Találatok a következő kifejezésre: A férjem minden (392 db)

Elítélendő, hogy titkos bankszámlát akarok nyitni, mivel a férjem minden pénzünket elszórja?

A férjem a lehet? legkevésbé sem látja át a pénz értékét, fogalma sincs a spórolásról. Nagyjából hasonlóan keresünk, nem is rosszul, ? mégsem áll meg addig, amíg a hónap végére el nem költ minden egyes forintot. Nem lehet a boltba se elküldeni úgy, hogy a listára felírtakon kívül ne venne még vagy 10.000 forintnyi csokit, cukrot, üdít?t. Máskor úgy dönt, hogy neki kell még a 2000 szerszámkészletéhez egy 2001-edik, vagy a számítógépéhez egy alkatrész, amit 3 hónap után már cserél is le. Még az sem lenne baj, ha ezeket a dolgokat fokozatosan venné meg, de nem, minden azonnal kell, nem képes várni.

Legjobb válasz: Szerintem ez egy jó ötlet, fõleg, hogy a saját fizetésedbõl. Ha a férjed azt mondja, hogy azt amit õ keresett van joga elkölteni, akkor te is azt csinálsz a saját kereseteddel amit akarsz. Nekem tetszik, leleményes vagy ;) Késõbb majd a férjed is megfogja hálálni, ha (ne adj isten) olyan helyzetbe kerültök amikor rádöbben, hogy, ha te nem lennél nem lenne mibõl élnetek, mivel mindent elszórt.

