a gyerekekkel." Minek kell ekkora gyerekekkel tanulni? Te inkább nem akarsz dolgozni, nem pedig nem tudsz. Elnézést, ez a véleményem ez után a mondatod után.
Off: De más pedagógusoknak is van gyereke, mégis tanítanak... ok. ha nem hát nem. Akkor nem tudnál esetleg magánórákat adni?
Talán a gyerekeiden kivül a párodra is "rá kéne nézni". Hátha rajta is meglátsz valamit! Addig ameddig lehet!
A lányaid miért nem segítenek a lovak körül? Miért kell velük tanulni? Ha annyira buták, hogy enélkül nem megy nekik a tanulás, akkor hiába foglalkozol velük, nem viszik semmire. A szomszéd kislány 14 éves, mindig is oda volt a lovakért. A szülei nem tudnák fizetni a tanulás díját. A kislány hetente kétszer-háromszor eljár egy városszéli lovardába segíteni. Ha úgy adódik, akkor még az istállót is kitakarítja. A fizetség csak annyi, hogy lovagolhat. Nem tanulnak vele a szülei, ettõl függetlenül egy erõs gimnáziumban a bizonyítványa kitûnõ. Nem kell elkényeztetett csini babákat nevelni a lányokból. De te is megpróbálhatnál valamilyen munkát találni. Ha a férjed agyondolgozza magát, ha lebetegszik, mit akarsz csinálni?
A kérdező hozzászólása: Csak reálisan kell gondolkozni 1. ha szerencsémre kapok munkát nem keresnék 70-90000-nél többet az fix. 2. ennyi pénzbõl nem éri meg elmenni dolgozni mivel az üzemanyag már elég drága tehát eltankolnám benzinre a fizetésem több mint felét. És nekem nem büdös a munka mert imádom a gyerekeimet és bármit megtennék értük.Míg nem volt gyerekem addig a férjem se volt és üzletkötõ voltam.
Hat en mar nem tudok mit tanacsolni neked kerdezo.
szerintem anyuka itt most a semmirõl beszélünk. egyszerûen magyarázod a bizonyítványod. te nem fogsz dolgozni, mint ahogy a gyerekek sem, mintha apukától várnád hogy dolgozzon már többet különben nem lesz meg a kenyérre való. a lányok meg egészségesek menjenek diákmunkára, vagy mittudomén, de ez már csak körítés amit írsz! úgy csinálsz mintha nem lennél épelméjû esküszöm... teljesen máshogy látod a világot ! ébresztõ 2012-õt írunk !!
Egyébként meg vannak irodai munkák is, valahol biztos találnál állást.
Hát nem csodálom hogy a férjed már nem bírja! 60 éves! Menj el dolgozni te, ne õt piszkáld hogy dolgozzon! Más ember örülne ha 50 ezer forintért dolgozhatna, manapság az emberek minden lehetõséget megragadnak hogy munkához jussnak. Az nem kifogás hogy a gyerekeiddel kell otthon lenni, én 12 éves koromtól magamtól tanultam, soha nem volt problémám a tanulással, és egyetemre is jártam! Szüleim mindig is dolgoztak, ettõl függetlenül nem hanyagoltak el. Elég "gáz" hogy a te gyerekeiddel 15 éves létükre tanulnod kell. De hiába is magyarázunk, pedagógus elme...
Nem, nem tudunk kapásból ilyen munkát mondani, de te próbáltál már keresni? Anélkül könnyû vagdalózni, hogy "úgyse találnál".
A kérdező hozzászólása: bizony úrnak születni kell ezt aláírom de van valaki aki tud mondani egy munkát is ahova felvesznek egy olyan nõt aki 20 éve nem dolgozott. Szerintem nincs mert ha már fel is vesznek valakit dolgozni az nem az lesz aki pár éve nem dolgozott.Ez nem mentség a munka alól mert akkor nem akartam volna gyereket ha lusta lennék vagy ha nekem "büdös -lenne- a munka" -
kedves kerdezo! Ezzel a hozzaallassal en azt kivanom, haljatok is ehen! Szegeny gyerekeidet sajnalom, mert veluk takarozol, kotlasz rajtuk, csak dolgozni ne kelljen. Megerdemled a sorsodat. En 4 gyereket nevelek munka mellett, megsincsenek elhanyagolva. Es kepzeld, mindenki ezt csinalja! De ha annyira terelgetni akarod a mar kozel sem kis gyerekeidet, akkor menj el ejszaka dolgozni. Szegyen, h egy anya igy gondolkodik!
Autó helyett járj tömegközlekedéssel, jó idõbe biciklivel. Ha a férjed így folytatja hamar leesik lábról, tapasztalat, édesapám is sokat dolgozott még nyugdíjas korában, házi orvos volt egy zsúfolt praxissal, ahol még délután is sokat járkált házhoz. 3 infarktus után már végleg nyugdíjba vonult. Megszorultunk akkor kicsit anyagilag, de én épp kirepültem, fõiskolára mentem, szóval náluk minden helyreállt, mivel én is dolgozni kezdtem fõiskola mellett nem szorultam anyagi támogatásra. Szerintem te ne várd meg, míg a férjedet a lovak mellõl viszi el a mentõ.
istenem én 60 ezer forintért is elmennék dolgozni ! de hát...úrnak születni kell...
A kérdező hozzászólása: A lányaim is rengeteget segítenek az istállóba!!!!!!
A kérdező hozzászólása: A férjemnek van még két gyereke 34, 29 éves a lovakat bérbe tartjuk mivel pár hektároas területünk van.A férjem agrármérnök én pedig pedagógus. Nem tudok elmenni dolgozni mivel nevelni és tanulni kell a gyerekekkel.

Elválnál, ha a férjed azt vágná a fejedhez, (gyed-en vagyok) hogy tankold a saját pénzedből a kocsit, mert a tiéd nem az enyém? Hozzáteszem gyed-en vagyok kisbabával, a gyed-emet egy fillérig odaadom. Nagyon fáj ez és nem ez az első húzása.

Egy férfinak boldognak kéne lennie hogy van családja, mosok f?zök takarítok, imádom a kisbabánkat, nem kérek t?le segítséget és a pénzem is odaadom. Más hasolnó megjegyzései is vannak, hogy rendeljek kaját ha van rá pénzem, csukjam be az ajtót mert ? fizeti a f?tést, stb... Nem tehetek róla hogy nem mehetek dolgozni az 1. évben, baba pici még és egyébként is ketten vállaltuk. Segítsetek véleményekkel!

