Találatok a következő kifejezésre: A dokim Cedax (3 db)

Mennyire eros a cedax szirup, kisfiam 1.5eves gennyes mandulagyulladas indul es ezt irta fel a doki.3ml egy nap. Mit szoltok hozza tonkreteszi a gyomrat?

Legjobb válasz: Erõs? Inkább úgy mondanám, hogy hatásos a cephalosporin érzékeny mikroorganizmusokra, de vannak olyanok is, amelyekre hatástalan. Épp az imént vizsgáltunk egy 1,5 éves kisgyermeket, aki 1 hét Cedax szedés mellett lett tüdõgyulladásos, valószínûleg felülfertõzõdött rezisztens mikroorganizmussal. Ezeket a gyógyszereket általában a kórokozók ismerete, tenyésztése nélkül írják fel és az esetek többségében használnak is, de vannak ilyen kivételek. A gyógyszer nem a gyomrát, hanem a bélflórát károsíthatja, makacs hasmenést is okozhat. Ezért szükséges a bélflóra helyreállítása.

Erõs? Inkább úgy mondanám, hogy hatásos a cephalosporin érzékeny mikroorganizmusokra, de vannak olyanok is, amelyekre hatástalan. Épp az imént vizsgáltunk egy 1, 5 éves kisgyermeket, aki 1 hét Cedax szedés mellett lett tüdõgyulladásos, valószínûleg felülfertõzõdött rezisztens mikroorganizmussal. Ezeket a gyógyszereket általában a kórokozók ismerete, tenyésztése nélkül írják fel és az esetek többségében használnak is, de vannak ilyen kivételek. A gyógyszer nem a gyomrát, hanem a bélflórát károsíthatja, makacs hasmenést is okozhat. Ezért szükséges a bélflóra helyreállítása.
Nem teszi tönkre a gyomrát. Az antibigyó max. a bélflórát irtja ki, de normaflort is kell adni mellé és akkor nem lesz baj. Amúgy meg sokkal rosszabb neki ha a gennyes mandulagyulladása kezeletlen marad :(
az elõzõ vagyok nem úgy értem hogy max azt írtja ki hogy az húú de jó, meg hú de semmiség...csak hogy arra van megoldás legalább.

Beadhatom a 20 hónapos kislányomnak a Cedax baby-t? Már egyszer írt fel nekünk ilyet a doki, de a betegtájékoztatóban az van, hogy 3 éves kor alatt nem ajánlott.

...most megnézte a doki a számítógépén és azt mondta nála 6 hónapos kortól lehet adni. Akkor most mi van?

Legjobb válasz: A betegtájékoztatója szerint: "3 évesnél fiatalabb gyermekek esetében nincs elegendõ tapasztalat a ceftibuten biztonságosságának megállapításához, így alkalmazása nem ajánlott." De a dokik sokszor felülbírálhatják a betegtájékoztatót.

A betegtájékoztatója szerint: "3 évesnél fiatalabb gyermekek esetében nincs elegendõ tapasztalat a ceftibuten biztonságosságának megállapításához, így alkalmazása nem ajánlott." De a dokik sokszor felülbírálhatják a betegtájékoztatót.
Én így jártam sajnos, a doki felírta, én nem olvastam el, beadtam, a fiam lelilult szó szerint.Azt sem tudtam a dokit vagy a mentõt hívjam.:(
A kérdező hozzászólása: Úristen, és mi történt?
A doki lejött , és Rectodelt kúpot adott neki!És hozzáteszem, még féléves sem volt.Ezek után mindent elolvasok 2-szer is.Hála az égnek jó sok alvás után semmi baja sem lett!Különben nem is tudom mit csináltam volna vele...:(
A kérdező hozzászólása: És miért bírálhatják felül a betegtájékoztatóban leírtakat?Hát azért egy gyógyszer esetében szerintem nem mindegy, hogy valaki 3 éves, vagy csak 20 hónapos...mert oké, hogy a mellékhatások egy picit el vannak túlozva, de hát azért a kismamáknak sem azért van odaírva, hogy ne szedje, mert szedheti...
A kérdező hozzászólása: Huhh 10:15-ös, sajnálom és köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat :)
Nincs mit!Mindig, mindent olvass el!!!:)
Szia! Az én kisfiam is kapta 8-9 hónaposan.Jó gyógyszer, most 2, 5 éves, de most is azt kap.Eddig 3x kapott cedax baby-t.A kisfiam most is kezdett meggyógyulni, persze megint visszaesett, férjemtõl elkapta a náthát:(

A dokim felfázásra Cedax 400 antibiotikumot írt fel. 12 hetes vagyok. Nem lesz baja tőle a babának?

Legjobb válasz: Szia! Amit felfázásnak hívunk,az bakteriális fertõzés.Nem az antibiotikum árt,hanem a baci fertõzheti meg a babát méhen belül.Én Pyassant szedtem 9hetesen és Monulacot,ha jól emlékszem a nevére.A babám súlyos fejlõdési rendellenességgel született,nem tudom a kettõnek köze van-e egymáshoz?A dokim szerint NEM.

Szia! Amit felfázásnak hívunk, az bakteriális fertõzés.Nem az antibiotikum árt, hanem a baci fertõzheti meg a babát méhen belül.Én Pyassant szedtem 9hetesen és Monulacot, ha jól emlékszem a nevére.A babám súlyos fejlõdési rendellenességgel született, nem tudom a kettõnek köze van-e egymáshoz?A dokim szerint NEM.
Nekem monural port írt fel az orvosom, de csak a 13. héten vettem be, ezt javasolta.A baci nem jut olyan könnyen a babához, elõször is õ ott védve van, de hosszú távon nem jó elhúzni a kezelést, mert az sem jó, ha kikezeletlen vagy.Vannak antibiotikunok, amiket lehet szedni, dejó erõssel indított a dokid.Igaz én nem, vagyok orvos, és mindig betartom amit az enyém mond.Végülis õ az orvos, ebben nehéz tanácsot adni, de az biztos, ha csak sima felfázásod van, sztem erõs a gyszer, de ismétlem, valami megoldás kell, és én nem vagyok orvos.Esetleg kérdezz meg másik dokit is ha nem bízol benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!