Szerintem ez egy jó ötlet, fõleg, hogy a saját fizetésedbõl. Ha a férjed azt mondja, hogy azt amit õ keresett van joga elkölteni, akkor te is azt csinálsz a saját kereseteddel amit akarsz. Nekem tetszik, leleményes vagy ;) Késõbb majd a férjed is megfogja hálálni, ha (ne adj isten) olyan helyzetbe kerültök amikor rádöbben, hogy, ha te nem lennél nem lenne mibõl élnetek, mivel mindent elszórt.
Csináld nyugodtan!Csak sajnos vigyáznod kell, mert ha anyagilag ennyire máshogy álltok a dolgokhoz, rámehet a házasságod is.nekem is ilyen volt a férjem, hiteleket vett fel ki tudja mire, minden pénzt elköltött, én jól kerestem, de hiába:( Szóval a "titkos" bankszámla mellett beszélnetek is kéne errõl, mert tényleg jöhet váratlan helyzet...
Szerintem meg ilyen emberrel aki nem fogja fel hogy nem kellene elszórni mindent, azzal nem kellene közös kasza. Osszátok el a havi költségeket egyenlõ részre, mindenki annyit belead, és a többibõl mindenki azt csinál amit akar. Vegye meg abból amit akar.Amit megspórolsz így , nehogy egyszer bedobd a közösbe. Én a közös kasza híve vagyok, de látom nálatok nem segít semmi.
Szerintem ez a legjobb ötlet, amit tehetsz, fõleg egy ilyen férjjel. Ha titkos számlát akarsz, akkor arra kell vigyázni, nehogy kiderüljön, mert lehet belõle nagy balhé is. Az én párom ennyire nem felelõtlen, de már én is bánom, hogy nem tettem ugyanezt, amíg dolgoztam. Lenne egy kis tartalék, amire lehetne támaszkodni a nehéz napokon, ami a mai világban nagyon fontos, amikor senkinek sem biztos már az állása. Most, hogy munkanélküli vagyok, már késõ bánat.
Ez a helyzetedbe egyáltalán nem elitélendõ, hanem az egyetlen okos megoldás!
Nem feltétlenül küldenek. Én nem kértem, mert mindig elfelejtem kiüríteni a postaládámat és amúgy is a netbankon nézem meg az egyenlegemet vagy a számlatörténetet. Inkább netbankos hozzáférést kérj, akkor otthonról is tudsz utalni vagy csekket befizetni (igen, postára is lusta vagyok elmenni :) )
Szerintem is jó ötlet, csináld! Bár nem ártana megbeszélni a férjeddel, hogy álljon rá õ is a spórolásra, hiszen bármikor közbe jöhet egy váratlan dolog, amikor is szükség van a pénzre.
Teljesen egyetértek! De arra figyelj, hogy havonta küldenek számlaértesítõt! Tehát azt pl. 1 barátnõd címére kérd.
A titkos bankszámlán lévõ pénz is közös lesz, ahogy minden házasságban szerzett jövedelem az, függetlenül attól, ki mennyit keres és mennyit költ. (Nincs "saját fizu".) És gondolod, nem fog feltûnni neki, hogy eltûnik a fizuból x ezer Ft minden hónapban? Ugyan már... Mondjuk az is elég gáz, hogy szerinte joga van elkölteni, mert õ kereste...
A fizetni valókat intézheted folyószámláról, és most még meg lehet terhelni vele a közös számlát, azt úgyis levonják. Vagy most is így fizetitek? Akkor is kevesebb marad a számlán, kevesebbet tud költeni és miután ezeket elrendezted, meglátod változik e a költekezése, ha még így sem akkor nyiss magadnak számlát. Várd meg a reakciót a kevesebb pénzre, és utána közöld vele hogy szereted de ha hosszútávú házasságot szeretne, akkor fogadja el a külön állóságodat.
Veszekedes? Veszekedne? Hallottad azt a kozmondast, hogy "tamadas a legjobb vedekezes"? Ferjed ezt alkalmazza, terrorizal amellett hogy elcseszi a jovodet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát. Sajnos a külön számla nem annyira egyszerû. Egyrészt mindenképpen veszekedés lenne belõle, másrészt mint írtam, egyszerûen csak felélné a saját fizetését, és elvárná, hogy az enyémbõl menjenek a számlák. Adok még egy utolsó esélyt a megbeszélésnek, hátha van értelme, és felfogja, hogy ez így nem mehet tovább.
11:54-es...az számból vetted ki a szót! :-) Szóval kedves Kérdezõ! Tényleg úgy tûnik, hogy egy nagy gyerek a férjed! :) Ez esetben mégis inkább az lenne a jó, ha a közös számla maradna úgy, hogy minden nagyobb tranzakciót csak te végezhetsz rajta, a felvehetõ pénzt minimálisra állítod be, és idõnként ésszerû mértékû zsebpénzt adsz a "gyermeknek"! :-) Na jó, ez csak vicc, ne vedd komolyan. (Jobb a külön számla.)
10:10- re ragálok, de házasságban is létezik magánvagyon, most váltam el, és a külön bankszámlán gyûjtött pénz magánvagyonnak számít, amit nem vehetsz el a másiktól. Szóval nyugodtan gyûjtögess külön. Egyébként meg a bankoknál már lehet kérni, hogy ne küldjenek kivonatot, és akkor a lebukási esély is csökken. De tényleg jó ötlet lenne a külön kassza is, osszátok fel a költségeket, mindenki adja a felét, a többivel meg maga gazdálkodik. Hosszú távon te fogsz jól járni :-))
Nahat akkor mindezek utan dontsd el, hogy akarsz e, es meddig az anyukaja lenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor nyitottunk közös számlát, amikor összeköltöztünk, mindkettõnknek természetes dolog volt. Azt viszont akkor még nem sejtettem, hogy ilyen szinten túl fog költekezni. Ha most ennyi idõ után kijelentem, hogy külön számlát szeretnék nyitni, abból veszekedés lesz, és persze nem fog megoldani semmit: akkor egyszerûen elkölti a saját fizetését, és majd elvárja, hogy az enyémbõl legyen rendezve a számla. Tudja, hogy úgyis kifizetném, mert amúgy is én kezelem a számlát. Tényleg ennyire gyerekes pénzügyekben. Ha neki kellene a számlákkal törõdni, már rég börtönben lenne. :)
A külön bankszámla szerintem jó ötlet csak ne legyen titkos, mert abból csak baj származhat. Legyél határozott és mondd meg neki hogy, külön bankszámlát nyitsz és kész, tényként közöld vele, és a kártya legyen mindig nálad, gazdálkodjon abból a pénzbõl ami az õ fizetése, és rá fog jönni hogy így hamarabb elfogy, és muszáj lesz fontossági sorrendet állítani. Lehet hogy megsértõdik, de ez úgyis csak egy darabig tart. A titkos bankszámla nyomasztó is lehet számodra egy idõ után a titkolozás miatt, és úgyis észre fogja venni hogy kevesebb a pénz, és akkor magyarázkodni kényszerülsz. Szerintem erre nincs szükséged.
Sporolj, ha tudsz kozosre, de ne felejtsd el magadat sem. Magadnak is rakj felre, mert nem tudod ilyen ferfi mellett mit hozhat a jovo. Ne dolgozz hiaba.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy neki is akkor jön majd meg az esze, amikor tényleg nem lesz mibõl élnünk, és nem tudja fenntartani ezt az életvitelt. Sajnos otthonról hozta ezt, mert a szülei mindent megvettek neki, és sosem tanították meg a pénz értékére. Nem szívesen csapom be egy titkos számlával, de valakinek gondolnia kell a jövõre is.
Szerintem ez jó ötlet. Én is ezt tenném a helyedben. Ha a férjednek joga van költekezni, akkor neked meg jogod van úgy spórolni, ahogy tudsz. Ez olyan, mintha te is épp úgy költenél, mint a férjed, csak te nem szórod el szamárságokra, hanem a közös érdeketekben félreteszed.
Szerintem remek ötlet, nálunk is ugyanez volt a helyzet. De félõ, hogy ha tényleg bajba is kerültök, az általad félrerakott pénzt ugyanúgy elszórná... Én nem is szoktam megmondani, ha pl. prémiumot kapok, akkor mennyit kaptam. De már régóta nem is kérdezi meg. Ilyen helyzetekben a külön kassza a megoldás azzal, hogy megbeszélitek, kinek mire kell fordítania a fizetési bizonyos részét. A többivel meg csinál, amit akar... Az én férjem csak csodálkozik, hogy mióta gyeden vagyok miért nincs soha semmire pénzünk. Azóta nem is szórja úgy a pénzt, mert folyton szólok neki, hogy erre kell, meg arra kell, és már kezd megjönni az esze.
A kérdező hozzászólása: Itt végül is nem az a lényeg, hogy az eltitkolt összeget magamra költsem, hanem az, hogy ha megszorulunk anyagilag, akkor ne árverezzék el a fejünk felõl a házat egy számlatartozás miatt, hanem legyen vésztartalék.
ha pedig megtudja hogy van neked ilyen ; akkor kérni , vagy követelni fog belõle.
Szia! Nagyon jó ötlet! Kérj a számlához ebank-ot, és ott be tudod állítani, hogy ebankon keresztül kapj számlaértesítõt! Így nem derül ki! Sok sikert! Szép jövõt!
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem lehet olyat, hogy ne küldjenek számlalevelet, de majd utánajárok. Ez egy utolsó megoldás, a megannyi hiábavaló megbeszélés után. Egyszerûen olyan, mint egy nagy gyerek, semmi fogalma nincsen a pénz értékérõl. Az aznapnak él, pedig egyszer már veszélybe került az állása. Szerencsére más jelentõs hibája nincsen, de ez is éppen elég nagy. Köszi a válaszokat.
még annak örülj hogy nem vagytok minuszban.az én elmebeteg férjem már felhalmozott 200 ezer tartozást is ugy hogy a testvére aki lehuzza annak csak ugy nekiadta a pénzt. borzasztó!!!

6 hónapos lányunk a férjemmel mindig gurul a nevetéstől, énvelem meg max elmosolyodik, gyakran sír. Mit tegyek?