Legjobb válasz: A férj hazaér a munkából és a három gyermekét pizsamában találja a kertben,a sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chipses zacsik, üdítõs dobozok mindenhol szanaszét. A feleség autójának az ajtaja tárva nyitva, csakúgy, mint a kert bejárata, a kutyának nyoma sincs. Amikor belép a házba még nagyobb rendetlenség fogadja.Egy csillár leszakadva, törötten hever a földön, a szõnyeg a falhoz gyûrve. A nappaliban a tv teljes hangerõvel üvölt és mindenhol szanaszéjjel ruhadarabok és játékok hevernek. A konyhában a mosogató dugig edényekkel, az asztalon és a tûzhelyen ételmaradékok, a hûtõ ajtaja tárva nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött pohár az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött...Egybõl rohan fel a lépcsõn (átgázolva a további játékokon,ruhadarabokon és egyébakadályokon)aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett. A hálószoba felé vezetõ úton észreveszi, hogy a fürdõszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyósóra, bent csuromvízminden, a WC papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém a tükörre kenve...Most már rohan a hálószobába felkészülve a legrosszabbra .És a feleségét ott találja az ágyban...édesen összekucorodva, egy könyvvel a kezében, aki észrevéve, hogy megjött, felnéz és mosolyogva meg kérdi tõle:- Szia drágám, hogy telt a napod?A férj dühösen nézi:- De mi a fene történt ma itt?A feleség ártatlanul:- Tudod mindennap, amikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni hogy mit csinálok egész nap?Férj még dühösebben:- Persze,... ÉS!Ekkor a feleség édesen rámosolyog:- HÁT MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT!!!!

