Találatok a következő kifejezésre: A férjemmel vagyunk egy (275 db)

Tudom hogy már unjátok de nekem is lenne egy adókedvezményes kérdésem. Ha én gyeden vagyok a férjem dolgozik de nekem az előzö kapcsolatomból van egy lányom ő utánna is igényelheti a férjem vagy csak én? Én igényelhetem a gyed mellett?

Legjobb válasz: Szia! Alapvetõen a gyed összegétõl függ, de még ha a max. gyedet is kapod, akkor sem tudod a két gyerekre járót teljesen kihasználni, még az egy gyerekre járót sem. A másik kérdésedre (hogy a nagylányodra igényelheti-e a férjed): én úgy értelmezem, hogy ha közös háztartásban nevelitek, akkor igényelheti a házastárs, de ha csak élettársad lenne, akkor nem.

Szia! Alapvetõen a gyed összegétõl függ, de még ha a max. gyedet is kapod, akkor sem tudod a két gyerekre járót teljesen kihasználni, még az egy gyerekre járót sem. A másik kérdésedre (hogy a nagylányodra igényelheti-e a férjed): én úgy értelmezem, hogy ha közös háztartásban nevelitek, akkor igényelheti a házastárs, de ha csak élettársad lenne, akkor nem.
hát a 2. kérdést én tettem fel, de az elsõbõl ahogy éreztem a válaszokból a FÉRJ igényelheti...nem a vér a lényeg, hanem a kapcsolat, sztem ahogy kiolvastam :)
Ezek a példák vannak a nyomtatványban, csakhogy mindkét példában ÉLETTÁRSAK szerepelnek, nem HÁZASTÁRSAK...
Mindkét kérdésedre igen a válasz, te is igényelheted, de a GYED-ed nincs akkora összeg, hogy tlejesen ki tudd használni. A férjed is igényelheti mindkét gyerek után, ha neki a bére több, mint br. 158.000 Ft, akkor õ egyedül is teljesen ki tudja használni a kedvezményt, ekkor egyszerûbb, ha csak õ veszi igénybe a kedvezményt és ennek megfelelõen töltitek ki a papirt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miért az a normális, hogy a feleség fõz, mos, takarít a férj pedig egy rántottát nem tud elkészíteni egyedül, vagy mosni magára?

Jövõhéten el kell utaznom az ország másik felébe egy temetésre. Busszal megyek, tehát 2 napig nem leszek itthon.

Legjobb válasz: És te miért nem tanítottad meg a pici férjedet mikor összeköltöztetek?

