Találatok a következő kifejezésre: A férjemmel lakásunk volt (17 db)

Esküvő után vettünk hitelre lakást szocpol támogatással, melynek önrésze a férjem öröksége volt kp-ban. Lakást ha eladnánk a vételárból vissza kell fizetni a hitelt, az önrész ½-½ részben oszlik meg vagy az az ő pénze lesz az egész?

Szocpolt vissza kell fizetni? Egyedülállóként lakáshitelt kaphatok esetleg vmennyi önrésszel? Házassági szerz?désünk nincs. Ha elválunk a gyermekem (2 éves) ugye velem maradhat? Mennyi tartásdíjra számíthatok kb.100e-150eFt nettó a fizetése.

Hol kezdjem az ügy intézést ha a volt férjem nem fizeti ki a közös lakásunk rám eső részét?

2008-ban elváltunk.A volt férjem a közös lakásunkban maradt és ott él a barátn?jével.Én azóta férjhez mentem nevelem a két közös gyermekünket és azóta született még egy gyermekem.így 3 kiskorú gyermekem van.A volt férjem rendszeresen fizeti a gyerektartást de a lakás rám es? részét nem fizette még ki.Szerintetek hagyjam a lakást és örüljek hogy fizet vagy adjam be a lakás után a per kezdeményezést?vagy mi ilyenkor a teend??

Legjobb válasz: Ez kényes kérdés, mert totál megromolhat a kapcsolatotok. De azt ne felejtsd el, hogy a gyerektartásnak ehhez semmi köze. A lakás fele meg a tied, ha nem akarja eladni, vagy kifizetni a részedet, akkor meg köteles lakáshasználati díjat fizetni Neked a Te részed miatt. Nem tudom, milyen anyagi helyzetetek van, de én azért egy fél lakást nem hagynék...Mellesleg a férjed is gerinctelen, mert ha tudja, hogy a fele a tied, akkor le kellett volna ülnötök, hogy hogyan és milyen módon fizet ki téged. Próbálj meg errõl vele beszélni, mert ha ez nem megy, akkor marad a közös tulajdon bírósági megszüntetése. Hosszabb, macerásabb, és többe kerül, de végsõ soron árverést rendelhet el a bíróság a lakásra nézve, ami nem biztos, hogy a lakás vételára szempontjából a legelõnyösebb megoldás. Jó lenne, ha magától észhez téren, és kifizetné neked a forgalmi érték felét.

Ez kényes kérdés, mert totál megromolhat a kapcsolatotok. De azt ne felejtsd el, hogy a gyerektartásnak ehhez semmi köze. A lakás fele meg a tied, ha nem akarja eladni, vagy kifizetni a részedet, akkor meg köteles lakáshasználati díjat fizetni Neked a Te részed miatt. Nem tudom, milyen anyagi helyzetetek van, de én azért egy fél lakást nem hagynék...Mellesleg a férjed is gerinctelen, mert ha tudja, hogy a fele a tied, akkor le kellett volna ülnötök, hogy hogyan és milyen módon fizet ki téged. Próbálj meg errõl vele beszélni, mert ha ez nem megy, akkor marad a közös tulajdon bírósági megszüntetése. Hosszabb, macerásabb, és többe kerül, de végsõ soron árverést rendelhet el a bíróság a lakásra nézve, ami nem biztos, hogy a lakás vételára szempontjából a legelõnyösebb megoldás. Jó lenne, ha magától észhez téren, és kifizetné neked a forgalmi érték felét.
Ja, és természetesen az elõttem szólónak igaza van, jogosult vagy a lakáshasználati díjra, ha a férj a teljes ingatlant használja te pedig nem.
Jelentsd be neki, hogy igényt tartasz a tulajdonrészed használati jogára, tehát vagy kifizeti, vagy fizet bérleti díjat, vagy pedig felveszel egy albérlõt. Ezt követõen pedig rendszeresen odajárkálsz és használod a saját feled. Ha zárat cseréltet, feljelented birtokháborításért.
Nem volt vagyon megosztás?
A kérdező hozzászólása: a válásnál annyi lett megállapítva hogy az ingóságokat nagy részben én kaptam az ingatlan viszont közös tulajdon.de azt mondta a bírónõ hogy újabb keresetet adjak be lakás ügyben mert az külön van a válástól.a volt férjem elment ügyvédhez hogy jár e nekem a lakás árának a fele, de azt mondta neki hogy igen jár.azóta õ csak húzza halassza a lakás kérdést.ennek már 4 éve.
A kérdező hozzászólása: Már többször kezdeményeztem beszélgetést e témában de mindig azt mondja szerezzek rá én vevõt.Na most én elköltöztem onnan közel 300km-re, még ha lenne rá vevõ és menne hozzá sem engedné be.De egyébként meg tudom hogy hiába mondja hogy eladná sosem fogja magától eladni.Ez esetben a bírósághoz vagy egy ügyvédhez kell fordulni?
Én beszélnek egy ügyvéddel, hogy mi lehetne a megoldás.
Miért fizetné ki, már meg ne haragudj? 50%-ban a tied, 50%-ban az övé. SEMMI sem tiltja meg neked, hogy visszaköltözz a lakásODBA. Ahogy õt sem kötelezi semmi arra, hogy eladja a SAJÁT TULAJDONRÉSZÉT. 3 lehetõséged van: 1., Megegyeztek 2., Találsz valakit aki hajlandó megvenni egy 50%-os tualjdonrészt 3., Indítasz közös tulajdon megszüntetésére irányuló pert a bíróságon, majd a bíróság elárverezi az ingatlant és elfelezi a befolyt összeget (ezzel szívtok a legnagyobbat)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítõ válaszokat.Olvasgatam közben itt a kérdések között és látom másnak is van hasonló problémája, de ahogy látom nem sok sikerrel lehet ezt az ügyet lezárni.Egyenlõre írok egy beadványt és majd látjuk mi lesz.Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

