Találatok a következő kifejezésre: A férjem ragaszkodik a gyerekéhez, (2 db)

A férjem nem ragaszkodik a gyerekéhez, most 8 hónapos a kisfiunk, nem foglalkozik vele, nem fürdeti, szóval nem érdekli a kicsi. Hogyan vehetném rá erre?

Pedig ö akkarta nagyon. Õ nevelö szülöknél élt. ez lehet az oka?mivel vegyem rá hogy foglalkozon a kicsivel?

Legjobb válasz: Nem te vagy az elsõ akitõl ugyanezt a problémát hallom. Szerintem a férjed még nem barátkozott meg az apa szereppel. Egészen más gyereket akarni, majd apának lenni. Adj neki idõt! Ne eröltesd rá a gyereket! Ha nem akar vele foglalkozni, akkor hagyd egy kicsit. Csináljatok közös programot. Vigyétek el a kicsit pl. Állatkertbe, stb. És foglalkozz vele is minél többet. Lehet, hogy az a baj, hogy úgy érzi, õ már nem olyan fontos, és a kicsit hibáztatja ezért! Ne keseredj el, támogasd õt, légy mellette, és adj neki idõt! Minden helyre fog jönni.

Nem te vagy az elsõ akitõl ugyanezt a problémát hallom. Szerintem a férjed még nem barátkozott meg az apa szereppel. Egészen más gyereket akarni, majd apának lenni. Adj neki idõt! Ne eröltesd rá a gyereket! Ha nem akar vele foglalkozni, akkor hagyd egy kicsit. Csináljatok közös programot. Vigyétek el a kicsit pl. Állatkertbe, stb. És foglalkozz vele is minél többet. Lehet, hogy az a baj, hogy úgy érzi, õ már nem olyan fontos, és a kicsit hibáztatja ezért! Ne keseredj el, támogasd õt, légy mellette, és adj neki idõt! Minden helyre fog jönni.
szia!egyet értek az elõttem szólóval! nekünk 2 gyerekünk ven de eleinte az én férjem sem igazán tudott mit kezdeni vele.aztán mikor elkezdett menni beszélni már egyre többet játszott vele és szívesen füdöttek együtt.most a nagyobb 3 éves és elválaszthatalanok az apjával.a kicsi 5 hónapos és vele még nem igazán tud mit kezdeni azon kívûl hogy felveszi de ha sír nem tud mit kezdeni vele.jó ötlet a közös program és ne hanyagold el magad és a férjed sem!!!
Még kicsi a gyerek, ebben a korban az apukák még nem igen tudnak vele mit kezdeni.Majd ha már totyog, vagy kimondja, hogy apa.vagy csinálj közös programokat, vigyétek sétálni a kicsit, közös vásárlás, vagy menj egyedül addig õt hagyd a babával othon.Aztán lehet kicsit bestresszelt, hogy vajon õ jó apa lesz e.Legjobb ha leülsz, kifaggatod és megbeszéled vele, ha kell megnyugtatod.

A férjem munkanélkülivé vált, itthon van, ennek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy a kissebbik gyerekünk továbbra is csak járjon bölcsődébe, ez így reális?

Minden fillér számít ,az ,hogy bölcsibe jár a gyermekünk havonta kb 10.000 Ft étkezési költséget és kb havi 16.000 ft benzinköltséget jelent ,ezek egyébként ha itthon maradna nem volnának,havonta spórolnánk ezen 26000 Ft-ot.

Legjobb válasz: Ha nem keres munkát akkor nem elfogadható ha minden forint számít.

