Találatok a következő kifejezésre: A dokira vagy ne (52 db)

7hetes terhes vagyok és nagyon benáthásodtam a torkom is kezd fájni mit tegyek hogy ne ártsak a babának, de hamar meggyógyuljak? Hívjam fel a dokimat vagy ne zaklassam ilyenekkel?

Legjobb válasz: Tantum verde, gargalizaló vagy van cukorkában is. Én pont így jártam 5 hetesen. Pihenj kamilla tea, fekete retek lereszelve mézzel keverve és figyelj, ha lenne lázad hívj orvost, ha nincs lázad akkor nem kell orvos. Én kihívtam az orvost, értelme nem volt, csak nagyon bepánikoltam, mondjuk nekem enyhe lázam is volt.

Tantum verde, gargalizaló vagy van cukorkában is. Én pont így jártam 5 hetesen. Pihenj kamilla tea, fekete retek lereszelve mézzel keverve és figyelj, ha lenne lázad hívj orvost, ha nincs lázad akkor nem kell orvos. Én kihívtam az orvost, értelme nem volt, csak nagyon bepánikoltam, mondjuk nekem enyhe lázam is volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
én is kamilla teáztam, mézet ittam, lázcsillapítóból panadol tablettát vehetsz be. sok narancs, mandarin, citrom és pihenés
A Tantum verde nagyon jó, nekem is azt javasolták! Igyál kamilla, csipkebogyó teát, pihenj sokat, jól öltözz fel, és vigyázz a lázra! Ha lázas lennél azonnal doki, a láz veszélyes a terhesség alatt!
A nõdokim egyben homeopata szakorvos is. Én ugyanezzel kínlódtam a 6-7. hét környékén, Oscillococcinumot javasolt. Emellé én szedtem a foreveres Echinacea-t és propolisz tablettát, mindkettõt nyugodtan lehet, teljesen természetes és semmi mellékhatása, ugyanakkor két napon belül rendbe rak. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, a náthám jobb most a torkom kezd szarakodni de legalább már tudom mit lehet rá szedni, remélem a baba ebbõl semmit nem érzékel...

SOS! A kutyám lenyelt egy darab műanyagot (egy fésű markolatának darabját). Mit csináljak? Hívjam a dokit, vagy ne "zaklassam"?

A darabka 3,5 cm hosszú, 1,5 cm széles és a hátoldalán félkör alakban van egy kb 7-8 mm magas és 1,5-2 mm széles perem. Ami a legjobban aggaszt, hogy csepp alakú.

Legjobb válasz: Megvan a kép, egy pengetõt tettem mellé: http://kepfeltoltes.hu/120825/P250812_1944_www.kepfeltoltes...

