Találatok a következő kifejezésre: A doki mondta 5 hetes (31 db)

Iker terhességem volt vagy van. Most 14. héten járok. A dokim szerint 5 hetesen mindkét babócának már dobogott a szíve, majd a 13 héten a kombinált teszt alkalmával az ultrahangos doki azt mondta, hogy az egyik már nem él. Lehetséges ez?

Nagyon szomorú és csalódott lettem. Összehasonlítottam a képeket az első terhességemmel és most akkora a pocakom, mint az elsővel 24 hetesen. Lehetséges ez? Hiszen amelyik elméletileg nem él az nagyon picike. Mitől nő ennyire a hasam?Olyan sok minden kavarog a fejembe. Már arra is gondoltam, hogy benézett valamit az ultrahangos doki és lehet, hogy mégis él mindkét baba és szépen fejlődnek, aztán azért ilyen nagy a hasam. De olyan sok köztük a különbség. Az élő az 68mm volt a másik amelyik a doki szerint nem ad életjelet az pedig 14mm. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?

Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?
Hogy vagy? Van valami fejlemény?
Sajnálom hogy meghalt de tényleg örülj annak hogy nem akkor halt meg mikor már megszületett es ha megkérdezhetem hogy 1 vagy kétpetéjüek es milyen nnemûek??
Az ikres vagyok, talán 8-as. Bármi is lesz, gondolj arra, amit írtam, és te is. Egy nõnek velem együtt volt ikerterhessége, mint az enyém, olyan, 1 dokink volt. Neki ki is alakult a 20. héten, amitõl félt, a babákat meg kellett szülnie, meghaltak. Én annyira sajnáltam. Gondold el, hogy nem kívánta-e volna, hogy olyan helyzetben legyen, min te? Hogy nem baj, ha nem 2, de egészséges legyen az az 1! Gondolj erre, hogy az egyik mindenképp él, egészséges, semmi baja! Majd írd meg, hogy mi volt? De az a doki többet nem mondott? Hogy mi van ilyenkor? Hogy mi lesz? Nagyon átérzem a helyezetedet, én tavaly ilyenkor voltam terhes, és 2 hetente kellett uh-ra menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Majd, hátha megtudom írni neked, megkérdem az orvosomtól. NAgyon rendes mindenre válaszol.
Koszonom szepen, eleg gyorsan szivodott fel a 16. Heti uh-n mar nem lehetett latni, csak annyit montak, hogy az a terulet echo szegeny a mehembe. Sajnos nem tudom mi az pedig erdekelne. Kitartas es boldog babavarast :)
A kérdező hozzászólása: 23:03-as Nagyon sajnálom ami történt, akkor Te tudod, hogy most mit érzek. Gratulálok a kislányodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Mennyi ideig tartott neked a felszívódás? CSak ultrahanggal ellenõrizték azt? Remélem holnap csinál a dokim ultrahangot és csak pozitív eredményekkel szolgál majd. Remélem a másikkal minden rendben van. Jaj már olyan jó lenne érezni, hogy mocorog, akkor azért egy kicsit megnyugtatna, hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg az orvosokról csak annyit, hogy aki az ultrahangot csinálta a tök bunkó volt. Annyit mondott, hogy tudja, hogy ikerterhességet hord? Válaszom igen. Erre a doki: és azt is tudja, hogy az egyik már nem él? Hát erre én már nem tudtam mit mondani, csak sírtam és teljesen össze törtem, még jó hogy a barátnõm velem volt, és próbált vigasztalni, nyugtatgatni. Szóval nagyon megértõ és együtt érzõ volt a doki. Lehet, hogy neki ez mindennapos dolog, de nekem nem és engem nagyon szíven ütött. Azért talán lehetnének kicsit kíméletesebbek is, hiszen mégiscsak egy apró kicsi emberkérõl beszélünk akinek már dobogott a szíve! Szóval megtudom érteni, hogy mit érzel
