Találatok a következő kifejezésre: A férjem és én is ritkán (1 db)

A férjem vega és én is ritkán eszem húst, de akkor a babának adni kéne?

A férjem még sose evett húst, a szülei is vegák, és teljesen egészségesek. Én sokszor hetekig nem eszem semmi húst, nem meggy?z?désb?l, csak annyira nem is szeretem, meg csak magamnak nem is akarok csinálni. Megeszem persze, de nem a kedvencem. Most nagy dilemmában vagyok, hogy a babának adjak-e. A véd?n? szerint muszáj, a férjem szerint nem, és igazából azt szeretné, hogy ne adjam (persze azt mondta, döntsem el én csak tudom, hogy neki ez fontos lenne, ez náluk elég keményen meggy?z?déses dolog). Mi lesz, ha nem kap húst a baba?

Legjobb válasz: Ajjaj, nehez kerdes! En elso korben azt mondanam, h mindenkepp adj neki husit, a feherjebevitelre a gyerekeknek fokent szuksege van! Erre lehet mondani, h de mas feherjeforras is letezik, stb. Meg h a meggyozodesetek miatt sem, stb. Ezert ez egy meddo kerdes, ugy erzem. En mindenkepp adnek neki, de en nem vagyok vega, sot. KErdezd meg az orvosotokat! De neki aztan higgyetek, mert ugy felesleges elmenni, ha leszoljatok a tanacsat, ami valszeg az lesz, h adjatok neki hust. Ismet ajjaj...

Ajjaj, nehez kerdes! En elso korben azt mondanam, h mindenkepp adj neki husit, a feherjebevitelre a gyerekeknek fokent szuksege van! Erre lehet mondani, h de mas feherjeforras is letezik, stb. Meg h a meggyozodesetek miatt sem, stb. Ezert ez egy meddo kerdes, ugy erzem. En mindenkepp adnek neki, de en nem vagyok vega, sot. KErdezd meg az orvosotokat! De neki aztan higgyetek, mert ugy felesleges elmenni, ha leszoljatok a tanacsat, ami valszeg az lesz, h adjatok neki hust. Ismet ajjaj...
MINDENKÉPPEN! egy felnõtt szervezet egészen másként reagál és él mint egy babáé! Neki esszenciális aminosavkra van szüksége amit KIZÁRÓLAG állati fehérjékbõl tud megszerzni. Ha nem akarod testi-szellemi fejlõdését hátrányosan befolyásolni a serdülõkor végéig nem erõlteted a dolgot. Késõbb úgyis õ fog dönteni, de kisbabaként TE VAGY A FELELÕS az egészségéért! Gondolj a közelmúlt szörnyûségeire (fényevõ család tragédiája) és beláthatod, hogy a szülõk (sok esetben tévesen értelmezett)egészséges életmódja árthat a gyerekeiknek! Az ember egyébként sokkal inkább ragadozónak teremtetett, mint növényevõnek. Egy vega sem teljesen egészséges, szinte mindegyik különbözõ hiánybetegségekkel küzd, amik csak akkor jelentkeznek, ha valamilyen okból legyengül a szervezetük. Hidd el sok banális betegségben láttam meghalni szigorúan vega életmódot folytató embereket, csak mert nem voltak tartalékaik.
ADJATOK NEKI!!! Szüksége van a fejlõdéshez. A védõnõ hidd el jól tudja, és minden orvos is a világon ezt mondaná nektek. A FÉRJED NEM TUDJA MIT BESZÉL. Még ha "egészséges" is az õ családja, rendben. DE te ne kockáztasd a gyereked fejlõdését.
Az a abj, hogy amibõl pótolhatnád a fehérjét, azokat a baba még nem kaphatja az allergia kockázata miatt... már csak emiatt is muszáj lenne, aztán orvossal konzultálva el lehet hagyni, ha nagyon odafigyelsz, hogy másból pótlódjon. Ami nem is egyszerû, mert minden gyerek átesik egy válogatós idõszakon, na akkor legyél okos, hogy mit és mennyit eszik! Sztem jobb adni, mert különben szép lassan csak az étkezés körül fog forogni az életetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Arra hajlok, hogy adok neki, legalább addig, amíg úgyis külön fõzni kell neki, ha már azt eszi, amit mi, akkor majd megpróbálom mással pótolni a húst, de addigra feltétlen beszélek egy dietetikussal, hogy ezt hogyan lehet úgy megtenni, hogy egészségesen fejlõdjön a pici.
Szerintem ezekben az "elvi" kérdésekben minden felnõtt ember addig dönthet maga, amíg csak róla van szó.És a ti esetetekben egy ártatlan gyerek fejlõdése látná kárát az apja hülyeségének. Bocs, hogy ezt írom, én annak tartom.Igaz, hogy sokmindent lehet pótolni ami a húsokban van, de nem mindent.Tehát ez azért egy felnõtt embernél sem teljesen normális, egy gyereknél meg fõleg nem.Szerintem adj neki húsokat, ne csak addig amíg külön kell neki fõzni, és ne titokba.Amúgy, honnan gondolja a gyerek apja, hogy majd õ is vega akar lenni???Nincs joga eldönteni helyette, fõleg a gyerek hátrányára nincs.Én nem fosztanám meg a gyerekemet semmitõl más meggyõzõdése miatt.Sõt, örülök, ha a gyerek normálisan eszik, és azt egyen amit szeret. Minden jót, üdv


