Találatok a következő kifejezésre: A férjemmel lakásunk (111 db)

A férjemmel lakás építésbe kezdtünk, az anyagiakba én jobban beszálltam, mint ő. Ezt a tudtára is adtam, neki rosszul esett. Mitévő legyek/legyünk?

Hülye voltam: (

Legjobb válasz: Nem hiszem mert férfiúi büszkeségében sértetted meg. Elõbb utóbb túl teszi magát rajta. Esetleg próbálj olyan helyzetet teremteni, ahol õ tudja a nagyobb részt vállalni, ahol bizonyíthatja h õ a férfi, õ hordja a nadrágot. Sikert!

Nem hiszem mert férfiúi büszkeségében sértetted meg. Elõbb utóbb túl teszi magát rajta. Esetleg próbálj olyan helyzetet teremteni, ahol õ tudja a nagyobb részt vállalni, ahol bizonyíthatja h õ a férfi, õ hordja a nadrágot. Sikert!
Valszeg maradandó nyomot hagytál az önérzetén. De hát ha egyszer csóringer alakot választ magának valaki... Na jó csak ugratlak!
Nälunk meg pont forditva volt én adtam a többet meg apämèk Ja èn vagyok a fèrj Az aszony meg kevesebbet csoro anyosom meg semmit èn meg ezt tettem szoväNa jo nem csoro csak minden hüjesèget megvesz csakhogy nekelljen adnia pènztÉs elmult a haragDe hogy minek kell egy 55 èves vèn kurvänak digitälis fènykèpezöHolott sose fènykèpezettMeg most akar venni szämitogèpet azt se tudja mi az a klaviatura meg hogy eszik e vagy iszäk a windowstNa ennek nem sok köze van a szexhezA lènyeg hogy elmulhat
Szerintem is próbáld bizonyos helyzetekben éreztetni vele hogy õ az okosabb, jobb mit tudom én, tehét simogasd egy kicsit az önérzetét, persze úgy hogy ne vegye észre hogy direkt teteted a hülyét vagy ilyesmi. Egyébként meg ha már házasok vagytok mi az hogy te többet adtál a házba, nem közös kaszán vagytok, nem közös a vagyon? Ez kicsit furi. Mi "csak" együtt élünk de a kezdetektõl nem merült ilyesmi fel egyikõnkben sem hogy ki mennyit költ mire meg ilyesmi, pedig nem volt munkám, most meg többet fogok keresni mint a párom. Vagy csak én látom így hogy ami az enyém azaz õvé és fordítva, azt hittem házasságnál fel sem merül ilyesmi.
Szia! A párod rosszabbul keres mint te? Ha igen, akkor valószínûleg nem tudott olyan sokat beleadni. Ebben az esetben nem túl szép tõled, hogy felemlegeted, hogy kevesett adott. Ha meg jól keres, de nem akar annyit adni, akkor meg az a gáz, hogy õ sajnálja a pénzt a közös életetekre?
Szia! Próbáld meg, amit már elõttem mondtak, hogy legyen valami, amiben bizonyíthat, VAGY ülj le vele beszélni, és kérj tõle bocsánatot, hogy nem úgy értetted, stb. sok sikert ;)
Hát...szerintem mindenképp tisztázd vele, hogy felindulásból vágtad a fejéhez a dolgokat. Nekem is rosszul esne, bár még nem volt rá köztünk példa. Egy házépítés nagyon sok stresszel jár, tisztázd vele, hogy ideges voltál, meg a sok rohangálás a dolgok után, ... szóval ki lehet magyarázni szépen õszintén. Ha szeret, úgyis megérti, hogy nálad is elszakadhat a cérna Sok sikert!

Van egy lakás a nevemen, amin még van hitel, de már nem sok. Szeptemberben férjhez megyek. A férjem megkapja majd esetleges válás esetén a lakás értékének a felét? Jogot formálhat-e rá?

Legjobb válasz: a lakás a te különvagyonod...a férjed a közösen fizetett hitel értékének felében viszont igényt tarthat a lakásban tulajdonjogra