A kérdező hozzászólása: Megvan a kép, egy pengetõt tettem mellé: http://kepfeltoltes.hu/120825/P250812_1944_www.kepfeltoltes...
A kérdező hozzászólása: Azóta is minden rendben, azóta már sétáltunk és gyakoroltunk is egyet, az étvágya nagyon jó volt vacsoránál, lent magához képest jól mozgott, gyakorlásnál vidám volt és aktív, és egyszer már a macskát is megkergette :) , úgyhogy kezd alább hagyni az aggodalmam... Az a legszebb, hogy amikor bementem megnézni, mit rágcsál (nem volt olyan hangja, mint a labdájának), hallottam pár lépést, mire beértem, a kutya feküdt a helyén, szájában semmi, néz rám ártatlanul. Arrébb hívtam, mire kiderült, hogy betette a helyére a sarokba a fésût és rá/elé feküdt... :D
A kérdező hozzászólása: Egyelõre lemegyünk sétálni, a dokinak úgyis mindegy, hogy most zaklatom, vagy egy óra múlva, addig is figyelem a kutyát.
A kérdező hozzászólása: Igen, bocsánat, a kutya minden adata kimaradt... tiszta ideg vagyok. 9, 5 hós husky keverék kan, kb 14 kg, 53-55 cm körüli marmagassággal.
A kérdező hozzászólása: Úr Isten, megvan! Valószínûleg az ágyon rágta a fésût, mert a másik - jól megrágott - darabot, amirõl azt hittem, lenyelte, a takaró redõi között találtam meg :) Nagyon köszönöm a segítséget, ezek szerint túlaggódtam, illetve nem kutattam át elég alaposan a szobát (mivel nem mehet fel az ágyra, ott nem is néztem körül... szép kis alak, mondhatom) :)
Az én husky kölykeim nyakörvtõl kezdve köntös övig mindent lenyeltek már. Minden ki is jött. Szerintem figyeld meg.Akár a hátsó végén is kijöhet, nem túl nagy.Persze én is mindig az infartus szélén voltam, de ezeknek vasból van a gyomra.:-)
A kérdező hozzászólása: ...és ha meghánytatnám? Nem akarom feleslegesen kínozni, de kockáztatni sem szeretnék, annyi mindent írnak mindenfelé, hogy nem tudok dönteni, a dokit meg nem szívesen zavarnám szombat este, ha nincs nagy baj (csak két napja vagyunk nála, nem akarok rosszul kezdeni). Az igazság az, hogy nem 100%, hogy lenyelte (ergo nem láttam a szájában), de az elõbb rajtakaptam, hogy a fésût rágcsálja, és az egyik ilyen kis mûanyag "dísz" hiányzott belõle. Végigmásztam a szobán, de sehol nincs, úgyhogy csak a kutyában lehet - gondolom.
A kérdező hozzászólása: A kedve, étvágya rendben van, nem viselkedett furcsán, úgyhogy várok, minden esetre holnap felhívom a dokit rendelési idõben.
ne csinálj semmit csak várj és figyeld a székletét, az étvágyát, hogy nem hány e.
elég élesnek tûnik a helyedben kihívnám, nehogy kilyukassza a gyomrát. egyébként milyen kutyus?

Menjek dokihoz vagy ne? Mert lelkileg ugy érzem, hogy már nem birom, majd jön, ha jönni akar a baba..

Szóval lelkileg nem bírom ezt!Most úgy érzem könnyebb lenne ha nem mennék dokihoz aztán majd összejön ha akar az a baba!De azt sem akarom hogy azért mert pihenek pár hónapot el?r?l keljen kezdenem a vizsgálatokat!Nekem magas volt a hormonszintem amit jól helyretettek,de mégsem volt pém. csak clostival .Szóval most nem tudom inkább belevágjak és csináljam végig ezt ha már kezelnek 8 hónapja nem kellene feladni!De pihenni is jólenne lelkileg nem erre gondolni de így hogyan?Folyton kismamát látok mert a váró teli van vele!

Legjobb válasz: Biztosan nem lehet könnyû, ehhez kétség sem fér. De ne add fel!!! Nem véletlenül vágtál bele 8 hónapja, mégha nagyon nehéz is. Ha összejön, az mindennél csodálatosabb! És még valami: tudom, hogy könnyû mondani, de próbálj meg nem stresszelni miatta! Nagyon szorítok Nektek!

