Találatok a következő kifejezésre: A férjemmel megegyeztünk (7 db)

Férjemmel megegyeztünk hogy elválunk, az ő rokona ügyvéd, így beígérte, hogy elintézi a papírokat, de már egy hónap eltelt és nem történt semmi! Hogyan tudok egyedül lépni, mit kell beleírni a közös megegyezéses nyilatkozatba?

Legjobb válasz: Egyedül is tudsz lépni..hivatali idõben be kell menni a helyi bíróságra és ott az ügyintézõnek elmondod mit szeretnél eddig mi történt és te lépni akarsz.. Ne bízd magad a férjed ügyvédjére, mert kiforgatnak mint a forgószél... Aztán írásba kell foglalni a válóperes szándékodat, hogy szó lehet közös megegyezésrõl és beadod, aztán majd kap a férjed egy levelet, amit vagy aláír, vagy nem, és egy idézést a tárgyalásra. Gondolom most is pénzbe kerül a bírósági része, de ha gondolod fogadhatsz ügyvédet is, ugyanezt fogja tenni, neked csak jóvá kell hagyni. Nagyjából 50-150ezer között vállalják az ügyet , függ a bonyolultságtól, van-e gyerek, és, akkor az ügyvédi költségbe benne van általában a bírósag díja is. Üdv!

Egyedül is tudsz lépni..hivatali idõben be kell menni a helyi bíróságra és ott az ügyintézõnek elmondod mit szeretnél eddig mi történt és te lépni akarsz.. Ne bízd magad a férjed ügyvédjére, mert kiforgatnak mint a forgószél... Aztán írásba kell foglalni a válóperes szándékodat, hogy szó lehet közös megegyezésrõl és beadod, aztán majd kap a férjed egy levelet, amit vagy aláír, vagy nem, és egy idézést a tárgyalásra. Gondolom most is pénzbe kerül a bírósági része, de ha gondolod fogadhatsz ügyvédet is, ugyanezt fogja tenni, neked csak jóvá kell hagyni. Nagyjából 50-150ezer között vállalják az ügyet , függ a bonyolultságtól, van-e gyerek, és, akkor az ügyvédi költségbe benne van általában a bírósag díja is. Üdv!
Egyedül nem nagyon tudsz lépni, te is szerezz magadnak egy ügyvéded. Jobb is lesz, ha egyikõtöknek sem ismerõse az ügyvéd.
Egyedül nem tudsz lépni, de lépned kell, mert úgy néz ki, neki nem sürgõs. Szerezz ügyvédet, mert a férjedé NEM fog téged védeni.

Ha a férjemmel mindenben megegyeztünk, közös megegyezéssel adjuk be a válópert, de ügyvédi ellenjegyzést nem készitettünk (azaz magunktól irtuk a papirokat), valóban 2 perre kell számitanunk?

Legjobb válasz: Szia. Ez attól függ van e gyerkõc. Nekünk nem volt, viszont nálunk is mi magunk írtuk a papírokat, nem volt ügyvéd, és csak egy tárgyalás volt. Ha van gyerek, lesz békítõ tárgyalás is.

Szia. Ez attól függ van e gyerkõc. Nekünk nem volt, viszont nálunk is mi magunk írtuk a papírokat, nem volt ügyvéd, és csak egy tárgyalás volt. Ha van gyerek, lesz békítõ tárgyalás is.
Ehhez nem kell ügyvéd, nekünk sem volt. A bontást az elsõ tárgyaláson kimondják, és rákérdez a bíró, hogy vagyoni ügyekben is megegyeztek-e? Ha nem, akkor lesz még tortúra, nem is kevés, de feltehetõleg normálisabban intézitek a dolgaitokat, mint mi.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a válaszod! Nincsen gyerkõc, de szeretnénk gyorsan túlesni a váláson. Megnyugtattál!

Ha a férjemmel mindenben megegyeztünk, közös megegyezéssel adjuk be a válópert mennyi idő után mondják ki a válást?

Legjobb válasz: szia mi így váltunk, nem volt gyerek, a papírok beadása után 1 hónapra egy tárgyalással azonnal jogerõre emelkedett a válásunk, vidéken

