Találatok a következő kifejezésre: A félidöt a (51697 db)

Ha az egyik fél tulajdonában van az ingatlan, amelyet együtt szereztek és szeretné a felét a párjára átiratni, akkor ez hogyan zajlik?

Legjobb válasz: 1. Ha együtt szereztek egy ingatlant, az közös szerzemény, akkor nem lehet csak az egyik fél tulajdona. 2. Ha valaki okból az egyik fél neve szerepel csak a tuladjoni lapon, akkor közjegyzönél kell módosittatni.

1. Ha együtt szereztek egy ingatlant, az közös szerzemény, akkor nem lehet csak az egyik fél tulajdona. 2. Ha valaki okból az egyik fél neve szerepel csak a tuladjoni lapon, akkor közjegyzönél kell módosittatni.
A helyi közjegyzõnél lehet módosítani. De lehet a földhivatalba is elküldenek majd, mert egyik ismerõsöm nevére írattak egy házat vagy is az õ nevére is és nekik a földhivatalnál is be kellett jelenteniük, nemtudom pontosan majd a jegyzõ elmagyarázza.
Kedves kérdezõ! Az ingatlan-nyilvántartási átvezetéshez, vagyis a földhivatali bejegyzéshez ügyvéd által készített és ellenjegyzett magánokirat, vagy közjegyzõ közokiratba foglalt közokirat, ingatlan-nyilvántartási kérelem formanyomtatvány és NAV 2012-es adatlap szükséges. Mivel közös szerzeményrõl van szó, akkor a jogcím lehet akár házassági vagyonközösség elismerése, de ajándékozás is. A földhivatali igazgatási szolgáltatási díj jelenleg 6.600.- Ft helyrajzi számonként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miért buzdítják hazudozásra a feleket a bírók? Az 1952 évi III. törvény 120§-a értelmében ugyanis ha valaki a bíróságon nem mond igazat, vagy a keresetében olyan hazugságot ír, amiről tudja hogy valótlan, akkor azt a bíró pénzbírsággal sújthatja.

Miért nem akarnak ezzel foglalkozni sem a bírók? A tapasztalat az, hogy hiába kértem több alkalommal is a bírót, hogy amikor a másik fél keresetében dokumentumokkal alátámasztható módon igazoltam, hogy a keresetben leírtak hazugságok, csak az én lejáratásomra vannak benne, a bírók közlik, hogy ezzel nem akarnak foglalkozni, vagy meg se hallják, úgy tesznek, mintha le sem írtam volna a viszontkeresetben stb. Már a negyedik bírónál tapasztalom, hogy szinte hazugságra buzdítja a feleket, mivel úgysem lesz semmi következménye valaki összehazudik alaptalanul mindent, csakhogy maghát jobb színben tüntesse fel, vagy a perben előnyt kovácsoljon magának. Pedig szerintem ha a bírók élnének ezzel a jogukkal, és legalább akkor alkalmaznák, amikor a másik fél kéri is, akkor nekik is könnyebb dolgok lenne, mert így semmi sem riasztja el az embereket attól, hogy bármit összehazudjanak a bíróságon, hiszen csak a tanúknak van igazmondási kötelezettsége. (Bár én már bizonyítottam rá tanúra is hogy hamisan tanúskodik, és annak se lett semmi következménye.) Szóval mit lehetne tenni, hogy megváltozzon ez a rossz gyakorlat?

Legjobb válasz: Bar a torveny valoban tiltja az aktiv es a passziv perbeli hazugsagot is, de a bironak pedig nem szabad az igazsagot kutatnia. Neki azt kell megallapitania,hogy az eloadott bizonyitekok meyik fel allitasat tamasztjak ala. Attol meg nem mondhatja hogy akkor amasik fel az hazudott. A pertaktika resze az hogy nyilvan ugy tunteti fel a fel a tenyeket hogy az neki kedvezzen. A lenyeg az hogy mit tud bizonyitani. Mivel a fel keri a tanut, olyat fog kerni akivel tud egyeztetni. De a biro az osszes korulmenyt kell hogy vizsgalja. Fellebbezni kell ha serelmes az itelet vagy nem vettek valai fontos dolgot figyelembe ami miatt maskent kellett volna donteni. A penzbirsag itt nem jo eszkoz,mast kellene kitalalni. Jelenleg a felek nyugodtan allithatnak valotlant,bar szerintem ha egyertelmuen rosszhiszemu azert fenyitik a birsaggal.

