Találatok a következő kifejezésre: A férjem és én (290 db)

Igen.
Elõbb vagy utóbb mindenki kiszáll a kocsiból csak nem mindegy ki száll ki elsõként és ki utoljára:) Lesznek még gondok;)
Kedves kérdezo! Ebben a témában ugyan nincs tapasztalatom, de azért mégis írok, foleg egy kis biztatást adnék. Igaza van annak, aki azt mondja, ezt alaposan meg kell fontolni, de ezt biztos meg is tettétek. Mi a párommal szintén nagy szerelemben vagyunk, mégis szeretném a két lány egy fiú felállást csinálni. Amit ti szeretnétek, abban nincs semmi rossz, ha mindketten akarjátok. A szexben minden megengedett, amiben mindeketten benne vannak és mind a kettonek oromet okoz. Az olyan bunkó megjegyzéseket, hogy a kovetkezo a kutya lesz, meg az ehhez hasonlókat fel se vedd! Amúgy szerintem is ismeretlen pár kéne, én is ismeretlen lányt keresek, vagyis olyat, akivel kicsit megismerjuk egymást, de azért mégsem barátno. Szóval hajrá! 34/N
SEMMIKÉPPEN NE ismerõst. Higgy nekem. Tudom. Mert eljön az "utána" állapot. Amikor megtörtént a nagy esemény és õk felöltöznek és elmennek. A párod már kielégítette ezirányú kíváncsiságát. Lenyugodott. Rövid idõn belül elkezdik gyötörni kérdések. Kérdõjelek, megválaszolatlanul. Tetszett neked (az ismerõs) Zoli? Mit szóltál a teljesítményéhez? Jobb volt vele, mint velem? Aztán: vajon találkoztatok-e azóta? Vajon rendszeresen találkozgattok-e? ISMERETLENNÉL ez kizárt. Jön és megy. Eltûnt. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki a kérdésemre válaszolt, ami az volt, hogy idegennel, vagy ismerõssel. A vágyaink nem fognak megváltozni a becsmérlõ válaszoktól. Ugyanígy a szerelmünk sem fog múlni, legfeljebb erõsödni, ha bekövetkezik, amit szeretnénk. Örülök, hogy vannak olyan emberek is, akik átlátják azt, hogy nem bántunk ezzel senkit, és a célunk nem az önzés, hanem ennek éppen az ellenkezõje. Megadni a társunknak azt ami a titkos vágya, azt amivel sokkal több örömhöz juttathatjuk, azt amit, ha felidézünk, felpezsdíti a szexuális együttlétet. Egyébként õszintén: szerintem elég sok lány/nõ fantáziál ilyenekrõl titokban, becsukott szemmel szeretkezés közben. Lehet, hogy pont ezek a gondolatok juttatják el a csúcsra közben. A párjuk pedig mit sem tud errõl. Nem csapják be ezzel a párjukat? Nem jobb az õszinteség, vagy meg is élni amire vágyunk?
Ki akar lebeszélni róla? Tán azok kinem értenek veled egyet azok hazudjanak?? Nem fog erõsödni és ez igazság. Nem fogok hazudni ahogy te az õszínteségrõl beszélsz. Elfog gyengülni majd, de te nyugodtan élj az álmaidban. Engem nem zavar mit csináltok:) Sõt leszarom. Ami igaz az igaz! Én se fogok hazudni ennyi. Fingod sincs hogyan kell életben tartani egy kapcsolatot csak szólok. Nem baj majd megtapasztalod valamikor. Rossz felfogásod van a dolgokról és mész a konok fejed után.
Szerintem lévén nem tizen- vagy huszon-éves párról van szó, és nem 1-2 éves kapcsolatról, bõven tudják hogyan kell életben tartani a kapcsolatot. És ismerek olyan párt személyesen akiknek ez mûködik, mert mindketten akarják, mindketten szeretik ezt, és szerintem a kérdezõ kapcsolatában is így van ez. Személy szerint nekem is vannak hasonló vágyaim, de a párom ebbe nincs benne, így a vágyaim egy részérõl le kell mondanom. Nem jobb, és igaza van a kérdezõnek, férfiként is fantáziálok néha olyan dolgokról, amiket párom elõtt titkolnom kell. És azt hiszem, nincs ennél roszabb, mikor valamit tagadni kell, mert igazából szereted õt, és mindent megtennél érte, még azt is hogy lemondasz egyes vágyaidról. De attól hogy lemondasz róla, még nem vered ki a fejedbõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 22-es! Ajánlom figyelmedbe 23-as válaszát. Egyébként ha az elõzõket is olvastad volna, akkor tudnád, hogy 8 éve vagyunk együtt. Valami fogalmam mégiscsak van a tartós kapcsolatról és annak megtartásáról. A konokságomról meg annyit, hogy soha nem csinálnák semmi olyan dolgot, amit a szerelmem nem szeretne! Még akkor sem, ha ez az egyik titkos vágyam. Azonban, ha két ember nagyon õszintén kinyílik egymásnak és elmondják minden titkukat, akkor még az is kiderülhet, hogy vannak találkozási pontok a vágyakban. Nálunk ez történt. Meg lehet vetni érte, de mi akkor is szeretjük egymást! :-)