Az első babát hány évesen szültétek, spontán vagy császárral? A férjed mennyi idős volt? Saját lakásban laktatok, volt autótok? A második baba mikor született? Milyen állatotok volt/van?

Legjobb válasz: 1. baba simán szültem 26 évesen, férjem 28 éves volt akkor. Saját lakásunk van és saját autónk. A 2. babát 28 évesen simán szültem. Állat nincsen.

36 évesen szültem az elsõ babámat, a férjem is 36 éves, mindkettõnknek ez a második házassága.Saját lakás és autó van, állatunk nincs.A második baba egyenlõre tervben van, de ki tudja hogy alakul.Kb 2 év múlva tervezem akkor 38 leszek.
27 éves voltam.Simán szültem, fájdalomcsillapitás nélkül.Párom 31 volt.Lakásunk van hitelbõl, autónk nincs.Van egy cicánk.Tervezzük 1-2 év múlva a tesót
Elsõ babánál én 26 a férjem 28 volt.Autó lakás nem volt. És most sincs. bár most készülünk autót venni. Van 3 kutyánk. És egyenlõre nem tervezünk másik babát!
25 évesen szültem, simán fájdalomcsillapítás nélkül (mert nem volt a kórházban) :/ A férjem 28 volt. Autónk volt, saját lakásunk nem. Most már van, de hitellel terhelt, sajnos mi senkitõl nem örököltünk semmit. Ha arra vártunk volna (hogy 100% ban saját lakás), 40 évesen se lett volna gyerekünk. Második baba 2 évre rá született. Nincs állatunk, sajnos allergiás vagyok.
Szia! 23 évesen szültem, hüvelyi szülés volt. Férjem 25 volt. Saját lakásunk volt, autónk volt akkor is. Cicáink voltak, de nyár óta nincsenek. Másodikat nem tervezünk.
1 babánknál 22 éves voltam, férjem 24, albérletben laktunk, állat nem volt akkor még, kocsi se. 2 babánál 26 voltam, férjem 28, saját ház, saját kocsi, kutya, macska. Dolgozunk a harmadikon. :)
Elsõ terhességem 23 évesen volt. (méhen kívüli, se lakás, se kocsi...) Az 1 baba 26 éves koromban császárral született, férjem ekkor 30 éves volt. egy kutya. 2. baba 28 éves koromban császárral. férjem 32. lakás, kocsi hitelmentesen a miénk. 2 nagy kutya. Több gyermeket nem tervezünk.
-28 éves voltam (párom majdnem 27) ez 2000 januárban volt - simán, eda val (4, 4 kilós baba volt) szültem - saját kertes házban laktunk/lakunk azóta is, anyámék vették nagymamámnak, de õ 95-ben meghalt, azóta mi lakunk itt - autónk volt, már elõtte is, létszükséglet - egy landser fajtájú (http://hu.wikipedia.org/wiki/Landseer)kutyának van, 13 éves lesz tavsszal, kint lakik a kertben és egy sima macskánk A másodk baba, kislány 2009-ben született, õ most 22 hónapos.
1. baba simán szültem 26 évesen, férjem 28 éves volt akkor. Saját lakásunk van és saját autónk. A 2. babát 28 évesen simán szültem. Állat nincsen.
Szia! 24 éves voltam, férjem 26, sima szülés volt, anyóséknál laktunk és nem volt autónk, állatunk sem volt. A második gyerkõc is simán született(4 év múlva), akkor már volt lakásunk, autónk, állataink:degunk és teknõsünk:)
20 évesen, spontán (de majdnem császár lett, mert nem akart beékelõdni a feje). Nem voltam férjnél, de az apja akkor 26 éves volt. Albérlet, nem volt autó, azóta sincs. Második baba nincs még, mostanában nem is lesz. Állat nincs.
- elsõ babánál 22 éves voltam, a férjem 33 - az elsõ spontán szülés, a második császár - saját lakás és kocsi - a második babánál 33 éves voltam - kutyánk van
Én 26 , férjem 29 volt, hüvelyi - indított szülés eda-val (4, 1 kg-mal született a kisfam). :) Lakásunk volt/van még 28 év devizahitellel :( Autóra esélyünk sincs, Állatra sem ebben a pici panelben. Kistesó pedig úton, így is terveztük :)
