Találatok a következő kifejezésre: A dokim egy (818 db)

A Novynette magas, közepes ill. alacsony hormontartalmú? Miért ezt írta fel a doki egy 24éves (155cm 40kg) nagyon apró és törékeny lánynak először? Rosszul van tőle nagyon, egy hete szedi. HELP PLS!

Legjobb válasz: Hasonló méretekkel rendelkezõ barátnõm is nagyon rosszul volt az elején. Õ is több, mint egy hétig. Fokozatosan szokott hozzá, most már nem panaszkodik (Õ Belara-t szed) Lehet, hogy egy pár nap múlva már jobban lesz (hétvégét most már úgyis végig kell várni) ha nem javul, hétfõn doki. Gyógyszer után esetleg jó lehet enni kicsit.

Hasonló méretekkel rendelkezõ barátnõm is nagyon rosszul volt az elején. Õ is több, mint egy hétig. Fokozatosan szokott hozzá, most már nem panaszkodik (Õ Belara-t szed) Lehet, hogy egy pár nap múlva már jobban lesz (hétvégét most már úgyis végig kell várni) ha nem javul, hétfõn doki. Gyógyszer után esetleg jó lehet enni kicsit.
A Novynette nem épp egy legújabb szer, kb 10 éve van forgalomban. emlékszem, amikor 12-13 éve stini voltam ennek a fog-gátlónak a reklámjával voltak tele a tinimagazinok. (23 vagyok most). szóval sztem közepes hormontartalmúnak mondható. amúgy meg azért írta fel a lánynak épp ezt, mert minden bizonnyal ennek a fog.gátlót gyártó gyógyszercéggel áll szponzori viszonyban a dokid. ez így megy sajnos. érdemes lenne egy másik orvoshoz fordulnia, és elmondani neki a panaszait.
A kérdező hozzászólása: nagyon jó dokinak tünik a jelenlegi orvos, nemtudjuk elképzelni róla h csak ugy vagtában irt volna fel bármit, viszont nagyon kikészül a tabitól, lehet a termete miatt? lehet vhogy enyhiteni a tüneteken? ha jol tudom fájdalomcsillapitót nem ajánlatos mellette szedni, fáj így látni :(
rendbe jött azóta a leányzó vagy váltott? én is picike vagyok, 161cm, 43 kg, már 5 éve szedem a novynettet. nekem soha semmi problémám nem volt vele.

Holnap kell mennem vércukor vizsgálatra, azt mondta a doki egyek egy könnyű reggelit. De mégis mit egyek? És evés után mennyivel kell a kémcsőbe pisilni? És mikor menjek utána a vérvételre?

Legjobb válasz: szió! Ha könnyû reggeli, akkor ne kolbászt, disznósajtot! Egyél egy szelet teljesõrklésû kenyeret v. egy zsemlét megkenve, zöldségekkel, sajttal, amit szeretsz. Biztos mondta volna a dokid, ha konkrétan csak ezt vagy azt ehetsz! Boldog babavárást! 19 hetes km

szió! Ha könnyû reggeli, akkor ne kolbászt, disznósajtot! Egyél egy szelet teljesõrklésû kenyeret v. egy zsemlét megkenve, zöldségekkel, sajttal, amit szeretsz. Biztos mondta volna a dokid, ha konkrétan csak ezt vagy azt ehetsz! Boldog babavárást! 19 hetes km
szia Nallunk 1 zsomlet javasoltak es 2dl tejet.A zsomlebe tegyel pl. sajtot, vajat, felvagottat.En pist reggel addtam le aztan levettek a vert hazamentem reggeliztem majd 2 ora mulva vissza mentem es levettek a maradek vert.De reggel kerdezz ra ha mesz.Majd megmondjak arra mi a szokas.
Szia! Nálunk a legelsõ labornál volt ilyen. 1 joghurt/kefír/tejföl és egy zsemle, nekem a védõnõ ezt mondta. Úgy kellett idõzítenem, hogy kaja után fél órával veszik le a vért. Viszont ha a másik, késõbbi cukorvizsgálat van, akkor éhgyomorra kell menni, vérvétel, majd zsmele és 2 deci tej, és 1 óra múlva vérvétel.
Szia! Nekem a védõnõ végzi a vércukorvizsgálatot, az ujjam hegyét böki meg egy csepp vérért. Ha te is ilyenre mész, nem pedig vénásra, akkor valószínû, hogy egy zsemle +2 dl tej pont jó. Nekem még azt is kiköti, hogy a bökés elõtt másfél órával egyem meg. Üdv 24hetes km

Most mi lesz? MA voltam uh-n a doki egy pici kis pontot látott a méhben. Csinálnom kell egy újabb tesztet és egy hét múlva vissza. Papíromon az áll, hogy uterus cavumaban 5 mm-es átl. átmérőjü foly. Tartalmú képlet. Nincs baba?