Nem kapja meg. Csak a házasságotok alatt befizetett hitelösszeg felét követelheti válás esetén, semmi mást. (tehát ha 1M hitel van még a házon akkor 500.000-et, és így tovább)
a lakás a te különvagyonod...a férjed a közösen fizetett hitel értékének felében viszont igényt tarthat a lakásban tulajdonjogra
Házasság ELÕTT szerzett vagyon, házasság alatt örökölt vagy ajándékba kapott vagyon: KÜLÖNVAGYON. Házasság ALATT szerzett vagyon, függetlenül, hogy kinek a nevén van: KÖZÖS VAGYON.
ha nem bízol meg benne akk minek mész férjhez? még nincs meg a házasság , de már a váláson gondolkodsz. sztem hanyagold egy ideig a témát.
A házasság ALATT szerzett minden nemû vagyon, illetve adósság, közös, ez alól 1 kivétel van, az örökség. Illetve ezen felül a bíróságon lehet mutogatni jövedelemigazolásokat, bankszámlakivonatokat, hogy bizonyítsd az igazadat, de ez fájdalmas dolog szokott lenni :/ 20/L jogász hallgató
"A házasság ALATT szerzett minden nemû vagyon, illetve adósság, közös, ez alól 1 kivétel van, az örökség. " meg az ajándék, ill. a különvagyonból származó jövedelem.... 33/N nem jogászhallgató ;)
A különvagyonból származó jövedelem az már közös! Kivéve annak a forgalmi értéke (tehát ha van egy lakásom és kiadom a lakbér közös vagyon, ha eladom az különvagyon.)
Ha tulajdoni lapon a te neved van, akkor a tied 100%-ban. Az más dolog, ha együtt élés során közösen költetek rá, vagy bõvítitek. Üdv!
Ne tévesszen meg senkit sem az, hogy mikor kötöttek házasságot. Ugyanis a házasságkötés elõtti élettársi kapcsolatban szerzett vagyon beleolvad a házasságba, és ugyanúgy felezõdik, mert a jog feltételezi, hogy azt már kettejüknek szánták. Tehát, ha az élettársi kapcsolat alatt vásároltad, és ez alatt fizetted a részleteket, ugyanúgy kérheti a felét. hacsak nem kötsz házassági szerzõdést, amit melegen ajánlok ez esetben.
Megoldás:házassági szerzõdés, fixáljátok le hogy a ház 100%ban a tiéd, valamint az õ dolgai meg az övéi
A házassági szerzõdésben miket szoktak lerögzíteni, ha a házasság elõtt szerzett vagyon automatikusan a tulajdonosáé marad? Bocsánat, hogy kérdezek, csak felvetõdött bennem a kérdés. köszi
Itt egy nagyon csúnya alku van kászülõben az ördöggel házasság címén. Ne menj hozzá. Meg fogod bánni.
A 17:48 válaszán szerintem érdemes lenne elgondolkozni! De a lakás tényleg a Tiéd.
Minden ami a házaság elött a tied volt az különvagyon vállás esetén nem kap belöle semmit. A maradék hitelt amit a házaság alatt fizetek annak a felét kapja, ha felújitotok a házaság alatt az erre szánt összeg felét szintén megkapja függetlenül attól konkrétan ki mit fizetett.
a kérdésre választ adva 17.50es mondja helyesen.
Hú, nem vagyok benne biztos, de én úgy tudom, hogy ha az ingatlant akkor vásároltátok, mikor már házasok voltatok (vagytok) akkor fele-fele jár mindkét félnek. Viszont, ha Pl te megvetted a lakást, a te neveden van...majd összeházasodtok, akkor az a válás után is a tiéd marad. Én így hallottam valakitõl régebben. :) Ha nem jól mondom, akkor kérlek javítsatok ki...!
szerintem így nincs is értelme megházasodni ..

Hol kezdjem az ügy intézést ha a volt férjem nem fizeti ki a közös lakásunk rám eső részét?

2008-ban elváltunk.A volt férjem a közös lakásunkban maradt és ott él a barátn?jével.Én azóta férjhez mentem nevelem a két közös gyermekünket és azóta született még egy gyermekem.így 3 kiskorú gyermekem van.A volt férjem rendszeresen fizeti a gyerektartást de a lakás rám es? részét nem fizette még ki.Szerintetek hagyjam a lakást és örüljek hogy fizet vagy adjam be a lakás után a per kezdeményezést?vagy mi ilyenkor a teend??

Legjobb válasz: Ez kényes kérdés, mert totál megromolhat a kapcsolatotok. De azt ne felejtsd el, hogy a gyerektartásnak ehhez semmi köze. A lakás fele meg a tied, ha nem akarja eladni, vagy kifizetni a részedet, akkor meg köteles lakáshasználati díjat fizetni Neked a Te részed miatt. Nem tudom, milyen anyagi helyzetetek van, de én azért egy fél lakást nem hagynék...Mellesleg a férjed is gerinctelen, mert ha tudja, hogy a fele a tied, akkor le kellett volna ülnötök, hogy hogyan és milyen módon fizet ki téged. Próbálj meg errõl vele beszélni, mert ha ez nem megy, akkor marad a közös tulajdon bírósági megszüntetése. Hosszabb, macerásabb, és többe kerül, de végsõ soron árverést rendelhet el a bíróság a lakásra nézve, ami nem biztos, hogy a lakás vételára szempontjából a legelõnyösebb megoldás. Jó lenne, ha magától észhez téren, és kifizetné neked a forgalmi érték felét.

Ez kényes kérdés, mert totál megromolhat a kapcsolatotok. De azt ne felejtsd el, hogy a gyerektartásnak ehhez semmi köze. A lakás fele meg a tied, ha nem akarja eladni, vagy kifizetni a részedet, akkor meg köteles lakáshasználati díjat fizetni Neked a Te részed miatt. Nem tudom, milyen anyagi helyzetetek van, de én azért egy fél lakást nem hagynék...Mellesleg a férjed is gerinctelen, mert ha tudja, hogy a fele a tied, akkor le kellett volna ülnötök, hogy hogyan és milyen módon fizet ki téged. Próbálj meg errõl vele beszélni, mert ha ez nem megy, akkor marad a közös tulajdon bírósági megszüntetése. Hosszabb, macerásabb, és többe kerül, de végsõ soron árverést rendelhet el a bíróság a lakásra nézve, ami nem biztos, hogy a lakás vételára szempontjából a legelõnyösebb megoldás. Jó lenne, ha magától észhez téren, és kifizetné neked a forgalmi érték felét.
Ja, és természetesen az elõttem szólónak igaza van, jogosult vagy a lakáshasználati díjra, ha a férj a teljes ingatlant használja te pedig nem.
Jelentsd be neki, hogy igényt tartasz a tulajdonrészed használati jogára, tehát vagy kifizeti, vagy fizet bérleti díjat, vagy pedig felveszel egy albérlõt. Ezt követõen pedig rendszeresen odajárkálsz és használod a saját feled. Ha zárat cseréltet, feljelented birtokháborításért.
Nem volt vagyon megosztás?
A kérdező hozzászólása: a válásnál annyi lett megállapítva hogy az ingóságokat nagy részben én kaptam az ingatlan viszont közös tulajdon.de azt mondta a bírónõ hogy újabb keresetet adjak be lakás ügyben mert az külön van a válástól.a volt férjem elment ügyvédhez hogy jár e nekem a lakás árának a fele, de azt mondta neki hogy igen jár.azóta õ csak húzza halassza a lakás kérdést.ennek már 4 éve.
A kérdező hozzászólása: Már többször kezdeményeztem beszélgetést e témában de mindig azt mondja szerezzek rá én vevõt.Na most én elköltöztem onnan közel 300km-re, még ha lenne rá vevõ és menne hozzá sem engedné be.De egyébként meg tudom hogy hiába mondja hogy eladná sosem fogja magától eladni.Ez esetben a bírósághoz vagy egy ügyvédhez kell fordulni?
Én beszélnek egy ügyvéddel, hogy mi lehetne a megoldás.
Miért fizetné ki, már meg ne haragudj? 50%-ban a tied, 50%-ban az övé. SEMMI sem tiltja meg neked, hogy visszaköltözz a lakásODBA. Ahogy õt sem kötelezi semmi arra, hogy eladja a SAJÁT TULAJDONRÉSZÉT. 3 lehetõséged van: 1., Megegyeztek 2., Találsz valakit aki hajlandó megvenni egy 50%-os tualjdonrészt 3., Indítasz közös tulajdon megszüntetésére irányuló pert a bíróságon, majd a bíróság elárverezi az ingatlant és elfelezi a befolyt összeget (ezzel szívtok a legnagyobbat)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítõ válaszokat.Olvasgatam közben itt a kérdések között és látom másnak is van hasonló problémája, de ahogy látom nem sok sikerrel lehet ezt az ügyet lezárni.Egyenlõre írok egy beadványt és majd látjuk mi lesz.Mégegyszer köszönöm a válaszokat.


