Találatok a következő kifejezésre: A dokim szedet (121 db)

Gyakran kemenyszik a hasam, tobbszor emlitettem a dokimnak, szedek magneziumot, no-spa-t, amikor eloszor mondtam akkor vizsgalt meg hogy zarva-e a mehszaj, azota csak sima ultrahanggal+voltam ketszer3D-n. Latszik az UH-n is hogy ha zart a mehszaj?

Az az erzesem hogy feluletesen kezeli a dolgot,vagy csak bebeszelem magamnak?Sokszor huzamosabb ideig kemeny a hasam,tehat nem csak par percig.Egyebkent 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet,hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km

A sima 2D-s UH-on is tökéletesen látszik a méhszáj állapota! Nyugi! A dokik márcsak ilyenek. Sok mindent nem tartanak fontosnak elmondani, pláne, ha minden rendben. Ha gond lenne, úgyis szólna! Melyik magnéziumot szeded? Lehet, hogy egy nagyobb dózisúra kellene váltanod, s az hatásosabb lenne. 23 hetes km
A kérdező hozzászólása: Magnerot-ot szedek

Szerintetek az baj, ha csak napi egy szem folsavat szedek, de semmilyen más vitamint nem? A doki azt mondta, majd később érdemes szedni, de ugyaez a doki másnak ajánlja az elevitet.13h km

Legjobb válasz: A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.

A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.
13 hetesen már nem érdemes magzatvédõ vitamint szedned ebben igaza van a dokinak. Esetleg akkor vegyél be egy - egy szemet ha aznap nem ettél gyümölcsöt v. hánytál. Vasat még érdemes szedni.
32 hétes vagyok és a mai napig szedem a terhes vitamint. Azért is a neve TERHES VITAMIN. Tehát szerintem érdemes szedned, a baba nagyon sok vitamint és tápanyagot von el az anya szervezetébõl amit pótolni kell. És a ma kapható gyümölcsök, zöldségek már nem tudják csak magukban ezt pótolni. Nekem az háziorvosom, nõgyógyászom, és védõnõm is azt ajánlotta szedjem végig, sõt a szopi alatt is.
En pedig azt mondom, hogy ha rendesen etkezel, akkor teljesen felesleges a terhes vitamin. Nekem annak idejen azt mondta az orvosom, hogy annak ajanlja, aki veszesen sovany, nem etkezik rendszeresen es egeszsegesen, illetve betegseg idejen is jol johet. Amugy tok felesleges. A masodik babamat varom, eddig nagyjbol 5 szem vitamint vettem be. Vasat azert erdemes szedni, illetve ha nem eszel joghurtot, sajtot, vagy iszol tejet, akkor a kalcium is jol johet. Etkezz valtozatosan, egyel sok gyumit, zoldseget, feher husit, halat.
Én a 12. hétig szedtem az Elevitet, utána már nem kellett - azt mondta a doki. Most csak folsavat kell szednem, napi 2 szemet (doki mondta, hogy végig szedjem) és Magne B6-ot is szedek még. Ezen kívül vegyesen táplálkozom, sok gyümölcs és zöldség. Szerintem igaza van a dokinak, felesleges már szedni a terhesvitamint, inkább egyél sok gyümit és zöldséget. Vasat csak akkor javasolta az én dokim, ha a vérképem nem lett volna megfelelõ, de mivel a vasam rendben volt eddig, nem kellett szednem. 28 hkm
Nekem sem ajánlotta a dokim a terhesvitamint, sem egyéb vitamin. 1. Folsavat kellett szednem a 16. hétig. 2. Picit kevesebb volt a vörösvérsejtem (min. vashiány), de vasat NEM ajánlott. 2. 20. héttõl kb. mondta, ha lesznek majd keményedéseim (addig nem voltak), szedjek magnéziumot. Ezt a 23. héttõl már napi 2X1 szemben javasolja, akár van keményedésem, akár nincs. 3. Ca-t szedek a 22. héttõl (Tovita), ahhoz írt fel D3 vitamint. Ekkor kezdõdik a csontosodási folyamat, ilyenkor van dupla annyi mennyiségû Ca igény a kismama szervezetének a baba megnövekedett szükséglete miatt. De van pl Tovita D3, így nincs szükség külön D3 bevitelre. 4. 23. héttõl Vas-folsavat napi 2x1 szemet. Egyelõre ennyi. Sztem mást nem fog már felírni. A terhesvitaminról megoszlanak a vélemények. Van ellenzõ és van ajánló tábora. Ált. azok ajánlják, akik épp szedik, és a dokijuk és védõnõjük rábeszélte õket. Akik nem ajánlják, azok maguk sem szedték, és természetesen gond nélkül kihordták a babát és a pici is egészségesen született. De vannak oylanok is, akik úgy nem ajánlják a terhesvitamint, hogy szedték. Szerintük (és sok doki szerint) a csecsemõ gyors fejlõdéséhez vezet a méhben, ami miatt nagy lesz a baba, és nagyobb esély, hogy császározni kell. Sokaknak nagy babájuk lesz tõle, de vannak, akiknek nem. Hát embere válogatja... Ezeknek tudatában dönts!
Szia!Én is csak a vasat szedtem, semmi mást(bocsánat meg a magnéziumot a keményedésekre), sok-sok gyümölcsöt ettem!4 kg-os babám született és panaszmentes volt a terhességem! Üdv.1 éves nagyfiú anyukája
Én szedem az elevitet, és közben kiderült a vérvételbõl, hogy kell plusz vasat is szednem. Aztán elkezdõdött nagyon durva izomlázam és izomgörcsöm lenni mindenhol, így most még plusz magnéziumot és kalciumot is szedek. 32 hetes vagyok.