A férj hazaér a munkából és a három gyermekét pizsamában találja a kertben, a sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chipses zacsik, üdítõs dobozok mindenhol szanaszét. A feleség autójának az ajtaja tárva nyitva, csakúgy, mint a kert bejárata, a kutyának nyoma sincs. Amikor belép a házba még nagyobb rendetlenség fogadja.Egy csillár leszakadva, törötten hever a földön, a szõnyeg a falhoz gyûrve. A nappaliban a tv teljes hangerõvel üvölt és mindenhol szanaszéjjel ruhadarabok és játékok hevernek. A konyhában a mosogató dugig edényekkel, az asztalon és a tûzhelyen ételmaradékok, a hûtõ ajtaja tárva nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött pohár az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött...Egybõl rohan fel a lépcsõn (átgázolva a további játékokon, ruhadarabokon és egyébakadályokon)aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett. A hálószoba felé vezetõ úton észreveszi, hogy a fürdõszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyósóra, bent csuromvízminden, a WC papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém a tükörre kenve...Most már rohan a hálószobába felkészülve a legrosszabbra .És a feleségét ott találja az ágyban...édesen összekucorodva, egy könyvvel a kezében, aki észrevéve, hogy megjött, felnéz és mosolyogva meg kérdi tõle:- Szia drágám, hogy telt a napod?A férj dühösen nézi:- De mi a fene történt ma itt?A feleség ártatlanul:- Tudod mindennap, amikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni hogy mit csinálok egész nap?Férj még dühösebben:- Persze, ... ÉS!Ekkor a feleség édesen rámosolyog:- HÁT MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT!!!!
nem értem miért adod oda a GYED-et! elsõ körben beszélgess el vele komolyan, de nagyon furcsa ez. amúgy közös számlátok van, bármikor tudsz pénzhez jutni, vagy még azt is külön "kérni" kell? más területen is vannak problémák?
Hogy lehet ennyire tapló a férjed? Elnézést a kifejezésért, de ez nagyon nem normális...Most derült ki, hogy ilyen? Vagy voltak korábban is ilyen húzásai?
Te pedig a szeretõ felesége és a gyermeke anyja vagy! Ez éppen olyan súlyos érv (sõt!), mint az anyagiak... Lehet, hogy rossz passzban van. Vannak "komoly" anyagi gondjaitok?
Valami miatt elhidegült, a gyökerét kellene megtalálni. Talán nem törõdtél vele, csak a kisbabával, már a terhességgel. Ezzel iszonyú mélyen meg lehet bántani egy embert, talán ez a gond. Ameddig a probléma gyökerét nem találjátok meg, addig balhé lesz, mindkettõtöknek be kell ismernie, hogy hol hibázott.
Ha elválni nem is, de jó lenne ha leülnél beszélgetni a pároddal, mi a problémájának a forrása. Szerintem csak dühbõl mondta, amit mondott.
Nem lehetséges az, hogy van valamilyen problémája (munkahelyi), amit nem mondott el neked?
Miert a ferjed kezeli a penzeteket? Ezt sosem ertettem.
Terveztétek a kicsit, úgytünik nem akkarja vállalni a felelõséget.
A kérdező hozzászólása: Õ jobban akarta a gyereket, mint én. Mármint az ötlet az övé volt. Anyagiakkal van gond vele, mert úgy érzi, amit õ megteremtett az az övé, ne vegye el senki..... Amennyi gyes-em van, abból éljek. Csak az nem esik le neki, hogy (csúnyán hangzik, de) miatta van ennyi jövedelmem, mert az õ gyerekét nevelem. Ezt kérlek ne értsétek félre, csak szemléltetni próbáltam, megveszek a kicsikémért, akár ketten is boldogok leszünk, õ az életem, nem teher, hanem a világ legjobb dolga!
hát jah..ezek a pasik..enyém is a pénz miatt pattog ..én nem tehetek róla hogy nem tudok dolgozni, mert a bébire vigyázok..,
Én a helyedben máris pakolnék. Mi az hogy te a gyesbõl élj. Egy családapának, fõleg amíg te nem tudsz keresni el kell tartania a családját. Még akkor is, ha már neked is van fizetésed. És a gyereknek szükséges dolgokra sem szokott pénzt adni?
Én kérdeztem, hogy miért költöztél vissza(tegnapelõtt 14.50).Olvastam a kommentedet:van saját lakásod, (igazán jó) szakmád, egzisztenciád!Bármit mond a párod, a szememben Te egy nagyon értékes, hasznos, jóravaló ember vagy(aki nem mellesleg ANYA)!Ne hagyd Magad, és a Picit tönkre tenni lelkileg!Állj a sarkadra!Biztos vagyok benne, hogy simán fogod venni az akadályokat, és minden rendben lesz!Sok sikert!2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok biztatást! RAgaszkodó vagyok, hogy családom legyen, most épp hízeleg, pénzt is adott bevásárolni, a gyerekre mindig, csak az én (szerinte) luxus dolgaimra esik nehezére. Ami ugye a tankolásban, a telefonszámlában és az esetleges kikapcsolódásomban (egy pizza vagy egy üdítõ) merül ki. Ruha vagy nyaralás témát a számra sem merek és akarok venni, mert konfliktus forrás.
Ezt nem fogja abba hagyni csak ideig óráig...ne tedd magad tönkre miatta, a kicsinek még szüksége van az anyjára jó sok ideig....
Ha anyira karta volna a gyereket törödne vele, nem pézben mérhetõ ez...Õ csak azért akarta hogy legyen kiken uralkodni...
Nagyon sajnálom ...... nagyon nagyon szép jövõt kívánok nektek.....
A kérdező hozzászólása: De van lakásom, ki is üríttettem, elküldtem az albérlõt is. Berendezem magunknak heteken belül és ha nem bírom tovább akkor lépek és többet nem nézek vissza. El sem akarom hinni hogy velem ilyen megesik. Egyik válaszoló kérdésére: 30-35 közöttiek vagyunk, én közgazdász, õ építész végzettséggel. Azóta, azaz 2 napja nem nagyon szólok hozzá, behúzta fülét-farkát, pusziért kuncsorog, természetesen nem alszom mellette. Minek is?! Akkor sem érne hozzám és nem is akarnám jelenleg. Egyik oldala pszicho, a másik meg kedves és csupaszív. Csak sosem tudni, mikor és mitõl fordul éppen át!!!
A legdurvább az a nem teljes eszû banya, aki elmondta, hogy vonattal meg busszal milyen jó is gyereket hordani 40 km-re. Csak azt nem értem, hogy mit jelent, hogy hozTUK, viTTük... kit takar a többes szám? A pasiját, akit a takarékos apuci mellett tartott?
Addig menekülj a gyerekkel amig nem bántalamz titket, saját tapasztalat sajnos...
Bevallom, másfél év alatt 1x utaztam tömegközlekedésen, de az rémálom volt.Nagy kerekû babakocsink van, mert terepre kellett vennünk egyet.De a buszok többsége vagy nagy lépcsõs, amire fel kéne tudni emelni a gyerekkel együtt a babakocsit vagy nem kell emelni, de nincs hely a buszona kocsinak, mert üléseket rakta be helyette.A HÉV-rõl ne is beszéljünk.Nyilván esernyõ babakocsival könnyebb lenne, de azt meg errefelé nem lehet egyszerûen tolni.Legtöbbször kocsival megyek bárhova is, ahova másképp nem jutok el.Nincs jogsim így a párom vagy egy nagyon jó ismerõsöm az aki ilyenkor tud nekem segíteni. Arról nem is beszélve, hogy 1000 Ft-omba került, hogy pár megállót menjek mindkettõvel.Üzemanyag olcsóbban jött volna ki.Na, de sebaj. Ma már nem azt a világot éljük, hogy minden 10.-nek van autója, hanem minden 10.-nek nincs.
Nem értem miért adod neki a GYED-edet, ha aztán meg visszakéred a pénzt a háztartásra, bevásárlásra, stb.Nagyszerû dolog a külön számla! Bár még fiatal vagyok, és bizalmatlan is lehet, de nekem van, és lesz is külön számlám ha férjhez megyek is.Arra mennek az én dolgaim, az én pénzem, attól, hogy közösek a kiadások miért kéne az egyik félnek kuncsorogni, hogy be tudjon vásárolni? Én már a helyedben régen megszüntettem volna a közös számlát!Sosem értettem miért van egyeseknek közös számlájuk.
14:16 - os vagyok. Ez annyiban akart kapcsolódni a kérdéshez, hogy szemét dolog így viselkedni egy apának, fõleg ha jól is megy neki. Nekem a kocsimat is a férjem tankolja meg mindig, ahogy a sajátját is. Ha valaki nem ilyen ember miközben nagyon gazdag, megfontolandó hogy ott kell hagyni. Az a baj hogy sok nõ a létbizonytalanság miatt marad együtt a férjével, máskülönben sokkal több lenne a válás. Én is megadok minden tõlem telhetõt neki, mert vannak akik pályáznak rá, hiszen egy fõnyeremény.