Két gyerekre, használt lakásra a férjemmel közösen felvett szocpolt válás esetén át lehet-e vinni egy másik lakásra, ha a gyerekek velem maradnak?

A közös lakásban a férjem marad, így azt nem adjuk el, kifizet engem. A szocpolt is vissza kell akkor fizetni?

Legjobb válasz: A szoc.polt nem kell a férjednek visszafizetni,de másik lakásra nem lehet átvinni,Marad a régi lakáson.

A szoc.polt nem kell a férjednek visszafizetni, de másik lakásra nem lehet átvinni, Marad a régi lakáson.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ha jól értem, akkor egyáltalán nem kell visszafizetni, akkor sem, ha a gyerkekekkel én költözöm el? Én azt hittem, hgoy ezt a gyerekek lakhatására adják, és ha 10 éven belül elköltöznek a gyerkõcök akkor vissza kell fizetnünk. De ha nem , az jó hír!
Keress fel egyí ügyvédet.A hitelnek és a szocpolnak a vagyonmegosztásnál van jelentõsége.Ha a ház a férjednél marad, a hitel és a szocpol fizetési kötelezettsége is az övé lesz.Ezért ha a ház pl.7 milliót ér, van rajta 3millió hitel, és 1 millió szocpol, ezeket levonják a ház értékébõl, és a fennmaradó 3 millió értéken osztoztok ketten.Tehát te csak másfél milliót fogsz kapni.Ezért kell az ügyvéd.

Ha elválok, és lemond a férjem a lakás feléröl a gyerektartás fejében, lefoglalhatja-e a biróság egy másik ügyböl kifolyolag? Átiratni nem tudom a lakást, mivel szocpol van rajta, azt meg vissza kellene fizetni.

Legjobb válasz: A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

1988-ban házasságot kötöttem a férjemmel kapotunk egy szolgálatilakást 1997-ben elváltunk és férjem 6hónapmulva elhunyt. A lakást át írták a nevemre. A kilakoltatás lehetséges?

Legjobb válasz: Szerintem menj be az önkormányzatoz, és kérdezz rá! Nagyanyám ugyanígy szolgálati lakásban élt, a férje halála után benne maradhatott, sõt még az ott született gyerekeknek és unokáknak is haszonélvezeti joga volt az õ halála után! Mi nem jártunk utána, és elbuktuk a lakást..

Szerintem menj be az önkormányzatoz, és kérdezz rá! Nagyanyám ugyanígy szolgálati lakásban élt, a férje halála után benne maradhatott, sõt még az ott született gyerekeknek és unokáknak is haszonélvezeti joga volt az õ halála után! Mi nem jártunk utána, és elbuktuk a lakást..
a kérdés csak az, hogy ez miben nyilvánult meg bérbe kapták az önkormányzattól, vagy tulajdonosok lettek (szolgálati lakás csak lakhatási jogot jelent, vagy haszonbérletet). Ha az Ön férje kapta a szolgálati lakást, akkor nagy valószínûséggel ki lehet Önt lakoltatni, mivel azt a lakást a férje munkájáért kapta. De ennek érdemes utána járni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Én is utána járok!

Milyen arányban legyen tulajdonos a férjem az új lakásunkban?

Lehetséges, hogy lakást tudunk venni. Örököltem egy víkendtelket és annak az eladásából összejött 4,6 millió forint. A maradék 400 ezer forintot, a férjem és én tettük félre, úgy, hogy takarékoskodtunk. Tehát a kettőnk fizetéséből spóroltuk, kb. ugyanolyan arányban. Van értelme annak, hogy a férjem is valamilyen arányban tulajdonostárs legyen az új lakásunkban? És milyen arányban? Az ügyvéd majd elmondja, hogy mi a célravezető, de addig is szeretnék előre tájékozódni. Véleményeket várok.

Legjobb válasz: Bizony hogy fel kell tenni az ilyen kérdést is .Ha most jól számolok 200 e forint ami közös .Ez nem összeg a mai világban már .Ez a te magánvagyonodból van,a férjed is megérti .Legyen a lakás a neveden,hisz úgy is együtt lakjátok.A probléma ugy is csak egy válás alkalmával adódna ,de ilyen esetben már akkor sem adódik. Soha nem lehet tudni mit hoz a jövõ . Sok olyan dolgot hallottam,ahol egyik napról a másikra változott meg a családi helyzet. Nem hiszem hogy ezért a férjed neheztelne .

