Találatok a következő kifejezésre: A dokim az (2214 db)

Mennyire biztos? A doki azt mondta hogy cisztát lát, nem babát! Max.5 hetes terhes lehetek

Legjobb válasz: 5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.

5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.
Én itt már olvastam olyat, hogy a cisztának egyszercsak elkezdett dobogni a szíve... Teszteltél már?
Szerintem tesztelj pár nap múlva reggeli vizeletbõl, ha nem erõsödik, akkor talán igaza volt a dokinak, de így is úgy is vissza kell menned, nem? Két hét múlva mindenképp látszana a szívhang, ha tényleg 5 hetes vagy most. Nagyon drukkolok. A második voltam :)
A kérdező hozzászólása: Van egy halom + tesztem, egy kicsit halványak.De sajnos azt hallottam hogy a cisztától is lehet + a teszt

Kedden töltöttem a 12. hetet de a doki az ultrahangos papiromra 13-at irt. Most mennyi vagyok? Jo lenne tudni az afp miatt.

Legjobb válasz: Szia! ne félj, a dokid tudja h hány hetes vagy, a 12 hetes genetikai uh-n majdnem napra pontosan meg lehet nézni a baba korát. A következõ terhesgondozáson az uh-s papírjaid alapján a dokid megmonja h pontosan melyik nap menj az afp-re. De az afp egy elavult vizsgálat, nem véletlenül vették ki belõle az idén a dawn és egyéb genetikai rendellenességek szûrését, csak a velõcsõelzáródás esélyére ad egy arányszámot (épp hétfõn kérdeztem ki pontosan a dokimat). Az megbízhatóbb szûrések (kombinált, integrált és négyes teszt) úgyis nagyobb mozgásteret adnak a vérvétel idejét illetõen. 12 hetes

Szia! ne félj, a dokid tudja h hány hetes vagy, a 12 hetes genetikai uh-n majdnem napra pontosan meg lehet nézni a baba korát. A következõ terhesgondozáson az uh-s papírjaid alapján a dokid megmonja h pontosan melyik nap menj az afp-re. De az afp egy elavult vizsgálat, nem véletlenül vették ki belõle az idén a dawn és egyéb genetikai rendellenességek szûrését, csak a velõcsõelzáródás esélyére ad egy arányszámot (épp hétfõn kérdeztem ki pontosan a dokimat). Az megbízhatóbb szûrések (kombinált, integrált és négyes teszt) úgyis nagyobb mozgásteret adnak a vérvétel idejét illetõen. 12 hetes
Szia! Ez még nem olyan nagy probléma.A doki biztos a baba méretei miatt gondolta azt, hogy elõrébb van a terhességed.Hidd el ez még fog változni.Én is UH szerint 1héttel elõrébb vagyok és úgy mentem AFP-re, baj nem lett. Boldog babavárást! 27 hetes
Ezt senki nem tudja megmondani. Nekem UH-n mindig idõsebbnek nézték, 4D-s-en meg fiatalabbnak mint a sima UH-n. Én a sima UH szerint számoltam, és ugy mentem AFP-re, elvileg akkor nekem is elõbb vették le ha a 4D-s UH-t nézem, de sztem ha nem napra pontosan veszik le a vért akkor sem lesz semmi. Szerintem menj az UH szerint, szal 3 hét mulva.

Ma voltam 3D-s Uhn és azt mondta a doki, hogy a babám agykamrája 10mm tágasságú (6-10-ig norm.)tehát a felső érték. Nagyon felhúzott a doki, azt mondta, hogy vízfejűségre utal. 25 hetes vagyok. Menjek el másik dokihoz?