Nem féltékenységből írom, hanem nem tudom hogy hogy mit kéne tennem hogy velem is jól érezze magát. Én is játszom vele, táncolunk zenére, szopik még sokat, de ha nem csinálok bohócot magamból akkor nem örül nekem. Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Ismerõs.:-) férjem ràfùj a hasàra kacarâszik de elèg kb ha meglàtja èn meg egy mosolyért dolgozok oràkat :-D sirni szerintem nem miattad hanem neked sir.Mivel velünk vannak mindig apànak jobban örülnek.Nem hiszem hogy sokat tudsz tenni, de szerintem nem is kell:-) szinten 6 hòs a kiscsajom..

Ismerõs.:-) férjem ràfùj a hasàra kacarâszik de elèg kb ha meglàtja èn meg egy mosolyért dolgozok oràkat :-D sirni szerintem nem miattad hanem neked sir.Mivel velünk vannak mindig apànak jobban örülnek.Nem hiszem hogy sokat tudsz tenni, de szerintem nem is kell:-) szinten 6 hòs a kiscsajom..
A kérdező hozzászólása: Köszi. Volt már többször is hogy ugyanazokat a bolondos mozdulatokat csináltam mint apa, úgy nézett rám, hogy "ennek meg mi baja?" Én gátlásosabb vagyok, olyan ciki ha bohócot csinálok magamból. Máshogy nem lehet megnevettetnem?
1 vok :nekem hosszu a hajam ha fèsülõm heeee-zik ezerrel, ha megcirogatom rötyög.Akkor is ha az ujjait bekapom hammhamm kiseretebe vagy mondom neki hogy hopppaa ès hozza tapsolok akkor is rohog probald megtalalni a sajat rötyögeseteket ezeken apaval nem nevet ja megegy ha az orràra adok puszit meg ha mondom neki hol az orrod ? ezek is jok szoktak lenni ...
2.-nàl is jo otletek vanbak, àsitàson nàlunk is van kacaj...remèlem sikerül megtalàlnod..:-)
Nálunk is a Szent Apának kacarászott sokáig. Ebben a korban engem még kiszolgáló személyzetnek tekintett aki mindig macerálja peluscserével, evéssel, õrjöngött ha nem vittem sétálni, ha lefektetem és õ még nem álmos. Most hogy elmúlt 10 hónapos, kb.1 hónapja velem is "jóban van". Ha énekelek neki minden második sort gyorsabban, magasabb hangon énekelek, ez nagyon tetszik neki. Bújócskázunk, játszunk, ilyesmi. Mondtam apának, hogy néha Õ is pelenkázhatná, etethetné ha nem éhes ... stb., mert kicsit lélekölõ, hogy kiteszem a lelkem és nekem csak a sírás jut sokx.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a jó ötleteket! Igyekszem hasonlókat kreálni.
Szia.sikerül elérni valamit apuci kis hercegnõjènél? (1 vagyok) nàlunk tegnap hazajött az apja màr attòl szakadt a gyerek a nevetèstõl, ahogy a bukòsisakot levette. Persze orrszìvàsnàl üvöltott nekem :-D
A kérdező hozzászólása: Igen, én szívom le a fikuszkákat, teszem tisztába legtöbbször, hamit készítek neki, de nem, neki apa a minden:) Az az érdekes, hogy ha apa egy hétig itthon van, akkor is õ a minden. Én is több órát küzdök egy mosolyért:)

Kicsit csalódtam a férjemben mint apában és segítőben, pedig szeretem, hogyan tegyem túl magam rajta?

Legjobb válasz: Ezt a legtöbb anya érzi! Mit vársz el a férjedtõl,miben segítsen?

Ezt a legtöbb anya érzi! Mit vársz el a férjedtõl, miben segítsen?
Hmmm... ismerõs a helyzet, nekem már nem kicsi a kislányom, de most már nem is érdekel. Élünk normálisan és elfogadom, persze van, hogy kiborulok, de igazából nem tudom megváltoztatni. Azt meg õszintén szólva már nagyon meguntam, hogy állandóan veszekedjek vele mint egy rossz HP, pedig tudom, hogy nekem van igazam. Félre ne érts, nagyon szeretem a férjem , és tudom, hogy õ is minket, de úgy tûnik neki egészen már volt az elképzelése a gyereknevelésrõl. Jobban mondva én nevelem a gyereket, õ meg csak van második gyereknek :) )
A kérdező hozzászólása: Azt várom hogy türelmesebb legyen és magától átvegyen legalább egy fél napot a gyerekkel hogy én végre pihenhessek. És ne az legyen hogy amikor a gyerekkel foglalkozik sem tudok pihenni mert látom hogy nyûglõdnek, ahelyett hogy elvinné sétálni vagy valami jó mókát kitalálna, nemtudom nagyon fáj
Enyémre még ennyire sem lehet bízni, mert a kislányomat ilyenkor 99%-ban baleset éri. Ennyire vigyáz rá.
Mekkora a gyerkõc? Az én páromra ugyan rá lehet bízni a lányunkat(21hónapos), és volt olyan is hogy fél napra, de elõtte mindent a szájába kellett rágni. Kikészíteni a gyerek ruháit, megmondani hogy mit adjon neki enni, még azt is hogy menjen vele játszani. Segít õ csak mindig el kell neki mondani hogy mit, mert magától neki sem jut eszébe! Bár ha érzi hogy büdös van, megnézi MAGÁTÓL hogy kell e pelust cserélni!
Az én párommal is ez a gond. Bármit megadnék, ha 1 napot átvállalna... De nem fog, és nem is tudná megtenni sztem. Nemtom, h a ti párotok mennyit dolgozik, de az enyém sokat. Sajnos nem tud sokat lenni a fiunkkal, és így nála nincs meg az a berögzõdés, ami nálam. Én megtanultam a gyerekkel bánni, ha ránézek már látom, h mi a baja, h mit szeretne, õ nem. A múltkor pl. kacarászott a fiam (még 6 hónapos, és mély torokhangon nevet, ami furi, ha nem hallottad még) és a párom bepánikolt, h mi ez a hang, mi a baja a gyereknek. :-) Alig tudtam neki elmagyarázni, h nyugi, csak nevet! :-) Szóval én már kezdek beletörõdni, h ha el is megyek valahova, akkor azt a két etetés között kel megtennem, mert ha véletlenül félrenyelne a fiam, akkor a páromat itt találnám holtan, mert tuti szívinfarktust kapna... Azt hiszem ezt hívják úgy, h asszonysors...
nekünk van egy 3éves meg egy 3hónapos.én most a másodikkal jöttem rá, hogy nem segít.mert eggyel elvoltam, megoldottam, de most néha jó lenne ha lekötné a nagyot _sajnos néha szó szerint :) _ de ha a szájába rágom, meg is teszi.tényleg mondani kell nekik. egyszer levittem a nagyot magammal boltba a pici aludt. 5perc múlva telefonál, hogy sír a gyerek.mondom "forgasd meg" szagold meg.hát azt mondja nem büdös hihi jó, siettem haza.mire haza értünk fintorogva mosta épp a kezét, mert tisztába tette a picit :) hát én olyan büszke voltam rá.
Párom szerint is inkább az én "dolgom"a gyereknevelés de azért segít.Én nem szoktam neki használati utasitást adni.Elmondom hogy kb.mikor kell ennie(ez fontos)és azon kivül Õ hogy oldja meg a dolgokat az az Õ baja.Rájöttem(már 15 hós a fiunk)hogy a gyerekek annyira pontosan tudják hogy kivel, merre, meddig lehet elmenni, hogy az már vérlázitó.:-)Ne idegeskedj hanem szedd össze magad és menj el otthonról, pár órára.Lehet azért nem segít a párod mert úgy gondolja hogy ezt Te tudod tökéletesen csinálni, Õ meg nem.:-))


