Találatok a következő kifejezésre: A férjem állampolgár, magyarországon házasodtunk (2 db)

A férjem Kanadai állampolgár, magyarországon házasodtunk össze, hogyan kell intéznem a vállást?

Budapesten házasodtunk össze és 6 éve élünk külön. 3 éve született egy kislányom, akit az ? nevére anyakönyveztek, mert ez a törvény. Ilyen esetben kérdéses-e a gyermek elhelyezése?

Legjobb válasz: A lakóhely szerint illetékes Bíróságon kell benyújtani a keresetet. Éredeklõdni lehet a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a részletekrõl. (Budapest, V. ker. Markó u. 25./ A gyermek egyébként nem a férj vérszerini gyermeke??

A lakóhely szerint illetékes Bíróságon kell benyújtani a keresetet. Éredeklõdni lehet a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a részletekrõl. (Budapest, V. ker. Markó u. 25./ A gyermek egyébként nem a férj vérszerini gyermeke??
A kérdező hozzászólása: Nem, mert a férjemet nem láttam már hat éve.
Akkor ezek szerint nem is tudja, hogy van egy gyermeke, aki nem is tõle származik. A férj egyáltalán Magyarországon él? Ha nem él Magyarországon, és ismeretlen a tartózkodási helye, akkor majd kirendelnek hivatalból ügygondnokot és úgy folytatják le az eljárást. A Bíróságon el kell mondani, hogy nem a férj a gyermek apja, és egyben kérni kell az apaság vélelmének a megdöntését is. De ehhez nem árt, ha van egy jelentkezõ, aki elmondja, hogy õ a vérszerinti apja a gyermeknek, és vállalja is az elismrését.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy született gyermekem és elmondtam neki a nevét viseli. Kb. egy éve eltünt , kerestettem is és a kanadai családsegítõ szolgálattól is kimentek a lakcímére, ahol nem találták, errõl hivatalos papírom van. Remélem elegendõ lesz.

Magyarországon hazasodtunk 1991-ben, de hivatalosan Olaszországban elunk 1990 ota, ahol kozos valalkozasunk van a ferjemmel (o is magyar allampolgar) a valast muszaj Mo-n intezni vagy az eu. miatt lehet Olaszba is?

Legjobb válasz: SZia! En is OLaszorszagban elek, de en szlovak allampolgar vagyok. Mivel Magyarorszagon tortent a hazzasagkotes, az ottani torvenyek szerint, (nem tudom, hogy varoshazan, vagy templomban), mindenesetre ott vagytok regisztralva , mint hazasok, es ott is kell beadni a vallast. MOndjuk nem vagyok teljesen biztos, mivel ma mar Magyarorszag is EU tag, mindenesetre menjetek el a varoshazara ahol laktok OLaszorszagban, es kerdezzetek ra.

SZia! En is OLaszorszagban elek, de en szlovak allampolgar vagyok. Mivel Magyarorszagon tortent a hazzasagkotes, az ottani torvenyek szerint, (nem tudom, hogy varoshazan, vagy templomban), mindenesetre ott vagytok regisztralva , mint hazasok, es ott is kell beadni a vallast. MOndjuk nem vagyok teljesen biztos, mivel ma mar Magyarorszag is EU tag, mindenesetre menjetek el a varoshazara ahol laktok OLaszorszagban, es kerdezzetek ra.
itthon kell elválni, mert olaszországban a házasságotok nem is hivatalos, ha nem csináltattatok róla papírt az ottani törvényekhez. Az a válás után fog kiderülni, hogy az itthoni törvények miként osztják fel a külföldön megszerzett közös vagyont. Nem lesz egyszerü. Közös megegyezés esetén is szükség lesz ügyvédre, aki majd elmagyarázza a bírónak a helyzetet. Ha gyerek is van az lesz a nagyobb gondotok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!