Bar a torveny valoban tiltja az aktiv es a passziv perbeli hazugsagot is, de a bironak pedig nem szabad az igazsagot kutatnia. Neki azt kell megallapitania, hogy az eloadott bizonyitekok meyik fel allitasat tamasztjak ala. Attol meg nem mondhatja hogy akkor amasik fel az hazudott. A pertaktika resze az hogy nyilvan ugy tunteti fel a fel a tenyeket hogy az neki kedvezzen. A lenyeg az hogy mit tud bizonyitani. Mivel a fel keri a tanut, olyat fog kerni akivel tud egyeztetni. De a biro az osszes korulmenyt kell hogy vizsgalja. Fellebbezni kell ha serelmes az itelet vagy nem vettek valai fontos dolgot figyelembe ami miatt maskent kellett volna donteni. A penzbirsag itt nem jo eszkoz, mast kellene kitalalni. Jelenleg a felek nyugodtan allithatnak valotlant, bar szerintem ha egyertelmuen rosszhiszemu azert fenyitik a birsaggal.
A kérdező hozzászólása: Egyértelmûen rosszhiszemûen állított dolgokat, hogy engem rossz színben tüntessen fel. Tényként mondott olyat, aminek a valótlanságának igazolására hivatalos papírt vittem, tehát õ mondta hogy x, én pedig vittem egy hivatalos papírt, hogy nem x.

Tudnátok sgíteni egy egyszerű angol feladat megoldásában? Egy szót kell kitalálni, csak nem találom. A feladat a következő:

Keress egy olyan szót, ami mindhárom mondatba beleillik! (Complete the spaces by finding one word which fits in all three sentences.) 1. Unbelievable - what an amazing ____ around! Smith has come from behind to take the gold medal! 2. As I'd never played this card game before, the others let me have another _____. 3. ...and Walton showed a ______ of speed that left his opponents for dead. mi lehet az az egy szó? kösziii :))

Legjobb válasz: turn

turn
A kérdező hozzászólása: azta de hülye vagyok, tényleg :DDDD köszönöm:)


A babát érzem? Néha jobb néha a bal felemen ugy erzem mintha a baba kinyomná magat. Az a fele a pocimnak olyan kemeny, majdnem mintha egy kisebb kolabda volna odabenn. A masik fele a pocimnak meg puha

ez a baba?valoban igy kinyomjak magukat?a holyagomat is szokta nyomni

Legjobb válasz: Én ennyi idõsen nem éreztem ilyet, igazából semmit sem éreztem a babából. Szerintem csak keményedik a pocid. Õ még nagyon pici ahhoz, hogy így ki tudja nyomni magát. A végefelé majd kemény lesz. Már néha attól félek kiszakad a hasfalam. 37heteske

Én ennyi idõsen nem éreztem ilyet, igazából semmit sem éreztem a babából. Szerintem csak keményedik a pocid. Õ még nagyon pici ahhoz, hogy így ki tudja nyomni magát. A végefelé majd kemény lesz. Már néha attól félek kiszakad a hasfalam. 37heteske
A kérdező hozzászólása: de nem az egesz poci kemenyedik
Szia! Hát nem tudom, én 17 hetes vagyok, és nekem a jobb oldalon keményebb a pocakom, tegnap tûnt fel igazából. De ha visszagondolok, akkor mintha korrábban is az az oldal lett volna keményebb. Kicsit aggódok is, hogy nem kellene-e néha átvándorolnia a bal oldalra... Viszont mindig a bal oldalon érzek egy kis kapirgálás, már ha érzek, és nem tudom, hogy ez a babó e? Neked mindig egy oldalon kemény?
A kérdező hozzászólása: nekem minden nap mas oldalon van.olyan kis vandor, most mar nem csak a koldokom mellett erzem, hanem lejebb is, most pl. a jobb felen.eloszor csak vizszintesen, de most mar fuggoleges iranyban elhelyezkedve is erzem a dragat
Szia! Szerintem lehet a baba mozgása. Én a 16. héten kezdtem el érezni, hogy mocorog. Azóta egyre aktívabb, most már ott tartunk, hogy reggelente ki akarja fejelni a hasam. Nem mindenki egyformán érzi a magzat mozgást, ez baba és mama függõ is lehet. Az egyik ismerõsöm például a 23. hétig semmit nem érzett. De hallottam már olyat is, hogy a kismama már a 14. héten érezte, hogy mozog a babája. Lehet, hogy elõre haladott a terhességed és azért érzed már 13 hetesen. Az biztos, hogy ilyenkor már UH-n is lehet látni ahogy mozog a baba. :) Nagyon szép baba várást kívánok! 18 hetes kismama
Szia, ilyen nekem is volt, kb.15 hetesen éreztem mintha egy kis labda kinyomná magát, én azért gondolom hogy a baba lehet, mert ha odatettem a kezem elvándorolt, és nem éreztem amúgy semmit, keményedést stb. Mostmár szoktam néha keményedni, de akkor az egész méh keményedik! Boldog Babavárást! 24 hetes km
Szia.Az tejesen természetes, hogy ahol van a baba megkeményedik.Már kb.30 hetesen minden nap kivan ülve most 39 hetes vagyok és egy nap nem telik el hogy ne üjön ki, a jobb és a bal felemen én nagyon élvezem mindig beszélek hozzá és simogatom.Kitartást és könnyü szülést!
Szia!Lehet, hogy a Picid az és érzékenyebb vagy a mozgására!Mi 21 hetesek vagyunk és jelenleg is ide-oda úszkál a Pocaklakóm:) A hólyagodat tuti Õ nyomja:nehéz megszokni...Kellemes babavárást neked!