szia mi így váltunk, nem volt gyerek, a papírok beadása után 1 hónapra egy tárgyalással azonnal jogerõre emelkedett a válásunk, vidéken
Szia. Ha nincs közös gyerek akkor egy tárgyalás elég. Nekünk 20 perc volt összesen. Viszont ha van már gyerek mindenképp lesz békítõ tárgyalás is.
A két jó válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy ha egyikõtök nem megy el az elsõre (nálunk ez volt) általában két hónapon belül kitûzik a következõt. Nekem 3 hónapig tartott az egész. (Bp)
Valóban egy tárgyalás alatt bontanak, ha nincs gyerek és a vagyonban is van közös megegyezés. De hogy ez mennyi idõ alatt történik, az attól függ, mikor tûzik ki a tárgyalást. Bp-en sokkal lassabban, fõleg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mivel nagyon leterheltek (sok az ügy).
Szia. Békítõ tárgyalásra mindenképp számíthattok, a gyermek miatt kötelezõ, majd a bíróság "elfoglaltságán" és az adott bíróságon múlik mire tûzik ki az ezek szerint egyetlen(a megegyezés miatt) tárgyalást.Nálunk fél év volt, de ennek 8 éve.Én is úgy tudom, hogy kb.3 hónap max., és akkor ha mindketten mind2 tárgyaláson megjelentek, és határozottan kijelentitek, hogy ezt szeretnétek, akkor azonnal a másodikon jogerõs lesz. Sok sikert és Boldog Életet:Lizy
A kérdező hozzászólása: Van egy kislányunk, de abban is megegyeztünk mindenben, úgymond "teljes az egyetértés..." így sokkal tovább tart?


A férjemmel mindenben megegyeztünk. Az anyósom pénzt követel. Segített nekünk, hogy a lakására kölcsönt vett fel, de hogy odaadta papír nincs. Jogilag ő követelőzhet? A lelkiismeretem úgy diktálja, hogy ezt a pénz megadom neki, de most nem tudom.

Legjobb válasz: Ha papír nincs róla, akkor sehogy sem tudja bizonyítani, hogy a pénzt õ adta oda. Vagy megérti, hogy most nem tudod megadni, de mindent megteszel, hogy mielõbb visszaadd neki azt a pénzt... vagy le van ejtve, ha feljelent vagy valami, akkor sem tudja bizonyítani, hogy õ adta a pénzt.

Ha papír nincs róla, akkor sehogy sem tudja bizonyítani, hogy a pénzt õ adta oda. Vagy megérti, hogy most nem tudod megadni, de mindent megteszel, hogy mielõbb visszaadd neki azt a pénzt... vagy le van ejtve, ha feljelent vagy valami, akkor sem tudja bizonyítani, hogy õ adta a pénzt.
Gondolom, õ azt a pénzt ajándékba adta, hogy segítsen nektek. Arról kellett volna papírt írni. Így elvileg nem követelõzhetne, de én már sokszor láttam, hogy egy dörzsölt ügyvéd mire képes. Az a kölcsön, amúgy letelt már? Vagy még fizeti anyósod?
hát azért annyira nyugodt ne legyél. Egy nem túl kedvezõ forgatókönyv: Felbasz benneteket az apehnél. A apeh megkérdi, ugyan mibõl is vettétek a lakást. Namost ha nem mondasz semmit, akkor megadóztatják, mintha kerestétek volna a pénzt (adó járulékok), plussz késedelmi kamat, plussz bírság. Ha azt mondod, hogy ajándékba kaptad az anyósodtól, akkor az ajándékozás illetékköteles, azaz beszedik az illetéket, plussz késedelmi kamat, plussz bírság. Ha azt mondod, hogy kölcsönadta, akkor meg ott vagy, ahol a part szakad. Tisztán akkor jöhetsz ki a dologból, ha meg tudod vele beszélni, hogy milyen határidõvel, milyen részletekkel tudod kifizetni neki. Mondjuk õ is ekkor jár szerintem a legjobban. A szóbeli szerzõdés is szerzõdés, csak nehezebb bizonyítani.
A szerzõdés kétféleképpen is létrejött: az egyik szóbeli megállapodás alapján, a másik pedig a ráutaló magatartásotokkal. Tehát ne légy nyugodt, közöttetek a kölcsönre vonatkozóan a szerzõdés bizony él. Csak a magyarok azt hiszik, hogy amin nincs hét pecsét, az nem is létezik. Pedig de. Ugyanolyan. Max a meglétét nehezebb (DE NEM LEHETETLEN!!!) bizonyítani. A másik, amint mondták: egy egyszerû vagyonosodási vizsgálatot kell lefolytatni ellenetek, és máris kiderül az igazság. Mondhatod, hogy baráttól kaptad kölcsön, akkor a barátod is vizsgálat alá vonják, hogy vajh' õ mibõl adott kölcsön neked... (Már ha nincs papír...) Tehát ezzel igen rendesen megszivathatsz embereket. Egyezz meg az anyósoddal és fektessétek írásba a dolgokat. Ezzel jársz a legjobban. Amennyiben az anyós fizetési meghagyás kiállítását kéri, akkor mit csinálsz? Mert a bíróság a meghagyást tulajdonképpen érdemi vizsgálat nélkül bocsátja ki. Ellent fogsz neki mondani? Mire alapozva viszed perbe az anyósod... Tehát nem "egyszerû" ám ez a dolog. Mégha nincs papír, akkor sem!
Na szóval itt emberséges dolgokról van szó!! Most szüksége van a pénzre? Tisztázzátok, mert jár neki , õ szívesen segített amikor tudott, most ti jöttök. CSak annyit kell visszaadni, amennyit adott, hogy milyen ütemezésbe , azt pedig nektek kell megbeszélni, mert õ kockáztatja a lakását miattatok. Ha esetleg elveszik a lakását befogadod?? Üljetek le, beszéljétek meg mikor mennyit tudsz visszaadni. A lelkiismereted jól diktál. Egyébként ha nincs róla papír nem követelhet jogilag, de ne basszátok át, az szemét dolog!!Ti nem tudtok hitelt felvenni, hogy visszatörleszétek, vagy gondolom havonta kellene neki amit õ törleszt, , nemt udom.. Leülni... Megbeszélni!!
Még annyit, hogy azt is beszéld meg , hogy annyit adsz vissza amennyit kaptál. Igaz õ most kamatostól fizet, de remélem nem providentes hitelt vett fel. Mekkora az összeg. Ki látta hogy adott? Nincs tanu, nem történt semmi. Adjátok vissza azt amit kaptatok és tbb kölcsönt ne vegyetek fel!! Ilyenek a magyarok- hitelbõl-hitelbe- mondja a média. Nem szabad!!!
Mi van ha pl. felnyom az apehnál? Azt mondhatjátok hogy ismerõsöktõl kértetek kölcsön, meg spróltatok, ebbe is bele tud kötni az a szemétláda apeh? Ha normális ember akkor kivárja amíg elkezdtek törleszteni felé, kétlem hogy ennyire rosszindulatú lenne, akkor a pénzt se adta volna oda eleve. Szerintem legalábbis.
A kérdező hozzászólása: A családiház alsó része az anyukámé, a felsõszint lett a nevemen eltartási szerzõdéssel. Nekem is vannak kölcsöneim- elég sok. Anyós dupla annyi pénzt akar, mint amennyit én kiszámoltam. Mit tudok tenni, hogy jogilag ne tudjon eredményt elérni?

