Találatok a következő kifejezésre: A doki nálam (68 db)

A doki nem végez nálam méhszáj vizsgálatot?

Legjobb válasz: Ès? Elvileg 4 hetente kellene de sok doki nem csinálja. Személy szerint én vagy kérném vagy dokit váltanék.

Ès? Elvileg 4 hetente kellene de sok doki nem csinálja. Személy szerint én vagy kérném vagy dokit váltanék.
A kérdező hozzászólása: nem érzem hogy baj lenne de nyomádt érzek brlül s hüvelyen belül kivúl a méhszájamnál!folyamatosan mint ha nyomna!nem tudom mi lehet ez!
Hány hetes vagy? Nekem is olyan, mint amikor megjött, nyomást érzek a méhnyakamnál, a doki meg nézte, de el se érte annyira fönt van és zárt. Lehet csak kellemetlenebbül fekszik a baba. 37 hkm
Csak panasz esetén szoktak végezni. Ha legközelebb mész a dokidhoz, kérdezz rá.

A dokinak meg kell mondani konkrétan hogy őt szeretném fogadott orvosnak? Eddig 2-szer voltam nála és nem kért pénzt. Igaz a korházba voltam ultrahangon. De ha mindíg őt hívom gondolom rájön nem?

Legjobb válasz: Gondolom nem magánrendelésen voltál nála. Akkor ne is várd, hogy kérjen pénzt. Ha magánra nem mész és õt szeretnéd dokidnak akkor adj neki magadtól és mond meg neki, hogy szeretnéd ha õ lenne az orvosod és, hogy ott legyen a szülésnél. Elválal e? 39+2km

Gondolom nem magánrendelésen voltál nála. Akkor ne is várd, hogy kérjen pénzt. Ha magánra nem mész és õt szeretnéd dokidnak akkor adj neki magadtól és mond meg neki, hogy szeretnéd ha õ lenne az orvosod és, hogy ott legyen a szülésnél. Elválal e? 39+2km
Én megkérdeztem az orvostól, hogy mi a módja annak, hogy az orvosom legyen, és együtt csináljuk végig a terhességet és a szülést, van-e rá lehetõség? Így korrekt, lehet nem tudja, hogy csak õt hívod... Adott egy idõpontot és mondta, hogy mindent meg fogunk beszélni.
mondd meg neki hogy megszeretnéd kérni, hogy kisérje végig a terhességed és legyen ott a szülésnél. Úgy is fogja mondani hogy ezentúl menj a magánrendelõjébe. legalábbis nálam így volt, a magán rendelõbe havonta 1 alkalommal kell mennem, minden más vizsgálat a kórházban van, amiért nem kér pénzt, nem kérhet! Minden jót
Nem jön rá, egy vagy neki a kismmillió kismama közül és ezt nem bántásból írom. Kérezd meg tõle, hogy vállal-e terhesgondozást és szülést, ha igen, akkor hol és van-e ennek anyagi vonzata. És ha van anyagi vonzata, amit meg is engedhetsz magadnak, akkor kérdezd meg, hogy elvállal-e. Vannak dokik, akik elõre annyira telítve vannak, hogy nem vállalnak, viszont akkor tud ajánlani mást. Az biztos, hogy SOHA ne feltételezz dolgokat, mert csalódás érhet. Inkább kérdezz rá, egyáltalán nem ciki.
hat nem, szerinted mibol jonne ra?ha magandokihoz jarsz tole is meg szoktak kerdezni hogy tud e valalni es a te kiirt idopontodban o raer e esetleg nem utazik el!
Már akkor tudtam, hogy nála akarok szülni, mikor még el sem mentem hozzá. Én úgy hívtam fel, hogy terhes vagyok és szeretném, ha õ kísérné végig a terhességemet s a szülést. Elmentem hozzá és onnantól kezdve egyértelmû volt, hogy nála fogok szülni.
A kérdező hozzászólása: Hogy kérdezzem meg?Ti hogy kértétek meg?köszi a segítséget!
Második válaszoló vagyok. Úgy, ahogy leírtam.
Ahogy leírtuk. :)

Akinek tervezett császárja volt de a doki nem mondott idöpontot nála a ctg döntött az idöpontban vagy megvárták, hogy magátòl induljon be?