Ha nem keres munkát akkor nem elfogadható ha minden forint számít.
Nem beszéltétek meg? A férjed végül is egyedül szeretne elleni otthon, a gyerek bölcsõdében, te pedig a munkahelyeden? Érdekesen gondolkodik. Mit mond miért?
Ez esetben inkább járnon a gyerek bölcsibe, mint legyen otthon egy (úgy tûnik) depressziós apukával. Mert ez a gyerek érdeke. A férjednek adja minden nap feladatot és este dicsérd meg. Keress neki ingyenes tanfolyamot a neten amirõl tudod hogy érdekli. Így talán kicsit könnyebben kimászik a gödörbõl.
Ha bölcsis és kivennéd akkor még a gyest is megkaphatná a férjed pluszban.
Nem kukacoskodásból kérdezem, de ha otthon van a gyerek, akkor nem eszik? Szerintem 10 ezerbõl otthon sem lehet kihozni a kajáját, ha normálisan naponta betartotok minden étkezést, és változatosan táplálkozik. A benzin az + költség valóban. A gyermeked nem tudom hány éves, de a legtöbb kicsinek kell a hasonló korú gyerektársaság, amit otthon nem feltétlenül kap meg. Bár ez nyilván gyerek függõ is. Le kellene ülni vele megbeszélni a dolgot, hogy téged ez miért bánt, és miért érzel ezzel kapcsolatban úgy, ahogy érzel.
Egy Lusta semmire kellõ, lógatná otthon a lábát, mint hogy megspórolnál azt a pénzt, és õ vigyázna a gyerekre! Na meg aki akar, elhelyezkedik most is az építõiparban, csak lehet más városba kellene mennie dolgozni... Aki akar, az talál munkát, és eltartja a családját!
A férjed odahaza elvégzi a házimunkát? Fõz, mos takarít, bevásárol, postára megy, ügyet intéz, hozza- viszi a gyerekeket? Téged rend és meleg étel fogad amikor hazaérsz a munkából? Mert Tõled ezeket elvárná...Ô megteszi? Vagy rád vár minden, míg a párod pihenget?
A férjének a dolga lenne a csalàdot eltartani, fenntartani! Nem otthon kéne a lábát lógatnia, depressziósan, hanem mint férfi erõt kellene vennie magán, a megpróbáltatásokból tanúlni, és munkát keresni! Mint elõttem írták, legalább otthon a házi munkát végezze el, de mellette keressen munkát! Ha meg sem próbálja, akkor sosem talál!
A kérdező hozzászólása: "A férjének a dolga lenne a csalàdot eltartani, fenntartani! Nem otthon kéne a lábát lógatnia, depressziósan, hanem mint férfi erõt kellene vennie magán, a megpróbáltatásokból tanúlni, és munkát keresni! " Ezt a férjem pont így érzi, a munkakeresést folyamatosan csinálja , de eddig az összes helyen ahol a munkanélkülivé válását követõen dolgozott átverték, nem fizették ki, nem jelentették be, már teljesen kezdi feladni.
két dolgot jegyeznék meg: ha a kicsi szeret ott lenni, nem biztos h jót tenne neki ha most kivennétek, férjed talál munkát, õ meg visszamenne a bölcsibe (már ha felveszik könnyen megint), a 10.000Ft kajára szerintem nem annyira vészes, tekintettel hogy változatosan eszik naponta 4szer, ráadásul általában levest is másodikat is, ezt a férjed megfõzné minden nap? nekem már a gondolkodás is megerõltetõ hogy mit fõzzek a családnak, mert én bölcsi ellenére minden nap fõzök, igaz, levest csak hétvégén. Másik: muszáj kocsival vinni? Csak azért kérdezem mert 29hetes kismamaként én naponta 7km-t sétálok a bölcsi miatt és beérünk, én is bírom fizikailag, ha nincs bõdületesen messze, sétálhattok/nak nyugodtan vagy tömegközlekedés, mindkettõ olcsóbb. Persze függ attól hol laktok, hogyan közelíthetõ meg a bölcsi.
A kérdező hozzászólása: "29hetes kismamaként én naponta 7km-t sétálok a bölcsi miatt " Ezt nevezem , szupersportos kismama vagy !
Mi az hogy mindenhol átverték? Eleve egy percet se dolgozok amíg nincs szerzõdés a kezemben. Ez az egyik. A másik meg a nyelvtanfolyamok több tízezres nagyságrendben vannak. Amúgy meg ki ne vedd a gyereket bölcsibõl jobb neki ott.
A kérdező hozzászólása: "Mi az hogy mindenhol átverték? Eleve egy percet se dolgozok amíg nincs szerzõdés a kezemben. Ez az egyik. A másik meg a nyelvtanfolyamok több tízezres nagyságrendben vannak." Ez általában úgy mûködik , hogy odacsalják az illetõt azzal, hogy lesz szerzõdés, bejelentés, aztán elkezd dolgozni és mindig másnapra ígérik a papirt , mintha ez egy mellékes dolog lenne, aztán már egyértelmû, hogy nem lesz bejelentés amikor már dolgozott pár hetet az illetõ , aztán eljön a fizetés napja amikor nem fizetnek ki rendesen ...azzal bíztatnak, hogyha visszamész otthonról, akkor majd megkapod az elmaradottakat...visszamész, mert itthon nincs semmi munkalehetõség és bizakodsz...megvan ennek a pszichológiája. Most már a férjem is tudja, hogy szerzõdés nélkül egy percet sem szabad dolgozni . A nyelvtanfolyamokat meg kell fizetni ez így van, de mindenképpen szükséges , hogy aki kimegy dolgozni az rendelkezzen nyelvtudással , most már ezt is tudjuk.
