Találatok a következő kifejezésre: A férjem 2-3 (45 db)

A férjem 2-3 héten belül Olaszországba utazik, s sajnos lejárt a személyi igazolványa érvényessége ( útleveléé még régebben ). Létezik vmiféle gyorsított eljárás, hogy minél hamarabb elkészüljön az új személyije?

Legjobb válasz: 6. Nem tudom, utaztál-e mostanában, de hiába van Schengen, a repülõtéren ugyanúgy igazolni kell magad akár személyivel, akár útlevéllel. Ha autóval mész, akkor is kell, hogy legyen nálad személyazonosító okirat, ha igazoltat a rendõr.

Mindegy hogy mivel utazik, repülõ vagy gyalog, biciklivel, autóval... Mindenképp kell útlevél vagy személyi igazolvány.
6. Nem tudom, utaztál-e mostanában, de hiába van Schengen, a repülõtéren ugyanúgy igazolni kell magad akár személyivel, akár útlevéllel. Ha autóval mész, akkor is kell, hogy legyen nálad személyazonosító okirat, ha igazoltat a rendõr.
Az útlevélnél tuti van ilyen, de az 40 ezer forint. Miért nem telefonálsz be az okmányirodába?
Bocs, de senki nem olvastam, hogy repülõvel menne. Határ meg nincsen!!
" Jogsi van? Mert az is megfelelõ az utazáshoz, ha új formátumú." NEM JÓ!!! NE terjessz téves információt!!
Bocs, egy aprócska kérdés: Mihez kellene a személyi??
Hivatalosan talán egy hónap a személyi elkészítésének az ideje, de nekünk a családban eddig mindig mindenkinek egy héten belül hozta postás. Szóval a 2-3 hétbe bõven bele fog férni. De ha izgulsz, kérvényezhetsz útlevelet is gyorsított eljárással, az tuti biztos, csak drágább. Utazni azzal is ugyanúgy tud, sõt még EU-n kívül is mehet vele.
Irány az iroda. Beadni a személyi kérelmet. Gyorsan megcsinálják. Bele fog férni az idõbe. Jogsi van? Mert az is megfelelõ az utazáshoz, ha új formátumú.
Gyorsan menjetek okmányirodába, simán kész lehet addig útlevél vagy személyi is. Nekem mind a kettõ egy hét alatt megjött. Illetve azt nem tudom, hogy esetleg ideiglenes jó-e, de azt is biztos meg tudják ott mondani. Végsõ esetben még mindig lehet jó drágán sürgõsségivel csináltatni. Szóval elsõ körben normál úton próbáld, két hét erre elég szokott lenni.
Személyinél nem tudom, de az útlevél gyorsítottban elvileg kb.két hét alatt kész van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-) Normál menetrend szerint is megérkezik két héten belül a személyi ( ugye, vagy ez kell, vagy útlevél )! A bp-i központba is be lehet menni érte, úgy még gyorsabb.

Apósom nekem 1/3, férjemnek 2/3 részben ajándékozott telket amire azóta kölcsönből közösen építkeztünk, így a ház a tulajdonlapon ugyanebben az arányban szerepel. A hitelt azóta visszafizettük. Válás esetén milyen vagyon megosztásra számíthatok?

1994-ben köttetett házasságunk megromlott.

Legjobb válasz: A felépített ház közös.A telek 1/3 része a tied,2/3 része a férjedé. Válás esetén a ház felét és 1/3 részt a férjednek ki kell fizetnie neked ha igényt tart a házra.Fordított esetben ha neked kell a ház akkor te fizeted ki a ház felét és 2/3 telekár részét.

A felépített ház közös.A telek 1/3 része a tied, 2/3 része a férjedé. Válás esetén a ház felét és 1/3 részt a férjednek ki kell fizetnie neked ha igényt tart a házra.Fordított esetben ha neked kell a ház akkor te fizeted ki a ház felét és 2/3 telekár részét.
A magyar jog szerint a direkt ajándékozás különvagyon. Vagyis a telek 1/3-ad része a tied lesz, 2/3-ad a férjedé. A hitelbõl épített ház közös vagyon, ergo 50-50%. Az, hogy ezek után miként oldjátok meg az osztozkodást (eladás és arányos szétosztás vagy egyikõtök kivásárolja a másikat) az már magánügy.

1 hete kidetult hogy terhes vagyok, pedig vedekeztunk. Ferjem meg varni akar a gyerekkel 2, 3 evet. Ha elmondom neki akkor biztosan csak azert tartana meg mert mar megvan. Ti szolnatok neki hogy elvetetitek vagy csak utana?

Legjobb válasz: Mindenféleképpen mondd el, ilyet házasságban nem lehet eltitkolni, ez a férjedre is tartozik. Majd leültök, megbeszélitek és a helyzetetekhez mérten eldöntitek, hogy mi legyen. Az, hogy elvetetitek vagy megtartjátok az már nem tartozik az itteni válaszadókra, mert nem õk vannak a helyedben.