A kérdező hozzászólása: 27 éves voltam amikor a lányom született, császárral szültem. A férjem 29 éves volt. Saját lakásunk és autónak van. Tervezzük neki a kis tesót. 1 kutyánk van.
Elsõ baba 4 nappal a 29. szülinapom elõtt született, a párom (nem a férjem) 34 volt.Saját autónk(hitel), házunk volt(hitelmentes, szülõi segitséggel 7 évig épitkeztünk).Háziállat nincs, szép kertünk igen :) A második babát 30 és fél évesen szültem, apa 35 volt.Kutya macska még mindig nincs.Mindkét gyerek simán, fájdalom csillapitás nélkül és gyorsan született.
26 évesen szültem a kisfiamat, párom 30 éves volt. Autónk nincs, nem is tervezzük. Anyósom lakásában lakunk, így már 4-en. Lakásvásárlást sem tervezünk, mert ez a lakás a páromé lesz, ha anyukája már nem lesz. Egy cicánk van. Szeretnénk majd egy második gyerkõcöt is, de addig amíg 4-en lakunk egy kétszobás lakásba nem vállaljuk. Így lehet, hogy 1-2 év múlva mégis marad a lakásvásárlás, bonyolult helyzet...
1.babámat 27évesen szültem, vacuummal.akkor a férjem 28éves volt.a szülés elõtt 2hónappal költöztünk a saját (épített) házunkba, ami valamikor 23év múlva lesz a miénk(ha addig a bank el nem viszi) van egy öregebb autónk, amit az apósom ajándékozott az unokájának(de mire felnõ hozzá, roncstelepre kerül :-) ) a 2.babánk tavaj júniusban született.oxitocinnal indították, mert 41+2hetes volt már.de simán(bban)ment mint az elsõ.tehát akkor lettem 29éves.õ nagyon is tervezett volt, elsõre megfogant., a gyerekek elõtt az albérletben volt egy szobakutyánk, aki hamarabb költözött ki a házunkhoz, mint mi.most van 2 kutyánk és 2 macskánk
31 évesen szültem a fiamat császárral. Párom akkor 32 volt. Saját házunk van, bár ha az igazat szeretném írni, akkor azt írnám, hogy a banké. Az autó saját! :) Második baba tavasszal születik, idén leszek 34. 1 kutyánk van.
kislányomat 2009ben szültem, normál szülés volt, érzéstelenítõ nélkül, ekkor 27 éves voltam, apa 32. Lakásunk volt már ekkor (igazából a banké), autó a sajátunk, állatunk nincs. Most várjuk a kicsit, aki szintén nyári baba lesz, 2 év korkülönbséggel.
34 évesen császárral, nem fért ki a szentem.
31 évesen, császárral.Férjem 32.Saját házunk volt/van és autónk is.A második 34 évesen(8hete)született.Francia bulldogunk volt/van, és óriási akvárium halakkal.
-27 évesen szültem az elsõ gyermekünket, a férjem 29 éves - volt. -Természetes úton született. -Saját házunk van, kettõ autónk egy motorunk. -A második gyermeket a nyáron tervezzük "összehozni". -Egy kutyánk van, szigorúan kinn él.
Én 29 voltam a férjem 33. Császárral szültem. Saját lakásunk és autónk van (igaz még hitel 1 évig mindegyiken) Csak egy babánk van és többet nem is tervezünk. Állatunk nincs, és nem is lesz, max. halakat engedek a lakásba.
2, 5 évvel esküvõ után, tervezetten. 20 évesen teherbeesés, 21 évesen szülés, férj 24. Albérlet, autó saját, munkánk is volt (akkoriban egy sima érettségivel is jó állást be lehetett tölteni, nem kellett rá éveket várni és jó kapcsolatokat). 2. gyerek 6 év múlva. Állat nem volt, amíg albérletbe laktunk. A gyerekek azóta már felnõttek, az egyik középiskolás, a nagyobbik dolgozik már, azóta is boldog házasok vagyunk.
ma 20:12 vagyok Sima hüvelyi szülés volt mindkettõ, fájdalomcsillapítás nélkül.
