Találatok a következő kifejezésre: A doki nekem (364 db)

Székesfehérvári kórházba milyenek a dokik? Nekem nem lesz fogadott dokim! Rendesek a növérek és a dokik is azzal akinek nincs fogadott orvosuk?

Legjobb válasz: Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)

Fehérváron szültem, fogadott dokival, szülésznõvel. Normálisak. Van 2 fiatal csecsemõs akik azt hiszik õk szarták a spanyolt de alapvetõen jó. Nem tudom milyen az elbánás fogadott nélkül de a szobában ahol voltam még voltak 2en és nekik sem volt fogadott. Jó véleménnyel voltak. Bár az egyik 16 órát vajúdott. A kaja se volt rossz, sok szopisteát vigyenek be neked. Cicire krémet mert a gyerek kirgcsálja az elején, sok betétet, wc papírt. Én a következõ babámat is itt szeretném szülni. :-)
Bocsi, hogy írok ide, de nekem is hasznos lehet amit kérdeztél. Én júliusra várom a Manót, sintén Fv.-on fogok szülni és nekem sincsen orvosom, nem is lesz. Remélem páran még írnak kommentet. Mekérdezhetem, hogy hány hetes kismama vagy, Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia! 31 hetes szombaton:) ! Remélem, hogy normálisak a dokik! És te hány hetes vagy? Kisfiú vagy kislány lesz?:) Nálunk kisfiú lesz.
Sziasztok!Én 9 éve szültem fváron, és októberben is ott fogok.Nagyjából ugyan azok a dokik vannak akik akkor, és rendesek sztem!Én a Vas Aleftyinához jártam és a Bognár Idánál szültem, nem volt fogadott dokim, mégis rendesen elláttak.A szülésznõm elõtt pedig le a kalappal, õ Farkasné Zsuzsika volt és nagyon remélem hogy most is ott lesz, de lehet õt meg fogadom.Elsõ szülésem volt és mégis 1, 5 óra alatt megvolt a baba vajúdással együtt.Azért nem fogadok orvost mert a varráson kívül mident a szülésznõ csinált.Az orvos csak ott állt és nézett, de õ is rendes volt azért.Nekem nincs olyan orvos fváron akirõl rossz véleményem lenne, pedig fvárra járok 15 éve nõdokihoz!!Bocsi a hosszú magyarázásért!:)
2.tól kérdezném, h mikor szülsz? Én is Fehérváron fogok, júli 5-re vagyok kiírva. Van fogadott orvosom, de én is izgatottan várom, h milyenek lesznek a körülmények. Bár nagyon sok jót hallottam a Fehérvári szülészetrõl.

Ezek az értékek mit jelentenek? C : 2222 irt a doki nekem. Mátol vagyok a 40. hétben, már nagyon várjuk a babócát.

Legjobb válasz: szia. A méhnyak megrövidült 1 ujjnyival, és a külsõ, belsõ és középsõ méhszáj is kinyílt 2 ujjnyira. Épp tegnap olvastam, hogy ilyen eredményekkel másnap megszületett a baba. (persze ez nem biztos, hogy mindenkinél így van) http://dilidomino.freeblog.hu/categories/szules/

szia. A méhnyak megrövidült 1 ujjnyival, és a külsõ, belsõ és középsõ méhszáj is kinyílt 2 ujjnyira. Épp tegnap olvastam, hogy ilyen eredményekkel másnap megszületett a baba. (persze ez nem biztos, hogy mindenkinél így van) http://dilidomino.freeblog.hu/categories/szules/
A leletre írt négyszámjegyû értékbõl az elsõ azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külsõ, középsõ és belsõ méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külsõ és középsõ méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét elõtt kinyílnak, a belsõ pedig még a 41. héten sem akar :o) 3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Ha orvost és szülésznőt is fogadok, akkor a doki által kért összegen felül adjak a szülésznőnek is vagy ennek az összegnek egy részét adjam neki oda?

Legjobb válasz: Külön a dokinak, külön a szülésznõnek. A dokinak általában a magenrendelésen fizetett díj 10x-ét "szokták" adni, a szülésznõnek 15-20 körül. De ez pénztárca függõ. Minenki annyit ad amennyit a kasszája enged.

Külön a dokinak, külön a szülésznõnek. A dokinak általában a magenrendelésen fizetett díj 10x-ét "szokták" adni, a szülésznõnek 15-20 körül. De ez pénztárca függõ. Minenki annyit ad amennyit a kasszája enged.
Annyit ad amennyit a pénztárca enged, vagy konkrétan kér a doki... Mert ilyet is hallottam. De igen a szülésznõnek külön illik adni ha megfogadod...
Szia! Attól függ konkrét összeget beszéltél -e meg az orvosoddal. Ha igen, akkor azt kell neki odaadnod és azon felül a szülésznõnek. Ha nem beszéltél meg konkrét összeget a dokival, akkor csippentsd le a szülésznõ részét kb.15.000 forintot abból az összegbõl amit szántál az orvosnak.

