Találatok a következő kifejezésre: A dokimnak UH (528 db)

Ha a 19. hétre hívott vissza a doki UH-ra, de az a nap pont munkaszüneti nap (november elseje), akkor a 18. héten menjek, vagy inkább a 20. héten érdemes? UH szempontból számít valamit?

Legjobb válasz: magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre

magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre
Az UH-ot a 18-20. hét között végzik :) Hívd fel elõtte, majd eldönti, hogy melyik héten szeretne látni, de mindkettõ jó még a vizsgálathoz :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :) akkor a 18 hét lesz, az közelebb van :)
szerintem az nem sokat számít hogy most 18-19 vagy 20 :) én is 19 hetesen voltam
A kérdező hozzászólása: ez természetesen nekem is eszembe jutott és ezt is fogom tenni, de gondoltam tudja valaki, hogy UH szempontból számít e hogy a 18. héten vagy a 20-on megyek.
Hát akkor hívd telefonon az idõpont miatt és kérdezz rá nála erre. Gondolom nem aznap hívnád.
A kérdező hozzászólása: nem adott idõpontot, csak mondta hogy majd a 19. héten kell újra találkoznunk és majd híjam telefonon az idõpont miatt. de mivel csütörtök munkaszüneti nap lesz, ezért biztos nem rendel (gondolom én). így nem tudom, hogy a 18 hét elõtt hívjam, vagy a 20. elõtt?
A kérdező hozzászólása: igen, magán doki és egy héten csak egy nap rendel, csütörtökön.
1 héten csak 1 nap rendel?
A kérdező hozzászólása: köszi! :)

5hetesen megállapitoták h terhes vagyok, megnézte a doki uh-n is, igaz h nincs baj?

lassan a 8ik hét vége fele vagyok,és eddig éreztem h "lakik" bennem valaki,de kb 2napja elmult..ezaz érzés..nemvéreztem..vagy létezik h vándorol a babaa?köszönöm a válszokat

Legjobb válasz: Biztos nincs baj, de azért menj el uh-ra. Nekem most közölték a rosszhirt, jobb az elõvigyázatosság...

Biztos nincs baj, de azért menj el uh-ra. Nekem most közölték a rosszhirt, jobb az elõvigyázatosság...
Gondolom... Régóta vártok a babára?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, most már látott szivhangot is:) :) nagy az öröm:)
Nem mondod???? Hát ez fantasztikus!!!! Látod, hogy nincs semmi baj! Most már csak pozitívan! Gratulálok, minden jót!!!!!!
A kérdező hozzászólása: most voltam dokinál.minden oké.2petezsák van:) :)
Az elsõ terhességemnél éreztem a 8. héten, hogy valami nem oké. Elmúlt a mellfeszülés, a hasfeszülés. Nagyon reméltem, hogy nincs gond, de sajnos elhalt a baba. Nem véreztem, semmi egyéb tünete nem volt. A második terhességnél a 6. héten történt ugyanez, teljesen kész voltam, ott meg kiderült, hogy minden rendben és már 34 hetes. Én a helyedben bemennék az sztk-ba.
Ebben az idõben ugyanilyen hülye gondolataim voltak. Gyorsan felejtsd el, és állj pozitívan a dolgokhoz!!!! Nem lesz semmi baj, csak vigyázz magatokra!
Teljesen normális, hogy nem érzed a kis lakódat. Van helye lubickolni, elvan még, mint a befõtt. :) Ne izgulj, annyira pici még... Én a 18. héttõl kezdtem napi szinten érezni, hogy albérlõm van. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: az nemjo:(szabad tudni h mitörtént?ha nem baj?
A kérdező hozzászólása: szia, nem régota...van már egy, de most a teso 11honapja van gondolatba, de nyáron hagytam abba a fogamzás gátlot, sztem akkor hamar össze is jött:) :)

20 hetes terhes vagyok és alig mozog a babám, tegnap 15 percig nézte a doki uh-va, nem is érzem a mozgásokat ez normális?