31 voltam, simán, fájdalomcsillapítás nélkül szültem. A férjem is 31 volt. Saját lakás, saját autó van, állat nincs. MOst tervezzük a tesót.
Elsõ babám kislány, amikor született, 30 voltam, a férjem 40. Simán szültem, itthon a saját hálószobánkban. Egy kutyánk és két cicánk lakik a lakásban, az udvaron nyúl, tengerimalacok, a tanyán a szüleimnél a lovaim (pocakkal is lovagoltam). Második babám kisfiú, majdnem napra pontosan két évvel a lányom után született, szintén itthon. Állatok ugyanazok. Kertes házban lakunk, de nem saját, béreljük, sajátra gyûjtünk, de semmiképp nem akarunk hitelt. Autó van, 4 éves Toyota.
-31 évesen -spontán, fájdalomcsillapítás nélkül -férjem nincs, a párom 32 éves volt -saját lakás, autó nincs -második baba tervben -két degunk van (olyan mint a patkány és a mókus keveréke)
30 évesek voltunk mindketten amikor született a lányunk(2.5 éves lassan). Spontán, simán, fejdalomcsillapító és Eda nélkül(4kg volt).Jócskán túlhordtam, reggel indítani akarták, de hajnalban úgy gondolta inkább kijön egyedül. Saját házban lakunk, van rajta hitel, de a felét kifizettük megvételkor.Volt/van autónk, Pest megyében lakunk, létszükséglet, + a munkaeszközöm. Egy nagytestû kutyánk van(Német Dog) és ha minden jól megy nyáron veszünk egy Rex törpenyuszit. Nem tervezünk még 1 gyerkõcöt.
25 éves voltam, spontán, a férjem 29 :) [pont ma egy éves a kislányom, Maja :) ] Saját lakásunk Svájcban, Budapesten van, férjemnek is van autója, nekem is. Második babát úgy szeretnénk, hogy 2, 5-3 év legyen kettejük között a korkülönbség, így még várunk. Vadászgörényeink voltak, de terhességem alatt meghaltak (lehet, hogy õk így hálálták meg a gondoskodást, és nem nehezítették meg a dolgom?), amúgy is úgy terveztük, hogy pincében lett volna a birodalmuk, ahol meleg is van, és a babót sem veszélyezteti... Egyébként egy Berni pásztor kutyusunk van :)
28 voltam, a párom 30. Császárral szültem. Saját lakás, autó volt, mindkettõn hitel. Állatunk nincs, volt egy fajkutyusunk, nagyon szerettük, de betegségben meghalt a kisfiam születése elõtt 1 évvel, és a párom azt mondta, addig nem kell kutya, míg nem lesz annyi ideje, hogy foglalkozzon vele és munkakutyát neveljen belõle. Most 1 éves a fiunk, gyúrunk a kistesóra. A kocsit kifizettük, és mire a pici megszületik, a házat is befejezzük. Kutyánk még mindíg nincs, a párom minden idejét lefoglalja a cége, nem lenne ideje idomítani. azért meg, hogy tanulatlanul összevissza rohangáljon egy kutya az udvaron, nem veszünk. És amúgy is csak egyetlenegy fajta jöhet szóba, törzskönyvvel, az pedig drága mulatság.
22 évesen szültem az elsõt, spontán, fájdalomcsillapító, gátmetszés nélkül. A férjem akkor 34 éves volt. Anyósommal éltünk, de 2 hónapos volt a fiúnk, amikor beköltöztünk a saját házunkba, autónk volt. A második, ha minden jól megy idén születik, 3 év lesz köztük. Állatunk nincs. Üdv
33, 5 éves voltam, amikor született elsõ és eddig egyetlen kisfiam, császárral. A párom 36, 5 volt akkor. Saját házunk és két autónk van. Állatunk nincs, és nem is tervezzük egyelõre. És hogy lesz-e még egy baba? Ez még a jövõ zenéje. Idén visszamegyek dolgozni gyedrõl, aztán majd meglátjuk.
34 évesen, császárral, nem fért ki a szentem. saját lakás nincs, albérletben lakunk, autó van, állat 2 macsek.