Remèlem êrthetö a kérdés

Legjobb válasz: Szerintem ha a császár tervezett, akkor eleve kell, hogy legyen egy idõpont, nem? Nálam volt idõpont, de 1nappal hamarabb beindult a szülés, így végül hamarabb császároztak. Nemhinném,hogy tervezett császárnál bármelyik doki is megvárná a szülés beindulását.

Szerintem ha a császár tervezett, akkor eleve kell, hogy legyen egy idõpont, nem? Nálam volt idõpont, de 1nappal hamarabb beindult a szülés, így végül hamarabb császároztak. Nemhinném, hogy tervezett császárnál bármelyik doki is megvárná a szülés beindulását.
Máj. 25-re voltam kiírva. Én kértem a dokit, hogy amíg lehet, addig maradjon a babám, mert az UH szerint viszonylag kicsi. Máj. 22-re beszéltük meg. A lányom meg elindult máj. 21. hajnalban, de elmúltak a fájásaim, stb, úgyhogy kora du. mûtött, így mondhatjuk, hogy sima progi volt. Mellékesen a kicsinek nézett gyerekem 4000 g-mal és 54 cm-rel született :) Szóval valószínûleg elõbb mûtött volna, ha én nem kérem, hogy húzzuk, amíg lehet.
kórházfüggõ, orvosfüggõ szerintem.Mikor az elsõt szültem szobatársam tervezett császárja a termin. lejárta után egy nappal volt, tehát a doki tkp. minden lehetõséget megadott, h magától induljon meg. Most ahol szülni fogok védõnõm azt mondta, h csak nagyon indokolt esetben adnak elõre idõpontot, amúgy megvárják, h meginduljon.(Bár termin. túllépésnél szerintem itt is elõbb mûtenek, nem várnak)
Szerintem is elég 10000 Ft.
Az neki bõven elég a mellett a fizetés mellett! Sok szerencsét! :)
Elég baj, hogy otthon fizetni kell már még ezért is. Hogy tényleg az emberek mennyire elrontották az orvosokat régen. Kívánok sok egészséget, és babát!
A kérdező hozzászólása: kösz. túl vagyok rajta nem adtam egy kanyi vasat sem mert rám sem nézett. ezért meg nem adok ingeyn nem osztogatom a pénzt.amúgy nem fájt az átjárhatósági csak nagyon feszített és 6 perc alatt túl élettem rajta mindkettõ átjárható
nagyon örülök hogy mindkettö átjárhato, haa doki felédse nézett, ne bánd a pénzt, most vitaminokat kell venni apjunak és mindent bele:) ü volt már kivizsgáláson? nekem is lesz laparoszkopos átjárhatságim nemsokára de a tb nem támogatja a megszorirtások miatt.. drukkolok 32
A kérdező hozzászólása: igen volt már sperma vizsgálat is, és az is jó, nekem volt magas prolaktinom ami most állt helyre.
Na? Fájt a vizsgálat?
Bocs...most olvasom, h..nem fájt. Akkor sztornó a kérdés.
A kérdező hozzászólása: :) hát azért nem volt egy leányálom!!!!Kellemetlen volt nekem mondjuk a rákszûrés is kellemetlen ez is olyan szar volt, de nem nevezném fájdalomnak, mert én nem erre számítottam. kb 6 perc volt az egész!Nem tudom lehet azért nem fájt mert nem voltam zárt???De nekem a menzis görcsöm na az fájdalom!Ez nem az volt!

Hány alkalom kell legyen bejegyezve a kiskönyvbe hogy járjon a gyes gyed stb? Már 3 szor voltam védőnőnél. Nálunk ő írja be és a doki aláírja.

Legjobb válasz: Szia! És ki pecsétel? Mert az sem mindegy ám, dokinak kell!! Csak a doki pecsétek számítanak!!! Hány hetes vagy?