Legjobb válasz: SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND

SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND
Én úgy tudom, a vízfejûség sokkal hamarabb látszik, tehát ha nem ez az elsõ UH-d, akkor nem létezik, hogy most derülne ki. Próbáltam keresni az átlagos méretekkel honlapot Neked, de az agykamra nem magyar nevét nem tudom, a rövidítéseket nem tudom. Nekem ha jó emlékszem, 11 hetesen mondták, hogy nincs vízfejûségre utaló jel. Hátha ma is nézi ezt a lapot a doki, aki jó válaszokat ad és ír Neked is.
Szia.32hetes vagyok, az én babámnak is tágabb a 3-ik agykamrája 0.96-os, 28-ik héten vették észre.De azota elküldött Pécsre is.Akkor lenne vízfejû ha az oldalkamrák is tágabbak lennének.Ezt Pécsen mondták.Védõnõddel is beszélhetsz pl;nekem aztmondta, hogy azért nézik 2hetente mert ha elkezdi nyomni a szürke állományt elöbb meg kell szülessen.Menj másik orvoshoz, ne várj.
Szia! Nem tudom hol voltál UH-on, én azt tanácsolom genetikai UH-ra menj!!A vízfejûség lehet egy késõn kialakuló rendellenesség tünete is, sok gyereknek tágabb a kamrája komoly probléma nélkül, és születés után semmi baj.Én ajánlom Debreceni Klinika genetikaiUH.Ha baj van ott biztos észre veszik, nagyon profik.Sajnos tapasztalt vagyok e téren.Nem írtad melyik kamra tágabb?
A kérdező hozzászólása: Nem mondta a doki, hogy melyik kamra tágabb.Amúgy Kecskeméten voltam.
Szia! Bírom, amikor egy doki ilyeneket mond, ahelyett, hogy megmondja, mit tegyél, hova menjél, meg úgy egyébként is ez most mit jelent. Egy ismerõsömnek rossz lett az AFP-je, a doki azt mondta vetesse el mindenképp. Elment a fizetõs quartett tesztre, és kiderült, semmi baja a babának. Most 6 éves, és a legnépszerûbb lány az oviban.

Gombás lettem, a doki azt mondta, Betadine hüvelykúpot használjak. Lehet-e?

Azért kérdem, mert a tájékoztatón azt írja, a második és harmadik trimeszterben nem használható hosszútávon, mert károsítja a magzatot. 35. hkm

Legjobb válasz: A doki jobban tudja, mint laikus ideírkálók, ebben biztos vagyok. Hiába írja egy névtelen válaszoló, hogy ne, szerintem felelõtlenség az orvosod helyett névtelen akárkicsodákra hallgatni. Ha a doki engedte, akkor annak oka van.

A doki jobban tudja, mint laikus ideírkálók, ebben biztos vagyok. Hiába írja egy névtelen válaszoló, hogy ne, szerintem felelõtlenség az orvosod helyett névtelen akárkicsodákra hallgatni. Ha a doki engedte, akkor annak oka van.
Ott a kulcsszó: hosszútávon. Ergo ha végigcsinálsz egy kezelést, attól nem lesz bajotok.
Én használtam ilyen kúpot az utolsó trimeszterben(36.hét után), végigcsináltam egy kúrát, talán 5 nap volt, már nem emlékszem. Teljesen egészséges a fiam, most 17 hónapos! Csak arra figyelj, hogy tegyél be egy betétet éjszakára, mert valahogy kifolyik egy része, legalábbis nekem olyan lett a bugyim...
Hallgass a dokidra! Minden gyógyszerre rá van írva mellékhatás, és hogy ártalmas, de a dokid csak nem akar rosszat. Amúgy a szülés közbeni fertõzés nagyobb bajt tud okozni a babának, mint most még terhesen a hüvelykúp, úgyhogy inkább kezeld ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Pontosan ez a "hosszútáv" akasztott ki, nem tudtam eldönteni, hogy a 7 nap az annak számít-e vagy nem, de megnyugtattatok. :)
A kérdező hozzászólása: 5: a laikus ideírók között mindenki azt mondja, amit te is, és névtelenül te is akárkicsoda vagy. De azért kérdeztem, mert talán más már használt és tudja, mi lesz a következmény.
Szió, nem ismerem ezt a kúpot. Amit én használtam, amikor felfázásos, és egyéb intim problémám volt, az a frezidermes intim segítség gél. Ezt is mosakodás közben kell használni, és pár kezelés után megszûnik a probléma az intim területen. Minden kismama veszélynek van kitéve a terhesség alatt, szóval ajánlott valamilyen - lehetõleg pH4-es intim habot használni. Én ezt veszem:http://www.mindennonek.hu/bolondos-aprilis/362-frezyderm-ph4..
Ha az orvosod valami ajánl, akkor felelõtlenség inkább idegenekre hallgatni. Amit mondott, azt tedd, ne azt, amit Névtelen Julcsa vagy Netes Gizi ajánl, ha van eszed.
Sokszor az a baj, hogy maguk az orvosok, nõdokik kezelnek el..és tömnek, bombáznak homronokkal, stb.. Egyeztetni szoktam én is, de tök jó, h olyan orvost találtam, aki nem ellenzi, sõt inkább támogatja a gyógynövényes, homeopátiás termékeket. Ezért használom simán a frezidermes intim habot..és az orvos is támogatja ezt.

