Találatok a következő kifejezésre: A dokim 36 hetesen, azt (21 db)

A dokim megvizsgált 36 hetesen, azt mondta kicsit nyitva vagyok, de alig észrevehető. Másnap reggel kicsi barnás folyásom volt, ez nyákdugó, vagy a vizsgálat miatt volt?

Legjobb válasz: A nyákdugót tuti, hogy felismered, mert olyan állagú mint a tojásfehérje, nyálkás, nyúlós,átlátszó, vagy enyhén véres.

A nyákdugót tuti, hogy felismered, mert olyan állagú mint a tojásfehérje, nyálkás, nyúlós, átlátszó, vagy enyhén véres.
Szerintem ne aggódj, ha véletlenül elindulna a szülés akkor is teljesen makk egészséges gyermeket fogsz a világra hozni, mert a könyvek és az orvosok is azt mondják, hogy 36-37 hetesen szûlni már nem igazán számít koraszülésnek. A tüdeje is már mûködik és minden más szerve is. max néhágy dkg-mal kisebb és így könnyebb a szülés. De szerintem még tuti húzod kb 2 hétig az meg tökéletes. Én nem vagyok orvos de ne aggódj sztem így van. Én 27. hétben vagyok és én is mindig attól parálok, hogy ki ne nyíljon a méhszájam de sajni nekem még bõven van idõm úgyhogy jogosan félek!gratula a hamarosan elérkezõ kisdedhez!
Az elsõ válaszoló vagyok. Nekem 4 hete a 35. héten született meg a fiam majdnem 3 kg-al.Teljesen jól van.Ne izgulj!

36 hetes kismama vagyok, tegnap voltam vizsgálaton és a papíromra azt írta a doki, hogy "Grav. s. 36. Bv.: C3111". Ez pontosan mit jelent?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!

A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!
Ahogy az elõttem író is mondta, a grav 36 = 36 hetes vagy. a C3111 a méhszájra vonatkozik. Ezek szerint ha jól tudom a külsõ méhszályad zárt. C1111nél jelenti azt, hogy megérett a szülésre.
Szia! A C3111 a 3a méhnyak hossza.Az elsõ 1 a külsõ méhszáj, a második 1 a nyakcsatorna tágassága, a harmadig 1 a belsõ méhszáj tágassága.A GS a terhességi kor.

36 hetes terhes vagyok és a doki 4x1 magnéziumot szedet velem a terhesség végéig az mire jó? Ti szeditek?

Legjobb válasz: Nekem a szülésznõm azt mondta,hogy a 36. hétig kell szedni,utána nem,mert nem fog menni a szülés.Szerintem kérdezz rá a dokira,hogy komolyan mondta-e.

Nekem a szülésznõm azt mondta, hogy a 36. hétig kell szedni, utána nem, mert nem fog menni a szülés.Szerintem kérdezz rá a dokira, hogy komolyan mondta-e.
Én is úgy halotam, hogy a 36.-hétig lehet szedni utánna már nem.Legalább is nem ajánlatos.
Pont ma mondta az orvosom, hogy 36 + 0 -ig kell szedni, utäna nem.
a méhösszehúzódások ellen van, vagyis hogy azokat gyengítse a terhesség közepétõl a végéig, nehogy kibújjon a baba idejekorán! én napi 3-at szedtem és menni fog a szülés, ne aggódj! nem a magnézium függvénye. de szedni kell!
Hello, én 37 hetes vagyok, valamelyik nap beszélgettem a szülésznõvel, és nekem is azt mondta, hogy mostmár ne szedjem a magnéziumot, mert késlelteti a szülést. én nem szedem már. málnalevéltea, és homeos bogyót javaslok.
Én már a 32. héttõl leálltam vele, utána 35. hétig egy -egy magnéziumos pezsgõtabit ittam. Most már egyáltalán nem szedem. 38 hetes
málnateát se lehet inni.késlelteti a szülést.
Igen a málnalevél tea ugyanúgy hat a méhre, mint ha magnéziumot innál.


