Találatok a következő kifejezésre: A félidöt a baba (1479 db)

Ha otp bankból utalok át cib bankos számlára akkor mennyit számít fel a bank?

Mármint hogy kézpénzt utalok és ugy tudom ha másik bankból utalom akkor valamennyit kell fizetni a banknak is . kezelési költség vagy mi

Legjobb válasz: Kb. 500 ft. körül számít fel az otp ha más bankba utalsz.

Kb. 500 ft. körül számít fel az otp ha más bankba utalsz.
ez függ az átutalandó összegtõl.. (nagyobb összegnél lehet 500, de pár ezernél 2-300 ft körül)

Bejelentett munkaviszonynál, mennyi idő után vagyok köteles bejelenteni a jövedelmemet a bank felé?

Legjobb válasz: Nem vagy köteles a bank felé semmit bejelenteni. Bõvebben mirõl beszélsz ?

Nem vagy köteles a bank felé semmit bejelenteni. Bõvebben mirõl beszélsz ?
A bank felé nem kell bejelentened semmit. A munkáltatónak kell megadni a számlaszámodat, hogy utalhassa a fizetésed.
A bankot legfeljebb akkor érdekli a te jövedelmed ha hitelt akarsz kérni tõle...

Hálózsák használatával kinek milyen tapasztalatai vannak? Nem ébred fel a baba, hogy ha nem tud megfordulni vagy úgy mozogni mint takaró alatt?

Kisfiam eléggé forgós, és reggelre egész máshogy fekszik, mint mikor le lett rakva. Id?nként ha a takaró rácsavaródik és nem tudja a lábát úgy rakni ahogy szeretné azért is felébred...

Legjobb válasz: Tudnak benne forogni,sõt menni is. Lányom most 20 hós, de még most is abban alszik. Nem ébred fel miatta.

Tudnak benne forogni, sõt menni is. Lányom most 20 hós, de még most is abban alszik. Nem ébred fel miatta.
6 hós babámat abban altatom, szereti.
Az én fiam így is, úgy is felébred idõnként, de azért jobb a hálózsák, mert ha csak takaróval altatom, általában addig rugdalózik, amíg ki nem takarja magát. Ha a hálózsák nem túl nagy neki, nem tekeredik a lábára, és tud benne mozogni.
2 hónapos fiam szereti, tud benne rugdosni, de nem rúgja le magáról, mint a takarót.
Na akkor én vagyok az ellen példa, illetve a fiam:) 18 hónapos, nem tudom kb 10 hónapos kora óta abban altatni, mert ha az van rajta felébred, ha nem az akkor nem. Így én ehhez hasonlót vettem neki: http://kezeslabas.hupont.hu/3/kisfiu-pizsamak Mondjuk bababörzén vettem 300-t, meg turiban szoktam újonnan venni 1000-t, azért ennyi, mert el van számozva tavasszal a 10 hónapos fiamra a 24 hónaposokra való volt jó. De ezen kívül semmi baja nem volt, tapadós talpa volt, és polár anyagú, ami télen nagyon jó volt:) Tavasszal meg kis vékony, rugi anyagú volt neki. Õ nagyon szereti, tud benne forogni, de mégse fázik.
az én 20 hónapos fiamnak elég nagy hálózsákja van, tud is benne forogni. Azért minden este, mielõtt én lefekszem elõtt el szoktam rendezni rajta, mert tényleg belecsavarodik és félek, h felébred.


Mikortól fél a baba az idegenektől?

Legjobb válasz: Úgy tudom kb fél év körül

Úgy tudom kb fél év körül
Szia! Hogy pontosan mikortól azt nem tudom, de az én kislányom most 6 hónapos és õ mindenkitõl fél. Mi csak ketten élünk és talán ez is ok lehet. Ha a közelébe mennek, vagy valaki felveszi már sír is. A mamától és a papától nem fél, amúgy mindenkítõl.
8 hónapos kor környékén kezdõdik, a neve is "8 hónaposok szorongása".
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A terhesség elején;mitől szívódhat fel a baba? akinek az első is simán ment;számíthat ilyenre?