Tegnap vagy 15 percig uh-zott hátha alrébb mozdul kicsit és meg tudjuk nézni végre hogy kisfiú, vagy kislány, de semmi már megint:( 17 hetesen éreztem kis apró mozgásféléket, de 2 hete semmi. Azt hittem csak úgy van fordulva hogy nem érzem, de uh-n se nagyon mocorgott mondta is a doki hogy nem csodálja hogy nem érzem a mozgásokat, mert szinte nem is mozog.

Legjobb válasz: Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.

Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.
igen, csokit, kólát, esetleg egy pici kávét is ihatsz. a szívhang gondolom rendben volt. akkor ne aggódj, anyósom mindig azt meséli, h a párom éjjel-nappal twistelt a pocakjában, ehhez képest a húgával folyton attól rettegett, h valami baj van, mert néha napokig nem érzett semmit. ez a különbség késõbb is megmaradt. a férjem felnõttként is túlmozgásos, a tesója meg lassú beszédû, komótos és be van oltva sport ellen. az, h ki milyen habitussal rendelkezik, már magzati korban is látszik és összefüggésben áll a magzatmozgással. az én fiam tiszta apja, meg nem áll keze-lába és ez a kibújása után se változott. neked valószínûleg nyugis gyereked lesz :)
A kóla is be szokta õket pörgetni, persze vannak olyan lusta babák akikre semmi sem hat. :) Ha normálisan fejlõdik és a doki nem mondott semmi rosszat, akkor ne aggódj, minden rendben a babáddal. Egyébként ha elsõ baba, akkor ne csodálkozz hogy még alig érzed mozogni, õ még nagyon pici, a helye pedig rengeteg. Majd még csak ezután fogod érezni minden nap, és majd egyre többet és egyre erõsebben. Én 16+5 hetesen éreztem elõször, de annyira picit, hogy nem is voltam benne biztos hogy õ volt az. Majd legközelebb csak 18 hetesen éreztem határozott két nagy rúgást. Aztán legközelebb csak 20 hetesen, na onnantól kezdve éreztem már minden nap, de eleinte naponta max csak 3x éreztem kisebb mozgásokat, aztán napról napra többet és erõsebben. Nyugi, ne legyél para kismama :) 9hós fiú anyukája
3. nem csak a kismama nem érzi, hanem az ultrahang tanúsága szerint objektíve kevesebbet mozog
Az èn fiam a mai napig nem mozog az uhk alatt szerintem utalja...max befordul hàttal...a gerincèt màr rengetegszer lattam azarcàt oldalrólegysze pà màsodpercre. Màr a 12 hetesen szenvedès volt az orrcsont , a 18 hetesen a szàj megvizsgàlàsa nem reagàl sem csokira koffeinre semmire. Hol van a lepènyed? Nekem elöl a 21 hètig nem èreztem yzinte semmit, azona hèten pedig rögtön külsõleg is làtható mozgàsokkal "kezdte a bemutatkozàst". Alapból is lustàbb, tegnap este voltunk uhn 35 percesen na úgy besèrtõdött ma alig mozog, nàlunk ilyenkor jó hangos zene a pocaba segít de az is bejelentkezèst eredmènyez. Szerintem nincs semmi baj. (23hkm)
Kölcsön adom a pocaklakómat, mert éjjel nappal majd szétrúgja a hólyagomat. Mondjuk én sokat nasizok, lehet, hogy azért ilyen aktív.
Nekem az utóbbi idõben éjjel aktív a lányom. Sokszor beparázok én is napközben, h miért nem mozog. Uh-n mondjuk ficereg, de érezhetõen menekül a szenzor (?) elõl.

Lehet hogy a túlsúly miatt nem látta a doki uh-on?

Pontosan 5+5 hetesen mentem,(ez tuti mert csak 1* voltunk együtt)és csak kiszélesedett nyálkahártyát látott.3 tesztet csináltam,mind pozitív.Hüvelyi uh-ot csinált,de túlsúlyos vagyok,lehet hogy emiatt nem látott mást?

Legjobb válasz: 5 hetesen 3 naposan voltam, 20mm nyálkahártyát látott. 3 hét múlva vissza mentem, akkor 8 mm-es babát látott, 6 hetes 4 napos terhességnek felelt meg. 90 kg vagyok, ugyan úgy látszott minden, mint anno mikor 60 kg-olyan mentem. Nem befolyásol a túlsúly, pláne ha hüvelyi uh csinált.