36 hetes terhes vagyok, a doki azt mondta, a babám már biztos nem fordul meg és 2 hét mulva simán lehet császározni, jah meg elég fejlett is már ugyhogy semmi gond nem lehet, titeket is császároztak már 38 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.

Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.
Még lehet h megfordul a baba, nekem 36.héten fordult menetirányba...de ha a doki igy látja h indokolt a császár, akkr menj bele...2 héttel elõbb, az nem nagy idõ..
Off: Nem védeni akarom az orvost, de kizárt, hogy hobbiból végezné el a császárt és nem gondolom, hogy felelõtlenségbõl akarja elõbb világra hozni a babát. Ráadásul szülés elõtt orvost lecserélni sem igazán ajánlatos. Nekem van szülész ismerõsöm, aki teljesen kivan attól, mennyi butaságot hordanak össze a kismamák egymásnak különbözõ fórumokon, néha bele szokott olvasni és csak szörnyülködik és az a baj, hogy az anyukák hisznek is egymásnak. Az okoskodás és az orvos szidás nagyon megy itt is, én biztos, hogy ilyen esetben nem itt kérnék véleményt.
Szia, biztos, hogy nem lehet baj, nekem a magas cukor miatt mondta az orvosom, hogy úgy készüljek, a 36. héten be kell már feküdnöm megfigyelésre és a 38. hétre meglesz a baba.
Két ismerõsöm is van, akiknek a 39.héten fordult meg a babájuk. Én nem engedném, hogy a 38.héten megmûtsön. Meg is fordulhat még a baba, de ha nem, akkor is jó, ha elkezdesz vajúdni, és csak utána császároznak.
Hátén azért láttam olyan orvost aki július végén megcsászározta az összes terhes betegét akik a korházban csodálkoztak, hogy jéééé, te is? Mind azt írtuk, hogyha "nincs probléma akkor ne" Azzal nem lehet egy 2 héttel korai császárt indokolni, hogy a gyerek már úgysem fordul be. mert ok, nem fordulbe, demiért kell kiszedni idõ elõtt?
Ha nincs gond, akkor maradjon csak az a baba amíg lehet. Lehet, hogy fejlett, de pl. a 38. héten még nehezebben kezdenek el szopni. Azzal nem a doki fog szenvedni, hanem te.
Én ezt a dokit haladéktalanul lecserélném! Elõször is rengeteg baba csak a legvégén fordul be, fõleg, ha nem olyan nagy és van helye. Az enyém az utsó héten is forgott oda-vissza. Indokolatlanul 38. héten császározni nagy felelõtlenség!! A császár egy nagy hasi mûtét, aminek vannak veszélyei, csak úgy hobbiból nem szabadna elvégezni, pláne nem hamarabb. Ha a fájások beindulásakor még mindig nem fordul meg a baba, akkor el kell rajta gondolkodni, addig nem!
de semmi gondod nincs? Akkor nem értem miért nem várja meg az orvos az idõt. (nem megy véletlenül szabira?) Én nem engedném, hogy 2 héttel elõbb hozzák a gyereket, csak, ha orvosilag indokolt.
Pedig vannak sajnos dokik, akik egyaltalan nem banjak, ha talalnak okot a csaszarra. Es ezt ugy mondom, hogy ismerek belulrol szuleszetet... A legnyomosabb okok: 1. Programozott csaszart tervezni lehet, tuti akkor csinalja, amikor ugyeletben is van, igy a szulesert kapott extra penzert nem kell mondjuk szabadnapjan, vagy ejszakajan bemennie. 2. Hamarabb vegez, az elotte levo par perces vizsgalaton es betegfelvetelen kivul max 30 perces munkaja van, mig egy szules elhuzodhat, lehet, hogy fel napon at keznel kell lennie, idonkent vizsgalgatni. 3. Csaszarert sok orvos tobb penzt ker, mint huvelyi szulesert, illetve sok anyuka automatikusan is tobb penzt ad. 4. Az allami korhazak a tb-bol elnek, minel tobb es dragabb beavatkozast vegeznek el, annal tobb penzt kapnak. Ezert vannak esetek, amikor a korhazi politika az, hogy a betegellatast maximalizaljak, marpedig a csaszar tobbe kerul a biztositonak, mint a huvelyi szules. 5. Nyar van. Mi van ha egyszeruen csak a szules kornyekere van nyaralas foglalva es nem akar atadni emiatt masnak? 6. Lehet, hogy egyaltalan nem errol van szo es tenyleg jobbnak latja a csaszart.