Szia! És ki pecsétel? Mert az sem mindegy ám, dokinak kell!! Csak a doki pecsétek számítanak!!! Hány hetes vagy?
GYES-nek, GYED-hez ehhez semmi köze. Az egyszeri anyasági támogatásnak van. Ahhoz 4-szer kell megjelenned terhesgondozáson. GYED-et akkor kapsz, ha van munkaviszonyod. Ha ez nincs, akkor kapsz GYES-t!
A kérdező hozzászólása: Hú köszi szépen!Nagyon nem voltam tisztában ezzel!
Így van.Én most szültem és pecsét csak az egyszeri anyasági támogatáshoz kell. Anyasági támogatásra a szülést követõen az a nõ jogosult, aki terhessége alatt legalább 4 alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson részt vett. Nekem nem a kiskönyve bejegyzett pecsétet nézték, hanem a kórházba a számítógépbe benne volt, hogy részt vettem a kötelezõ vizsgálatokon. Gyest simán igényelhetsz, ahhoz csak a kicsi születési anyakönyvi kivonata kell.Illetve ha dolgoztál akkor elõször TGYÁS-t kapsz, aztán Gyedet.
A kérdező hozzászólása: Én most 19 hetes vagyok. Dolgoztam csak most veszélyeztetett miatt táppénzen vagyok.Tehát akkor nem lesz gond. már Dokinál már vagy 5- ször is voltam tehát benn van a rendszerbe de a kiskönyvbe még csak 3 terhesgondozásom van pecséttel.De a negyedikre még 20 hetem van:)
Hülyeség, hogy csak a doki pecsét számít. A törvény azt írja elõ, hogy 4 alkalommal meg kell jelenj terhesgondozáson, és szintén jogszabály írja elõ, hogy terhesgondozást végez a doki ÉS a védõnõ IS. Vagyis a 4 védõnõs pecsét is tökéletesen jó. Nagyon sok helyen pl. még a kötelezõ uh-k eredményét is a védõnõ vezeti be és pecsételi le. Õk ugyanúgy jogosultak az anyaságira.
Szia! Én írtam, hogy csak a doki pecsétje számít. Azért írtam ezt, mert nekem csak ezeket számolták, ebbõl gondoltam, hogy CSAK ez számít!! Igaz, hogy a kötelezõ vizsgálatokra mentem el és semmi plusz vizsgálatot nem igényeltem mert mindenem jó volt szerencsére, így is 11 doki és 12 védõnõ pecsétet szedtem össze!!!
Nekem a védõnõ egyet nem szólt úgy egyáltalán az anyaságiról, a pecsétekrõl végképp nem ( megvolt, több is, mint 4 ), a doki adott egy igazolást, mikor 2 héttel a szülés után kiszedte a császáros varratokat, és egy percre nem nézte a védõnõ pecsétjeit.

Mit fog szólni a doki, ha hozzá járok terhesgondozásra, de visszajárok nemsokára a régi dokimhoz a magánrendelésére mert szülni meg nála akarok?

a 18ban lakom,az sztk 10perc,ez az egyszer? nekem,a régi dokim meg szent imrés.. a 11be nem tudok átjárni,nagyon messze van..

Legjobb válasz: Ha én orvos lennék, nem örülnék neki, de nem szólhat semmit, szabadon döntesz. Azért nem árt, ha ugyanaz végzi a terhesgondozást, mint akinél szülsz, hogy mindennel képben legyen. (Én 100 km-t utaztam terhesgondozásra is a dokimhoz, pedig helyben is vannak persze nõgyógyászok, akik rámnézhettek volna, de ez természetesen a te dolgod.)

Ha én orvos lennék, nem örülnék neki, de nem szólhat semmit, szabadon döntesz. Azért nem árt, ha ugyanaz végzi a terhesgondozást, mint akinél szülsz, hogy mindennel képben legyen. (Én 100 km-t utaztam terhesgondozásra is a dokimhoz, pedig helyben is vannak persze nõgyógyászok, akik rámnézhettek volna, de ez természetesen a te dolgod.)
Szia. Szerintem szíved joga megválasztani a dokidat akinél szülni akarsz és ahhoz az sztk-s dokinak semmi köze. Lehet úgy gondolja hogy majd nála szülsz, de Te nem kérted fel, így és amúgy sem vetheti a szemedre. Ha meg megsértõdne akkor sem kell vele foglalkozni. Szerintem ilyennel ne idegesítsd magad. :) Nagyon boldog babavárást kívánok!! :) :) 20 hetes kismami, Ani :)
A kérdező hozzászólása: rosszul fogalmaztam: mindkettõhöz járnék, a mostanihoz minden vizsgálatra-labor, uh, nst, stb..- a régihez meg csak vizsgálatra, és hozzá vinném a leleteimet amit itt csináltak..

