Találatok a következő kifejezésre: A férjemmel vagyunk egy állandó lakcimre (1 db)

A férjemmel nem vagyunk egy állandó lakcimre bejelentve. Van ennek valami jogi vonzata a késöbbiekre nézve?

Egy háztartásban élünk,de én a saját lakásom cimére vagyok bejelentkezve állandóra.Ide csak ideiglenesre vagyok.

Legjobb válasz: Semmi jelentõsége nincs.

Semmi jelentõsége nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikortól számít az önvédelem?

Nemrég volt egy alkalom az utcán ahol megfejeltek, és érdekelne, hogy mikortól él az önvédelem joga. Mármint, nyilván ilyenkor már visszaüthetek, de például ha felém jön valaki az utcán fenyegetést éreztetve (nem szóban), akkor én megüthetem pl.?
Ne értse félre senki, nem akarok senkit megverni, de érdekel, hogy mikortól számít az önvédelemből való cselekedet.

Kérdésemre lehetőleg olyan válaszoljon, aki biztos forrásból tudja a választ, nem csak hallotta szegről-végről.

6

A kannibalizmus illegális?

kannibalizmus, kannibál, illegális

4

Ha egy angol oldalról magyarra fordítva megosztok valamit a blogomon, köteles vagyok feltüntetni a forrást?

Minden esetben köteles vagyok? Például ha átfogalmazom és/vagy beletoldok újabb információkat akkor is?

5

Perelhető-e az alábbi esetben a szolgáltató?

Szóval a szolgáltató nem tudta biztosítani azt a sávszélességet mint amire szerződést kötöttünk. Utána amikor rájöttem erre (kb 1 év után) azt mondták h nem fizetnek vissza semmit. Én akkor azt mondtam hogy akkor a szerződést semmisnek tekintem,és nem vagyok hajlandó ezért továbbra is fizetni. Õk pedig se szó se beszéd (úgy hogy semmilyen szolgáltatás nem volt elérhető)számlázták ki a havidíjat. Most pedig egy behajtó cégnek adták el a "tartozásom". A szolgáltató többszöri kérésemre sem küldte el azokat a mérési jegyzőkönyveket amiket kértem . Ezek tudatában nyerhetek pert?

6

Felvehette az egyik tulaj a többi és a haszonélvező beleegyezése nélkül, jelzálog kölcsönt az ő részére amin mar 1.5-millios adósság van?

4

Mit kaphatok ezekért a szabálysértésekért? (bővebben lent)

Tanácsot szeretnék kérni, mert sajnos 2 szabálysértési ügy van folyamatban ellenem, és nem tudom mire számítsak.
Az egyik egy 30.000 forint értékben elkövetett tulajdon elleni szabálysértés (ital lopás) amibe bele kevertek engem és még pár ismerősömet, mi meg voltunk olyan hülyék, hogy nem adtuk föl az igazi tetteseket. Ebből már kihallgattak, majd lesz valamikor a tárgyalás. A rendőr kérdezte, hogy vállalom e a közmunkát és/vagy a pénzbírságot, amire természetesen igent mondtam, de mondta hogy elzárással is sújtható a dolog, de továbbra sem ismertem el a szabálysértést.
A másik pedig egy "garázdaság szabálysértés" amit azért kaptam, mert egy fesztiválon egy lánnyal a földön csókolóztunk és ezért vittek be minket, ebből most mehetek majd meghallgatásra. Gondolom ezt nem tudom majd nem elismerni, nem is akarom.
Más ügyem ezeken kívül nincs.
Mire számíthatok, le fognak csukni?

8

Kié az a dió, ami közterületen lévő fáról potyogott le az utcán?

Akinek a háza előtt van a fa, ill. más valaki, akinek köze van a házhoz, de nem is ott lakik, elzavarhatja-e azt a személyt, aki a diót felszedi magának. Ill. mit követ el, aki felszedi, ha nem ő a ház gazdája.

14

Mit jelent, a letelepedési kötvény kifejezés? 19/L

2

Apró-betűs résznél a termék ára?

Letöltődött automatikusan egy alkalmazás a telefonomrta melyet elindítva videókat lehetett megtekinteni.
A videóra kattintva előugrott egy ablak a videó képével majd alatta egy nagy lájk én unlike gombbal, majd az alatt nagyon apró betűvel, szinte már-már olvashatatlanul kicsivel, hogy ha elindítom a videót akkor automatikusan küld egy emeltz díhjas sms-t melnyek ára 2032Ft, na mivel nekem nem jöttek be jól (homályosan-feketén) a videók, 4 probálkozás után töröltem az egészet, de akkor nem olvastam el az apróbetűs részt. tehát nem is tudtam hogy nekem ez a 4 kattintás több mint 8 ezrembe kerül.
Mennyire jogszerű egy termék-szolgáltatás árát apróbetűs részben feltüntetni? Mit lehetne lépni?

3

Ha valaki olyat állít hogy mondjuk itt, vagy ott leszáltak ufók vagy kis sárga lények ugráltak pl texasban az nem számít bűncselekménynek? Nagyon idegesítenek már az ilyenek.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!