Találatok a következő kifejezésre: A férjem sperma (21 db)

Lombikbébisektöl kérdezem ha megy a férjem sperma vizsgálatra az az ellőtte levő szex befolyásolja az eredményt?

lehet hogy egy buta kérdés de a spermaszámot ez befolyásolja

Legjobb válasz: A sperma minõsége szempontjából a 2 napos sperma a legjobb, tehát a mintaadás elõtt 2 nappal legyen szex, utána pedig ne. Ugyanigy a beültetéshez szükséges sperma estén is igaz.

A sperma minõsége szempontjából a 2 napos sperma a legjobb, tehát a mintaadás elõtt 2 nappal legyen szex, utána pedig ne. Ugyanigy a beültetéshez szükséges sperma estén is igaz.

Holnap megy a férjem sperma vizsgálatra, de ma eléggé be van rúgva. Holnapi eredményt befolyásolhatja?

Legjobb válasz: :) Még sokat kívánok neki... szóval nem lesz ott gond. Mindenesetre azért majd kérdezze meg a vizsgálat elõtt, hogy nem jött-e feleslegesen.

:) Még sokat kívánok neki... szóval nem lesz ott gond. Mindenesetre azért majd kérdezze meg a vizsgálat elõtt, hogy nem jött-e feleslegesen.
A spermaszámot nem befolyásolja, de a spermiumok mozgékonyságát csökkentheti az alkohol. Tessék kijózanodni!
:) Nem hiszem, hogy befolyásolná... de miért rugott be... még csak 7 óra van... holnap meg meló...
A kérdező hozzászólása: Szülinapja van :-)
A megtermékenyítést egyértelmûen megnehezíti, ha elõtte 24 órával alkoholt fogyasztott. A spermaszámra ténylegesen nem tudom, de hatással lehet arra is.

Mennyi vizsgálat kell, hogy kiderüljön, hogy ellenanyagot termelek a férjem spermái ellen?

Legjobb válasz: Szia! Ez ügyben meddõségi központban kellene segítséget kérni, ha felmerült a gyanúja. Nem tudom, hogy pontosan hogyan vizsgálják. Ez már az utolsó vizsgálatok között szokott lenni, amikor már minden más hormonális és fizikai okot kizártak.

Szia! Ez ügyben meddõségi központban kellene segítséget kérni, ha felmerült a gyanúja. Nem tudom, hogy pontosan hogyan vizsgálják. Ez már az utolsó vizsgálatok között szokott lenni, amikor már minden más hormonális és fizikai okot kizártak.

Termékenységi vizsgálatot kell végezni a férjem spermáin. Hova kell menni? A saját nőgyógyászom meg tudja csinálni, vagy valamilyen speciális helyre kell menni?

Legjobb válasz: Mármint spemogramot nézni. Nos mi privát laboratóriumba mentünk és utána az eredményeket elvittük az urológus szakorvoshoz.

Mármint spemogramot nézni. Nos mi privát laboratóriumba mentünk és utána az eredményeket elvittük az urológus szakorvoshoz.
Szia Nekünk a nõgyógyászom mondta meg, hogy hová menjünk, igaz elnézte az eredményt, engem jól félrekezelt! A legjobb az, ha kerestek egy olyan urulógust, aki ott helyben meg tudja nézni a mintát, és már mondja is, hogy mi a köv. lépés!
Ha jól tudom, ez a dolog csak lombikkal orvosolható.
Nem jól tudod. Inszeminációval orvosolható. Elég, ha egy katéteren keresztül felvezetik a spermát közvetlenül a méhbe, ahol már nem tud "védekezni" ellene a nõ szervezete. Ott már teszi a kis hadsereg a dolgát. Kisebb, egyszerûbb, olcsóbb beavatkozás, mint a lombik. Annál ugyanis a testen kívül történik a megtermékenyítés.
Szia én multkor a tescoban láttam egy olyan gyógyszert vagy nem is tudom mit nem olvastam végig mert siettem de megfogom venni mert valószinû nálunk is ez a baj, ami állitolag segit abban hogy a spermák könnyebben eljussanak a célhoz.Kicsit drága volt majdnem 10 000 ft de kiprobálásképp megéri.Légyszi ird már meg nekem priviben milyen vizsgálattal csinálják ezt az egészet!Köszi
Szaisztok! Tud valaki segíteni, talált e valaki rá gyógyszert, természetes gyógymódot stb. Mivel lehet a méhnyaknyákot "kezelni" hogy átengedje a spermiumot. JKöszönöm