Szerintetek az baj, ha csak napi egy szem folsavat szedek, de semmilyen más vitamint nem? A doki azt mondta, majd később érdemes szedni, de ugyaez a doki másnak ajánlja az elevitet.13h km

Legjobb válasz: A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.

A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák. Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.
13 hetesen már nem érdemes magzatvédõ vitamint szedned ebben igaza van a dokinak. Esetleg akkor vegyél be egy - egy szemet ha aznap nem ettél gyümölcsöt v. hánytál. Vasat még érdemes szedni.
32 hétes vagyok és a mai napig szedem a terhes vitamint. Azért is a neve TERHES VITAMIN. Tehát szerintem érdemes szedned, a baba nagyon sok vitamint és tápanyagot von el az anya szervezetébõl amit pótolni kell. És a ma kapható gyümölcsök, zöldségek már nem tudják csak magukban ezt pótolni. Nekem az háziorvosom, nõgyógyászom, és védõnõm is azt ajánlotta szedjem végig, sõt a szopi alatt is.
En pedig azt mondom, hogy ha rendesen etkezel, akkor teljesen felesleges a terhes vitamin. Nekem annak idejen azt mondta az orvosom, hogy annak ajanlja, aki veszesen sovany, nem etkezik rendszeresen es egeszsegesen, illetve betegseg idejen is jol johet. Amugy tok felesleges. A masodik babamat varom, eddig nagyjbol 5 szem vitamint vettem be. Vasat azert erdemes szedni, illetve ha nem eszel joghurtot, sajtot, vagy iszol tejet, akkor a kalcium is jol johet. Etkezz valtozatosan, egyel sok gyumit, zoldseget, feher husit, halat.
Én a 12. hétig szedtem az Elevitet, utána már nem kellett - azt mondta a doki. Most csak folsavat kell szednem, napi 2 szemet (doki mondta, hogy végig szedjem) és Magne B6-ot is szedek még. Ezen kívül vegyesen táplálkozom, sok gyümölcs és zöldség. Szerintem igaza van a dokinak, felesleges már szedni a terhesvitamint, inkább egyél sok gyümit és zöldséget. Vasat csak akkor javasolta az én dokim, ha a vérképem nem lett volna megfelelõ, de mivel a vasam rendben volt eddig, nem kellett szednem. 28 hkm
Nekem sem ajánlotta a dokim a terhesvitamint, sem egyéb vitamin. 1. Folsavat kellett szednem a 16. hétig. 2. Picit kevesebb volt a vörösvérsejtem (min. vashiány), de vasat NEM ajánlott. 2. 20. héttõl kb. mondta, ha lesznek majd keményedéseim (addig nem voltak), szedjek magnéziumot. Ezt a 23. héttõl már napi 2X1 szemben javasolja, akár van keményedésem, akár nincs. 3. Ca-t szedek a 22. héttõl (Tovita), ahhoz írt fel D3 vitamint. Ekkor kezdõdik a csontosodási folyamat, ilyenkor van dupla annyi mennyiségû Ca igény a kismama szervezetének a baba megnövekedett szükséglete miatt. De van pl Tovita D3, így nincs szükség külön D3 bevitelre. 4. 23. héttõl Vas-folsavat napi 2x1 szemet. Egyelõre ennyi. Sztem mást nem fog már felírni. A terhesvitaminról megoszlanak a vélemények. Van ellenzõ és van ajánló tábora. Ált. azok ajánlják, akik épp szedik, és a dokijuk és védõnõjük rábeszélte õket. Akik nem ajánlják, azok maguk sem szedték, és természetesen gond nélkül kihordták a babát és a pici is egészségesen született. De vannak oylanok is, akik úgy nem ajánlják a terhesvitamint, hogy szedték. Szerintük (és sok doki szerint) a csecsemõ gyors fejlõdéséhez vezet a méhben, ami miatt nagy lesz a baba, és nagyobb esély, hogy császározni kell. Sokaknak nagy babájuk lesz tõle, de vannak, akiknek nem. Hát embere válogatja... Ezeknek tudatában dönts!
Szia!Én is csak a vasat szedtem, semmi mást(bocsánat meg a magnéziumot a keményedésekre), sok-sok gyümölcsöt ettem!4 kg-os babám született és panaszmentes volt a terhességem! Üdv.1 éves nagyfiú anyukája
Én szedem az elevitet, és közben kiderült a vérvételbõl, hogy kell plusz vasat is szednem. Aztán elkezdõdött nagyon durva izomlázam és izomgörcsöm lenni mindenhol, így most még plusz magnéziumot és kalciumot is szedek. 32 hetes vagyok.