Voltam nögyogyásznál mi elött beteg lettem volna fogamzásgátlot iratatni ugy volt hogy mikor megjön szedem a gyogyszert de késik. De nem mondott semmit a dok vissza kell mennem. Ha terhes lennék azt meg mondták volna?

Legjobb válasz: megmondták voln,a söt nem irtak volna fel gyogyszr. ha késik csinálj tesztet, addig ne szedd a gyogyszert., ha nem vagy terhes, várj mig megjön, és ugy szedd a gyogyszert, ha sokat késik( 2 hetet akár) akkor menj vissza a dokihoz.

megmondták voln, a söt nem irtak volna fel gyogyszr. ha késik csinálj tesztet, addig ne szedd a gyogyszert., ha nem vagy terhes, várj mig megjön, és ugy szedd a gyogyszert, ha sokat késik( 2 hetet akár) akkor menj vissza a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: De csak gyogyszert mentem iratni mert elötte voltam mielött megjött volna a havim vettek kenetet is.És azotta nem is jött meg 16 napja.Csináltam tesztet is negativ


3 hete barnázok, a doki Duphastont írt fel, 3 napja szedem, de ahelyett, hogy abbamaradt volna, erősebben pecsételek. Ez mennyire normális?

Legjobb válasz: Szia. én 6 hetes vagyok, tegnapelõtt kezdtem el barnázni, aztán picit vérezni. Azonnal berohantunk az ügyeletre, bent akartak fogni, de hazajöttem saját felelõsségre. Injekciot, magnéziumot 3x1 és Duphastont kaptam én is - aznap este fél oránként kellett bevennem 2 darabot 2 órán keresztul (tehát 8 szemet), azt mondta a doki, hogy minden okés. Most 3x1et szedek, második napja, de még mindig vérezgetek...nem tudom, holnap megyek vissza reggel orvoshoz, nagyon aggódom, hogy mi lesz. Hányadik hétben vagy? és csak barnázol, vagy vérzel is???