36 hetesen még csak 2200-2300 g körüli a babám, és a hasam is nagyon kicsi. A dokim 10 alkalmas infúziós kúrát írt elő 2 naponta. Pedig Gravidát is szedek. Egyébként azt mondta, hogy minden rendben, csak kicsi a baba. Tudtok erről valamit bővebben?

Legjobb válasz: Szerintem nem olyan kicsi a babád, tényleg lehet hogy csak óvatos a doki. Nekem tényleg kicsi volt 34 hetesen 1.8 kg-ra mérték, a dokim ugyanezt mondta hogy úgy néz ki semmi baj csak kicsi baba. De a biztonság kedvéért vissza kellett mennem egy hét múlva is vizsgálatra, ahol kiderült hogy nem nõtt a súlya 1 hét alatt. Másnap megcsászároztak, és kiderült hogy a méhlepényem már alig mûködött, még szerencse hogy idejében kivették mert lehet hogy különben elhalt volna a baba a méhemben. De ne ijedj meg amiért ezt leirtam, ha neked növekszik a baba súlya akkor szerintem nincs ok az aggodalomra.

Szerintem nem olyan kicsi a babád, tényleg lehet hogy csak óvatos a doki. Nekem tényleg kicsi volt 34 hetesen 1.8 kg-ra mérték, a dokim ugyanezt mondta hogy úgy néz ki semmi baj csak kicsi baba. De a biztonság kedvéért vissza kellett mennem egy hét múlva is vizsgálatra, ahol kiderült hogy nem nõtt a súlya 1 hét alatt. Másnap megcsászároztak, és kiderült hogy a méhlepényem már alig mûködött, még szerencse hogy idejében kivették mert lehet hogy különben elhalt volna a baba a méhemben. De ne ijedj meg amiért ezt leirtam, ha neked növekszik a baba súlya akkor szerintem nincs ok az aggodalomra.
kicsi a baba, ez nem baj, azért hízlalj, hogy ha megszületik emiatt ne legyen kissúlyú, ami olyan, mintha koraszülött lenne és tovább bent kéne maradni, de nincs ok aggodalomra, ráadásul nekem 3000 grammnak mérték 38 hetesen a 4300 grammal 40. hétre született fiamat. a doki csak óvatos, és lehet, hogy te nem híztál eleget, csak egy kicsit tuningolni akar a szülésre, ami egyáltalán nem baj!

36 hetes terhesen nyitott méhszájnál már semmiképpen nem ajánlott az ülőfürdő? Konkrétan nem mondta ki a dokim, ezért kérdezem.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem ajánlatos, mert fertõzéshez vezethet. Inkább ne próbálkoz ilyesmivel, az egyszerû tusi még higiénikusabb is. 29 heteske

Szia! Szerintem nem ajánlatos, mert fertõzéshez vezethet. Inkább ne próbálkoz ilyesmivel, az egyszerû tusi még higiénikusabb is. 29 heteske

30 hetes terhes vagyok, és az UH 86-os BPD-t mutatott, ami a doki szerint 36 hetesnek felel meg, és diétáznom kell, hogy ne nőjön ilyen ütemben. Tényleg nagyobb súllyal fog születni?