Nálunk nem ez a normális. Én nem tudnám elképzelni az életemet így. De, igaza van annak, aki azt írta, hogy a társadat Te választottad és nem véletlenül. Szerintem sem rossz ötlet a tanítás, vagy beszélgetés ilyen esetekben. Részvétem! Szerintem most érzékenyebb is lehetsz a veszteség miatt, így lehet, hogy máskor ez nem is zavarna annyira, hogy kérdést írj ki róla. :) 25N
Nem szeretném belülrõl látni az agyát, aki a megosztott munkákra vonatkozó válaszokra nulla pontot adott! Hogy szeretné? Vag miért nem milliomoshoz ment, most lenne lakája, szobalánya, bejárónõje! Ja, hogy nem õ választott!? Hanem!?
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, így lehet, már írták. Nekem ez egy kicsit úgy tûnik, hogy vihar egy pohár biliben.... 2 nap nem a világ. Vannak olyan férfiak, akik NEM fõznek, nem gondoskodnak magukról. Az én férjem a fõzésen kívül mindent meg tud csinálni, de pl. fõzni nem. Múltkor egy sült krumplit nem tudott kisütni, mert túlsütötte és ehetetlen kemény lett. A rántott húst elégeti kívülrõl, belül meg nyers marad (hirtelen süti meg). De ez nem probléma, mert ha nálunk az lenne, hogy nem leszek otthon 2 napig, akkor elõtte többet fõznék vagy többfélét, ha nem eszik 2-3 napig egyet és lefagyasztanám adagokba és megmondanám neki, hogy "drágám reggel kiveszed, délre (vagy estére) kiolvad és eheted. De 2 napig még a hûtõben is elvan a kaja simán. Takarítás nincs 2 napig, nem tragédia, nem fog senki belehalni. Megjegyzem én hétvégente szoktam takarítani, hétköznap NEM, mert gyerekem van, akivel foglalkozom, dolgozom, háztartást vezetek, plusz nem én vagyok a lakásért, hanem a lakás értem. Mosni sem tragédia, ha nem mos 2 napig. Tehát én igazából nem értem, mit problémáztok olyanon, amin könnyûszerrel túl lehet tenni magatokat!
Bocsánat, de kit temetnek, hogy egyedül kell menned!? Két napig nem lesz takarítva, porszívózva, por törölve, meg mosva sem! Ha nincs két alsója, este kimossa, hogy másnap is legyen tiszta. Ha nem lesz neki elõre fõzve, lehet, hogy éhen hal, ha nem bírja a hideg kosztot?
"Ha kereket kell cserélni az autóban, ha kocsit kell mosni, gyertyát kell cserélni, az is "férfi" munka." Miért is? Kereket cserélni mindenkinek tudni kell, akinek van jogsija. Kocsi mosásban mi az ördöngösség? Persze leszámítva azt, hogy városban úgy sem lehet otthon, a ház elõtt.
Nekem továbbra is az a furcsa, hogy ez eddig hogy nem derült ki...Még hogy nem sejtetted, hogy nem tud fõzni :D Ti nem szoktatok beszélgetni?! Anno a férjemmel már az összeköltözés elõtt átbeszéltük, ki hogy él, hogyan áll a fõzéssel/takarítással kapcsolatos dolgokhoz stb. Az anyós véleménye ebben a kérdésben totál lényegtelen, nem él veletek, szóval ha a férjed most sem csinál semmit, az az õ sara, nem anyucié. Én anyósom is régimódi felfogású (mi együtt is élünk vele egy ideje), a férjem mégis minden munkát megoszt velem, és ha hetekre magára maradna, se fulladna bele a koszba vagy halna éhen. 2 nap miatt hisztizni több mint nevetséges.
A barátom szerencsére tud fõzni, takarítani és mosni is. Életképtelen pasi nekem kell. Aki nem tudja magát ellátni, az pedig életképtelen.
Hát, nem is az elõzõ. Egészségtelen és egyenes út vezet az unalomba és a megszokásba ezáltal.
Nálunk az lenne a normális, hogy jönne velem a temetésre. Mi még sosem voltunk külön, de tudom, hogy másoknak meg ez nem normális.
Ugyan, hagyjuk már, hogy a fiúkat nem tanítják meg otthon fõzni. Engem sem tanítottak meg, pedig lány vagyok. Rántottán kívül semmit nem fõztem otthon. És mégis, amikor különköltöztem, rögtön tudtam fõzni, még vadast, bonyolultabb kajákat is. Nagyon jó receptes oldalak vannak a neten.
Jesszus :) KI fog fõzni? Interneet, könnyû recept, megnéz, megcsinál. Takarítás? Bemutatnám a porszívónak. MOsás? 2 napig annyi szennyest terhel. Szóval téged basztat, ahelyett, hogy amig nem vagy otthon meglepne és vacsival meg tiszta lakással várna! Gratula!
Miert az a normalis, hogy a ferj dolgozik reggeltol estig eltartja a csaladot, a feleseg pedig vagy nem dolgozik vagy ha igen akkor is joval kevesebbet keres a ferjnel? Persze tudom, nem minden feleseg ilyen, de nem is minden ferj olyan mint te leirtad. Az megint mas, hogy ha az egyik feladatbol az egyik fel jobban kiveszi a reszet (csaladfenntartas) akkor a masik feladatbol meg a masik fel vegye ki jobban a reszet (hazimunka) aranyosan, igazsagosan.
Az a férfi, aki az asszonykája nélkül képes éhen halni, az meg is érdemli. Az nem is férfi, hanem egy oltári nagy alamuszi PAPUCS. és ha most, hirtelen menekülni kéne egy nagy atomkatasztrófda miatt, és csak egy lakatlan szigeten lennétek biztonságban, akkor mi lenne? ott aztán nincs gáztüzhely, meg konyha, meg anyám tyúkja, ott neki kéne vadászni vagy halászni nem ott is nyekeregni, hogy most akkor ö éhen fog halni. Mi az isten van az ilyen férfiakkal?? Az agyam eldobom.. :D Ha ne adj isten veled valami történik (és mondjuk anyucikája sincs már), akkor is éhen hal, vagy mi?? :D Persze oké, abban is van valami, hogy lehetett volna neked is tanítgatni öt pár dolgot megfözni, de 1. kötve hiszem, hogy nagy kedve/ érdeklödése lett volna, 2. nem csecsemö volt már akkor sem, mikor megismerkedtetek. Nem egy gyerekhez mentél feleségül, akit tanítgatni kell, mint az anyja
Ahogy mondani szokás: aki olvasni tud, az fõzni is tud! Ha én nõ létemre egyedül kitapétázok és kifestek egy egész lakást, bútorhuzogatással együtt, akkor a férjem se legyen olyan kis szerencsétlen, hogy éhen haljon nélkülem. Amúgy szerintem ez olyan lehet a férjednél, mint amikor valaki jajj de nagyon fél az orvosnál. Ha megy vele valaki, akkor elõadja a hattyú halálát, ha egyedül van, akkor rögtön nem akar beájulni a vizsgálóasztal alá.
Nálunk szerencsére ilyen nincs. A párom (férfi, nyilván) tud és szeret is fõzni, és mos is magára, ha kell. Nem nagy feladat berakni a gépbe a ruhát és elindítani egy mosást. Fõzni meg megint csak akarat kérdése, nagy tudás nem kell hozzá, hiszen a neten minden recept aprólékosan le van írva :) Egyébként régen valóban az volt a szokás, hogy a nõ otthon van és ellátja a családot, míg a férfi dolgozik és eltartja õket. Nyilván ma már ez nincs így, mivel egy fizetés kb. csak a rezsire megy el... Én szeretem, ha egy férfi házias, és nem kell mindig kiszolgálnom. No meg két nap nem a világ, rendelhet is magának valami kaját, de ha azt nem akar, akkor szendviccsel is ki lehet bírni ennyi idõt. Vagy vannak gyorsfagyasztott ételek, ahhoz már tényleg nem kell diploma, hogy azt meg tudja csinálni magának..
Á, igen. 25 éves lány vagyok, és sajnálom, hogy nem vagyok egy-két évvel fiatalabb, mert szerintem a most húszas éveik elején lévõ fiúk lesznek azok, akik nem fogják kisasszonyosan a szájuk elé kapni a kezüket, ha fõzniük kell magukra, vagy a saját ingüket kell kivasalniuk.
