Találatok a következő kifejezésre: A down egyenlő a biokémiai (1 db)

A down szűrés egyenlő a biokémiai szűréssel?

Legjobb válasz: Így, hogy biokémiai szûrés, én még nem hallottam. Létezik az un. intergált teszt, ami lényegében Down szûrés és idegcsõzáródási rendellenességek szûrése. Ez a 12. héten UH vizsgálatból és anyai vérvételbõl, a 16. héten anyai vérvételbõl áll. Az anyai vérbõl néznek különbözõ markereket, ezek mennyiségébõl lehet következtetni a fent említett bajok meglétére vagy meg nem létére. Esetleg erre gondoltál a biokémiai szûrés alatt?

Így, hogy biokémiai szûrés, én még nem hallottam. Létezik az un. intergált teszt, ami lényegében Down szûrés és idegcsõzáródási rendellenességek szûrése. Ez a 12. héten UH vizsgálatból és anyai vérvételbõl, a 16. héten anyai vérvételbõl áll. Az anyai vérbõl néznek különbözõ markereket, ezek mennyiségébõl lehet következtetni a fent említett bajok meglétére vagy meg nem létére. Esetleg erre gondoltál a biokémiai szûrés alatt?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tippelos? Szerintetek:het, nem?

http://kepfeltoltes.hu/131026/Photo0312_www.kepfeltoltes.hu_..

9

11 hetes vagyok. Igaz, hányni nem hányok, de folyamatosan rossza a gyomrom. Nem tudok se enni, se inni. Ti miket ettetek, ittatok, amitől nem lettetek rosszabbul vagy esetleg segített a rosszulléten?

3

Mi történik, ha egy állapotos nő 12. vagy 18. heti genetikai vizsgálatán kiderül, hogy nagy valószínűséggel sérült a baba?

Abortusz lehetséges még ebben a terhességi szakaszban is?

10

Október végén november elején szülő kismamik hogy vagytok? Ti is nagyon várjátok már, hogy megszülessen a babátok? Éreztek már valamit?

8

5 hetes terhes vagyok. Állandó fáradtság gyötör, de nem tudom magam kipihenni?

Ez mitől lehet? Egész nap fáradt vagyok, nehezemre esik megmozdulni, mindenben elfáradok, pedig van egy kisfiam is. Este könnyen elalszom, de éjszaka rosszul alszom, többször felébredek, nem tudok visszaaludni, ha pedig mégis nagy hát illetve derék fájdalmakkal kelek. Első babámmal ez nem volt így. Hogyan enyhítsem?

6

Ikres anyukák! Ti milyen terhes nadrágot viseltek/viseltetek?

19 hetes vagyok, de kicsi rám a terhes nadrág. Vegyek egy számmal nagyobbat?

1

Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?

Csüt. töltjük be a 15.hetet. Akkor már menjek pénteken vagy elég utána hétfő-kedd körül?

17

Miért mondják sokan, hogy a kismamák elvárják, hogy körülöttük forogjon a világ?

Meg majd a babájuk körül... már többször olvastam és nem értem.

12

Volt valaki terhes nyitott gerinccel?

Enyhe nyitott gerincem van a keresztcsonti részen (gerinc legalja). Eddig hosszabb ideig rossz pózban ülésnél, törzscsavaró mozdulatokkal járó sportoknál fájdult meg.

Még csak a 12. hétben vagyok, de néhány napja érzem, hogy mintha súly húzná. Bármilyen pózban, tornára is..húzódik, fáj.
Megijedtem, hogy ha már most elkezd fájni, mi lesz később, amikor jelentős súlytöbblet is koncentrálódik a hasra?

3

Terhességi rosszulléted ha volt, mikor kezdődött és meddig tartott?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!