Ovulációs vérzésem volt? A dokim szerint (hétfőn voltam nála), szerda és csütörtök körül várható a ovum (16. dpo). Tegnap, szombaton nagyon sok nyúlós, tojásfehérje nyákom volt és közte kevés piros vér.

Ma is volt egy kevés vérzés. Soha nem volt még ilyen, s szerintem a menzinek még korai, beágyazódásnak is.

Legjobb válasz: Szia! Hát ez gyakorlatilag bármitõl lehet, attól is, h megpattant egy hajszálér odabent. De a doki "útmutatását" követve még odébb van az ovu.

Szia! Hát ez gyakorlatilag bármitõl lehet, attól is, h megpattant egy hajszálér odabent. De a doki "útmutatását" követve még odébb van az ovu.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, helyesbítek, mert félreérhetõ lehettem :) E hét szerda és csütörtökre, nem a jövõhét csütörtökre :)
Akkor igen, lehet ovuláció, az nem csak egy nap :) a kevés vér meg...bármitõl lehet tényleg, szerintem nem mesit, de nem is beágyazódást jelez.
mmint MÉG nem jelezhet beágazódást, helyesbítek ;)

Magán orvoshoz járok, de nem szeretnék nála szülni. Egyáltalán nem szeretnék fogadott orvost a szülésnél. Ugye nem gondolja a dokim azt hogy az hogy hozzá járok azt jelenti hogy nála szeretnék szülni?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy én pont az ellenkezõjén agyalok: reménykedem, hogy természetesnek veszi, hogy nála akarok szülni, ha már végigasszisztálta a teherbe esésemet meg mindent. Szerintem jobb elõre tisztázni a dolgot. Megkérdezhetem, hogy miért nem akarsz fogadott orvost? Kíváncsi vagyok a véleményedre, esetleges tapasztalatodra.

Érdekes, hogy én pont az ellenkezõjén agyalok: reménykedem, hogy természetesnek veszi, hogy nála akarok szülni, ha már végigasszisztálta a teherbe esésemet meg mindent. Szerintem jobb elõre tisztázni a dolgot. Megkérdezhetem, hogy miért nem akarsz fogadott orvost? Kíváncsi vagyok a véleményedre, esetleges tapasztalatodra.
en dokit valtottam, es az uj doki ugy gondolta, amikor megmondtam neki, hogy nala szeretnek szulni, mondta is, hogy o is ugy gondolta, es nagyon nem bantam meg, 8 napos a babam, ma jottunk haza a korhazbol, mert besargult, szules utan is ranknezett, erdeklodott ma is, ajanlott egy nagyon jo szoptatós teat (mindent kiprobaltam, semmi, attol meg olyan szepen bedurrant, napi 10 milivel tobbet fejek, sajnos a babó nagyon mersekelten szopik) (kecskeruta fû tea, ajanlom mindenkinek, nagyon jó!!! a szaga nem jó, de az íze nekem bejön, mondjuk en a malnalevel teat is szerettem).
Szia, de szerintem úgy gondolja! Úgyhogy ezt beszéld meg vele! Mert én amikor jártam a dokimhoz, és konkrétan rákérdeztem, csodálkozott hogy miért kérdezem mert természetesnek vette, ha magánrendelésre hozzá járok, akkor nála is szeretnék szülni!
Szerintem addig nincs oka biztosra venni, hogy nála szeretnél szülni, amíg ezt meg nem beszélitek.Az én dokim a 22. héten rákérdezett, csak akkortól kezdve írta be a szülés várható idejét a naptárába és csak azóta beszélünk a szüléssel kapcsolatos konkrét kérdésekrõl, amióta mondtam neki, hogy igen, nála szertenék szülni.
Szerintem egyertelmuen azt gondolja, hogy ot kered meg, hogy vezesse le a szulest is. Beszeld meg vele. Bar, amilyen penzehesek, lehet hogy merges lesz, hiszen o odafigyel rad most, aztan masnal meg megszulsz, szoval o ugy gondolja, hogy akkor masnak adod a penzt is. Szinte mindenki annal szul akihez privatban jar.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendes orvosom van le a kalappal elõtte, székesfehérváron rendel, de fix összegért vezet le egy szülést, és nekem nem lesz annyi pénzem hogy felfogadjam.Havonta viszont kibírom amit ki kell fizetnem.És nem azért írom ezt mert sajnálom a dokitól, hanem nem tudok neki annyit fizetni.De nem tudom hogy mondjam meg neki, hogy nem szeretném felfogadni.Elõzõ szülésemnél sem volt fogadott orvosom és mégis rendesen foglalkoztak velem.
ha en orvos lennek (egyaltalan barmi, én-ként is) értékelném, ha megmondanad oszinten, hogy Nezze doktor ur, az az igazság, hogy bar nagyon tisztelem mint orvost, mint embert (kulonben nem onhoz jarnek), de sajnos nincs lehetõségem felkerni arra, hogy levezesse a szülést. Esetleg ha rendel korhazban, es eleg laza, hozzateheted, hogy addig majd összeteszed a labad, amig nem o ugyel :)
Szerintem meg ha tényleg rendes doki, és õszintén elmondod neki, hogy mi a helyzet, akkor biztos, hogy megérti, és lehet, hogy így is szivesen elvállal szülésnél. Ha normális akkor ebbõl nem csinál problémát.

