Találatok a következő kifejezésre: A férjem állampolgár, (20 db)

Ha a férj Román állampolgár de a feleség Magyar állampolgár, milyen formában és hol kell beadni a válást a feleség oldaláról?

A házasság Magyarországon történt,de a közös gyerek kett?s állampolgár, magyar útlevéllel rendelkezik.

Legjobb válasz: Szerintem ott, ahol jelenleg éltek. Két magyar állampolgár ismerõsöm Amerikában házasodott össze, és ott is váltak el, ebbõl gondolom.

Szerintem ott, ahol jelenleg éltek. Két magyar állampolgár ismerõsöm Amerikában házasodott össze, és ott is váltak el, ebbõl gondolom.
Ahol a házasság történt ott lehet elválni . (ezért nem szabad Las Vegasban házasodni.)

A férjem külföldi állampolgár, előző házasságát Magyarországon kötötte. Külföldön vált el, de az exe Magyarországon is honosíttatta a válást. A férjemnek így a magyar népességnyilvántartásban már az elvált családi állapota szerepel?

Honosíttatni szeretném a házasságunkat, amit külföldön kötöttünk, de nem tudom, hogy a magyar népességnyilvántartás egyáltalán milyen családi állapotban tartja őt nyilván?

Legjobb válasz: A férjed egy korcs.

A férjed egy korcs.
Biztos hogy elváltként szerepel, de ne törpölj ezen, add be a papírokat és a hivatalnak az a dolga, hogy utánanézzen és elbírálja a kérvényedet. Aztán ha valami nem stimmel, elmagyarázzák hogy mit kell tenned.

Magyarországon hazasodtunk 1991-ben, de hivatalosan Olaszországban elunk 1990 ota, ahol kozos valalkozasunk van a ferjemmel (o is magyar allampolgar) a valast muszaj Mo-n intezni vagy az eu. miatt lehet Olaszba is?

Legjobb válasz: SZia! En is OLaszorszagban elek, de en szlovak allampolgar vagyok. Mivel Magyarorszagon tortent a hazzasagkotes, az ottani torvenyek szerint, (nem tudom, hogy varoshazan, vagy templomban), mindenesetre ott vagytok regisztralva , mint hazasok, es ott is kell beadni a vallast. MOndjuk nem vagyok teljesen biztos, mivel ma mar Magyarorszag is EU tag, mindenesetre menjetek el a varoshazara ahol laktok OLaszorszagban, es kerdezzetek ra.

SZia! En is OLaszorszagban elek, de en szlovak allampolgar vagyok. Mivel Magyarorszagon tortent a hazzasagkotes, az ottani torvenyek szerint, (nem tudom, hogy varoshazan, vagy templomban), mindenesetre ott vagytok regisztralva , mint hazasok, es ott is kell beadni a vallast. MOndjuk nem vagyok teljesen biztos, mivel ma mar Magyarorszag is EU tag, mindenesetre menjetek el a varoshazara ahol laktok OLaszorszagban, es kerdezzetek ra.
itthon kell elválni, mert olaszországban a házasságotok nem is hivatalos, ha nem csináltattatok róla papírt az ottani törvényekhez. Az a válás után fog kiderülni, hogy az itthoni törvények miként osztják fel a külföldön megszerzett közös vagyont. Nem lesz egyszerü. Közös megegyezés esetén is szükség lesz ügyvédre, aki majd elmagyarázza a bírónak a helyzetet. Ha gyerek is van az lesz a nagyobb gondotok.


Ha en magyar allampolgar vagyok, a ferjem olasz, es a gyermekunk Spanyolorszagban fog megszuletni, akkor o milyen allampolgar lesz?

Legjobb válasz: Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.

Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.
a gyermek nem kapja meg a spanyol allampolgarsagot, csak 1 evvel a szuletese utan. A szuleteskor a magyar es az olasz allampolgarsag igenyelheto. A gyermek 1 eves koraban kerheti a spanyol allampolgarsagot, amit a tobbivel 18 eves koraig tarthat meg, utana valasztania kell, hogy spanyol akar-e lenni vagy nem, ha igen, akkor a tobbirol le kell mondania, ha nem, akkor csk spanyolrol. (nincs kettos vagy tobbes allampolgarsag).
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!

Ha a férjem kettős állampolgár (brit-magyar) akkor a gyerekünk is megkapja/megkaphatja mindkettőt?