Hah 23-as is mit tud? Csak egy jelent ami múlandó:) Mûködik, de meddig? Ugyan, dehogy tudják. Csak ezzel fûtik a kapcsolatot, de kifog halni amellett meg szánalmas, hogy így kell fenntartani. Egy jelen állapotról beszéltek csak. Higyjétek azt amit akartok, de szar egy kapcsolat lehet, ha nem mûködik a saját párjával. Nem találjátok magatokat elég izgalmasnak nagy okosok. Nincs szerelmi szál, se társ ki kiegészít hanem egy közös vágy amivel az izgalmatokat kielégíthetitek. Én mondom elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Elnézést! Én vagyok a marha, hogy vitatkozom egy látnokkal, aki ismeri az érzéseinket. Többé nem teszem.
Igazad van, kedves kérdezo, ne vitázz, mert semmi értelme. Nem fogja megérteni és elhinni neked, hogy ez a legmélyebb bizalom mehnyilvánulása, mert o az, akinek a kapcsolata ezt nem bírná ki. A miénk, a tiéd kibírja és csak jobb lesz tole, mi tudjuk, mások meg csak szeretnék tudni.
Szerintem se kell vitatkozni. Én csak igazat írok és sajnálom, hogy nem hazudok... Nektek nem esik jól, de ezen nem is csodálkozom.
Ja példákkal én is tudnék dobálózni akik sorozatban szétmentek. Errõl ennyit:)
Ezt mi is csináltuk, idegen párral, nagyon élveztük.
Gondolom azt is bekalkuláltátok ebbe a dologba, hogy a férfiak részérõl szükség van némi homoszexuális hajlamra, a nõknél pedig a leszbikus elfogadásra is. Természetesen ez nem gond, de sokan tagadják, viszont minden ember lelke mélyén ott lappang az ilyen érzés és a vonzalom. :) Ha lesz második alkalom, akkor már amúgy sem lesztek ismeretlenek egymásnak, a harmadik alkalom után pedig már mindent tudni fogtok egymásról, mint a barátok.
Reklámozni nem akarom, de van egy weboldal, teljesen ingyenes, naponta 2 levél küldése IS ingyenes, és a levélben nem cenzúrázzák ki a személyes adatokat amiket megadsz magadról. Ráadásul itt temérdek házaspár keres szintén párokat különféle feltételekkel és igényekkel, szóval lehet keresgélni, és a legtöbben elõször mindenképp némi ismerettséget is kívánnak kötni. Ha érdekel, írsz privátot és megadom az oldal címét. Én azt gondolom hogy vadidegennel nem annyira tanácsos, de jobb egy idegennel megismerkedni ilyen célból, mint egy ismerõsnek felhozni, hátha õket is érdekli. :)
Egyebkent szerintem is inkabb ismeretlent, mint ismerost.
Akkor készülhetsz is a válásodra. Bárkit is hívtok, akár ismerõst, akár ismeretlent.
Hány évesek vagytok kérdezõ és mióta vagytok együtt?
Ha van gyomrod hozzá... Gondolom a következõ a kutyus lesz
A kérdező hozzászólása: 44 évesek vagyunk és 8 éve szerelemben együtt.
öregek vagytok, akkor már mindegy, csináljátok :D
Aki szerelemben él együtt annak nem kell pótlék a szexhez, hogy felpezsditse az életkéjét.
Ha biztosan vagytok benne, hogy a kapcsolatotok elég stabil ehhez, akkor hajrá. :)
biztosak
Nos én ismerõst javasolnék, már csak a "kedvellek factor" miatt is. Feltételezem alaposan átrágtátok a dolgot, mert ha nem, komoly gondok forrása lehet. Köztes megoldás lehet nektek, ha elugrotok egy swinger klubba, és körbenéztek. Egyrészt ha tényleg szeretnétek kipróbálni, ott megtehetitek, (mindenki azért van ott) másrészt lehet csak ismerkedni, nézelõdni is a témában, nem kötelezõ egybõl szexelni is. Ismerek swingeres közösségbõl több embert, alapszabály, hogy alaposan rágjátok át, és lassan ugorjatok bele :) Ott pl. a swingercafe (weboldal), ugorj fel, és nézzetek rá. Ismerettségi alapon házibuliba is lehet részt venni (az igazi swinegresek azt szeretik, mert nagyon válogatott társaság). És azért efelé terellek elõször, hogy felmérjétek merre hány méter, és minimalizáljátok a kockázatokat. Pl. baráti házaspár elvesztése, köztük, köztetek probléma megelõzése, tehát akkor vágjatok bele ténylegesen, ha ez nektek mûködik is. Mert nem mindenkinek való a többes szex.
A kérdező hozzászólása: 6-os és 7-es! Majd rájöttök, hogy egyikõtöknek sincs igaza. Lehet, hogy a 20 évesekhez képest öregnek tûnünk (én is annak tartottam õket annó) de a szexuális életünk ezerszebb jobb lett, a teljesítményünk pedig nem változott! :-) Hetes: ha a szerelmeseknek nem kellene "pótlék", akkor miért is árulnak különbözõ segédeszközöket a szexboltok?
Az ismeretlen párnál annyi elõny van, hogy jóval kisebb az esélye annak, hogy kifecsegjék közös ismerõsöknek a dolgot, amibõl késõbb sok kellemetlenség származhat.
A kérdező hozzászólása: Kedves Dowd! Köszönöm, hogy megtiszteltél a válaszoddal. Régóta követem a hozzászólásaidat és mindig építõ jellegûnek tartottam! Most is!
köszönöm kérdezõ :)
Azert megiscsak mas egy vibrator bevonasa, mint egy hus-ver embere. Nem valo mindenkinek az ilyen kulsosok bevonasa. De ugyis csak kesobbderul ki, hogy a ti kapcsolatotok eros-e. Sok sikert kivanok!
csak és kizárólag ismeretlenekkel.

