Találatok a következő kifejezésre: A férjem és én is ritkán (1 db)

A férjem vega és én is ritkán eszem húst, de akkor a babának adni kéne?

A férjem még sose evett húst, a szülei is vegák, és teljesen egészségesek. Én sokszor hetekig nem eszem semmi húst, nem meggy?z?désb?l, csak annyira nem is szeretem, meg csak magamnak nem is akarok csinálni. Megeszem persze, de nem a kedvencem. Most nagy dilemmában vagyok, hogy a babának adjak-e. A véd?n? szerint muszáj, a férjem szerint nem, és igazából azt szeretné, hogy ne adjam (persze azt mondta, döntsem el én csak tudom, hogy neki ez fontos lenne, ez náluk elég keményen meggy?z?déses dolog). Mi lesz, ha nem kap húst a baba?

Legjobb válasz: Ajjaj, nehez kerdes! En elso korben azt mondanam, h mindenkepp adj neki husit, a feherjebevitelre a gyerekeknek fokent szuksege van! Erre lehet mondani, h de mas feherjeforras is letezik, stb. Meg h a meggyozodesetek miatt sem, stb. Ezert ez egy meddo kerdes, ugy erzem. En mindenkepp adnek neki, de en nem vagyok vega, sot. KErdezd meg az orvosotokat! De neki aztan higgyetek, mert ugy felesleges elmenni, ha leszoljatok a tanacsat, ami valszeg az lesz, h adjatok neki hust. Ismet ajjaj...

Ajjaj, nehez kerdes! En elso korben azt mondanam, h mindenkepp adj neki husit, a feherjebevitelre a gyerekeknek fokent szuksege van! Erre lehet mondani, h de mas feherjeforras is letezik, stb. Meg h a meggyozodesetek miatt sem, stb. Ezert ez egy meddo kerdes, ugy erzem. En mindenkepp adnek neki, de en nem vagyok vega, sot. KErdezd meg az orvosotokat! De neki aztan higgyetek, mert ugy felesleges elmenni, ha leszoljatok a tanacsat, ami valszeg az lesz, h adjatok neki hust. Ismet ajjaj...
MINDENKÉPPEN! egy felnõtt szervezet egészen másként reagál és él mint egy babáé! Neki esszenciális aminosavkra van szüksége amit KIZÁRÓLAG állati fehérjékbõl tud megszerzni. Ha nem akarod testi-szellemi fejlõdését hátrányosan befolyásolni a serdülõkor végéig nem erõlteted a dolgot. Késõbb úgyis õ fog dönteni, de kisbabaként TE VAGY A FELELÕS az egészségéért! Gondolj a közelmúlt szörnyûségeire (fényevõ család tragédiája) és beláthatod, hogy a szülõk (sok esetben tévesen értelmezett)egészséges életmódja árthat a gyerekeiknek! Az ember egyébként sokkal inkább ragadozónak teremtetett, mint növényevõnek. Egy vega sem teljesen egészséges, szinte mindegyik különbözõ hiánybetegségekkel küzd, amik csak akkor jelentkeznek, ha valamilyen okból legyengül a szervezetük. Hidd el sok banális betegségben láttam meghalni szigorúan vega életmódot folytató embereket, csak mert nem voltak tartalékaik.
ADJATOK NEKI!!! Szüksége van a fejlõdéshez. A védõnõ hidd el jól tudja, és minden orvos is a világon ezt mondaná nektek. A FÉRJED NEM TUDJA MIT BESZÉL. Még ha "egészséges" is az õ családja, rendben. DE te ne kockáztasd a gyereked fejlõdését.
Az a abj, hogy amibõl pótolhatnád a fehérjét, azokat a baba még nem kaphatja az allergia kockázata miatt... már csak emiatt is muszáj lenne, aztán orvossal konzultálva el lehet hagyni, ha nagyon odafigyelsz, hogy másból pótlódjon. Ami nem is egyszerû, mert minden gyerek átesik egy válogatós idõszakon, na akkor legyél okos, hogy mit és mennyit eszik! Sztem jobb adni, mert különben szép lassan csak az étkezés körül fog forogni az életetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Arra hajlok, hogy adok neki, legalább addig, amíg úgyis külön fõzni kell neki, ha már azt eszi, amit mi, akkor majd megpróbálom mással pótolni a húst, de addigra feltétlen beszélek egy dietetikussal, hogy ezt hogyan lehet úgy megtenni, hogy egészségesen fejlõdjön a pici.
Szerintem ezekben az "elvi" kérdésekben minden felnõtt ember addig dönthet maga, amíg csak róla van szó.És a ti esetetekben egy ártatlan gyerek fejlõdése látná kárát az apja hülyeségének. Bocs, hogy ezt írom, én annak tartom.Igaz, hogy sokmindent lehet pótolni ami a húsokban van, de nem mindent.Tehát ez azért egy felnõtt embernél sem teljesen normális, egy gyereknél meg fõleg nem.Szerintem adj neki húsokat, ne csak addig amíg külön kell neki fõzni, és ne titokba.Amúgy, honnan gondolja a gyerek apja, hogy majd õ is vega akar lenni???Nincs joga eldönteni helyette, fõleg a gyerek hátrányára nincs.Én nem fosztanám meg a gyerekemet semmitõl más meggyõzõdése miatt.Sõt, örülök, ha a gyerek normálisan eszik, és azt egyen amit szeret. Minden jót, üdv


