Találatok a következő kifejezésre: A féreghajtót tejbe (2 db)

A féreghajtót a tejbe bele lehet keverni, lesz még hatása?

Legjobb válasz: Lehet tejbe keverni, csak a macskáknak a tejtõl hasmenésük szokott lenni, az én ajánlatom a sonkába rejtés.

Lehet tejbe keverni, csak a macskáknak a tejtõl hasmenésük szokott lenni, az én ajánlatom a sonkába rejtés.
Macskája válogatja. Tényleg van oylan macsek akinek hasmenése van a tehéntejtõl de ez egyedi és nem általánosítható. HA a Te macskádnak nincs hasmenése akkor adhatod neki, de egyszerübbé teszed mindkettõtök életét ha keméynebb kajába teszed.
Semmi féleképp ne tejbe keverd, mert az méregtelenít, és a gyógyszer elveszti hatását!
Inkább szilárd ételbe keverd bele, pl. a májkrém is jó erre a célra. Az állatorvosok sem ajánlják a tehéntejet cicáknak, csak a speciális cicatejet, ami viszont elég drága. Sok macseknak hasmenést okoz a tehéntej a magas laktóztartalma miatt, úgy tudom!

Úgy is oda lehet adni a macskának a féreghajtót, h összetöröm és tejbe szórom?

Legjobb válasz: Nem fogja meginni. Annyira erõs szaga van, hogy rögtön megérzi. Csak egészben, a szájába rakva megy. Ha módod van rá, vidd el állatorvoshoz, egy pillanat alatt elintézi.

Nem fogja meginni. Annyira erõs szaga van, hogy rögtön megérzi. Csak egészben, a szájába rakva megy. Ha módod van rá, vidd el állatorvoshoz, egy pillanat alatt elintézi.
Kiszúrjàk. Lehet kapni cseppet is, amit a nyakàra kell rakni, csak sokkal drâgább
Lehetni lehet, de szerintem nem fog ízleni neki. Pl. nálunk a tejet eleve nem isszák:) Bevált viszont a májkrém, abba gyúrom bele, úgy megeszik.
A kérdező hozzászólása: nálunk isszák a tejet, hidegebb idõben szoktak kapni egy kicsit langyosan :) a szilárd kajákkal az a baj, h úgy forgatják a szájukban, h végül kiköpik a tablettát :D vhol hallottam, h tejbe teszik és tesznek hozzá egy kis édesítõt, h ne legyen keserû és úgy megisszák
Legjobb módszer: Megvárod, míg elalszik. Kinyitod a száját, ledugod a tablettát a torkára, összezárod a száját pár másodpercre. Azért akkor, amikor alszik, mert mire észreveszi, már le is nyelte, de félrenyelni nem fog, mert felébred közben. Arra figyelj, hogy a megfelelõ mennyiséget add be neki, tévhit, hogy 1kgonként egy negyed tabletta. Keress rá neten az adott gyógyszerre, Cestal Catnél pl: 4 testtömeg kilogrammonként 1 tabletta < 2 kg 1/2 tabletta 2-4 kg 1 tabletta 4-8 kg 2 tabletta Tehát ha 2.1kg-os macska, akkor egy egész tabletta kell, fõleg kismacskáknál fontos, mert bennük szinte biztos, hogy van féreg.
Nem, mert úgy semmit sem ér!!! Egészbe, kinyitod a száját, beleteszed a gyógyszert, úgy hátrébb, összecsukod a száját, és nyelõcsõrészt lazán simogatod neki, ingerelve õt a nyelésre!
A kérdező hozzászólása: sikerült ezzel a szájbatevõ módszerrel :D
Örülök neki :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!