Legjobb válasz: Valószínûleg korán mentél! egy rokonom is így volt, azt mondta neki a doki, nem mondja biztosra a terhességet mert nem 100% hogy megmarad a baba. két hét múlva kellett visszamennie.

Valószínûleg korán mentél! egy rokonom is így volt, azt mondta neki a doki, nem mondja biztosra a terhességet mert nem 100% hogy megmarad a baba. két hét múlva kellett visszamennie.
A kérdező hozzászólása: csináltam egy újabb tesztet , itt már elég szépen kijött a második csík.remélem nincs gond, és jövõ héten látni fogjuk nem csak egy pontot:)
Szia! lett baba? :)

Megvolt az első ultrahangom és 5 hetes vagyok. A doki egy nagyobb méhkosarat látott, de alatta egy kisebb is volt, de az még nem kivehető annyira. Lehet, hogy ikrek lesznek, mert vannak a családomban ikrek?

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy ikreid lesznek, de ezt biztosan csak a következõ vizsgálaton 8-9 hetesen fogja biztosra mondani a doki!Addig is gratulálok a baba(ák)hoz!

Szia! Lehet, hogy ikreid lesznek, de ezt biztosan csak a következõ vizsgálaton 8-9 hetesen fogja biztosra mondani a doki!Addig is gratulálok a baba(ák)hoz!
Lehet de ilyenkor még nagy az esély rá hogy az egyik felszívódik. Én szorítok neked. Vigyázz magadra nagyon!

UH-n a dokim egy kb.1, 5 cm-es, endometriózisra gyanús képletet talált a petefészkemben. Lehet ennek jelentősége a teherbeesés szempontjából?

Már volt, h 4 cm-es cisztát is talált, amit annak gondolt, de felszívódott, nem az volt. Amúgy volt HSG-m, hormonvizsgálatom és mindent rendben találtak.

Legjobb válasz: Nekem is vol ilyen, de nem szívódott fel. Másfél évig növögetett, aztán mikor már 8cm-es lett, és babát is szerettünk volna, akkor rászántam magam a mûtétre. Azóta négy hónap telt el, és próbálkozunk a babával. A dokim azt mondta, hogy rontja a teherbeesés esélyét az endometriózis, viszont ha terhes leszel,az a legjobb ellenszere. UH-on csak valószínûsíteni tudják, biztosat csak a szövettan ad.

Nekem is vol ilyen, de nem szívódott fel. Másfél évig növögetett, aztán mikor már 8cm-es lett, és babát is szerettünk volna, akkor rászántam magam a mûtétre. Azóta négy hónap telt el, és próbálkozunk a babával. A dokim azt mondta, hogy rontja a teherbeesés esélyét az endometriózis, viszont ha terhes leszel, az a legjobb ellenszere. UH-on csak valószínûsíteni tudják, biztosat csak a szövettan ad.
Szia! Az endometriózis egy nagyon alattomos betegség. Nálam úgy jelentkezett, hogy egész hasfalra kiterjedõ szúrások jelentkeztek, úgy éreztem magam, mint akit "felnyársaltak". Csináltak egy laparoszkópiát (2 éve) és akkor derült ki. A mûtéttõl egyáltalán nem kell félni. Nekem a köldökömnél és a lágyékomnál csináltak kis vágást. Reggel mûtöttek, délután már felkeltem. Azt mondják, hogy a mûtét után nagyobb az esély a teherbeesésre. Kérdezte az orvos, hogy akarok-e babát. De mivel egyedülálló voltam, nem akartam. Fogamzásgátlót kellett szednem, folyamatosan, szünet nélkül, hogy leállítsák a menzimet. Most a párommal nem védekezünk, de nem sikerül teherbe esnem. Valószínû, hogy visszafejlõdtek azok a csomók, szigetecskék. Úgyhogy ha a mûtét az egyetlen megoldás, ne félj!!!
Az elsõ vagyok. Bocsánat, hogy kérdezek, de neked mennyi idõ alatt fejlõdtek vissza? Csináltak második mûtétet vagy csak UH alapján mondták ezt? És mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem azt mondta a doki, h ez nem biztos, h endometriózis, meg még ha az is, ez olyan pici, h nem lehet és nem is érdemes mûteni. Amúgy eléggé félek az endometriózistól, mert ahogy írtad is, az elég alattomos betegség.. Most épp babát szeretnénk, remélem, összejön és megoldja ezt a dolgot is..

7 hetesen csinált a dokim egy mérést, és nem tudok rájönni mi lehet az?

7+1 hetesen a babán kívül lemért még valamit a dokim. Az uh képen egy kerek nagy valami, ami 43,1 mm. Ez a méh átmér?je lehet? Nem tudok rájönni..