Jó hülye nevelést kapott a férjed. Én 21éves srác vagyok de mindent megtudok csinálni, a sütik sütésén kívül mindent megtudok fõzni/sütni. Engem így neveltek. Ja és itt a koliban is a srácok 90%a tud mindent ugyanígy.
Ez egy baromság, mert egy férfi mindent meg tud csinálni, szerintem egy nõ is, de ebben már nem vagyok annyira biztos. Én kifejezetten szeretek fõzni, van egy csomó minden, amit a nõk nem tudnak úgy megcsinálni, mint egy pasi. Persze nem volt ez mindig így, elõször mindenkinek odaéghet bármi, lehet elhirtelenkedni a rántotthúst, de nem tökkelütött az ember, megtanulja, mind a férfi, mind a nõ. Az én volt nejem borzalmas dolgokat kotyvasztott eleinte, de megettem fapofával, szemem sem rebbent, aztán volt, hogy együtt fõztünk, a piacra is kikísértem, semmire nem tanítottam, magától is ellesett, mindent, sõt, hamarosan túl is tett rajtam és valóban, mikor gyesen volt, mindent Õ csinált, hiszen én korán mentem, késõn jöttem, mert rengeteget túlóráztam, hajtottam a pénzt, hiszen szükségünk volt rá. Szerintem ez egy kamu, ilyen pasi nincs, akár virslin, vagy pizzán is el tud lenni bármelyik pacák hónapokig, ha már lusta lecsót, vagy paprikás krumplit csinálni. Velem még az is elõfordul, hogy napokig nem is eszem, semmi fogyókúra, csak napközben elfelejtem, este meg túl fáradt vagyok, beszédülök az ágyba, fõleg, ha már napok óta nem, vagy alig aludtam. Idõnként kidobom, vagy a csöves markába nyomom az aszott tízórait, ha már megunom cipelni. Amikor éhes lenne az ember, akkor nincs rá idõ falatozni, máskor meg oda sem figyelek, leköt a meló. A nadrágszíjjat bárki beljebb húzhatja egy lyukkal, ha már lusta egy hamburgert rendelni, vagy sajtot reszelni a fõtt tésztára és rázuttyantani egy pohár tejfölt. Ha rákap, a férfiak igenis szeretnek fõzni és még sütni is. Legalább féltucat módon csinálom a hagymalevest, és gyakran elõfordul, hogy fantázia kajákat dobok össze, sült hal grillezett gombával, zöldséggel és ha én fõzök, minden tányér üres lesz a végére, nincs maradék, de mint már említettem, fakír is tudok lenni és szerintem minden férfi ilyen. Az is lehet, hogy alig várja már, hogy végre egyedül maradjon és hagymás szalonnás reggeli után kedvére sörözzön az ágyban elnyújtózva és a zokniját a csillárra dobja, ha kedve tartja és meglehet, hogy igazából már elõre kevesli a boldog két napocskát, már elõre szomorkodik, hogy milyen hamar vége lesz a szabadságnak, amikor a házisárkány egzecírozása nélkül azt tehet, amit csak akar, de azért ezt nem állítom, hiszen nem ismerem a körülményeket, de mint lehetõséget figyelmedbe ajánlom. :)
Tényleg nem túl igazságos. Egy felnõtt tudjon gondoskodni magáról, akkor is, ha férfi, akkor is, ha császár, és a fenéktörlésre is külön cselédje van.
A kérdező hozzászólása: A párom nem tudott szabadságot kérni, ezért megyek egyedül.
Lehet, hogy a te környezetedben ez a normális, de alapjában véve ott sem biztos, hogy így van, de ezt ültetik bele a köztudatba. Az lenne a normális, hogy megosszuk a házi, ház körüli munkát! Ebbe sok-sok dolog beletartozik. Más egy panelházban, más egy kertes házban. Ebben az elosztásban szerepet játszanak az általában nemre vonatkozó adottságok. Egy kertes házban nagyon sok olyan dolog van, amit egy nõ nem tud elvégezni, mert a fizikai adottságai kevésbé alkalmasak erre. Ha permetezni, ásni lapátolni kell, akkor az "férfimunka"! Ha villanyt kell szerelni, festeni kell a lakást, közben át-, oda-, vissza kell rendezni, az is "férfi munka". Ha kereket kell cserélni az autóban, ha kocsit kell mosni, gyertyát kell cserélni, az is "férfi" munka. Természetesen a panelban egészen másképp oszlik meg, de ott is két részre bontható. Itt folyamatosan olvasom, hogy miért nem mosnak, miért nem fõznek? Kihangsúlyoznám, hogy a konyhában csak akkor tartózkodom, ha ebédelek, süteményt sütök, de általában nem én készítem el magunknak az ebédet. Legfeljebb a palacsintát sütöm én meg. Míg elkészül, addig kint vagyok az udvart, a kertet rendezem, sosem vártam el, hogy a párom permetezzen, (... bár miért ne tudná megcsinálni, míg én elkészítem a marhapörköltet, hiszen ha bográcsban készül, úgy is én fõzök!) Míg kint vagyok, kiderül, hogy zárat kell cserélni, a szekrény a másik sarokban praktikusabb lenne, ezt sem õ csinálja, hanem én, mikor bejöttem. Ha folyamatosan csak mosnak, fõznek, takarítanak egy lakásban, akkor ezt kell kétfelé osztani! Míg a férj porszívózik, addig anyu arrébb huzigálja a berendezési tárgyakat, ha kell, leszereli a csillárt, stb. (fordítva is lehet, megegyezés szerint). Ezt már gyermekkorbon el lehet kezdeni, a fiúgyereknek nem kisautót veszek, hanem Barbi babát konyhakészlettel, a kislányoknak meg szerszámkészletet, csavarhúzót, meg összeszerelhetõ robotot! Ameddig fordítva csináljátok, ne várjátok, hogy én legyek virtuóz a konyhában! Igaz, világhírû nõi mesterszakács, mestercukrász egyre kevesebb van... Vagy amikor elvégeztem az elõbb felsoroltakat, utánam menjek be és fõzzek magamnak? ... vagy az egész családnak, ha már úgy is én fõzök. Közben bele is dobálhatom a mosógépbe a cuccokat...
én nem a férjemmel hanem a bátyámmal élek most anyagiak miatt.. egy balesett következtében most nem tudok semmi házimunkát csinálni jóformán mert el van törve a jobb karom. Boltba én megyek kifli stb tudok venni, a botlos segit elrakni egy kézbe hazahozom. ha fõzni kell valamit mondom hogy melyik edényt hazsnálja, a húst hogy pucolja meg stb. kisebb kajákat persze tud fõzni de a fõzést mindig anyu csinálta, vagy amikor nem lakott itthon a barátnõje/anyósa. Ha meg nincs kedve a "fõzõcskézéshez" akkor beugrik boltba és vesz mirelit pizzát, vagy valamelyik étterembõõl házhoz rendel.. A férjed is csak túl kényelmes szerintem, nem hiszem hogy alap dolgokat nem tud megcsinálni: tészta, rizs, sült hús... meg amugy is másnem fogja magát felmegy netre és googlez magának receptet, ahogy én szoktam :D
Sajnos sok helyen ez a normális. Mi is úgy költöztünk össze, hogy párom szerint ez a normális. Én megtanítottam neki, most már szó nélkül megcsinál bármit, és nem hal éhen a mocsokban ha nem vagyok vele pár napig. Amit most tehetsz: mosnia nem kell, felsepregetni fel tud, spegettit leirod neki hogy kell, ha elcseszi, max eszik két napig vajas kenyeret.
Mert sok ember fejében az van, hogy a férj hozza a pénzt a nö meg ellátja a háztartást. Ez addig rendben is van, amíg a feleség háztartásbeli. Attól kezdve, hogy ö is napi 8 órában dolgozik, a házamunkát is kettejüknek kell(ene) végezni. Egyszerüen elmégy, a férjed meg vagy éhen hal (ami elég valószínültlen), vagy feltalálja magát. A jövöben meg tisztáznám vele, hogy nemcsak neked kell ezt elvégezni és heti váltásban neki is kellene csinálnia.