Ha a doki azt mondta, az első hónap után véd a tabi, akkor?

Ezt most úgy értette, hogy a 21 szem beszedése utántól kezdve szabad gumi nélkül, vagy 21 nap, 7 napos szünet+a legels? bogyó a következ? levélb?l? Ha ez az utóbbi, és én pl. este 6kor veszem be, akkor még aznap lehet 3-4 órán belül, vagy csak másnap reggel, hogy biztosan felszívódjon? (mellesleg a betegtájékoztató szerint az els? naptól kezdve véd, de ha már 3 hetet kibírtunk, nem akarnám az utolsó pillanatban elrontani, de így meg lehet, túlóvatoskodom...?:)

Legjobb válasz: Ha a doki azt mondta, az elsõ hónap után véd a tabi, akkor? lehet csak poénkodott. senki nem fog erre válaszolni, kérdezzd meg a dokit

Ha a doki azt mondta, az elsõ hónap után véd a tabi, akkor? lehet csak poénkodott. senki nem fog erre válaszolni, kérdezzd meg a dokit
Nem azt mondta, hogy az elsõ hónaptól? Érdekes. Én úgy tudom, hogy ha a menzesz elsõ napján kezded el szedni, akkor onnantól véd. Szerintem a doki óvatoskodja túl:)
az elsõ naptól véd..
Az én dokim két hetet mond. Véleményem szerint várd meg a két hetet.
A kérdező hozzászólása: A 21 szem beszedésén túl vagyok, és ma van a szünetem utolsó napja, a két hét már bõven megvan.:) Köszi a válaszokat!
akkor meg már lehet nyugodtan szexelni :D

Mi alapján dönti el a doki az adagot?

Closti.. sokmindent olvastam itt, van aki a 3. cn-t?l 5*2-t, van aki 5*1-et, többen az 5. cn-tól szedik. Én az els?be tartozom. Miért nem mindenki ugyanúgy szedi?

Legjobb válasz: 5*2 closty a napi adagod?nem sok az egy kicsit? nekem ugy volt hogy eloszor a dokim felirt 2*1et(5naptol a 10napig),ettol lett egy tuszom,masodik honapban 3*1et. Pcos vagyok,megis a 3*1tol lett 4 szep tuszom. doki valogatja melyik naptol es menyit szedet.nekem azt mondta szamit a suly is.

5*2 closty a napi adagod?nem sok az egy kicsit? nekem ugy volt hogy eloszor a dokim felirt 2*1et(5naptol a 10napig), ettol lett egy tuszom, masodik honapban 3*1et. Pcos vagyok, megis a 3*1tol lett 4 szep tuszom. doki valogatja melyik naptol es menyit szedet.nekem azt mondta szamit a suly is.
A kérdező hozzászólása: Bocsi. 5 napig 2*1-et. A 3*1-et hány napig szedted? Mert 10 szem van egy dobozban. Az utolsó szemet nem vetted be?
Nekem is 5 napig kellett a mensi 2. napjától szednem 2*1-t, így fogyott el a 10 db. Két hónapig szedtem, most szünet, és újra fogom kezdeni majd.

30 hetes kismami vagyok, a dokim azt mondta, hogy le van fordulva, ne emeljek semmit. Ez baj? Korai még? Kérlek irjatok, köszönöm.

Legjobb válasz: Szia, én is 30 hetes vagyok. Hogy érti azt a dokid, hogy le vagy fordulva? Befordult és lent van a feje? Mert nekem nagyon lent van már a feje, de semmi extrát nem mondott a dokim.irj, mert nem tiszta.