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi Cebion cseppet adtok egy nap 14 hónapos babátoknak?

11

Mit lehet kezdeni egy 7 hós babával aki evés közben a kezét a szájába tömi?

Rettenetesen macerás ez a hozzátáplálás dolog... Kezdem megutálni...
Az ebédet már kiváltottuk. Kisfiam jó evő, ezzel nincs gond, viszont kb 100ml után (amit gyönyörűen eszik) feszt a szájába rakja a kezét és képtelenség bejutni kanállal a szájába. Biztos hogy éhes még, mert ha kiszedem a kezét a szájából akkor már nyitja is hogy dugjam a kanalat.
Hogy lehetne leszoktatni? Az egy dolog hogy minden tiszta kaja, a kajás kis kezével még a hajába is beletúr, kész káosz az egész, de olyan nehéz is a maradék 150milit beletuszmákolni a gyerekbe... Egyszerűen nem értem hogy az elején hogy lehet hogy ilyen szépen eszik, a felénél meg csak a keze érdekli, a kaja alig.
Szívem szerint lekötözném a kezét... :) Akkor meglenne oldva a probléma.
(Természetesen nem kötném le a kezét!)

3

Hogy telik egy napotok 2-4 hónapos babátokkal?

Férjetek mikor van otthon, mennyit segít?

1

4 hónapos baba ehet céklát?

4

Tescon kívül akciós még valahol a Libero?

2

A cseresznyecumitól fogzás esetén állhatnak csálén a fogak a későbbiekben?

2

Hurutos köhögésre kinek mi vált be (14 hónapos)?

4

Anyukák nektek nincs elegetek abból, hogy nem lehet normálisan közlekedni babakocsival?

Amikor jönnek velem szemben a járdán és nekem kell szlalomozni az emberek között mert ők arrébb nem lépnének egyet. Babakocsival könnyebb ám. Vagy amikor próbálok belavírozni az ajtón ami persze magától visszacsukódik. Feltartom vele a forgalmat, már hárman is állnak mert én foglalom a helyet de az ajtót egy angyal sem fogná meg ha már útban vagyok, hogy gyorsabban haladjunk. A biciklisek nem egyszer kishíján fellöknek. A sarkokon görcsben van a gyomrom mert úgy közlekednek, hogy már volt, hogy majdnem elvitték a babakocsit mert kis ívben úgy kanyarodik be, hogy le sem száll, előre sem néz. Az mindennapos eset, hogy nem lehet normálisan menni a járdán mert a kocsival odaparkolnak és nekem a sárba kell húzódnom , hogy elférjünk. Vagy, hogy a zebránál percekig dekkolok mire hajlandóak megállni de azt is úgy, hogy ha nem húzok bele akkor a sarkamra megy a hülye autójával.De a minap nem fértem el sehogy a kocsi mellett és az útra kellett lemennem, hogy tovább tudjunk sétálni. Megálltak, hogy el tudjak menni de persze láttam az arcokat a kocsiban, hogy mi a fenét keresek az úton és le is olvastam egy szép szót az illető szájáról. Na annyira felhúztam magam, hogy már az jutott eszembe, hogy műsoros pelenkával fogok közlekedni és ha valaki ilyen szépen áll meg mert nem képes 5 méterrel többet sétálni az amúgy üresen álló parkolótól akkor rá fogom nyomni a szélvédőjére. Nektek nincs elegetek? Hihetetlen, hogy mennyire bunkók az emberek.

16

Egy éves babátok mennyi folyadékot iszik?

Én lányom 1,5 deci vizet iszik csak meg egy nap alatt.
Plussz 2 dl tápszer.
Gondolom a többi folyadékot a gyümölcs/főzelekkel viszi be.
Hiaba probalom itatni, nem megy le tobb.

7

Amikor megszülettem a lábamra kötöttek egy szalagot amin szerepel a születésem pontos ideje, év hónap nap óra perc. Mi ennek a kis szalagnak a neve vagy nincs különösebb neve?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!