A kérdező hozzászólása: 8/9. Gratulálok a babáidhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked. Igen, arra próbálok gondolni, hogy tényleg így a jobb, mert ha ez késõbb történik, akkor sokkal rosszabb, akkor a másikat is jobban veszélyezteti, vagy ha mondjuk betegen születik. Csak nagyon fáj és nehéz beletörõdni, valószínû, hogy idõvel enyhülni fog a fájdalmam és könnyebb lesz. Azért kíváncsi vagyok mit mond a dokim holnap. A genetikai tesztem eredménye elméletileg negatív lett. Most próbálok koncentrálni és nagyon vigyázni a meglévõ egészséges picikémre, és csak abban reménykedek, egészségesen fejlõdik majd tovább.
nekem 10 hetesem halt el az egyik babam.. Semmit nem vettem eszre belole csak a 12. Heti uh-n mondta a doki :( felszivodott es semmilyen komplikacio nem lett kiveve annyi, hogy az AFP-m joval magasabb lett a kelletenel..genetikan kiderult, hogy az ikerterhesseg miatt. Ne ijedj meg, hogy ha veled is ez tortenik. Engem is ijesztegettek, hogy beteg a babam stb. Makk egeszseges kislanyom szuletett :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Persze, hogy örülök a megmaradt babára és lehetõ legjobban megpróbálok rá vigyázni, mert abba belehalnék, ha annak is valami baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Próbálom elfogadni, de nagyon nehéz. Az ultrahang után felhívtam az orvosom, azt mondta, hogy mivel még nagyon picike, ezért nem kell semmilyen mûtét, sem gyógyszeres kezelés, mert fel fog szívódni magától. Viszont a felszívódás miatt kockázatosabb a másik egészséges baba vetélése. Úgy hogy ha vérzek, akkor azonnal kórház. Kedden délután megyek a dokimhoz és remélem akkor csinál egy ultrahangot és akkor kiderülhet, hogy mi a helyzet pontosan. Ha tényleg úgy van, ahogy az ultrahangon látták, akkor csak remélem, hogy minden szövõdmény nélkül felszívódik hamar és a másikban nem okoz semmi problémát. Akkor szerintetek arra ne is gondoljak, hogy lehet, hogy hárman voltak és mondjuk az egyik elhalt és a másik kettõ meg szépen fejlõdik. Olyan azért lehet, hogy az egyik takarja a másikat és nem veszik észre?! A felszívódás meddig tart? Egyébként két hét múlva kell ellenõrzõ ultrahangra mennem, hogy hogy áll a felszívódás.
ha lenne rá lehetõségem elmennék egy újabb ultrahangra, nehezen bírnám ezt a bizonytalanságot
Sajnos ilyen elõfordul. Nem feltétlenül lökõdik ki az élettelen baba, szépen felszívódik, vagy betokolódik és nem okoz semmi gondot a terhesség alatt. A has mérete a többedik terhességnél jobban változik, mint az elsõ terhességnél. Próbáld meg elfogadni ezt az új helyzetet. Örülj ennek a babának.
"2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant." ?? Hogyan?
Szia, tapasztalatom nincs, de ha elhalt a magzat, akkor annak szerintem ki kéne lökõdnie. Egy ismerõsöm úgy járt, hogy 2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant. Azóta egy 2 éves egészséges kisfiú anyukája. Sajnálom, és kitartás!
Mi újság kedves Kérdezõ?

A doki azt mondta 5 hetes terhes vagyok, a leletre azt irta 5mm-es petezsák sejthető, menjek uh-ra 2 hét mulva. Ez jó jel?

mikor hallani a szivhangot? tett egy olyan megjegyzést, hogy még nagyon pici. mi a méret 5 hetesen? mekkora szokott lenni?

Legjobb válasz: én azt hittem 6 hetes 1mapos vagyok, mert május 18-án volt meg utóljára, ö szerinte 5 hetes.