Normális az ha 1 hetes babámat ha fel veszi valaki vagy felébresztik egyből nagyon ideges leszek. Ugy gondolom kb.4 hetes koráig hagyják békén csak a férjem és én foglalkozzunk vele. Először minket ismerjen meg. Rosszul gondolom?

Ráadásul a család olyanokkal érvel ha felkeltik h nem kell mindíg aludnia stb. Eddig nyugodt baba de ha felébresztik nyügös.Meg amúgy is még 1 hetes és úgy kezelik mintha már jóval id?sebb lenne.

Legjobb válasz: Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.

Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.
SZia! Hogy felébresztik azt egyáltalán nem szabad engedni. Viszont azt nem értem, hogy más miért nem foghatná meg ha ébren van. Fõleg a nagyszülõk. Nekem 2 gyermekem van, de eszembe se jutott soha, hogy más nem foghajta meg a babát.
Naná, hogy ne ébressze fel senki sem! Sõt, ha síri csendben akarod altatni, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Persze nem jó, csak példának írtam. Hozzánk eleve 6 hétig nem jött senki, csak a két nagymama. Mindenkit megkértünk erre, nem volt sértõdés.
HÁT ELÉGGÉ TAPINTATLAN CSALÁDOD VAN AZ BIZTOS.MIHAMARABB ÁLLJ A SARKADRA ÉS MONDD MEG NEKIK A MAGADÉT, HOGY NEKED MIK AZ ELVÁRÁSAID ÉS, HOGY TE VAGY AZ ANNYJA A BABÁNAK ÉS TE TUDOD MIKOR MENNYI ALVÁSRA VAN SZÜKSÉGE ÉS HOGY EGY ILYEN PICI BABÁT EGYÁLTALÁN NEM SZOKTÁK KÉZBE VENNI A SZÜLEIN KÍVÛL MÉG EGY JÓ DARABIG.NE FÉLJ MEGMONDANI MERT RÁ FOGSZ MENNI AGYILAG AZ MEG PONT MOST NEM KÉNE HISZEN A PICINEK EGY NYUGODT KÖRNYEZETRE ÉS ANYÁRA VAN SZÜKSÉGE NEM PEDIG EGY IDEGES SZÜLÕRE.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy akkor veszik fel amikor alszik.Hiába szólok, h ne ébresszék fel egybõl irány a kiságy és már veszik is ki.Amikor alszik akkor viszont nem kell"síri csendben" lenni csak amíg elalszik utána nincs gond, de örüljön neki az akinek a babája nagy zajban elalszik.
Szia!Nekem hihetelenül idegesítõ lenne, ha felkeltenék a gyerekem, még ha rokonról van szó, akkor is leosztanám.Gondoljanak bele: nekik hogy esne, hogyha felébresztenék õket?Az én családomban az a szokás, hogy 6-8 hetes korig nem is megyünk látogatóba, mert annyi idõ kell, hogy erõsödjön a pici.Bár én még csak 15hetes kismami, de nekem ez a véleményem. És hál'istennek be is tartják a rokonok ezt a szokást.Ne engedd, mert utána nem a rokonod nem fog bírni vele, hanem te.Nem kell az elsõ kis nyögdécselésnél felkapni.Fõleg nem akkor, mikor alszik. A rokon ahazamegy, te meg ott maradsz a nyûgös, síró babával. Mondd meg a véleményed, a te gyereked, nem az övéké.Te neveled.Teneked kell megvédened a saját gyerekedet.
Nálunk a férjem családja csinálta ezt. Egyszer eltûrtem, bementek a szobába ahol a kislányom aludt, aztán persze, hogy felébredt, már vették is ki az ágyból. Na, ez volt az utolsó..., csak akkor nem akartam veszekedni, mégis a férjem rokonai, megvártam, amíg hazamennek és leültem a párommal megbeszélni, hogy ezt én nem akarom, beszéljen velük. Legközelebb, amikor jöttek becsuktuk a szobaajtót és a párom megkérte õket, hogy a konyhában üljenek le, mert alszik a pici. Anyósom persze be akart kukkantani, hogy megzézze a babát, de nem engedtük, mondván, hogy felébred az ajtónyitásra, hagyják pihenni. Vette a lapot és késõbb mindig megkérdezte, hogy fent van-e, megnézheti, megfoghatja...

Ivartalanítás? Van egy 6 hónapos labrador kan kiskutyánk a férjem és én nem tudunk megegyezni az ivartalanításában.

Én szeretném ő nem. Milyen hátrányokkal járna az ivartalanítás?

Legjobb válasz: Egy kutya nehezen lesz hererákos, ha nincs heréje vagy nem? Akkor miért is hülyeség? "Minden kutyának , ahhoz, hogy teljesen kifejlõdjön testileg, és szellemileg, szüksége van azokra a hormonokra. nem véletlenül alkotta õket igy a természet." Ez így van, ezért is ivartalanítanak sokan csak késõbb 1-1,5 éves kor körül. Az, hogy mikor akarják az állatot ivartalanítani, a gazdán múlik. Megvan például a kockázat a korai (ivaréres elõtti vagy közbeni) ivartalanításnál, hogy a csontok hosszabbra nõnek és az egész kutya nagyobb lesz, de ebbe én is csak belefutottam valahol, ne vegyétek 100%-ra. Viszont gondolom a kérdezõnek nem az a legfontosabb, hogy a labrador szónál az õ kutyája szerepeljen a szótárban, hanem hogy egészséges és játékos legyen. Bár nem vagyok nagy Cesar Millan fan, de õ is az ivartalanítás mellett van, mint annyian, hisz pl. Daddy is hererákban szenvedett. Lehet, hogy a természet úgy alkotta meg a kutyákat, hogy szaporodjanak kedvükre, de gondolom senkinek nem kell mutatni a tele menhelyeket. És magyarázni, hogy egy kufirc egy kutyafuttatóban is meg tud történni.