Bizony hogy fel kell tenni az ilyen kérdést is .Ha most jól számolok 200 e forint ami közös .Ez nem összeg a mai világban már .Ez a te magánvagyonodból van, a férjed is megérti .Legyen a lakás a neveden, hisz úgy is együtt lakjátok.A probléma ugy is csak egy válás alkalmával adódna , de ilyen esetben már akkor sem adódik. Soha nem lehet tudni mit hoz a jövõ . Sok olyan dolgot hallottam, ahol egyik napról a másikra változott meg a családi helyzet. Nem hiszem hogy ezért a férjed neheztelne .
4 es , már miért kellene felezni.Bizony nem úgy tisztességes ez.Tökéletesen osztom az erre érkezõ kérdezõ válaszát .Egy válásnál már nincs haverság, ott már másról szól minden .Ez nem tisztesség kérdése.Egyszer matematika már .Ez akkor már nem ugy müködik .
A férjed a szerencsétlen nem? Akkor nem közös a tulajdon? Vagy nem annak kéne lennie? Az már messze nem jó ha ilyen kérdést fel kell tenned...
50-50 % Így fer.
És tök normális dolog a házasság alatt arra gondolni mi lesz majd a válásnál... aha. De tényleg jobb lesz nektek ha csak a te neveden lesz a lakás, a fele-fele megoldás maradjon a normális pároknak.
Szerintem nagyon gáz kiszúra a pasi szemét 4-5 %-kal!! És hiába nincs üzletben, és pénzben szerelem. Én ha szeretek valakit, biztos nem 4-5 %-ot adnék neki. Minimum 25%. Biztos fogja õ is újítani a lakást a saját pénzébõl, vásárolgat majd bútorokat! Külön kasszán is vagytok akkor ugye?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk külön kasszán. Gyermeket nem vállalunk örökletes betegségeink miatt. A bútorokat és a lakásberendezési tárgyakat már 80 %-ban megvettünk mindent közösen. Szerintem is a 75-25 % lenne a helyénvaló.
mindenképpen kérdezd meg õt. De ha már megtetted, akkor úgy döntsd el, hogy a tulajdonos érdekeit sem veszitek félvállról. dert
Milyen érdekes! Ha egy férfi írta volna ki így a kérdést, már régen letámadta volna az asszonykórus, hogy milyen aljas ember!!! De ha egy nõ írja ki, akkor az egészen más, mert csak elõrelátó...
Ha azt nézzük, hogy pontosan 200.000Ft a férjed része akkor az pont 4%. Ha nem akarod kizárni öt, és úgy érzed, majd ha gyerekeitek lesznek, akkor ö fog akár évekig is eltartani titeket akkor én is 75-25%-ban adnák neki. Ez azért már 1250000 Ft vagy is lényegesen több mint amennyit ö bele rakott, de ugye be kell bútroznotok, és felújítások is lesznek, és lehet pont akkor amior te kisgyerekkel otthon fogsz ülni, és egy petákot sem keresel, a gyesed meg a béka feneke alatt lesz. Èn már váltam el, és én megértelek telejsen. Válásnál tényleg nincsen már menekvés. Második férjemnél (aki a gyerekeim apja és nagyon nagyon szeretem), már mindent pontosan elosztottunk és külön kasszán vagyunk.
95-5 arányban. A matek ezt adja ki.
Akkor szerintem 75-25%. 4-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Férjemet nem érdekelné az sem, ha csak az én nevemen lenne, mert õ nem egy követelõzõ férfi, hanem nagyon megértõ. De neki is akarok adni résztulajdont.
A kérdező hozzászólása: Éppen hogy nem akarom kizárni a férjemet a tulajdonjogból, ezért tettem fel ezt a kérdést. De nem akarom, hogy fele-fele arányban legyen a részesedés.
nem csak én írtam az 50-50%-ot, de engem különösebben nem érint. A kérdezõ dolga! Csak válaszoltam, a feltett kérdésre. Ennyi. (4es )
Ne engedj az érzelmeknek, itt nem errõl van szó. 6-7 voltam . Nálunk most pontosan errõl van szó .
A kérdező hozzászólása: Pénzügyekben nincsen barátság és nincsen szerelem. Egyébként tisztelem és becsülöm a férjem, de egy esetleges válás esetén nem mindegy, hogy ki mit vitt a házasságba.
Többnyire ezt úgy szokták, hogy 50%-50%....de ha te már ezen gondolkozol mert a 4, 6 millió a te örökségedbõl ment ami a te pénzed akkor lehetne pl úgy is, hogy 75%-25%.... meg rengeteg ilyen lehetõség van. Ezt nektek kellene tudniaíssssss
A kérdező hozzászólása: Mi bajod van?
Ügyvédtõl kérdezd inkább meg. Mert a víkend telek után adózni is kell ugye, de lehet hogy valamennyire be lehet számítani. Amúgy már más világ van mint régen, bizonyítható visszamenõleg, hogy 4, 6 a te örökséged. Amikor mi közösbe vettük a férjemmel a lakást, az ügyvéd közölte hogy csak a plusz összeg lehet a férjemre íratni a többi marad a nevemen (adózási és egyéb okokból, pontosan %-ban). Szóval szerintem csak a 400 e-t tudod ráíratni a többi a te neveden lesz. Ami korrekt is mivel, már nem a házastárs, hanem a gyerek örököl.

Mit tegyen a feleség ha a férj nem akar válni? Mi lesz a közös lakással ha a férj nem hajlandó eladni, és egyik fél sem tudja kifizetni a másikat?