Legjobb válasz: Ha a férjed brit és miattad megkapta a kettõs állampolgárságot,akkor igen,a gyereketek is megkapja.(szerencsés :D

Ha a férjed brit és miattad megkapta a kettõs állampolgárságot, akkor igen, a gyereketek is megkapja.(szerencsés :D
A magyart utánad igen, ha pedig Nagy-Britanniában nem tilos a kettõs állampolgárság (úgy tudom nem) akkor azt is. De elõtte érdeklõdjetek a nagykövetségen/konzulátuson. Melyik országban szülsz? Én Magyarországon szültem, utánam automatikusan megkapták a gyerekek a magyart, az apjuknak pedig be kellett menni 30 napon belül az országa nagykövetségére a születési anyakönyvi kivonattal és az irataival, így azonnal megkapták azt az állampolgárságot is.

A férjem ukrán állampolgár, válni szeretnék mert nem szeret. De elvitte magával az anyakönyvi kivonatot és nem hajlandó a válásra, azt mondta mert szüksége van a vízumra. Van lehetőségem az anyakönyvi kivonat és ő nélküle elválnom?

Legjobb válasz: Anyakönyvi kivonatot abban az anyakönyvi hivatalban kérhetsz, ahol házasodtatok. Ott bármikor állítanak ki újat. Ezt meg kell kérned, mert a bíróság kérheti. Amúgy igen, elválhatsz úgy, hogy a férjed nem akar, és nincs jelen a perben.

Anyakönyvi kivonatot abban az anyakönyvi hivatalban kérhetsz, ahol házasodtatok. Ott bármikor állítanak ki újat. Ezt meg kell kérned, mert a bíróság kérheti. Amúgy igen, elválhatsz úgy, hogy a férjed nem akar, és nincs jelen a perben.
Persze, menjel be az anyakonyvvezetohoz, ahol hazassagot kotottetek es kerjel ujat, utana irany egy ugyved, aki segit elinditani a valast! Ugyes legyel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A férjem Kanadai állampolgár, magyarországon házasodtunk össze, hogyan kell intéznem a vállást?

Budapesten házasodtunk össze és 6 éve élünk külön. 3 éve született egy kislányom, akit az ? nevére anyakönyveztek, mert ez a törvény. Ilyen esetben kérdéses-e a gyermek elhelyezése?

Legjobb válasz: A lakóhely szerint illetékes Bíróságon kell benyújtani a keresetet. Éredeklõdni lehet a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a részletekrõl. (Budapest, V. ker. Markó u. 25./ A gyermek egyébként nem a férj vérszerini gyermeke??

A lakóhely szerint illetékes Bíróságon kell benyújtani a keresetet. Éredeklõdni lehet a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a részletekrõl. (Budapest, V. ker. Markó u. 25./ A gyermek egyébként nem a férj vérszerini gyermeke??
A kérdező hozzászólása: Nem, mert a férjemet nem láttam már hat éve.
Akkor ezek szerint nem is tudja, hogy van egy gyermeke, aki nem is tõle származik. A férj egyáltalán Magyarországon él? Ha nem él Magyarországon, és ismeretlen a tartózkodási helye, akkor majd kirendelnek hivatalból ügygondnokot és úgy folytatják le az eljárást. A Bíróságon el kell mondani, hogy nem a férj a gyermek apja, és egyben kérni kell az apaság vélelmének a megdöntését is. De ehhez nem árt, ha van egy jelentkezõ, aki elmondja, hogy õ a vérszerinti apja a gyermeknek, és vállalja is az elismrését.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy született gyermekem és elmondtam neki a nevét viseli. Kb. egy éve eltünt , kerestettem is és a kanadai családsegítõ szolgálattól is kimentek a lakcímére, ahol nem találták, errõl hivatalos papírom van. Remélem elegendõ lesz.
Nem kell.
úgy tudom h nem kell neki
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat. Kozben egy ismerosom azt mondta, hogy ugy van, hogy 3 honapnal rovidebb idore nem kell, a schengeni egyezmenynek koszonhetoen. Orulok :-)

Mire vagyok jogosult a férjem után? Egyáltalán számít e, hogy az apa magyar állampolgár szülésnél?

én magyarországon él? román állampolgár vagyok (EGT kártya, lakcím, személyi)férjem magyar állampolgár. november elejére várjuk az els? babánkat. milyen juttatásokra vagyok jogosult a férjem után a magyarországi kórházban? a baba is magyar állampolgárnak születik, természetesen.

Legjobb válasz: 14:08-at javítanám. 4500 Ft/hó. Nekem is fizetnem kellett.