Egy kutya nehezen lesz hererákos, ha nincs heréje vagy nem? Akkor miért is hülyeség? "Minden kutyának , ahhoz, hogy teljesen kifejlõdjön testileg, és szellemileg, szüksége van azokra a hormonokra. nem véletlenül alkotta õket igy a természet." Ez így van, ezért is ivartalanítanak sokan csak késõbb 1-1, 5 éves kor körül. Az, hogy mikor akarják az állatot ivartalanítani, a gazdán múlik. Megvan például a kockázat a korai (ivaréres elõtti vagy közbeni) ivartalanításnál, hogy a csontok hosszabbra nõnek és az egész kutya nagyobb lesz, de ebbe én is csak belefutottam valahol, ne vegyétek 100%-ra. Viszont gondolom a kérdezõnek nem az a legfontosabb, hogy a labrador szónál az õ kutyája szerepeljen a szótárban, hanem hogy egészséges és játékos legyen. Bár nem vagyok nagy Cesar Millan fan, de õ is az ivartalanítás mellett van, mint annyian, hisz pl. Daddy is hererákban szenvedett. Lehet, hogy a természet úgy alkotta meg a kutyákat, hogy szaporodjanak kedvükre, de gondolom senkinek nem kell mutatni a tele menhelyeket. És magyarázni, hogy egy kufirc egy kutyafuttatóban is meg tud történni.
Btw kankutyám volt és most is az van, mondjuk õ még kölyök. Az elõzõt nem ivartalaníttattuk, 12 évet élt anélkül, hogy egyszer is párosodott volna. Nem volt épp barátságos a kankutyákkal, mégsem ezért döntöttünk amellett, hogy a picit 1 éves kora körül legkésõbb ivartalanítjuk. Hanem mert rengeteg elõnye van, hátrányként meg semmit nem tudok megnevezni (a hízás is elkerülhetõ). És nem kínzom azzal a kutyát, hogy élete végéig cölibátusban él.
Az ivartalanítás nem a gyenge gazdik fegyvere, akik nem tudnák megnevelni az ivaros kutyáikat, hanem a féltõ gazdiké, akik ezzel is kevesebbet szeretnének kockáztatni. Persze, nem kell mindenkinek ivartalanítani a kutyáját, ha õ valamiért nem szeretné, de pl. a kérdezõ esetében a férjének nem tudom milyen indokai vannak azon kívül, hogy a saját golyóit félti...
Jobban oda kell figyelni majd az etetésre, bár labiknál amúgy is, mert öregkorukban hajlamosak a hízásra- Mondd meg a férjednek, hogy ne vetítse ki a kutyára a saját férfiasságát, nem az õ heréit távolítják el...másrészt jót tesztek a kutyával, a saját kis komplexusánál csak többet ér, hogy egészséges öregkor vár a kutyátokra, és nem kell küzdeni a hereráktól kezdve a szukák miatt szökéseken át a hímkutyákra való acsarkodásig. Plusz nincs egész életében szex nélküli életre kárhoztatva.
Az utolsóra ne hallgass, csak jót tesztek a kutyával.
így van.. két hátránya van: az egyik hajlamosabba az elhízásra (csak oda kell figyelni az etetése) a másik hogy akármennyire is szeretnétek nem lesznek majd kölykei (ami szerintem csak jó lehet kár fölöslegesen szaporítani) a férjednek mond meg: képzelje el, hogy kint ücsörög a kertben, élvezi a napot, és hirtelen tiszta hormonbomba illatfelhõ támadja meg, a kerités elõtt szebbnél szebb nõk mennek el, olyanok amiket még álmaiban sem mer elképzelni, a nemiszerve már majd szét robban ugy feszül az izgatottságtól és..... ennyi.... nem tudja õket megdugni, nem rohanhat behozzád hogy megdugjon, de mégcsak a saját két kezével se elégítheti ki magát... nah azt akarja hogy a kutyátok ezt élje át minden egyes alkalommal mikor tüzelõ szuka illatát hozza a szél...
csak elõnnyel jár az ivartalanítás! nekem is egy kan labradorom van! minél elõbb ivartalanítsátok! :)
Én kankutyát soha az életben nem ivartalanittatnék. Ez a hererák meg ugy hülyeség ahogy van. Ja, és nem férfi vagyok. Minden kutyának , ahhoz, hogy teljesen kifejlõdjön testileg, és szellemileg, szüksége van azokra a hormonokra. nem véletlenül alkotta õket igy a természet.
Meg kell nevelni, kézben kell tartani a kankutyát. Ha akarom fedez, ha nem akarom nem fedez. Gondolom minden kankutya szomszédjában lakik 4-5 tüzelõ szuka. nem minden kankutya szökik. és nem törvényszerû, hogy minden ivaros kutya rákos legyen. Miért ne legyen domináns? Miért legyen könnyebben kezelhetõ? Aki nem tud vele bánni, az ne vegyen kankutyát.
Egyébként egy szuka kutya is lehet domináns, õket is ivartalanítják, pedig náluk nem csökken az agresszió az ivartalanítással.
Nem arról van szó, hogy ne lehetne visszatartani a kutyát, ha meg van nevelve-márpedig az enyémek meg vannak-akkor ha ivaros, ha nem, a lényeg ugyanaz.Nem szökünk, nem ugrálunk tüzelõ szukára és így tovább.DE számtalan elõnye van az ivartalanításnak, és ha nincsenek fajtanemesítési, kiállítási stb céljai, nyugodtan ivartalanítsák a kant, elég egy alkalom, ha elszökik, máris kész lehet a baj.Fegyelem ide vagy oda, családi kutyának marhára nincs szüksége ezekre a pluszokra".Az a baj, sokan csak akkor nézik kan kutyának a kutyát, ha ivaros, valamiért a férfiak(a kérdezõ esetében is)szeretik a saját férfiasságukat a kutyára is kivetíteni, , nehogy már"töketlen legyen...Az a jobbik eset, ha valaki tüzelõ szukáról is le tudja hívni(bár ahogy olvastam korábbi kommenteket, még az agyoniskolázott kutyákkal is megesett, hogy kiállításon belebolondultak a becsempészett, tüzelõ szukára)de sajnos valljuk be, nem mindenki tud úgy kutyát nevelni, hogy az elsõ pisszenésre a legerõsebb késztetésnek is ellenálljon.Ja, ha pedig gondol egyet, és meglép...Mire a kutyát eléri a gazdi, , fegyelme", már mindegy.Hobbi kutyáknál szokás ivartalanítani, sõt, egy tenyésztõ is javasolja, ha hobbi célra ad el kölyköt.A jobb menhelyek, fajtamentõk úgyszintén csak ivartalanítási kötelezettséggel adják ki a kutyát, nem véletlenül.
Az elsõ kutyánál az én férjem sem akarta a mûtétet. Heteken keresztûl ment a vita rólla. Aztán gondoltam egy nagyot, megbeszéltem a dokival egy idõpontot kivettem egy nap szabit és elvittem a kutyát a párom tudta nélkûl. Amikor hazajött nem tudott mit tenni. Elõször kicsit mérges volt, de hamar rájött hogy nem változott semmi a kutya viselkedésébe, max a kanokra való a csargás megszünése. A második kutyánál már õ vetette felaz ivartalanítást.
A férfiaknál gyakran lelki gondot jelent az ivartalanítás. Mondd meg neki, hogy attól õ kevésbé lesz férfi, hogy a kutyáját ivartalanítja, csak felelõs gazda lesz! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Majd meglátjuk mi lesz.