Persze. Azt a bank vinni fogja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
Forduljatok jogászhoz. Ha (papíron legalább) kiskorúak is laknak az ingatlanban, akkor már egyáltalán nem olyan egyszerû a történet a bank szempontjából.
elso, csak, ha erteknovelo beruhazas volt
Mi járna? A szája...
A lakásra házasság alatt költött pénz fele.
Igen így értem nem hiszem, hogy 19 év alatt nem volt.
amugy meg a kozosen vasarolt ingosagok fele, amennyiben azok nem egyerfelmuen az egyik fel hasznalatara lettek veve, pl a ferj villanyborotvaja az ove, a gyerek teveje marad, a feleseg mobilja is marad

A férjemmel közös lakásunk volt. Most elváltunk és a ház ráeső fele is az enyém lesz. Még 10 évig hitel van rajta. Be kell-e százalékolnom, ehez kell-e értékbecslő, és mennyit kell fizetnem beszázalékolásra?

Legjobb válasz: A százalékolás alatt az illetéket érted? Ha igen, akkor attól függ, hogy jutottál-e plusz vagyonhoz vagy nem. A vagyon megosztásnál általában fele-fele arányban osztoznak a felek, ekkor nincs vagyon gyarapodás, tehát nincs is illeték. Azonban, ha az egyik félnek több jut, akkor azután illetéket kell fizetni. Mi alapján lesz a tiéd? A megosztást nevesíteni kell szerzõdésben, amiben az értéket is meg kell határozni. Ha ez nem üt el nagyon a környéken általános áraktól, akkor nem bírálja felül a hivatal (tehát nem kell értékbecslõ). Ha a volt férjed más módon, de ugyanakkora értéket kap, akkor szintén nincs illeték.

A százalékolás alatt az illetéket érted? Ha igen, akkor attól függ, hogy jutottál-e plusz vagyonhoz vagy nem. A vagyon megosztásnál általában fele-fele arányban osztoznak a felek, ekkor nincs vagyon gyarapodás, tehát nincs is illeték. Azonban, ha az egyik félnek több jut, akkor azután illetéket kell fizetni. Mi alapján lesz a tiéd? A megosztást nevesíteni kell szerzõdésben, amiben az értéket is meg kell határozni. Ha ez nem üt el nagyon a környéken általános áraktól, akkor nem bírálja felül a hivatal (tehát nem kell értékbecslõ). Ha a volt férjed más módon, de ugyanakkora értéket kap, akkor szintén nincs illeték.
Nem.
Csak a fõállás BÉRébõl jár.
Nem hiszem!
Miért járna??????Te adsz neki pld. a szüleidtõl kapott támogatásból?A gyerek neveléshez:apuka gyt+családi pótlék+az anyuka is legalább!!!! annyit tegyen hozzá, mint apuka. Jól néznénk ki, ha még ezen felül belenyúlna az ex a brifibe.Hozzáteszem, minden apuka, aki szereti a gyermekét igyekszik minden láthatáskor költeni a gyermekére, beszállni a szükséges dolgok megvásárlásába...de anyuka Avon rendelését, új szandálját nem finanszírozza.Lehet lepontozni.Szép napot:) )
14:55-ös válaszoló konkrétan leírta, mibõl NEM kell tartásdíjat fizetni. Precizen összeszedte a listát. Ha a volt férjnek esze van, munkanélkülire megy, a pénzébõl meg lakásokat vesz, amit kiad albérletbe! :)
A gyerektartást minden BÉR jellegû jövedelem után jár. Tehát nem jár: - ruhapénz - cafeteria - albérlet - ajándék - örökség stb.
Érdeklõdd meg egy ügyvédtõl. Ez is jövedelemnek számít, hiszen adózni is kell utána.
Nem annyi jár amit a bíró megitélt.
Csatlakozom az elõzõ kettõhöz!!!!!! A szívembõl szóltak!
09:07 Szívembõl szólt!!!
Szerintem minden jövedelemböl jár amit szerez a volt férjed igy ebböl is.Kérdés h tisztességesen ad e gyerektartást fizet e rendesen annyit amiböl el is tudod tartani a gyereket gyerekeket?Ha igen nem tul korrekt elvenni töle , mert neki is meg kell élnie és el kell tartani a többi gyerekleit is...ha van ...ha nincs és még bunkó is a gatyáját is elszedném... :.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
"Miért járna?????? Te adsz neki pld. a szüleidtõl kapott támogatásból?" - Csatlakozom én is, szerencsére ez nem szubjektív ítélet kérdése, NEM jár törvény szerint.

Mit tegyek hanagyon nem jo a viszonyoam az anyosommal, töbször volt nézeteltérésünk? Vettünk egy lakást és még el sem jött megnézni (2, 5honapja), pedig hivtam de ő hiv minket magukhoz és a férjem egyedül is de elmegy, menjek vele?

