Találatok a következő kifejezésre: A férjemmel tavaly (17 db)

Adójóváírás? A férjem tavaly januártól áprilisig munkanélkülin volt, utána elhelyezkedett egy cégnél. Ma küldtek neki egy papírt a munkaügyisek.

A kérdésem: Van benne egy olyan hogy "Adójóváírás jogosultsága 4hónap és összege 34202Ft",illetve "figyelembe vett adókedvezmények összesen: 34202Ft". Ezt a 34202Ft-ot tudja visszaigényelni? Év közben nem kérte az adójóváírást és a családi adókedvezményt sem.

Legjobb válasz: Nem, a munkaügy ezzel az adójóváírással számolt.

Nem, a munkaügy ezzel az adójóváírással számolt.
A kérdező hozzászólása: Ez mit jelent?
Azt jelenti, hogy ennyi (34202 Ft) adót nem vontak le a férjedtõl. Valószínûleg az ügyintézõ automatikusan azt ikszelte be, hogy kéri a férjed a z adójóváírást.

Tavaly gyeden voltam és én igényeltem a családi adókedvezményt. Most már gyest kapok akkor már a férjemnek kell igényelni -e? A tavalyi adójóváirást még vissza lehet idén igényelni?

Legjobb válasz: Igen, vissza lehet igényelni az adójóváírást az adóbevallásban, és igen, a férjed igényelje, mert a gyesnek nincs adója.

Igen, vissza lehet igényelni az adójóváírást az adóbevallásban, és igen, a férjed igényelje, mert a gyesnek nincs adója.
A kérdező hozzászólása: Oké!Köszönöm szépen!

A férjemmel már tavaly november óta nem védekezünk. Szeretnénk kisbabát, próbáljuk az együttlétünket a peteérés idején még aktívabbá tenni. Peteérés jelző teszt jelezte, hogy van peteérésem. Mit tegyünk? Elrontunk valamit?

Legjobb válasz: hát igazábol jól csináljátok. a kédés hogy tényleg van-e peteérésed? (a teszt azt muttatja ki hogy a tested elökészül rá (egy hormont termel) de lehet nincs ovuláció) meg hogy elég minöségi-e a férjed spermája. ahool nem lehet gyerek 40%-ban a férjjel van a bibi.

hát igazábol jól csináljátok. a kédés hogy tényleg van-e peteérésed? (a teszt azt muttatja ki hogy a tested elökészül rá (egy hormont termel) de lehet nincs ovuláció) meg hogy elég minöségi-e a férjed spermája. ahool nem lehet gyerek 40%-ban a férjjel van a bibi.
Nem rontottatok el semmit!! Szerintem te és a párod is keressetek fel szakorvost, mert néha valami aprócska problémán csúszik el a dolog és mindketten megnyugodnátok, mert tudnátok, hogy rajtatok aztán nem múlik semmi. Egészséges pároknál is elõfordul, hogy 1-1, 5 évig nem jön a baba, uh ne aggódj, legfeljebb csináltassatok néhány rutin vizsgálatot! És még valami!Ne azért sûrítsétek az együttléteket, mert pé-d van! Ha 2 naponta vagytok együtt, az is bõven jó lehet. Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a tanácsokat, kedvesek vagytok! :) Vége a menstruációmnak és utána felkeresek egy nõgyógyászt! Esetleg tudtok valakit ajánlani a XV. kerületi Rákos úti rendelõintézetben? Még egyszer köszönöm Nektek!Vacak
A kérdező hozzászólása: Ja és még valami!A rendszeres havi menstruáció utal arra, hogy volt peteérésem, csak nem termékenyült meg?
az nem, az tuti nem.Én hõmérõzöm, és nekem volt már egyszer-kétszer olyan hogy nem volt pé(hõgörbémen látszott)ésmégis rendesen idõben megjött

Tavaly karácsony óta próbálkozunk, eddig sajnos sikertelenül. Ma mennék dokihoz, nem gond ha tegnap együtt voltunk a férjemmel?

Mármint vizsgálat szempontjából kérdezem?

Legjobb válasz: Szia! Mi két és fél évig próbálkoztunk, sikertelenül. Állandóan vettem a terhességi teszteket, hátha... de mindig negatív lett. Meguntam, és soha többé nem vettem. Aztán tavaly augusztus végén gondoltam, elmegyek már egy nõgyógyászhoz, derüljön ki végre, hogy most egyáltalán lehet-e gyerekem, vagy mi a baj. Megvizsgált, és közölte: - Nincs Önnek semmi baja kedvesem... hiszen Ön 9 hetes terhes! Úgy sírtam, hogy alig bírtam lemászni a vizsgálóaágyról. Kisfiam most 8 hónapos. Majd mikor nem számítotok rá, akkor fogsz teherbe esni. Nyugodtan elmehetsz orvoshoz ma, vizsgálat szempontjából szerintem lényegtelen.

