Találatok a következő kifejezésre: A dokimnak UH gépe (9 db)

Ma voltam uh-on es 6hetes és 4 naposnak mondta a doki de a mensihez képest 8 hetesnek kéne lennem! Kis szívhangot észlelt a gépen de kisebb a koránál a magzat ez nagyon aggaszt! Szerintetek ez nem jó jel?

Legjobb válasz: 3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet,3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ,szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû,hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem,rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta,és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem,az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos,11hkm

3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet, 3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ, szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû, hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem, rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta, és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem, az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos, 11hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó szavakat , remélem minden rendben lesz már van egy 6, 5 éves fiam de nála minden olyan jól ment. Most a doki sem volt olyan lelkesítõ ezért nagyon elszomorodtam.
Nekem 9+6nál volt 8hetes uh szerint, de én biztosra tudom melyik nap fogant, de a 12.heti uh-n már 15hetes lett. Nyugodj meg semmi baj, ha gáz lenne a doki szólt volna :-) 31hkm
Nekem is nagyjából ilyenkor nézték, egy héttel volt kisebb a baba. Aztán a 12. hétre behozta, most tartja a korát. Ne aggódj, még simán behozhatja.
egy picit késõbb foganhatott, nem középidõben. Nálunk is ez volt az elsõ babánál, rá is húzott 1 hetet végén és így idõben született. Ne aggódj, ha valami gond lenne, a doki szólt volna.
A mostani dokik elég bunkóak tudnak lenni néha! Ne aggódj, nekem is kisebb volt, de nekem már a 9. hétre behozta méretét. :) Neked is befogja, vagy egyszerûen a doki mondott hülyeséget. Az is megesett már nálam.

A dokimnak olyan UH gépe van, amin nem hallom a baba szívhangját. Látom a képen, hogy dobog, csak nem lehet hallani, gondolom régi a gép. Normális ez?

Minden ok a babával, és velem is. Csak annyira szerettem volna hallani a babó szívhangját, de sajna a dokinak olyan gépe van, amin nem lehet hallani. :((

Legjobb válasz: Ha nagyon aggaszt, akkor menj el magán UH-ra, 4D-re, egyébként meg nem az a fõ, hogy halljuk, hanem, hogy õ lássa minden ok, lemérje kötelezõ elektrokardiogrammon a megfelelõ távolságokat (ilyet biztosan csinál???) és a frekvencia is jó legyen, szabályos stb!

Ha nagyon aggaszt, akkor menj el magán UH-ra, 4D-re, egyébként meg nem az a fõ, hogy halljuk, hanem, hogy õ lássa minden ok, lemérje kötelezõ elektrokardiogrammon a megfelelõ távolságokat (ilyet biztosan csinál???) és a frekvencia is jó legyen, szabályos stb!
En is eddig normalis ultrahangra mentem, mindig lattam a szvet dobogni de nem hallottam, most utoljara doktort csereltem 3D gepe van es itt mar hallottam is.
Szia.Kérd meg a védõnõt, hátha már õ is meg tudja találni.Nekem egybõl megtalálta a saját szerkentyûjével.Igaz én akkor már picit idõsebb voltam.22 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszi! Éppen ma megyek a 12 hetes UH.-ra, majd kiderül... :) )

Elromlott az uh gép és egy őskorszaki uh-val néztek meg, egy héttel kisebbnek mérte a bpd-t az orvos. Tévedhet a doki?

Alig lehetett látni a babát,semmi mást nem tudott mérni vele csak a bp,d-t.16 hetes 4 napos vagyok és 15 hetes 4 naposat mondott rá. 34 mm bpd. Amúgy 2 hete mikor még jó volt a gép,a baba 1 héttel nagyobb volt,ami a combcsontot és több méretet illet,kivéve a bpd-t,mert az akkor pont a méretnek megfelelő volt. Ha mégsem elmérés,akkor baj az egy hét lemaradás?

Legjobb válasz: Simán tévedhetett! Ne idegeskedj ezen!

Simán tévedhetett! Ne idegeskedj ezen!
Nekem a 7. héten az UH-val nem látták a babát!!! Azt mondta a doki, hogy 5 hetes vagyok. Elmentem 1 héttel utána magánklinikára, 2 centis baba volt, és azt mondta a doki, hogy a 9. hétben vagyok. De egyébként 1-1 hét ide-oda mindig mozoghat.