20 éve vagyok házas. Férjem lelkileg teljesen tönkre tett. Állandó a féltékenység, a számonkérés, az elszámoltatás. Ordítozik, dobálja a tárgyakat, volt hogy meg is ütött. Közel egy éve munkanélküli én tartom el az egész családot. Ha kés?bb érek haza a munkából ordít hogy hol voltam. Telefonon állandóan ellen?rizget.Utánam jön. Kutat a táskámban, a zsebeimben. Nézegeti a mobiltelefonomat. Gyanúsítgat hogy viszonyom van egy kollégámmal. A gyerekekkel is ordít mint egy állat. El akarok válni de ? nem akarja. Nem hajlandó a házat eladni. Nem enged elköltözni, semmit nem enged elvinni a lakásból. Szerinte minden rendben van csak én fújom fel. Azt mondja ? nem akar ilyen lenni csak én kiprovokálom. Azzal fenyeget hogy majd a bíróság úgyis ?t igazolja. Ha ? elmondja hogy egy idegroncs vagyok majd kiröhögnek és azt mondják örüljek hogy megt?r valaki. Nincs senki akihez fordulhatnék. Szüleim meghaltak. Rokonaim nincsenek. Van egy barátn?m de annak is van elég baja.

Legjobb válasz: HA el akarsz válni, akkor ahhoz CSAK annyi kell, hogy bemégy a miróságra panasznapra és beadod a válópert. A férjed beleegyezése nem kell, söt ha egyetlen tárgyaláson sem jelenik meg, akkor is elválasztanak benneteket. A közös lakás fele a tied, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, ha a házasság alatt vettétek. Elköltözni meg akkor is tudsz, ha nem egyezik bele, és amit a közösen vettetek, annaka fele is a tied, tehát nincs olyan, hogy nem engedi elvinni.

