Találatok a következő kifejezésre: A férjem sperma vizsgálaton (7 db)

Lombikbébisektöl kérdezem ha megy a férjem sperma vizsgálatra az az ellőtte levő szex befolyásolja az eredményt?

lehet hogy egy buta kérdés de a spermaszámot ez befolyásolja

Legjobb válasz: A sperma minõsége szempontjából a 2 napos sperma a legjobb, tehát a mintaadás elõtt 2 nappal legyen szex, utána pedig ne. Ugyanigy a beültetéshez szükséges sperma estén is igaz.

A sperma minõsége szempontjából a 2 napos sperma a legjobb, tehát a mintaadás elõtt 2 nappal legyen szex, utána pedig ne. Ugyanigy a beültetéshez szükséges sperma estén is igaz.

Holnap megy a férjem sperma vizsgálatra, de ma eléggé be van rúgva. Holnapi eredményt befolyásolhatja?

Legjobb válasz: :) Még sokat kívánok neki... szóval nem lesz ott gond. Mindenesetre azért majd kérdezze meg a vizsgálat elõtt, hogy nem jött-e feleslegesen.

:) Még sokat kívánok neki... szóval nem lesz ott gond. Mindenesetre azért majd kérdezze meg a vizsgálat elõtt, hogy nem jött-e feleslegesen.
A spermaszámot nem befolyásolja, de a spermiumok mozgékonyságát csökkentheti az alkohol. Tessék kijózanodni!
:) Nem hiszem, hogy befolyásolná... de miért rugott be... még csak 7 óra van... holnap meg meló...
A kérdező hozzászólása: Szülinapja van :-)
A megtermékenyítést egyértelmûen megnehezíti, ha elõtte 24 órával alkoholt fogyasztott. A spermaszámra ténylegesen nem tudom, de hatással lehet arra is.

Termékenységi vizsgálatot kell végezni a férjem spermáin. Hova kell menni? A saját nőgyógyászom meg tudja csinálni, vagy valamilyen speciális helyre kell menni?

Legjobb válasz: Mármint spemogramot nézni. Nos mi privát laboratóriumba mentünk és utána az eredményeket elvittük az urológus szakorvoshoz.

Mármint spemogramot nézni. Nos mi privát laboratóriumba mentünk és utána az eredményeket elvittük az urológus szakorvoshoz.
Szia Nekünk a nõgyógyászom mondta meg, hogy hová menjünk, igaz elnézte az eredményt, engem jól félrekezelt! A legjobb az, ha kerestek egy olyan urulógust, aki ott helyben meg tudja nézni a mintát, és már mondja is, hogy mi a köv. lépés!


Ezt nem nõgyógyásznál végzik, hanem urulógusnál.
Nekünk nõgyógyász kérte a vizsgálatot. Kértem idõpontot ahol ezt a vizsgálatot csinálják. És vittük a "cuccot", nem ott kellett. Csak annyi hogy 1 óra alatt be kell érni vele.
Szia. Mi is vittük, nekünk is 1 óra volt beérni vele.
Szia! Mi egyszer vittük, az elsõ vizsgálathoz, azóta viszont az inszemekhez és lombikokhoz helyben kell megoldani a dolgokat. Nem tudom segítene-e a párodnak ellazulni, ha mondanánk, hogy mi nõk szívesen elcserélnénk az összes vizsgálatunkat az õ "ciki" vizsgálatáért. :-) Amúgy ott mindenki saját magával van elfoglalva, nem azt fogják lesni, hogy õ mit csinál. :-) Tesznek rá nagy ívben. A dokiknak és nõvéreknek pedig csak az eredmény számít. :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy irtatok. és még annyit hagy kérdezzek má mennyi idö mulva lesz eredmény? hogy megállapitsák lehet e babánk.aki má ezen tul van kérem irja meg nekem köszönöm.Piroska.
Szia! Nekünk már régen volt, de úgy emléxem, még aznap volt eredmény. :-)
Szia! Nekünk 1 hét volt mire megjött az eredmény! 2. válaszoló.

A férjem volt sperma vizsgálaton. Volt tenyésztésen is minden.Azt mondták, minden rendben. Spermaszám, mozgás, stb. De az állaga a spermának nem túl jó. Mire számíthatok?