"Te miért nem tanítottad meg rá?" Ez komoly???
Senki sem mondta, hogy ez a normális. Régebben ez volt a szokás általában. Persze családfüggõ. De gondolom eddig is ilyen volt a férjed és nem zavart. Szerintem ne aggódj, túl fogja élni:)
Tanítsd meg használni a mosógépet, nem olyan nagy munka, be tudja õ is rakni a ruhákat, meg ki tud teregetni. Takarítani biztos tud, csak nem akar. A fõzés meg tényleg olyan, hogy vannak emberek, akiknek valami bõdületesen nincs hozzá érzékük, még az alap dolgokhoz sem. Még nõt is ismerek ilyet, de a férjem is képes egy bundás kenyeret is elrontani. Úgyhogy én is, ha nem vagyok itthon egy-két napig, akkor fõzök neki egy nagyobb adag kaját, amivel elvan. Viszont õ elmosogat, feltakarít, meg minden egyebet megcsinál a fõzésen kívül, ha kell.
Mióta vagytok házasok? Te miért nem tanítottad meg rá?? Azért 1 év házasság alatt már ráveheted volna, hogy takarítson, hogyan kapcsolja be a mosógépet, és hogy kell egy tojásrántottát elkészíteni.
A kérdező hozzászólása: Egy szóval sem mondtam, hogy 2 naponta kell takarítani. Bárcsak kamu lenne, akkor még élne az illetõ, akinek a temetésére megyek! :(
Ohh ez a kamu kérdés. Biztos 2 napos hiány miatt a férjed a mosással meg a takarítással van. Hol éltek, disznóólban, h két naponta kell?
A kérdező hozzászólása: Eszembe sem jutott, hogy nem tud fõzni. Mindig én érek haza korábban, és nekiállok fõzni. Besegít, ha itthon van..zöldséget pucol, húst összevág stb. Mosogatni tud :) A mosógépet is 100x látta, hogy kell használni... (belerakod a ruhákat, bele a mosógélt és az öblítõt, és megnyomsz 2 gombot - egyik a bekapcsoló gomb, másik indítja a programot)
Nekem ez normális, nem hülye felfogás, én is azt láttam otthon, hogy a nõ dolga ez, a férfié meg más. Nálunk is én vásárolok, sütök, fõzök, mosok, vasalok, cserébe nem metszem a szõlõt, nem nyírok füvet, nem én mosom a kocsit. Nyilván, ha beteg vagyok (17 év alatt egyszer már elõfordult, hogy két napig nem tudtam felkelni), a férjem megoldja, de alapvetõen én nem várom el tõle ezeket. De nem mondom, hogy csak ez a normális, és jaj, ne fõzzön egy férfi, . Az a normális, ami egy család minden tagjának megfelel, és mûködõképes. Hogy más mit csinál, nem érdekel.
1. Az én férjem kiválóan tudja mindegyiket. 2. Valamiért mégse az enyémhez mentél hozzá, hanem a tiedhez. Ne feledd, hogy miért, és akkor nem borít ki ilyen hülyeségekkel. Az én véleményem az, hogy az ember férjének nem abban a 2 napban kell fõznie, takarítania és mosnia, amikor a feleség temetésre (vagy bárhova máshova megy). 2 nap alatt SEMMI nem történik, nem kell takarítani, nem kell mosni, és simán lehet szendvicset enni. Az viszont elvárható, hogy ha a nõ is ugyanolyan 8 órában dolgozik, mint a férfi, az otthoni munka folyamatosan meg legyen osztva.
Az igazság az, hogy a férfiak is szeretnek túldramatizálni dolgokat..:) Nálunk is én veszek ki nagyobb részt a házimunkából, de ennek ellenére, ha én nem csinálnám meg, akkor a párom is megtudja/megtudná, szokott segíteni is. De ahogyan észrevettem, õ is képes túlbonyolítani dolgokat, s mivel az a megszokott, hogy az Anya, a Nõ a családösszetartó, aki megoldja a családi gondokat (érzelmi), és gondoskodik mindenkirõl, hajlamosak bepánikolni, ha pár napra "magukra maradnak". :D Hidd el, meg tudja minden férfi oldani ezeket a dolgokat..az én võlegényem mielõtt megismerkedtünk hajlamos volt 1 hétig rántottán és kolbászon élni, mert mást nem tudott vagy akart csinálni magának, "mert macerás." Aztán mikor összeköltöztünk, meg elõtte együtt fõztünk, akkor rájött, hogy nem nagy kunszt. Az anyja pedig az öccsét aki még velük él, a mai napig pátyolgatja, mos rá, takarítja a szobáját, kiszolgálja, így hát persze, hogy kicsit életképtelen. De ha rászolrulna, meg tudná oldalni, másnem menne az önsajnálat..amit épp a férjed is tesz. Nem olyan szerencsétlenek õk mint ahogyan néha beállítják magukat...:D :) )
Nem olvastam végig a vàlaszokat, de ha én utazok, akkor elõre megfõzök és beteszem a mélyhütõbe.Egyébként az én férjem mindent tud, sok mindenre megtanitottam, ha elfelejti, akkor ujra mutatom neki.A másik pedig, hogy kollégiumban lakott és mindent csinált ott is.
Nálunk is én csinálom a házimunkát és a fõzést. De! Mindent õ is meg tud csinálni. Tud mosni, takarítani, és össze is tud dobni néhány ételt. Azért csinálom én, mert õ többet dolgozik. De ha nem vagyok otthon, vagy ha beteg vagyok és nem tudom megcsinálni, akkor gond nélkül megcsinálja õ. Szerintem neki ciki is lenne, ha ennyire önállótlan lenne, hogy ilyen alap dolgokat nem képes megoldani.
Ha csak ketten vagytok, két nap alatt sem vásárolni, sem mosni, sem takarítani nem kell, ha egyébként normál háztartást viszel. Ehet a menzán, anyósnál, ehet hideget vagy esetleg fõzöl neki elõre, amit megmelegít. Azt mondod, mosogatni tud, tehát nem lehet semmi gond.
Nem tudnék férfiként tekinteni valakire, aki nem tudja magát ellátni. Elvégre ez a felnõttlét definíciója. Egyedül élek, lány vagyok, elõzõ héten centri közben a mosógép úgy kattogott, mint az õrült. Leállítottam, kipakoltam, minden ruha csurom víz, elõkaptam a mosógép használatiját, és benne volt, hogy a szûrõt idõközönként tisztítani kell. Életemben nem hallottam ilyet, de követtem az utasítást, leeresztettem a vizet, kiszedtem a szûrõbõl a cérnagomolyagokat, visszaraktam, és olyan volt, mint új korában. Ez nem nagy dolog, nyilván sokan tudnak errõl, de én még életemben nem láttam senkit mosógépet szerelni - a férjed nyilván látott már serpenyõt, lábast, nyers húst.
Nálatok nem szokás megosztani a házimunkát? Nálunk a kezdetektõl megvolt a feladata mindenkinek. Barátom fõz, felmos, porszívózik. Én mosok, teregetek, takarítok. Ha valakinek épp a másik dolgához van kedve, hát felcseréljük. Ezen mit nem lehet megbeszélni? Ezért lenne szükség arra, hogy mindenki egy kicsit egyeüdl éljen házasság elõtt, akkro emgtanulná magát ellátni.
tudod, nekem inkább veled van bajom. Ehet az anyósnál vagy eszik szendvicset? HA tudod, hogy ilyen életképtelen, ugyan, mibe került volna hétvégén többet fõzni és lefagyasztani egy-egy adagot neki erre a két napra? Ha lenne gyereketek, akkor is lerendeznéd azzal, hogy eszik szendvicset? nem mondom egy szóval sem, hogy kötelességed lenne gondoskodni róla, félre ne érts, de nekem elképzelhetetlen, hogy ha ilyen férjem van, mint a tiéd, azzal rendezzem le, hogy egyen szendvicset. :(
A kérdező hozzászólása: 12# Igazad van, nem azért mentem hozzá, mert kíválóan vezeti a háztartást. De ha nem is tud fõzni, miért kell 2 nap miatt kétségbe esni? Ehet az anyósnál, vagy eszik szendvicset...
És te miért nem tanítottad meg a pici férjedet mikor összeköltöztetek?