Miért bánik velem úgy a férjem mint egy gyerekkel?

Szívbeteg vagyok, gyógyszert kell szednem. Ezt én tudom nagyon jól, de a párom úgy kezel mint egy gyereket.

Legjobb válasz: Csak félt,mert szeret!

Csak félt, mert szeret!
Csak törõdik veled!:)
ez legyen a legnagyobb problémád :) máskor meg az a baj, ha le se sza.rják az embert.
Jó, nagyon szuper az, hogy ennyire törõdik vele, de szerintem mindenki tudja, hogy egy idõ után már ez is sok tud lenni. Fõleg, mikor egy nap már ezredjére mondják el.
A kérdező hozzászólása: De ez már túlzás, ma este is leégetett mindenki elõtt azzal a mondattal, hogy "nehogy igyál mert akkor nem tudod bevenni a gyógyszered". Mintha nekem nem volna ennyi eszem...
Meg akarja mutatni mindenkinek, hogy törõdik veled, nincs ezzel semmi gond!
Csak félt, mert szeret Téged. Bárcsak az exem is így viselkedett volna velem.
Mondd meg neki határozottan, hogy téged ez idegesít és hogy nem törõdésnek, hanem lealacsonyításnak, megalázásnak veszed. Biztos megérti.
Add oda olyannak, aki megbecsüli!:)
Gondolom lefárasztod :)
Gondolom azt a fajtát issza, amiben van némi khm... serkentõszer is a koffeinen túl. Én mondjuk hányok az energiaitalok szagától, úgyhogy az rövid aktus lenne, ha az én párom inná... :D
Azt hittem elõször hogy alkoholt iszik szex elõtt, gondoltam azért hogy szebb legyél de tévedtem. Energia italt, talán hogy el ne aludjon?:/
Milyen hamar megy el? S ez Téged zavar ?
A kérdező hozzászólása: Hát a múltkor is kérdeztem tõle valamit szex közben, olyan zavarba jött , hogy lekonyult neki.Pedig nem volt gáz a kérdésem.
Hát basszus, azért egy házasságban ilyen alap kérdéseket nem lenne rossz feltenni egymásnak. Ha ez nem megy, már rég baj van.
A kérdező hozzászólása: Azt nem hiszem , hogy lefárasztanám. Probléma nálunk , hogy õ hamar elmegy én meg nehezen, csak ha kinyal.Megkérdezni nem akarom mert õ nem szeret szexrõl beszélgetni, kicsit gátlásos ilyen téren. Már rég együtt vagyunk, harmincas éveinket tapossuk. Arra gondoltam lehet azt hiszi , ha energia italt iszik akkor tovább bírja a közösülést, nem megy el olyan hamar.
hogy ne konyuljon le
Miért nem kérdezed meg? Egyébként ez az energiaital mánia már az õrületbe kerget engem.
Az energiaitaltól nem fogja tovább bírni, sõt, szerintem még rosszat is csinál, pl. a kávé nem segít az erekción. Én a pasi lelkére próbálnék hatni a helyedben. Elmondanám, hogy mennyire szeretem, mennyire élvezem az együttléteket (akkor is, ha ez nem mindig így van), és mennyire kívánom. Biztosítanám róla ugyanakkor, hogy nem elsõsorban a szex miatt vagyok vele, hanem mert nagyszerû ember. Ettõl hátha felbátorodik kicsit és megnyugszik, mert most szerintem van rajta egy teljesítménykényszer. Ezután meg kellene próbálni úgy együtt lenni, hogy kétszer egymás után, az elsõ alkalomkor gyorsan elmegy, az nem baj, a második alkalommal (ha sikerül felállítani, és itt segítség a lelki dolog) már sokkal tovább fogja bírni.

A férjemnek minden nap hányingere van de nem tud hányni. Mitől tudna?

Legjobb válasz: Szerintem nem hánynia kellene, hanem orvoshoz menni.

Szerintem nem hánynia kellene, hanem orvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: ezt hogy érted?
A hányinger okozója sok minden lehet, fizikai munka, és a rekeszizmok megterhelése. Lehet hogy vírus, de akár baktérium is okozhatja a hányingert a bélcsatornát megtámadva. Minek akarod mehányati?? Mennyen el orvoshoz! ( A válasz 100%-ban helyesnek tünik)
Az nem normális, hogy valakinek napokon keresztül hányingere van. Küldd orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. már volt orvosnál de semmi baja sem volt fizikailag.
Ha nincs semmi baja, kiprobalhatja azt a tablettat, amit utazasi hanyingerre adnak, nem tudom a nevet, en cseppekben kaptam, a napokig tarto hanyingerem elmult.A stressztöl is lehet, ha megse mulik, vissza az orvoshoz.
Szerintem is pszichés oka lehet. Mondjuk nagyon szorong valamitõl. Mindenkinek hányingere van pl. vizsgák elõtt, ha fél tõle.

