Találatok a következő kifejezésre: A dokim írt fel, a gyógyszer (26 db)

antibiotikum.. de sajna már nemtudom milyen fajta volt
Mi az a "moat zinnat"? Ha scitec vagy twinlab multivitaminból bevennéd a napi adag két vagy háromszorosát, plusz napi 5x-6x 1000-1000mg C-vitamint és legalább 3l vizet innál egy nap, hamar megoldaná a gondodat.
szerintem most lett volna

Gyógyszer vagy ne? Nagyon szeretnék babát, és nagyon megfáztam, antibiotikumot írt fel a dokim.

Ebben a hónapban már ovu tesztet is vettem, és kb. pont akkor lettem beteg amikor a beágyazódás történik/történhetett. Tudom hogy els?sorban az én egészségem a fontos, és hogy sokan nem tudják hogy babát várnak mégis gyógyszert szednek.. Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: Próbáld ki az Oscillococcinumot!Engem másfél nap alatt helyre tett kismamaként.Eddig nem hittem a homeos gyógyszerekben, de ez bevált. Különben a dokim azt mondta, hogy a terhesség elsõ pár napjában alkalmazott gyógyszer nem befolyásolja a kismamaságot.Volt, amikor nem tudtam, hogy terhes vagyok, és gyógyszert szedtem.Nem lett belõle gond.

Próbáld ki az Oscillococcinumot!Engem másfél nap alatt helyre tett kismamaként.Eddig nem hittem a homeos gyógyszerekben, de ez bevált. Különben a dokim azt mondta, hogy a terhesség elsõ pár napjában alkalmazott gyógyszer nem befolyásolja a kismamaságot.Volt, amikor nem tudtam, hogy terhes vagyok, és gyógyszert szedtem.Nem lett belõle gond.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi, ez jó hír, remélem sikerül a baba . :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon megnyugtattál , el sem tudom mondani, hogy mennyire köszönöm.:) Már 3 napja amióta lázasan fekszem itthon, ezen tépelõdöm, hogy merjem-e szedni, és iszonyat bûntudatom volt.
Orulok, h megnyugtattalak! : ) En is pont akkor talaltam erre a cikkre amikor gondoltam, h terhes lehetek es gyogyszert kellett szedjek. Amugy Europaban 8200 gyogyszer van forgalomban, es ebbol 28 bizonyitottan magzatkarosito. Ebben a radios adasban beszel egy holgy, aki meg nem tudta, h terhes es gyogyszereket szedett, aztan okos orvosok a megszakitast tanacsoltsk. Czeizel Endre elmondja, h sajnos erdemtelenul elpusztittak egy embert. Allitolag a mai fiatal orvosoknak tanitjak a 28 gyogyszer nvet.
Én felfázásra szedtem nagyon erõs antibiotikumot (3grammos) amikor már beágyazódott a baba, 4. hét környéke. Sõt elõtte amikor megfogant meg hüvelykúpot használtam 1 hétig, amit a dokim írt fel, de az is antibiotikum volt! Én meg még úgy voltam vele, hogy peteérésig használom, hogy ne legyen baj, erre 1 héttel hamarabb volt peteérésem, pont amikor elkezdtem a hüvelykúpot használni! Az én babámon, bár még nem született meg, de semmilyen rendellenességet nem vettek észre eddig! Én sokat olvastam utána még anno, mert megijedtem hogy bajt okoztam, de mindenhol azt olvastam, hogy ekkor a sejtek még bármennyiszer regenerálni tudják magukat. Én bevenném, hiszen nem tudhatod hogy tényleg terhes vagy e, és ilyenkor még a te egészséged a fontosabb (orvosi szempontból)!
Szia, en most vagyok a 33 hetben es skarlatot kaptam s ra penicillin v antibiutikumot. Eddig semmi betegseg nem ert el es konnyu terhessegem volt. Gyogyszert eddig egy szemet sem szedtem de most kell. Vannak antibiotikumok amik biztonsagosak a mamara babara nezve ilyen a penicillin alapuak, de vannak kartekonyak is. Ezt a doktorom mondta. Mi is aggodunk de remeljuk h apa es anya eros genekkel aldotta meg a babat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek! Nagyon aranyosak vagytok. :) )))

3doboz clostit irt fel a doki azt mondta 3szor 1-et szedjek. Akkora a tőbbivel mi lesz? Mármint a maradék gyogyszerrel.

igy lehet ?sszej?nn a baba?ja nincs mellékhatásom a gyogyszert?l az baj?