Legjobb válasz: szia, Egyszerûen nem életképes az embrió, nem tapad meg rendesen és sajnos (vagy éppen szerencsére) a természetes szelekciónak köszönhetõen felszívódik, hogy ne egy nagyon beteg baba szülessen. Biztos nem fog ilyen történni, ne emészd magad ilyenen. Ha útban van a baba beszéld meg vele, hogy Õ egy egészséges, gyönyörû babóca és nagyon szeretitek. Sok sikert!

szia, Egyszerûen nem életképes az embrió, nem tapad meg rendesen és sajnos (vagy éppen szerencsére) a természetes szelekciónak köszönhetõen felszívódik, hogy ne egy nagyon beteg baba szülessen. Biztos nem fog ilyen történni, ne emészd magad ilyenen. Ha útban van a baba beszéld meg vele, hogy Õ egy egészséges, gyönyörû babóca és nagyon szeretitek. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok tapasztalatlan de errõl a felszívódásról most hallottam és egy kicsit berezeltem.múlt héten csináltam egy tesztet miszerint babát várok.jövõ héten megyek orvoshoz és remélem megerõsít ebben.csak egy dolog fura hogy a 28.-ik napra már pozitív tesztem lett.talán már idõsebb terhes volnék?az elsõ babámmal nem voltam így berezelve mint most.az is aggaszt hogy tünetem semmi!!!!!!derékfájás.
Nekem se volt tünetem a 7. hétig, utána mint akire rárakták.Pedig azt hittem megúszom, de nem így lett.
Miert lenne furi a ciklusnap 28-on a pozitiv teszt? :) Nekem ciklusnap 26-on lett pozitiv, ilyenkor mar termelodik a HCG.

Ma felvettem a telefont, és anyámat keresték, de nem volt otthon. Odaadtam apámnak a telefont és halottam, hogy a Raiffeisen bankhoz van tartozása muternek, valami 1 millió, ezért jelenti fel a bank. Milyen következmények lehetnek?

Legjobb válasz: Elsõ körben feljelenteni a bankot banktitok sértésért, mert csak az ügyfélnek adhatnak felvilágosítást. Ezzel meg is dõlt a történeted!

Elsõ körben feljelenteni a bankot banktitok sértésért, mert csak az ügyfélnek adhatnak felvilágosítást. Ezzel meg is dõlt a történeted!
Hoax.xD

Vehetek fel pénzt fel a bankban személyi igazolvánnyal, de hitelkártyás pénzt úgy ha nincs nálam a hitelkártyám?

Szóval a helyzet. Van OTP-s bankkártyám és igényeltem hitelkártyát. Engedélyezte a rendszer és mondták, hogy postázzák 10 napon belül. Na most azóta eltelt egy hét gondolom a napokban fogom megkapni. De én ha holnap bemegyek a bankba, hogy szeretnék levenni a hitelkártyámról pénzt és csak személyi igazolvánnyal tudom magam igazolni úgy adnak ki pénzt?

Legjobb válasz: Szerintem hitelkártyáról nem, csak folyószámláról.

Szerintem hitelkártyáról nem, csak folyószámláról.
A kártyáról nem lehet pénzt levenni. A számláról elvileg igen.
Nézd meg a hitelszerzõdésedhez tartozó kondíciós listát. Ha van rajta olyan díjtétel, hogy készpénzfelvétel pénztárban, akkor tudsz levenni így pénzt.

Mért számol fel a bank büntető bírságot, keret túllépéséért, hitelkártya esetében? Nem is tudom túllépni a keretet.

Pl. van 200 ezres hitelkeretem. Elköltök belőle 198 ezret. A bank felszámolja a kamatot, ezzel átlépem(átlépi) a 200 ezres keretet és velem fizettet pluszban a keret túllépéséért.

Legjobb válasz: Pont leírod, hogy hogyan tudod túllépni :) Amúgy a bank éppen abból él meg nagyon jól, hogy valaki nem fizeti meg idõben a törlesztõket.

Pont leírod, hogy hogyan tudod túllépni :) Amúgy a bank éppen abból él meg nagyon jól, hogy valaki nem fizeti meg idõben a törlesztõket.
A kérdező hozzászólása: Nem-nem, nem az idõben történõ befizetésrõl, vagy a késedelemrõl beszélek.Azt értem ha valaki késik a befizetéssel, és ezért kap"büntetõ" pótlékot. Én a kerettúllépésrõl beszélek, amit nem is tudok megtenni. Csak a bank lépheti túl a keretemet, de én kapom a büntetést. Példa: 200 ezer a keretem, elköltök belõle 198 ezret. Megtehetem? Meg, nem lépem túl a keretemet. De jön a hó vége, a bank felszámol, mondjuk kb. 5000 Ft kamatot, ezzel 203 ezer Ft mínusz lesz a számlámon, és szerinte én túlléptem a keretemet, és még megbüntet, mondjuk, kb. 3 ezer forintra.Így más a számlám összege -106 ezer lesz. Én ezt a 3 ezer Ft büntetést reklamálom, mert nem én lépem túl a keretemet.

Mennyi idôsen ismeri felt a baba a családtagokat?

Nagynénit / bácsit, Nagyszülôt Mindig sír tölük és kb 30-40 perc mire megnyugszik, hozzájuk szokik. Sajnos ritkán találkozunk havi 2-3 napot. 11 hónapos.