Mindenféleképpen mondd el, ilyet házasságban nem lehet eltitkolni, ez a férjedre is tartozik. Majd leültök, megbeszélitek és a helyzetetekhez mérten eldöntitek, hogy mi legyen. Az, hogy elvetetitek vagy megtartjátok az már nem tartozik az itteni válaszadókra, mert nem õk vannak a helyedben.
Mindenképp szólj elõtte, ez egy közös döntés kell, hogy legyen.
elmondanám és aztán döntenénk. Ketten. Rá is tartozik, neki is van beleszólása. Soha nem bocsátaná meg, ha egyedül döntenék az õ gyerekérõl.
Egyértelmû, hogy elmondanám, még akkor is ha én nem akarom megtartani. Közös gyerek, közös döntéssel. Nem is kérdés az ilyen. Minden kapcsolat alapja, a bizalom. Szerinted ha elhallgatod, megmarad?
Én akkor is elmondanám a férfinek, h gyereket várok, ha semmit sem akarnék a tõle és csak futó kapcsolat lenne. Egy férfinek is joga van tudni, h megfogant a baba. Egy férjnek pedig pláne elmondanám, mégha az abortusz mellett is döntünk.
Elmondanám. A házasságotok is rámehet, ha elveteted és nem szólsz neki. Közös döntésnek kell lennie. Jól gondoljátok meg, rengeteg veszélye van az abortusznak. Mi is késõbbre tervezzük a férjemmel a gyermekvállalást (anyagiak miatt), de ha mégis teherbe esnék, 100%, hogy megtartanánk.
Szólnék, nyilván, aztán irány a klinika, minél elõbb.Nem érdemes húzni, hogy van még idõ eldönteni.
Lehet, hogy jobban örült volna, ha tervezett a terhesség, és csak azért tartja meg a babát, mert már "megvan", de az biztos, hogy ettõl függetlenül nem fog kevésbé örülni a születésekor, vagy kevésbé szeretni a babát. Hidd el, a babák túlnyomó többsége fütyül a szülõi családtervezésre, és csak "jönnek", amikor úgy gondolják.
Én megtartanám a te helyedben.
egy trip a nõgyógyászatra mindent megold 8)
1 éve voltam a párommal, és becsúszott a baba. Nem terveztük, megbeszéltük a dolgot, és egyikünk se akarta elvetetni, pedig a párom nem igazán akart babát, sõt nem is tervezte, de nagyon örült mikor jött, és nagyon szerette. Úgyhogy meg kell beszélni a férjeddel, mert hanem rámehet a kapcsolatotok, és tényleg egy kapcsolat bizalmon alapul, és ha ezt elhallgatod akkor a bizalom megrendül, fõleg egy ekkora döntésnél, ami rá is tartozik. Majd írd meg mit szólt.
Semmiképp nem vetetném el, még akkor sem, ha Õ nem akarná a babát...beszéld meg vele a dolgot!Szerintem örülni fog, , mert mire is várnátok(bár nem tudok semmit az életetekrõl)!
Nem azt kérdezte hogy ti, megtartanátok e vagy nem ! Beszéljétek meg , mert tényleg megviselheti a kapcsolatokat. A barátnõm úgy fogja majd elvetetni, most hogy a párja várja a babát de a csajszim nincs még 18 éves csak 30.án. Ha ez kifog derülni a srác kivágja a csajt, persze itt házasság van meg ilyesmi szóval így ketöttöké a döntés , nem csak a tied .
Azért egy 17 évesen véletlenül becsúszott baba nem azonos azzal, mint egy házasságban.
És én ezt nem is írtam hogy azonos , kezdjük ott hanem csak a barátnõm verzióját de ha jobban elolvasnád amit írtam a végére köszi .
A kérdező hozzászólása: Koszonom hogy irtatok, nagyon jol esett es segitett. nsgyon.ketsegbe voltam esve mert vedekeztunk es ugy jott ossze , pedig az elmult 8 evbe nem volt semmi gond.(ennyit a vedekezesrol) Azert akart meg varni, mert a szulei hazassaga is tonkrement mer a gyerekekkel foglalkoztak nem egymassal. Mar reg ota vagyunk egyutt es szerintem azok kevesek koze tartozom akik azt mondhatjak hogy 1 percet nem bantam meg a hazassagunkba. feltem a reakciojatol, hogy nem orul vagy nem ugy reagal ahogy szeretnem. en nagyon vartam mar hogy vegre lehessen babam. Ezert gondoltam hogy elvetettem, de kicsit kesobb rajottem hogy butadag volt mert ha szeret akkor megtartjuk. hazajott vacsoraztunk. es amikor bementunk a szobaba akkor elmomdtam nem adtam oda semmit csak elmondtam hogy kisbabank lesz. NEM mondott semmit egy jo fel percig aztan megolelt es megpuszilta a hasam. Amit vettem reggel adom oda :) Aztan egy csomo kerdest feltett hogyan? en orulok neki? kisfiut szeretnek vagy lanyt? szoval igy sikerult :) koszi nektek is hogy batoritottatok.