KÉRDEZÕ! A TE FÉRJED EGY PSZICHOPATA! MENEKÜLJ, AMÍG TUDSZ! vannak olyan faszik, akik abban lelik örömüket, hogy másokat kínoznak, és uralkodhatnak!!! De ehhez kell egy személy, akin lehet és egy olyan állapotot létrehozni, amelyben az illetõ kitudja élni ferde beteges hajlamait! Nos az ilyen személy keres erre egy nõt, aki kedves, adakozó és nem túl gazdag. Az a legjobb ha nincs semmije amíg a pasi beédesgeti a nõt, ráveszi hogy házasodjanak össze. Ez félsiker, mert így még mindig könnyû a nõnek kilépni. Mivel lehet tökéletesen megfogni és testileg-lelkileg mindenhogyan kiszolgáltatottá tenni egy nõt? Ha csinál neki gyereket!!! Írtad hogy a gereket õ akarta----ez az elsõ jel a második, hogy miután teherbe estél lett ilyen, ok nélkül--- azért, MERT ITT MÁR BIZTOS VOLT BENNE, HOGY KIÉLHETI BETEGES VÁGYAIT, AZAZ MEGALÁZHAT, MEGBÁNTHAT, ÉREZTETI FÖLÉNYÉT!!! Ne haragudj, nekem már az elsõ oldalból lejött, hogy a párod sajnos egy beteges kínzó és tönkre fog tenni!!!! Ugyanolyan beteges perverz, mint aki gyerekeket vagy ártatlan nõket ejt fogva tart és vagdossa õket meg erõszakolja õket, amíg meg nem öli õket...csak ez egy kicsit enyhébb fajtája de ez a pasi UGYANÚGY BETEGES! FOGD MAGADAT AGYEREKKEL, KÖLTÖZZ EL, ÉS ADD BE A VÁLÓKERESETET! HIDD EL, UTÓLAG ÖRÜLNI FOGSZ, HOGY IDÕBEN KAPCSOLTÁL, NEM ÚGY MINT A TÖBBI VÁLASZOLÓ, AKI SZINTÉN KIFOGOTT EGY PSZICHOPATÁT. gyes így is jár, + 16 ezer Ft családi pótlék, + a pasitól -ha ad- gyerektartás. Ne élj együtt pszichopatával!!!! 26.L
Még egy kérdésem lenne, hány éves a férjed? Milyen iskolája van? És neked? (Elég ha csak ennyit írsz-érettségi diploma, szakmunkás...)
Én elhiszem, hogy nagyon rossz. De. Gondolj a gyerekre is. Ha ebben fog felnõni, ezt a mintát fogja eltanulni. Ha fiú, az apjától, ha lány, tõled. Most õszintén, ilyen életet akarsz neki? Tudod, hogy a feszültséget összegyûjti, mint valami kis prizma? Ne azon sajnálkozz, hogy nem lesz apucija. Most van? Azon sajnálkozz, hogy van egy ideges, feszült anyja, aki lehetne boldog és nyugodt is, csak nem mer lépni, mert mindenáron a tökéletes családra törekszik EGYEDÜL. Lehet még társad, lehet még a gyereknek apukája, lehettek még boldogok. Tapasztalatból mondom/írom.
A kérdező hozzászólása: Leültünk beszélni, ideges a pénz miatt, kérte mondjak egy összeget, amennyibõl meg tudunk élni és odaadja minden hónapban elõre és én osztom be. Igen, én is attól tartok, hogy ez csak ideiglenes hozzáállás. Azóta teljesen normális, vannak ilyen "rohamai" és 5p-cel utána már nem érzi a súlyát a szavainak. Havonta 1x ez van. Leültem vele beszélni, meglátjuk... Most elõször voltam célratörõ és feketén-fehéren mondtam el az elveimet, meglátjuk. Remélem felfogta és változik a hozzáállása.
Reméljük a legjobbakat.. Sok sikert Nektek. :) És ne hagyd magad! :)
Leültünk beszélni, ideges a pénz miatt, kérte mondjak egy összeget, amennyibõl meg tudunk élni és odaadja minden hónapban elõre és én osztom be. Ez csak ideiglenes lesz, ez nem család, ti vagytok a gyerekkel, õ egyedül, és odadob nektek egy kis alamizsnát...
A kérdező hozzászólása: Ami azóta történt: nagyon normális, azóta volt a gyerek keresztelõje, családi buli, kitett magáért és figyelmes volt velem is. Azt mondta akkor azokat azért mondta, mert elõtte én megbántottam és megsértettem és így akart visszavágni, mert fáj amiket mondtam és tudja nem így kellett volna elõadni magát. Óvatos vagyok, remélem nem lesz több galiba.
Nem tekint téged nõnek és egyenrangú félnek.A baj az, hogy nagyon ki vagy szolgáltatva.Menekülj ha tudsz ebbõl a kapcsolatból.Nehéz lesz, mert ragaszkodni fog hozzád.Én ebben a cipõben voltam és elváltam 2 éve.A saját lábamon állok, van egy kiegyensúlyozott kapcsolatom.
"A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 03:20" Nagyon primitív ember lehetsz. Fáj ha valakinek szerencséje van az életben, nem igaz? Én 20 éve vagyok a férjemmel együtt, és még soha nem kaptam tõle rosszat. Vannak normális család apák és férjek, csak ki kell fogni. Ez neked olyan nagy baj? Remélem a kérdezõnek is jól alakul a sorsa. Szívbõl kívánom.
Nézd, mi most vagyunk válófélben, gyerek 15 hónapos. Van olyan, hogy egy hónapban KETTEN kapunk 120 ezret, de 160nál többet sosem. (pedagógus házaspár, én még egyelõre itthon a picivel.) És a helyzetünk ellenére hoz visz kocsival, ha vizsgálatra kell vinni a lányukat, és egy szót sem szól, amikor bevásárolok a babának. Ha a férjed nem látja be, hogy a család az egységrõl szól, akkor az nem család. Én csak azt tudom mondani, hogy szívbõl kívánom neked, hogy minden jól alakuljon, de készülj fel, és a következõ alkalommal, amikor trollkodik, hagyd ott.
ez persze önmagában nem ok, de nálunk is ilyenekkel kezdõdött és jutott minden napra. ez nem pénz kérdés, inkább megalázás téma. jó fizetésem volt, a gyed az meg annyi amennyi, én is odaadtam, aztán meg jött a duma, h mert én nem keresek semmit....na ja, ha akkor otthagytam volna akkor nem itt tartanék, elszedte a pénzemet és az önbizalmamat!
A válasz megírásának idõpontja: 05-11 14:05 Már ne haragudj a kérdésért, de aranyból van a pi*ád, hogy havi 500.000-t kapsz költõpénznek a férjedtõl a gyes mellé?? Vagy csak szeretsz hazudozni?!!!!!
Ne rögtön a válás jusson eszedbe! Talán van más megoldás is, mondjuk, meg kell, hogy beszéljétek a dolgokat. Fõleg ha szeretitek egymást. Hidd el nagyon, nagyon nehéz egy válást túlélni lelkileg, anyagilag. Én azt gondolom, akkor még nehezebb lesz nektek. Tudom, el vagy keseredve, nehéz mert az ember ilyenkor nagyon kiszolgáltatottnak érzi magát, de hidd el, egy válás százszor nehezebb élethelyzetbe kerget, megvisel majd lelkileg, anyagilag, és a picit is. A válás legyen a legutolsó gondolatod, feltéve ha szereted a férjedet, mert ha nem, akkor tényleg nem sok értelme van.
Lehet az áll a dolgok hátterében, hogy magával nem elégedett. Pl, úgy gondolja keveset keres, ezt vagy azt nem tud letenni az asztalra, amit szeretne. Ez mélyen bántja /sérti az egóját, mert úgye õ a férfi/ ezt viszont semmi képp nem sírná ki a válladon. Lehet, hogy sértettségbõl támad, úgymond rajtad veri le.
Ha az én férjem ilyen lenne, akkor: 1. nem adnám oda neki a pénzem 2. nem fõznék rá, ha reklamál, akkor közölném, hogy fõzzön magára 3. nem mosnék, vasalnék rá. Vagy egyszerûen közölném vele, hogy maradjon õ otthon a gyerekkel, és te fogsz dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Azóta minden rendben, próbál mindent megteremteni és megadni, itt a stílussal volt baj, ahogyan tálalta.
A gyes alanyi jogon jár. Egyébként a gyes összegénél sokkal több megy el jótékony célokra. 4 gyerekre meg simán el lehet költeni ennyit. Egyébként nem primitív vagyok, hanem óvónõ. Csak azt akartam érzékeltetni hogy milyennek kellene lenni anyagi téren valakinek ha megteheti mert fontos a családja.
Amennyibõl meg tudunk élni.Na ez a mondat nagyon a gáz...
14:05-ös! Mit csinálsz amúgy a havi fél millával? A családra költöd, vagy félreteszed B tervként, ha már esetleg nem lesz ilyen fantasztikus szponzorod? ;-) Nem kéne kérkedni azzal, hogy téged ennyire kitömnek lóvéval. Más családoknak a negyedébõl kell kijönni annak, amit te kapsz, vagy még kevesebbõl.
Bocsánat, OFF lesz:szerintem meg pofátlanság a GYES-t igénybe venned, ha a havi zsebpénzed 500 ezer ft.De persze az ilyen embereknek semmi nem elég... Különben szerintem csak álmodozol, de ez a privát véleményem.Aki igazán jómódú, nem kérkedik vele(pláne ilyen "piti" stílusban)