Csak egyikõtök
A családi adókedvezmény megosztható, tehát ha valaki nem tudja max.mértékben igénybe venni, akkor a fennmaradó összeget a másik fél veheti igénybe
éppen ezért "családi" a család kap annyi adókedvezményt
De nem duplán lehet igénybe venni....
Mindketten, háromféle variában. Vagy az egyikõtök az egészet, vagy a másik az egészet, vagy az összeget megosztva kettõtök között. 1 gyermek után 62.500 Ft adóalapot csökkentõ összeg a családi kedvezmény. Ezt akár úgy is igénybe vehetitek, hogy pld. 20 ezret Te, a 42.500 Ft-ot pedig a férjed. Vagy akár más arányban is. De ketten egy hónapban 62.500 Ft-nál többet nem vehettek igénybe...

Miért kell azon pattogni, a kedves rokonak, hogy a férjem és én sem hordjuk a gyürünket? Ti hordjátok?

Egyik rokonak feltünt ,hogy nem hordjuk a gyürüt.

Legjobb válasz: El kell kezdeni teljesen ignorálni az ilyen agyalágyult rokonokat.

El kell kezdeni teljesen ignorálni az ilyen agyalágyult rokonokat.
Nem, nem hordok. Utálom a gyûrût, minden formájában. A férjem sem hordja. Száz éve legalább, hogy boldog házasok vagyunk. :) A nagynéni talán mással foglalkozzon, vagy annyira unatkozik, hogy nagyon szeretné szétverni a házasságotokat? Neked miért fontos, hogy õ min pattog? Javaslat: a legközelebbi szülinapjára vegyél egy söprût. Egyrészt söpörjön a saját háza elõtt, másrészt tudod, kiket szoktak söprûvel ábrázolni... :)
Ha barátokkal, vagy családdal találkozunk, akkor felvesszük mindketten mert egyébként szeretjük hordani. Én munkába is hordom. A férjem csak akkor veszi fel a munkahelyén ha nincs hideg (szabadban dolgozik).... mert akkor kesztyûben van, úgysem látja senki. 1x vette fel kesztyûben is... 3 napra elhagyta, mert a kesztyû levételével lejött a gyûrû is és beleesett az egyik bakancsába... nem vettük észre. napok múlva találtam csak meg. Nagyon megijedtünk...Pont az elsõ házasságunk évfordulója elõtt történt 1 hónappal....elrontotta volna az évfordulónkat nagyon. Így hidegben inkább nem veszi fel. Ilyenkor azt a gyûrût hordja inkább amit akkor kapott, amikor megkérte a kezem. Itthon egyikünk sem hordja. Csak a nászéjszakán volt rajtunk:)
Anyukám nem hordja, mert egy egyszer leesett a székrõl ablakpucolás közben és beakadt a gyûrûje az ablakkilincsbe, elferdült, meg csoda, hogy nem esett le az ujja kb. Szóval akkor fájt neki, le is vette, utána meg nem csináltatta meg, így nem került vissza rá. Nevelõapukám meg amúgy se hordta, csak akkor veszi fel, ha valahova öltönyt húz.
Mi mindketten hordjuk, a szüleink is és kb mindenki, aki házas...
Megint itt járt lepontozó manó. Komolyan mondom, ez már nevetséges!
Mióta kertes házban lakunk, 7 éve azóta nem hordja a férjem. Õ itthon mindig fúr-farag, a gyûrû zavarta, levette és mindig kerestük. Végül megegyeztünk, hogy csak akkor veszi fel, ha kiöltözõs alkalom van. Jelenleg én sem hordom, mert szülés után maradt még rajtam súlyfelesleg és még nem kényelmes, de utána biztos fölveszem. És egy kedves sztori. A nagyszüleimnek soha nem volt karikagyûrûjük. A mamám a frontra szökött 17 évesen a nagyapám után, és ott a tábori lelkész adta össze õket. A gyûrût a háború után sem pótolták. Az aranylakodalmukon az anyakönyvvezetõ a szertartás elõtt kérte a jegygyûrûket. Mondták, hogy nekik olyan nincs. Elmondták a sztorit, az anyakönyvvezetõ pedig az ünnepi beszédbe is beleszõtte, hogy lám, nem ezen múlik a tartós házasság. (
Mi mindketten horjuk a férjemmel majd' 15 éve. Csak kórházi tartózkodásokkor vettük le, amikor szültem vagy õt mûtötték. De nem ezen múlik.
Mi 25 éves házasok vagyunk és NINCS gyürünk, söt NEM IS VOLT SOHA!! Viszont kimondottan jó a házasságunkm ez NEM a gyürün múlik.
Mi is hordjuk :-) ! Hozzám tartozik a gyûrû .. hiányérzetem i lenne nélküle . A párom is hordja , pedig építõiparban dolgozik .
mi hordjuk..a férjem és én is... de nem ezen múlik a házasság.. csúnya is lenne a vicc, hogy az esküvõ nem kötelezõ eleme a gyûrûhúzás, van akinek nincs is nálunk megkérdeztem a férjemet, hogy fogja-e hordani, ha nem akkor dísznek nem is vettünk volna neki.../munkája engedi/ ne foglalkozzatok velük!!!
Engem is zavar, de minden ékszer, nem hordok semmit, pedig tetszenének...
Én sem igazán hordom, zavar. Sose hordtam gyûrûket egyébként sem, csak buliba, alkalmakra. Néha felveszem, de mindig lekerül egy idõ után :)
Ne foglalkozzatok velük! Én hordtam, nagyon vigyázva, hogy mindig levegyem, amikor a kertben dolgozok, vagy valami olyasmit csinálok, hogy elveszhet, egyetlen egyszer felejtkeztem el errõl, el is veszett. :/ A férjem meg a munkahelyén nem is hordhatja.
Eleinte hordtam, büszke voltam, hogy jegygyûrû csillog az ujjamon. Ez tartott kb. fél évig, amíg mindenki észre nem vette. :) Aztán már nem érdekelt, csak megszokásból viseltem. A férjemé a dobozban pihent mindig is, évente egyszer, ha felveszi, de szerintem tavaly se, meg elõtte is elfelejtette a családi összejövetel elõtt. Én akkor tettem le végérvényesen, amikor babát vártam, és idegesíteni kezdett az ékszer. Az ujjamra rászorult, kényelmetlen lett, hát elraktam. Szülés után meg sokat fogytam, simán lecsúszik még a középsõ ujjamról is. Múltkor kérdezte a férjem, hogy csináltassunk-e másikat, de nem kell, minek? Amíg itthon vagyok, nem kell, úgysem használok semmilyen ékszert, idegesít. Órát, nyakláncot sem hordok azóta, fülbevalóból is a lányom elsõ próba-bébifülbevalója van benne a fülemben, amivel szúrták neki. Elszoktam tõle, és nem is érdekel. Nem ettõl leszek férjes asszony, és nem szeretem kevésbé a férjemet sem.
4. vagyok. Én amúgy simán mondanám a rokonnak, hogy örülök, hogy ez a legnagyobb gondja az életben, hogy én nem viselek gyûrût. (Vagy viccesen, könnyedén azt mondanám, hogy zaciba adtuk, hogy ki tudjuk fizetni a villanyszámlát. )
Õszintén szólva nem is nagyon ismerek olyat, aki hordja. Szüleim sem hordják, pedig 20 éve házasok.
15 éve vagyunk házasok, már vagy 8 éve nem hordom. A férjem a munkája miatt nem tudja kb 1 évben 1x van rajta és rajtam is. Egy gyûrût viselek azt is a férjemtõl kaptam, köves. Nem attól leszek férjes asszony!
A gyürü hordás vagy nem hordás eggyáltalán nem számít az csak egy kellék volt az esküvün. Attól még ugyan úgy lehet szeretni a másikat a rokon meg mit gondol talán nincs máson gondolkoznia.
Én is és a férjem is hordja.Én nem vagyok agyonékszerezve.Ezüst karikagyûrûnk van, szeretjük, megszoktuk.Mivel viszonylag egyszert választottunk így nem is lehet vele "villogni" de nem is akartunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm . mindenkinek ment zöld. Aki pedig lepontozta valamelyik kedves válaszolót . az szégyelje magát.