Szeretnek gyereket de a ferjem mindig gumit hasznal de en mar nagyon vagyom meg 1 re hogy mondjam meg neki?

Legjobb válasz: Ha ehhez itt kell tanácsot kérni, akkor baj van. Azért visel gumit, mert õ már biztos nem akar? Vagy azért, mert esetleg akarna, csak meg kellene beszélni vele?

Ha ehhez itt kell tanácsot kérni, akkor baj van. Azért visel gumit, mert õ már biztos nem akar? Vagy azért, mert esetleg akarna, csak meg kellene beszélni vele?
A gyereket mindkettõtöknek akarni kell. Ülj le elé és mond meg neki, kérdezd meg a véleményét róla. Ne agonizálj!

Miért van hogy a férjem mindig kurváz, és hiába kérem ha mérges, ha iszik mindíg szajház, stb?

Bármilyen apró dolgon felkapja a vizet,és akkor mások el?tt képes velem így beszélni.Pedig,ha minden jól megy,azt mondja imád,szerelmes belém stb.És persze már ezerszer megkértem rá,hogy ne mondjon rám ilyeneket,mert már tizenhárom éve a felesége vagyok,és ? volt az egyetlen férfi az életemben,még pár nappal a veszekedés után úgy érzi,hogy nekem kell t?le bocsánatot kérni

Legjobb válasz: Természetesen a férfiak elleni erõszakot sem tartom helyesnek - ha elolvasod az érzelmi erõszakról szóló szórólapot, ott a feleség/nõi partner is fel van tüntetve, mint potenciális elkövetõ. érdemes tudni, hogy a NANE egyesülethez bántalmazott férfiak és gyerekek is fordulhatnak. Ugyanakkor sajnos a nõk elleni erõszak gyakoribb, és többször jár sérülésekkel, illetve akár végzetes következményekkel; ezért szoktuk erre kihegyezni a problémát, ha párkapcsolaton belüli erõszakról van szó. Kedves Válaszadó, akit ver (vagy vert) a férje! HA valóban van építõ jellegû megoldási javaslatod, lehet, sokat segítene a Kérdezõnek, ha kifejtenéd. (HA még mindig ver Téged, Neked is segíthet a NANE segélyvonal, illetve ahonlap) Bár nagyon kell vigyázni, mert egy potenciális bántalmazó sok esetben agresszíven reagálhat.