Hát nem tudom. Mint már írtam is az én férjem minden hónapban szó nélkül ad nekem 500 ezret, meg ugye a gyes is az enyém marad, és ezt arra költöm amire akarom. A keresete másik felével meg õ rendelkezik. Van hogy a gyerekeknek is õ vesz meg mindent. Szerintem egy igazi férj ilyen, aki sóherkedik meg számolgatja a pénzt állandóan az nem fog menni hosszútávon. Legfeljebb ideig - óráig. Lehet azt mondani hogy a pénz nem számít, ezt azok mondják akinek kevés van, és egyfajta védekezésnek szánják, mert ugye õk anélkül is boldogok. Igen, egy darabig. Amíg a gyerekeknek nem nõnek meg az igényeik, nem kell õket iskoláztatni, és majd elindítani õket az életben.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja úgy gondolja, hogy szabjunk egy összeghatárt, amennyibõl meg tudunk élni és ne ész nélkül költsünk. (jobban keres az átlagnál és tartalékot is akar, ha elromlik vmi) Azóta nem volt gond, de már nem merem kimondani... Most írjuk, ki mire költ, hogy lássuk, mire mennyi megy el egy hónapban, hogy könnyebb legyen beosztani vagy lefaragni a költségeket.
hát nem hangzik valami jól...egy családban nincs enyém tied szerintem...mienk van..a gyereket is beleértve
Így legyen!
bocsi, hogy én is offolok ezen a 14:29-es autó-témán, de azt is megnézném, hogy ennyi utazgatást hogy oldasz meg úgy, hogy elvileg takarékoskodásból nem autózol... a vonatjegy néhol már sokkal költségesebben jön ki, mint az autózás, úgy felemelték azokat is, és akkor még azt tényleg nem is ecseteltük, hogy egy gyerekkel milyen jó dolog babakocsit tologatni vonatra/buszra fel és le, ésatöbbi... Elhisszük, hogy te milyen ügyes voltál anno, de amint azt már elõttem is leírták páran, itt a férj hozzáállásával van a gond, hiába van erre kiélezõdve a kérdés.. A kérdezõnek meg részemrõl csak annyit, hogy így a leírások alapján én sem látom túl sok esélyét, hogy megváltozzon a férjed.. rossz, hogy ez így és ilyenkor jött ki, de azért majd próbálj lépni, vagy fellépni a magad és a gyermeked érdekében.. sok sikert..
hát az a baj a férfiak [email protected] az enyém is egy tapló véletlen beszólásaival olyan kedves tud lenni..jaaj a csekkekre keresek..de az nem baj, hogy az én gyedembõl vonják a lakáskölcsönt..nemsokára gyesen leszek..én nem akarom bölcsibe se adni.. fúúú.durván nyomják komolyan mondom...
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Az orvos 40km amint írtam, odáig elég fárasztó babakocsit tolni!!! Ez a 14:07-nek szól!
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Az orvos 40km amint írtam, odáig elég fárasztó babakocsit tolni!!! Igen, félelmetesen u.az a történet! Felettem is uralkodik és hanyagol testileg-lelkileg. MEnnyi idõ alatt hoztad meg a döntést? Nálunk végig nyomta ezt a terhességem alatt, majd elköltöztem az 5 hetes kicsikémmel, mert alig volt tejem mert akkor is stresszelt, hogy miért nem fõzök minden nap, stb., 10 hónapos korában újra összeköltöztünk és megint kezdõdik elõröl. Úgy tûnik.
14:07! Hát a féjr mire tett esküt? Hogy uralkodik a feleségén? A közös pénzt úgy kezeli, mintha csak a sajátja lenne? Hogy elhanyagolja terhesség alatt? Hogy nem segít a közös gyerekükkel kapcsolatban? Stb, stb... Biztos férfi vagy, lesír az írásoldról. :S
Hát, ha úgy gondolod, hogy nem fog változni, menj el. Mert jelenleg háztartási alkalmazott és nevelõnõ vagy, néha meg k*rva, nem pedig feleség. Már bocs, nem bántásból írtam, de meglátásom szerint kb. így kezel téged.
osszátok be közösen a pénzt! Nekem az jötT le, hogy te többet költenél, õ spórolna. kÉRDÉS, HOYG MIRE FUTJA?
nem válnék el, hanem gyalog, biciklin, vagy busszal járnék. A férjeden nagy teher van, õ sem tud végtelen mennyiségû benzint elállítani. Ha gyesen vagy, nem hiszem, hogy olyan sokat kéne járnod. Ahová menned kell, az mind elérhetõ babakocsival, vagy biciklivel. És nem erre esküdtél, igaz? Hogy ha nem tetszik egy szó, akkor már bíróért kiáltozol!
13:58 megint: Más problémák is voltak. Uralkodott felettem, ahogy te is írtad. Az önbizalmamat teljesen sárba tiporta. Ilyeneket mondott, hogy "Ez semmi, amit te itt csinálsz. Nem vagy háziasszony." stb. Közben meg rend, tisztaság, fõtt étel volt, csak a kicsivel foglalkoztam állandóan..élveztem vele otthon lenni. De semmi sem volt jó. :( Plusz folyton elmászkált otthonról hétvégén, másokkal, szórakozni, sportolni, stb. Olyan volt, mintha egyedül lettem volna a házasságban. Aztán erre jött még, hogy el is hanyagolt testileg és lelkileg... Egyenes út volt a bíróságra, sajnos. Bár nem 1-2 év alatt, hanem több idõ elteltével hoztam meg a döntést. (ami azóta bebizonyosodott, hogy jó döntés volt)
A kérdező hozzászólása: Õ jól keres, én még ruhát sem kapok, meg kikapcsolódásra sem pénzt. Nem is kérek, mert még ez sem lenne gond, de elszámoltatni akar a kajapénzzel is, mert szerinte nem lehet ilyen drága a kaja.
A kérdező hozzászólása: 13:58-as, igen, nálunk is detto. Kunyizni kell a kajára is. És mindenre húzza a száját és mindentõl ideges. Miért váltatok még el? Minden nap rend és meleg étel várja, a gyerek pedig zabálnivaló és kiegyensúlyozott.
Ezek után csak az a kérdés, hogy miért vagy még vele?
Miért adod oda neki a Gyededet? Így vásárlásokra is kuncsorogsz tõle?
A kérdező hozzászólása: Terhesség alatt is õ hanyagolt el, nem én õt! Nem járt haza csak késõn, pedig egész nap nincs feladata. Teng-leng. Ha intézi az ügyeit , az is napi 4 óra max! Nagy a szabadságvágya, de még ez sem lenne gond, nem vállal részt a kötelezettségekben! Orvoshoz sem segít elvinni a babánkat (1 éves sincs még), azt mondja, minek nekem segítség, egyedül semmire nem vagyok képes. Fél napos program, vezetni kell, sírhat a gyerek, etetni kell, orvosi vizsgálatokra vinni és a cuccait cipelni. Az orvos 40km-re van tõlünk, hozzáteszem. Egy apának nem alap, hogy ott van a gyerekével ilyen esetben??? Azt mondja még hogy neki erre nincs egy egész napja.
Egy, a családját szeretõ férj ilyet nem engedhet meg magának. Ti már így, együtt vagytok egy család, sose értettem, hogy ha egy házaspár a pénzt így kezelte. Nálunk az én számlámról mennek a rezsi átutalásai, a férjem leveszi a fizuját, abból vásárol, tankol, ha együtt megyünk beszerzõ körútra, akkor én a folyószámlámról kártyával fizetek. A pénzre nem úgy tekintük, hogy az övé, vagy az enyém, az a miénk. Szükséges rossz, ami kell az élethez, ennyi. Én is GYED-en vagyok egyébként. Gondolom, a válás nem csak emiatt fordult meg a fejedben, ha valaki ilyen megjegyzéseket enged meg magának, arról nehezen tudom elképzelni, hogy egyébként egy kedves ember lenne. Vagy rosszul gondolom?
Fúj, de ismerõs! :S Én már elég régen voltam terhes, akkor még csak gyes volt. Kaptam 12 rongyot havonta, de az éppen egy törlesztésre ment el. Az exférjem iszonyat jók keresett abban az idõben. Nem volt soha közös számlánk, néha adott pár ezer forintot, hogy be tudjak vásárolni. A rengeteg pénz, ami elvileg közös, mert házassági vagyonközösség van, az mind csak az övé volt. Azt sem tudtam milyen számlán, mennyi pénz van. Éreztette, hogy õ tart el engem. Az nem jutott eszébe, hogy a közös gyermekünkkel vagyok otthon és nem tehetek róla, hogy az állam szinte semmi pénzt nem ad. (adott abban az idõben) Úgy kellett kunyerálni bevásárlásokra a pénzt. Nagyon rossz lehet, tudom mit érzel. :( Én nem csak ezért, hanem sok más dologért, ami itt nem részletezek, mert nem vág témába, elváltam tõle. Váláskor is jól kisemmizett, eldugdosta a pénzt. Nem jó az ilyen emberekkel összekötni az életünket, hidd el.