Hát talán a kérdés nem egyértelmü,az a bajom hogy már többszörvolt olyan hogy ugy viselkedett ami nekem nem tetszik,még régebben csunyán be is szoltam neki,de azota látszolagos csand volt,majd egy másik alkalommal mikkor náluk voltunk megint kifejeztem nemtetszésemet akkor azért mert nem tetszett hogy az akkor 3 hos babámat egyfolytában kézben tartják,és szegény csak nyüglödik és eleve én nem szoktattam hozzá hogy kézben legyen mert én egyedül vagyok vele akkor ez nem megy,el is mondtam de ebb?l is sértödés lett hogy akkor meg se fogják!Na ezután ismét látszolagos nyugi,de nem nagyon találkoztunk ezután akeresztel?n is el?adta magát,szo szerint mint egy idegen a szertartás utánn oda sem jött elvonult féére csak az én családom jöt oda hozzám,majd mikor ?k elmentek ? is odajött elkérte a gyereket és férrevonult vele majd mikor mentünk haza visszaadta egy pár bunko megjegyzés kiséretében hogy miért nem igy meg ugy,meg az a nézés hát ha ölni lehetne vele halott lennék!Ebédet nem tartottunk hely és pénz hiányábande igy utolag nem bánom ebb?l enyi is elég volt!Azota nem is jött mindig azt várja hogy mi menjünk de én ezek miatt nem is akarok menni,most meg nem tudom mit mondott a fiának de azt mondta hogy ha mi nem megyünk akkor ? elmegyakár nélkülünk is mert az anya!Ebbe igaza van csak mindez az után volt hogy találkozott vele,és amikor elmondtam neki hogy mi a bajom és hogy az anyja viselkedésér?l megvan a véleménye a családomnaki(a keresztel?n ahogy viselkedett) az volt a válasz hogy az ? családjának meg rolam van meg a véleményük,na akkor én minek menjek oda hogy nézzem a bunko grimaszokat mvagy hogy állszent modon jopofizzanak én nem vagyok ilyen ha nem szimpi akkor nem nyalizok!Mit tegyek ?Félekha nélkülem megy a férjem akkor még nagyobb gubanc lessz!Egyenl?re ? nem akar állást foglalni,de félek hogy igy én leszek a rossz hogy nem megyek,de én meg ugy gondolom hogy anyosnak kéne jönni ha egyáltalán érdekli hogy hol lakunk,milyen lakást vettünk,és akkor én is másképp állnék a dolgokhoz!Bocsi hogy hosszu lettem!!!!!!

Legjobb válasz: szia, nekem is nagyon rossz a viszonyom anyósommal,már nem is beszélünk. eleinte kedves,rendes volt-vagy inkább próbált annak tünni- bár nekem már akkor sem volt szimpatikus. amikor pedig megszületett a kisfiam,onnantól kezdve szinte napról-napra romlott a kapcsolatunk,mindenbe bele akart szólni,mert szerinte én mindent rosszul csináltam-csinálok(?!)... semmit nem segített,csak okoskodott,idegesített,aminek az eredményeként kevesebb lett a tejem,a pici sírt,amikor meg akartam szoptatni,kikapta a kezemböl,hogy ö majd ad neki tápszert,mert az én tejem semmit nem ér.... meghogy nem vagyok alkalmas anyának, a párom-a saját fia!-pedig nem alkalmas apának...úgyhogy elintézi majd,hogy elvegyék tölünk a babát,és majd ö felneveli... tovább inkább nem is részletezem. vége az lett,hogy elzavart-szószerint- bennünket,albérletbe kellett költöznünk. a kicsit nem adom többé oda neki,láthatja néha,de csak az én jelenlétemben. a nagypapa meg kezd idegileg rámenni a dologra,szegény csak sír,de nem tud mit tenni,mert az asszony erösebb nála,még a végén öt is elzavarná.. úgyhogy megértem a helyzeted. kitartás és sok eröt Neked