1 éve halt meg a férjem és én azt hiszem, hogy beleszerettem a legjobb cimborájába és õ is belém. Mit tegyek? 27/L

Legjobb válasz: Lekváros buktát, mert azt szeretem. De most komolyan, mit mondjunk erre? A te lelkiismereted, a te életed.

Lekváros buktát, mert azt szeretem. De most komolyan, mit mondjunk erre? A te lelkiismereted, a te életed.
Éld az életed ...
Nyugodjék békében a férjed! Szerintem a férjed is azt szeretné látni, hogy boldog legyél. Szóval gyertek össze!
akkor? mire vársz hajrá !!!
nézd meg a Kettõt találhatsz címû filmet! :) de tényleg!!
Semmit nem tudunk rólatok. Csak egy infót, hogy beleszerettél. Na és? Számtalan más dolog is van a világon, aminek passzolnia kell. Már nem vagy 12 éves hogy a szerelem elég legyen.
Ha akarod, próbáljátok meg együtt, aztán majd lesz valami. A gyászidõ letelt, Te pedig fiatal vagy, így ezek alapján nincs miért megszólni.
Gyermek van ?
A kérdező hozzászólása: nincs

Jó napot doktor úr. Még 34 éves vagyok és sose volt hüvelyfertőzésem, de majdnem minden hónapban előjön és a férjem és én is szeretnénk tudni hogy megfelelő e számomra a vitagyin c hüvelykrém? és meddig leszek tünetmentes. egy elkeseredett kétgyermekes an

Jó napot doktor úr. Még 34 éves vagyok és sose volt hüvelyfertőzésem, de majdnem minden hónapban előjön és a férjem és én is szeretnénk tudni hogy megfelelő e számomra a vitagyin c hüvelykrém? és meddig leszek tünetmentes. egy elkeseredett kétgyermekes anyuka

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C a hüvelyflóra egyensúlyának fenntartására alkalmas készítmény, így mindenképpen javaslom a használatát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Vitagyn C a hüvelyflóra egyensúlyának fenntartására alkalmas készítmény, így mindenképpen javaslom a használatát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

A férjem és én is kék szemûek vagyunk . Született 2 fiunk õk is kék szemûek lettek. Lehet a következõ gyermekünknek kéken kívül más színû is a szeme?

Legjobb válasz: Mi biológiából úgy tanultuk, hogy a szemszín két génen múlik, és a barna a domináns. Ez azt jelenti, hogy barna gén egyikõtökben sincsen, szóval barna szeme len lehet a következõ gyermeketeknek sem. Zöld, ha volt a felmenõk között, lehet.

"az elsõ férjemnek barna a szeme, nekem ugye kék.Még is az esõ fiam szeme is kék lett." Nem a 2. vagyok, hanem az 5., de azért válaszolok :) Az elsõ férjednek van egy barna és egy kék kromoszómája, ezek közül nála a barna érvényesült, mert ez a domináns. Neked csak két kék lehet, mert ha az egyik barna lenne, akkor te barna szemû lettél volna. A közös gyermeketekben a férjed kék kromoszómája találkozott a te egyik kékeddel, így természetesen kék szemû lett az utód.
Mi biológiából úgy tanultuk, hogy a szemszín két génen múlik, és a barna a domináns. Ez azt jelenti, hogy barna gén egyikõtökben sincsen, szóval barna szeme len lehet a következõ gyermeketeknek sem. Zöld, ha volt a felmenõk között, lehet.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. azt írod a kék és a barna közül a barna a domináns.Na mármost az elsõ férjemnek barna a szeme, nekem ugye kék.Még is az esõ fiam szeme is kék lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Lehet mutáció ereménye is, de az nem valószínû.
Nem lehet, mindketten csak recesszív kék gént hordoztok, így a gyerekeitek is csak azt kapnak.
Ahogy a második válaszoló írta, a barna a domináns, tehát egy kékszemû embernek nem lehet barna kromoszómája, mert akkor az érvényesült volna. Tehát a férjednek és neked is két-két kék van, következésképp nem lehet barna szemû utódotok. Zöld sem lehet, mivel a zöld szem a barna szemnek egy kisebb pigmentációjú változata. (Forrás: wiki)
Persze, sõt néger is lehet.
Lehet.
Ha a szülõk, nagyszülõk között van más szemszínû is, akkor igen.