Legjobb válasz: Petezsák átmérõje, négy és fél centis burokban csücsül a pici:)

Petezsák átmérõje, négy és fél centis burokban csücsül a pici:)
Más ötletem nincs, ami oda tartozna... hogy nézett ki az uh-n? A méh átmérõje sem lehet, az jóval nagyobb már ilyen korai terhességnél is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Szerintem tuti nem a petezsák átmérõje, az nem így nézett volna ki az uh-n. Ráadásul 7 hetesen még csak max. 24mm-es a petezsák.

Ha elmennek a dokihoz egy egy rutin ellenorzesre s meglatna h 18 evesen nagyeo remeg a kezem adna beutalot az ideggyogyasztara vagy mit tenne?

s jelzem: nem vagyok alkoholista 18/f

Legjobb válasz: Sok mindentõl remeghet a kezed, gondolom - ha lelkiismeretes az orvos - akkor kivizsgáltatja, tehát ad beutalót pár helyre, ahova õ szükségesnek látja.

Sok mindentõl remeghet a kezed, gondolom - ha lelkiismeretes az orvos - akkor kivizsgáltatja, tehát ad beutalót pár helyre, ahova õ szükségesnek látja.
jobb ha most vizsgáltatod ki magad, mint késõbb ebbõl problémád legyen!
Kikérdezne, megvizsgálna, és ha szükségesnek látná adna beutalót a megfelelõ szakrendelésre /valószínû, hogy ideggyógyászatra.
egyáltalán nem biztos, hogy idegi alapon van! :) lehet magas vérnyomás is és egyéb problémák, úgyhogy menj el a dokihoz és szólj neki, hogy remeg a kezed és hogy zavaró

Egy hete fáj a torkom elmentem a dokihoz egy hete adott jó erős gyógyszert, azt mondta nagyon csúnya. Egy hétre adott igazolást. De még mindig nagyon fáj és holnap elfogy a gyógyszer. Mit tegyek?

És hétf?n kell mennem suliba. 18 éves lány vok és érettségi el?tt állok.El?ször csak 3 napra akart adni igazolást.

Legjobb válasz: Szedj c-vitamint, igyál mézes-citromos teát. Nekem ezek jobban helyrehozták a torok-mandula gyulladásomat, mint az antibiotikum.

Szedj c-vitamint, igyál mézes-citromos teát. Nekem ezek jobban helyrehozták a torok-mandula gyulladásomat, mint az antibiotikum.
Egyél fokhagymás pirítóst és sós dolgokat (ropi, chips, stb.).
Találtam egy ilyet: Mézes fokhagyma 2 gerezd fokhagymát nyomj át fokhagymanyomón, majd keverd el egy teáskanál mézzel.Naponta 4-sszer 5-ször fogyaszd ezt a mennyiséget, hisz ez a legjobb természetes antibiotikum.2-3 nap alatt kitakarithazja a kórokozókat a szevezetbõl.
Én inkább bemennék és megmondanám, hogy mi a problémám. Magamnak nem mernék ilyet.
Ezzel inkább menj be a kórházba! A bikini vonalnál vannak a külsõ vRratok, ami a köldök alatt van, az más lehet, lehet belsõ varrat! Ki ne húzd, lehet az egy hosszú cérna, ami az egész belsõd össze fogja! Bennem más mûtét után maradtak varratok, mûtét után 3 hónappal gyulladt be, türemkedett ki, vissza mentem, az orvos kiszedte.
Az is lehet, hogy felszívódó varrat. Jelezd a dokidnak, hogy ez bent maradt, kérdezd meg, hogy mi a teendõ vele, vissza kell-e menned...
A kérdező hozzászólása: Tegnap bementem , de a fogadott doki nem volt ügyeletes és az ügyeletes doki próbálta kiszedni, de nem tudta, mert el sem volt vágva.A bog mélyen a bõröm alatt volt , eléggé fájdalmas volt , mert a bõrömet is meg kellett vágja, h a bogot elvágja. Azután húzta ki és egy darabja ki jött, de azt mondta h lehet a másik fele bennmaradt. Most ilyenkor mi a teendõ?
Majd begyullad, és felszínre jön, majd azt is kiveszik!
Biztos, hogy jól tette, hogy kihúzta? Nekem ugyan felszívódó varratom volt, de egy része csak nagyon késõn esett ki. Szerintem a belsõ varrat volt kivezetve. Mutattam dokinak és azt mondta majd magától leesik.
Nekem is volt ilyen. Én hetekig húztam-halasztottam az orvoshoz menést, aztán egyszercsak magától eltûnt, azóta sem tudom hova lett. Gondolom valami felszívódó varrat volt, ami lassan szívódott fel.
nehogy kihúzd!! Kérdezd meg a dokid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Olyan kemény ott ahonnan azt a bennmaradt cérnát kiszedték...nem értem miért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!