HA el akarsz válni, akkor ahhoz CSAK annyi kell, hogy bemégy a miróságra panasznapra és beadod a válópert. A férjed beleegyezése nem kell, söt ha egyetlen tárgyaláson sem jelenik meg, akkor is elválasztanak benneteket. A közös lakás fele a tied, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, ha a házasság alatt vettétek. Elköltözni meg akkor is tudsz, ha nem egyezik bele, és amit a közösen vettetek, annaka fele is a tied, tehát nincs olyan, hogy nem engedi elvinni.
A válás nem lesz gond.De ha nem tudtok megegyezni a gyerekelhelyezésben, az ingó és ingatlan vagyon megosztásában, akkor a per 2-3 évig is eltart.Senkit nem köteleznek arra, hogy megváljon vagy elköltözzön a tulajdonából.Tapasztalat.Egy jó ügyvéd feltétlenül kell.
Probaljatok meg egyutt??? A holgy az elmult 20 evrol beszelt nem az elmult 2 honaprol!!! Valj el es kezdj uj eletet! El tudsz valni, es ami megillet az meg megillet. A gyerekek miatt tobb is. Keress egy jo ugyvedet, mert arra viszont szukseg lesz!
Add be a válópert, simán elválasztanak. Sajnos nem tudsz sokat tenni házügyben: éna helyedben elköltöznék albérletbe (hiszen neked van jövedelmed) és õ szépen nem tudná fenntartani a házat egyedül. így nem lesz sok választása... De addig meg kell oldanod a lakhatásodat sajnos. Amikor nincs otthon, akkor cuccolj el szépen. Vagy kérj meg kollegákat, hogy segítsenek. Esetleg a bírósági panasznapon kérdezd meg, hogyan lehet ezt megoldani, hátha tudnak segíteni ezügyben is.Ott segítenek a válóperes iratot is elkészíteni.
Add be a válópert, én úgy tudom, nem szükséges az õ beleegyezése ahhoz, hogy elválasszanak benneteket. A részletekben pedig a bíróság majd dönt. Akkor a férjed nem tehet semmit. Sajnálom, ami veled történik, én is hasonló cipõben járok, nincs hová mennem, pedig menekülnék. Elválni az én férjem sem akar. Éppen az erõt gyûjtöm ahhoz, hogy megvalósítsam, amit neked is javasoltam.
Elválni úgy is lehet hogy õ nem akarja mert van egy lehetõség hogy elválaszt a bíróság.(Mostohámnak is igy volt)Aztán a házzal nem sok mindent tudsz tenni abba bele kell mennie.Én elmondanám a bíróságon hogy megütött (amit nem fogsz tudni bizonyítani sajnos)és azt ahogy viselkedik.Költözz el akár albérletbe is a gyerekeknek sem tesz jót ez.A cuccaidat meg akkor vidd el amikor dolgozik vagy nincs otthon, ha ez nem megoldható pár férfi ismerõsõdet kérj meg hogy jöjjenek segíteni mert félsz.
Vállj el!!!! Persze hogy a férjed nem akkarja nagyon kényelmes neki a helyzet. Pontosan az ilyen idióta erõszakos emberek ellen vannak törvényi szabályok. Mindegy hogy õ mit akkar vagy mit enged, , LÉGY ERÕS add be a válló peret. A bíroság kötelezi a vagyonmegosztásra ha nem börtönbe kerül. Kitarás, gondolj a gyerekre neki jó ez így, gondolj magadra megérdemled a boldogságot. Tök mindegy mit akkar a férjed, a te teteid fontosak, vállj el, rúgd ki, add el a házat.
Nehéz ügy, pláne, ha se neked, se neki nincs hova mennetek. Próbáljátok meg együtt, legyél türelmesebb, valószínûleg tényleg provokálod. Õ meg keressen melót, a munka visszaadja az önbecsülését.
szííasztóóók
Elmeorvosi véleményt? Szerintem a férjed túl gyakran nézi a TV-t. Nem kérhet elmeorvosi véleményt. Mivel keresete nincs, ügyvédet sem fog tudni fogadni, nem szakértõt, akinek pont semmi keresnivalója egy válóperben. Neked meg pláne nem kell fizetned érte. Ne aggódj, a férjed csak vagdalkozik, fenyeget mindennel, ami az eszébe jut. Legyél erõs a gyerekekért és magadért! Tarts ki, csináld végig, és kezdj új életet! Kitartás:)
Azért, mert el akarsz válni töle, nem indokolt az elmeorvosi vizsgálat. Véleményt kérhet, téged senki sem kötelezhet arra, hogy megvizsgáltasd magad, de ha végeznének is ilyet, akkor is csak az derülne ki, hogy nincs semmi bajod. NE lépj vissza, mert ez, meg az összes ezutáni hülye ötletnek az a célja, hogy mégis maradjon minden a régiben. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Attól nem félek hogy nekem valami bajom van. Õ az akinek beteg az elméje. Csak nehogy még azt is fizetnem kelljen.
én is szoritok neked, és örülök hogy erõs voltál és jol dontottél.
A kérdező hozzászólása: Múlt héten végre erõt vettem magamon és elmentem ügyvédhez. Ma pedig beadtam a válópert. Férjem azt mondta majd elmeorvosi véleményt fog kérni ellenem. Megteheti? És ha igen akkor azt is nekem kell fizetnem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Ami a négy fal között történik azt sajnos nem tudom bizonyítani.Amióta megfenyegettem a rendõrséggel azóta engem már nem bánt. Azért nem zárják börtönbe mert hozzám vágja a cipõjét, lökdös, földhöz vágja a táskámat stb. Mindenképp meg akarok szabadulni tõle. 40 éves vagyok, ha most nem tudom megváltoztatni az életem késõbb még nehezebb lesz. Szeretném az életem hátra levõ részét már nyugodtan eltölteni. Igazából azt sem tudom mi az elsõ lépés a válóper beadása vagy a költözés. Igaz hogy van jövedelmem, de olyan jól nem keresek, hogy albérletet is tudjak fizetni, meg a gyerekeket is eltartani. Gyerek tartást úgysem fizetne, nincs is neki mibõl. Igazatok van keresnem kell egy ügyvédet. Mégegyszer köszönöm a válaszokat. Jól esik hogy szinte mindenki mellettem áll.
Én a helyedben a következõ alkalommal, amikor megüt, azonnal elszaladnék látleletet vetetni, és könnyû testi sértés miatt feljelenteném a bíróságon. A válókeresethez pedig hozzácsatolnám a feljelentés iratait is.
egy ismerõsömnek a férje ugyanezeket tette vele, õ elment pszichológushoz, aki közölte vele hogy paranoiás betegségben szenved a férje. neki van gyereke is, ezért õt elküldte a gyermekvédelemhez. esetleg ha nincs gyereked, akkor család segítõ tud segíteni abban hogy mik a szükséges teendõk, de talán a pszichológus is tud majd ebben segíteni. a lényeg az, hogy a válásnak nem lehet akadálya. fõleg akkor nem, ha úgy üt meg, hogy látleletet is tudsz vetetni... remélem tudtam segíteni, kérlek írj, ha van fejlemény, szorítok érted is, és az ismerõsömért is.
Létezik olyan, hogy családterápia. Amennyiben a férjed a munkanélkülisége lett ilyen érdemes megpróbálni, persze minnél hamarabb, mert ha beleszokik a zsarnok szerepébe nehéz lesz. Olyan nincs, hogy a bíró elküd azzal, hogy örülj, hogy hajlandó valaki elviselni. Ha beadod a kérelmet, elválasztanak, ha akarja a másik fél, ha nem. A közös ingatlanra is születhet olyan ítélet, hogy x idõn belül rendezni kell, de ennek megvalósítása már csak leírva egyszerû. Mindenesetre ha a válás mellett döntesz, készülj fel, hogy még rosszabb lesz a helyzet, ha nem tudsz elköltözni.
A válás önmagában nem lehet gond, de a ház eladása nagyobb probléma. Gondolom azért nem tudsz elköltözni, mert nem akarsz albiba menni, ha már van egy fél házad, meg utána a férjednek sem lenne oka eladni. Anyuék is hasonlóképp állnak 5 éve árulják a házukat és idáig csak érdeklõdõk voltak....nagyon nehéz, így viszont anyu nem tud szabadulni és az öcsém sem. A bíróság nem fogja azt mondani, h elviselhetetlen vagy, a férjed az a tipikus görény, ahogy olvasom, szabadulj tõle, mielõtt eldurvul a helyzet!
Bátorság+egy jó ügyvéd! Nem zsarolhat! Ne engedd magadat!
Szia! Elõször is szeretnélek megerõsíteni, hogy nagyon jól döntöttél. A legnehezebb lépésen már túl vagy! Bár sokan elláttak tanáccsal én csak annyit írnék, hogy sok erõt és kitartást kívánok neked. Én ugyanígy életem, ahogy Te a soraidat akár én is írhattam volna. Én is pont ezért adtam be a válást. Nekem két pici gyermekem van és sajnos 3 évig váltam, de végül is megnyertem. Nem olyan könnyû ám hazugságokat kiabálni az emberre, azt be is kell bizonyítani.Az én exemnek ez 600.000 Ft-ba került perköltség címén!!! A bíróság meg nem fogad el semmilyen orvosi vagy szakértõi vizsgálatot amelyet nem õ rendelt el!

Az első babát hány évesen szültétek, spontán vagy császárral? A férjed mennyi idős volt? Saját lakásban laktatok, volt autótok? A második baba mikor született? Milyen állatotok volt/van?

Legjobb válasz: 1. baba simán szültem 26 évesen, férjem 28 éves volt akkor. Saját lakásunk van és saját autónk. A 2. babát 28 évesen simán szültem. Állat nincsen.