Biztosan nem lehet könnyû, ehhez kétség sem fér. De ne add fel!!! Nem véletlenül vágtál bele 8 hónapja, mégha nagyon nehéz is. Ha összejön, az mindennél csodálatosabb! És még valami: tudom, hogy könnyû mondani, de próbálj meg nem stresszelni miatta! Nagyon szorítok Nektek!
Ne stresszelj tényleg, mert nincs kizárva, ez a fõ oka annak, hogy nem esel teherbe... Mi nem 8 hónapot, hanem közel két és fél évet vártunk arra, hogy terhes legyek vérgre. Állandóan negatívok lettek a teszteim, aztán már nem is vettem többet. Féltem az újabb csalódástól. Egyszer összeszedtem magam, és elmentem dokihoz, hogy vizsgáljon meg, miért nem esek teherbe évek óta? Beteg vagyok-e, vagy nem is lehet gyerekem? Miközben tologatta a hasamon az ultrahang készüléket, felém fordította a monitort: - Kisasszony, nincs itt semmi baj, Ön kb. 9 hetes terhes, nézze csak, itt van a babája. Úgy bõgtem, hogy alig bírtam leszállni az ágyról. Kisfiunk azóta lassan 9 hónapos már... most épp mesét néz. Nem kell feladni, mikor az ember nem számít rá, tutira összejön.
Szia. Nekünk 11 hónap kellett, mire sikerült a baba.Barátnömnek 2 év.Növéremnek egyböl :) Nem vagyunk egformák. Èn is sokat agyaltam rajta, vettem a teszteket.Szinte minden nap szeretkeztünk, fennt tartottam a lábam de ne használt. aztán elmentem dokihoz.Ö mondta minden ok.Na úgy döntöttem, majd jön ha akar.Es elsö hónapban sikerült. 10 hónapos kislány anyuka´ja.
Szia tudom mit érzel, mert én is épp így vagyok. Vannak napok amikor nem is gondolok rá, de van amikor rámtör. Nem tudom, hogy tudnék nem gondolni rá, hogy ha minden rendben van miért nem jön a baba? Másnak miért sikerül és nekem miért nem. úgy érzem nem vagyok görcsös, de sokszor eszembe jut és elkeseredem. Mindenhol boldog kismamákat látok és nem tudom én miért nem lehek
tavaly szeptmberben hagytam abba a gyógyszert, december elején már pozitív is volt a tesztem, úgy, hogy nem is gondoltam arra, hogy terhes vagyok-e vagy sem. sajnos elvetéltem és onnantól kezdve viszont minden gondolatom errõl szólt. 3 hónapig védekeztünk, majd minden hónapban csalódtam, hogy nem jött össze. közben a 4 legjobb barátnõmbõl 3 babás lett, egyik májusban, másik júniusban, harmadik augusztusban... én meg mértem a hõmet minden reggel, ovuteszt, terhességi tesztek, képzelt terhességi tünetek, stb. teljes kétségbeesés... aztán pár hónapja tudatosan eltettem a hõmérõt meg mindenféle mikroszkópot stb, eltelt 3 hónap mire a gondolataimból is számûztem azt, hogy állandóan a babára gondolok. múlt héten voltam fogdokinál, aki kérdzte, hogy menstruálok-e, mert amint hozzáér az ínymhez az vérezni kezd, és ez akkor fordul elõ ha magas a progeszteronszintje az ember lányának. annyira sikerült elterelni a gondolataimat az egész babatémáról, hogy ott a fogorvosi székben kezdtem számolni, hogy nekem késik a mensim. hazafelé vettem tesztet, és pozitív lett.
Segény...mi fél éve próbálkozunk tesóval s elsõ elsõre összejött.....megértelek, de kitartás:)
A kérdező hozzászólása: mi 2 éve probálkozunk és 8 honapja járok dokihoz
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ!volt hogy mérgemben az jutott eszembe hogy nekem már nem is kell gyeek!Pedig tudom hoggy nélküle én nem is leszek igazán boldog.Szomoru hogy ez a baba projekt ennyire megkeseriti az eletet.Bpobálok én is arra gondolni ugyfogni fel az egészet hogy legalább többet lehetünk a párommal kettesben.de még igy is nehéz. ma már az is eszembe jut hogy lehet várnom kell vagy 10 évet mire sikerül vagy milesz ha nekem nemlesz sosem.

A 19. heti uh-on: egy kicsit több a magzatvíz. Minden más teljesen tökéletes. A dokim (1. klinikán, genetikus) gondolkozott, hogy nézzük-e, végül arra jutott, hogy nézzük meg, legyünk nyugodtak. Megcsináltassam a magzatvízvételt vagy ne?

Nem tudom kell-e, félek egy kicsit. Szerintem nincs rá szükség, tudom minden rendben van, miért ne lenne? 27 éves vagyok és a párommal együtt mindketten teljesen egészségesek.

Legjobb válasz: Szia!! Nekem a 18. heti genetikai Uh-on mondta a dokim, hogy több a magzatvíz,de nincs jelentõsége,attól is lehet ha elõtte üríti a vizeletét.Nekem afp miatt kellett plussz genetikai központba menni,és akkor már(20. hét )jó is volt a magzatvíz mennyisége.Én az afp-vel is már eldöntöttem a párommal,nem hagyjuk magunkat feleslegesen szúrkálgatni,mert minálunk is amúgy minden rendben van.Én ellene vagyok, DE VISZONT: ha Te mint jövendõbeli anyuka így megnyugszol, jogod van hozzá,de sztem azért jól gondold át a pároddal.Nem veszélytelen,de sokszor sokaknak segített.Azt viszont tudom ,én nem vállaltam volna be.De ez én vagyok,szerencsére nekem nem kellett tovább mennem, menj el a tanácsadásra, és meglátod mit mondanak,lehet ott már mint nekem , rendben lesz a magzatvíz, és nem is kell szúrni,nagyon szorítok, és remélem sikerül jól döntened. 28 éves kismama