A kérdező hozzászólása: Oww kicsit izgatottan jol elirtam szoval a szulei miatt akae vaeni a babaval. es azert gondoltam arra hogy elvetessem mert varni akart meg
Örülök, hogy így alakultak a dolgaid :)
Mondtam Én, hogy örülni fog!Gratulálok!Minden jót!Sok boldogságot!
Gratulálok nagyon jó hogy örült neki , sok sok boldogságot a továbbiakban. És boldog baba várást !!! 30 hkm
Gratulálok és nagyon sok boldogságot nektek! :)
Majd ird meg mit szolt:)
Ezt a kiscipõcskét túlzásnak érzem, hisz nem arról van szó, hogy régóta hõn áhított baba érkezik... Beszélgetnetek kéne, nem pedig a "nagy hírt" közölni... Szerintem.
Egy rosszkor érkezõ baba eléggé meg tudja viselni a kapcsolatokat, de egy kaparás(eltitkolt meg pláne) szintén, szóval, a legjobb ha leültök és megbeszélitek, hogy melyikõtök számára melyik a legelfogadhatóbb. A kiscipõs dolog mag nagy baklövés, mert ezzel azt sugallod, hogy te mindenképpen meg akarod tartani. Azért jó lenne meg tudni, hogy neki valójában mi a véleménye errõl nem pedig ráerõltetni azt amit te akarsz.
Szia! Mindenképpen beszéljétek meg a dolgot, ez nem egy emberes döntés. Lehet, ha utólag szólsz, arra a házasságotok is rámegy. Mi sem tervtük a fiunkat, csak 4-5 év múlva, de amikor kideült, hogy jön, megtartottuk és ez életünk legjobb döntésének bizonyult. Késõbb a férjem bevallotta, hogy ha én el akartam volna vetetni (ez fel sem merült bennem), akkor támogatott volna mindenben, majd a felépülésem után beadta volna a válást, mert nem tudott volna ezzel a tudattal velem élni.
Mindenképp közösen döntsetek! Legyen az megtartás vagy elvetetés, együtt beszéljétek meg! Nem szabad ilyesmit (meg igazából semmit) eltitkolni egy házasságban, abból csak baj lesz késõbb.
Ismertem egy srácot (jó nagy darab volt), akinek a barátnõje nem mondta el, hogy teherbe esett és elvetette a gyereket. Amikor a srác késõbb megtudta a dolgot, (ittasan) úgy megverte a csajt, hogy az majdnem belehalt. És neki volt igaza.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. vettem egy badyt meg egy cipocsket este odadom neki
Majd írd meg, mi lett a reakciója!:)
Én a helyedben harcolnék a kicsiért! Most sikerült, 2-3 év múlva ki tudja mi lesz... Nem beszélve arról, hogy én már olyat is hallottam, hogy valaki elvetette a babáját és utána nem lehetett neki, akkor már hiába szerette volna. Bár nem tudom igaz e. Szerintem mond meg neki, hogy babát vársz aztán majd meglátod mit reagál. De én a helyedben akkor sem vetetném el, ha a párom úgy szeretné. 12 hkm
Hát mondjuk a body meg a cipõcske nem arra utal, hogy el akarnád vetetni... és a férjed is úgy fogja érzékelni, hogy te már döntöttél... Inkább csak mondd el, és kérdezd meg, hogy õ mit gondol, mit szeretne. Közösen döntsetek.
Majd írj, hogy mit beszéltetek meg.
Írd meg, mit szólt a férjed! 32hkm
Csatlakozom a 17-es válaszolóhoz. Ne rohanj ajtóstól a házba, ha a baba nem tervezett. Inkább csak mondd meg neki. Ilyen nagy hírrel egy férfinak kicsit több idõt kell adni, h hozzászokjanak a gondolathoz. Mi sem tervezünk még babát, de egyszer volt, h késett, akkor mondtam neki, h mi van. Megvettem a tesztet és megvártam, h õ is otthon legyen, mikor megcsináltam. Negatív lett, de már elõtte mondta, h nem kell aggódnom. Õ nem abortusz párti.
Ugyanúgy az övé is a baba, mint a tied.Joga van tudni.Gondoljátok meg, mert ha elveteted, akkor nem biztos , h 2-3 év múlva hipp-hopp teherbe esel.Vidd el ultrahangra magaddal...meghallja kicsi szívdobogását és elolvad :D 17hkm
Örülök, hogy megfogadtad a tanácsunkat, annak meg mégjobban, hogy a párod jól fogadta. Amúgy ne hari, de ilyen indok miatt nagyon nagy butaság lett volna végetvetni a kis csüpség életének. Hisz attól, hogy a szülei élete így alakut a tietek lehet más. Csak rajtatok múlik! Sok boldogságot, egészséget! 12 hmk