A kérdező hozzászólása: én azt hittem 6 hetes 1mapos vagyok, mert május 18-án volt meg utóljára, ö szerinte 5 hetes.
Mindenkeppen jo jel, GRATULALOK!!! Szivhang a 7. het kornyeken van.
Ez azt jelenti, hogy valószínûsíti a terhességet, de még bármi lehet, fel is szívódhat, ezért kell visszamenned 2 hét múlva. Akkor már a petezsákban benne lesz a szikhólyeg, de lehet, hogy már a ici-pici babóca is. Bár szerintem a 2 hét sok, általában 1 hét múlva szokták visszahívni az embert. Nekem 5 hetesen és 6 naposan 12 mm volt a petezsák és benne volt a szikhólyag, ami 1, 9 mm volt. Szívhangot már a 6. héttõl lehet hallani, legalább is nekünk már volt :) . Az terhesség idejét meg majd az UH-ok alapján számolják, megvan, hogy melyik héten mekkorának kell lennie. Az én számolásom szerint én 1 héttel fiatalabb terhes vagyok, mint az UH szerint. Az idõ még a végén is változhat, úgyhogy ezzel ne foglalkozz sokat, a doki úgyis mondja, ha valami nem jó, pl kicsi a baba.
Ha egy terhességi naptárba beírod az utolsó mensid dátumát, akkor máris nem fogsz kételkedni a dokid szavában. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Nekem itt az 5 hét 1 napot adja ki. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, tényleg 5 hét 1 nap, remélem minden rendben lesz. köszi az infókat mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: nektek nem fáj a hasatok? nekem néha szurkál, és görcsöl ez normális dolog? a dokim nem mondott semmit.
nincs mit tenni, várni kell
Szia! Sajnos nem tudsz mit tenni, ha a baba nem akar maradni akkor nem fog, de remélem ez nem így lesz!!Kitartás
Nagyon sajnálom! Sajnos nem tudsz semmit tenni, várj. Drukkolok!
nekem is ezt mondtak 2 kulonbozo orvos aki az uh-t csinalta, aztan kiderult h a terhesseg koraval tevedtek, es a baba megmaradt.ne add fel a remenyt
Ne aggódj! Nálam se tudják eldönteni hol is tartok pontosan. Szorítok!

Most vagyok 8 hetes. Legközelebb 5 hét múlva kell visszamennem a dokihoz majdnem 13 hetesen. Azt mondta az már körülményesebb vizsgálat lesz. Mi vár rám akkor? Többet is kell majd fizetni érte? (Magándoki)

Legjobb válasz: Javítsatok ki, de úgy tudom a magándokik egy átlagárban mozognak. pl. alkalmanként 10ezer. Azokban az alkalmakban lehet 10 perces vizsgálat meg 20 perces is.(vagy még több)