A lányom cigizik. A férjem és én igazán nem örülünk neki. Sőt. Mit tegyünk, hogy leszokjon róla? A barátja is cigizik.

A férjem kamasz korában cigizett. Én sohasem.Nem látott soha minket bagózni.Én még a szagától is fejfájást kapok. Már korábban észrevettük rajta, de mindig letagadta. Most már nem is tagadja. F?iskolára jár, kollegista, ellen?rizni nem tudjuk. Közép iskolában szokhatott rá.

Legjobb válasz: Sajnos az emberek ebben nem a szülõi példát követik. Nagyon sokszor van, hogy dohányos szülõk gyerekei éppen hogy nem dohányoznak, undorodnak a cigitõl. Nem tudok sajnos tanácsot adni, ha pl. szidod, vagy "felvilágosítod" a káros hatásokról, úgyse ér semmit. Otthon ne engedd cigizni, annyival is kevesebbet szív. A saját példámmal tudlak biztatni, van, aki késõbb leszokik. Középiskolában rászoktam, egyetemen is még cigiztem, de aztán fokozatosan elhagytam (fõként anyagi okokból, ami nem utolsó szempont), annyi maradt meg, hogy ha elmegyek bulizni (havi 1-2x) és iszok, akkor nem bírom ki és rágyújtok. De ha nem megyek el szórakozni egy hónapig, akkor eszembe se jut a cigi.