Szia. én 6 hetes vagyok, tegnapelõtt kezdtem el barnázni, aztán picit vérezni. Azonnal berohantunk az ügyeletre, bent akartak fogni, de hazajöttem saját felelõsségre. Injekciot, magnéziumot 3x1 és Duphastont kaptam én is - aznap este fél oránként kellett bevennem 2 darabot 2 órán keresztul (tehát 8 szemet), azt mondta a doki, hogy minden okés. Most 3x1et szedek, második napja, de még mindig vérezgetek...nem tudom, holnap megyek vissza reggel orvoshoz, nagyon aggódom, hogy mi lesz. Hányadik hétben vagy? és csak barnázol, vagy vérzel is???
A kérdező hozzászólása: Szia! Én nem vagyok terhes, nekem csak a hormonjaimmal vannak gondok. Pihenj sokat, ne csinálj ma semmi megerõltetõt, ha egészséges a pici, nem lesz semmi baj és abba fog maradni a vérezgetésed! Drukkolok értetek nagyon!!

A Novynette magas, közepes ill. alacsony hormontartalmú? Miért ezt írta fel a doki egy 24éves (155cm 40kg) nagyon apró és törékeny lánynak először? Rosszul van tőle nagyon, egy hete szedi. HELP PLS!

Legjobb válasz: Hasonló méretekkel rendelkezõ barátnõm is nagyon rosszul volt az elején. Õ is több, mint egy hétig. Fokozatosan szokott hozzá, most már nem panaszkodik (Õ Belara-t szed) Lehet, hogy egy pár nap múlva már jobban lesz (hétvégét most már úgyis végig kell várni) ha nem javul, hétfõn doki. Gyógyszer után esetleg jó lehet enni kicsit.

Hasonló méretekkel rendelkezõ barátnõm is nagyon rosszul volt az elején. Õ is több, mint egy hétig. Fokozatosan szokott hozzá, most már nem panaszkodik (Õ Belara-t szed) Lehet, hogy egy pár nap múlva már jobban lesz (hétvégét most már úgyis végig kell várni) ha nem javul, hétfõn doki. Gyógyszer után esetleg jó lehet enni kicsit.
A Novynette nem épp egy legújabb szer, kb 10 éve van forgalomban. emlékszem, amikor 12-13 éve stini voltam ennek a fog-gátlónak a reklámjával voltak tele a tinimagazinok. (23 vagyok most). szóval sztem közepes hormontartalmúnak mondható. amúgy meg azért írta fel a lánynak épp ezt, mert minden bizonnyal ennek a fog.gátlót gyártó gyógyszercéggel áll szponzori viszonyban a dokid. ez így megy sajnos. érdemes lenne egy másik orvoshoz fordulnia, és elmondani neki a panaszait.
A kérdező hozzászólása: nagyon jó dokinak tünik a jelenlegi orvos, nemtudjuk elképzelni róla h csak ugy vagtában irt volna fel bármit, viszont nagyon kikészül a tabitól, lehet a termete miatt? lehet vhogy enyhiteni a tüneteken? ha jol tudom fájdalomcsillapitót nem ajánlatos mellette szedni, fáj így látni :(
rendbe jött azóta a leányzó vagy váltott? én is picike vagyok, 161cm, 43 kg, már 5 éve szedem a novynettet. nekem soha semmi problémám nem volt vele.

Láttam, hogy eléggé elitélik a kismamák aki nyugtatót szed? Nekem sajnos szednem kell, a doki is mondta minimális menny. Xanaxtól nem lesz baja a babának.

Elég régota szedem,de most már a leggyengébb?l veszek be egy felet minden nap,de remélem mostmár el tudom hagyni 24 hetes vagyok.Remélem a pici babaának nem lesz t?le baja!!!!!!