14:08-at javítanám. 4500 Ft/hó. Nekem is fizetnem kellett.
magyarországon egyéni biztosítás van, vagy is neked kell biztosítva legyél, ha nincs munkahelyed akkor fizetheted magad is. Juttatások: családi pótlékot ott kapod ahol élni fog a baba, vagy is ha magyarországon akkor onnan. az a gyereknek jár. ha dolgoztál akkor a gyed-gyest fogod kapni, vagy ha férjed marad otthon a babával akkor ö a fizetése után. más juttatás nincs.
Dolgozol vagy nem dolgozol? Mert ha nem, akkor eü hozzájárulást kell fizetned magad után, havi 3900 kb. Hogy a szülést ne számlázzàk ki neked! Az apuka magyar, akkor kérheti a gyest, családi pótlékot.
A kérdező hozzászólása: jelenleg nem dolgozom magyarországon, de dolgoztam. érvényes tajszámom is van. mivel a határ mellett lakunk én minden gond nélkül odaát vagyok munkaviszonyban.

Ha en Magyar Allampolgar vagyok, a ferjem osztrak, es a babank ausztriaban születik meg? Kettös Allampolgarsagot kap automatikusan?

En nagyon szeretnem ha a magyart is megkapna!

Legjobb válasz: Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.

Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.
Mink Németországban lakunk.Magyar állampolgárok vagyunk.Jelenleg a gyerekek is magyar állampolgárok.Ha letelik a 8 bejelentett itt töltött év, kérhetünk nekik Német állampolgárságot.Akkor 16 éves korukig 2 ös állampolgárok lesznek és ök döntik el melyiket válasszák.
Szerintem olyan állampolgár lesz ahol megszületik! Tehát osztrák..
Megkapja a kettos allampolgarsagot, de nem automatikus. Kervenyezni kell a magyar szuletesi anyakonyvi kivonatot, azon mar rajta lesz, hogy magyar. Azon ne csodalkozz, ha esetleg csak a magyar allampolgarsag lesz rairva. Nalunk a magyar anyakonyvin az van, hogy magyar, az utlevelben is, mig az olasz hivatalos papirokon meg olasz allampolgar a fiam. :o)
Szia, van olyan, hogy leszármazási jogcím, ez alapján lehet kettõs állampolgár, mivel te magyar vagy joga van magyar állampolgársághoz, és mivel a férjed osztrák így ahhoz is, találtam neked egy cikket, bemásolom.. kettös állampolgárság Kedves Ágnes Én ausztirában élek, és itt is vagyok férjnél. Már csak napok kérdése hogy megszülessen elsö gyermekünk. Szeretnénk ha ö megkaphatná a magyar és osztrák állampolgárságot is. Van ilyenre még lehetöség? Ha igen , hol tudok utána járni mire van hozzá szükségünk? És hol tudom kérdelmezni? Köszönettel: Nikolett 1001. kérdés: nickole.s 2010-03-12 20:00:09 Kedves Nikolett! Az Európai Unió nem szabályozza az állampolgárság megszerzésének kérdését, arra az egyes tagállamok nemzeti jogszabályai vonatkoznak. Az osztrák állampolgárság megszerzésével kapcsolatos kérdésekben a kinti állampolgársági törvény az irányadó, errõl az illetékes kinti hivatal szolgálhat részletes felvilágosítással, illetve a hivatalos osztrák tájékoztató oldalon olvashat róla: http://help.gv.at/Content.Node/26/Seite.260000.html Magyarországon az állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény értelmében születésétõl fogva magyar állampolgárnak tekintendõ a magyar állampolgár gyermeke, függetlenül születési helyétõl. Mindezek értelmében az Önök gyermeke ausztriai születése ellenére az Ön révén magyar állampolgár már biztosan lesz. (Az édesapa révén feltehetõen osztrák állampolgárságot is szerez.) A magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit Magyarországon is anyakönyveztetni kell, ezért szükséges lesz majd a gyermek hazai anyakönyvezése. Magyarországon egy speciális anyakönyv tartalmazza a magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit, az ún. hazai anyakönyv, melyet a fõvárosi fõjegyzõ vezet. A születés hazai anyakönyvezését formanyomtatványon kell együttesen kérelmeznie a gyermek szüleinek. Az ügyintézést a kinti magyar konzulátuson keresztül is lehet kezdeni, illetve meghatalmazott útján Magyarországon is intézhetõ a magyar anyakönyvezés. A témában figyelmébe ajánljuk az alábbi oldalt: http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&ke.. Üdvözlettel:
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszönöm a valaszokat! Sokat segitettetek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!