Találatok a következő kifejezésre: A doki mondta 5 hetes terhes (10 db)

A doki azt mondta 5 hetes terhes vagyok, a leletre azt irta 5mm-es petezsák sejthető, menjek uh-ra 2 hét mulva. Ez jó jel?

mikor hallani a szivhangot? tett egy olyan megjegyzést, hogy még nagyon pici. mi a méret 5 hetesen? mekkora szokott lenni?

Legjobb válasz: én azt hittem 6 hetes 1mapos vagyok, mert május 18-án volt meg utóljára, ö szerinte 5 hetes.

A kérdező hozzászólása: én azt hittem 6 hetes 1mapos vagyok, mert május 18-án volt meg utóljára, ö szerinte 5 hetes.
Mindenkeppen jo jel, GRATULALOK!!! Szivhang a 7. het kornyeken van.
Ez azt jelenti, hogy valószínûsíti a terhességet, de még bármi lehet, fel is szívódhat, ezért kell visszamenned 2 hét múlva. Akkor már a petezsákban benne lesz a szikhólyeg, de lehet, hogy már a ici-pici babóca is. Bár szerintem a 2 hét sok, általában 1 hét múlva szokták visszahívni az embert. Nekem 5 hetesen és 6 naposan 12 mm volt a petezsák és benne volt a szikhólyag, ami 1, 9 mm volt. Szívhangot már a 6. héttõl lehet hallani, legalább is nekünk már volt :) . Az terhesség idejét meg majd az UH-ok alapján számolják, megvan, hogy melyik héten mekkorának kell lennie. Az én számolásom szerint én 1 héttel fiatalabb terhes vagyok, mint az UH szerint. Az idõ még a végén is változhat, úgyhogy ezzel ne foglalkozz sokat, a doki úgyis mondja, ha valami nem jó, pl kicsi a baba.
Ha egy terhességi naptárba beírod az utolsó mensid dátumát, akkor máris nem fogsz kételkedni a dokid szavában. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Nekem itt az 5 hét 1 napot adja ki. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, tényleg 5 hét 1 nap, remélem minden rendben lesz. köszi az infókat mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: nektek nem fáj a hasatok? nekem néha szurkál, és görcsöl ez normális dolog? a dokim nem mondott semmit.

Mennyire biztos? A doki azt mondta hogy cisztát lát, nem babát! Max.5 hetes terhes lehetek

Legjobb válasz: 5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.

5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.
Én itt már olvastam olyat, hogy a cisztának egyszercsak elkezdett dobogni a szíve... Teszteltél már?
Szerintem tesztelj pár nap múlva reggeli vizeletbõl, ha nem erõsödik, akkor talán igaza volt a dokinak, de így is úgy is vissza kell menned, nem? Két hét múlva mindenképp látszana a szívhang, ha tényleg 5 hetes vagy most. Nagyon drukkolok. A második voltam :)
A kérdező hozzászólása: Van egy halom + tesztem, egy kicsit halványak.De sajnos azt hallottam hogy a cisztától is lehet + a teszt

A doki azt mondta hogy 5 hetes terhes vagyok, akkor most 5 vagy 3 hét? Ténylegesen?

Legjobb válasz: a terhességet mindig az utolsó mensi elsõ napjátol számolják, mivel nem lehet pontosan tudni hogy melyik nap termékenyültél meg. Tehát hivatalosan 5 hetes vagy de ténylegesen fiatalabb 1-2 héttel.

a terhességet mindig az utolsó mensi elsõ napjátol számolják, mivel nem lehet pontosan tudni hogy melyik nap termékenyültél meg. Tehát hivatalosan 5 hetes vagy de ténylegesen fiatalabb 1-2 héttel.
A terhesség korát mindig az utolsó vérzés elsõ napjához számolják. A fenti számításmód miatt van kb. két hét ami terhességnek számít, de ténylegesen nem vagy terhes. (Nem jellemzõ, de terhessége elsõ két hetében még akár szûz is lehet valaki)
A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, így 40 hétig tart.A babóka pegig általában 2 héttel fiatalabb, hisz a fogantatás kb a 14 nap körül történik.Tehát te 5 hetes terhes vagy(ezt figyeld), a manócska a pociban meg kb 3 hetes, de azt nem kell külön számolni, csak az 5. héttõl számolj tovább.A magzatok jellemzõit is a terhességi hetek mellett találod, pl mekkora egy 5 hetes baba, meg ilyesmi(ez a terhesség 5.hete.Remélem nem túl zavarosan magyaráztam! Boldog kismamaságot!
A kérdező hozzászólása: nem bonyolult de akkor már most az 5 heteseknek megfelelö fejlödési dolgokat kell figyelnem?:

Múlt hét vasárnap a dokim megállapitotta uh-al h 5 hetes terhes vagyok. Mondta h 2 hét mulva menjek vissza vizsgálatra. Ez mit takar csak vérvétel lesz v már beutal a belgyogyászatra is? Vagy ez csak késöbb lesz?