Házasság esetén mindennek a fele a házastársé?

Mi még esküv?, és lakás vásárlás el?tt állunk, csak nem tudom, hogy elég e az hogy összeházasodunk, és a fél lakás az enyém lesz, vagy amikor vesszük a lakást mind a kett?nk neve ott legyen a papíron?

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 A közösen vásárolt lakás tulajdonjogát célszerû közösbe íratni, egymás között megegyezés kérdése, hogy ez fele fele legyen, vagy az esetleges anyagi hozzájárulás függvényében más. A fenti link alatt elolvashatod, hogy mi számít közös illetve közös vagyonnak. Nincs olyan szabály, hogy 5 év után minden közössé válik. (szép is lenne ha 5 év házasság után meg lehetne szerezni annak a lakásnak a fele tulajdonjogát mai sosem volt az enyém) Van egy 15 éves szabály, de ingatlanra az sem vonatkozik. Pl. ha valaki hozott a házasságba egy bútort vagy más berendezési tárgyat és azt eladjátok az áron vásárolt másik használati tárgy 15 év házasság után közössé válik.

A kérdező hozzászólása: Szóval akkor célszerûbb ha ragaszkodom hozzá, hogy az én nevem is szerepeljen a tulajdon lapon? Mert ha nem ragaszkodom hozzá, és történik valami, pl külön megyünk, és addigra lesz egy kisbabánk, akkor én mehetek a híd alá?
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 A közösen vásárolt lakás tulajdonjogát célszerû közösbe íratni, egymás között megegyezés kérdése, hogy ez fele fele legyen, vagy az esetleges anyagi hozzájárulás függvényében más. A fenti link alatt elolvashatod, hogy mi számít közös illetve közös vagyonnak. Nincs olyan szabály, hogy 5 év után minden közössé válik. (szép is lenne ha 5 év házasság után meg lehetne szerezni annak a lakásnak a fele tulajdonjogát mai sosem volt az enyém) Van egy 15 éves szabály, de ingatlanra az sem vonatkozik. Pl. ha valaki hozott a házasságba egy bútort vagy más berendezési tárgyat és azt eladjátok az áron vásárolt másik használati tárgy 15 év házasság után közössé válik.
Családjogon beszéltünk errõl a dologról és a családunkban is most zajlik egy válás és ügyvéd mondta. Elsõ válaszoló
Kedves Kérdezõ! Ügyvéd vagyok, a válaszom a következõ: 1.) ha együtt vesznek lakást, természetes, hogy mindkettejük neve szerepel a tul.lapon (1/2-1/2 arányban), ez így szokás. 2.) Ha nem közös pénzbõl veszik a lakást, hanem valaki ajándékba kapja a pénzt, az nem válik közös vagyonná soha (nemcsak 5 év múlva nem, hanem késõbb sem), ugyanúgy a házasság alatti öröklés sem (és az öröklésbõl származó pénzösszeg sem, illetve az sem, amelyet ebbõl az illetõ magának vásárol).
Az államkincstár honlapján nincs ilyen link szerintem. A http://www. magyarorszag.hu linket elolvasva a sorok végén lévõ piros § jelekre kattintva el lehet jutni a konkrét jogszabályokhoz.
Annyival kiegészíteném, hogy az örökség az nem lesz közös vagyon.Ha Te vagy a párod örököltök mondjuk a szülõktõl, az külön vagyonnak számít.Ha mondjuk valamikor eladjátok, és vesztek belõle valamit, akkor már közös lesz.Én így tudom.
Második vagyok. Elsõ válaszoló! Így már értem, hogy mire gondolsz, csak a válaszod elsõ mondata félreérthetõ volt.