A férjemmel meg romlott a kapcsolatunk 2-3 éve semmi sem az igazi. Úgy néz ki véget akar vetni neki mit tegyek?

Egy ideje külön lakunk de még egy párt alkotunk. De úgy néz ki nagyon megszeretett egy másik lányt. Folyton vele beszélget stb mint megtudtam. Õ nem tudja, hogy tudom de a lánynak azt mondta, hogy már szeretne véget vetni ennek a kapcsolatnak mivel ez csak szenvedés amiben igaza is van de 9 évet nem köny? feladni, illetve nem tudom nélküle, hogy tudnám nevelni a fiamat. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha külön laktok egy ideje,akkor miért nem járható út a válás?Gondolom anyagilag támogat,amit válás után is meg fog tenni,hisz kell gyerektartást fizetnie.Téged ugyan nem fog eltartani,de a fia nevelésébe besegít. A 9 év hosszú idõ,de ha az utolsó 3 év már csak haldoklás,akkor kinek jó az,ha ez az állapot így marad? Õ megtalálta a boldogságát,keresd te is a tiédet!

Semmit. Már megtettétek, amit lehetett; külön laktok, és nem ölitek egymást, nem kínozzátok a gyereketeket azzal, hogy két gyûlölködõ szülõ között kelljen szenvednie. Ha talált magának valakit, akkor pedig végképp itt az ideje, hogy hivatalosan is lezárjátok a kapcsolatotokat. A gyerek nevelésébe nyilván segít anyagilag, és - feltételezem - rendszeresen találkozik is vele. Ezt a jövõre nézve, megbeszélhetitek egymás között, de ha nem tudtok megegyezésre jutni, a bíróság a válóper részeként, dönteni fog az õ sorsáról is. Ha a "nem tudom nélküle, hogy tudnám nevelni a fiamat" arra vonatkozik, hogyan fogod elviselni, hogy elvált, egyedülálló anya lettél, arra nem tudom a választ. De talán, az elmúlt években, és a különélés alatt, lelkileg hozzászokhattál a gondolathoz.
Ha külön laktok egy ideje, akkor miért nem járható út a válás?Gondolom anyagilag támogat, amit válás után is meg fog tenni, hisz kell gyerektartást fizetnie.Téged ugyan nem fog eltartani, de a fia nevelésébe besegít. A 9 év hosszú idõ, de ha az utolsó 3 év már csak haldoklás, akkor kinek jó az, ha ez az állapot így marad? Õ megtalálta a boldogságát, keresd te is a tiédet!
Mit tegyél? Vess véget neki. Vagy vele akarsz maradni? De miért akarnál vele maradni? Miért jó az neked, hogy olyan férfivel vagy együtt akirõl tudod, hogy nem szeret téged? Szereted kínozni magad? Amúgy meg miért ne tudnátok így is együtt nevelni a gyereket? Egyszer itt lesz egyszer meg ott, meg majd fizeti a gyerektartást, úgyhogy remélhetõleg anyagilag se leszel padlón.
hagyd ott a fenébe. ami nem megy nemm kell erõltetni, a gyerek inná meg a legjobban a levét szerintem...
Ha külön laktok, erre számítanod kellett..
Tudod, hogy kinek kellene ilyen pasi, aki siman kimondja, hogy neki mar nem kellesz, sot mar van is uj noje es ennyi ido alatt semmit sem tett, hogy megmentse a kapcsolatotokat! Hogy neveld a fiadat? A valas nem jo, de mar igy is kulon eltek, tehat gyakorlatilag mi a kulonbseg a valas es a kuloneles kozott a gyerek szamara? Ha a penzugyi reszere gondoltal, gyerektartast megitel majd a birosag.
Beszéld meg a férjeddel. Ez a legcélravezetõbb.
Nõk-.-
A kérdező hozzászólása: Ezt kifejtenéd?
olvasd el a "miért a rossz lányokat szeretik a férfiak, ill. a miért a rossz lányokat veszik el férfia" c. könyveket az életed megváltozik tõle :)
Kérd meg a férjed, hogy menjetek el egy párterápiára(családsegítõben érdeklõdj, hol van ilyen).Ott sokszor rávilágítanak a valódi bajra.Van úgy, hogy a dolgok tisztázhatók, mi romlott el, és mit kell tennie egyiknek/másiknak hogy megjavuljon, a gyermek érdekeit tartsátok szem elõtt.Erre jó még a párkapcsolati mediátor is. Viszont van olyan is, amikor már nincs értelme valamit "megragasztani".Ha ezt elfogadod, lehetsz boldog egy olyan férfi mellett, aki szívbõl szeret téged és a kisfiad is.
A párterápiához, ahogy a nevében is van, két ember elhatározása kell. Ebben az esetben szerintem, max. a kérdezõben lehet meg a szándék az újrakezdéshez, de mérget erre sem vennék. A realitás inkább az, hogy próbálják meg korrekt módon lezárni a kapcsolatukat, és törekedjenek arra, hogy a közös gyerek minél kevésbé szenvedje meg a válást.
Gyereknek jót tenne ha abba nõ fel hogy szendvetek egymás mellet, ha erõszakba fordulna a kapcsolatotok?

A férjemmel minden nap szeretkezünk mert nagyon szeretnénk babát. így nem lesznek gyengék a spermák. Vagy 2-3 naponta kellene?