A belgyógyászaton mit csinálnak? Elküldött a dokim.12 hetes multam. Kérhetem hogy csinaljon uh-t is? Mert mikor voltam a 12 hetes uh-on ott nem adtak képet azt mondtak a belgyogyászaton van egyedül olyan gép ahol nyomtatni tudnak képet.

Legjobb válasz: Nálunk csak vérnyomást mért,EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.

Nálunk csak vérnyomást mért, EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.
Ugyanaz mint az elõzõ. Pont ezt csinálták nekem is és ennyi ideig. Miért csinálna neked egy belgyógyász uh-t??? Kicsit fura egy kérdés.
Nekem a házidokim végezte a belgyógyászati vizsgálatot: vérnyomást mért, és EKG. Ennyi. Nekem videót adtak a 12.uh-n, persze fizetni kellett érte! De a belgyógyászat nem nézi a babát, az a te állapotodat ellenõrzi, vagyis ha jól érzed magad, kapsz egy pecsétet, hogy minden ok! Ha van probléma, akkor van további lépés gondolom... de a kicsirõl csak az uh-t végzõ orvos ad képet utána, ha nem felejtesz el kérni, és van papírja...
Nem jellemzõ, hogy a belgyogyászaton képet osztogatnak a kicsirõl.Ha csinál hasi uh-át(nállunk nem szoktak)esetleg akkor ragadd meg az alkalmat és kérdezd meg.Az orvosomtol én sem kaptam.Elõszõr lefényképeztem a telefonommal a monitort, de mostmár van egy szép képem is, voltam 4D-én.

Dokit szeretnék váltani, de olyat akinél van uh gép. Mennyivel kérhet többet ha ultrahangol is a vizsgálaton?

Van magán dokim, de nem vagyok vele megelégedve, sok ok miatt. Neki nem volt uh gépe. De most egy olyan dokit szeretnék akinek van. Eddig 6 ezret fizettem. Mennyivel fog többe kerülni, ha ultrahangoz is?

Legjobb válasz: Az én dokimnál 13.000 Ft a vizsgálat + az ultrahang. De tényleg csúcsminõségû gépet használnak.

Az én dokimnál 13.000 Ft a vizsgálat + az ultrahang. De tényleg csúcsminõségû gépet használnak.
Huh, akkor én nagyon olcsón megúszom, épp most voltam magándokimnál ( elõször) , UH + kép, + vizsgálat került 7000Ft-ba. Nagyon eltérõ lehet, de egyébként a 12-13.000 Ft a reális szerintem.
Szegeden vizsgálat + 3D uh =8000. De ha már mintát vesz meg ilyesmit erre rá kell fizetni
Nincs uh gépe? Én az elsõ pár hétben ingyenes ellátásra jártam, és mindig csinált ultrahangot a doki. Egyébként az ár függ a régiótól és a doki népszerûségi indexétõl is. Bocs az offért. Szegeden kihez jársz 86%-os?
Tavaly jártam Pál Zoltánhoz
Én Pécsen járok dokihoz, magánrendelésre. Vizsgálat + uh + esetleg kép : 5000 Ft. Szerintem ez nagyon jó...ahogy elnéztem itt a válaszokat....Jó nincs olyan hiperszuper gépe, de lehet látni azért rajta a dolgokat, a fontosabb vizsgálatokat, meg a klinikán csináltatja tb-re tehát ott nem kell fizetni..

16 hetesen már láthatja UH-n a doki a baba nemét, ha meglehetősen régi gép?

Legjobb válasz: Nem igazán, na meg függ attól is hogy fekszik a baba, szét teszi-e a làbàt!? Nálunk 24 hetesen tette szét a lábát, hiába volt szuper gép, nem mutatta a baba mi van ott