Szia!! Nekem a 18. heti genetikai Uh-on mondta a dokim, hogy több a magzatvíz, de nincs jelentõsége, attól is lehet ha elõtte üríti a vizeletét.Nekem afp miatt kellett plussz genetikai központba menni, és akkor már(20. hét )jó is volt a magzatvíz mennyisége.Én az afp-vel is már eldöntöttem a párommal, nem hagyjuk magunkat feleslegesen szúrkálgatni, mert minálunk is amúgy minden rendben van.Én ellene vagyok, DE VISZONT: ha Te mint jövendõbeli anyuka így megnyugszol, jogod van hozzá, de sztem azért jól gondold át a pároddal.Nem veszélytelen, de sokszor sokaknak segített.Azt viszont tudom , én nem vállaltam volna be.De ez én vagyok, szerencsére nekem nem kellett tovább mennem, menj el a tanácsadásra, és meglátod mit mondanak, lehet ott már mint nekem , rendben lesz a magzatvíz, és nem is kell szúrni, nagyon szorítok, és remélem sikerül jól döntened. 28 éves kismama
1. válaszoló vagyok, még annyit, hogy én is azon a klinikán voltam, és UH volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat :-)))
nekem is mennem kell bár minden ok kivéve hogy az afpm 0.74lett.Én hallottam hogy van kockázata a szúrásnak és nem is fogom alávetni magam szerintem a babánál mindent rendben találtak a genetikai uhn.
Nekem is több a magzatvíz.Amikor megtudtam, eléggé bepánikoltam, de szúrást nem akartam.Elmentem 4d-re ott is mondta a doki, hogy több a magzatvíz, de a babával minden rendben.Nézett vagy 25-30 percig.Aztán ismét mentem a saját dokimhoz aki azt mondta hogy nem kell aggódni, nem fogunk semmiféle plussz vizsgálatot kérni, mert a baba rendben van, és a több magzatvíznek rengeteg oka lehet.Pl:cukor(nálam ez volt az ok:(, vagy épp akkor pisilt a baba, de vannak olyan babák is akiknél minden ok, és következmény nélkül egyszerûen több a magzatvíz, ki tudja miért, de attól függetlenül még semmi bajuk.És az esetek 60/-ban tán sosem derül ki, miért is volt több az a magzatvíz...Nekem ezt mondta a dokim, engem megnyugtatott.Bár én erõsködtem, hátha kellene még vmi plussz vizsgálat, nemám baj van, de a doki azt mondta értsem meg, hogy SEMMI baj nincsen.

Ma húzták ki a fogam, és azt mondta a doki, hogy ne egyek ma semmit, de már nagyon éhes vagyok, ráadásul szoptatok is, és muszáj lenne ennem. Mit ehetek? Van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Puha, pépes dolgokat nyugodtan ehetsz, de vigyázz, hogy ne nagyon menjen a húzott fog oldalára. tejet, tejterméket és tejes ételeket nem szabad enni 1-2 napig, mert erjedésbe kezd a nyílt sebben és komoly gyulladást okoz. viccen kívül, vegyél bébiételt. én is azt ettem, amikor húzták a fogam. vannak köztük tök finomak is, ha megeszel 2-3 üveggel, már nem leszel annyira éhes. kb 2 nap múlva már ehetsz normálisan.

Puha, pépes dolgokat nyugodtan ehetsz, de vigyázz, hogy ne nagyon menjen a húzott fog oldalára. tejet, tejterméket és tejes ételeket nem szabad enni 1-2 napig, mert erjedésbe kezd a nyílt sebben és komoly gyulladást okoz. viccen kívül, vegyél bébiételt. én is azt ettem, amikor húzták a fogam. vannak köztük tök finomak is, ha megeszel 2-3 üveggel, már nem leszel annyira éhes. kb 2 nap múlva már ehetsz normálisan.
Nekem is ma húztak fogat. De nekem csak annyit mondott a szájsebész, hogy pár óráig ne egyek, utána kerüljem a fûszeres ételeket, valamint a tejtermékeket kb. 3 napig. Azt mondta, a másik oldalon nyugodtan egyek, csak vigyázzak, nehogy a fogam helyére bekerüljön valami kajamaradvány, mert begyulladhat.

