Találatok a következő kifejezésre: A férjem és én is ritkán (1 db)

A férjem vega és én is ritkán eszem húst, de akkor a babának adni kéne?

A férjem még sose evett húst, a szülei is vegák, és teljesen egészségesek. Én sokszor hetekig nem eszem semmi húst, nem meggy?z?désb?l, csak annyira nem is szeretem, meg csak magamnak nem is akarok csinálni. Megeszem persze, de nem a kedvencem. Most nagy dilemmában vagyok, hogy a babának adjak-e. A véd?n? szerint muszáj, a férjem szerint nem, és igazából azt szeretné, hogy ne adjam (persze azt mondta, döntsem el én csak tudom, hogy neki ez fontos lenne, ez náluk elég keményen meggy?z?déses dolog). Mi lesz, ha nem kap húst a baba?

Legjobb válasz: Ajjaj, nehez kerdes! En elso korben azt mondanam, h mindenkepp adj neki husit, a feherjebevitelre a gyerekeknek fokent szuksege van! Erre lehet mondani, h de mas feherjeforras is letezik, stb. Meg h a meggyozodesetek miatt sem, stb. Ezert ez egy meddo kerdes, ugy erzem. En mindenkepp adnek neki, de en nem vagyok vega, sot. KErdezd meg az orvosotokat! De neki aztan higgyetek, mert ugy felesleges elmenni, ha leszoljatok a tanacsat, ami valszeg az lesz, h adjatok neki hust. Ismet ajjaj...

Ajjaj, nehez kerdes! En elso korben azt mondanam, h mindenkepp adj neki husit, a feherjebevitelre a gyerekeknek fokent szuksege van! Erre lehet mondani, h de mas feherjeforras is letezik, stb. Meg h a meggyozodesetek miatt sem, stb. Ezert ez egy meddo kerdes, ugy erzem. En mindenkepp adnek neki, de en nem vagyok vega, sot. KErdezd meg az orvosotokat! De neki aztan higgyetek, mert ugy felesleges elmenni, ha leszoljatok a tanacsat, ami valszeg az lesz, h adjatok neki hust. Ismet ajjaj...
MINDENKÉPPEN! egy felnõtt szervezet egészen másként reagál és él mint egy babáé! Neki esszenciális aminosavkra van szüksége amit KIZÁRÓLAG állati fehérjékbõl tud megszerzni. Ha nem akarod testi-szellemi fejlõdését hátrányosan befolyásolni a serdülõkor végéig nem erõlteted a dolgot. Késõbb úgyis õ fog dönteni, de kisbabaként TE VAGY A FELELÕS az egészségéért! Gondolj a közelmúlt szörnyûségeire (fényevõ család tragédiája) és beláthatod, hogy a szülõk (sok esetben tévesen értelmezett)egészséges életmódja árthat a gyerekeiknek! Az ember egyébként sokkal inkább ragadozónak teremtetett, mint növényevõnek. Egy vega sem teljesen egészséges, szinte mindegyik különbözõ hiánybetegségekkel küzd, amik csak akkor jelentkeznek, ha valamilyen okból legyengül a szervezetük. Hidd el sok banális betegségben láttam meghalni szigorúan vega életmódot folytató embereket, csak mert nem voltak tartalékaik.
ADJATOK NEKI!!! Szüksége van a fejlõdéshez. A védõnõ hidd el jól tudja, és minden orvos is a világon ezt mondaná nektek. A FÉRJED NEM TUDJA MIT BESZÉL. Még ha "egészséges" is az õ családja, rendben. DE te ne kockáztasd a gyereked fejlõdését.
Az a abj, hogy amibõl pótolhatnád a fehérjét, azokat a baba még nem kaphatja az allergia kockázata miatt... már csak emiatt is muszáj lenne, aztán orvossal konzultálva el lehet hagyni, ha nagyon odafigyelsz, hogy másból pótlódjon. Ami nem is egyszerû, mert minden gyerek átesik egy válogatós idõszakon, na akkor legyél okos, hogy mit és mennyit eszik! Sztem jobb adni, mert különben szép lassan csak az étkezés körül fog forogni az életetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Arra hajlok, hogy adok neki, legalább addig, amíg úgyis külön fõzni kell neki, ha már azt eszi, amit mi, akkor majd megpróbálom mással pótolni a húst, de addigra feltétlen beszélek egy dietetikussal, hogy ezt hogyan lehet úgy megtenni, hogy egészségesen fejlõdjön a pici.
Szerintem ezekben az "elvi" kérdésekben minden felnõtt ember addig dönthet maga, amíg csak róla van szó.És a ti esetetekben egy ártatlan gyerek fejlõdése látná kárát az apja hülyeségének. Bocs, hogy ezt írom, én annak tartom.Igaz, hogy sokmindent lehet pótolni ami a húsokban van, de nem mindent.Tehát ez azért egy felnõtt embernél sem teljesen normális, egy gyereknél meg fõleg nem.Szerintem adj neki húsokat, ne csak addig amíg külön kell neki fõzni, és ne titokba.Amúgy, honnan gondolja a gyerek apja, hogy majd õ is vega akar lenni???Nincs joga eldönteni helyette, fõleg a gyerek hátrányára nincs.Én nem fosztanám meg a gyerekemet semmitõl más meggyõzõdése miatt.Sõt, örülök, ha a gyerek normálisan eszik, és azt egyen amit szeret. Minden jót, üdv