Javítsatok ki, de úgy tudom a magándokik egy átlagárban mozognak. pl. alkalmanként 10ezer. Azokban az alkalmakban lehet 10 perces vizsgálat meg 20 perces is.(vagy még több)
Ma már a kombinált teszt szakszerûbb és pontosabb, mint az integrált teszt. 2 évvel ezelõtt még az integrált teszt volt a megbízhatóbb, akkor azt csináltattam, most a szonográfus már a kombinált tesztet javasolta (Mátyásföld klinika, Bp).
Nálunk így megy, bár sok helyen, sokféle módon zajlanak a vizsgálatok: Magándokihoz járok, havonta, alkalmanként 8000, nem csinál uh-t. A kötelezõ uh-k a klinikán vannak, ahova idõpontot kell kérni, és ingyenesek: betöltött 12 héten : Down-szûrés, 18-20. hét genetikai uh (ide kell a 16. heti AFP eredmény), 30-32 hét uh, 36-38. hét uh. Vérvételre szintén ide kell járni, a kötelezõ: betöltött 16. héten AFP, fertõzõ betegségek, vércsoport, nagy labor, 25-26. hét cukorterhelés, ha ezeken minden ok, nálunk nincs több, 36. héten kenetvizsgálat Streptococcus B-re. Választható, azaz fizetõs vizsgálatok: -kombinált teszt 12-14. héten 9000, ide kell a 12. heti uh-n mért tarkóredõ értéke, Domw-kór, nyitott gerinc, genetikai rendellenességek -quartett teszt: 15-18. hét genetikai rendellenességek 15 000 A fenti két vizsgálat együttesen az integrált teszt: 25 000. Szerintem nem kellene olyan vizsgálatért pénzt kérnie, amit támogat a TB... 36 hetes kismama
Még azon az oldalon nyitva vagyok:) 11-14. héten integrált teszt: down -szindróma és nyitott gerinc-agyhiány szûrése (külön kpban:
A kérdező hozzászólása: Mit tartalmaz egy integrált teszt? Érdemes azt is megcsináltatni?
Utánanéztem! Maga a down-szûrés (tarkóredõ+ orrcsont) kötelezõ vizsgálat. Az integrált teszt választható, és azért tuti kell fizetni!
A Down nem kötelezõ, így nem támogatja a TB. Lehet utána olvasni..
Minden szûrést-ami kötelezõ- támogat a tb, én úgy tudom......
Nekem mindegyik vizsgálat 10 e volt. uh-val együtt. Tök mindegy, hogy hányadik heti, 12, vagy a többi.. Mind 10 volt. Minden alkalommal volt uh. + kézi vizsgálat. Havi egy alkalomra jött ki, A 12. heti genetikai uh-ért sem kért többet.
A kérdező hozzászólása: az igen! köszönöm! nem is mondta h többe fog kerülni mint egy egyszerû vizsgálat.Na akkor így kell felkészülnöm.
Valószínû, hogy genetikai uh-ra gondolt. Megnézik, hogy a baba rendesen fejlõdik-e. Magándokinál ez olyan 20000-25000 Ft. Ezzel a vizsgálati papírral kell menned a down szûrésre, amit nem támogat a TB. Attól függõen, hogy milyen szûrést szeretnél az ára 9000-29000 Ft között van. 14 hkm
Szerintem tarkóredõt fog nézni, (down-szûrés) az az extra. De nem hinném h ezért többet kérne....
A kérdező hozzászólása: 10 ezret kért eddig egy vizsgálatért, csak nem tudom még milyen extra vizsgálat lesz azon a 13.héten, hátha azért plusszba kéne fizetni.Nagyon keveset tudok errõl mi a szokás mert elsõ baba lesz :)
A kérdező hozzászólása: értek mindent nagyjából, köszönöm a válaszokat :)

Mennyire biztos? A doki azt mondta hogy cisztát lát, nem babát! Max.5 hetes terhes lehetek

Legjobb válasz: 5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.

5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.
Én itt már olvastam olyat, hogy a cisztának egyszercsak elkezdett dobogni a szíve... Teszteltél már?
Szerintem tesztelj pár nap múlva reggeli vizeletbõl, ha nem erõsödik, akkor talán igaza volt a dokinak, de így is úgy is vissza kell menned, nem? Két hét múlva mindenképp látszana a szívhang, ha tényleg 5 hetes vagy most. Nagyon drukkolok. A második voltam :)
A kérdező hozzászólása: Van egy halom + tesztem, egy kicsit halványak.De sajnos azt hallottam hogy a cisztától is lehet + a teszt

18 hetesen vettek tőlem vért AFP-re, és 2, 9 MOM lett az érték. Ez elvileg túllép a megengedett 2, 5-en, de a dokim azt mondta, hogy biztos azért több, mert nem a 16. héten volt vizsgálva és ilyenkor már nem az optimális értéket mutatja. Vélemények?

Legjobb válasz: Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!

Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!
Szia! Én nagyon be voltam parázva az AFP eredménye miatt. Még a védõnõm is észrevette rajtam hogy tiszta zizi vagyok, ezért alaposan elbeszélgetett velem. :-) Tõle tudom, hogy ha a down-kórra van valami kis esély is, azt észrevették volna már a 12 hetes uh-on is. Nézd meg azt a leletedet. Nekem azon az NT: 1, 9mm Azt mondta a védõnõm hogy ezt kell nézni, mert ha 3 mm alatt van akkor nincsen semmi gond. Másrészt azzal is megnyugtatott és a lelkemre kötötte hogy akkor sincs semmi baj ha magasabb értéket mutat az AFP eredménye. Mert azt mondta hogy ez már egy nagyon elavult módszer, már akkor is téveset mutat ha csak 1 nappal késõbb veszik le mint kellene. Állítja hogy az is lényeg hogy hány kg-os nõnél nézik. Mert más eredményt kell nézni egy 50 kg-os nõnél és mást egy 85 kg-osnál. Csak ezt sehol nem veszik figyelembe pedig kellene. Mert így csak feleslegesen riogatják a kismamát. Én maximálisan elhittem a védõnõmnek mindent hisz már több mint 25 éve van a szakmában, nagyon jó szakember. És totál megnyugtatott mire már az uh-ra kellett mennem.
Az orvosnak tudnia kell.Valószínûleg az UH is rendben volt, azért nem küldött további vizsgálatokra.
nem értem miért 18 hetesen vették le kötelezõen 16 hetesen kelett volna azért adott fals értéket
Szia! Nekem 3.89 lett a korrigált MOM értékem. Megjártam két kórházat, mert riogattak, hogy ilyen magas értéknél nagyo-nagyon beteg lehet a baba (záródási rendelleneségek, ilyesmi), de az UH-ok alapján egészséges a baba. Lehet, hogy nálunk is bezavart a mensi idõpontja, mivel nem írtam fel a pontos dátumot (nem számítottunk babára :) ). Lehet, hogy nálam is volt vagy 1 hét eltérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem, hogy tényleg csak a késõbbi idõpont eredményezte ezt az értéket. Bár lényegében az UH eredménye felülírja az AFP eredményét, és aszerint a babámmal minden rendben! :) Azért csak késõbb lett levéve a vér AFP-re, mert a dokim pont akkor szabadságon volt! Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Megjöttem az ultrahangról, 5 hetes vagyok. Azt mondta a doki, hogy 3, 8x4mm-es a petezsák. Két hét múlva kell visszamennem kontrollra, akkor már lesz szívhang is! Ez jó méretben?

Legjobb válasz: Szerintem jó a mérete, 5 hetesen, nekem 16mm volt az átmérõje 5 hetes 6 naposan. Igaz engem 25.-ére hívott vissza, de ha valami nem stimmelt volna, úgyis mondja. Engem is itt nyugtattak meg a kismamák, hogy minden ok. Boldog babavárást! 7 hetes kismama

Szerintem jó a mérete, 5 hetesen, nekem 16mm volt az átmérõje 5 hetes 6 naposan. Igaz engem 25.-ére hívott vissza, de ha valami nem stimmelt volna, úgyis mondja. Engem is itt nyugtattak meg a kismamák, hogy minden ok. Boldog babavárást! 7 hetes kismama
Szerintem telejesen jó a méret. Nekem 7 hetes halloták elösször akis szivecskéjét. 22 hetse kismami

A doki azt mondta hogy 5 hetes terhes vagyok, akkor most 5 vagy 3 hét? Ténylegesen?

Legjobb válasz: a terhességet mindig az utolsó mensi elsõ napjátol számolják, mivel nem lehet pontosan tudni hogy melyik nap termékenyültél meg. Tehát hivatalosan 5 hetes vagy de ténylegesen fiatalabb 1-2 héttel.