Nem igazán, na meg függ attól is hogy fekszik a baba, szét teszi-e a làbàt!? Nálunk 24 hetesen tette szét a lábát, hiába volt szuper gép, nem mutatta a baba mi van ott
Ez leginkább attól függ, hogy a baba mutatja e, hogy mije van :) Utána jön a gép és a doki/szonográfius felkészültsége ill. hogy egyáltalán õ foglalkozik e a kérdéssel. Mert sok dokit úgymond nem érdekel annyira, hogy tüzetesebben megnézze a nemét a babának. Õk természetesen az egészséggel vannak leginkább elfoglalva. Nekem 12, 16, 18. héten különbözõ szonográfusok (4d) lányt mondtak egyértelmûen. 20. héten 2d, nõdoki is egyértelmû lányt látott. Ez volt múlt héten, szóval arra még várnom kell kicsit, hogy bebizonyosodjon az igazuk :)
Nekünk 100%ra megmondta , hogy kislány lesz, és igaza lett! de fiam mindig takarta magát, csak 26hetesen a 4D-n mutatta meg magát de akkor meg az arcát takarta és végig a fütyijét mutogatta :)
A kérdező hozzászólása: Húú, beterpesztett rendesen, ahogy kértem tõle. Ott virított a kis bögyörõje egyértelmûen! XD Köszi a válaszokat! Most lebegek pár méterre a föld felett, csak el ne vigyen a szél. :D
a bögyörõ az kisfiú???
A kérdező hozzászólása: Aha, errefelé legalábbis van egy ilyen idétlen becézése is. :)

Hogyan lehetseges, hogy a doki altal mert ertekre (uh) mas eredmenyt ad az o gepe mint a netes kalkulator?

az o gepe szerint kisebb a terhesseg kora a neten irt szerint pedig stimmel. Ugyanazokat a szamokat irtam be termeszetesen.

Legjobb válasz: terhességi és magzati kor.. a netes kalkulátor az uccsó mensi elsõ napjától számol a gép a bab méreteit veszi figyelembe, igy mikor én azt hittem 6 hetes terhes voltam kiderült mégcsak 3....

terhességi és magzati kor.. a netes kalkulátor az uccsó mensi elsõ napjától számol a gép a bab méreteit veszi figyelembe, igy mikor én azt hittem 6 hetes terhes voltam kiderült mégcsak 3....
Szerintem máshogy vannak beállítva a tól-ig tartományok, és az átlagolásnál ezért eltérhet.

Ma toltottem/toltottuk be a 28 hetet. Tegnap voltam uh-n es a doki vagyis a gep szeriny 1300 gr-os a babucink. Ez a suly jo ebben a korban?

....es ti h vagytok ezzel a pisiles dologgal,emgem teljesem megorjit!Majd' bepisilek ugy rohanok a wc-re ejszaka vagy akar nappal,es ra 10 percre mar ujra is kell mennem?NIncs valami ennek a csillapitasara?..marmint h ne non stop a wc-n uljek...

Legjobb válasz: Szia.Gondolom fejvégü a babád.Nekem is,mielött elegyek itthonról mindig elmegyek elötte..De ahogy leértem a lépcsõházba már megint kell:) Ez van.A babád szerintem nem kicsi.Az enyém 30hetesen volt 1260gr... Minden jót,és kitartás pisi ügyileg :) 33hetes kismama

Szia.Gondolom fejvégü a babád.Nekem is, mielött elegyek itthonról mindig elmegyek elötte..De ahogy leértem a lépcsõházba már megint kell:) Ez van.A babád szerintem nem kicsi.Az enyém 30hetesen volt 1260gr... Minden jót, és kitartás pisi ügyileg :) 33hetes kismama
szia!! a Mi babánk a 27.héten volt 1370g és rögtön mondta is a doki, hogy nagy baba lesz. szóval teljesen jó a súlya a picidnek és nem is lesz valami kicsi :) a pisilés... hát sajna arra nincs megoldás!! max. próbáld meg, hogy lefekvés elõtt nem iszol annyi folyadékot, talán éjszakára nem lesz olyan sürgõs :) boldog pocakoskodást!! 30 hetes kismama
Szia! Nagyon jó a súlya a babádnak, az enyém a 29 héten 1502 gr volt és 39 hét végén 3750 gr-al született. A pisilés..... sajnos a szülés közeledtével még nehezebb lesz, mert akkor már beilleszkedik a baba koponyája és még jobban fogja nyomni a hólyagot. Én is sokat szenvedtem emiatt egész terhességem alatt, de kitartás, a baba születésével minden helyreáll, megszûnik az állandó és szörnyû pisilési inger.
Az enyém 27 hetesen volt 1150 gr. Arra is azt mondta az uh-doki, hogy normális. Pisivel én se tudok mit kezdeni :( Meg ha hirtelen odanyúl vagy rúg a baba, alig bírom megtartani, hogy ne csurranjon be :( Ugyanez tüsszentésnél, röhögésnél... Minden jót, 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonon a valaszokat!Nagyon aranyosak vagytok!Azt hittem, h csak en kuszkodom ezzel... Gratulalok minden babahoz es boldog pocakosodast es babazast mindotoknek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!