szia, nekem is nagyon rossz a viszonyom anyósommal, már nem is beszélünk. eleinte kedves, rendes volt-vagy inkább próbált annak tünni- bár nekem már akkor sem volt szimpatikus. amikor pedig megszületett a kisfiam, onnantól kezdve szinte napról-napra romlott a kapcsolatunk, mindenbe bele akart szólni, mert szerinte én mindent rosszul csináltam-csinálok(?!)... semmit nem segített, csak okoskodott, idegesített, aminek az eredményeként kevesebb lett a tejem, a pici sírt, amikor meg akartam szoptatni, kikapta a kezemböl, hogy ö majd ad neki tápszert, mert az én tejem semmit nem ér.... meghogy nem vagyok alkalmas anyának, a párom-a saját fia!-pedig nem alkalmas apának...úgyhogy elintézi majd, hogy elvegyék tölünk a babát, és majd ö felneveli... tovább inkább nem is részletezem. vége az lett, hogy elzavart-szószerint- bennünket, albérletbe kellett költöznünk. a kicsit nem adom többé oda neki, láthatja néha, de csak az én jelenlétemben. a nagypapa meg kezd idegileg rámenni a dologra, szegény csak sír, de nem tud mit tenni, mert az asszony erösebb nála, még a végén öt is elzavarná.. úgyhogy megértem a helyzeted. kitartás és sok eröt Neked
Igazából a kettõvel elõttem szólónak írtam, csak hülyén jött le.... :)
Kedves kérdezõ! Nagyon megértelek. Ne törõdj azzal, aki beszól. Valószínûleg nem tudja, milyen a helyzeted. Én nagyon is. Abban viszont igaza van egy korábban szólónak, hogy valakinek engednie kell, a férjed miatt. Ha eléggé szereted, akkor Te engedsz, és ezt látni fogja. Nálunk ez így mûködött. A gyerek körül én is nagyon keveset engedek, ez így van jól, a Te gyereked, Te neveled. Ha kicsit elszállsz is, jogod van hozzá. Viszont kell valamit neki is engedj. Hogy kicsit jobban babusgassa esetleg (de például ne adjon neki olyan kaját, amit te nem adnál). Látogatás ügyben nem baj, ha nem jön, neked könnyebb így. Néha menj el azért Te is. Párod járhat gyakrabban. Ha a gyerek nagyobb lesz, mehet õ is néha apával, neked nem mindig kell menni. Hidd el, ha okosan viselkedsz, és megbeszélsz mindent a párodal egy idõ után rájön, hogy ki az, aki igazán szereti, és ragaszkodik hozzá. Te ne hangold soha az anyja ellen. Tudom, hogy ez a legnehezebb. De mivel anyósod úgyse fogja bírni, hogy ne szidjon téged, rájön majd, hogy az anyja nem tud alkalmazkodni, ha folyton õ panaszkodik, te meg nem. Azért persze, ha durva, azt meséld el. Nálunk bejött. 5 éve vagyunk együtt. Az elsõ 2 év nagyon nehéz volt. Most már én ritkán járok, pedig közel laknak. És a fiamat sem hangolom a nagyanyja ellen, hadd menjen. Csak õ se akar, mert unatkozik ott... És a férjem is rájött, hogy ha baj van, nem számíthat az anyjára (mert csak leszúrja, ahelyett, hogy vigasztalná például). Ha akarsz, írhatsz mailt, szívesen segítek, ha tudok. Sok sikert!!!
Irigyellek.Bárcsak az enyém ne jönne hozzánk.Biztos nem bánnám!!Az én anyósom állandóan nálunk van, és már gyûlölöm.Ki veszi a gyereket a kezembõl, állandóan cimberásszák.Ha sír a pici, mert vissza akar jönni hozzám, nem akarja visszaadni.Kisajátítja a konyhámat mikor itt van.Süt-fõz...Már nagyon tele van a tököm!!!
Kedves utolsó elõtti. Én a 4. válaszoló vagyok, akinek (többek között) gondolom szólt, hogy ne foglalkozzon a beszólókkal. Én személy szerint azt írtam le, ami a kérdezõ írásából lejött nekem. Eléggé arrogánsan írta le a problémát én nem láttam benne, hogy Õ megpróbálta volna a közeledést. Hidd el, én alkalmazkodtam nem keveset, volt anyósommal 10 évet éltem le egy házban és egy házisárkány volt. Úgyhogy én tudom milyen az ilyen..... :) De ez kettõrõl szól azért.... Bocs a kicsit offért, csak szerettem volna tisztázni a helyzetemet. :)
Hát ebbõl bajod lehet, ha anyós fûteni fogja afiát, ha tenélküled jár oda. Menj el te is, kedvesen, nem pofákat vágva. Ne szólogass be neki, mert nemigen van jogod beszólogatni. Ezt a párod se veszi jónéven, ha mondvacsinált okok miatt beszólogatsz az anyjának. Ha te anyukád tartja kézben a gyereket, õt is letromfolod? Én értelek, mert engem is halálra idegesítene az ilyen anyós, de vedd fel a pléh-pofát és menj, KEDVESEN! Akkor senki nem szólhat egy szót se. Anyóst meg ne hívd, ne hiányold, mert annál kevesebb a konfliktus-forrás! Ne járogasson oda! Ha a fia menni akar, menj vele, hogy ne beszélhessen a hátad mögött. Légy nagyon kedves, hogy ne legyen oka szólni semmiért. És ha õ meg nem jár oda, akkor minimális szenvedéssel ki lehet bírni a dolgot.
Hát elõre elnézést kérek, ha megbántanálak, de te egy nagyon önfejû, makacs, alkalmazkodni nemigen tudó nõ lehetsz! Szerintem itt az ideje, hogy a saját viselkedésed is megfigyeld egy kicsit és gyakorolj egy kis önkritikát! Azért mert a 3 hós gyereked egy órát karbaveszi a nagymama, nem lesz elkényeztetve és karba szoktatva. A mama nem látja a kicsit naponta, igy evidens, hogy dajkálta volna, amikor nálatok volt, ha nem mordulsz rá. Erre minden mama furán nézett volna, nemcsak a te anyósod. A keresztelõ után azért vitte el magával kicsit, hogy szeretgesse, legalább abba nem szóltál bele, hogyan tegye. Érzi, hogy eleve utálod, igy õ sem jópofizik már neked, mert látja hogy felesleges. Azért nem megy hozzátok, mert tudja hogy nem látod szívesen, akkor meg minek menjen feszültséget szítani? Meg tudod indokolni, mi az a nagy dolog, amit elkövetettvellened és igy viselkedsz vele? Ezt a férjed hamar meg fogja unni és bajban leszel! Szerintem kezdj el gondolkodni!