Én egy 36 éves nő vagyok és csak lombikkal lehet gyerekünk, mert a férjem spermái lassúak és kevesen is vannak. Ha vki úgyan ebbe a cipöbe járt és sikerült lombik programmal terhes maradni leírná nekem, h milyen kezeléseken mentek át?

Lépésr?l lépésre,ha lehet.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk nem a párommal van gond, de a lombik menete attól még ugyanaz. Van többféle protokoll, nekünk ciklus elsõ napjától kb két hétig fogamzásgátló, hogy kikapcsolják a saját hormonháztartást. Akkor egy UH, hogy minden rendben van-e odabent, majd 3 nap múlva kezdtük a szurikat. kb négy nap szurkálás után megint UH, tüszõmérés és számlálás. További szurik naponta (nem kellett változtatni az adagon) és kétnaponta UH, amíg a doki azt nem mondta, hogy már elég nagyok a tüszõk. akkor egy nap szünet, majd órára pontosan tüszõrepesztõ szuri, és 36 óra múlva petesejt leszívás altatásban. Utána egy-két óra heverészés, közben megmondják hány petesejt lett. apának akkor kellett leadni az anyagot. Ha nálatok apával van baj, akkor valószínûleg ICSI-vel (egyenként bejuttatják a spermát a petesejtekbe) megtermékenyítik õket. Aznap fekvés neked, másnap lehet érdeklõdni, hogy hány baba indult fejlõdésnek. Valamikor 3-5 nappal késõbb beültetnek annyi embriót, amennyit megbeszéltek. Általában kettõt javasolnak a dokik, de lehet hogy a korod miatt neked hármat javasolnak majd. A beültetés hasonlít a rákszûréshez, fel a székre, kacsa, és egy katéteren keresztül feljuttatják a méhedbe az embriókat. Megint fél óra heverészés, aztán hazamész és stresszmentes pihenés, amíg ki nem derül, sikerült-e. :-) Ja, és progeszteron pótlás a beültetés napjától megtapadás elõsegítésére, amit csak akkor szabad abbahagyni, ha nem sikerül. Ha igen, a 12-ik hétig szedni kell. Kb ennyi a lombik. :-) Sok sikert!

Szia! Nálunk nem a párommal van gond, de a lombik menete attól még ugyanaz. Van többféle protokoll, nekünk ciklus elsõ napjától kb két hétig fogamzásgátló, hogy kikapcsolják a saját hormonháztartást. Akkor egy UH, hogy minden rendben van-e odabent, majd 3 nap múlva kezdtük a szurikat. kb négy nap szurkálás után megint UH, tüszõmérés és számlálás. További szurik naponta (nem kellett változtatni az adagon) és kétnaponta UH, amíg a doki azt nem mondta, hogy már elég nagyok a tüszõk. akkor egy nap szünet, majd órára pontosan tüszõrepesztõ szuri, és 36 óra múlva petesejt leszívás altatásban. Utána egy-két óra heverészés, közben megmondják hány petesejt lett. apának akkor kellett leadni az anyagot. Ha nálatok apával van baj, akkor valószínûleg ICSI-vel (egyenként bejuttatják a spermát a petesejtekbe) megtermékenyítik õket. Aznap fekvés neked, másnap lehet érdeklõdni, hogy hány baba indult fejlõdésnek. Valamikor 3-5 nappal késõbb beültetnek annyi embriót, amennyit megbeszéltek. Általában kettõt javasolnak a dokik, de lehet hogy a korod miatt neked hármat javasolnak majd. A beültetés hasonlít a rákszûréshez, fel a székre, kacsa, és egy katéteren keresztül feljuttatják a méhedbe az embriókat. Megint fél óra heverészés, aztán hazamész és stresszmentes pihenés, amíg ki nem derül, sikerült-e. :-) Ja, és progeszteron pótlás a beültetés napjától megtapadás elõsegítésére, amit csak akkor szabad abbahagyni, ha nem sikerül. Ha igen, a 12-ik hétig szedni kell. Kb ennyi a lombik. :-) Sok sikert!
Ne haragudj, nem tudom leírni lépésrõl lépésre, de egy ismerõsöm járt hasonló cipõben- Férje spermái voltak lassúak, rossz minõségûek. Egy szó mint száz, happy end a vége, ugyanis azóta 3 gyerekük van, ebbõl az egyik iker terhességgel végzõdött.. Tudom, hogy nem volt egyszerû, mert sajnos az egyik lombik programnak vetélés lett a vége, már majdnem feladták, de most már egy boldog, kiteljesedett család! Sok sikert, pozitív hozzáállást kívánok!
Elõzõ vagyok: ott még annyi bonyodalom volt, hogy az anyának sem volt nagyon peteérése, így valamennyi (10?) megtermékenyített petesejtet tudtak lefagyasztani, abból történt a beültetgetés és az egyik nem járt sikerrel, pedig minden értéke jó volt a hormonkezelés után.