Írattam fogamzásgátlót, de nemcsak védekezés miatt, hanem hogy a havimat beállítsa, elég rendszertelenül jött meg. A doki nem küldött el vérvételre meg semmi, alig kérdezett valamit. Honnan tudom, hogy nekem az az antibébi jó-e, a doki honnan tudja?

Mennyire biztonságos? :S (gestomix 20-at kaptam)

Legjobb válasz: Majd a mellékhatásokból látod, mennyire jó neked. 3 hónap, mire megszokja a szervezet. Ha utána is vannak mellékhatások, akkor nem jó és váltani kell. Amúgy meg keress egy normális dokit, ha jót akarsz magadnak. Mindenesetre legalább nem magas hormontartalmút írt kezdõ létedre. Ez azért jó pont.

Majd a mellékhatásokból látod, mennyire jó neked. 3 hónap, mire megszokja a szervezet. Ha utána is vannak mellékhatások, akkor nem jó és váltani kell. Amúgy meg keress egy normális dokit, ha jót akarsz magadnak. Mindenesetre legalább nem magas hormontartalmút írt kezdõ létedre. Ez azért jó pont.
hello! nyugi, a doki gondolom 3 havi adagot irt fel, ergo vissza kell menned ujabb receptért . Akkor meg fogja kérdezni, milyen mellékhatàst tapasztaltàl, jo e neked a tabletta, és felir majd egy vérképet is :) Az enyém is ezt csinàlta, igaz én szulés utàn voltam, tehàt nàla volt jopàr friss vérképem, és a kovetkezo konzultàcion kaptam beutalot vérvételre.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! :) igazából már egy levél elfogyott, meg is jött, ahogy kell. csak ezen gondolkoztam már egy ideje :D
Ha valami gond lenne, akkor már kár lenne rajta gondolkodni. :P
Nem kell visszamennie, ha elfogyott a 3levél, mert ezután már háziorvos is felírhatja neki a tablettát. Amikor én írattam gyógyszert, semmit nem kérdezett, nem csinált vérképet csak felírt valamit, szerencsére jó lett.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! szerencsére csak kisebb mellékhatások voltak, de csak az elsõ pár napban :)

Ha magánrendelőbe jártok havonta egyszer terhesgondozásra, és alkalmanként kell fizetni a dokinak, akkor a harmadik trimesztertől, ha már egy-két hetente kell a dokihoz menni, akkor is minden egyes alkalommal fizettek neki?

Legjobb válasz: Az én dokim elvileg amikor már hetente kell járni, a negyedét kéri csak el az összegnek. Magyarán 8 a terhesgondozása, de hetente csak 2-t kér el. Szerintem így korrekt! Gondolom dokija válogatja..

Az én dokim elvileg amikor már hetente kell járni, a negyedét kéri csak el az összegnek. Magyarán 8 a terhesgondozása, de hetente csak 2-t kér el. Szerintem így korrekt! Gondolom dokija válogatja..
Nekem így volt. 2 hetente 7000 ft....
Nekem nem kell 2 hetente mennem, eddig, most vagyok a 35. hétben, jövõ hét csütörtökre van idõpontom, akkor leszek a 36.-ban. Magán dokihoz járok, ha bármilyen panaszom van, akkor bármikor kereshetem. Az utolsó hónapban szoktak hetente két hetente behívni kismamákat, de akkor már ott az nst is. Nem volt problémamentes a terhességem, mégsem kell hetente mennem, de nagyon jó dokim van, nem lehúzós. 34 hetes kismama
A harmadik trimeszterrõl nem kell 1-2 dokihoz járni. a betöltött 36. hét után kell hetente ctgre menni, de akkor sem vizsgált meg a doki minden alkalommal, azt hiszem a 36, 38, 40, 41, hetesen vizsgált (túlhordtam). Akkor igen, a normál díjat elkérte...De ez dokifüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Én is csak havonta jártam, járok, és a végén, amikor nst-re kell menni, meg már egyáltalán nem kér pénzt. 25hkm
Én is a végén már a kórházba jártam, ott nem kért pénzt.

A héten megyek laparoszkópiás műtétre. A doki magán rendelőjébe járok, mennyi pénzt "kell" neki adnom?

Akinek van ötlete, légyszi írjon.Nem tudom mi az árfolyam, egyáltalán kell adnom?Elvárják?