5 hetesen 3 naposan voltam, 20mm nyálkahártyát látott. 3 hét múlva vissza mentem, akkor 8 mm-es babát látott, 6 hetes 4 napos terhességnek felelt meg. 90 kg vagyok, ugyan úgy látszott minden, mint anno mikor 60 kg-olyan mentem. Nem befolyásol a túlsúly, pláne ha hüvelyi uh csinált.
A túlsúly a hasi UH-t zavarja, a hüvelyit nem. Inkább az UH gép minõségétõl függ, hogy mikor látható a terhesség.
Nyugi szerintem is a géptõl is függ, meg késõbb is foganhatott a pici... ne stresszeld magad, legközelebb majd látszani fog.
A túlsúly hüvelyi uh-nál teljesen mindegy. Egyszerûen csak korán mentél! Nincs ebben semmi különleges 5-6 hetesen ennyi látszik. Majd két hét múlva! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem én is hogy csak ennyi hogy korán mentem.Csak már volt két elhalt terhességem, a második augusztusban, ilyenkor jobban izgul az ember.De pozitívan gondolkodom, most rendben lesz minden úgy érzem. Minden második terhességem sikerül, úgy állok hozzá!
a doki úgy is onnan számolja a terhességet amikor az utolsó mensid elsõ napja volt. magyarán még akkor is ha te tudod hogy mikor volt az együttlét, a dokit az nem érdekli. valószínû túl korán mentél. én 5 hetesen voltam egy szar uh-val és semmit sem látott a doki, pedig vékony vagyok ha emiatt aggódnál :-)Légy optimista !!!

Mit csináljak? Aznap ne használjam? Utrogestan hüvelygolyót kell használnom, de hétfőn megyek megint a dokihoz UH-ra. Aznap ne használjam, hogy ne legyen tiszta fehér maszat ott lent minden?

Vagy ilyenkopr ez természetes és ugyanúgy használjam (napi 3x2-t kell feltennem).

Legjobb válasz: Szia! De nyugodtan használd, mert szükséges, az uh-ot nem szabad befolyásolnia, csak nyílván kellemetlen, én is utáltam már a végén, alig vártam a 12.hetet.

Szia! De nyugodtan használd, mert szükséges, az uh-ot nem szabad befolyásolnia, csak nyílván kellemetlen, én is utáltam már a végén, alig vártam a 12.hetet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ akkor nem hagyom ki. :)
Nekem is kell használnom és azokon a napokon is ugyanúgy 2x2-t használok, amikor megyek uh-ra. Most már ugyan hasi uh volt utoljára, de elõtte, mindig hüvelyi és nem volt gond a hüvelykapszulából.

November óta nem szedek gyógyszert, azóta többször kimaradt a menzeszem, ha pedig mehjött, akkor 30-64 nap között. Terhes sajnos még nem lettem, a doki uh-n nem talált semmit. Menjek el megint?

amikor már több mint 40 napja nem jött meg,voltam dokinál,nem talált semmit,azt mondta,ha 2 héten belül nem jön meg,menjek vissza,de megjött. lehet,hogy nincs is peteérésem? csak 2 évig szedtem yasminelle-t,nagyon szeretnénk babát,úgy voltunk vele,hogy ha ebben az évben nem jön össze,megyünk mindketten dokihoz.

Legjobb válasz: Milyen UH-n voltál? Petefészek? És ott nem talált semmit? Esetleg valami más problémád? Szõrõsödés, túlsúly, hajhullás? Javaslom a pcos-szindroma.hu oldalt ott van egy teszt, töltsd ki, olvasgasd az oldalt. Sok nõ nem is sejti hogy mi baja lehet, amikor teljesen egyértelmû. bármi kérdésed van írj, válaszolok. Sajnos nekem is ez a problémám :(