Volt valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: Most voltam 32 hetes uh-n. A BDP-m 8.82. 2.2 kg-ra saccolta, nagy valószínûséggel 4 kg felett lesz. Nekem nem mondta a diétát egy szóval sem. A cukrom tökéletes. Diétával sztem a gyerek súlya nem befolyásolható! A tied igen. Az elõzõ babám is 4 kg felett volt és nem volt gond a cukorral.

Most voltam 32 hetes uh-n. A BDP-m 8.82. 2.2 kg-ra saccolta, nagy valószínûséggel 4 kg felett lesz. Nekem nem mondta a diétát egy szóval sem. A cukrom tökéletes. Diétával sztem a gyerek súlya nem befolyásolható! A tied igen. Az elõzõ babám is 4 kg felett volt és nem volt gond a cukorral.
Minket mértek el anno 1-2 centivel, és csak felesleges aggódás volt belõle.Diétádtól nem nõne a baba.Nem értek ezzel egyet.Én nem tagadtam meg magamtól semmit, amit kívántam, ettem szénhidrátot is rendesen, és a végén szültem egy 3120g-os babát.Igaz terhesvitamint nem szedtem...
A kérdező hozzászólása: Most olvastam utána és az egyik oldal szerint a 86-os BPD 32-33 hetes, úgyhogy lehet hogy rosszul emlékszem a 36-ra. SZóval az szerintem nem olyan nagy eltérés. De nekem a cukrom is kicsit magasabb volt (7, 4), és én hallottam hogy attól nõhet a baba gyorsabban, úgyhogy ezért fontos a diéta. Viszont sok olyanról is hallottam, hogy nem pontosan mérték le az adatokat.
Akkor diétázzál ha a cukrod ennyi, mert én a 32. héten lettem cukros és onnantól azonnal inzulinra raktak. Elõtte a kórházba éheztettek szó szerint. 12-es cukorral hazaengedtek hogy éhezzek tovább. Persze azonnal mentem a cukorspecialista orvoshoz aki inzulinra rakott. Napi 10x böktem magam mértem a cukrom és 6x nyomtam az inzulint. Úgyhogy nagyon vigyázz magadra és diétázzál! Kívánom hogy egészséges maradj és csodálatos kisbabád legyen.
SZia De igen befolyásolható a baba súlya a diétával.Ha azt mondták, hogy diétázni kell akkor azt tartsd is be.Egyyébként nekem is gondom volt a cukorral és 3920gr baba lett.Vigyázni kell ezzel...

Kismamik! Milyenek az értékeim 36+6 hetesen? Azt mondta a doki, hogy nagy bébi? A többi lent.

BPD:94mm ,AC:345,8 ,BMS:3305gr

Legjobb válasz: 35+4 napos adatok: BPD: 95 mm Fronto: 112 mm HC: 324 MM AC: 312 MM Femur: 66 mm Becsült súly: 2.700 gr Na akkor az enyém mekkora lehet?:) Bár a doki azt mondta, hogy kb. 3,5 kg-al fog születni

35+4 napos adatok: BPD: 95 mm Fronto: 112 mm HC: 324 MM AC: 312 MM Femur: 66 mm Becsült súly: 2.700 gr Na akkor az enyém mekkora lehet?:) Bár a doki azt mondta, hogy kb. 3, 5 kg-al fog születni
Az én eredményem 36. héten: BPD:89.5mm Fl:73.8 TH:91 Ekkor 3kg és 50cm-re becsülte az orvosom a kisfiamat.Valószínû, hogy neked ennél is nagyobb a babád.
A BPD 96 volt 36.hetesen a többire nem emlékszem és a 41. héten 4, 45kg kisfiam született, simán ahhoz könnyû volt amekkora a súlya

36 hetes ultrahangon a BPD:96 mm volt. A doki szerint nem lesz kis baba. Akinek nagyobb volt a BPD az átlagnál mekkora babája született?