Legjobb válasz: nekem sincs mellékhatás a gyogyszernek. de ez nembaj. nekem ennek ellenére meghozta a gyömölcsét.és nekem meg napi 1 et irt fel . igy megmaradt 5 szem. de én kidobom. de te még ne dobd ki mert ha nemsikerül akkor a következõ honapban még jol jöhet

nekem sincs mellékhatás a gyogyszernek. de ez nembaj. nekem ennek ellenére meghozta a gyömölcsét.és nekem meg napi 1 et irt fel . igy megmaradt 5 szem. de én kidobom. de te még ne dobd ki mert ha nemsikerül akkor a következõ honapban még jol jöhet
A kérdező hozzászólása: gratulálok.akkor igy lehet hamarabb õsszejõn a baba?
igen persze. nemhiába irt fel neked clostit. 3 szemet a doki. soknak a 3.hona clostival jön ösze
A kérdező hozzászólása: kõszi csak gyanus volt hogy másnak kevesebb adagott irtak fel.
de ha neked ez kell . nekem nekem aztmondta a dokim ha nemsikerül most clostival akkor nemis ir fel a következõ honapban semmit. nekem is ez az elsõ honapom clostival. és napi 1 et irt fel
A kérdező hozzászólása: akkor nem értem mindegyik doki mást mond.
A kérdező hozzászólása: majd lesz valami.melyik poz a legjobb?

Több mint 1 éve nem szoptatok de nem apad el a tejem, CYPROMIX tablettát írt fel a doki! Ilyen problémára kapott valaki ilyen gyógyszert? Segített?

Legjobb válasz: Ezt a gyógyszert nem ismerem. Én ugyanilyen problémára Bromocriptint kaptam. Kb.1,5hétig szedtem, utána nem volt semmi gondom. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/BROMOCRIPTIN-RI..

Ezt a gyógyszert nem ismerem. Én ugyanilyen problémára Bromocriptint kaptam. Kb.1, 5hétig szedtem, utána nem volt semmi gondom. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/BROMOCRIPTIN-RI..
A kérdező hozzászólása: köszi de nekem a prolaktin szintem rendben volt, ezért nem ezt kaptam!
Én 18 hónapig szoptattam, és a lányom 3 éves szülinapja elõtt még mindig volt tejem! Dokim nem írt semmit, azt mondta, majd helyreállnak a dolgok. :) Végül igaza lett, mert rá egy hétre magától elapadt. Talán megijedt attól, hogy a kiscsaj oviba ment...:D:D
Én csak támogatni tudom a Cypromix-et, én több mint egy éven keresztül szedtem. Nekem rendszertelen volt a mensim erre írta fel az orvos. De a hormonjaimat is rendbe rakta, és elmult a miteszerem, sõt fogamzásgátlóként is megfelelt. Sztem próbáld meg!! Nem vesztesz vele semmi!

Másnak is írt fel a doki Telviran gyógyszert bárányhimlőre?

4 éves a kisfiam és Telviran gyógyszert kellene szedni 5X1 et.Felhívtam már két gyógyszertárat is és teljesen le voltak döbbenve.Nem látják értelmét,hogy ezt a gyógyszert szedjük.Jobban örültem volna ha fenistil cseppet ad a doki de nem azt kaptunk.Egyszerűen félek elkezdeni neki ezt a gyógyszert adni.Több gyerek is bárányhimlős most a környékünkön és senki nem kapta ezt a gyógyszert.Nem tudom mit csináljak.

