Találatok a következő kifejezésre: A féltékenység szerelem, (4 db)

Szerintetek a féltékenységet mi táplálja? A szerelem vagy csupán a birtoklási kényszer? Esetleg más?

Jó kis eszmecserére számítok :)

Legjobb válasz: Az egészséges féltékenységet a szerelem. A beteges, veszekedéseket szítót pedig pedig a birtoklási kényszer.

Az egészséges féltékenységet a szerelem. A beteges, veszekedéseket szítót pedig pedig a birtoklási kényszer.
Többnyire az önbizalomhiány.
A szerelem egybetegség, egy bizonytalan érzelmi hullám és amikor elcsendesul általában semmi nem marad csak fájdalom és üresség, szeretni talán van értelme...de a szerelem az egy undorító dolog.
GentLnazi-nál a pont. egyetértek
A kérdező hozzászólása: hát én azért nem értek egyet. elég fura megközelítés.

A féltékenység a szerelem, vagy a tetszés jele? (esetleg mind2)

Legjobb válasz: Lehet mind2!!! Ha van baratnod, baratod es o feltekenykedik akkor az a normalis keretek kozott jo erzessel kell, hogy eltoltsen, mert ugy erzed tole, hogy nagyon fontos, ertekes vagy a masik szamara. Ha meg csak tetszik valaki, de az a valaki rad se bagozik, hanem masokat nezeget, flortol akkor az is eltolthet feltekenyseggel, de az nem hasonlit az elozore, inkabb ugy fogalmaznek, hogy duhos, merges feltekenyseg ( Hogy rohadna meg miert nem en kellek neki stb stb)

Lehet mind2!!! Ha van baratnod, baratod es o feltekenykedik akkor az a normalis keretek kozott jo erzessel kell, hogy eltoltsen, mert ugy erzed tole, hogy nagyon fontos, ertekes vagy a masik szamara. Ha meg csak tetszik valaki, de az a valaki rad se bagozik, hanem masokat nezeget, flortol akkor az is eltolthet feltekenyseggel, de az nem hasonlit az elozore, inkabb ugy fogalmaznek, hogy duhos, merges feltekenyseg ( Hogy rohadna meg miert nem en kellek neki stb stb)
Az egészséges féltékenység a szerelem jele. A beteges féltékenység a birtoklási vágyé, esetleg a kisebbségi komplexusé lehet. Ez sajna annyira elhatalmasodhat, hogy emiatt megy tönkre a kapcsolat és a ezber csak orvosi segítséggel tud az ördögi körbõl kilépni :S
Talán mindkettõ. Bár amikor szerelmes vagy, ragaszkodsz a másikhoz és féltékeny vagy, ha egy harmadik kerül a képbe. Ha valaki csak tetszik, de nem vagy belé szerelmes, akkor attól még tetszhet más is és könnyebben el tudod fogadni, ha nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy azt szeretnéd.
Szerintem a szerelem jele, egyik lány akibe szerelmes vagyok, megbeszéltük, hogy barátok lehetünk, de több nem. Ennek ellenére, ha meglátom a barátjával együtt vagy fél óra kell amíg lehiggadok.
Nem. A féltékenység a bizalom- vagy az önbizalomhiány jele. (esetleg mind2). Semmi köze a szerelemhez.
a féltékenység hogy lenne a bizalom jele? inkább akkor már a bizalmatlanságé nem? amúgy attól még megbízhatsz benne, ha féltékeny vagy, lehet csak szerelmes vagy, félsz elveszíteni, m bár ha nincso kod rá, akkor az nem féltékenység, csak simán féltés de attól még szerelem nem minden szerelmes féltékeny de aki féltékeny az tuti szerelmes ez olyan mint a nem minden rovar bogár, dem inden bogár rovar esete szal a rovarok egy része bogár is, a szerelmesek egy része féltékeny csak, de a féltékenyek tuti szerelmesek is egyben :)
Bizalom-hiány. Kötõjelet raktam. Bár igazából kicsit tényleg félreérthetõ.
Negatív.
épp ellenkezõleg. , , A féltékenységben több a hiúság mint a szerelem."
nem, az a bizalmatlanságra bizonyíték és a kevés észre. vagy arra, hogy épp õ a hûtlen, és ezzel vonja el magáról a figyelmet.
Voltam már féltékeny olyan pasikra, akikbe nem voltam szerelmes. Semmi köze hozzá.
a féltékenység egy vészcsengõ... nem hiszem, hogy kevés észre vall...
talán, nem minden esetben..
Korántsem.
A volt barátom (mint kiderült) soha nem volt belém szerelmes, de eléggé zavarta, ha más pasasok legyeskedtek körülöttem. A férfiakban ösztönszinten benne van, hogy ha van egy "lyukuk" amit õk használnak, azt óvni kell a többi hímtõl. Csúnyán fogalmaztam meg, de ez a lényeg. És ez teljesen független attól, hogy konkrétan szerelmes-e beléd.

A szerelem és a féltékenység összefügg?

aki nagyon szerelmes az nagyon féltékeny is? vagy lehet valaki úgyis nagyon szerelmes hogy nem féltékeny közben ?:)

Legjobb válasz: igen nem igen

igen nem igen
Ha van féltékenység nélküli szerelem, akkor nagyon ritka, de amúgy sztem nincs ilyen. A szerelemben mindig van fájdalom, aminek oka a másik elvesztésétõl való félelem. Ez pedig egyenlõ a féltékenységgel.
nem függ össze.... de szerintem, ha valakit szeretsz vmilyen szinten csak féltékeny vagy ... mégha teljes mértékbe megis bizol benne.... ez is egy rossz emberi tulajdonság:D de igyvan...probálj uralkodni magadon;)
attól függ, h normális csajom van-e, vagy egy ribanc:P
nem feltétlenül összefüggõ... 15/L
Nem függ össze, partnerfüggõ csak.
Aki szerelmes és egyáltalán nem féltékeny, az vagy eszméletlenül magabiztos, vagy még soha sem csalódott nõben. Mindegyik elég ritka szerintem.
Nem függ össze.
Passz. A lényeg, hogy uralkodj.
Igaza volt annak, aki azt írta, hogy partnerfüggõ. A jelenlegi páromba, akivel már 4 éve együtt vagyok, 100%-an megbízom. Amúgy ha valaki betegesen féltékeny egy párkapcsolatban, az megölheti a szerelmet. Viszont egy kis féltékenység még egészséges. Csak tudni kell hol a határ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!