A lakás fele a gyermek részén az én és a volt férjem haszonélv-vel.5 éve elköltözött, nem fizetett lakásfenntartással kapcsolatban. Most visszaköltözött, továbbra sem. Tartásdijtartozás miatt max. Megterhelve a nyugdíja. /Mit tehetek?

Haszonélvezeti jog megváltása,?távoltartási kérelem? vagy milyen megoldás lehetséges,hogy ne kelljen együttlaknunk vele?

Legjobb válasz: Bocsánat, de nem teljesen érthetõ. A gyereké a lakás fele a ti haszonélvezetetekkel terhelten? A lakás állagának fenntartása a haszonélvezõ feladata. Más részrõl a haszonélvezet erõsebb a tulajdonjognál. Egyébként van a neten több jogi online tanácsadás, nekem egy-két nap alatt válaszoltak.

Bocsánat, de nem teljesen érthetõ. A gyereké a lakás fele a ti haszonélvezetetekkel terhelten? A lakás állagának fenntartása a haszonélvezõ feladata. Más részrõl a haszonélvezet erõsebb a tulajdonjognál. Egyébként van a neten több jogi online tanácsadás, nekem egy-két nap alatt válaszoltak.
Hát õszintén nem nagyon értem.Távoltartást csak akkor kérhetsz ha bánt. És az csak 3 nap.Már ha jól tudom Amidala

Volt férjem a tulajdonában lévő lakást eladná nekem áron alul, lehetséges?

Férjemmel elváltunk. A két közös gyerekre való tekintettel a tulajdonában levő lakást, amiben korábban együtt neveltük a gyerekeket, eladná nekem. A lakás 7 milliót ér, nekem eladná 2-ért (mert jót akar nekünk). Lehetséges ez? Nem ütközik valami jogszabályba?

Legjobb válasz: Szerintem meg ebbõl baj lesz. Te, mint tulajdonos illetéket leszel köteles fizetni a lakás után és mivel ez a töredéke lesz annak mint amennyit a forgalmi érték után kellene fizetni, így gondod lehet a NAV-val. Szerintem a NAV-nak nagyon nem lesz mindegy, hogy 7 millió vagy 2 millió után fizetsz majd illetéket.

Szerintem meg ebbõl baj lesz. Te, mint tulajdonos illetéket leszel köteles fizetni a lakás után és mivel ez a töredéke lesz annak mint amennyit a forgalmi érték után kellene fizetni, így gondod lehet a NAV-val. Szerintem a NAV-nak nagyon nem lesz mindegy, hogy 7 millió vagy 2 millió után fizetsz majd illetéket.
Miért ütközne? De szerintem egy ügyvéd vagy egy könyvelõ tudna javasolni jobb megoldást is, mint az adásvétel.
Baj nem lesz belõle, de a vagyonszerzési illetéket nem a 2 millió után állapítják meg. Ha öt éven belül eladod, akkor viszont az eladási ár mínusz 2 millió Ft a jövedelmed, ami után (a fele után, ez mindig változik) SZJA-t kell fizetni.
Nem ütközik semmibe, és az adóhivatal sem tud belekötni, márcsak azért sem, mert a vagyonszerzési illetéket (amit vásárláskor a vevõnek szabnak ki), nem a szerzõdésben megállapított értéke után vetik ki, hanem az általuk meghatározott különbözõ számítási módszereken alapuló piaci érték után, ha nem tartják reálisnak azt az összeget, amit a szerzõdésben lefektettek.
Ha szabályosan jártok el, akkor a lakás 2/7 részéhez vásárlás, az 5/7 részéhez pedig ajándékozás útján jutsz hozzá. Ez adóoptimalizálási szempontból kedvezõtlen, mert az 5/7 részre 10% az illeték. Ha a közös gyerekeknek ajándékozza, az ingyenes, de 18 éves korukig csak gyámhatósági engedéllyel lehet átépíteni, eladni, stb. Azt érdemes csinálni, hogy 7 millióról írni a szerzõdést, de csak kettõt fizetsz ki, ám volt férjed igazolja, hogy kifizette az egészet. (Hacsak nem vagy vállalkozóként vagyonosodási vizsgálat célszemélye, mert így ugye keletkezett 5mFt, amire nincs magyarázat...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!