Legjobb válasz: Bár nem ismerek én sem olyat aki ezt a gyógyszert szedte volna bárányhimlõre, de értem az összefüggést. Mert a bárányhimlõ egyfajta herpesz vírus. A környéken más nem jár ehhez az orvoshoz, azoknak nem ugyan ezt írta fel? Esetleg még a védõnõt kérdezd meg, hogy mitévõ legyél. valójában ha nem kell extra gyorsan meggyógyulnia a gyereknek az a legjobb ha 2 hét alatt kifekszi és csak a viszketést enyhítitek.

Bár nem ismerek én sem olyat aki ezt a gyógyszert szedte volna bárányhimlõre, de értem az összefüggést. Mert a bárányhimlõ egyfajta herpesz vírus. A környéken más nem jár ehhez az orvoshoz, azoknak nem ugyan ezt írta fel? Esetleg még a védõnõt kérdezd meg, hogy mitévõ legyél. valójában ha nem kell extra gyorsan meggyógyulnia a gyereknek az a legjobb ha 2 hét alatt kifekszi és csak a viszketést enyhítitek.

Augmentint irt fel a dokim.38 hetes vagyok és görcsölök meg egy kis barnás folyásom van. Ez a gyógyszer miatt van vagy ezek már jósló tünetek? Még csak egy szemet vettem be belőle délután.

Legjobb válasz: Szerintem is hívd fel a dokidat. Az augmentinrõl én annyit tudok hogy egy olyan antibiotikum, amit terhesség alatt is lehet szedni. De hogy ez nálad mellékhatás vagy a szülés?? Szerintem inkább az utóbbi, de azért mindenképp beszélj az orvosoddal! Minden jót és könnyû szép szülést kívánok!!!

Szerintem is hívd fel a dokidat. Az augmentinrõl én annyit tudok hogy egy olyan antibiotikum, amit terhesség alatt is lehet szedni. De hogy ez nálad mellékhatás vagy a szülés?? Szerintem inkább az utóbbi, de azért mindenképp beszélj az orvosoddal! Minden jót és könnyû szép szülést kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg a szülés. Azóta csak görcsölgetek semmi folyásom nincs. A baba rendesen mozog és amúgy teljesen jól érzem magam. Lehet, hogy a nyákdugó távozott. Köszönöm a válaszokat!
A doki nem véletlenül ezt írta fel! Beszedheted!
A kérdező hozzászólása: Ezzel az erõvel gondolom a gyógyszergyártó sem véletlenül írta a beteg tájékoztatóra...
Mindenre felírják, hogy nem szabad, nem szeretnének bajt. Ha van valami baci, gomba a hüvelyben, az fel is juthat a picihez, esetleg beindítja idõelõtt a szülést, ha szülsz, akkor kaphatja el.... ezer eset van, nem is beszélve a Te egészségedrõl. Nekem is írt anno a doki, arra is rá van írva, nem szabad, mégis, használt, a csemetém is egészséges vasgyúró!
Elsõ vagyok. A doki tudja, hogy mennyi idõs terhesen árthat esetleg. Gondolom neked biztos nem, mert 600 féle gombaölõ létezik, de mégis ezt adta neked. Szóval tényleg biztonsággal használhatod! A 9 hónap alatt nekem vagy 5x kellett kúpot használnom, mégis semmi bajunk nem lett.

Görcsölésre Ofloxacin Sandoz gyógyszert írt fel a doki, ami fertőtlenítő hatású, mivel sokat is járok mellette pisilni. Szedhetik ezt terhes anyák? Mit tegyek?

A beteg tájékoztatón azt írják, hogy terheseknek, szóptató anyáknak nem lehet szedni a gyógyszert. Most mit tegyek? Szedjem vagy ne szedjem?

Legjobb válasz: Ha a nõgyógászod írta fel húgyúti fertõzésre biztosan mérlegelte,hogy mennyit árthat vele. Az antibiotikumok többsége csak nagyon indokolt esetben adható terhes vagy szoptató kismamáknak. Szerintem nyugodtan szedd be, mert a felfelé terjedõ fertõzés többet árthat(mindkettõtöknek), mint a gyógyszer. Napozni ne menj a kúra alatt és utána kb 1 hétig! Jobbulást!