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól gondoljuk? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól

Tisztelt doktor úr! Sajnos már 62 éves vagyok, és néha azért még érzem, szeretnék a férjemmel… lehet, hogy már nem illik? Az a baj, hogy nagyon száraz a hüvelyem, és fáj ha együtt vagyunk. Az lett a vége, hogy megegyeztünk, hogy öregek vagyunk. Talán jól gondoljuk? Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazságot a hormonhiány okozza, de szerencsére ezek a problémák megszüntethetőek, mégpedig nagyon egyszerűen! Mindenképpen javaslom a Cikatridina nevű, természetes alapú hüvelykúp rendszeres alkalmazását, amely általában 1-2 hónapon belül szinte teljesen megszünteti a kellemetlen panaszokat. Javaslom, hogy a kezelést ekkor se hagyja abba, különben a probléma kiújul, és ismét jelentkeznek, illetve felerősödnek a panaszok. Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Férjemmel elválunk, mindenben megegyeztünk, amit persze hivatalossá is teszünk. Anyukám viszont szerint túl keveset kapok, kérnem kéne mindennek a felét és a fizetése 20%-át gyt-nak (? )

Igaza van anyukámnak? Szerintem a jó kapcsolat ér annyit, hogy anyagilag engedjek neki. Lesz hol laknunk, jó gyt-t kapok, minek szítani a feszültséget?

Legjobb válasz: uzenem anyukanak nem kell tonkretteni az ex ferjet attol senkinek nem lesz jobb. Te pedig nem jarsz rosszol hiszne ha igy viszonyulsz hozza akkor o is normalis lesz veled ezzel a gyerek is nyer.

uzenem anyukanak nem kell tonkretteni az ex ferjet attol senkinek nem lesz jobb. Te pedig nem jarsz rosszol hiszne ha igy viszonyulsz hozza akkor o is normalis lesz veled ezzel a gyerek is nyer.
Jogilag anyádnak van igaza ez mind járna, ha máshoz nem is a 20 %-os gyerektartáshoz ragaszkodnék az nem a te vagy az õ pénze az a gyereké. Ha nem kell elrakod a pénzt kamatoztatod és felnöttként abból vesz lakást, fizeti az egyetemet, a jogsit, az esküvöt...
Ha neked így jó, akkor nincs értelme vitázni, mocskolódni. anyukád meg ne üsse bele az orrát.
Kívánom neked, hogy ilyen intelligensen álljatok egymáshoz a procedura alatt is. Sajnos többen elvesztik emberségüket, amint a bíróság elé kerülnek. Ehhez még hozzájön, hogy a bíróság által leírtakat szeretik az emberek egyszerûen nem betartani és utána nyúlik az egyezkedés vagy pereskedés, mint a rétestészta (közvetlen környezetbõl van példám). Remélem nálatok nem lesz semmi gond.
Szerintem is jobb így és a gyerek szempontjából is fontos, hogy ne szidalmazzátok egymást.
Nekem az a velemenyem, hogy felnott ember vagy es ezt el tudod egymagad is dönteni, anyukad ne üsse bele ebbe az orrat! Masreszt ha a gyereketeknek meglesz mindene, akkor nincs semmi problema. Ha ez nem igy lenne, en is azt mondanam, hogy kerj többet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!