Tegnap voltam rákszűrésen, a doki vérzést tapasztalt nálam. Pedig 2 hét múlva kell, hogy megjöjjön. Kérdeztem, ez miért van. Erre nem kaptam választ. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Normális mennyiségû vér volt, vagy csak szivárgás? Ha az, akkor lehet hogy a doki nem úgy csinálta ahogy ezt kellene és megsértett egy pát hajszáleret. Pecsételõ vérzés sok minden miatt lehet, még a stressztõl is. Ne parázz:) Azóta is vérzik? Ha szagtalan, akkor nincs baj, de ha kifejezetten büdös, akkor lehet hogy gubanc van. Azért mentél szûrésre, mert fájt, vagy csak úgy? Ha még van kérdésed, priviben megtalálsz! Bon courage:)

Normális mennyiségû vér volt, vagy csak szivárgás? Ha az, akkor lehet hogy a doki nem úgy csinálta ahogy ezt kellene és megsértett egy pát hajszáleret. Pecsételõ vérzés sok minden miatt lehet, még a stressztõl is. Ne parázz:) Azóta is vérzik? Ha szagtalan, akkor nincs baj, de ha kifejezetten büdös, akkor lehet hogy gubanc van. Azért mentél szûrésre, mert fájt, vagy csak úgy? Ha még van kérdésed, priviben megtalálsz! Bon courage:)
A vérzés oka több minden lehet (gyulladás, méhszájseb, együttlétnél felsértõdött stb...). Nálam, sajnos az állandó hüvelygyulladás miatt mindig lát az orvos szivárgó vérzést a hüvelyfalból. Persze ez nem normális, a gyulladást kezelni kell. Hogy miért döntött így az orvosod?? Ha aggódsz és van esetleg más tüneted is, lehet, hogy érdemes lenne felkeresni egy másik orvost is. Egyébként pedig jó kérdezni, ha az orvos nem beszél. Én mindig ezt teszem, mert többségében elég szûkszavúak.
A kérdező hozzászólása: Semmim se fáj, a szokásos szûrésen voltam. Nem is vérzés inkább barna folyásom van azóta. De nincs szaga, és nagyon minimális. A dokiról az megvan a véleményem. Keresek másikat.

Ma kellene mennem a 6 hetes kontrollra, szoptatok, és ma mégis enyhe vérzés jelentkezett nálam. Menjek így, vagy várjak? Mára van megbeszélve a dokival.

Legjobb válasz: Ha idõpontot kértél akkor menj.A dokinak nem gond,hogy vérzel abból is tudja,hogy van-e baj v.minden rendben.Legfeljebb ha nem is vizsgálna meg kérj egy másik idõpontot ott.

Ha idõpontot kértél akkor menj.A dokinak nem gond, hogy vérzel abból is tudja, hogy van-e baj v.minden rendben.Legfeljebb ha nem is vizsgálna meg kérj egy másik idõpontot ott.
Szerintem nyugodtan menj el.Én is véreztem mind a két esetben a 6 hetes kontrollon.Mégse volt baja vele a dokimnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!