Mivel pihenésre vagyok ítélve ezért a napjaim ugye nem állnak másból csak a tv-bol és netezésbol! Mivel laptopom van ez ezért sokat van az olemben igy netezek, de azt mondta a dokim ezt ne csináljam mert nem jó?

Szerintetek is igaz lehet?Kismamik ilyet ne csináljanak a sugárzások miatt?Eddig igy csináltam,most akkor lesz baj valami?

Legjobb válasz: Én könyvelõként dolgoztam a 35.hétig, egész nap a gép elõtt. Az utolsó pár hétben itthon ültem a net elõtt, majdnem egész nap. 7 hónapos a babám, semmi baja. Sokszor megy ez a riogatás, én ezt nem hiszem el. Ez nekem olyan, mint a mobiltelefontól agydaganat... Jó babavárást kívánok neked!

Én könyvelõként dolgoztam a 35.hétig, egész nap a gép elõtt. Az utolsó pár hétben itthon ültem a net elõtt, majdnem egész nap. 7 hónapos a babám, semmi baja. Sokszor megy ez a riogatás, én ezt nem hiszem el. Ez nekem olyan, mint a mobiltelefontól agydaganat... Jó babavárást kívánok neked!
Én nem hiszek az ilyenekben. Ha nagyon aggódsz, tegyél egy kis összecsukható asztalkát az öledbe, amin reggelizni szoktak, és azon legyen a laptop. Én a bébikaját, tápszert is mikrózom, a gyerek is mászkál a gépnél, a hálószobában van tévé, igaz, h tõle a legmesszebb. Sztem semmi bajt nem csináltál. Sztem sokkal jobban árt pl. a szmog.
Én egész nap gép elõtt ülök, mert a munkám megköveteli, nem hinném, hogy bajt okoznának ezek a mai gépek, meg most akkor ne dolgozzak, amikor semmi bajom sincs? 24 hetes km
A sugárzás biztos, hogy nem jó.Még azt sem ajánlják, hogy a hálószobában legyen TV, vagy számítógép, mert káros kisugárzás érheti az embert.Keress valamilyen más módszert a netezésre.De biztos nem lesz semmi baja az eddigiek miatt a babádnak, mert a sugárázs azért nem olyan nagyon erõs.
Én is az ölemben tartom a laptopot és úgy netezek mindíg. Nem hiszem hogy sugározna. A mobiltelefon sokkal károsabb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen a válaszokat!
Szerintem azért mondja, hogy ne vedd az öledbe a gépet, mert felmelegítheti a pocakot elég rendesen. A gép elõtt én csak azért nem ülök állandóan mert nem bírok, mert megfájdul a hasam, egyébként itt lógatnám a lábam egész nap, mivel pihenni, feküdni kell rengeteget. Ne állj a mikróhoz, a tv elé, ne menj a napra mert az is sugároz, ne menj sehova......:) :) :) Nyugi, semmi gáz nem lesz. Amig jól érzed magad nincs semmi gond! Üdv: 24hetes

Van olyan, akinek nem volt indokolt a programozott császár, viszont császározták? Lefizette a dokit, vagy "szerzett" szakorvosi véleményt, hogy ne simán szüljön?

Legjobb válasz: A babának is, a te szervezetednek is jobb, ha még megkapja a fájások alatt keletkezõ hormonokat.