Férjed igényelje meg a gyest, gyes mellett is járhat bölcsibe a gyermeked. Én nem venném ki a bölcsödébõl. Akkor legalább lenne tb-je. Meg a gyermekvédelmit is próbáljátok meg.
A bölcsõde nem ugy mûködik, hogy hopp, most nem viszem, majd csak tavasztól. Ha ki veszed a gyereket, nem biztos hogy ujra felveszik. Ha a ferjed munkanélküli, meg kell próbálni kérni a rendszeres gyermekvedelmit, akkor ingyenes a bölcsõde es az étkezés is. Egyebkent otthon többe kerülne ellátni egy gyereket etkezesileg, mint a bölcsõdei ebéd pénz....Azis igaz, hogy egy ferfi általában nem arról álmodik, hogy egy 3 év alatti gyerekkel foglalkozzon egész nap.
Pontosan ! Ha már ilyen nehéz éve volt, õt ki lehet készülve. Én hagynám a kicsit bölcsiben, férjjel megbeszélném, hogy oké nyugodtan lazítson egy két hónapot (remélhetõleg jól bele is unna) , de érezze tudasd vele, hogy nem fogod ezért piszkálni. És utána csak keressen munkát, vagy mégis a kicsi maradhatna vele, mert a pénz is számít. Úgy add elõ, hogy õt tedd elõtérbe, hogy pihenhessen. Fontos neki a megértés tudjon róla, de legyen határa a dolognak.
A kérdező hozzászólása: Talán tényleg jobb lenne mindenkinek, ha a férjem magára találhatna a megpróbáltatásai után egy kicsit lenne ideje magához térni , egyedül átgondolni a dolgait, a kicsikénk pedig jó hangulatban , a szeretett dadusokkal, gyerektársaságban tölthetné a napjait...így lesz talán tényleg a legjobb, mert a férjem nagyon ki van készülve és talán elõbb magára talál ha egy kicsit nyugodtan lehet .
A kérdező hozzászólása: Intenzív nyelvtanfolyamra akar menni , mert ezen buktak leginkáb a külföldi munkalehetõségek, hogy akinek nem megfelelõ a nyelvtudása azt semmibe veszik, kihasználják .
A kérdező hozzászólása: "Az viszont semmiképp nem elfogadható számomra, hogy nem is keres állást. Keressen, ne csak a szakmájában. Az manapság elég nagy luxus sajnos :-(" Keresni fog biztosan , ismerem milyen, de már annyira pesszimista lett, hogy már nem hisz semmiben, hogy még valaha bejelentett , normális munkahelye lesz majd az életében, elvesztette a tartását, méltóságát, tönkrement a férjem teljesen :, -( ... A nagyobbnak muszáj mennie, mert már 6 éves elmúlott , évvesztes, most nagycsoportos, az ovi ugyanott van ahol a bölcsi, viszont az ovisokat ha igény van rá külön busszal hozzák, viszik, ezt idáig nem használtam ki, mert autóval együtt elvittem a gyerekeket.
A kérdező hozzászólása: "A gyermeked nem tudom hány éves, de a legtöbb kicsinek kell a hasonló korú gyerektársaság, amit otthon nem feltétlenül kap meg" Pár hónapja múlott két éves, imádja a bölcsit és nem is volt annyiszor beteg idáig mint a nagyobb testvére bölcsis korában .
Mennyi idõs a gyerek? Szereti a bölcsit? A nagy mennyi idõs? Mit reagálna, ha neki továbbra is kéne oviba/iskolába járnia miközben a kicsi otthon lehet apával? Ha a nagy ugyanoda jár oviba/iskolába ahová a kicsi bölcsibe akkor a benzinpénzt nem tudjátok megspórolni :-( Szóval több mindentõl függ. Az viszont semmiképp nem elfogadható számomra, hogy nem is keres állást. Keressen, ne csak a szakmájában. Az manapság elég nagy luxus sajnos :-(
A kérdező hozzászólása: "Aki akar, az talál munkát, és eltartja a családját!" Ez sajnos manapság nem így mûködik , év elején vált munkanélkülivé-az elõzõ helyén 6 évig dolgozott, lázasan kereste a munkalehetõséget nyáron dolgozott 3 hónapig egy helyen ahol mai napig nem fizették ki teljesen, utána külföldre ment ahol szinte az összes helyen átverték , vagy alig fizettek, mindenhol bejelnetést ígértek, de sehol sem jelentették be , borzasztó évünk volt, a férjem idegileg tönkrement teljesen, úgy bámtak velük mint ahogy az állatokkal nem bánik jóérzésû ember, nemhogy családos emberekkel.
#19-es vagyok, sajnos nekünk autónk van, pénz benzinre nincs, ezért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!