Nem. A következõ hónapban megtartanám a GYED-et és megtankolnám a kocsimat. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: 100% hogy nem! Jól él és vállalkozó. Velem érezteti hogy õ áll felettem, uralkodik. És többször elõfordul ilyen, kb 2hetente. De ha mosolygok és bólogatok akkor nincs ilyen. Ha van véleményem, arra arogancia a válasz sajnos. Utána 5p múlva elfelejti és nem érti mi a bajom. Próbáltam magamban keresni a hibát, de ennyire rossz nem lehetek! Idulatos és nagyon bántó dolgokkal dobálózik.
A kérdező hozzászólása: A terhességem alatt lett ilyen, azaz másfél éve. Elõtte rajongott értem és görcsösen gyereket akart!!!
Szia! Nem akarlak megbántani, de olyan, mintha bejárónõnek+bébiszitternek+cselédnek tartana egyszerre, nem pedig az EGYENRANGÚ párjának. Itt már az alapoknál baj van. Ha nem tudjátok ezt megbeszélni, és a problémát nem tudjátok kezelni úgy, hogy ez mindkettõtöknek jó legyen, elõbb utóbb válás lesz a vége. Ez az "uraskodás" más felett nem fog jóra vezetni. Igen is dolgozol otthon, nem olyan módon értékteremtõt, mint a férjed, de dolgozol. A gyereknevelés, a fõzés, mosás, takarítás pedig 24 órás foglalatosság. Tetszik vagy sem, ezt be kell látnia. Ha nem, akkor fogd a gyereket, pakolj, és költözz el. Ha belátja, már megérte, ha nem, akkor meg eddig sem volt értelme. Üdv!
Én ezt nem bírnám elviselni, és félnék hogy a gyerekre is kihatna..... Tuti bediliznék egy ilyen pasitó pszichésen..... szóval én elhagynám.....
A döntést kb. 2-3 év múlva hoztam meg. Túl soká.. Utólag visszatekintve, megkímélhettem volna magam a rengeteg megaláztatástól és idegtõl. De utólag könnyû okosnak lenni. Ha az ember benen van a helyzetben, akkor még reménykedik. Szerettem jó ideig, aztán kiölte belõlem ezt az érzést. Végül akkor adtam be a papírt, mikor visszamentem dolgozni és önálló, normális keresetem volt. Válásnál a számomra fontos volt, hogy fel tudjam mutatni, hogy el tudom tartani a gyermekemet.
Miért költöztél vissza hozzá?Azt írod, amikor 5 hetes volt a kicsi elköltöztél vele.Nem maradhattál, ahol voltál?Nem szerettél ki belõle?Gondolom nyugalomban, szeretetben voltál a picivel...én a helyedben venném a sátorfámat, és mennék.
Itt nem az a legfõbb gond, hogy van autó, hanem ez a tied-enyém dolog. Ilyen esetekben inkább miénk a megfelelõbb kifejezés. Az meg, hogy övé a lakás és azért adod neki a gyedet nem ok.Ilyenkor is közös szokott lenni a lakás.Válásnál kerül elõ, hogy kié is valójában. A férjed sajna nagyon megváltozott és ez nem most alakult ki.Így egyre nehezebb ezt tolerálni.Sajnos vagy a sarkadra állsz és beszélsz vele, hogy így nem jó és változtat rajta vagy elmész, vagy tûröd tovább.A írásaid alapján, nagyon uralkodik rajtad és lábtörlõnek néz.Az meg hogy elszámoltatja veled, hogy mire költöttél még inkább nem fair.Ha nem tetszik neki, akkor vásároljon be õ maga.
mi a fenéért adod oda a pénzedet? :O azt nem a férjedre kapod hanem a babádra. adj pénzt férjednek a rezsire és költsd a pénzed magatokra!
Szerinted egy egészséges gyereket elvinne orvoshoz? Gondolkozz már...
14:29 ne a benzinen mg az autókázáson akadj ki...nem látod hogy a férj viselkedésével van a probléma? Mi az hogy övé a "meleg" mert õ fizeti a fûtést ez a mentalitás beteges..... Egy családba nincs enyém meg tiéd....vagy nincs család...
Tudod, nem is azzal van a baj, hogy takarékoskodni kellene. Akkor kezdje magán a férj, ne a kisgyerekes feleségén. Ha elolvastad, amiket írt, láthatod, hogy nem egy pazarló asszony. Gondolom, a férj autóval jár, nem gyalog. Miért baj az, hogy a feleség is így akar tenni a gyerekével? Vagy járjon tehénszekérrel, mert 100 éve is azzal jártak?
bocs rosszul fogalmaztam: nincs olyan lakóhely M.o-n, ahonnan a l e g k ö z e l e b b i település 40 km lenne. És nem írta a kedves kérdezõ, hogy beteg lenne a gyerek. Egészséges gyereknek megfelel a l e g k ö z e l e b b i orvos, szerintem.Különben van vonat is.
14:18! 07-es vagyok. Két gyerekem van, 20 és 24 évesek. Tavaly vettünk autót.Nagyon kényelmes. De amíg nem volt, életben maradtunk addig is. (volt kb 2 évig közben, csak nem jutott bele túl sok benzin) Tudtunk orvoshoz, oviba, edzésre, ügyeletre, gázpalackcserére járni. El tudtuk hozni az oviból a barátot is, miközben a kétéves is velünk volt. Haza tudtuk vinni a gyereket a sérvmûtét után is, el tudtuk vinni ügyeletre is. Tudtuk látogatni a nagyikat, egyik erre 300 km, másik arra 200, egy húsvét alatt is mind a kettõt, és még haza is tudtuk vinni õket éjjel a vonatozás után is. Nagy korukban el tudtak járni fellépni, utazni, együtt is nyaralni, éjjel is haza tudtak jönni, é s nem csak településen belül. Vettünk csempét, bútort, költözködtünk, vendégeskedtünk, elvittük a macskát állatorvoshoz - és nem volt autónk. Ha baj volt, értük tudtunk menni, pedig nem volt autónk. Az autó kényelmes, de ha kell, lehet a benzinen takarékoskodni. Van élet autón túl is, és be lehet csukni az ajtót, ha fûtünk.
a férjed egy bunkó. hogy modhat már ilyet? mondd meg neki, hogy jó, lehet így is, mától a gyeded a Te számládra megy, és majd abból tankolsz. vegyen már vissza az ilyen, megcsinálni jó volt azt a gyereket, az meg, hogy ez azzal jár, hogy a felesége bizony gyeden van, az nem tetszik? hol élt eddig, a Holdon, nem tudta, hogy ez így megy? 29/N
Ez a 14:22-nek szólt egyébként...
Hát, nem tudom, hol élsz, de én pl. majd 100 km-t megyek orvoshoz a gyerekkel, mert olyan orvos, amelyik az õ speciális problémáját kezeli, nincs közelebb. Ez a vidék, nem a nagy Budapest...
Mi az hogy nincs ekkora távolság két település között? Na ez nagyon funny
Hol van Magyarországon olyan hely, ahol 40 km-re lenne az orvos? Akkor hívd ki! Szerintem 3-km-en belül elérhetõ az orvos, de ha tanyán laktok, akkor se lehet több 6 km-nél. Vagy az USA-ban élsz? M.o-n NINCS ekkora távolság. Még két település között sem. Az öreg anyókák talán taxival járnak? Busz sincs? Vonat sincs? Ló? Nincs mindenkinek autója. Mégis eljutnak orvoshoz.
14:07 ez nagyon csúnya volt! Gondold már bele magad a helyzetébe! Egyébként meg ezt csak az tudja, aki már élt együtt ilyen emberrel, szóval lehet 14:07-es, hogy pont olyan típusú vagy te is, mint a férj. Ezért gondolkozol így és ez nagyon nem jó így! A súly alatt meg összeroppan a másik! Hogy lehetsz ilyen? Amúgy amit leírtál, azt meg is tennéd vajon, ha olyan helyzetbe kerülnél? Kétlem...
14:16 - a kérdezõnek ez a válasz pontosan melyik részében kellene, hogy hasznos legyen?
Sajnos így ennek nincs értelme. Nem hinném, hogy a gondolkodásmódján és a hozzáállásán tudnál változtatni egy felnõtt férfinak. Alapjaiban kéne változásokat hoznotok. De én ebben nem hiszek. Ha már egyszer elköltöztetek és utána ugyanott folytatta, akkor kár egymást gyûrni. Az meg, ahogy a gyereketekhez viszonyul, már ne is haragudj... A leírtak alapján szerintem jobb külön.
Nagyon sajnállak. Az én férjem is iszonyat gazdag, de mennyivel más jellem! Minden hónapban idead 500 ezret saját költõpénznek a gyes mellé, miközben a tenyerén hordoz minket és lényegében mindent õ vesz meg, nekem csak magamra kell szinte költenem. Nem baj az ha a férfi sikeres, csak legyen ember.
A kérdező hozzászólása: 2hetente rájönnek dührohamok, amikkel szörnyen megbánt! Mélyen! És átbeszéljük, megbocsátok és mindig lenulláz! Hogy egyedül nem vagyok képes semmire meg ilyenek. Ez nem így van. Egyedül vezetem a háztartást és mindent ami vele jár. Azért õ kezeli a pénzügyeket, mert az õ lakása és neki több a jövedelme. Amit éreztet is.