A babának is, a te szervezetednek is jobb, ha még megkapja a fájások alatt keletkezõ hormonokat.
Nekem sem volt egy "leányálom" az elsõ szülésem! 20 órát vajúdtam, és a végén már úgy kellett szegénykét kihúzni, mert már nem volt elég erõm kitolni. Ennek ellenére nem választanám magamtól a császárt, mert sokkal rosszabb utána. A szülésnél max 1 napot szenvedsz, a császárnál meg kitudja mennyit, még akkor is ha nem lesznek szövõdmények. Jól gondold meg mielõtt döntesz!!
Biztos van ilyen, gondolom pénz meg orvos függõ. Kell hozzá jó sok pénz meg egy pénzéhes felelõtlen orvos meg egy eszement kismama, már elnézést. A pénzéhes orvos bármikor megadhatja az eszement kismamának a felmentés szülés alól, valamilyen mondvacsinált okkal, amirõl papírt ad. Egy kedves ismerõsöm is erre készül, õ megtalálta a megfelelõ dokit, tehát lehetséges. Õ épp az alakját félti, meg a berendezért odalnet...:-SS
Szerintem se jó, ha császároznak. A második legnagyobb hasi mûtétnek számít, a felépülés is hosszabb, ráadásul a tejed is nehezebben fog beindulni!
Miért nem akarsz simán szülni??Inkább ne akarj császárt szerintem...
Ha már el volt döntve, akkor minek kérdezel???Akkor fölösleges volt!Aki fél a szüléstõl, ne vállaljon gyereket.Senkinek sem születik fájdalom nélkül a gyereke, meg kell érte szenvedni, mint bármi másért a világon.
A kérdező hozzászólása: Én már szültem simán, és azért akarok császárt, mert tudom milyen! Nem volt felemelõ, és semmi szép nem volt benne, mint egyesek itt mondják. Meg van rá az okom miért... hidd el.
A kérdező hozzászólása: Döntöttem!!!! Ti pedig olyanok írtok, akik még nem is szültek, vagy ha igen, akkor simán, és nem császárral, tehát nem is tudjátok hogy milyen. Én ezt választottam. 5 válaszból 1 volt ami igazán a kérdésemre válaszolt.
Így érthetõ a dolog, de hidd el az sem jobb, mikor kirángatják belõled a babát. Van, aki lassan gyógyul, hátfájással, fejfájással küzd hónapokig. Nem tudom, mi történhetett, de esetleg gondold át a szülésznõ fogadását + másik kórház, másik doki, akkor is, ha császár mellett döntesz. Egyébként tuti megcsinálják, a pszichológus jó ötlet, a végén még lehet megváltozik a véleményed. Akárhogy is, de szép szülést!

Veszprémben fogok szülni 3-4 hét múlva, de nem fogadtam dokit. Mire számítsak? Az apuka mindenképp bejöhet? Érdemes lenne mostanában benéznem a szülészetre? Adnak felvilágosítást, ha körül akarok nézni, vagy ne erőltessem?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj,én máma jöttem ki a Veszprémi kórházból,igaz még nem szülés miatt de gondok vannak a terhességemmel.Nekem az a véleményem,hogy mindenki nagyon kedves a szülészeten is meg a nõgyógyászati osztályon is.Sajnos mind két helyen voltam.Nem kell félned nincs mitõl,bármit kérdést feltehetsz majd nekik szívesen válaszolnak,és segítenek neked.Én bármit kérdeztem a szülõszobán a szûlésznõtõl mindenre szívesen válaszolt,és az orvosok is kedvesek voltak,és segítettek.Egy fólytába nézték babámat a szülõszobán nst-én.Most vagyok a 32 hétben,és párhét,és császároznak.Egy doki nem jöttbe a Jósa doktor,valahogy nem szimpi,furcsa egy pasi,de a többi tök rendi.Szóval ne félj nincs mitõl,ja és nincs fógadott dokim.