20:31-es vagyok. Ha terhes lesz nem cigizik. Ha a párja normális akkor az õ közelében nem gyújt rá!Annyi minden más egészségtelen. Nem jó pesten a belvárosban élni , nem jó a szmog! Nem lehetne ezt meg azt enni. Van aki fél az ilyenektõl, mint te. És van aki úgy gondolkozik mint én , hogy nem érdekel. Az élet azért van , hogy élvezzem. Nem drogoztam soha, csak ünnepnapokon iszok minimálisat. Viszont sok zsíros , olajos ételt eszem és sok édességet. Hidd el vannak nagyobb problémák annál , hogy valaki cigizik.Fiatal még, lehet 1-2 év múlva saját döntése alapján le fog szokni róla. Ha ennyire erõszakoskodsz vele akkor csak el fogod taszítani magadtól.
haggyátok, minél jobban tiltjátok nnál jobbannem fogja érdekelni mit mondtok
A kérdező hozzászólása: 20:31. Igazad van, de ha 30 éves lenne, se támogatnám abban, hogy tönkretegye magát, s családját értelmetlen hülyeséggel. Ugyanis a gyerekét is meg fogja betegíteni. Ha én cigiztem volna, s õ betegen születik engem okolt volna. A férjemnek és a testvérének is sok baja volt az egészségével, mert szegény anyósom szívta a férjének a füstjét.Passzív dohányos volt az egész család.
ez van, nagylány már... vidd el azért egyszer egy tüdõgondozóba vagy valami ilyesmi helyre, ha ennyire elszánt vagy
A kérdező hozzászólása: 19 éves. Mi sem adunk rá pénzt. Nem tiltottuk, mert nem is gondoltuk, hogy cigizhet. Eleinte hittünk is Neki. Csak egyre gyanusabbak lettek az "esetek".Most már nem is tagadja.Sohasem adnék pénzt ilyen dolgokra. Elõszõr azért fizessek, hogy megbetegítse magát, azután azért, hogy meggyógyítsák??!! Nem tehetek róla, nagyon-nagyon nem szeretem a dohányzást.Mint írtam fáj a fejem a szagtól.S szenvedtem eleget a dohányosoktól.Mikor terhes voltam, vagy babakocsit toltam, s volt ismerõsöm, meg sem kérdezte, hogy zavar-e, a fõnököm is a kocsiban gyújtott rá mellettem. Kisgyerekként a rokonok a házunkban cigiztek, mert a szüleim nem merték azt mondani, hogy ne tegyék, s nekem ömlött a vér az orromból, s égett a szemem. Én már kisgyerekként megutáltam. S erre, most a gyerekem...
Sajnos az emberek ebben nem a szülõi példát követik. Nagyon sokszor van, hogy dohányos szülõk gyerekei éppen hogy nem dohányoznak, undorodnak a cigitõl. Nem tudok sajnos tanácsot adni, ha pl. szidod, vagy "felvilágosítod" a káros hatásokról, úgyse ér semmit. Otthon ne engedd cigizni, annyival is kevesebbet szív. A saját példámmal tudlak biztatni, van, aki késõbb leszokik. Középiskolában rászoktam, egyetemen is még cigiztem, de aztán fokozatosan elhagytam (fõként anyagi okokból, ami nem utolsó szempont), annyi maradt meg, hogy ha elmegyek bulizni (havi 1-2x) és iszok, akkor nem bírom ki és rágyújtok. De ha nem megyek el szórakozni egy hónapig, akkor eszembe se jut a cigi.
Felnõtt ember. Azt megszabhatjátok, hogy a jelenltetekben és a lakásotokban ne dohányozzon, de mást nem. Ha nem akar leszokni, az az õ választása, és az õ butasága.
Én azt gondolom, érdemes lenne egyszer vele is beszélgetni errõl, ha alkalom adódik. Ez a kérdés szerintem se intézhetõ (már) retorzióval... Egyáltalán nem biztos, hogy neki nincsenek kételyei-, aggodalmai a dolog felõl, sõt az sem kizárt, hogy a fiúk-, vagy csak egy fiú miatt csinálja. Ezért ez az egész kérdés érinheti a barát- és párválasztás kérdéseit, szempontjait. Engedjétek meg neki, hogy õszinte legyen, és lehet, hogy õbenne is tisztulnak a dohámyzás fonákságai...
De éppen ez az, hogy a szõke herceg is dohányzik, mint az anyuka írta. Sajnos ez baj. Amikor ex-szel mi próbáltunk együtt leszokni, az lett a vége, hogy mindkettõnk suttyomban cigizett... :S Ha belegondolok, a környezet annyiban befolyásoló tényezõ, hogy nehezebb volt leszokni, amikor körülöttem mindenki pöfékelt (az akkori párom is...), és amikor visszafogtam, eleve kevesebbet járta el, és egyik barátnõm se cigizett, illetve a késõbbi párom sem. Kedvesem sajnos erõs láncdohányos, de ez már engem nem befolyásol. Viszont leszoktatnám, ha tudnám, de nem tudom... Nem hatja meg, ha nyávogok, hogy "büdös vagy", elmegy fogat mosni, és kész... 19.26 (29/n)
Sajnos addig nem fogja letenni, amíg nem találja meg a szõke herceg és nem susmusolja a fülébe, hogy büdös a szád bogárka :)
Azért azt szerintem gondold végig, hogy a gyereked nem azért dohányzik, hogy Téged bosszantson (egyáltalán, nem szoktak az emberek a szülõkre gondolni ennek kapcsán, õ úgy fogja fel, azt csinál, amit akar). Szerencsétlen egybeesés, hogy Benned ilyen rossz emlékeket hagyott a dohányzás, de ha emiatt még jobban neheztelsz a lányodra, lehet, dacot vált ki belõle. Nem tudom, neki van-e külön keresete, dolgozik-e fõiskola mellett. Ha igen, sajnos nehezebb a dolog, mert azt mondaná, hogy a saját pénzét arra költi, amire akarja. Talán megcsinálhatod, hogy nem látod el bõven pénzzel, mert a dohányzásban a pénz nagy úr. (Napi egy doboz cigi - 600 ft/nap) habár, akkor lehet, azt fogja csinálni, mint a párom, aki emiatt zacskós dohányt vesz, és magának sodor cigit, ami még büdösebb és károsabb (fõleg ha nem rak bele füstszûrõt), mint a rendes cigi....
Hány éves? Kisebb koromban nekem a szüleim azt mondták, hogy nem tiltják meg, hogy cigizzek, mert az az én egészségemre hat, és hogy õk pénzt erre úgyse adnának. Most 19 vagyok és nem is kell pénz adjanak erre, viszont amire adnak abból se cigit veszek. Nekem valahogy bejött amit mondtak. Egyébként is "fulladozok" a cigifüsttõl.
Nem szabad foglalkozni vele! Az én szüleim is sokat foglakoztak vele és lehet, hogy azért nem is szoktam le a mai napig! Nem tudom, hogy a lányod milyen, de én kb 15 éves koromtól nem tudtam elviselni, ha valamit megakartak nekem szabni! Foglalkozz azzal, hogy a lányod szerencsére fõiskolára jár, tehát van esélye, hogy vigye valamire az életbe! Én 27 vagyok, feleségem van, gyerekem van, 3 éve a saját kft-ben dolgozom és az anyám mégis úgy kezel, mintha még mindig 15 lennék! NAGYON NEM TESZ JÓT A KAPCSOLATNAK, HA EGY FELNÕTTNEK AKARSZ BELESZÓLNI AZ ÉLETÉBE! Ez az Õ döntése! Fogadd el! Ja....még mindig dohányzom....sajnos
Azért szerintem érthetõ a szülõ aggodalma - én is aggódok a párom miatt, egy szülõ meg gondolom a saját gyereke miatt még jobban... Én saját részrõl azt tapasztaltam, hogy a cigizést is lehet úgy csinálni, mint alkalmi "élvezetet", mint pl. a csokievést. (Nekem ez a "csak buliban, alkohol mellé, havi 1-2-szer dohányzok" 7 éve mûködik.) Megeszek egy csokit, nem jelenti azt, hogy azon túl minden nap kelleni fog reggel, délben, este - ez csak pszichés dolog, amin túl lehet lépni.
Ne haragudj , de azt akarod , hogy a lányod önálló felnõtt legyen vagy nem ? Felnõtt ember , aki saját döntéseket hoz , a saját hibájából tanul! Én nagyon haragudnék a szüleimre ha minden döntésembe bele szólnának.Tavaly 2 hét ismertség után felköltöztem Pestre a párommal akivel elõtte 5-ször találkoztam csak.. Akkor ha anyukám erõszakoskodott volna akkor haraggal váltunk volna el. De nem, mert tudja , hogy ilyenre nem vagyok vevõ. Elbeszélgettünk mint máskor és elraktároztam a tanácsait , véleményét. Ha nem jött volna össze , hát istenem a saját döntésem volt.De összejött és boldog vagyok! Tudom nem sok köze van ehhez. De érts meg egy felnõtt ember életét nem tudod írányítani. Nem gyerek már.
A kérdező hozzászólása: Gondolkodtam már tüdõgondozón. De nem lehet csak úgy elráncigálni.
A kérdező hozzászólása: Próbáltunk beszélgetni róla, de hallgat dacosan.nem lehet beszélni errõl Vele. Ezért olyan rettenetes. Nagyon jól tudja hogy miért nem jó. Azt mondta, hogy már annyira rászokott, hogy hiányzik neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Nagyon szomorú vagyok, mert tönkre teszi magát, s nem értem, miért jó ez neki.Én még késztetést sem éreztem, hogy rágyújtsak. Itthon nem is cigizik, mert megérezzük.
Felnõtt ember, tudja mit akar!:) Azt tényleg megmondhatod neki hogy ne elõtted, vagy a közeledben, de azt nem hogy cigizzen vagy ne!
Szia! Igen lehet keresztanya, mivek meg van keresztelve! Nem kell, hogy bérmálkozó vagy elsõáldozó is legyen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, csak az a baj hogy voltunik papnál és azt mondta hogy egy tanfolyamon kellene részt venni csak akkor lehetne, máskülönben tanuként fog szerepelni papiron
ezért vagyok dialetikus materialista...
Hát, ha nagyon vaskalapos a pap, akkor nem engedi meg szerintem. Nem feltétlenül azért, mert nincs megbérmálva, hanem mert rendezetlen kapcsolatban él, mármint egyházilag rendezetlen. Mivel élettársa van és nem férje. Bizonyos papok nagyon háklisak erre, mert ugye a vallás szerint nem lehetne. Barátnõm anyukáját kizavarta a pap a gyóntatófülkébõl, mikor kiderült, hogy nem volt egyházi esküvõjük. De ez papfüggõ, mondom. Lehet, hogy némelyik nem veszi olyan szigorúan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!