Szia! Mi két és fél évig próbálkoztunk, sikertelenül. Állandóan vettem a terhességi teszteket, hátha... de mindig negatív lett. Meguntam, és soha többé nem vettem. Aztán tavaly augusztus végén gondoltam, elmegyek már egy nõgyógyászhoz, derüljön ki végre, hogy most egyáltalán lehet-e gyerekem, vagy mi a baj. Megvizsgált, és közölte: - Nincs Önnek semmi baja kedvesem... hiszen Ön 9 hetes terhes! Úgy sírtam, hogy alig bírtam lemászni a vizsgálóaágyról. Kisfiam most 8 hónapos. Majd mikor nem számítotok rá, akkor fogsz teherbe esni. Nyugodtan elmehetsz orvoshoz ma, vizsgálat szempontjából szerintem lényegtelen.
Kedves 1. Válaszoló! Annyira elérzékenyültem, hogy még 1 könnycseppet is el kellett morzsolnom a szemem csücskében.. Igazán gratulálok! Tényleg egyre több élõ példát hallok, hogy ha majd "nem figyelünk oda" és már "nem akarjuk görcsösen" akkor fog kopogtatni a gólya.. Mi fél éve próbálkozunk, eddig hiába, de én is úgy érzem, amíg ezen a témán pörgök, nem lesz változás. Ha már lenyugodtam, és teljesen higgadtan viszonyulok majd a témához, akkor lesz esélyünk.. Mert minden újabb hónap csalódása ellenére mélyen hiszem, h hozzánk is elér 1x a CSODA! :-)
Jól zuhanyozz le, ha gondolod ki is öblítheted a hüvelyed, de vizsgálat szempontja´ból semmi gond.Menj nyugodtan.
Igen, azért mondom, majd ha nem számítassz rá, akkor fogsz teherbe esni. Talán nálad is úgy fog kiderülni, mint nálam. Ne aggódj, lesz majd baba! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló, elõsször is gratulálok a babóhoz!9 hetesen semmi terhességi tüneted nem volt?Közben megjött rendesen?Vagy mi volt?Bocs, ha túl személyes a kérdés.
ne aggodj, ez teljesen termeszetes. az orvos mar csak tisztaban van vele, hogyha nincs szex nincs baba sem. ugyhogy nyugi. csak furodj le elotte es kicsit oblitsd ki alul, de ne nagyon, nehogy kimosd az ertekes kiskatonat! remelem minden okes lesz veled. az elso valaszolo engem is meghatott! gratulalok!

Járna nekünk a családi adókedvezmény? Én GYES-en vagyok júliusig, a férjem egyéni vállalkozó, de tavaly május óta szünetelteti a vállalkozását.

A munkahelyemen azt mondták, nemigen jár egyikünknek sem, de azért adjam le a papírokat, hátha mégis. Ezt nem igazán értem, hogy én nem tudom, az egy dolog, de hogy ?k sem tudják egyértelm?en?

Legjobb válasz: Szia! A családi adókedvezmény SZJA adókedvezmény. Te a gyesedbõl nem fizetsz szja-t (csak nyugdíjjárulékot), így neked nem jár. A férjed, ha szünetelteti a vállalkozását, akkor gondolom nem fizet szja-t sem, így õ sem igényelheti. A pocaklakóra való tekintettel: ha elmúlt 91 napos akkor lehet igényelni, ha van mibõl. Ha akkor még gyest fogsz kapni, akkor megint csak nincs mibõl visszaigényelni a kedvezményt. Ha táppénzen lennél, akkor viszont lehetne igényelni. Szerintem érdemes mérlegelni, hogyan járnátok jobban. Visszamennél dolgozni (gyes lemondva), kivenni a szabikat, táppénz, tgyás, gyed. Számold ki, hogy mennyit kapnál (vagy ha nem tudod, írd meg, hogy mennyi a bejelentett béred, szabid, kiszámolom).

Szia! A családi adókedvezmény SZJA adókedvezmény. Te a gyesedbõl nem fizetsz szja-t (csak nyugdíjjárulékot), így neked nem jár. A férjed, ha szünetelteti a vállalkozását, akkor gondolom nem fizet szja-t sem, így õ sem igényelheti. A pocaklakóra való tekintettel: ha elmúlt 91 napos akkor lehet igényelni, ha van mibõl. Ha akkor még gyest fogsz kapni, akkor megint csak nincs mibõl visszaigényelni a kedvezményt. Ha táppénzen lennél, akkor viszont lehetne igényelni. Szerintem érdemes mérlegelni, hogyan járnátok jobban. Visszamennél dolgozni (gyes lemondva), kivenni a szabikat, táppénz, tgyás, gyed. Számold ki, hogy mennyit kapnál (vagy ha nem tudod, írd meg, hogy mennyi a bejelentett béred, szabid, kiszámolom).
Valóban nektek nincs adótok, igy nincs is mibõl igényleni semmit. Jelenleg. De én is azt javaslom, ha tényleg terhes vagy, akor menj vissza dolgozni, mondd le a gyest és vedd ki a szabadságokat, majd menj el táppénzre. És akkor már lesz is mibõl visszaigényelni az adót...
az szja bevallásotokban kell
SZJA bevallás 16. sorában kell feltüntetni azt az összeget, amelyet igénybe akartok venni. Ez alapján csökkenni fog az adókötelezettség, és az év közben levont adóelõlegek egy részét, vagy az egészét (attól függ, kinek mennyi volt az éves bruttó bére) visszakapjátok. Ilyen formán fog "visszaigénylõdni" ez az összeg.