Legjobb válasz: ha a doki azt mondta hogy szedd õ biztos tudja, hogy nem ártalmas a babának

ha a doki azt mondta hogy szedd õ biztos tudja, hogy nem ártalmas a babának
Szia! Nekem is szednem kell gyógyszereket, mert pánikbeteg voltam. Egy bizonyos minimális adagot én is beveszek, mert különben visszaesek.Számonra is dillema volt a gyógyszerkérdés, mert ha az emberek ezt meghallják, rögtön szörnyûlködnek. Szerintem ez tudatlanságból ered. A mennyiség fontos, de közel sem lehet minden gyógyszerre azonnal rávágni, hogy ne szedd, ha pedig muszály. Akik olyan tanácsokat adnak, hogy gyújts gyertyákat, meg lazíts egy kád meleg vízben, azoknak még nem volt komoly problémájuk ilyen téren. Sajnos én itt a fórumon is azt tapasztaltam, hogy elég nagy a homály ezen a téren. Különben a Seduxent orvos is felírja pl. görscökre. 32 hetes
A harmadik vagyok: Nyugodj meg! Nekem már az elõzõ terhességemnél is szednem kellett, és nem lett baja a babának. Most már 8 éves.
Szia!Persze, hogy ítélkeznek..., ne foglalkozz velük!!Az én orvosom szerint is szedhetõek!Úgyhogy nyugi!Ha már ketten mondják!!:o) Remélem a babád segít a helyzeteden, én érzem, hogy õ lesz a gyógyír a pánikbetegségemre, már amióta megfogant jól vagyok(kop-kop-kop)!Remélem így is marad, és kívánom Nektek is!
én a frontint szedtem 13-18hét kozött mert be véreztem, nagyon gyorsann hozzá szoktam én is 1hét alatt már észre vettem mikor le csökkenteték, egyébként a doki irta fel mert az ideg is nagy baj tudd csinálni inkább a nyugtato mint hogy baj legyen, én is czejzelt tudom fel hozzni fent van a neten a cikk azt mondta összesen csak 45gyogyszer van amit nem lehet szedni ilyenkor, és azok epilepszia, rák gyogyszerek,
A kérdező hozzászólása: Szerintem is a depit nem nagynon lehet össze hasonlitani a pánikbetegséggel.Nekem az idegeim vannak ki, de azok nagyon!:) Most hogy teherbe estem és arra gondolok milyen jó lesz ha megszületik a baba jó érzéssel tölt el, mert nekem van egy 9éves kislányom és mikor õ született akkor voltam a életemben a legboldogabb.Remélem ez most is majd igy lessz.:)
Kedves Utolsó! A pánikbetegség és a hasonlóak nem olyan természetûek, hogy az ember csak úgy rendbeszedi a lelkivilágát. Nekem nem is lenne 3 egészséges gyermekem, ha a hozzád hasonlóakra hallgattam volna. Ezekre a gyógyszerekre az orvosok nem felelõtlenségbõl mondják, hogy ha kell szedhetõ. Ceizel Endre kutatásairól még nem is hallottál? És akkor pl. mi van az epilepsziás kismamákkal? Szerinted nekik ne is legyen gyerekük? Mert a te hozzááállásod ezt sugallja.
Elõször talán rendbe kellett volna szedni a lelkivilágodat, mielõtt gyereket vállalsz. Aztán meg az orvos lesz a hibás, ha valami baj lesz. Nem terhesen kellene a leszokáson agyalni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.nekem is volt sajnos egy-két problémám, de most már tényleg a minimális adagot szedem.
19:54-es: a kérdezõ nem pánikbeteg. Amúgy én speciel pánikbeteg voltam, de túltettem magam rajta, mielõtt gyereket vállaltam. Nem akartam magam gyógyszerezni terhesen. Amúgy meg mellesleg beletrafáltál, úgy gondolom, hogy akinek örökölhetõ betegsége van, vagy állandó gyógyszerszedésre szorul, az ne vállaljon gyereket. Mert az csak önzõség, nem anyaság.
szedd nyugodtan..a clostynak ehhez nincs köze, , az elevit vitamintartalmú.