Legjobb válasz: Minden doki elvárja de nem kötelezõ én adtam 20.000 ftot de nem azért hanme azért mert au én dokim nagyon odaado velem szemben és megérdemli.

Minden doki elvárja de nem kötelezõ én adtam 20.000 ftot de nem azért hanme azért mert au én dokim nagyon odaado velem szemben és megérdemli.
Szia! Én is most fogok majd menni laparra, ugyanígy magán dokihoz, de a kórházban fogja csinálni.Én is úgy tervezem, h 20ezret adok majd neki. Elvileg ugye nem "kéne", de utána is hozzá szeretnék még járni, és így nyugodt lelkiismerettel megyek majd.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, én nem tudok csak 10-et adni..
Hát én már 17éve ugyanahhoz a dokihoz járok és a mûtétért decemberben csak 5ezret adtam, nem mondta, hogy adjak még hozzá!De Te tudod!Én se tudtam többet adni!
Én is magándokihoz járok a rendelõjébe, de kórházban csinálta meg ugyanezt a mûtétet tavaly nov-ben, rendes munkaidejében végezte el a mûtétet, amiért megkapja a fizetését, külön neki ezért nem fizettem semmit. Amit el akart kérni, azt elõtte elkérte a konzultáción a magánrendelõjében...de arról meg kértünk számlát, tehát visszakaptuk a nagy részét. Nincs is ezen kiakadva, ha számlát kérek a magánrendelõjében a vizsgálatokról, megbeszélésekrõl.

Kisfiamnak ket evesen vissza tepte a doki a kukijat. Egy picike resz meg maradt. A gyerek apjänal volt es ö nem nezte neki, most meg nem lehet vissza huzni, mindig pereped neki es veres lesz. Mi tegyek hogy ne fajjon neki? es ujra legyen a regi?

Legjobb válasz: most negy eves a gyerek,regebben nem is pisilt napokig,amikor a doki csinalta neki,bar nem csodälom,most ha probälom neki,mindig mondja auuu,fäj,mit tegyek hogy ne fäjjon neki,valami krem,hogy fellazitsa neki?

A kérdező hozzászólása: most negy eves a gyerek, regebben nem is pisilt napokig, amikor a doki csinalta neki, bar nem csodälom, most ha probälom neki, mindig mondja auuu, fäj, mit tegyek hogy ne fäjjon neki, valami krem, hogy fellazitsa neki?
Sajnos nem tudok neked, hasznos választ írni:( Szerintem vidd el a dokihoz, õt kérdezd, hogy mit lehet vele csinálni. De én másik orvoshoz vinném, mint aki 2 évesen "kezelte", szerintem valamit nem jól csinált. Mielõbbi jobbulást.
Én már elvittem volna gyerek sebészetre, természetesen nem ahhoz a kretén dokihoz, aki így elbánt vele...2 fiú anyukája
Nálunk is ez volt a módi elõször feltépték.Aztán kaptunk krémet amitõl fellazult de azt csak az orvos adja.Most 5 éves a fiam és a mai napig nem engedi megnézni se hogy rendben van-e minden.Idõnként lefogjuk és megnézem neki akkor ordít, kapál stb...Egyszer kérdeztem mire jó ez hiszem muszáj megnézni ha nem akarjuk hogy gond legyen.Azt mondta nem is fáj csak hát az emlék, remélem idõvel majd elmúlik.És ezt kívánom neked is.Mindenesetre vidd el dokihoz és majd megnézi mit lehet tenni.

Volt múlt hónapban spontán vetélésem, csupán 3napot csúszott a mensi, aztán megjött. Teljesen kitisztultam, és nem mondta a doki, hogy kellene szünetet tartani, viszont többen azt írták, hogy nekik kellett tartani. Nekem miért nem mondta?

Legjobb válasz: Nekem is volt spontán vetélésem és nekem azt mondta a doki, hogy csak az elsõ mensit várjam meg.DE én már 6 hetes voltam. Neked azért nem kell várnod, mert csak három nap késésed volt, teljesen kitisztultál, ez még annyira korai terhesség volt hogy nem okoz gondot, ha nem vártok. Ilyen vetélés nagyon gyakori, sokszor a nõk észre sem veszik hogy elvetéltek, csak késik egy-két napot a mensi. Ne aggódj nem lesz semmi baj!! Egyébként csináltál tesztet, vagy honnan tudod hogy vetélés volt?