Add be a válópert. Az én apám eléggé megszelidült, mikor a válóperes papírt megkapta. Annyira, hogy végül nem is váltak el. :)
Mert szélsõséges vagy. Az élet nem a nõk elleni kegyetlenségrõl szól, nem tehet róla a maradék 3 milliárd férfi, hogy Te kifogtál egy köcsögöt.
Nyilván bonyolultabb, mert ha valakinek fontos a házasság szentsége, illetve a történtek ellenére is szerelmesnek érzi magát (bár a bántalmazó férfi mintha nem is ugyanaz a személy lenne, akibe õ annak idején beleszeretett), netán ódzkodik a válástól, attól, hogy miként fogja utána megítélni a család, a szomszédok, stb.; akkor nyilván nem lehet hipp-hopp kilépni a kapcsolatból. Ha mindehhez anyagi nehézségek is társulnak, akkor pláne nehezebb a helyzet. Ráadásul a bántalmazó szépeket mond, "meggyõzõen" fogadkozik, stb. Azonban érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire van közük egymáshoz a bántalmazó szavainak és tetteinek, (beváltja-e a fogadkozást) az életminõséged szempontjából melyik a meghatározóbb; meg azon, hogy egy életed van, nem mindegy, hogyan telik el... Ha a bántalmazó azt észleli, hogy a puszta fogadkozás, szépeket mondás újra és újra elegendõnek bizonyul a házasság fenntartásához, és ennek nem kell tettekkel (a verbális vagy tettleges erõszak abbahagyásával, tisztelettelejs viselkedéssel) párosulnia, NEM FOG VÁLTOZTATNI.
Igen, úgy értettem. Valószínû, hogy igazad van, de ez ennél sokkal bonyolultabb.
HA valaki, aki azt, hogy felemelem a szavam a nõk elleni erõszak ellen, úgy fogja fel, hogy a "férfiak ellen" kardoskodok, azzal õ maga járatja le a férfiakat, mert azt sugallja, hogy ez részükrõl általános viselkedés. Szerencsére ez nem így van! Sok olyan férfi van, aki szereti, tiszteli a partnerét, és egyáltalán nem agresszív!!! Ugyanakkor muszáj megfékezni azokat a férfiakat, akik nem így gondolkodnak, hanem bántalmazzák a feleségüket. Ennek érdekében a társadalom egészének, nõknek, férfiaknak össze kellene fognia. Ezt például egy férfi kezdeményezte: http://www.stop-ferfieroszak.hu/ Egy normális férfi elítéli a kapcsolaton belüli erõszakot, és elhatárolódik az ilyen férfiaktól, nem vállal velük szolidaritást. Hypathia
Ha a "szaván fogást" úgy érted, hogy direkt lefeküdtél mással, ha már egyszer kurvának nevezett, ezt nem tartom jó ötletnek; amíg a kapcsolat/házasság nincs felbontva, addig legalábbis nem. (Ha már megszabadultál a bántalmazótól, természetesen jó ötlet egy új, jobb kapcsolat után nézni.) Viszont ha, egyrészt, csak dacból teszed, nem biztos, hogy jó lesz, másrészt adott esetben még több agressziót válthat ki az erõszakos férjbõl, akár tettlegességet is.
Továbbá, én nem általában a férfiak ellen kardoskodok, hanem az a (tipikusan inkább férfiak által elkövetett) agresszió, feleségbántalmazás ellen. Üdv Hypathia
Természetesen a férfiak elleni erõszakot sem tartom helyesnek - ha elolvasod az érzelmi erõszakról szóló szórólapot, ott a feleség/nõi partner is fel van tüntetve, mint potenciális elkövetõ. érdemes tudni, hogy a NANE egyesülethez bántalmazott férfiak és gyerekek is fordulhatnak. Ugyanakkor sajnos a nõk elleni erõszak gyakoribb, és többször jár sérülésekkel, illetve akár végzetes következményekkel; ezért szoktuk erre kihegyezni a problémát, ha párkapcsolaton belüli erõszakról van szó. Kedves Válaszadó, akit ver (vagy vert) a férje! HA valóban van építõ jellegû megoldási javaslatod, lehet, sokat segítene a Kérdezõnek, ha kifejtenéd. (HA még mindig ver Téged, Neked is segíthet a NANE segélyvonal, illetve ahonlap) Bár nagyon kell vigyázni, mert egy potenciális bántalmazó sok esetben agresszíven reagálhat.
Nagyon elszomorítónak tartom, hogy pár napon belül ez már a 3. ilyen kérdés. Ez nagyon sokat elárul arról, hogy Magyarországon még igencsak le vagyunk maradva a nemek egyenlõségérõl, ill. a nemi szerepekrõl való gondolkodás terén. Sajnos nem vagy egyedül ezzel a problémával, sok más nõ is szenved ettõl (egyes felmérések szerint minden 5. nõvel elõfordul, hoyg pérkapcsolaton belüli erõszak áldozatává válik valamikro élete során). De tudd, hogy van kiút, és van segítség!!! Amit leírsz, az sajnos a családon belüli erõszak egy formája, a verbális (szóbeli), vagy más néven érzelmi erõszak. Ez gyakran a tettleges bántalmazás elõjele lehet, ezért is kell óvatosnak lenni. Mindenek elõtt tudnod kell, hogy ha ezt tûröd, nem fog megváltozni a kapcsolat. Ha szólsz is, de ha a tettek szintjén nem "bünteted meg" a viselkedéséért, továbbra is vele maradsz, lefekszel vele, kiszolgálod, stb., és õ nem fogja fel, hogy ez Neked mennyire rosszul esik és mennyire megalázó, vagy ha felfogja, nem érdekli, nem veszi komolyan; akkor õ ezt a tevékenységet folytatni fogja. Neked is azt tudom tanácsolni, amit a többi, hasonló problémáról beszámoló Kérdezõnek. Böngéssz a NANE (Nõk a Nõkért Együtt az Erõszak Ellen egyesület) honlapján, és a szóróanyagok közül fõleg az Érzelmi erõszak c. dokumentum elolvasását ajánlom. Innen keresd ki és töltsd le: http://www.nane.hu/kiadvanyok/szoroanyagok.html Lekurváz a férjed? Ez a hatalomról szól, a Te megalázásodra irányul: "Ahhoz, hogy valakit teljes irányítás alá lehessen vonni, a lelkét és a gondolatait is uralni kell. Ezt a leggyakrabban úgy lehet elérni, ha elhitethetjük vele, hogy gyenge és értéktelen. Ha valaki rémült, ha tehetetlennek és értéktelennek érzi magát, akkor nem próbál meg a helyzetén változtatni, bármilyen rossz legyen is az." Azt mondja, szeret? "a szeretet nem érzés, hanem viselkedés. Ha valaki azt mondja, hogy szeret bennünket, ám a szavaival és tetteivel megaláz, fájdalmat okoz, kicsivé és gyengévé tesz, akkor ez nem szeretet! A szeretetnek nemcsak a szavakban, hanem elsõsorban a viselkedésben kell testet öltenie. Továbbá: "Ha Ön úgy érzi, Önnel is ilyesmi (érzelmi erõszak) történik, meg kell törnie a hallgatást és az elszigeteltséget. Beszélgessen errõl a szórólapról egy megértõ családtagjával, barátjával vagy egy pszichológussal. Ha a partnerével akarná megbeszélni, készüljön fel rá, hogy ellenségesen vagy agresszíven reagálhat. Ha nincs a környezetében megértõ ember, hívja a NANE Egyesület segélyvonalát vagy bármilyen más lelki segélyvonalat, ahol megértik és elismerik a lelki erõszak problémáját. Beszéljen a dologról olyan emberekkel, akik tudják, hogy mi történik Önnel, és gyakorlati segítséget tudnak nyújtani abban, hogy mit tehet." Remélem, meg fogod tudni oldani ezt a helyzetet, felismered saját értékeidet, és ha nincs más megoldás, kilépsz ebbõla megalázó kapcsolatból. Üdvüzlettel Hypathia
Én egy percig sem tûrném, fõleg 13 év után. Ez annyira primitív viselkedés, és sajnos az ha mások elõtt is ezt csinálja veled, sok jóra nem számíts. Sajnos az alkoholisták ilyenek.
Velem ugyanez a helyzet. Annyi különbséggel, hogy meg is szokott verni. Tudod, hogy oldottam meg? Szaván fogtam...
Hypathia, elárulom neked, h Magyarországon majdnem annyi a férfiak ellen, nõk által elkövetett családon belüli erõszak, mint fordítva. A nõk ellen nem kardoskodsz?
Ilyen az alkoholisták élete.
A kérdező hozzászólása: Mit jelent az hogy szaván fogtad?
Figyi, az már egy rossz dolog, h az oldal neve stop férfi erõszak, miért nem stop erõszak? az összes ilyen szervezetnek el kellene magán gondolkozni. Sok helyen a nõk tartják rettegésben a férfit, vagy épp a gyerek a szülõt. Soha nem állnék ki egy olyan cél mellett, ami nem veszi figyelembe a másikat is.
A normálisan viselkedõ férfiak valóban nem tehetnek róla, hogy a Kérdezõ "kifogott egy köcsögöt", de abban részt vehetnek, hogy segítsenek neki és a hasonló nõknek megszabadulni az ilyen erõszakos "köcsögöktõl", ill. õk maguk bátran hangoztatott szavakkal is elítélhetik ezt a viselkedést. Kedves Kérdezõ, továbbra is azt mondom, tájékozódj arról a jelenségrõl, ami történik Veled, és merj lépni, változtatni - nem mindegy, mennyi öröm ér egy darab életedben, és az sem mindegy, hogy saját érdekeid szerint cselekszel (boldogság, olyan kapcsolat, ahol szeretve és tisztelve vagy), vagy más érdekeinek kiszolgáltatva éled le az életed (a férjednek legyen egy õt kiszolgáló, mindent tûrõ felesége, a szomszédok ne botránkozzanak meg, stb.) Legközelebb azért is bocsánatot kell kérned, hogy élsz, és vannak bizonyos minimális, alapvetõ igényeid, mint például hogy emberszámba vegyenek? Szeretettel Hypathia
Mondom, hogy én mindenféle erõszakot elítélek, és a NANE a bántalmazott férfiakon is segít! Akinek megjegyzése van, olvassa már el elõbb az elõzõ hozzászólásaimat! Köszi! Hypathia
Én nagyon szeretem a párom, 10 eve elunk egyutt, sosem mond rám ilyeneket, eszebe se jutna. Én imádom. Nem tudom, van e gyereketek, de nagyon, nagyon sokat számít, hogy a gyerek azt látja, hogy a papa meg a mama kedvesen beszel egymassal, gyakran olelkezik, puszilkodik (:) ), vagy nem is mosolyog egymasra. Szerintem probald azt, hogy fogod magad, es amikor ilyet mond, osszepakolsz, es elkoltozol par napra. Es akkor mesz vissza hozza, ha bocsanatot kér. Ha megint igy beszel, akkor megint. Ha tûröd, akkor szerintem nemcsak õ a hibas, hanem keves az onbizalmad, nem szereted magad, onertekelesi problemaid vannak. EZ NEM TERMESZETES, HOGY EGY FÉRFI IGY VISELKEDJEN, AKKOR SE HA AZT MONDJA HOGY SZERET! Gyûjts bátorságot, menj el neha a baratnoiddel ide oda, tudatositsd magadban, hogy te egy ertekes szemely vagy, es te a legdragabbat-magad ajandekozod oda neki, amikor vele vagy, és ha nem becsuli meg, nem erdemel meg, és erre igenis rá kell döbbenteni. Remélem nem bantottalak meg a valaszommal, tudom, hogy nagyon keseru dolog tud lenni, anyukam rosszabb helyzetben volt, o ugy vezette le, hogy erzelmileg zsarolt, eszkozkent hasznalt, és vert, ahogy apám verte õt. Sokkal, sokkal durvabb volt, mégis megtanitott arra, hogy becsüljem sajat magam, és hogy értékeljem azt az embert, aki vagyok.
Hát én nem tûrném el egytõl sem, pláne nem mások elõtt. Az ilyen emberre jelzõt sem mondok inkább. Ezeket a farkuknál fogva kéne felakasztani. (Már bocsánat!)