Szia, én is 30 hetes vagyok. Hogy érti azt a dokid, hogy le vagy fordulva? Befordult és lent van a feje? Mert nekem nagyon lent van már a feje, de semmi extrát nem mondott a dokim.irj, mert nem tiszta.
A kérdező hozzászólása: Igen, pontosan ahogy irtad, rám ijesztett, azt mondta, hogy vigyázzak ne emeljek, nehogy beinduljon a szûlés, és kora szülött legyen.
Én vagyok megint. Szóval nekem is nagyon lennt van. Iszonyat érzés, sokszor szó szerint olyan érzés, mintha kiakarna esni. A méhszájam zárt, de nekem van egy 5 éves kislányom is, és nem nagyon tudok pihenni. Csinálok mindent ugyanugy. Házimunka...stb.

Márciusban 20 napra jött meg, az utolsó (5. ) napon a doki azt látta, hogy nem repedt meg a tüszőm. Lehet belőle ciszta?

A következ? mensi már 12. napja késik, nagyon megijedtem. Itt olvastam a válaszok között, hogy a meg nem repedt tüsz? cisztává tud alakulni. 5 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, mert babát szeretnénk.

Legjobb válasz: Igen, sajnos lehet ilyen, de nem kell egybõl erre gondolni. Fel is szívódhat. Ráadásul ha közben a másik petefészekben új pete érett lehet hogy késõbb volt a peteérésed, ezért késik. Ne gondolj egybõl a legrosszabbra. De a legjobb lenne elmenned megint dokihoz, és megnézetnéd, hogy megnyugodj. Remélem hogy felszívódott, vagy kiszabadult az elõzõ ciklusodban megérett pete! Szóval ijedtség helyett inkább doki! Drukkolok!

Igen, sajnos lehet ilyen, de nem kell egybõl erre gondolni. Fel is szívódhat. Ráadásul ha közben a másik petefészekben új pete érett lehet hogy késõbb volt a peteérésed, ezért késik. Ne gondolj egybõl a legrosszabbra. De a legjobb lenne elmenned megint dokihoz, és megnézetnéd, hogy megnyugodj. Remélem hogy felszívódott, vagy kiszabadult az elõzõ ciklusodban megérett pete! Szóval ijedtség helyett inkább doki! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, holnap megyek dokihoz, csak már nem bírok magammal, olyan ideges vagyok. Reggel még csinálok egy tesztet, de az eredménytõl függetlenül irány a doki!

Mit tegyek hogy elmuljon? Kislanyom 11 honapos . A doki azt mondja terkepnyelve van.

milyen kezeles van erre es egyaltalan fajdalmas ez ? Sokszor kidugja a kicsi nyelvet es ugy tunik mindha fajna neki . 5 honapja mar kinlodok mindenfele ecsetelesel de csak ideig oraig tunik el.

Legjobb válasz: Szia! Az én lányomnak is térképnyelve van. Eleinte azt hittem hogy megcsikarja de a doki felvilágosított hogy ez nem csikarás. Azt mondta hogy erre nincs gyógymód lehet hogy kinövi de az is lehet hogy nem. Általában akkor jön elõ amikor valami vilust kap el, vagy egy kicsit le van gyengülve a szervezete, illetve általában a fehér õrû babá szenvednek tõle. Nekünk is hol eltünik hol meg megjelenik. Próbáltam én is ecsetelni, de nem használt. A doki azt mondta hogy nem kell rá semmi mert a nyál a legjobb gyógyszer. Engem is érdekelne ha valaki tud rá valamilyen jó módszert, hogy eltünjön.

Szia! Az én lányomnak is térképnyelve van. Eleinte azt hittem hogy megcsikarja de a doki felvilágosított hogy ez nem csikarás. Azt mondta hogy erre nincs gyógymód lehet hogy kinövi de az is lehet hogy nem. Általában akkor jön elõ amikor valami vilust kap el, vagy egy kicsit le van gyengülve a szervezete, illetve általában a fehér õrû babá szenvednek tõle. Nekünk is hol eltünik hol meg megjelenik. Próbáltam én is ecsetelni, de nem használt. A doki azt mondta hogy nem kell rá semmi mert a nyál a legjobb gyógyszer. Engem is érdekelne ha valaki tud rá valamilyen jó módszert, hogy eltünjön.
Semmi baj.Ez egy örökletes dolog, nem múlik el soha.Nem betegség.Néha kicsit kellemetlen...csípi a nagyon savanyú, a mogyoró, dió.Ezektõl picit bedagadhat...De ne aggódj.Teljesen jól együtt lehet élni vele.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!