Legjobb válasz: olyan egy eves kora korul mar nem volt gond, hagyjanak neki egy kis idot, ha fel toluk ne kozelitsenek, ne legyen rossz emleke, mert aki most kozelit, azt kesobb nehezebben fogja megszeretni

olyan egy eves kora korul mar nem volt gond, hagyjanak neki egy kis idot, ha fel toluk ne kozelitsenek, ne legyen rossz emleke, mert aki most kozelit, azt kesobb nehezebben fogja megszeretni
Lehet, hogy a baba nehezen barátkozó típus. 6 hós babám idegeneknek is mosolyog, családtagoknak fõleg. Nem mondom, hogy felismeri õket (nagybácsi, nagynéni, unokatesó), de a nagyszülõket igen - bár õket sem látja sokat, csak heti 1-2x. Nem sír utánunk, ott lehet hagyni néhány órára, biztonságban érzi magát.

Ha éjszaka nem kel fel a baba szopizni le fog a tej csökkenni? Keltsem fel?

Legjobb válasz: Éjszaka alvó gyereket SOHA NEM KELTÜNK FEL, hacsak nem nagyon kicsi a súlya vagy sárga!!!! Pihenj akkor Te is! Nem fog lecsökkenni a tej mennyisége, ha napközben szopizik! Be fog állni a kereslet-kínálat 1-2 héten belül! Ha mégis ébredne éjszaka, akkor újra több fog termelõdni pár nap után, ha gyakrabban rakod mellre.

Amit írtál, kedves kérdezõ, az igaz, de leginkább az elsõ hetekben, és akkor szoktuk ezt a dolgot komolyan venni, ha a baba éjjel magától ébred de az anyuka nem akarja szoptatni merthogy aludnia kéne. Mert az ébredésnek oka van, például az, hogy a csecsemõ megéhez_het_ éel is. DE! Ha a kicsid nem sárga, nappal szépen szopik, megfelelõen gyarapszik, magától alussza át az éjjelt, akkor semmi okod az ébresztésre:) ! Ami éjjl kimarad, azt nappal "pótolja", meg fogja kapni a kellõ inggert a melled, ne izgulj:) !
Éjszaka alvó gyereket SOHA NEM KELTÜNK FEL, hacsak nem nagyon kicsi a súlya vagy sárga!!!! Pihenj akkor Te is! Nem fog lecsökkenni a tej mennyisége, ha napközben szopizik! Be fog állni a kereslet-kínálat 1-2 héten belül! Ha mégis ébredne éjszaka, akkor újra több fog termelõdni pár nap után, ha gyakrabban rakod mellre.
Az elsõ pár hétben tényleg fontos az éjszakai szoptatás. Késõbb, ha nem kel fel, akkor nem kell ébreszteni.
Ha nagyon pici és esetleg sárga, vagy nem fejlõdik jól, akkor keltsd fel. De amúgy, egy egészséges, jól fejlõdõ babát én nem keltenék! A tejed ilyenkor igazából nem lecsökken, hanem alkalmazkodik a baba igényeihez. De ez nem jelent bajt, ettõl még te hónapokig, évekig szoptathatsz még. Lányom 2 hónaposan már nem kelt éjjel enni, és nem ébresztettem fel. Utána még sokáig szoptattam amúgy, ehhez alkalmazkodott a testem.
Dehogy keltsd fel! Attól nem fog elapadni a tejed, ha éjszaka nem szopizik a babád. Azért nem kel fel, mert jól van lakva. Ne akard elrontani! Sõt, egy idõ után az a normális, ha átalusszák a babák az éjszakát. Csak nagyon sok babának ez nem jön össze. De teljesen normális, ha átalusszák az éjszakát. Sõt, az lenne a legjobb, ha át tudná minden baba aludni az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Csak mindenütt azt olvasom, h az éjszakai szoptatás is nagyon fontos a tejtermelõdés szempontjából, 5 hetes kora óta nem kel fel, csak reggel 7 óra körül, már ez megy pár hónapja, mivel féltem, ezért fejek éjjel, gondolkoztam, h inkább keltsem-e fel, vagy érdemes nekem fejni éjjel egyáltalán??
Szerencséd van használd ki :) . Nekem se kel fel néha, csak akkor fejek ha ilyenkor megdagadnak a melleim. De 1 nap után simán beáll és nincs gond, annak ellenére, hogy napközben nagyon sûrûn szoptatok. Jó babázást!
Nehogy felébresszed! Nem fog csökkenni a tejed!
5 hetense már nem gond, ha alszik....
Hát én nem fejtem éjjel, örültem, hogy alszik az egész család. Biztos, hogy nem keltenék fel este egy alvó gyereket. Neki is jó a pihenés, és nekünk is. A tej ettõl még nem apad el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!