Mármint,hogy túl s?r?.Vagy ilyesmi.Nem pontosan értem.Hígabbnak kéne lennie.Állítólag ez jelezhet valamilyen gyulladást is.Volt már valaki ilyen helyzetben?És csak 1 hét múlva lesz eredmény.Nem tudom mire számítsak.Bár azt mondta a doki,hogy nem kell izgulni nincs nagy baj és gyógyszerel ezt lehet kezelni.köszönöm

Legjobb válasz: Valószínûleg a mozgásukat gátolhatja a sûrûség egy kicsit. Ha az andrológus azt mondta, hogy minden rendben, akkor szerintem ne izguljatok, biztosan érti a dolgát, legyetek türelemmel, biztosan szépen össze fog jönni majd a baba!!!

Valószínûleg a mozgásukat gátolhatja a sûrûség egy kicsit. Ha az andrológus azt mondta, hogy minden rendben, akkor szerintem ne izguljatok, biztosan érti a dolgát, legyetek türelemmel, biztosan szépen össze fog jönni majd a baba!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt is mondta, hogy a sûrûsége miatt nem tudnak bejutni.Bocsi, hogy ilyen hülyén fogalmazok csak nem igazán tudom a szak nyelvet.És lehet, hogy csak tényleg ez gátolja a teherbe esést?Velem majdnem minden rendben.Csak bromocriptint szedek 3 hónapja.De az értékem is teljesen jó már két hónapja.Folyamatosan figyel a doki meg minden.Ha esetleg gyógyszert kap a férjem mennyi idõn belül hat?
Páromnak is nagyon sûrû a spermája, de sikerült a baba, úgyhogy nem hiszem hogy ez miatt ne lenne. Azért javasolnám hogy igyon sokat, segíthet! És kitartás, türelem, ne görcsöljetek rá, csak lazán, elõbb fog siekrülni!:)

A férjem volt sperma vizsgálaton. Jók ezek az adatok?

4ml ondó, ph:8,.0. mennyiség:8M/ml összesen:32M/ejac.

Legjobb válasz: Ott nem mondtak semmit? Nem akarlak elkeseríteni de én elvinném andrológushoz ezt a leletet.

Ott nem mondtak semmit? Nem akarlak elkeseríteni de én elvinném andrológushoz ezt a leletet.
Megint én :) Engem elaltattak, de lehet kérni nem altatásban is. Nekem alacsony a fájdalomküszöböm, neked ezek szerint sokkal magasabb :) Egyáltalán nem fájt utána sem. Ja meg attól is függ, h altatnak-e, h hány petesejted érik meg. Nekem sok volt, ezért amúgy is javasolták az altatást. Szerintem az egész procedúrából a legfájdalmasabb az átjárhatósági vizsgálat volt. Ami még kicsit kellemmetlen, az a sok hormonnak a hatása, amivel stimuláció címen telenyomnak :S Úgy éreztem magam, mint egy klimaxos nõ :S
A leszívás altatásban történik, utána esetleg görcsölhet napokig, de van, hogy észre se veszed. Nem tudom, mitõl függ a fájdalom mértéke... Volt, hogy semmi bajom se volt, volt, hogy nagyon fájt.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni hogy mikor leszívták a petesejtet téged elaltattak és ha nem akkor fájt? Nekem az átjárhatósági se fájt.
Szia! Én vagyok megint! Privátot sose sikerült még írnom, úh. itt válaszolok. 1 lombikunk volt júniusban, az nem sikerült, augusztusban lesz a következõ, még van 5 fagyasztott embriónk szerencsére :) Kérdezz nyugodtan, válaszolok, ha tudok!
A kérdező hozzászólása: Az utolsótól kérdezném hogy mikor mentek lombikra , mi juli 31.én megyünk megbeszélésre a káliba, de én magamtól jelentkeztem be egy hónapja. Ha tudsz írj privibe vissza.
Nekünk 5 M/ml volt és minket is lombikra küldtek ezzel. Az ondó 5-6 ml volt, és a mozgás hasonló, mint nálatok. Lehet próbálkozni inszeminációval, csak kérdés, h érdemes-e. Ha nem nagyon régóta szeretnétek babát és még van türelmetek, lehet próbálkozni vitaminokkal, fer14-gyel, de ezek fél év, mire hatnak és nem is mindenkinél. Az a válaszoló voltam, akit kérdeztél. Reméljük, mindkettõnknek sikerül valahogyan nemsokára!! :)
Hát, szerintem nem jó. Nekünk nem volt ettõl nagyon eltérõ és a férj miatti lombikra utaltak minket. Miért nem kérdeztétek meg az andrológust?
Felháborító, amikor nem mondanak semmit az orvosok. Legalább, azt hogy "nincs semmi teendõ" vagy, hogy "ezt kezelni kell".
A kérdező hozzászólása: andrológus csinálta a vizsgálatot és nem mondott semmit. Elõzõtõl meg kérdezhetem hogy a férjed kapott rá valami gyógyszert?
A mennyiség minimum 20 M/ml kell legyen, és min. 50%-nak kell mozgónak lennie. Leukocyta nem jó, ha van benne, de az kezelhetõ. Nem tökéletes eredmény, de nekünk még rosszabb volt :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat, sokat segítettél.