A férjemmel minden nap szeretkezünk mert nagyon szeretnénk babát. így nem lesznek gyengék a spermák. Vagy 2-3 naponta kellene?

Legjobb válasz: 2 naponta kellene vagy 3. mi is igy csináltuk és mondta a doki hogy ha termelödik is sperma az még csak össze vissza mozgo éretlen fejü spermakezdemények, nemtudnak megérni ha minden nap ürit. igaza lehet, jövö honaptol 2 naponta csináljuk vagy 3 naponta.. sztem nem jo mindennap. 32

2 naponta kellene vagy 3. mi is igy csináltuk és mondta a doki hogy ha termelödik is sperma az még csak össze vissza mozgo éretlen fejü spermakezdemények, nemtudnak megérni ha minden nap ürit. igaza lehet, jövö honaptol 2 naponta csináljuk vagy 3 naponta.. sztem nem jo mindennap. 32
Én egy fél évig nem estem teherbe a "mindennapos" módszerrel. Az orvos azt mondta, 24 óra alatt nem tud elegendõ, jó minõségû sperma termelõdni. Az orvos tanácsára átálltunk a kétnaposra, és azonnal meglett az eredménye! A 3 napot már túlzásnak tartom, mert egyénfüggõ hány órát él a spermium, a 48 óra a tuti! 19 hetes
Úgy bizony!2-3 nap kell, hogy megfelelõ számú és minõségû termelõdjön!
Egyettertek a 17:56-os valaszadoval. A ket nap a tuti. A 48 ora az a legbiztosabb. Persze a 3 napossal is belel lehet talani de olvastam valahol, hogy a spermak termekenyito kepessege 48 ora. Varj mindjart megkeresem neked a neten: A peteeres resznel irja az elejen: http://bebilap.hu/terhesseg/hetek/1_11_het.htm Van egy olyan resz, hogy meddig eletkepes a spermium: http://www.szexualitas.hu/print.php?id=129&catid=1
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat megpróbáljuk 2 naponta hátha sikerül. mert már nagyon régóta probálkozunk de hiába.
Mit jelent a nagyon régóta? Mert 1 év még természetes a próbálkozásra.Ha azon is túl nem árt vizsgálódni.Czeizel Endrének volt egy írása, amiben az volt, hogy 2 nap a tökéletes, esetleg 3 nap.Utánna már "elöregednek".Mi 3 naponta csináltuk.A 2.hónapban sikerült, csak missed lett a vége! :-(( Így megint várunk, és bízunk, hogy megint sikerül majd ilyen hamar...
A kérdező hozzászólása: van egy 6 éves lányom vele szinte röktön sikerült teherbe esnem. De most 1-éve probálkozunk de nem sikerül, pedig már itt lene az idelye a testvérkének
Elég ha minden másnap vagytok együtt mert mindennap nem termelõdik olyan sok sperma.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:DD!
Én amikor babás lettem abban a hónapban 2* voltam együtt a férjemmel.De szerintem nem kell ennyire gépiesen dolgozni a babaprojekten.Akkor szexeljetek, amikor igénylitek.Ha naponta többször, akkor naponta többször, ha csak hetente egyszer, akkor csak hetente egyszer.A fontos, hogy szeressétek és kívánjátok egymást.Ez a szex lényege, és enélkül a baba sem fog jönni.
mi is minden másnap voltunk eggyütt ebbe a hónapba de az eredményt még nem tudjuk.Az elõzõ válaszadónak meg üzenem hogy a jól idõzitett erõszakbol is lehet gyerek és a nö részéröl akkor igen kevés az élvezet.