Legjobb válasz: 2 naponta kellene vagy 3. mi is igy csináltuk és mondta a doki hogy ha termelödik is sperma az még csak össze vissza mozgo éretlen fejü spermakezdemények, nemtudnak megérni ha minden nap ürit. igaza lehet, jövö honaptol 2 naponta csináljuk vagy 3 naponta.. sztem nem jo mindennap. 32

2 naponta kellene vagy 3. mi is igy csináltuk és mondta a doki hogy ha termelödik is sperma az még csak össze vissza mozgo éretlen fejü spermakezdemények, nemtudnak megérni ha minden nap ürit. igaza lehet, jövö honaptol 2 naponta csináljuk vagy 3 naponta.. sztem nem jo mindennap. 32
Én egy fél évig nem estem teherbe a "mindennapos" módszerrel. Az orvos azt mondta, 24 óra alatt nem tud elegendõ, jó minõségû sperma termelõdni. Az orvos tanácsára átálltunk a kétnaposra, és azonnal meglett az eredménye! A 3 napot már túlzásnak tartom, mert egyénfüggõ hány órát él a spermium, a 48 óra a tuti! 19 hetes
Úgy bizony!2-3 nap kell, hogy megfelelõ számú és minõségû termelõdjön!
Egyettertek a 17:56-os valaszadoval. A ket nap a tuti. A 48 ora az a legbiztosabb. Persze a 3 napossal is belel lehet talani de olvastam valahol, hogy a spermak termekenyito kepessege 48 ora. Varj mindjart megkeresem neked a neten: A peteeres resznel irja az elejen: http://bebilap.hu/terhesseg/hetek/1_11_het.htm Van egy olyan resz, hogy meddig eletkepes a spermium: http://www.szexualitas.hu/print.php?id=129&catid=1
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat megpróbáljuk 2 naponta hátha sikerül. mert már nagyon régóta probálkozunk de hiába.
Mit jelent a nagyon régóta? Mert 1 év még természetes a próbálkozásra.Ha azon is túl nem árt vizsgálódni.Czeizel Endrének volt egy írása, amiben az volt, hogy 2 nap a tökéletes, esetleg 3 nap.Utánna már "elöregednek".Mi 3 naponta csináltuk.A 2.hónapban sikerült, csak missed lett a vége! :-(( Így megint várunk, és bízunk, hogy megint sikerül majd ilyen hamar...
A kérdező hozzászólása: van egy 6 éves lányom vele szinte röktön sikerült teherbe esnem. De most 1-éve probálkozunk de nem sikerül, pedig már itt lene az idelye a testvérkének

Miért nem jön a baba? A férjemmel minden nap 2-3 alkalommal szeretkezünk, mert anélkűl nem bírjuk ki. Ha egy hétig megállnánk, hogy nem szeretkezünk, akkor lehetségesebb lenne hogy a teherbeesés sikerüljön?

Legjobb válasz: Minden NAP 2-3 alkalommal??? Jól bírjátok...:)) egyébként lehet az is a baj én úgy tudom, a túl gyakori szex sem jó tehát 2 naponta a legesélyesebb.

Minden NAP 2-3 alkalommal??? Jól bírjátok...:) ) egyébként lehet az is a baj én úgy tudom, a túl gyakori szex sem jó tehát 2 naponta a legesélyesebb.
Azt nem mondanám, hogy ha egészségesek vagytok, akkor tök mindegy az együttlét száma. A hímivarsejteknek idõ kell, hogy rendesen "megérjenek", minden nap 2-3 alkalom pedig pont elegendõ ahhoz, hogy szinte meddõ legyen a férfi, hiszen állandóan ürül, nincs idejük érni. Próbáljatok meg legalább a peteéréses idõben kicsit visszább venni a dolgot, és maximum napi 1-szer legyetek együtt. Szóval azért 1 hetet nem kell várni, csak a termékeny idõszakodban 1-2 naponta (napi 1-szer) együtt lenni. Próbáljátok meg, mert lehet, hogy tényleg ez a probléma.
A gyakori szeretkezés legfeljebb a gyerek nemére hat ki, nagyobb eséllyel lesz lány. Szerintem a férjecskéd spermájában van a hibuci. Talán egy ép ivarsejtje sincsen, hiába a durrbelebumm ilyen gyakran. Menjen el egy kis ondóvizsgálatra, nem árt, ha megismeri a másik oldalt, amikor neki rakják be.
Az lenne ideális, ha 1-2 naponta szeretkeznétek, annyi kell a spermáknak, hogy újratermelõdjenek (hogy megfelelõ mennyiség legyen)! Megkérdezhetem, hogy te hogy birod naponta többször? És hogy van rá idõtök?
Igazuk van az elöttem íróknak. Igy könnyen lehet hogy nincs elég spermium az ejakulációk alatt. Az orvosk azt szokták ajnálani max napi 1 de inkább két naponta 1, igy van is elég spermium és tuti van benned is amikor épp van peteérésed. Az hoyg egy hétig nem csináljátok tök hülyeség mert ha épp nincs akörül peteérésed akkor tök mindegy mennyi a spermiuma. Ésszel kéne nem a végletek között ugrálni. AMugy hogy értek rá ennyit együtt lenni? Ja és készüljetek fel ha lesz gyerek ez a szám tuti csökkeni fog. na meg pl ott van a szülés uátna 6 hét pihi....
Próbáljátok azt, hogy a ciklusod 9. napjától minden nap együtt vagytok a 16-ig. Nekünk így jött össze.A többi napokon meg hébe hóba.próbáljátok kicsit tartóztatni magatokat. Hátha így életképesebbek lesznek a kis spermák:)
De mióta probálkoztok a babával??
A kérdező hozzászólása: A férjem 25 éves koráig elõtte nem is volt nõvel, lehet h.késõn érõ típús ? Már 10 éve együtt vagyunk, és tavaly kötöttük össze az életünket.
Ha minden oké akkor tök mind1 mennyit szexeltek jönnie kellene a babának. Mióta próbálkoztok?? Orvos mit mond??
Mi ezt is azt is próbáltuk. Volt, hogy naponta többször együttvoltunk..volt olyan idõszak amikor csak 2-3 naponta...mégsem jön a baba már 2 éve:(
Esetleg minden másnap 1? :)
A sûrû szeretkezés már miért befolyásolá a gyerek nemét? Így pont hogy 50-50, azaz egyiknek sincs nagyobb elõnye a másiknál. Azt meg ne mondjuk már így látatlanba, hogy kivel van probléma.