Legjobb válasz: Habár nem írtad, de elméletileg még csak a petezsák látszott.. Két hét múlva már látszani fog az embrió a petezsákban és lesz szívhang, ami mutatja, hogy él a baba. Ekkor fog beutalót írni, amivel felveheted a kiskönyved a védõnõnél és majd azzal mész a további vizsgálatokra. A 7. hetes vizsgálatot hüvelyi ultrahanggal nézik. Vérvétel a 11-12. hét környékén van, belgyogyi meg a 20. hét után.

Habár nem írtad, de elméletileg még csak a petezsák látszott.. Két hét múlva már látszani fog az embrió a petezsákban és lesz szívhang, ami mutatja, hogy él a baba. Ekkor fog beutalót írni, amivel felveheted a kiskönyved a védõnõnél és majd azzal mész a további vizsgálatokra. A 7. hetes vizsgálatot hüvelyi ultrahanggal nézik. Vérvétel a 11-12. hét környékén van, belgyogyi meg a 20. hét után.
Mikor visszamész, akkor újra megvizsgál. Akkor már lesz szívhang is. Majd elküld vérvételre, megkapod a beutalót a belgyógyászatra, el kell menned a háziorvosodhoz, fogorvoshoz, majd pedig fel kell keresned a védõnõt.
Megírja a beutalót, ha mindent rendben talál. Érdemes majd a védõnõhöz menni elõször, mert a kiskönyvet õ adja (ha nem az orvosnál kapod) és az összes vizsgálatot abba fogják beírni (fogászat, belgyógyászat, EKG, szemészet). Gratulálok!

Vashiányos vagyok az baj? 5 hetes terhes orvosi szamitas szerint szoval egy hete kesik a mensim . A doki látott egy pici fekete foltot az UHn ekkor azt mondta a novernek, hogy vastablettat irjon fel

Ha vashianyos vagyok attol meg kifejlodik a baba? felek, hogy elhal, mert nem jut eleg oxigenhez. hogy van ez?

Legjobb válasz: Persze,hogy kifejlõdik a baba,csak szed rendessen.Én is vashiányos voltam és nem volt semmi problémám.Ne izgulj,mert a babának az nem jó.Boldog baba várást 11hónapos fiú anyukája

Persze, hogy kifejlõdik a baba, csak szed rendessen.Én is vashiányos voltam és nem volt semmi problémám.Ne izgulj, mert a babának az nem jó.Boldog baba várást 11hónapos fiú anyukája
Szia! Attól még hogy vashiányos vagy rendesen fejlõdik a babád, bár nem értem folsavat miért nem írt neked, illetve azt nem is írja csak mondja hogy vegyél. Szedd rendesen a vasat, a vérvételekbõl úgyis kiderül majd hogy kell-e még vagy abbahagyhatod. Szülés után van jelentõsége annak ha vashiányos vagy sajna. Nálam pont ez volt, nem tudtam szoptatni.

Kb.5 hetes terhes vagyok.2 pozitív tesztem is volt. Tegnap reggel begörcsöltem elmentem dokihoz, azt mondta petezsákot lát, magzatot és szívhangot nem. Menjek vissza 2 hét múlva. Ez most mit jelent? Lehet, hogy tegnap elvesztettem a bébim?

Legjobb válasz: Az elõttem szólókkal értek egyet. A baba ilyenkor még egy kicsi sejthalmaz nem is emberformáju..a szíve pedig most készül, tehát még nem doboghat...légy türelmes két hét múlva rendben lesz.

Az elõttem szólókkal értek egyet. A baba ilyenkor még egy kicsi sejthalmaz nem is emberformáju..a szíve pedig most készül, tehát még nem doboghat...légy türelmes két hét múlva rendben lesz.
Sok ismerõsömnek görcsölgetett a hasa az elején és semmi baj nem történt... ilyen korban még csak petezsákot lát! ne aggódj! Dia
Ne gondolj a legrosszabbra, ilyen idõs terhességnél még csak petezsákot lát a doki, és azt h méhen kívüli vagy belüli, még várj egy kicsit, kb. 2-3 hét, akkor már lesz szívhang... különben én is ugyan így vagyok!
Nem vesztetted el a bébid, még nincs ilyenkor szívhang majd a hetedik héten fogja hallani ahogy a pici szíve ver, addig is ne idegeskedj, ha minden igaz nekd már hányngered is van és már valószínû el is kezdõdtek a hányások vagy nem így van? Majd ha válaszolsz leírom miért kérdeztem! Ne izgulj nem lesz semmi baj!:) :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztató válaszokat! A 2 válaszolónak:gyakran émelyeg a gyomrom nem csak reggel hanem napközben is, de hányni nem hánytam.A melleim nagyon érzékenyek és feszülnek.