A férjem volt sperma vizsgálaton. Volt tenyésztésen is minden.Azt mondták, minden rendben. Spermaszám, mozgás, stb. De az állaga a spermának nem túl jó. Mire számíthatok?

Mármint,hogy túl s?r?.Vagy ilyesmi.Nem pontosan értem.Hígabbnak kéne lennie.Állítólag ez jelezhet valamilyen gyulladást is.Volt már valaki ilyen helyzetben?És csak 1 hét múlva lesz eredmény.Nem tudom mire számítsak.Bár azt mondta a doki,hogy nem kell izgulni nincs nagy baj és gyógyszerel ezt lehet kezelni.köszönöm

Legjobb válasz: Valószínûleg a mozgásukat gátolhatja a sûrûség egy kicsit. Ha az andrológus azt mondta, hogy minden rendben, akkor szerintem ne izguljatok, biztosan érti a dolgát, legyetek türelemmel, biztosan szépen össze fog jönni majd a baba!!!

Valószínûleg a mozgásukat gátolhatja a sûrûség egy kicsit. Ha az andrológus azt mondta, hogy minden rendben, akkor szerintem ne izguljatok, biztosan érti a dolgát, legyetek türelemmel, biztosan szépen össze fog jönni majd a baba!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt is mondta, hogy a sûrûsége miatt nem tudnak bejutni.Bocsi, hogy ilyen hülyén fogalmazok csak nem igazán tudom a szak nyelvet.És lehet, hogy csak tényleg ez gátolja a teherbe esést?Velem majdnem minden rendben.Csak bromocriptint szedek 3 hónapja.De az értékem is teljesen jó már két hónapja.Folyamatosan figyel a doki meg minden.Ha esetleg gyógyszert kap a férjem mennyi idõn belül hat?
Páromnak is nagyon sûrû a spermája, de sikerült a baba, úgyhogy nem hiszem hogy ez miatt ne lenne. Azért javasolnám hogy igyon sokat, segíthet! És kitartás, türelem, ne görcsöljetek rá, csak lazán, elõbb fog siekrülni!:)
Ezt nem nõgyógyásznál végzik, hanem urulógusnál.
Nekünk nõgyógyász kérte a vizsgálatot. Kértem idõpontot ahol ezt a vizsgálatot csinálják. És vittük a "cuccot", nem ott kellett. Csak annyi hogy 1 óra alatt be kell érni vele.
Szia. Mi is vittük, nekünk is 1 óra volt beérni vele.
Szia! Mi egyszer vittük, az elsõ vizsgálathoz, azóta viszont az inszemekhez és lombikokhoz helyben kell megoldani a dolgokat. Nem tudom segítene-e a párodnak ellazulni, ha mondanánk, hogy mi nõk szívesen elcserélnénk az összes vizsgálatunkat az õ "ciki" vizsgálatáért. :-) Amúgy ott mindenki saját magával van elfoglalva, nem azt fogják lesni, hogy õ mit csinál. :-) Tesznek rá nagy ívben. A dokiknak és nõvéreknek pedig csak az eredmény számít. :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy irtatok. és még annyit hagy kérdezzek má mennyi idö mulva lesz eredmény? hogy megállapitsák lehet e babánk.aki má ezen tul van kérem irja meg nekem köszönöm.Piroska.
Szia! Nekünk már régen volt, de úgy emléxem, még aznap volt eredmény. :-)
Szia! Nekünk 1 hét volt mire megjött az eredmény! 2. válaszoló.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!