Milyen UH-n voltál? Petefészek? És ott nem talált semmit? Esetleg valami más problémád? Szõrõsödés, túlsúly, hajhullás? Javaslom a pcos-szindroma.hu oldalt ott van egy teszt, töltsd ki, olvasgasd az oldalt. Sok nõ nem is sejti hogy mi baja lehet, amikor teljesen egyértelmû. bármi kérdésed van írj, válaszolok. Sajnos nekem is ez a problémám :(
Egyelõre nõgyógyászhoz menj és kérj hüvelyi UH-t.
A kérdező hozzászólása: ja és nõgyógyászati uh-n voltam, de nem hüvelyin.
Nézd meg az oldalt amit mondtam. Ha tényleg PCOS-es vagy akkor ez endokrinológiai betegség. Inzulinterhelést csináltass, petefészek UH-t. Ha vannak cisztáid illetve a terhelésed magas, akkor tudok ajánlani lehetõségeket. Írok privát mailt ha gondolod. De a honlapon vannak fórumok is én is odajárok és minden hasznos infót megkaphatsz. A lényege a dolognak hogy ez anyagcserebetegség, nem nõgyógyászati és endokrinológushoz kell menned. Én most megyek elõször szerdán...kapok gyógyszert, amit általában cukorbetegek kapnak (ez a leghatásosabb) és ennek segítségével rendbe fogok jönni. Plusz diéta és mozgás. Mellõzni kell a cukrot és a fehérlisztet.....de mondom az oldalon minden fenn van. Olvasd el :)
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget, de elõbb nem kellene elmennem azért nõdokihoz is?
A kérdező hozzászólása: hajhullás, de az már mikor a yasminelle-t szedtem is volt, mikor abbahagytam pedig fõleg:(
Elõtte rendszeres volt? Mert akkor gondolom csak élvezed a tabi "áldásos" hatásait:( Dokinak meg mondjuk hüvelyi UH-t, hormonvizsgálatot kellene csinálnia. Ebbõl kiderülne a PCOS is. Ha az a probléma, akkor endokrinológushoz menj el inkább. Ha nem az a gond, akkor a nõgyógyász megoldja remélhetõleg.
A kérdező hozzászólása: igen, gyógyszer elõtt rendszeres vol, soha nem maradt ki egyszer sem! most akkor hova menjek elõször?! :(
én meg egy harmadikat mondok: próbáld ki az aviva tornát. többek között a rendszertelen ciklust teszi rendszeressé.
De elmehetsz, csináltass hüvelyi UH-t. Ha lát valamit úgyis mondani fogja. De sajnos a nõgyógyászok nem értenek ehhez a problémához, tehát bármit felír, vagy javasol(mûtét, átjárhatósági stb.)nem szabad. Ha cisztás a petefészked egyértelmû mi a bajod. onnan meg mehetsz tovább a honlapon leírtak szerint. Ja és egy jótanács. Fogamzásgátlót sem, ha tényleg ez a baj...

A beágyazódást esetleg láthatja a doki uh-n?

Vagy ha azt mondta nem lát terhességet,akkor annak jeleit sem láthatta?Pl megvastagodott nyálkahártya stb.Tehát ha most sikerült volna,mondjuk 2-3-4 napja akkor annak vmi jelét látta volna?

Legjobb válasz: Ultrahangon nem hiszem hogy látná,viszont más dologból,biztosan meg tudná mondani...kitapogatja stb... valamibõl csak meg kellene tudnia állapítani hogy nem úgy van mint kellene,végül is ezért nõdoki :) persze ha nem direkt ezt nézte akkor elképzelhetõ hogy nem venné észre..

Ultrahangon nem hiszem hogy látná, viszont más dologból, biztosan meg tudná mondani...kitapogatja stb... valamibõl csak meg kellene tudnia állapítani hogy nem úgy van mint kellene, végül is ezért nõdoki :) persze ha nem direkt ezt nézte akkor elképzelhetõ hogy nem venné észre..
A petesejt az emberi szervezet legnagyobb sejtje, de messze nem akkora, hogy ebbõl a a megtermékenyülés után pár nappal bármit is látni lehetne. A terhességbõl a megtermékenyülés után 20-25 nappal lehet már ultrahanggal valamit látni. A legkorábban látható gyanu jel a nyálkahártyában lévõ felritkulás. Önmagában a nyálkahártya vastagság nem mérvadó, mert nincs olyan nyálkahártya vastagság ami biztosan terhességet jelent.
Hol tartasz a ciklusban? Addig amig nem kesik a mestruacio addig nincs valtozas a terhesseg meg nem terhesseg kozott, max egy-ket nappal elotte
A nemvárt elõtt pár nappal látja leghamarabb. Ilyenkor felritkulást lát, ami a terhesség elsõ jele. Aztán látja a gesztációs gyûrût, majd a nemvárt utántól a szikhólyagot, és két hétre rá már a szivecske kezdemény pulzálását...