Még neked fáj? Normális vagy?
Megértem, hogy rossz érzés. Kérd meg a barátnõd, hogy váljon el a férjétõl, ha szeret.
Én sose húztam el a dolgot, pár hónap aztán kész. De egyébként se érdekelt volna.
Ez benne van a pakliban. Meg azzal hogy évente egyszer szexelnek , nem kopik el.
elhagynám. egyértelmû

Miért fáj ha a férjem megújjaz vagy amikor bennem van? Köze lehet ennek ahoz, hogy lassan ő is ötven éves? Szinte félek vele lefeküdni pedig nedvesedem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Csak a puszta eredendõ paraszti logika szerint: ha neked fáj akkor mégis mi köze lenne ahoz hogy õ hány éves?

Csak a puszta eredendõ paraszti logika szerint: ha neked fáj akkor mégis mi köze lenne ahoz hogy õ hány éves?
Nõdoki?
Próbáltátok már síkositóvak? Lehet, hogy már kevés az elõváladék.
Hogy fér oda az ujja? Meg miért csinálja, - fõleg, ha neked meg nem jó?
Benned van a férjed?Mekkora?Az biztos fájhat.Egy magzat még elfér de egy ötven éves ember....És midet ujjazza hogy fáj?A szemedet?:)

Miért fáj mikor a férjemmel együtt vagyunk?

olyan mintha a méhszájam fájna, mintha nyomná, meg állandóan tele leszek leveg?vel (telepumpál)

Legjobb válasz: Szia! Én is kétszer szültem és nekem is vannak pózok, amiket azóta sajna teljesen ki kellett iktatnunk, mert olyan mintah késsel szúrkálnának. Nekem erre a doki azt mondta, hogy azért mert a méh állapota szülés után megváltozik. De nagyon kellemetlen és szegény férjemnek se ép a legjobb, hogy kb 2 pózt bírok elviselni. És mi is szeretnénk harmadik babát, épp rajt vagyunk az ügyön. Sok sikert és kiváncsian várom milyen válaszokat kapsz még.

Szia! Én is kétszer szültem és nekem is vannak pózok, amiket azóta sajna teljesen ki kellett iktatnunk, mert olyan mintah késsel szúrkálnának. Nekem erre a doki azt mondta, hogy azért mert a méh állapota szülés után megváltozik. De nagyon kellemetlen és szegény férjemnek se ép a legjobb, hogy kb 2 pózt bírok elviselni. És mi is szeretnénk harmadik babát, épp rajt vagyunk az ügyön. Sok sikert és kiváncsian várom milyen válaszokat kapsz még.
A kérdező hozzászólása: hát igazából nekünk is csak 2 póz jön be. de nagoyn rossz sokszor meg tudnák õrülni annyira fáj

A férjem (32 éves) belázasodott, fáj, duzzadt, piros és forró a könyöke. Mi lehet ez?

Tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: melyik könyöke fáj? Csak a könyöke, vagy az egész kar, izmok :

melyik könyöke fáj? Csak a könyöke, vagy az egész kar, izmok :
A kérdező hozzászólása: A bal.És nem az egész, kifejezetten csak a könyök rész, de tud emelni csak nyomás érzékeny és forró. Mondtam hogy elviszem az ügyeletre, de hallani sem akar róla....
Elsore orbancra tippelnek, ami valtozatosabbnal valtozatosabb helyeken is kialakulhat (pl. herek, arc) es hasonlo tunetekkel jar. Mindenkeppen vidd el az ugyeletre, mivel ha ez a baja, akkor antibiotikum nelkul a szovodmenyei (tehat ha nem megfeleloen/nem kello idoben kezelik) maradando karosodashoz vezetnek. Ez jobb esetben csak esztetikailag lesz zavaro (pl. elefantbor), rosszabb esetben a fertozes tovabbterjedhet.

38. hetemet kezdtem ma. Az éjszakám szörnyű volt. Itt fáj, ott fáj. Nektek is? Meg masszíroztathatom magam a férjemmel? Hol nem szabad?

Legjobb válasz: De még mennyire, hogy massíroztathatsz! Mindenhol ahol jól esik, egész testedet is kivéve a pocit. Ennyi a veszélyes zóna. Amikor terhes voltam napi rendszerességgel gyúrattam magam Apaval.

De még mennyire, hogy massíroztathatsz! Mindenhol ahol jól esik, egész testedet is kivéve a pocit. Ennyi a veszélyes zóna. Amikor terhes voltam napi rendszerességgel gyúrattam magam Apaval.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.
Ez már csak így van.Èn vasárnap kezdema 38.at.Nálunk is rendszeres a hát derék masszázs, mert majd leszakad.Fáj minden porcikám sokkal jobban mint 2 éve a lányommal....
A kérdező hozzászólása: Én is ezt érzem, hogy ezt a terhességemet nehezebben viselem, mint az elsõt. Igaz, az 7 éve volt, nem tudom azért van-e mert rég volt, de ez most kellemetlenebb. Vagyis csak a hát és derékfájás része. Ezeken kívül csodálatos. Könnyû szülést!

Nagyon fáj a derekam, már majdnem leszakad. Megmaszirozhatja a férjem, vagy nem szabad? 40hetes babás

Legjobb válasz: Már nagyon közel a szülés ideje, nyugodtan masszírozhat a férjed, sõt vajudás közben is nagyon jól fog esni egy erõs kéz amint nyomkodja majd a fájós derekadat ( én is nagyon derékfájós voltam a terhességek alatt). Szép szülést kívánok! Egy kétgyermekes anyuka

Már nagyon közel a szülés ideje, nyugodtan masszírozhat a férjed, sõt vajudás közben is nagyon jól fog esni egy erõs kéz amint nyomkodja majd a fájós derekadat ( én is nagyon derékfájós voltam a terhességek alatt). Szép szülést kívánok! Egy kétgyermekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszööm szépen

12 hete szültem és 11 hétig véreztem. Ezért csak most tudtunk újra házaséletet élni a férjemmel. Sajnos fájt. Meddig fog fájni? Ez már sosem lesz olyan mint régen?

Illetve csak szerettünk volna, mert mivel hüvelyi úton szültem, (szétszakadtam kívül, belül), így sajnos iszonyatos fájdalmat érzetem a behatoláskor. Ráadásul csak kb. félig ment be a nemiszerve. Nagyon óvatos volt, és ennek ellenére még mindíg fáj a hüvelyem. Meddig tart ez a fájdalom és kb. hány alkalom után lesz fájdalommentes a szeretkezés? Sikosítót is vettünk, de nem kellett, mert nem voltam száraz.

Legjobb válasz: Az újra kezdés normális esetben is lehet nehéz. Én császárral szültem, tehát a hüvelyem semmi traumát nem szenvedett, mégis nagyon fájt az elsõ néhány behatolás... Hát innen nézve nem csodálom, hogy egy nemrég még sebes, vérzõ hüvely neheten veszi az akadályt! De nem lesz ez mindíg így! Szép lassan helyre áll a régi rend!

Az újra kezdés normális esetben is lehet nehéz. Én császárral szültem, tehát a hüvelyem semmi traumát nem szenvedett, mégis nagyon fájt az elsõ néhány behatolás... Hát innen nézve nem csodálom, hogy egy nemrég még sebes, vérzõ hüvely neheten veszi az akadályt! De nem lesz ez mindíg így! Szép lassan helyre áll a régi rend!
Hát én nem akarlak elkeseríteni, de én kilenc hónapja szültem, és van, hogy még most is fáj, fõleg, ha egy kicsit elkap a hév... Attól tartok, ez már tényleg nem lesz olyan, mint régen.
bocsi hogy megkérdem de én is szülni fogok. és pont ettõl félek hogy belül is szétrepedek. és neked teljesen szétreperd belül?és öszevarták de hogylehet belül öszevarrni?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak köszönöm a gyors választ. Sajnos nem nyugodtam meg.... Rettegek a köv. együttléttõl, de egyszer csak jobb lesz.... A második válaszolónak üzenem, hogy a http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=17179 címen "Kisangyalkánk Hanna születésének története" címû írás az én szülésem történetét meséli el. Ezt a "Naplók" menüben tudod megkeresni.Ott olvasgathatsz szülés történeteket. De semmi képp nem szokványos szülésem volt, ezért nem is írnék neked mást, csak annyit, hogy a szülést át kell élni. Nagyon fáj, de mindent megér! Tehát ne félj!!!! Úgy volt, hogy megcsászároznak téraránytalanság miatt, de a kisbabám másképp döntött..... Nagyon jó orvosom és szülésznõm volt, nekik és a férjemnek köszönhetem, hogy végig tudtam csinálni a 12 órás vajúdást és a szülést. Kívánok neked könnyû és félelem mentes szülést, valamint boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Ja és igen valóban nagyon szétrepedtem belül is, sõt még le is szakadt bennem "valami", de az orvosom és a fõorvos egy óra alatt nagyon szépen összevarrt. Amúgy volt gátvágás is, és annak köszönhetem, hogy a végbelem épségben maradt. Tehát ügyes volt a dokim. Belül felszívódó varratokkal varrt össze, és csak a külsõket szedte ki. De mondom minden szülés más, és bízom benne, hogy a tied sokkal egyszerûbb lesz!
De, lesz olyan, mint szülés elõtt. Nekem csak az elsõ fájt, utána sokkal jobb volt, kb. 3-4. alkalommal meg már ugyanolyan volt, mint azelõtt.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm az õszinte válaszokat. Próbálok bizakodni, de még tele vagyok félelmekkel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!