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

5 hetes babám reggel óta fél órákat alszik, tiszta nyűg? Lehet a front miatt?

6

Ha valamit nem szabad, még inkább csinálja-életkori sajátosság másfél évesen, vagy egyénfüggő?

A fiamnak, ha szépen szólok, ha hangosan, csak nem akaródzik abbahagyni az ütögetést/dobálást/cincálást/stb. Miért? Azért, mert kicsi, vagy mert ő ilyen?
Nem tudom, mit csináljak. Már nagyon idegesít, különben is felcsattanós típus vagyok, és úgy érzem, hogy a jó dolgok, amiket teszek, nullázódnak egy-egy ilyen alkalommal.

5

Kikapcsolódás? Hogy oldjátok meg?

Mivel, mikor, és hogyan kapcsolódtok ki?
MIkor van időtök magatokra? Férjetekre, barátokra, edzeni kicsit? :)

5

Növekedési ugrásnál hogyan kell etetni tápszeres babát?

A kérdés elég bénán van megfogalmazva, de az most mindegy.
Ilyenkor ugye megnő a baba étvágya, többször kér enni. De hogyan kell változtatni az evésén? Ugyanazt az adagot kell neki adni, csak sűrűbben, vagy pedig adagot emelni, hátha azzal tovább bírja? Hogyan csináljam? Te hogyan csináltad?

Köszönöm.

2

Mit gondoltok arról az anyukáról, aki 3 pici gyerek mellett?

...tanfolyamra megy, vagy néha konditerembe, mert ő fogyni szeretne, vagy néha barátnőzni: addig a picik a nagymamáával vannak.

Szerinted helyesen teszi? Heti 2 délután a tanfolyam, heti-2 heti 1-2 alkalom a másik kettő.

19

Pár hónapos babák nem szoptatós anyukái, hogyan fogyóztok?

Esetleg probaltatok mar valami gyogyszerrel fogyozni?

11

1 éves kor felett mi jelenti a változatos étrendet?

Nálunk
kb 6.30kor (felkelés) 100-120 ml tejcsi
reggeli 8kor: zsömle, vajjal v. sonkával.v. virslivel v.
macisajttal stb.
tízórai: gyümölcs
ebéd: amit mi eszünk
uzsi: joghurt v. krémtúró v. gyümölcs
vacsi: ami reggelire v. bundáskenyér v. tejbegríz
alváskor:200 ml tápszer
+ még 100 ml tápszer du alváskor

ez változatos étrendnek számít?

8

Láttátok már ezt?

a href="http://osztod.hu/a-honap-videoja-10-honapos-baba-elerzekenyul-anyukaja-eneken/" target="_blank">http://osztod.hu/a-honap-videoja-10-honapos-baba-elerzekenyu..

10

Mikor hordott a gyerkőcötök 22-es cipőt?

15

Vannak közöttetek olyanok, akik baba mellett tanulnak? Hogy haladtok, megy így a tanulás?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!