3 évig fogamzásgátlót szedtem. Ferb. végén abbahagytam, mert babát szeretnénk. De úgy tudom 3 hónapot várni kell. Febr.24-én jött meg, márc.2-án voltam együtt a férjemmel, nem védekeztünk. Azóta nem jött meg. Terhes lehetek?

Legjobb válasz: Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.

Nem feltétlen kell 3 hónapot várni. A hormon tartalom nagyon rövid idõ alatt kiürül. A fogamzásgátló elvékonyíthatja a méhnyálkahártyát, aminek újraépülésére érdemes 1-2 hónapot várni. De ez sincs feltétlen így mindenkinél. Ha megfelelõ vastagságú a méhnyálkahártyád, akkor akár terhes is lehetsz, sokan estek már teherbe közvetlenül a gyógyszer abbahagyása után.
Van rá esély. :-) Szerintem csinálj egy tesztet! Több helyen is olvastam, hogy már nem szokás hónapokat várni a fog. gátló után. Sõt, rögtön az elsõ hónapban nagyobb az esély!
Szia. Igen, lehetsz terhes. Én a gyógyszer abbahagyása utáni hónapban estem teherbe, most 23hetes vagyok. Engem is aggasztott a 3hónap, de több orvos is megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond. A tesóm gyógyszer mellett lett terhes, és erõs, egészségas gyermeke van. Minden jót.
Ha terhes lennél akkor sincs gond.Én is gyógyszert szedtem és abbahagytam.A dokim azt mondta, hogy csak 1 ciklust várjunk meg, de ha becsúszik akkor sincs gond.

Babyt tervezünk a férjemmel! Elég az ha 1 héten kb: 2-3 alkalommal szexelünk?

Nem szeretném azt ha csak " muszájbol" lennénk együtt a párommal,mert most hogy babát szeretnénk nem akarom azt hogy ugy szexeljünk mint egy gépezet:D! Élvezni szeretném! Elég ez is ha ennyit vagyunk együtt?

Legjobb válasz: Igen a legbiztosabb 2-3 naponta szeretkezni.

Igen a legbiztosabb 2-3 naponta szeretkezni.
Egyénenként változik, h. milyen gyakoriság a "jó". És nagyban függ a párod spermájától, pl. h. mennyire életképesek, ill. hogy a te petéd is meddig él. Az én orvosom azt mondtam, h. aznap mikor a hõm leesik, akkor reggel és este is ajánlott és még másnap is. De egyébként ha minden másnap együtt vagytok az már jó, és a pé-kor viszont sûrûbben. Viszont arra sem árt figyelni, h. a peteérés elõtt legalább 4-5 napi ne legyetek együtt, hadd termelõdjön a legjobb minõségû és mennyiségû katonasereg. Nem tudom, mióta próbálkoztok, de sajnos van olyan, h. muszájból kell csinálni, bár nem is annyira rossz ám az sem :) . De a baba érdekében mindent képesek vagyunk megtenni. Sok sikert!
igen elég.
Szerintem is elég. De ha még ezt is soknak érzed, akkor ne erõltesd.. Mi két hétben egyszer (jobb esetben kétszer) vagyunk együtt és ennél nem is igazán van többre szükségünk (idõnk, energiánk, stb.) De szerintem ez egyénenként változó, hogy mik az igényei. Én például, persze imádom a párom, de megõrülnék, ha muszájból kellene (ahogy írtad is) és szerintem nem biztos, hogy attól függ a teherbe esés. Szerintem a lényeg az, hogy szeressétek egymást és annyit legyetek együtt, amennyi jól esik...:-)

Változni? Vagy minden esetben vissza jön az igazi énje? Mi a férjemmel nagyon sokat veszekszünk, és 2-3 hónapja olyannyira megromlott a kapcsolat, hogy a pénz miatt nem járunk sehova!