36 évesen szültem az elsõ babámat, a férjem is 36 éves, mindkettõnknek ez a második házassága.Saját lakás és autó van, állatunk nincs.A második baba egyenlõre tervben van, de ki tudja hogy alakul.Kb 2 év múlva tervezem akkor 38 leszek.
27 éves voltam.Simán szültem, fájdalomcsillapitás nélkül.Párom 31 volt.Lakásunk van hitelbõl, autónk nincs.Van egy cicánk.Tervezzük 1-2 év múlva a tesót
Elsõ babánál én 26 a férjem 28 volt.Autó lakás nem volt. És most sincs. bár most készülünk autót venni. Van 3 kutyánk. És egyenlõre nem tervezünk másik babát!
25 évesen szültem, simán fájdalomcsillapítás nélkül (mert nem volt a kórházban) :/ A férjem 28 volt. Autónk volt, saját lakásunk nem. Most már van, de hitellel terhelt, sajnos mi senkitõl nem örököltünk semmit. Ha arra vártunk volna (hogy 100% ban saját lakás), 40 évesen se lett volna gyerekünk. Második baba 2 évre rá született. Nincs állatunk, sajnos allergiás vagyok.
Szia! 23 évesen szültem, hüvelyi szülés volt. Férjem 25 volt. Saját lakásunk volt, autónk volt akkor is. Cicáink voltak, de nyár óta nincsenek. Másodikat nem tervezünk.
1 babánknál 22 éves voltam, férjem 24, albérletben laktunk, állat nem volt akkor még, kocsi se. 2 babánál 26 voltam, férjem 28, saját ház, saját kocsi, kutya, macska. Dolgozunk a harmadikon. :)
Elsõ terhességem 23 évesen volt. (méhen kívüli, se lakás, se kocsi...) Az 1 baba 26 éves koromban császárral született, férjem ekkor 30 éves volt. egy kutya. 2. baba 28 éves koromban császárral. férjem 32. lakás, kocsi hitelmentesen a miénk. 2 nagy kutya. Több gyermeket nem tervezünk.
-28 éves voltam (párom majdnem 27) ez 2000 januárban volt - simán, eda val (4, 4 kilós baba volt) szültem - saját kertes házban laktunk/lakunk azóta is, anyámék vették nagymamámnak, de õ 95-ben meghalt, azóta mi lakunk itt - autónk volt, már elõtte is, létszükséglet - egy landser fajtájú (http://hu.wikipedia.org/wiki/Landseer)kutyának van, 13 éves lesz tavsszal, kint lakik a kertben és egy sima macskánk A másodk baba, kislány 2009-ben született, õ most 22 hónapos.
1. baba simán szültem 26 évesen, férjem 28 éves volt akkor. Saját lakásunk van és saját autónk. A 2. babát 28 évesen simán szültem. Állat nincsen.
Szia! 24 éves voltam, férjem 26, sima szülés volt, anyóséknál laktunk és nem volt autónk, állatunk sem volt. A második gyerkõc is simán született(4 év múlva), akkor már volt lakásunk, autónk, állataink:degunk és teknõsünk:)
20 évesen, spontán (de majdnem császár lett, mert nem akart beékelõdni a feje). Nem voltam férjnél, de az apja akkor 26 éves volt. Albérlet, nem volt autó, azóta sincs. Második baba nincs még, mostanában nem is lesz. Állat nincs.
- elsõ babánál 22 éves voltam, a férjem 33 - az elsõ spontán szülés, a második császár - saját lakás és kocsi - a második babánál 33 éves voltam - kutyánk van
Én 26 , férjem 29 volt, hüvelyi - indított szülés eda-val (4, 1 kg-mal született a kisfam). :) Lakásunk volt/van még 28 év devizahitellel :( Autóra esélyünk sincs, Állatra sem ebben a pici panelben. Kistesó pedig úton, így is terveztük :)
A kérdező hozzászólása: 27 éves voltam amikor a lányom született, császárral szültem. A férjem 29 éves volt. Saját lakásunk és autónak van. Tervezzük neki a kis tesót. 1 kutyánk van.
Elsõ baba 4 nappal a 29. szülinapom elõtt született, a párom (nem a férjem) 34 volt.Saját autónk(hitel), házunk volt(hitelmentes, szülõi segitséggel 7 évig épitkeztünk).Háziállat nincs, szép kertünk igen :) A második babát 30 és fél évesen szültem, apa 35 volt.Kutya macska még mindig nincs.Mindkét gyerek simán, fájdalom csillapitás nélkül és gyorsan született.
26 évesen szültem a kisfiamat, párom 30 éves volt. Autónk nincs, nem is tervezzük. Anyósom lakásában lakunk, így már 4-en. Lakásvásárlást sem tervezünk, mert ez a lakás a páromé lesz, ha anyukája már nem lesz. Egy cicánk van. Szeretnénk majd egy második gyerkõcöt is, de addig amíg 4-en lakunk egy kétszobás lakásba nem vállaljuk. Így lehet, hogy 1-2 év múlva mégis marad a lakásvásárlás, bonyolult helyzet...
1.babámat 27évesen szültem, vacuummal.akkor a férjem 28éves volt.a szülés elõtt 2hónappal költöztünk a saját (épített) házunkba, ami valamikor 23év múlva lesz a miénk(ha addig a bank el nem viszi) van egy öregebb autónk, amit az apósom ajándékozott az unokájának(de mire felnõ hozzá, roncstelepre kerül :-) ) a 2.babánk tavaj júniusban született.oxitocinnal indították, mert 41+2hetes volt már.de simán(bban)ment mint az elsõ.tehát akkor lettem 29éves.õ nagyon is tervezett volt, elsõre megfogant., a gyerekek elõtt az albérletben volt egy szobakutyánk, aki hamarabb költözött ki a házunkhoz, mint mi.most van 2 kutyánk és 2 macskánk
31 évesen szültem a fiamat császárral. Párom akkor 32 volt. Saját házunk van, bár ha az igazat szeretném írni, akkor azt írnám, hogy a banké. Az autó saját! :) Második baba tavasszal születik, idén leszek 34. 1 kutyánk van.