Hogyan beszéljem rá a férjem hogy elmenjen sperma vizsgálatra?

5 hónap próbálkozás után a doki irt beutalót a férjemnek ,de ö hallani sem akar róla.Elégé meg sértett vele mert én azt gondoltam hogy természetes dolognak fogja venni.Mi tévö legyek ?Bár mit mondok neki csak az a válasza hogy ,MAJD ÖSSZE JÖN.

Legjobb válasz: Mivel közösen akarjátok a babát, szerintem most ebbe egy ideig nyugodj bele. Sõt az is lehet, hogy a párodnak igaza van és õ is rendben van, egyszerûen csak még eddig nem jött össze. Egyáltalán nem biztos hogy nem jön össze a baba. Sok párról hallottam, akiknek semmi bajuk sem volt és összejött egy éven belül. Lehet már a következõben babás leszel, vagy a msotaniban, úgyhogy próbáld most ez elfogandi. Szerintem legalábbis. (Addig is lehet venni spermatesztet, ezt talán a párod játékként is venné) Szorítok nektek!

Mivel közösen akarjátok a babát, szerintem most ebbe egy ideig nyugodj bele. Sõt az is lehet, hogy a párodnak igaza van és õ is rendben van, egyszerûen csak még eddig nem jött össze. Egyáltalán nem biztos hogy nem jön össze a baba. Sok párról hallottam, akiknek semmi bajuk sem volt és összejött egy éven belül. Lehet már a következõben babás leszel, vagy a msotaniban, úgyhogy próbáld most ez elfogandi. Szerintem legalábbis. (Addig is lehet venni spermatesztet, ezt talán a párod játékként is venné) Szorítok nektek!
Próbálf meg azzal, hogymenjen el, mert ha valami baj van mégis, akor derüljöün ki, gyógyítsák meg és akkor nem kell várni, hanem azonnal jöhet, lehet hogy nincs is semmi, és csak tippet adnak, hogy mit csináljatok másképp. Jah és mondd meg hogy neked ez nagyon fontos, mert mindíg csak reménykedsz, hogy most talán..., és mégsem, és megnyugatana, ha elmenne, mert éreznéd, hogy õ is ugy akarja, mint te. Sok sikert, majd írd meg h hogy sikerült...
Én is így voltam a párommal eleinte. De amikor leültünk megbeszélni és látta rajtam hogy mennyire fontos nekem akkor beleegyezett. Szerintem ne add fel próbáld rávenni hogy menjen el mert ha ráhagyod õ nem fogja szóba hozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Most is épp a mensi elött vagyok két nappal és ilyenkor fog a pánik most is azt érzem hogy meg fog jönni és el vagyok keseredve.
mi ma voltunk pont írj privit. Nekünk lehetett vinni mintát és nem ott kellett.... Nagyon szimpi helyen voltunk.
Nyugtasd meg, hogy a vizsgálat eredményétõl függetlenül imádod õt. És hogy a legtöbb pasigondon tudnak segíteni.És az se baj ha nem, csak akkor nem éled bele minden hónapban feleslegesen magad. Meg azt is elmondhatod, azért õt vizsgálják hamarabb, mert egyszerûbb vizsgálni. De utána sorra kerülsz te is, nem maradsz ki a jóból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!