Minden napos veszekedések vannak!Már azon gondolkodom hogy elhagyom!Mit tennétek?31 évesen kezdjek mindent el?lröl!?Ha meg akarom beszélni a problémákat vagy azt mondja hoy most ne vagy hogy tv néz vagy hogy miiit hisz nekünk nincs is problémánk!

Legjobb válasz: Ha annyira megromlott a kapcsolatotok, akkor IGEN, kezdj mindent elölõl. Nem vagy még idõs. De én elõbb egy-két rávezetés után elészegezném a dolgot, hogy ha nem oldódnak meg a dolgok, akkor elválok. Egyébként 2-3 hónap még annyira nem nagy idõ a veszekedésben sem. Meg kell keresni, hogy mi váltotta ezt ki nálatok, és azon a dolgon kell változtatni. Írtad a pénz dolgot. Ez tényleg problémás, akármennyire id próbáljuk tagadni, hogy a pénz nem lényeg, de ezesetben én azt tettem, hogy spóroltam amin csak lehet, és minden pénzkereseti forrást elvállaltam. Uncsitesómék sajnos negatív példák, mert õk is nagyon rossz helyzetben vannak, de abban a családban 3-an erõs dohányosok. Napi 3x1 dodoz cigi képzelheted mennyi pénztõl fosztja meg õket... remélem segítettem valamit. B.P.

Ha annyira megromlott a kapcsolatotok, akkor IGEN, kezdj mindent elölõl. Nem vagy még idõs. De én elõbb egy-két rávezetés után elészegezném a dolgot, hogy ha nem oldódnak meg a dolgok, akkor elválok. Egyébként 2-3 hónap még annyira nem nagy idõ a veszekedésben sem. Meg kell keresni, hogy mi váltotta ezt ki nálatok, és azon a dolgon kell változtatni. Írtad a pénz dolgot. Ez tényleg problémás, akármennyire id próbáljuk tagadni, hogy a pénz nem lényeg, de ezesetben én azt tettem, hogy spóroltam amin csak lehet, és minden pénzkereseti forrást elvállaltam. Uncsitesómék sajnos negatív példák, mert õk is nagyon rossz helyzetben vannak, de abban a családban 3-an erõs dohányosok. Napi 3x1 dodoz cigi képzelheted mennyi pénztõl fosztja meg õket... remélem segítettem valamit. B.P.
Hát igazából mi a pénz miatt 4éve nem járunk el sehova, és így is jól megvagyunk. Szeretjük, tiszteljük egymást és mi is vitázunk a pénzen, mert általában nincs, de tudjuk, hogy a másik mi mindent tesz meg azért, hogy jobb legyen kettõnknek.

2, 3 gyermekes anyukák! Tényleg olyan nehéz lenne? Szeretnék kisfiam mellé egy tesót tegnap este mondtam a férjemnek és? . Bőv lent

és azt mondja a férjem h, majd nehéz lesz... a kicsit oviba vinni ,a nagyot iskolába..rohangálni meg egyebek,,ti hogy vagytok ezzel? úgy hogy azt mondja nem...

Legjobb válasz: Szia! Nálunk négy gyerek van , a legnagyobb 8 , a legkisebb 1 éves. Ami igaz , hogy nem kényelmes mellettük az élet , tehát nem sok ideje jut az embernek saját magára. De, egy gyerek minden fáradtságot megér , amikor azt mondják , hogy szeretlek , vagy csak elég rájuk nézni. Neked kell elsõsorban mérlegelni , hogy mennyit bírsz , milyen a munkád , be tudsz-e illeszteni több gyereket is az életedbe. Tehát tudod-e oviba , iskolába vinni , különórákra hordani , otthon maradni vele ha betegek. Szerintem nem egy nagyon nehéz , csak szervezés kérdése. Ha estleg még van segítség is (nagyszülõk) , akkor pedig nem lesz gond. Nálunk nincs semmi segítég , bár én itthon vagyok velük mindig , általában nem kérek segítséget senkitõl , még a férjemtõl sem , csak ha nagyon szükséges.