Ha a férjednek lenne egy szintén férjes asszony barátja, akivel vagy sms-eznek vagy e-maileznek, mit szólnál?

(A levelek kedvesek, talán kicsit flörtölõsek, de ezen felül semmi nincs köztük, ez biztos)

Legjobb válasz: A helyedben otthagynám a férjem, mert nem bízom benne. Nem értem az ilyen kapcsolatokat. Remélem azért segíthettem. :) 17/f

A helyedben otthagynám a férjem, mert nem bízom benne. Nem értem az ilyen kapcsolatokat. Remélem azért segíthettem. :) 17/f
Ha nekem férjem lenne nem ítélnék el senkit! 37F
Ha nincs köztük semmi, akkor hadd szórakozzon.
A bnõmnek vannak néha ilyen megnyilvánulásai, amit jobb még az elején leépíteni. Én a helyedben elkezdenék vkivel ugyanígy írogatni, sztem olyan hamar abbahagyná a férjed, hogy öröm lenne nézni :D
Egy kapcsolat alapja a bizalom. Egyáltalán honnan tudod, milyen üzeneteket váltanak?
Aki házas, annak meg kell szakítania a barátságait az ellenkezõ nemmel? -.- Ennyire nem bíztok saját magatokban?? Nekem nem is egy férfibarátom van, akikkel semmi nincs az égvilágon a barátságon kívül, a férjem mégsem féltékeny, tudja pontosan, hogy hûséges vagyok hozzá.
Imádom, hogy sokan úgy fogják fel a házasságot, hogy a "boldogító igen" után már csak a szûk család, a kis feleség/férj és a bezárt szoba létezik. Kérdezõ.. Neked nincsenek barátaid? Nekem szinte csak férfi barátaim vannak, de a férjem sose látott bele többet a dologba, mint ami. Fel kell nõni egy kapcsolathoz.

A szüleim nevemre irattak egy lakást 16 éves koromban 1/1-ben, 7 éve férjnél vagyok, van 600000 ft hitelünk a férjem az adós én a társ jelzáloghitel, 2 gyerekünk van. Válás uán kié a ház, mennyit fizetek a férjemnek vagy, h működik ez?

Legjobb válasz: Amit a házasság elött kaptál, az a tied, ami utánna van, az közös. Tehát aház a tied, de az idöközben törlesztett kölcsön értéke (értéknövekedés) felezödik, meg a tartozás hátralevö része is.

Amit a házasság elött kaptál, az a tied, ami utánna van, az közös. Tehát aház a tied, de az idöközben törlesztett kölcsön értéke (értéknövekedés) felezödik, meg a tartozás hátralevö része is.
Tudni kell, hogy amikor a szüleid megvették neked a házat, mennyi volt az alapterülete.Mert ha a házasság alatt bõvítettétek akkor abból már jár a férjnek is.PL: A ház amit kaptál 50nm-es.Ez a válóper után a tied marad, mert házasság elõtt szerzett vagyonról van szó.De ha jelenleg a ház 100nm-es lett, akkor a férjednek járna az bõvített 50nm-nek a fele..Remélem érted mit akarok mondani..A házasság alatt szerzett ingó vagyon, és tartozás viszont közös vagyonnak számít...
Nálunk ugyan ez volt. Válás elõtt mindennek a felét akarta. Az ügyvéd felvilágosította, hogy csak annak a fele jár amit közösen vállaltunk. Persze utána fenyegetõzött, hogy addig nem költözik el, amig a lakás felét nem adom oda neki pénzben, de nem ilyedtem meg és én is visszavágtam, hogy rendõrökkel fogom kilakoltatni. De erre végül nem került sor.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Hasznos volt, valahogy sejtettem, h így van, de a férjem nagyon biztos magában! Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: A válszadómtól kérdezem: nektek van gyerek? Aztán késõbb simán elváltatok és elköltözött a férjed? Remélem nálunk is sima lesz bár válni nem akar.

Lelépett a férjem, van egy kislányunk, most vagyok 5 hónapos terhes és van közös ház. Mit tegyek?

Tegnap éjszaka lelépett a férjem, egyik gyereke se érdekli, (ennek azért örülök, mert nem adnám ?ket), viszont fél éve vettünk egy családi házat, eddig (5 éven keresztül) a szüleimnél laktunk havi 30000-ért, és ebbe a rezsi, a kaja meg minden benne volt. A házat csak úgy tudtuk megvenni, h Anyukám hitelt vett fel, h kitörlessze a férjem hiteleit, mert azzal ugye tele volt, csak semmi nem látszott bel?le, mert elszórta. A szüleim csinálták meg a házat saját zsebb?l,és saját kezüleg, minden bútort ?k adtak, s?t kaptunk havi 10000 Ft-ot és egy nagy bevásárlást.

Legjobb válasz: Persze, hogy van! Mielõbb keress egy jó ügyvédet!!!