26 hetes kismama vagyok és szedem az elevitet de a dokim azt mondta hogy csak két naponta szedjem mert óriásbébim lessz tölle. Lehet hogy ettöl is híztam 12 kg? a babám pedig az uh szerint normális méretü és idáig szedtem minden nap.

Legjobb válasz: Azt értékelem az orvosokban, hogy mindegyik mást mond... Én minden nap szedem, 5 hetes koromtól, most vagyok 25 hetes. Híztam én is bõven, de én alkatilag ilyen vagyok. Ilyen volt az édesanyám is, magas vékony, terhességei idején hízott majd' 20 kilót, aztán szülés után visszafogyott. Meg persze van étvágyam is:) Az én bébim is teljesen átlagos méretû. Sok barátnõm van, akik végig szedték az Elevitet, mégis normál súlyú babát szültek. Hogy mennyit hízol, az szerintem (és a dokim szerint is) leginkább tõled függ. Este, vacorára kerüld a szénhidrátot! Boldog babavárást!

Azt értékelem az orvosokban, hogy mindegyik mást mond... Én minden nap szedem, 5 hetes koromtól, most vagyok 25 hetes. Híztam én is bõven, de én alkatilag ilyen vagyok. Ilyen volt az édesanyám is, magas vékony, terhességei idején hízott majd' 20 kilót, aztán szülés után visszafogyott. Meg persze van étvágyam is:) Az én bébim is teljesen átlagos méretû. Sok barátnõm van, akik végig szedték az Elevitet, mégis normál súlyú babát szültek. Hogy mennyit hízol, az szerintem (és a dokim szerint is) leginkább tõled függ. Este, vacorára kerüld a szénhidrátot! Boldog babavárást!
Akár mit is írunk itt, az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, meghozzák az étvágyat.
Én a Hipp Natalt iszom, 27 hetes vok és 55kg. Eddig csak 7kg jött föl. És nincs óriásbébim, sõt...2héttel kisebb UH-n mint amennyinek kellene lennie. Sztem nem attól hízunk, végülis terhesség alatt ez a dolgunk :)
Az elõzõ vagyok. Javátás: ...amióta visszamentem dolgozni fele annyit sem eszem...
Szia! Én az elsõ perctõl kezdve szedtem és 3150 grammos kislányt szültem!
Szia, Én több dokival, genetikussal beszéltem és megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja óriásbébim lesz, van aki szerint meg ez baromság. Tök jó. Én úgy döntöttem végig szedem, napi 1-et, ártani nem árthat. 20 hetes vagyok és eddig 3 kilót híztam, pedig eszem rendesen. És ha óriásbébi lesz akkor mi van? Legyen erõs egészséges, a többi nem számít!
Én a gravidát szedtem a 22. hétig. Akkor a dokim átállított valami új 5000 Ft-os csodabogyóra a Femibionra. Mondván hogy a gravida nagy magzatokat produkál. Na, amióta a másikat szedem, azóta kétszer olyan gyorsan hízok.
Én is csak 12. hetes korig szedtem!
Én is szedtem a 22. hétig, mikor abbahagytam, mert túl gyorsan híztam. Azóta 33. hétben vagyok egy szemet se vettem be, a babám így is tökéletes és én azóta szinte teljesen leálltam a hízással. Azt hiszem ha végig szedném, 15-20kg is feljött volna, így viszont most még csak 7-8kgnál tartok.
én végig szedtem és 3.500 grammos kisfiút szültem. igaz a 38. héten.... minden jót.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat nektek.mindenkinek boldog babavárást és nevelést.

36 hetes terhes vagyok és a doki 4x1 magnéziumot szedet velem a terhesség végéig az mire jó? Ti szeditek?