Legjobb válasz: Nekem 110mm volt a bpd 40 hetesen és 0 naposan 40+2 re született a fiam 3700g-al. De az ismerõsömnek 4200al született ugyan ekkora bpd-vel.

Nekem 110mm volt a bpd 40 hetesen és 0 naposan 40+2 re született a fiam 3700g-al. De az ismerõsömnek 4200al született ugyan ekkora bpd-vel.
Elõzõnek: és mekkora volt a fejkörfogata születésekor? A súlya tök eltérõ lehet, hiszen a bpd önmagában nem azt határozza meg. Lányomnak születés elõtt mértek 96 mm-t, és õ 36-os fejkörfogattal született (3, 3 kg). A többi méreted milyen kérdezõ? Van más adatod is vagy csak a bpd?
A kérdező hozzászólása: BPD:96mm FL:67 mm ennyit mondtak csak.Sajnos a becsült súlyt nem mondták, de amikor rákérdeztem annyit mondott a doki, hogy ne izguljak minden rendben.
Nekem 36 hetesen 92 mm volt a bpd, az fl pedig 70 mm. Igazából nem látok borzasztó nagy eltérést az adataidban, és ha kicsit nagyobb fejecskéje lesz az sem baj. A lányomnak is nagy volt a feje, de igazából arányaiban nem nézett ki nagyfejûnek. :) Súlyra meg lehet nem is lesz olyan nagy, de ha mégis, akkor sem dõl össze a világ. Az ember ilyenkor fél, hogy túl nagy lesz a babája, de ha meglátod majd õt, akkor tök mindegy hány kiló lesz, úgyis picinek fogod látni, mert még úgyis kicsike lesz a kezeidben. :) Ha a dokid szerint minden rendben, akkor ne aggódj!
Szia, nekem a 35+2 napon a következõk voltak az értékek bpd:93mm fl:67mm hc:326mm súlybecslés: 3581 g 38.héten öt nappal szülés elõtt pedig ez volt: bpd:94mm ac:383mm hc:326mm fl:71mm súlybecslés: 4080 gr, 5 NAP múlva született a lányom, 3770 grammal, fejköefogat:34/35cm
Nekem 38.hét Bpd 101 és 39. héten született a kislányom 4100gr:)
Nálunk 40. hét 89-es bpd. 40+4-nél megszületett, a fejkörfogata 32 volt, de 3850g és 57 cm. :)

Más is izgul igy a vége felé? 36 hetes kismama vagyok a doki azt mondta hogy már bármikor jöhet a baba mert megérett!

Én nem félek a szüléstöl csak kicsit izgulok hogy minden rendben legyen! Meg attól is hogy észre fogom-e venni mikor kell elindulni a kórházba! Elsö babát várom és nemtudom milyenek ezek a fájások!

Legjobb válasz: Sziasztok,a szüléstõl én sem félek,szerintem akkor fogok beparázni amikor már itt az idõ,az miatt hogy minden rendben legyen én is aggódom,enyém elég sokat mocorog,szerintem azt biztos észrevesszük ha el kell indulni,sõt néha attól félek hogy már akkor is be fogok menni amikor még nem is kéne.Elsõ babás 37 hetes