kislányomat 2009ben szültem, normál szülés volt, érzéstelenítõ nélkül, ekkor 27 éves voltam, apa 32. Lakásunk volt már ekkor (igazából a banké), autó a sajátunk, állatunk nincs. Most várjuk a kicsit, aki szintén nyári baba lesz, 2 év korkülönbséggel.
34 évesen császárral, nem fért ki a szentem.
31 évesen, császárral.Férjem 32.Saját házunk volt/van és autónk is.A második 34 évesen(8hete)született.Francia bulldogunk volt/van, és óriási akvárium halakkal.
-27 évesen szültem az elsõ gyermekünket, a férjem 29 éves - volt. -Természetes úton született. -Saját házunk van, kettõ autónk egy motorunk. -A második gyermeket a nyáron tervezzük "összehozni". -Egy kutyánk van, szigorúan kinn él.
Én 29 voltam a férjem 33. Császárral szültem. Saját lakásunk és autónk van (igaz még hitel 1 évig mindegyiken) Csak egy babánk van és többet nem is tervezünk. Állatunk nincs, és nem is lesz, max. halakat engedek a lakásba.
2, 5 évvel esküvõ után, tervezetten. 20 évesen teherbeesés, 21 évesen szülés, férj 24. Albérlet, autó saját, munkánk is volt (akkoriban egy sima érettségivel is jó állást be lehetett tölteni, nem kellett rá éveket várni és jó kapcsolatokat). 2. gyerek 6 év múlva. Állat nem volt, amíg albérletbe laktunk. A gyerekek azóta már felnõttek, az egyik középiskolás, a nagyobbik dolgozik már, azóta is boldog házasok vagyunk.
ma 20:12 vagyok Sima hüvelyi szülés volt mindkettõ, fájdalomcsillapítás nélkül.
31 voltam, simán, fájdalomcsillapítás nélkül szültem. A férjem is 31 volt. Saját lakás, saját autó van, állat nincs. MOst tervezzük a tesót.
Elsõ babám kislány, amikor született, 30 voltam, a férjem 40. Simán szültem, itthon a saját hálószobánkban. Egy kutyánk és két cicánk lakik a lakásban, az udvaron nyúl, tengerimalacok, a tanyán a szüleimnél a lovaim (pocakkal is lovagoltam). Második babám kisfiú, majdnem napra pontosan két évvel a lányom után született, szintén itthon. Állatok ugyanazok. Kertes házban lakunk, de nem saját, béreljük, sajátra gyûjtünk, de semmiképp nem akarunk hitelt. Autó van, 4 éves Toyota.
-31 évesen -spontán, fájdalomcsillapítás nélkül -férjem nincs, a párom 32 éves volt -saját lakás, autó nincs -második baba tervben -két degunk van (olyan mint a patkány és a mókus keveréke)
30 évesek voltunk mindketten amikor született a lányunk(2.5 éves lassan). Spontán, simán, fejdalomcsillapító és Eda nélkül(4kg volt).Jócskán túlhordtam, reggel indítani akarták, de hajnalban úgy gondolta inkább kijön egyedül. Saját házban lakunk, van rajta hitel, de a felét kifizettük megvételkor.Volt/van autónk, Pest megyében lakunk, létszükséglet, + a munkaeszközöm. Egy nagytestû kutyánk van(Német Dog) és ha minden jól megy nyáron veszünk egy Rex törpenyuszit. Nem tervezünk még 1 gyerkõcöt.
25 éves voltam, spontán, a férjem 29 :) [pont ma egy éves a kislányom, Maja :) ] Saját lakásunk Svájcban, Budapesten van, férjemnek is van autója, nekem is. Második babát úgy szeretnénk, hogy 2, 5-3 év legyen kettejük között a korkülönbség, így még várunk. Vadászgörényeink voltak, de terhességem alatt meghaltak (lehet, hogy õk így hálálták meg a gondoskodást, és nem nehezítették meg a dolgom?), amúgy is úgy terveztük, hogy pincében lett volna a birodalmuk, ahol meleg is van, és a babót sem veszélyezteti... Egyébként egy Berni pásztor kutyusunk van :)
28 voltam, a párom 30. Császárral szültem. Saját lakás, autó volt, mindkettõn hitel. Állatunk nincs, volt egy fajkutyusunk, nagyon szerettük, de betegségben meghalt a kisfiam születése elõtt 1 évvel, és a párom azt mondta, addig nem kell kutya, míg nem lesz annyi ideje, hogy foglalkozzon vele és munkakutyát neveljen belõle. Most 1 éves a fiunk, gyúrunk a kistesóra. A kocsit kifizettük, és mire a pici megszületik, a házat is befejezzük. Kutyánk még mindíg nincs, a párom minden idejét lefoglalja a cége, nem lenne ideje idomítani. azért meg, hogy tanulatlanul összevissza rohangáljon egy kutya az udvaron, nem veszünk. És amúgy is csak egyetlenegy fajta jöhet szóba, törzskönyvvel, az pedig drága mulatság.
22 évesen szültem az elsõt, spontán, fájdalomcsillapító, gátmetszés nélkül. A férjem akkor 34 éves volt. Anyósommal éltünk, de 2 hónapos volt a fiúnk, amikor beköltöztünk a saját házunkba, autónk volt. A második, ha minden jól megy idén születik, 3 év lesz köztük. Állatunk nincs. Üdv
33, 5 éves voltam, amikor született elsõ és eddig egyetlen kisfiam, császárral. A párom 36, 5 volt akkor. Saját házunk és két autónk van. Állatunk nincs, és nem is tervezzük egyelõre. És hogy lesz-e még egy baba? Ez még a jövõ zenéje. Idén visszamegyek dolgozni gyedrõl, aztán majd meglátjuk.
34 évesen, császárral, nem fért ki a szentem. saját lakás nincs, albérletben lakunk, autó van, állat 2 macsek.
Persze. Azt a bank vinni fogja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
Forduljatok jogászhoz. Ha (papíron legalább) kiskorúak is laknak az ingatlanban, akkor már egyáltalán nem olyan egyszerû a történet a bank szempontjából.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!