Ha a nõgyógászod írta fel húgyúti fertõzésre biztosan mérlegelte, hogy mennyit árthat vele. Az antibiotikumok többsége csak nagyon indokolt esetben adható terhes vagy szoptató kismamáknak. Szerintem nyugodtan szedd be, mert a felfelé terjedõ fertõzés többet árthat(mindkettõtöknek), mint a gyógyszer. Napozni ne menj a kúra alatt és utána kb 1 hétig! Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)

Ha hónapokig nem jön meg a menzi, és ezáltal peteérés sincs, akkor milyen gyógyszereket ír fel a doki?

Azt tudom, hogy a peteérésre a clostyt, de ha hónapokig kimarad a menzi arra is ír fel valamit, hogy megjöjjön, plussz mellé kell szedni a clostyt is egyszerre?

Legjobb válasz: Igen, elõször meghozza a doki a mensit valamilyen progeszterongyógyszerrel, amitõl az abbahagyás után kb 1 héttel megjön. És utána tudod elkezdeni a clostit a ciklus azon napján (1., 3. vagy 5. általában), amit a doki mond.

Igen, elõször meghozza a doki a mensit valamilyen progeszterongyógyszerrel, amitõl az abbahagyás után kb 1 héttel megjön. És utána tudod elkezdeni a clostit a ciklus azon napján (1., 3. vagy 5. általában), amit a doki mond.
Van egy peteérést befolyásoló gyógytea, szerintem segítene neked is. Ártani nem árt, utána jártam , meg én is ittam az elején. cickafarkfûvirág 10 egység, édeskömény 10 egység, komló 3 egység. Egy üvegbe keverd össze arányosan és úgy könnyebb. napi 2szer 2 dl-t kell inni. 2 dl vizet felforralsz, leforrázol a keverékbõl 1 evõkanálnyit. 10 percig lefedve ázik, majd leszûrni és inni. Én steviával édesítettem, az is gyógynövény, pár csepp (folyadék) elég bele. Nekünk 3 hónap alatt fogant meg a kis drága. 38 hetes kismama
Jaa, nekem is hónapokig nem jött meg... nem tudtam én sem van-e egyáltalán pé-em??
Hú, ezt én is kipróbálom! Én is köszönöm! :-) Nekem azóta nem jön meg, mióta abbahagytam a fogamzásgátlót! :( Már dokihoz fordultam, de most épp szabadságol, addig hasznosítom magam...

Dalacin c gyogyszert és dalacin hüvelykrémet irt fel a doki. Nem lesz baja a babának tőle?

Pár hetes terhes vagyok,tegnap voltam dokinál de még ultrahangon nem látszot.

Legjobb válasz: Én is kaptam krémet és kúpot is! Nem lesz bajotok tóle!! Különben is a fertözéseket ki kell kezelni mert az tartósan nem jó neked se meg a babának se...Hidd el az orvos tudja mit miért ir fel. Boldog babavárást!!! 12 hetes kismama

Én is kaptam krémet és kúpot is! Nem lesz bajotok tóle!! Különben is a fertözéseket ki kell kezelni mert az tartósan nem jó neked se meg a babának se...Hidd el az orvos tudja mit miért ir fel. Boldog babavárást!!! 12 hetes kismama
Szia! Én 37 hetes vagyok és nekem is most írtak fel dalacin c-t gennyes vizelet miatt. Szerintem bízz a dokiban, nem véletlenül írta fel! Boldog babavárást!
EZT TALÁLTAM A BETEGTÁJÉKOZTATÓBAN:Alkalmazható-e Dalacin terhesség vagy szoptatás idején? Terhesség és szoptatás ideje alatt csak elkerülhetetlen esetekben szedhetõ a készítmény, ezért azonnal szóljon kezelõorvosának ha Ön terhes, vagy gyanúja van a terhességre, illetve, ha szoptat. De szerintem a dokid tudja, miért írta fel! Bízz benne!
Utolsónak:Mindig az orvosra kell hallgatni és nem a betegtájékoztatóra!Hiszen ez csak a gyógyszercégeket védi a felelõsségtõl. a gyógyszerek nem mérgek és egyes betegségek sokkal jobban ártanak, mint a gyógyszerek. Bízz az orvosodban és használd bátran!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!