Persze, hogy van! Mielõbb keress egy jó ügyvédet!!!
Bocs, hogy ezt mondom, de ezzel az emberrel nem kellett volna belevágni ebbe, így sajnos a szüleid munkája fog elúszni, és egy olyan alak részesül belõle, aki egy gombostût nem tett odébb. Necces a dolog, mindenképp kérd ki ügyvéd tanácsát, de õ onnan nem tehet ki. Egy jó tanács: Herét nem veszünk a nyakunkba! (minden nõnek mondom)
Mit tegyel? Azonnal add be a valast, es majd a birosagon mindent megkapsz ami neked jar. Attol ne feljel hogy azert nem kapnal semmit se mivel csak gyesen vagy. Add be a valast holnap, menjel be a birosagra! Tul sok volt neki a problema, es megfutamodott, nem birta a gondokat. Persze, neked birnod kell. Neki kell eltakarodnia a hazbol, nem neked. Holnap birosagra menjel be!
Persze hogy van, igaz hogy a fele csak a tied. Az egész viszont nem az övé, ha válás lesz belõle, akkor esetleg lemondhat a ház felérõl, annak fejében hogy így nem kell gyerektartást fizetni (az én szüleimnél is így volt). De elöször is nyugodj meg minden rendben lesz. Majd írj hogy mi történt.
Szemét élõsködõ ember, ne haragudj, hogy ezt mondom. A válásnál lesz vagyonmegosztás is, az ügyvéd segíteni fog neked, mert van olyan vagyon, ami különvagyonnak számít, ha esetleg azt betudod bizonyítani, hogy anyukádék csináltak, vettek, fizettek sok mindent, esetleg van számlátok a lakásfelújításból, ami esetleg anyukádék nevén van vagy a hitelt ami szintén anyukád nevén van, azt is fel tudjátok mutatni. Õ mennyit keres? Van munkahelye? Jó hogy elment, de végleges ez nála, tehát a visszatérés szándéka nélkül ment el? Mindenesetre semmiképpen ne egyezz bele a közös felügyeletbe a gyerekek gondozásában váláskor. Legyél erõs és kitartó, ne hagyd magad, és a házat se. Ne engedd eladatni, mert az a tietek a gyerekekkel. Sok kitartást és erõt kívánok!!!
Eloszor is!Soha ne menj ki onszantadbol a hazbol, mert akkor neki adsz nagyobb eselyt.Soha nemtud kitenni onnan titeket, semmilyen indokkal!Ugyved es valas!Szerintem sok eselyed van megkapni mindent!Vigyazz a hivatalos papirokra nehogy megkaparintsa vhogy de egy jo ugyveddel megtudsz szerezni mindent!!!Sok sikert!!!
Vagyon-megosztási per során tudjátok bizonyítani, hogy a szüleid fizettek mindent. De hosszadalmas és nagyon költséges lesz! nagy esélyed van rá hogy megtartsd, de sok türelem és kitartás kell hozzá. hogy ezt végigcsináld!
Szia! Nem tudom, mit vártál a férjedtõl, ez a kapcsolat attól kezdve volt halálra ítélve, ahogy a szüleidhez költöztetek! Neked sem ment volna, ha az õ szüleihez költöztök. Ez így van kitalálva...nem megy együtt!
Szia! Offolok. Sikerült megoldani a dolgokat? Mi történt Veled azóta? Ha nem titok, megírnád? Kíváncsi vagyok, mit csinált a férjed. És hogy mi lett az életeddel.

Már 2 hónapja nem szedek fogamzásgátlót. Kb 10-11 napja voltam együtt a férjemmel. Volt egy olyan női megérzésem, hogy terhes vagyok, de ma vettem egy tesztet és az negatív volt. Lehet, hogy a hormonszintem nem elég magas még? Vagy csak bebeszélem?

Legjobb válasz: hát elvileg 3hónapnak kéne eltelni, hogy terherbe essél a fogamzásgátló abbahagyása után.de ha nagyon szeretnéd tudni, akkor az együtt lét után 21.napon vegyél terhességi tesztet, mivel akkor mutatható ki hogy az vagy e!

hát elvileg 3hónapnak kéne eltelni, hogy terherbe essél a fogamzásgátló abbahagyása után.de ha nagyon szeretnéd tudni, akkor az együtt lét után 21.napon vegyél terhességi tesztet, mivel akkor mutatható ki hogy az vagy e!
Fogamzásgátlója válogatja, hogy mennyi idõnek kell eltelnie az abbahagyása után ahhoz, hogy bátran bevállalhassatok egy kicsit. Én 6 évig szedtem. Az abbahagyása után, még abban a hónapban terhes lettem, és ezt nem találta problémának az orvos. Ami a teszetet illeti, nekem csak az 5. héten mutatott poz. eredményt.
Én is hasonló helyzetben vagyok a fogamzásgátlóval kapcsolatban. Melyiket szedted?
Az elsõ terhességem elõtt Tri Regolt szedtem 9 évig. 1 év kellett hogy terhes legyek. A második terhességem elõtt Yadine-t szedtem 5 évig, 9 hónap kellett hogy terhes legyek.Most 36 hetes kismama vagyok.

A férjem szeretne egy második gyereket, de nem tudom elhatározni magam. Minden férfi arra vágyik, hogy legyen egy fia is?

Van egy tündéri hatéves lányunk.A férjem egyre többször pedzegeti,hogy kéne tesó.Mindig nagy családra vágytam,de annyi nehézséggel kellett megküzdenem a lányunkkal,hogy nem merek belevágni.Nagy önzőség,tudom,de félek,hogy gond lesz a kicsivel.Az első gyerekünknél évekig az lebegett a fejünk fölött,hogy autista,meg viselkedési zavarai vannak,de a sok fejlesztés hatására nagyon szépen javult,és kiderült,hogy egy nagyon késő érő típus. A férjem családjában nagyon gyakori különböző neurológiai probléma,ezek után csodálom,hogy egészséges a lányunk.Az autizmust nem tudják szűrni,félek,hogy az lenne. Sajnálom a férjemet,hogy szerintem nem lesz fia,legalábbis tőlem nem.Félek,hogy örök tüske lesz a szívében.

Legjobb válasz: És ha nem is fiú lenne a második baba,akkor harmadikra igy vágyna? (dédnagypapán vágyott nagyon fiúra, 9 lányuk lett végül)

És ha nem is fiú lenne a második baba, akkor harmadikra igy vágyna? (dédnagypapán vágyott nagyon fiúra, 9 lányuk lett végül)
Én megértelek téged, hasonló cipõben járok. Én úgy döntöttem, hogy amíg nem érzek magamba elég erõt, és teljes elhatározást, addig nem szülök még egy babát. Ha a férjem emiatt elhagyna, az hatalmas veszteség lenne, de az én életem, és az én félelmeim pont olyan fontosak a házasságunkban úgy gondolom, mint az õ vágyai. Beszéljétek át, mond el neki, hogy még nem állsz rá készen.
A kérdező hozzászólása: Szerintem igen.:) Így lenne csak nagy a család..:) Nekem mindegy lenne, hogy milyen nemû, csak tudnám, hogy van egy tesója a világban, ha mi már nem leszünk.
A kérdező hozzászólása: Nem türelmetlen, nem erõszakos. De tudjuk, hogy csak nõ a korkülönbség, míg nem határozom el magam.Lehet, mire készen állok egyszerre lesz gyerekem és unokám...:) Keresek egy genetikust és egy pszichológust.
Megértem a kétségeidet. Nekem az 5 éves fiam sajátos nevelési igényû, de most már egész jó. Belevágtunk a tesó dologba, miután kiderült, hogy ez abszolút véletlen dolog, semmi köze a "hozott anyagnak".Kislányunk makk egészséges, lassan két éves. És nem minden férfi arra vágyódik, hogy fia legyen. Elsõ alkalommal a párom inkább a lánynak szurkolt.