A nőgyógyászom azt mondta, h 6. hetes terhes vagyok, de én ahogy számolgattam még csak az 5. hétben járok.19mmes a petezsákom, de még szívműködést nem látott a doki, azt mondta, h ha 1 hét múlva sem lesz akkor kaparni kell. Mit gondoltok?

23 éves vagyok. 1 hete tudtam meg h terhes vagyok. A ciklusom mindig 31-32 nap. Mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Az,hogy mindig többet számolnak,de hogy orvost váltanék ilyen kijelentés után,az biztos.

Az, hogy mindig többet számolnak, de hogy orvost váltanék ilyen kijelentés után, az biztos.
Szerintem nyugodj meg.Anyukám mikor terhes volt velem még a legelején vérezgetett egy kicsit, ezért bement a kórházba.Az ügyeletes orvos azt mondta neki, hogy nem lát semmit az ultrahangon, és hogy csinálni kell egy egészségügyi kaparást, mert ez nem is "igazi" terhesség, valószínûleg elhalt a magzat, de ezt majd kaparás után megmondja pontosan. Anya nagyon megijedt, felhívta sírva a mamámat, aki mondta anyának, hogy ne hagyja, hogy megcsinálják a kaparást, siet be a kórházba, és majd meglátják, mi lesz. Mamám mikor beért, keresett egy másik dokit, és megkérte, hogy vizsgálja meg õ is anyut.A doki megvizsgálta, és megnyugtatta, hogy nem azért vérzett, mert a magzattal van baj, hanem azért, mert van egy méhszájsebe , amit a szülés után majd le kell fagyasztani, és hogy õ nem hinné, hogy bármi baj van a magzattal, várjanak türelemmel, és ne egyezzen bele a kaparásba...Pár nappal késõbb már láttak az ultrahangon és aztán mikor eljött az ideje egészségesen megszülettem...Ha anya hallgat az elsõ dokira, akkor sosem születek meg... Tudom, hogy nem pont u.a. a szituáció, mint a Tied, csak azért írtam le, hogy lásd, hogy az orvosok is tévedhetnek ilyen dolgokban is.Ha szeretnéd ezt a babát ne add fel a reményt, esetleg menj el másik orvoshoz is, és hallgasd meg az õ véleményét is.De az is lehet, hogy 1 hét múlva tökéletesen érzékelhetõ lesz a szívmûködés :) . Tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz, de próbálj meg nem idegeskedni, gondolj arra, hogy minden rendben lesz. Szorítok Neked! 23/L (9 hkm)
A kérdező hozzászólása: Köszi, h elmesélted, mostanra azért már megnyugodtam és jövõhéten felkeresek egy másik orvost. Addigra remélem minden rendben lesz.
Nagyon drukkolok Neked, remelem, hogy minden rendben lesz :-) (2. valaszolo)
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál (másiknál), és azt mondta h minden rendben van. A szívverését is lehetett hallani. A magzat már 1, 7mm. Nagyon megnyugodtam h nem volt semmi baj a babával. Szóval az új doki bevált :)

Ha hasi uh-n voltam nem egészen 5 hetesen, a doki azt mondta szépen megvan vastagodva a nyálkahártyám, nagy valószínűséggel terhes vagyok, ilyen esetben kizárható a méhen kívüli terhesség?

Azért hasi uh volt mert a hüvelyit nem tudott csinálni mert nem volt jó

Legjobb válasz: Próbálj esetleg elmenni egy másik rendelõbe vagy magánorvoshoz. A méhen kívüli terhesség akkor zárható ki, ha a megtapadt petezsákot a méhen belül látják. Ha a doki a hasi uh-n látott petezsákot, akkor nem kell aggódnod!