A házasság ötödik évétõl minden közös, amit életvitelszerûen használtok (pl. lakás, autó....), de amit az egyik fél a házasság elõtt szerzett (pl. nyaraló, minden amit nem használtok naponta) javak az övé marad. De manapság érdemes házassági szerzõdést írni, ki tudja mi lesz a jövõben.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.! Az államkincstár honlapján melyik menü pont alatt tudok a házasság alatt szerzett vagyonról tájékozódni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Tehát akkor sem lesz közös, ha most vagyunk házasság elõtt, és szertnénk lakást venni, amit ugye saját erõbõl nem tudnánk, ezért após segít anyagilag. És mivel õ fog segíteni anyagilag, nem tudom, hogy mit mondjak, vagy hogy mondjam, hogy az én nevem is szerepeljen a tul.lapon... Mert ezk szerint nem lesz közös, ha már a késõbbiekben megesküszünk, és fizetem én is a törlesztõt.. Vagy lehet ilyen papírt kötni, írni, h ha történik valami, akkor én a bele fizetett pénzt vissza kapom?Ebben az esetben nem muszály, h az én nevem is a tul lapon legyen, meg az anyagi vonzatát visszakapnám. Vagy milyen arányban legyen a nevem a tul lapon? Pl.:80 neki, 20 nekem?
Kedves Kérdezõ! A legegyszerûbb megoldás erre, ha mindketten adóstársak lesztek a hitelnél. Ez esetben - külön bizonyítás nélkül is - a hitel közös, és ezáltal a hitelnek megfelelõ ingatlanhányad is közös (ha együtt fizetitek vissza), az ingatlannyilvántartásba történõ bejegyzés nélkül is (ún. telekkönyvön kívüli tulajdon). Szerintem azt a megoldást kéne az após elé terjeszteni, hogy számoljátok ki: a lakás értékébõl mennyi az ajándék, amit õ ad (a fiának) és mennyi a hitel, a hitel fele értékéig pedig - amely a lakáshoz képest ugyan kisebbségi hányad, de mégiscsak hányad - legyen a te tulajdonjogod is bejegyezve.
Én inkább a tulajdonjogbejegyzést támogatnám, eladás és késõbbi vagyonmegosztás esetén az akkori érték megfelelõ hányadát kell kifizessék neked, amely feltehetõen jóval magasabb lesz, mint a mostani. Úgy lehet téged is a tulajdoni lapra felvenni, hogy - ahogy már írtam - ki kell számolni, hogy a hitel mekkora részt képvisel az egész értékhez képest, és annak a fele erejéig te is vevõként szerepelsz az adásvételnél. Tehát ha (példa) 10 millió az ingatlan és 5 millió a hitel, akkor a te tulajdoni hányadod 1/4 rész. Ezt kell megbeszélni az apóssal és a fiával.
Nos, mi még fészekrakó hitel keretében vetünk lakást felesben, azaz 50-50%-tulajdon jogban került a lakás a nevünkre. A lakáshitelnél felvételénél egyikõnk volt az adós, és az alacsonyabb keresettel rendelkezõ pedig az adóstárs. A költségeket is feleztük, bele értve a rezsit is. (persze amikor az egyiknek nem ment, a másikunk kipótolta)
Hogy pontositsak: megveszitek a lakást x összegért minusz a hitel. Ez az, ami adott esetben csak az egyik fél tulajdona (akinek a nevén van), a hitel, amit a házasságkötés után törlesztetek, automatikusan közös szerzemény. Tehát vesz a párod egy lakást a saját nevére 5 millióért, és van rajta 4 millió hitel. Akkor az övé az 1 millió, és az idöközben törlesztett összeg fele - ha teljesen ki van fizetve a lakás, akkor neki van 3 milliója, neked meg 2 millió válás esetén. Ha közös névre veszitek, akkor az egész felezödik.

Miért melegszik fel a videó kártyám (adeon HD 7790 2GB 128-bit GDDR5) fél óra War Thunder játszásával? Játék közben 80-90 fokos a videó kártya mind addig míg magától ki nem kapcsol. Fél éves a gép. Nem tuningoltam.

Legjobb válasz: Szar rajta a paszta. (az a paszta ami a hûtõborda és a chip között van, és hõvezetõ képességgel bír) Magyarul: A paszta nem adja át a hõt a bordának. Szerintem ez 1 logikus következtetés. Add1: veszel pasztát és magad megcsinálod Add2: beviszed valamely szerviz boltba (PCboltba) és helyben megcsinálják.