A kislányom 4 éves lesz augusztusba, és már szeretném ha lenne neki tesója, de a férjemnek már egy éve mondogatom, de nem akar, vagy mindig elhalasztja, hogy majd később, évek múlva. Mi lehet a gond? Kicsit kétségbe estem!

Legjobb válasz: Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.

Ne erõltesd a témát annál rosszabb. Néha néha emlísd fel de ne legyél erõszakos. Talán õ még nem áll készen egy másik babára. Adj neki még egy kis idõt.
A kérdező hozzászólása: De nem akarom hogy nagy legyen a korkülönbség!
Nálunk 4 és 5 év van a gyerekeink között. Nálunk pont a férjem akarta, hogy az elsõ és a második között kevesebb legyen csak két év, én voltam aki halogattam. Nem azért mert nem szerettem volna, mindig három gyerekrõl álmodoztam, csak én ennyi korkülönbséggel tudok normálisan velük lenni, ahogy szeretném. Lehet a férjedben is valami ilyesmi motoszkál. Mindkettõtöknek meg kell érni a dologra. A második és a harmadik között már õ sem akart kisebb korkülönbséget mert látta, hogy ahogy csináltuk tényleg jó. Míg az öccsén akiknél 1, 5 év a korkülönbség mindig egyszerre akartak csüngni a gyerekek, nem tudott velük elmenni soha csak egygyerekes programra. Persze nem azt mondom hogy a kiskorkülönbség mindig rossz, csak nálunk szerencsére eléggé megrémítette a férjemet az öccse tapasztalata ahhoz, hogy ne duruzsoljon mindig a fülembe:)
Nekem is 4 éves lesz a lányom augusztusban neki sincs testvére.Ilyen munkanélküliségben meg szegénységben érthetõ ha nem akar még egy gyereket vállalni. Elég nagy felelõsség egy gyermek is.
Az erõltetés tényleg nem jó, párom is már ideges volt ha csak szóba krült. Aztán megegyeztünk, hogy én nem nyaggatom többet, de ennyi vagy annyi idõ után mindenképpen legyen tesó (nálunk egy év volt). Belement és lett is, három év van köztük. Én kevesebbet szerettem volna, õ többet, de kompromisszumot kötöttünk. Ha rajta múlt volna még egy se lenne :-) Próbáljatok megeggyezni.
Elhiszem hogy nem akarsz nagy korkülömbséget de öt hat év még nem olyan nagy. S az erõltetéssel csak jobban elriasztod. Finoman és kíméletesen feszegesd a témát.

Az iszlám tanitásai szerint aki hűtlen a férjéhez joga van a férjnek vagy a családnak egy nőt megölni, kivégezni vagy bármi ami szenvedést okoz a nőnek? És mi a helyzet a férfiakkal?

Láttam pár videot hogy egy nőt ütöttek kövekkel és addig rugdosták mig bele nem halt,ezek szerint 'becsületbeli ügy'és megölhetnek bárkit Isten nevében.Bezzeg még nem láttam olyan videot ahol a férfival is ezt csinálták egyébként meg aki vallásos az tudja hogy ölni nagyon nagy bűn és isten nevében bíráskodni. Nagyon lesulytó hogy ezek mennyire barbár emberek.

Legjobb válasz: Tessék végre elolvasni egy eredeti koránt, és aztán papolni a kivégzésekrõl. Fanatikus imámok vezette egyszerû emberek persze hogy rávehetõk bármire, különösen, ha hosszú ideje e törvények szerint éltek. Ezen semmi meglepõdni való nincs. Nálunk most éppen szintén néphülyítés folyik, és nálunk is rengetegen benyalják a legkézenfekvõbb hazugságokat is. Ha valami fanatikus õrült nálunk kezdene hasonlókat hirdetni (mondjuk más témában), nem sok idõ múlva nálunk is végig lehetne nézni ilyesmit. Az emberi butaság végtelen.