Sziasztok, a szüléstõl én sem félek, szerintem akkor fogok beparázni amikor már itt az idõ, az miatt hogy minden rendben legyen én is aggódom, enyém elég sokat mocorog, szerintem azt biztos észrevesszük ha el kell indulni, sõt néha attól félek hogy már akkor is be fogok menni amikor még nem is kéne.Elsõ babás 37 hetes
Szia, én is "mindennapos" vagyok már, a dokim szerint 1 hetet még mindenképpen ki kell húznunk, utána bármikor jöhet a picur (aki nem is olyan picur). Izgatott vagyok, de nem félek én sem, kicsit már kapkodok is, hogy minden meglegyen, mire a pici megérkezik. Nagyon várom már, hogy a karomban tartsam a kislányomat:) Ugyanakkor szurkolok, hogy egy kicsit még bírjuk így egyben, mert jobb neki, ha tovább van bent:) Hadd növögessen és érjen még a szentem:) Kitartást mindenkinek!!
Elsõ vagyok:) A pocim elég kemény , de ez már egy jóideje így van; úgy látszik ez alkati kérdés is.A babókám fejvégû, és elég lent van , de még azért jókat trappolok vele ide -oda:) Kisfiú lesz egyébként :) A mozgolódást lehet rosszul fogalmaztam , én is érzem , hogy mozog (most is); de ezek a mozgások már olyan lassabbak de ugyanakkor erõsebbek is...Na, mindegy, hajrá kismamik, csak észrevesszük, ha startra kész állapotba kerül a baba...:)
Szia! Én is elsõ babás vagyok, hétfõn a dokitól úgy búcsúztunk el, bármi van, inkább menjünk be potyára a kórházba, meg szóljunk neki is. De remélem, még két-három hetet egyben leszünk. Teljesen zárt vagyok, bár lassan majd elkezdem a teát inni. Nekem 2650 grammra saccolta a babót a doki. A szüléstõl nem félek, én is inkább attól, hogy mi van, ha egyedül vagyok itthon, mikor beindulnak a dolgok. Persze, riasztom a férjem, de izgulok, hogy inkább este/éjjel kezdõdjenek az izgalmak. Amúgy rettentõ jól érzem most magam, bár nehéz a poci, de mehetnékem van, élvezem a jóidõt, sétálok, nézelõdök. Minden nap beszlgetek a törpémmel, hogy minden rendben lesz, nagyon szeretjük és várjuk õt. Sokat mocorog, fõleg este és kora hajnalban indul be, de inkább nyomkodásnak érzem, mint rugdosásnak. Boldog babavárást! 36 heteske
sziasztok! én is izgultam a vége felé de mikor odaértem a kórházba bepánikoltam de mint utólag kiderült nem volt rá okom 1 óra múlva kint volt a baba.minden rendben volt vele.boldog babavárást nektek
Én sem tudtam mi lesz, utolsó napokban azt mondta a férjem kibírhatatlan voltam!!De mikor elkezdõdtek a fájások és bemententünk a kórházba teljes nyuggodság töltött el! És a fájásokat, ami egyre hosszabb és erõsebb volt csendben tûrtem!:) 8 hós babuci anyucija
szia! Én is 36 hetes vagyok:) tudom , hogy elméletileg már 90%ban életképes lenne a babó , ha most születne ; de "szurkolok" , hogy még legalább 2-3 hétig bírja odabent...:) Falatka, de még nem olyan párnás. Hadd hízzon még:) egyébként gondolom a magzatvíz elindulása elég látványos "folyamat" lesz; én erre alapozok....:D De ha már te is hasonló cipõben jársz , nem visszakérdezni szeretnék de a te babód is kevesebbet mozgolódik mostanában?
A kérdező hozzászólása: Szia! Én nem vettem észre, hogy kevesebbet mocorogna:) ! Sõõt éjjel is alig hagyott aludni! Vannak napjai mikor kicsit lustább és ébreszteni kell de valamikor meg úgy beindul hogy sokszor ugy érzem, hogy mindjárt kiugrik a pocimbol:D! Neked keményedik már a pocakod? Jövöhéten megyek nögyógyászhoz kiváncsi leszk, hogy a méhszájam még zárt-e, mert kérdezte az uh-s doki, hogy mikor látott nögyógyász és hogy kb. 3 kg-os most a kisfiam:) ! Nálatok kisfiú vagy kislány lesz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!