Mit tegyek, nagyon zavar, hogy a férjem mindig a nőket bámulja az utcán. Minden férfi nézi a nőket a felesége jelenlétében is?

Legjobb válasz: Beszélj vele, mondd meg neki, hogy ez neked mennyire rosszul esik és ha ezután is csinálja, akkor gondolkodj el.

Beszélj vele, mondd meg neki, hogy ez neked mennyire rosszul esik és ha ezután is csinálja, akkor gondolkodj el.
az enyém vagy nem nézi, vagy nagyon diszkréten csinálja. mert szeret, és nem akar megbántani. aki feltûnõen nyálcsorgat, annak semmilyen téren nem lehet nagy önuralma, tehát felejtõs kategória nekem
A párom is csinálta ezt. Egyszer meguntam, megköszöntem az együtt töltött idõt és a szüleimhez költöztem. 2-2, 5 hónap múlva sírva könyörgött hogy béküljünk ki, mert hiányzom neki. Mivel a beszélgetéssel nem mentünk sokra, elhagytam. Mióta kibékültünk, jobban odafigyel az ilyen apróságokra.
Utolsó kettõvel nem értek egyet... Lehet diszkréten nézni másokat, ha feltûnõen nézi a többi nõt, azzal téged alacsonyít le... Beszéld meg vele, ha nincs gyerkõc v egyéb dolog ami annyira kötne hozzá, akkor én el is gondolkoznék, ha nem változtat. Elvégre a felesége vagy, szeret, akkor ne bántson meg.
Elég sokan teszik ezt, bár ha nagyon feltünõen csinálja, az elég unszimpatikus dolog és minden nõnek rosszul esik.
Nem, csak a bunkók.
Nem, csak a tuskó férfiak ilyenek!
..az én barátom is mindenkit megnéz
Csak a burnyákok nem nézik meg a jó csajokat.Hites urad ezek szerint nem az.Örülj neki!
Hûséget vagy vakságot fogadott? Ha vakságot, akkor ez gond. Egyéb esetben nem.
Nõk ezt magatoknak köszönhetitek!Miattatok van, és Miattatok vagyunk, és értetek....ne rójjátok már fel!Ha látsz egy Ferrarit az utcán elfordulsz vagy mi?Ugyan!!
Az enyém is megnézi sajnos, szerintem is nagy bunkóság és rosszul esik és mondtam már neki, hogy gusztustalan (ráadásul nekünk 2 gyerekünk is van és általában velünk vannak). Ha én a megbámult nõ helyébe lennék és észrevenném biztos beszólnék, hogy mekkora tuskó paraszt és szégyelje magát! Ezt is mondtam már neki :O Tagadja amúgy, hogy megnézte de mindig észreveszem pedig nem figyelem csak nem veszi észre mennyire feltünõ. Különben abban 1000%-ig biztos vagyok, hogy még akkor se csalna meg ha az a nõ vetné rá magát és könyörögne neki. Mondjuk ez nem mindegy. De a bámulás....az gáz nagyon. :(
Nem nézi meg a nõket ha velem van.Tiszteletlenségnek tartanám, de szerencsére nem volt még ilyen.
Szia!Igen minden férfi meg nézi a csajokat!De az nem megcsalás!!
Nah most nem mindegy hogy mit jelent a bámulás.. mert van olyan nõ aki mellet nem lehet úgy elmenni hogy nem fordulsz utána.. már csak egyszerû kíváncsiságból sem. Szerintem pont az az álszentség ha valaki nem néz meg egy szép nõt. És ez öltözködéstõl független.. Én akkor is megnézek nõket ha a barátnõm velem van.. õt nem zavarja.. és szerintem ez így van jól.
Az én párom nem nézi a nõket. Kifejezetten nem bírja, ha valakinek ki van pakolva mindene. Kritikusabb, mint én. De elõttem sem szerette ezeket a nõket. A nyári ruhák egy részét kifejezetten taszítónak találja. Engem meglepett, még én is megnézek egy szép nõi testet, ha úgy van tálalva, de neki ez nem tetszik. :) Külön eset :)
Szerintem is bunkóság. Nem vakságot fogad, de akkor sem kéne csinálnia, mert szarul esik mindenkinek.
Az én férjem sosem bámulja a nõket a jelenlétemben. Ha látunk egy nagyon szép, csinos nõt, akkor azt együtt tárgyaljuk ki. Hisz nõként én magam is megnézem a szép nõket.
en szerintem csak egy muveletlen bunko. mond meg neki mi faj s ha nem segit akkor valj elt tole. keress egy vizonto ferfit aki ert a szerelemhez es megtiszteli parjat. a legjobb pelda en vagyok: szep is. okos is. tisztelettudo. talpraesett. tehetseges. makacs. jokedvu...... ami csak kell egy nonek
Mondd meg neki, hogy neked ez rosszul esik, zavar. Ha szeret és tisztel, visszafogja magát. Nyilván megnézi mindenki azt, ami a szemének kellemes. Elvégre hûséget fogadunk egy kapcsolatban és nem vakságot. Én is megnézem a helyes pasikat(mondjuk olyankor leginkább azt állapítom meg, hogy az enyém mennyivel jobb:D), párom szeme is biztos megakad egy-egy csinos lányon, de szerencsére sosem akkor, amikor ott sétálok mellette:) . Ezt a párunk jelenlétében feltûnõen mûvelni hatalmas tapintatlanság. Szerintem amelyik férfi nem tudja megállni, hogy ne bámulja a nõket a párja jelenlétében is, az nem tiszteli a nõjét. Ez az én szerény véleményem. 22L
Örök visszatérõ kérdés és egyértelmûen nem a válasz. Mindenki meglátja azt, ami szép, de nem mindenki bámulja meg. Vet egy pillantást az ember a másikra, hogy: aha, jól néz ki. Ennyi. Bámulni csak a tuskók bámulnak.
Ja akkor mindenki öltözzön slamposan, szakadt ruhába, csak hogy egy pasi se forduljon utána, míg a párja kezét fogva sétál az utcán? Érdekes meggondolás. Nem is a pasikban van a hiba. Jellemzõ.

A férjemmel mindig csak kézzel vagy szájjal elégítjük ki egymást, így nagyon jó nekünk, én is mindig elélvezek! Mit gondoltok erről?

Kb fél éve nem szexeltünk, nem is hiányzik, de azért furcsa nem?

Legjobb válasz: Szerintem tök oké, ha mindkettõtöknek jó. Az a lényeg, nem? Egyébként meg kinek mi a furcsa...

Szerintem tök oké, ha mindkettõtöknek jó. Az a lényeg, nem? Egyébként meg kinek mi a furcsa...
En is jobban szertem az oralt mind adni mind kapni. Havi 1 szexxel en boven kieggyezek. Nincs ebben semmi kivetni valo. Ha meg nem erzed teljesenek a szexualis eletedet, vegyetek egy vibrit s mikozben nyal addig a kezevel meg ki-be mozgatja a repat.
Nem. Mi is sokáig bírjuk barátommal szex nélkül, és ilyen módszereket alkalmazunk. Lényeg hogy egymáshoz érhessünk ilyen módon, és rosszalkodjunk.
Ha mindkettõtöknek így esik jól akkor nem furcsa miért lenne az? Most így jó és kész :) !!! De mondjuk én nem bírnám ki fél évig szex nélkül akármennyire is szeretem az orált!!!:)
nincs vele baj, sõt, ha Afrikában bevezetnék, akkor nem kellene állandóan a segílyt küldeni (oda is...)
Nekem bejönne az ilyen. :$ Fiú vagyok, és sose éreztem azt h nagyon le kéne feküdnöm bárkivel is. ezerszer jobban vonzanak az elõjátékok meg az ilyesmik. mázlista kérdezõ! :$ :D egyébként Ti dolgotok, hogyan és mit csináltok a férjeddel. ha így jó nektek, akkor csináljátok így. én sose értettem azokat se akik szexkapcsolatot keresnek, mi benne a jó, csak a szexben. pedig már nem vagyok tizenéves. és ez azért is jó, mert ha nem akartok gyereket, akkor ezzel még inkább csökkentitek a teherbeesés esélyét. nekem ez egyáltalán nem furcsa. de én is gondoltam már arra h én furcsa lehetek mások számára ezzel, amit leírtam. legyetek boldogok, további boldog házasságot!
azt h hacsak nincsenek komoly fizikai okai annak h nem teszi be oda ahová való, akkor ott gondok vannak.egy rendes kapcsolatba kell az is h legyen egy jó d*gás is legalább idõnként.
Ha ez nem szex, akkor mi? A szonettírás?
A kérdező hozzászólása: 25/l és 27/f
Korotok?
Ha nektek így jó, akkor nincs mit hozzáfûzni! Ez az egy dolog az, amit mindenki igyekszik úgy csinálni, hogy neki (nekik) a legjobb legyen. Nekem hiányozna az összeolvadás érzése orgazmuskor, amit nem lehet mással helyettesíteni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!