Legjobb válasz: Nekem a szülésznõm azt mondta,hogy a 36. hétig kell szedni,utána nem,mert nem fog menni a szülés.Szerintem kérdezz rá a dokira,hogy komolyan mondta-e.

Nekem a szülésznõm azt mondta, hogy a 36. hétig kell szedni, utána nem, mert nem fog menni a szülés.Szerintem kérdezz rá a dokira, hogy komolyan mondta-e.
Én is úgy halotam, hogy a 36.-hétig lehet szedni utánna már nem.Legalább is nem ajánlatos.
Pont ma mondta az orvosom, hogy 36 + 0 -ig kell szedni, utäna nem.
a méhösszehúzódások ellen van, vagyis hogy azokat gyengítse a terhesség közepétõl a végéig, nehogy kibújjon a baba idejekorán! én napi 3-at szedtem és menni fog a szülés, ne aggódj! nem a magnézium függvénye. de szedni kell!
Hello, én 37 hetes vagyok, valamelyik nap beszélgettem a szülésznõvel, és nekem is azt mondta, hogy mostmár ne szedjem a magnéziumot, mert késlelteti a szülést. én nem szedem már. málnalevéltea, és homeos bogyót javaslok.
Én már a 32. héttõl leálltam vele, utána 35. hétig egy -egy magnéziumos pezsgõtabit ittam. Most már egyáltalán nem szedem. 38 hetes
málnateát se lehet inni.késlelteti a szülést.
Igen a málnalevél tea ugyanúgy hat a méhre, mint ha magnéziumot innál.

Hogyan szeditek a Magne B6-ot? Nekem napi kettőt javasolt a dokim, étkezés előtt vagy után szeditek? Az Elevitet heti hányszor szeditek a magne mellett?

Legjobb válasz: Én Elevitet szedek napi 1 szemet reggeli után. Béres magneB6-ot reggel, este eggyet. de a két gyógyszer között legalább 2órának el kell tellnie, ezért a B6-tal kezdem a napot!

Én Elevitet szedek napi 1 szemet reggeli után. Béres magneB6-ot reggel, este eggyet. de a két gyógyszer között legalább 2órának el kell tellnie, ezért a B6-tal kezdem a napot!
Én Béres Magnéziumot szedek, abból napi 1-et kell, és reggeli közben szoktam. Az Elevitet a 20.hétig minden nap szedtem, aztán szedtem még egy darabig hetente 3-szor. De kb egy hónapja nem szedem egyáltalán, azóta csak Béres Vas + Béres Kálcium + Béres Magnézium, mindbõl napi 1. Üdv, 35 hetes kismama
Szia. Reggel étkezéshet, és este vacsorához vedd be. Nekem 3x2-t kellett szednem. Elevitet nem szedtem, abban nem tudok segíteni. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.
szia, nekem napi 4 alkalommal kell szednem a MagneB6-ot. Mindig evés után veszem be, az elevitet reggelizés közben szoktam, de ahogy az elõttem lévõ kismama is írta, az elevit után ajánlott 2-3 órát kihagyni. 16 hetes kismam
Mitõl függ, hogy mennyit kell szedni belõle??? Kora terhesen mennyit kell? Mivel én külföldön élek, a barátnõm fog nekem postázni 1hét múlva, mert itt nem szedetnek ilyesmit a nõkkel, csak folsavat vagy komplex terhesvitamint. Szerintetek nekem elég a napi 2 hogy a jövõbeli hányingert enyhítse, ill. a mensis érzést/görcsölgetést???
Ezer százalékra vettem, hogy az elevit miatt le leszek pontozva. Gratulálok.
Nekem a Femibion terhesvitamint ajánlotta a nõgyógyászom amivel én nagyon elégedett vagyok.(kicsi tabletta, nem kellemetlen sem az íze, sem az illata)És ami fontos lehet még hogy tartalmaz jódot is amit pl. az Elevit NEM! Üdv:12 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!