Nekem van egy 2 évesem és egy 3 hetesem.Nagyon féltem elõször mit kezdek én kettõvel, mikor eggyel sem bírok. Az biztos az elindulás egy óra hossza, a szülés is egy rémálom volt, de nem bánom! Lehet hogy korai kijelentés, de lehet vállalnék egy harmadikat. Azt viszont tudd hogy úgy vállald a másodikat, hogy a te gondod lesz.Hiába segít apa, az a tiéd lesz.
Szia! Nálunk négy gyerek van , a legnagyobb 8 , a legkisebb 1 éves. Ami igaz , hogy nem kényelmes mellettük az élet , tehát nem sok ideje jut az embernek saját magára. De, egy gyerek minden fáradtságot megér , amikor azt mondják , hogy szeretlek , vagy csak elég rájuk nézni. Neked kell elsõsorban mérlegelni , hogy mennyit bírsz , milyen a munkád , be tudsz-e illeszteni több gyereket is az életedbe. Tehát tudod-e oviba , iskolába vinni , különórákra hordani , otthon maradni vele ha betegek. Szerintem nem egy nagyon nehéz , csak szervezés kérdése. Ha estleg még van segítség is (nagyszülõk) , akkor pedig nem lesz gond. Nálunk nincs semmi segítég , bár én itthon vagyok velük mindig , általában nem kérek segítséget senkitõl , még a férjemtõl sem , csak ha nagyon szükséges.
Szerintem a párod élvezi, hogy egy gyerekes apuka, kicsit hagyd, hogy megeméssze. Én 23 éves vagyok, van egy 19 hónapos kisfiam, és 19 hetes terhes vagyok.Egyáltalán nem aggódok azon, hogy mennyire lesz nehéz majd kettõvel, egyetlen aggodalmam csak az, hogy hogy fogom bírni a nagy pocit+cipelni mellette a fiamat, meg rettegek a szüléstõl.De én inkább várom, hogy hazahozhassuk már a kicsit a pici mellé :) , hogy majd szeretni fogják egymást......biztos nehéz, de egy gyerekkel is az, ha az ember nem feszeng akkor nem vészes... De sok sikert, és remélem a férjed is akarja majd..
nekem is két kisfiam van, és valóban egyszerûbb egy gyerekkel, de kettõvel sokkal sokkal boldogabbak vagyunk! remélem egy harmadik is lesz nemsokára! egyébként is sokan megoldják a 2, 3 gyereket, nektek is menne. Az eleje kicsit macera, míg megszokod a helyzetet, de utána minden megy mint a karikacsapás!
Nekem nagy korkülöbség a két gyerek között (9 év), de még így sem unatkozom. De minden csak szervezés kérdése és ha menni kell, hát menni kell. Volt hogy pár hónaposan reggel felkeltettem kicsit, mert naygot el kellett vinni a suliba. Jövõre már bölcsibe kell majd vinnem kicsit, nagy majd agy elmegy egyedül, vagy elviszem, nem tudom, mit akar, utána 1/2 8-ra dolgozni menni Pestrõl Budára.
En azert nem adnam fel egyszeri kerdezes utan.Mondd neki, hogy szerinted megeri az "aldozat", ami nem is nevezheto annak, hisz amit a gyerekedert teszel az nem aldozat, hanem szeretet.Talan a ferfiak kicsit maskepp fogjak fel, jobban paraznak, mintha ok hordanak 9 honapig a pocakjukban, mintha nekik forogna minden gondolatuk ejjel nappal a kicsike magzat korul.Viszont oket is meg kell valahol erteni, talan a parod az anyagiak miatt aggodik jobban, tudod:"tobb gyerek, nagyobb kiadas", de ezt mindenkepp beszeld meg at vele? O talan egyke?vagy te? A ti szuleiteknek konnyebb volt?Na mindegy is?Vegulis nem ti lennetek az elso csalad, aki tobb gyereket vallal :) Udv, 38 hetes pocis/( 24 eves, aki sok gyereket akar, es a ferje is)
Nem akar a párod másik gyereket. Ennyi. Beszéljétek meg egymás közt, ebbe mi nem szólhatunk bele. Ha neki nem ad annyi örömöt a gyereke, hogy megérné azt a kis fáradságot, akor nem tudunk mi ezen változtatni. Mi mindig 2 gyereket akartunk, de mikor az elsõ meglett, onnantól láttuk, hogy ez milyen szuper klassz dolog és onnantól 3 gyereket akartunk mindketten. Annyi is van. Biztos könnyebb egy gyerekkel, de nem is olyan az estéje egy egy-gyerekes családnak, mint a miénk :-)) Annyi öröm, móka, kacagás és egymás felé forduló szeretet... nagyon jó... A többi akarat és szervezés kérdése.
Szia, megmondom a "frankót":nálunk a nagy 23 a pici 4 hónapos.Szóval 19hónap van a gyerkõcök közt...segítség semmi, apa csak 7végente jön haza.Így nagyon nehéz.Fõleg ha valamelyiket oltásra kell vinni, vagy be kell valamiért menni a városba(busszal, mert nekem még nincs kocsim)De így hogy már a picur is ügyeskedik, és egyre jobban alkalmazkodik, kicsit könnyebb.Nálunk is vannak hisztik, dühöngések, és most kezdi az "irigy" korszakát a nagy-de olyan jó látni, ahogy kéri hogy adjam a kezébe az öcsit, és csak õ kap cuppanós puszikat....és mióta megvan a tesója sokkal anyásabb, bújósabb lett...és ezt nagyon imádom!Ez azért sok mindenért kárpótol....a férjem is azt mondta, hogy néha nem is érti hogy bírom ezt egyedül... és én most ott tartok, hogy 5 év múlva a 35.szülinapomra egy 3.babát(remélhetõleg lányt) szeretnék :-))) szerintem üljetek le és beszéljétek meg.még semmi sincs veszve
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm.2 éves a fiam még cicizik többször talán nem is tudnék teherbe esni a sok éjszakai szopiktól, de úgy érzem hogy jó lenne egy tesó , nagyszülõk 1000 km re vannak innen nem tudnak segíteni , van tesóm , tudom hogy milyen jó ha van tesód.
A kérdező hozzászólása: köszönöm...
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!