Az Iszlámnak egyszerûen más az értékrendje, mint az európai kultúrkörnek, innnen lehet maradinak tûnik, de a nõkkel kapcsolatban csak annyit, hogy sokkal több nõ veszi fel a vallást (tehát tér át) mint férfi, szóval nem hiszem, hogy egy az iszlám -normális, és nem fanatikusabb- irányzata szerint élõ nõ anyyira hátrányosan érezné magát köztünk. Egyszerû példa, hogy egy nyugati szemében borzasztó, hogy a nõ mindenét eltakarja, míg egy muszlim nõ szemében pont az a borrzasztó, ha egy nõnek mindene kinnt van, és minden férfi a szemét legelteti rajta, De férfinak nincs joga dönteni csak vallási bíróságnak, de egy prófétai hagyomány szerint 3 biróból 2 a pokolba jut ezért az ilyen pereket akár 10 évig is képesek tárgyalni, valóban van, hogy elõfordulnak becsület gyilkosságok és ehhez hasonló dolgok, de ezeknek nincs alapja a sariaban. Ahhoz, hogy valakit el llehessen ítélni házasságtörésért az kell, hogy 4 nagyon szavahihetõ tanú lássa az aktust magát, és még ezen felül is vannak buktatók, amik felmenthetik, a bûnöst. Halál még a gyikosságért, (igen ezért is az jár, tehát az téves, hogy ölni szabad) a hitehagyásért (ez szintén nagyon bonyolult, hogy kit lehet ezért halálra ítélni, de itt is csak egy lehetõség, nem muszáj) és néhány iskola szerint a homoszexuális aktus is büntethetõ így, itt is szintén a tanúk kellenek hozzá minimum. Másért nem lehet halálbüntetést kiszabni, mert az gyikosságnak számít, Allah pedig azt is hamarabb bocsájtja meg ha valaki, lerombolja a legszentebb helyet a Kábát, mint ha egy embert metgölne, vagyis az, hogy Iránban hetente vannak kivégzések, az nem jelenti, azt, hogy Allah megengedte volna ezt nekünk. De Allah jutalmazzon, azért mert a tudást keresed, mert amit keresel azt õ szereti.
Tessék végre elolvasni egy eredeti koránt, és aztán papolni a kivégzésekrõl. Fanatikus imámok vezette egyszerû emberek persze hogy rávehetõk bármire, különösen, ha hosszú ideje e törvények szerint éltek. Ezen semmi meglepõdni való nincs. Nálunk most éppen szintén néphülyítés folyik, és nálunk is rengetegen benyalják a legkézenfekvõbb hazugságokat is. Ha valami fanatikus õrült nálunk kezdene hasonlókat hirdetni (mondjuk más témában), nem sok idõ múlva nálunk is végig lehetne nézni ilyesmit. Az emberi butaság végtelen.
Igen, az iszlám hiába mondja, hogy csak a szerepkörükben különböznek, mégis sokkal több a joga a férfinak, mint a nõnek. Mintha a nõ sose válna nagykorúvá. Ha az apa megerõszakolja a lányát, és utána a lányt korbácsolják meg házasságon kívüli szex miatt, akkor azzal a közösséggel és kultúrával nagy gondok vannak. Az apa megúszta, automatikusan felmentik a férfit a hasonló ügyekben, és csak a nõvel foglalkoznak, mert biztos kihívta maga ellen a férfit, aki képtelen volt ellenállni neki.
Az iszlám egy más körülménye között élõ nép között keletkezett, ezért a férfi nõ kapcsolat más (lásd: hárem létezik, ebben nõk vannak a férfi számára, az ellentéte, ahol férfiak vannak a nõ számára, nem létezik). De a koránban nincs szó kivégzésrõl, csak büntetésrõl (mint a bibliában). A kivégzést fanatikus imámok (papok) tették bele és terjesztik.
Nõ esetlén a 4 tanú a felmentéshez kell, különben megkövezik.
Az iszlám kb. olyan, mint a kereszténység volt 500 éve. És igen - a férfinak van sokkal több joga benne. Férfi akkor kaphat ott komoly büntetést, ha más férfi tulajdonát (pl. a háremét) rongálja.
A kommunizmussal nem az volt a baj, hogy torzult, hanem az, hogy elvileg volt mûködésképtelen. Ellentmondott a természet törvényeinek. De valóban csábító volt a keletkezésénél elnyomott népek szemében. Csak még annyit, ami hibás volt benne, tévesen tulajdonítják Marxnak. A korán pedig az említett szempontból azonos a bibliával (sõt, lévén késõbbi, még fejlettebb is). A különbség a keletkezésükben közremûködõk habitusában keresendõ. Meglehetõsen eltérõ életformájú népek voltak.
Nagyon szép eszme volt a kommunizmus is, kár, hogy a gyakorlatban ennyire eltorzult. Az iszlám kultúra egy régebbi, akkoriban fejlett állapotot betonozott be vallási törvényekkel, ezért nem tud fejlõdni, és megrekedt azon a szinten.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem a vallással van bajom hanem az amit làttam sokkoló volt amikor kivégeztek egy nõt többen körbe àlltàk ès rugdostàk vertèk a szerencsètlent meg nagy kövekkel fejbe dobtàk barbàr módra addig meg kínhalâlt nem halált, akàr melyik vallàsúak is, nincs joga senkinek megölni bàrkit hacsak nem önvédelembõl teszi az ember, amúgy aki mèlyen vallàsos az tudhatnà h mekkora bûn embert õlni vagy fàjdalmat okozni màsoknak!!
Én keresztényként nem tartom barbár vallásnak az iszlámot. Õk egy teljesen más kultúrkör részei, ez persze nem adna okot arra, hogy ölni lehet. Viszont amennyire kívülállóként ismerem az iszlám tanítását, nem tartom erõszakosnak. Meg az iszlám sem egységes, mint ahogy a kereszténység sem. Meredek lenne azt állítani, hogy akkor minden muszlim megkövezi a házasságtörõ nõket. A keresztények között is vannak olyan kisebb csoportok, akik azt mondják, hogy szabad a halálbüntetés. Viszont a többség szerint és szerintem is Jézus nem ezt tanította. Én sajnálattal hallom az ilyen erõszakos eseményeket, viszont szerintem ez most valahol fel van fújva. Most divat lett szidni az arabokat, a muszlimokat. Szerintem viszont sok esetben kirívó esetek alapján általánosítunk a többségre.
Az iszlám vallás és kultúra teljesen más, mint a miénk. Ott a vallás az elsõ a fontossági sorrendben, és a vallási törvények be nem tartása igen súlyos büntetést von maga után. Egyébként férfit is kivégezhetnek, ha férjes asszonyt csábít el. Na meg vele együtt az asszonyt is. Ez már csak így megy náluk.
Honnan halljatok ti Majaristani testverek ezt a sok marhasagot a megkovezesrol es hasonlo Fred Flintstone kora beli otletekrol ? Egesz eletemben egyszer nem lattam vagy hallottam "megkovezest", es Iranban lakok szuletenapom ota Udv a tavolbol Ali Reza جمهوری اسلامی ایران
Igen!
A mi családunkban van, aki ezt az életformát választotta. Igaz õk már a gyerekek elõtt is sokat költözködtek. A gyerekek 10 évesek, már 3 országban éltek, de szinte a világ összes táján jártak, "nyaraltak". Nincs semmi problémájuk. Sõt nagyon barátságos, nyitott gyerekek.
Én is vállalnék. Sok új barátja lesz, tágul a világképe, egy csomó kultúrát megismerhet, és biztosan nem lesz gondja a beilleszkedéssel, akárhova is megy. Biztosan van hátránya is, a család, nagyszülõk hiánya, de sok elõnnyel is járhat. Emiatt biztosan nem mondanék le a gyerekrõl. Ha visszagondolok, nekem már nincsenek gyerekkori barátaim, akik vannak, azokat az egyetemrõl ismerem. A korábbi barátokkal nem tartom a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: De az ilyen élet egy gyereknek mennyire kellemetlen? Az egyik országban elkezd oviba járni, aztán a sulit már máshol kezdi, majd ha jön az újabb költözés, akkor meg ismét egy másik suli, más barátok. Be lehet ezt vállalni?
Vállalnék :) A legcsodálatosabb dolog a világon szülõnek lenni.A gyerekek megszokják azt az életet, amit te mutatsz nekik, nekik ez lesz a természetes, aztán ha már ennyire messzire tekintünk, ha elvégzik az iskolát és letelepednek valahol, saját családdal, már tök mindegy lesz, nem?Aztán nagyszülõ lehetsz stb :) ))) De ha belegondolsz melyik munkahely tart a nyugdíjas korodig?Szóval ki tudja tényleg úgy nõ-e fel?Meddig tart ez a munka...elméleti kérdésere ez az elméleti válaszom :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!