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Akinek van ilyen játék - FP móka kocka - mire jó, érdemes venni?

elég húzós ára van ahhoz képest hogy sztem sokmindenre nem jó

9

Néhány napja 6 hónapos babám kanalas etetése komoly kihívás. Eddig ügyesen és szívesen evett kanállal. Miért lehet?

Nem kapott a napokban új ételeket, csak amiket eddig is szívesen megevett. Ha közelítek a szája felé a kanállal, már akkor nyafogni kezd. Gondoltam arra, hogy a kibújni készülő fogai miatt, de evés előtt nem sokkal bekenem Dologéllel és szilikonkanállal etetem, hogy ne bántsa az ínyét, igyekszem hozzá sem érni vele. Most úgy zajlik egy evés, hogy minden kanál után cumit adok a szájába...
Mégis a fogzás miatt lehet? Tanácstalan vagyok. Mit tegyek? (A tápszert cumisüvegből nyugodtan eszi.)

2

Dohányzó anyukák! Ti hogy oldjátok meg?

Fél évvel a kisfiam születése után sajnos vissza szoktam a dohányzásra. Nálunk apuka itthonról dolgozik, így kitudok menni cigizni, de elgondolkodtam hogy akik egyedül vannak otthon babával, hogy dohányoznak?

10

Az ilyen típusú babafülbevaló milyen idős korig hordható?

http://www.iriszplaza.hu/gyermek-fulbevalok--arany---a-13-4-..


Látom van 8 ill. 10 mm-es is. Üzletben vennénk, nem innen rendelném, csak a kép miatt mutatom ezt nektek.

10

Tudtok olyan oldalakat, hol babás cuccokat lehet venni?

Vaterán, teszveszen, apródon, brendonon kívül :D

3

10hónapos babád milyen itató pohárbol iszik amit szeret és tud használni?

6

1 éves lett a kislányom. Tápszert vagy tejitalt szeretnék neki még reggel-este adni amíg lehet, viszont a tejberizset, tejbegrízt sima tejjel készíteném ahogy mi esszük. Így is lehet? Hogy így találkozik először a tehéntejjel?

9

Mit adhatnék a időszakban rendszeresen immunerősítésre 3éves fiamnak és 6 hónapos kislányomnak?

Kinek mi vált be.

6

1 év körüli babádnak hány centi a fejkörfogata?

sapi ügyben kérdezem.

9

Mikortól lehet nyers zöldségeket adni babának?

Olyanokra gondolok, mint a paradicsom, uborka, paprika, retek, stb, amiket mi felnőttek is nyersen is fogyaszthatunk.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!