23 mm-es tüsző mikor fog megrepedni? Ma nézte a doki uh-on.

Clostyt szedek.Ez a 9.ciklusnapom.Az nem baj,hogy ilyen korán lesz ovum?Így is sikerülhet?

Legjobb válasz: Bocsi,én is kérdezni szeretnék! Milyen adagban szedted a closty-t? Én 5 napig szedtem napi 2X1-et a ciklus 3.napjától. péntekem megyek uh-ra és nagyon bízom benne hogy lesz peteérésem. Nekem a péntek a 10.nap. Ez az elsõ closty-s hónapod??? Neked amúgy szokott lenni peteérésed, vagy miért írták fel?

Bocsi, én is kérdezni szeretnék! Milyen adagban szedted a closty-t? Én 5 napig szedtem napi 2X1-et a ciklus 3.napjától. péntekem megyek uh-ra és nagyon bízom benne hogy lesz peteérésem. Nekem a péntek a 10.nap. Ez az elsõ closty-s hónapod??? Neked amúgy szokott lenni peteérésed, vagy miért írták fel?
Magától nem biztos, hogy megreped. Tüszõrepesztõt nem kapsz mellé? Mert kéne, nehogy ciszta legyen belõle. Nekem mindig úgy volt, hogy mikor elérte a 22-24 mm-t, akkor repesztette.

Ha a lepényemen nem látott a doki UH-n semmi bajt, akkor biztos lehet abban, hogy a kisbabám mindent megkap? Oxigén, táplálék.

Legjobb válasz: Természetesen igen. Ha bármi probléma lenne azt a baba jelezné, a tested érezné és a doki is látná!

Természetesen igen. Ha bármi probléma lenne azt a baba jelezné, a tested érezné és a doki is látná!
Igen.
Van, amit nem lát az UH. Ha pl meszes a placenta és takarásban van, nem látható. A belseje sem látható, csak ha kiterítik szülés után.
Túlhordtad, vagy miért aggódsz?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan azért aggódom, mert a családom dohányzik a lakásban és nem értik meg h én terhes vagyok és amit én beszívok levegõt azt a babám is megkapja:(.Én nem bagózóm.
A baj az hogy hiába nem bagózol ez olyan mint ha Te is cigiznél..sõt azt mondják a passzív dohányzás még rosszabb...Nem értem a családodat ha nem lennél babás akkor is tekintettel kellene lenniük arra hogy TE nem dohányzol!!!Így meg pláne!!!!!!Mi lesz ha meg lesz akkor is szívják majd a baba körül???Állj a sarkadra és paterold õket ki az erkélyre vagy az udvarra!!!!!!Eszem megáll... 15+4 hkm

5+6 hetesen mit fog látni a doki UH-án? Szívhang? 4 hetesen 2mm-es petezsák volt. Tapasztalat?

Legjobb válasz: Fogantatás idõpontjától függ, ha picit korábban volt peteérésed nem kizárt, hogy már lesz szívhang, de ha mégsem, ne keseredj el, van még idõ!

Fogantatás idõpontjától függ, ha picit korábban volt peteérésed nem kizárt, hogy már lesz szívhang, de ha mégsem, ne keseredj el, van még idõ!
szerintem még csak szikhólyagot meg mellette embriót fog látni. (5+2 hetesn nekem ennyi volt csak) de esetleg lehet, hogy már lesz szív... írd meg, mi volt!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a szorítást, pénteken megyek orvoshoz, csak nehéz kivárni! Már volt egy vetélésem, tehát õt nagyon várjuk már :)
Nekem 5+6 hetesen még nem volt szívhang. Azóta már 26 hós, itt ül az ölemben :) Drukk neked!
nekem 7 hetesen volt szívhang, mozgás (szív)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!