Szar rajta a paszta. (az a paszta ami a hûtõborda és a chip között van, és hõvezetõ képességgel bír) Magyarul: A paszta nem adja át a hõt a bordának. Szerintem ez 1 logikus következtetés. Add1: veszel pasztát és magad megcsinálod Add2: beviszed valamely szerviz boltba (PCboltba) és helyben megcsinálják.
Jó az a paszta. MSI Afterburnerben állíts a hõmérséklet-fordulatszám karakterisztikán.
És szét ne szedd a kártyát, mert ugrik a gari.
Pontosan milyen a kártya?
A kérdező hozzászólása: GIGABYTE GV-R779OC-2GD Radeon HD 7790 2GB 128-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready Video Card
A kérdező hozzászólása: Endeavour Hogyan kell megcsinálni amit írtál?

Lenne egy kérdésem. Van egy házi feladat, amit nem értek. A feladat a következő: Egy számsorozat öt tagját írtuk le, de néhány szám bizonyos számjegyeit letakartuk. Milyen számjegyek vannak lefedve? Írd a megfelelő számjegyeket az üres téglalapokba!

2 _ _ , 22 _ , 2 _ 8 , 240 , 264 a _ jel a hiányzó számokat jelöli. megköszönöm!

Legjobb válasz: 219, 222, 228, 240, 264 A szabály: +3, +6 +12, +24 Mértani sorozat. Lehet, hogy van több megoldás is.

219, 222, 228, 240, 264 A szabály: +3, +6 +12, +24 Mértani sorozat. Lehet, hogy van több megoldás is.
A megoldás: 219;222;228;240;264 Az utolsó két szám különbsége 24. A 240 és az elõtte álló szám különbsége ennek a 24fele, vagyis 12, így lesz ebbõl 228. A 228 és az elõtte álló szám különbsége a 12 fele, vagyis 6, így lesz ebbõl 222. A 222 és az elõtte lévõ szám különbsége pedig a 6 fele, ami három, tehát ez a szám 219
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!!

Domina-szolga párosításban történik aktus is vagy a feleket a fölérendelt-alárendelt szerep is kielégíti?

Legjobb válasz: A Domina akár minden alkalommal többször is elélvezhet, de annak kicsi az esélye, hogy a szub is. Bár ez mind a két fél között döntõdik el.

A Domina akár minden alkalommal többször is elélvezhet, de annak kicsi az esélye, hogy a szub is. Bár ez mind a két fél között döntõdik el.
Gyere szolga, és megtudod :) 19/L
nem történik ülnek a szoba két sarkában és meredten nézik egymást néha a rend kedvéért helyreteszik a szerepeket "most én vagyok a domina, je" "most én"

Van egy feladat, amit régebben tudtam, hogy hogy kell megoldani, de elfelejtettem, valaki segítene, hogy hogyan kell levezetni? (a feladat a leírásban)

emlékszem,hogy régebben meg tudtam oldani az ilyeneket,de elfelejtettem: Láttál a boltban egy pólót 97$-ért. Kérsz anyádtól és apádtól 50$-t. (50+50=100) Megvetted a pólót, és maradt 3$. Adtál az anyádnak és apádnak 1-1$-t. Megtartottad a maradék 1$-t. Így most anyádtól és apádtól csak 49$-t kaptál. 49+49=98+1 (a tiéd)= 99$ mi lett a maradék 1-el?

Legjobb válasz: Az utolsó elõtti sorig stimmel minden, a 49+49=98 nál ott nem számoltad bele, hogy maradt visszajáró nálad, mert ha 98-at kaptál és 97-ért vetted meg a pólót akkor ott marad megint 1. Az nincs beleszámolva, szóval 98+2 a 2 az nálad marad.:P

Az utolsó elõtti sorig stimmel minden, a 49+49=98 nál ott nem számoltad bele, hogy maradt visszajáró nálad, mert ha 98-at kaptál és 97-ért vetted meg a pólót akkor ott marad megint 1. Az nincs beleszámolva, szóval 98+2 a 2 az nálad marad.:P
A kérdező hozzászólása: oh köszönöm szépen :)
Úgy is lehet fogalmazni, ahogy az elsõ írta, de én jobban értem úgy, hogy nem hozzáadni kell a 98-hoz az 1-et (ami nálad maradt), hanem levonni. 98-1=97, annyiba került a póló. Vagy máshogy: 100 dollárt nem kell kiadjon semmi, hisz nem 100-az kaptál, hanem 98-at. Az a 98 pedig a póló (97) plusz a nálad lévõ 1.
Itt egy hasonló feladat is! 3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába. Kicsit késõbb a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el egyenlõen az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet és kettõt pedig megtartott. Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár. Hol van az egy dollár?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!