Szia!Ne aggódj, én máma jöttem ki a Veszprémi kórházból, igaz még nem szülés miatt de gondok vannak a terhességemmel.Nekem az a véleményem, hogy mindenki nagyon kedves a szülészeten is meg a nõgyógyászati osztályon is.Sajnos mind két helyen voltam.Nem kell félned nincs mitõl, bármit kérdést feltehetsz majd nekik szívesen válaszolnak, és segítenek neked.Én bármit kérdeztem a szülõszobán a szûlésznõtõl mindenre szívesen válaszolt, és az orvosok is kedvesek voltak, és segítettek.Egy fólytába nézték babámat a szülõszobán nst-én.Most vagyok a 32 hétben, és párhét, és császároznak.Egy doki nem jöttbe a Jósa doktor, valahogy nem szimpi, furcsa egy pasi, de a többi tök rendi.Szóval ne félj nincs mitõl, ja és nincs fógadott dokim.
Igen apuka bemehet...De Tatabányán kéthónapja szült a sógornõm neki sem volt fogadott orvosa vele kiba×ott bunkók voltak az orvosok. de remélem veled nem így lesz.
Én is Veszprémben fogok szülni, remélem 1-2 napon belül. Én vegyes véleményeket hallottam, volt, aki dicsérte, volt, aki szidta. Én rákérdeztem, hogy bejöhet-e az apuka. Azt mondták, hogy igen, de csak akkor engedik be, ha már vagy 5 percesek a fájások, vagy 5 cm-es a tágulás. Egyébként nekem a Jósa a dokim (persze csak a terhesgondozásra járok hozzá, a szülésre õt sem lehetett megfogadni) és velem nagyon rendes volt végig, imádom! :) Egyedül a súlynövekedés a mániája, de mivel 8 kg-t híztam, így engem nem piszkált. Szerintem nyugodtan benézhetsz, és kérhetsz felvilágosítást, biztos fognak segíteni. Könnyû szülést kívánok (és magamnak is :-))
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor be fogok nézni a szülészetre...

Veszélyeztetett terhes vagyok, ha a dokim nem mondta konkrétan, de azt igen hogy ne szeretkezzünk, ne szolizzak, és ne szaunázzak, bár nem is szoktam, meg pihenjek sokat?

6 hetes és 4 napos vagyok. 5 hetes mentem dokihoz, látta a petezsákot, ami 4 szer 5 mm-es volt. Nem volt még szívhang. 2005-ben volt egy méhen belüli elhalásom, lehet ezért?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj,nem lesz semmi baj.Valószínû,hogy a történtek miatt mondta,hogy vigyázz magatokra.Tényleg pihenj amennyit tudsz.Hasonlóképp jártam mint Te.Nekem is 2005-ben volt elhalás és most a terhességem elején ugyanezeket mondta a dokim.Boldog babavárást és csak arra gondolj,hogy minden rendben lesz!!!!37 hetes kismami

Szia!Ne aggódj, nem lesz semmi baj.Valószínû, hogy a történtek miatt mondta, hogy vigyázz magatokra.Tényleg pihenj amennyit tudsz.Hasonlóképp jártam mint Te.Nekem is 2005-ben volt elhalás és most a terhességem elején ugyanezeket mondta a dokim.Boldog babavárást és csak arra gondolj, hogy minden rendben lesz!!!!37 hetes kismami
Igen, bizonyára a 2005-ös baj miatt! Tartsátok/tartsd be szigorúan, és akkor nem lesz baj! Boldog babavárást!

Gyökérkezelés 'utóstádiumában' vagyok. A gyökerét tömte a fogamnak a doki. mondta, hogy ne harapjak, és vigyázzak a fogamra. Haraptam, lehet baj?

30 perc után lehetett enni, betartottam, kés?bb ettem, amikor kiment az érzéstelenít?.

Legjobb válasz: Semmi baj, nekem is úgy fájt gyökérkezelés utána fogam, hogy csillagokat láttam. Fordultam vissza félúton, mondta a doki, hogy felesleges volt, vegyek be fájdalomcsillapítót. Kivette a fájdalmat, másnapra nem is fájt annyira, harmadnapra elmúlt. Tehát egy kis fájdalom természetes, ne ijedj meg. Viszont ha valami baj van, akkor azt úgyis érzed és akkor menj vissza a dokihoz.

Semmi baj, nekem is úgy fájt gyökérkezelés utána fogam, hogy csillagokat láttam. Fordultam vissza félúton, mondta a doki, hogy felesleges volt, vegyek be fájdalomcsillapítót. Kivette a fájdalmat, másnapra nem is fájt annyira, harmadnapra elmúlt. Tehát egy kis fájdalom természetes, ne ijedj meg. Viszont ha valami baj van, akkor azt úgyis érzed és akkor menj vissza a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Ma még fájhat gyökértömés után a fogad, de ha holnapra erõsödik a fájdalom, menj vissza, mert ki kell venni a gyökértömést.
Nekem 8 fogam van gyökérkezelve, de soha nem fájt amikor készen volt vele a doki.
A kérdező hozzászólása: Még kell mennem egyszer.
Egy véletlen kérdés---re kattintottam és ez jött be. Szia. Remélem rendbe jössz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!