Próbálj esetleg elmenni egy másik rendelõbe vagy magánorvoshoz. A méhen kívüli terhesség akkor zárható ki, ha a megtapadt petezsákot a méhen belül látják. Ha a doki a hasi uh-n látott petezsákot, akkor nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: nem látott az uh-n még petezsákot mert korai stádiumba mentem el, most kell pénteken visszamenjek
Sajnos abból, hogy megvastagodott a méhnyálkahártyád, még nem lehet arra következtetni, hogy méhen belüli terhesség.A nyálkahártya akkor is megvastagszik, ha nincs baba.Csak ilyenkor a vérzéssel leválik a méh faláról, és a menstruációval kiürül.Tesóm is korán ment, neki is csak megvastagodott méhnyálkahártya látszott.Annyira korán ment, hogy még el sem maradt neki.Azt mondta a doki, hogy 2 esélyes a dolog, de mivel pozitív a tesztje, nagy valószínûséggel terhes.Mikor legközelebb ment, már volt szívhang.De ne aggódj, hidd el, a méhen kívüli terhesség nem olyan gyakori.Az a ritkább.Mást nem tudsz tenni, mint vársz a következõ vizsgálatig.Én is aggódtam, hogy nehogy méhen kívül legyen.Most meg ott tartok, hogy 2 hónapom van még a szülésig.A méhen kívüli a ritkább, és általában oka van.Nyugi!Szorítok!
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyos vagy:-)én a kimaradt mensi után mentem el 1 héttel vizsgálatra, remélem minden rendben lesz.Minden reggel hányingerem van, nagyon rossz.
A méhenkivüli olyan görcsökkel jár, hogy kiegyenesedni sem tudsz!!Életveszélyes is lehet.Nyugi biztos minden ok, nem is irtad, hogy nagyon görcsölnél.Én is igy féltem egyébként ez teljesen természetes reakció, ez az elsõ félelem, aggodalom terhességnél, aztán ha tul vagy rajta jön más.19+2hetes kismama.

Mekkora a baba az 5. héten? Nekem azt mondta a doki hogy 4, 1 mm. Az jó? Jövő héten kell visszamennem, akkor leszek 7. hetes terhes. Mekkora kell hogy legyen?

Legjobb válasz: Nekem a 7. héten 7mm-es volt, de lehet egy kis eltérés, a lényeg, hogy nõjön, és akkor már hüvelyi UH-n látszani kell a szívverésnek (lehet, hogy hasin is, azt akkor én még nem próbáltam). Ne izgulj, drukkolok!

Nekem a 7. héten 7mm-es volt, de lehet egy kis eltérés, a lényeg, hogy nõjön, és akkor már hüvelyi UH-n látszani kell a szívverésnek (lehet, hogy hasin is, azt akkor én még nem próbáltam). Ne izgulj, drukkolok!
Nekem 6+1 hetesen csak petezsákom volt. És 4+5 hetesen semmit sem látott a doki!!! És a 4+5 hét már az 5. hétnek számít! Szóval, nagyon klassz méreted van :-)) . Egyébként a 4 mm egy 5+6 hetes terhességnek felel meg Uh szerint. De valószínû neked hamarabb volt peteérésed mint a 14. nap...
A kérdező hozzászólása: Valószínû hogy nem a 14.nap, ugyanis általában 25-26 naposak a ciklusaim. Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de már több helyen láttam ezeket a 4+5 hetes. Ez pontosan mit is takar? 4 hetes és 5 napos?
Az 5het az4+valamanyi ugye?Mert az 5+valamenyi az mar 6hetes nem? ugy oszezavarodok ezek a hetek szamolasanal. nekem 5heten meg nem volt baba csak petezsak.
Itt egy link. http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Ez nagyon jó arra, hogy összehasonlitsd a leleteiddel.Megtudhatod, hogy Átlagban adott korban milyen méretekkel rendelkezik a baba.Persze ne úgy nézd, hogy az eltérések azok rosszat jelentenek.Csak mégis egy támpont, hogy tudjál viszonyitani.Ha valami baj lenne , akkor azt a doki úgyis megmondja.De csak megnyugtató, hogy tud az ember hasonlitani valamihez.És persze ne felejtsük el, hogy 1-2 hét eltérés lehet plusz-minusz a szülés várható idejétõl, ami teljesen normális.
[link] Nézd meg ezt a táblázatot, én úgy látom, hogy nincs lemaradva!
A szonográfus elvégzett egy OKJ-s tanfolyamot, az orvos meg egy egyetemet. Ezeket vedd számításba, mikor eldöntöd, hogy kinek a véleményére adsz :) Az én két fiam 22 hetes adatai: Kicsi: BPD (buksi) 54 mm HC (buksi körfogat) 190 mm AC (pocak körfogat) 174 mm FL (combcsont) 39 mm Becsült súly: 489 g Oldalkamra 5, 7 mm (29, 2 cm a netes kalkulátor szerint a hossza) Nagy: BPD: 54mm, OFD: 71mm, HC: 197mm, AD1: 52mm, AD2: 54mm, AC: 166mm, FL 38mm, magzati súly: 460g (28, 6 cm a netes kalkulátor szerint a hossza) A nagy 4470 gramm és 57 cm volt születésekor, a kicsi majd júniusban kiderül mekkora :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!