Nekem is volt spontán vetélésem és nekem azt mondta a doki, hogy csak az elsõ mensit várjam meg.DE én már 6 hetes voltam. Neked azért nem kell várnod, mert csak három nap késésed volt, teljesen kitisztultál, ez még annyira korai terhesség volt hogy nem okoz gondot, ha nem vártok. Ilyen vetélés nagyon gyakori, sokszor a nõk észre sem veszik hogy elvetéltek, csak késik egy-két napot a mensi. Ne aggódj nem lesz semmi baj!! Egyébként csináltál tesztet, vagy honnan tudod hogy vetélés volt?
Nekünk 2 hónap szünetet mondott.Annyi elég arra, hogy a méhed újra megerõsödjön, és felkészüljön a köv.bébire. A regenerálódáshoz heti 2x1 E vitaminnal hozzájárulhatsz.Nekem azt mondta szedjem tovább az elevitet, de csak heti 2-t.Kontrollon voltál?Ha még nem, akkor ezekre a dolgokra kérdezz rá az orvosodnál.
Nem feltétlenül. Minden terhesség más még ugyanannál a nõnél is. Bár a mellfájdalom, az elég gyakori tünet. De ha nem sikerült akkor se keseredj el! Én két vetélésen vagyok túl és még nincs gyerekem, de minden hónap új remény!!!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak:nekem is ezzel kezdõdött este, másnak pecsételés, ekkor hívtam a dokit, aki azt mondta az még belefér, de menjek másnap hozzá, de éjszaka erõs görcsökkel megjött.Én a helyedben hétfõn dokihoz mennék mindenképp, nekem azt mondta h ha most is összejön azonnal menjek mert sárgatest szurit fogok kapni.Remélem neked nem így lesz, szorítok.
A kérdező hozzászólása: igen, teszteltem, ez szept-ben volt, de mire elmentem a dokihoz aznap reggel megjött.UH-t csinált, és vérképre küldött, abból derült ki, hogy már lezajlott vetélés volt.Ebben a hónapban voltam ismét, látott psejtet, mondta mikor legyünk együtt.Jövõ szombatra nem várom.De szerintem nem sikerült, mert most nem érzek olyan tüneteket, mint a múlt hónapban.Szted ua-t kellene érnem ha sikerült volna?
Kerdezonek: Altalaban minden terhesseg mas meg ugyanazon szemelynel is, tehat azert mert nem erzed most ugyanazt, mint mult honapban, meg lehet hogy ujra osszejott a baba. Visszaterve a fo kerdesedre ugy tudom, hogy mikor csak par napot kesve jon meg a mensi, akkor a terhesseg annyira fiatal, hogy nincs szukseg egeszsegugyi kaparasra, marmint muvi befejezesre gondolok , mert az egesz hogy is mondjam "zigota" (ha mar ennek lehet nevezni ilyen koran) eltavozik mindenestul, ugy ahogy van. Tehat elkepzelesem szerint minel idosebb a terhesseg mikor bekovetkezik a veteles, annal inkabb van esely arra, h. szukseg van muvi befejezesre. Bocs, ha nem fogalmaztam erthetoen. (Neked volt rozsaszin folyasod a kesett mensi elotti napokban? En tegnap teszteltem pozitivat, a mensinek 2nap mulva nem kellene megjonnie. Ma volt/van egy pici rozsaszines kremes folyas es most megijedtem, mi lesz ha nekem is megjon majd.:( )

December 10 volt missed abortuszom, a 10. héten halt el az embrió, és a mai napon már megjött a menstruációm. Normális ez? A doki azt mondta kb: 5- 6 hét mire megjön. Nekem 25. napra .

Legjobb válasz: Szia! Nekem október 27-én volt egy ilyen mûtétem, sajnos. :( A mûtét után nekem a 24. napon jött meg elõször. Ez nem gond. Nekem is 5-6 hetet mondott a doki, de ez csak egy átlag. Azóta nekem volt egy második menstruációm is, ami 29. napra jött meg. Nyugodj meg minden oké. Sok sikert a jövõben! :)

Szia! Nekem október 27-én volt egy ilyen mûtétem, sajnos. :( A mûtét után nekem a 24. napon jött meg elõször. Ez nem gond. Nekem is 5-6 hetet mondott a doki, de ez csak egy átlag. Azóta nekem volt egy második menstruációm is, ami 29. napra jött meg. Nyugodj meg minden oké. Sok sikert a jövõben! :)
Nem gond. Hidd el sokkal rosszabb, mikor várod-várod és a 7. hét elsõ napján jön meg az elsõ. Borzasztó volt várni és várni. A dokim is azt mondta, hogy a legoptimálisabb, ha a rendes ciklus szerint jön meg, azaz úgy mint Neked.
Nekem is volt ilyen próblémám 3 éve, 12 hetes voltam.Akkor nekem a mûtéttõl számitva 4 hétre jött meg.Azt monda a doki az jó.azóta van egy28 hónapos kislányom.Kítartás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!