Férjem tavaly karambolozott egy sráccal, aki a MÁV-nál volt biztositva. Mit tennétek?

A Srác nem ismerte el a hibát, Birósághoz fordult és vesztett.Jött egy határozat a MÁV biztositótól, hogy elismerik, tartoznak 400 ezer ft-al, majd jön. Ennek 1 éve. Hogy lehetne megsürgetni ?ket, jó lenne a pénz. Kérlek ne azt irjátok, hogy a MÁV biztositó megszünt, mert az igy nem igaz,van utódja.Jártatok már igy? Nincs valami szervezet, ami megsürgethetné Õket?

Legjobb válasz: végrehajtó megsürgeti õket ;) elõször ügyvédi felszólító levelet nekik, majd ha nem fizetnek, akkor fizetési meghagyást beadtok ellenük ;)...pszáfnél lehet panaszt tenni....ja és kamatostul követeljetek ill. a fizetési meghagyás költségét is terheljétek rájuk

végrehajtó megsürgeti õket ;) elõször ügyvédi felszólító levelet nekik, majd ha nem fizetnek, akkor fizetési meghagyást beadtok ellenük ;)...pszáfnél lehet panaszt tenni....ja és kamatostul követeljetek ill. a fizetési meghagyás költségét is terheljétek rájuk
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jól hangzik, de hogy kezdjük.Hol a végrehajtó, hogy lehet megbizni? Õ már tudni fogja mi a dolga? Õ viszi végig az egészet? Bocs, de még soha nem volt jogi problémánk.Köszönöm a válaszodat.
végrehajtó a bíróságon van, jogerõs bírósági ítélettel vagy jogerõre emelkedett fizetési meghagyással lehet hozzá menni szóval...elõbb ügyvédi felszólítás, és panasz a pszáfnek...ha nem használ, akkor fizetési meghagyás
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.
Sajnos a végrehajtás díját többnyire meg kell elõlegezni?
Tavaly már nem volt MÁV biztosító, akkor hogyan karambolozhatott vele?

Visszaigényelheti a férjem a családi kedvezményt, ha tavaly nem adtam le kérvényt. És ha most adom le akkor még elfogadják?

Ebben a kérdésben annyira butának érzem magam, bocs ha bugyutaságot kérdeztem. :)

Legjobb válasz: Kérdezd meg a bérszámfejtõdet, õ elmagyarázza!

Kérdezd meg a bérszámfejtõdet, õ elmagyarázza!
Mi is a mostani adóbevallásnál fogjuk igényelni, elvileg ennek is megvan a módja. Ha minden igaz, így egy összegben megkapod.
Szia! Mi is ebben a cipõben járunk és nekünk azt mondták az APEH-nál, hogy vissza fogjuk kapni a pénzt hiába csak most igényeljük!:)
Én is így tudom, idén az adóbevallásnál beírja a könyvelõ amit nem kaptam meg évközben és elvileg egy összegben megkapom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat :)

Tisztelt Doktor Úr! 49 éves vagyok, négy éve, férjem halálakor elkezdett kimaradozni a menstruációm. Tavaly februárban és novemberben volt, az idén még nem jött meg. A hőhullámaim is elmúltak. Kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e állapítani valamilyen vizs

Tisztelt Doktor Úr! 49 éves vagyok, négy éve, férjem halálakor elkezdett kimaradozni a menstruációm. Tavaly februárban és novemberben volt, az idén még nem jött meg. A hőhullámaim is elmúltak. Kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e állapítani valamilyen vizsgálattal a menopauza beálltát? Kell-e még fogamzásgátlást alkalmaznom? Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Klára

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A klimax megérkeztét hormonvizsgálatokkal lehet megállapítani objektív módon. Tekintettel azonban arra, hogy vérzése utoljára az elmúlt év novemberében volt, illetve annak előtte is csak februárban, kimondható ez alapján is a klimax beállta.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A klimax megérkeztét hormonvizsgálatokkal lehet megállapítani objektív módon. Tekintettel azonban arra, hogy vérzése utoljára az elmúlt év novemberében volt, illetve annak előtte is csak februárban, kimondható ez alapján is a klimax beállta.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!