a terhességet mindig az utolsó mensi elsõ napjátol számolják, mivel nem lehet pontosan tudni hogy melyik nap termékenyültél meg. Tehát hivatalosan 5 hetes vagy de ténylegesen fiatalabb 1-2 héttel.
A terhesség korát mindig az utolsó vérzés elsõ napjához számolják. A fenti számításmód miatt van kb. két hét ami terhességnek számít, de ténylegesen nem vagy terhes. (Nem jellemzõ, de terhessége elsõ két hetében még akár szûz is lehet valaki)
A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, így 40 hétig tart.A babóka pegig általában 2 héttel fiatalabb, hisz a fogantatás kb a 14 nap körül történik.Tehát te 5 hetes terhes vagy(ezt figyeld), a manócska a pociban meg kb 3 hetes, de azt nem kell külön számolni, csak az 5. héttõl számolj tovább.A magzatok jellemzõit is a terhességi hetek mellett találod, pl mekkora egy 5 hetes baba, meg ilyesmi(ez a terhesség 5.hete.Remélem nem túl zavarosan magyaráztam! Boldog kismamaságot!
A kérdező hozzászólása: nem bonyolult de akkor már most az 5 heteseknek megfelelö fejlödési dolgokat kell figyelnem?:

3, 16-os TSH-val estem teherbe, euthyrox szedése mellett! A doki azt mondta, hogy nem kell emelni az adagon. Szerintetek? 5 hetes vagyok.

Kb. 2 hónapja szedem a gyógyszert, elõször felet, aztán pár hete egy egészet szedek. Azt mondta, hogy ne csak fél órát, hanem egy órát várjak az evéssel, ivással a gyógyszer beszedése után. Ez így oké lehet??

Legjobb válasz: Szia! Én 1.61 TSH-val estem teherbe akkor szedtem 75 mg-ot. Elsõ vérvételen 2,78 volt akkor megemelte az endokrinológusom 100 mg-ra. Azóta ezt kell tartanom és így kettõ alatt van. Most vagyok 30 hetes terhes. Havonta nézetnem kell. Nekem nagyon komolyan és szigorúan veszi ezt az endokrinológusom, azt mondta hogy nagyon fontos a terhesség alatt, hogy a pici elegendõ hormont kapjon.

Szia! Én 1.61 TSH-val estem teherbe akkor szedtem 75 mg-ot. Elsõ vérvételen 2, 78 volt akkor megemelte az endokrinológusom 100 mg-ra. Azóta ezt kell tartanom és így kettõ alatt van. Most vagyok 30 hetes terhes. Havonta nézetnem kell. Nekem nagyon komolyan és szigorúan veszi ezt az endokrinológusom, azt mondta hogy nagyon fontos a terhesség alatt, hogy a pici elegendõ hormont kapjon.
Hallgass az orvosra! De komolyan, õ lát minden leletedet, õ lát téged, õ ismeri a kórtörténetedet. Ne az itteni válaszolókra hallgass, mert mindenki esete teljesen más lehet, nem lehet a kezelést kizárólag a TSH adatokra alapozni. Az orvosod látja az összes értékedet, bízz benne! A hormonokkal óvatosan kell bánni.
Internetes konzíliumra én õt ajánlom: [link]
1.1-el estem teherbe, a dokit felhívtam, telefonon rögtön 25-el emelte az adagom. Menj másik dokihoz !
A kérdező hozzászólása: 75 mg-ost szedek. Endokrinológus-nõgyógyász mondta. Aznap volt 3, 16 a tsh-m, amikor nem jött meg. Azelõtt pedig 7, 6 volt, 2 hónap alatt ment le 3, 16-ra. Akkor még valószínû, hogy nem állt be és még lejjebb fog menni, igaz? Mert azt írjátok, hogy kb. 6 hét- 2 hónap. Nekem is havonta kell nézetni a tsh-t.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hány mikrogrammos tablettának szeded a felét? A TSH kb. 6 hetes-2 hónapos szedés után áll be. Ha pár hete emeltek az adagodon, akkor várj minimum 6 hetet és utána fogod ennek az emelésnek a hatását a TSH adatokon látni. Szerintem teljesen OK, amit az orvosod mond - 10 éve van alultermelésem és tapasztalatból mondom, hogy a thyroxin emelését ilyen finoman kell kezelni. Én 4, 5-tel estem teherbe, a legalacsonyabb adat 25. hétig 2, 18 volt, 33. hetes vagyok és 2, 2 kiló éppen a gyerkõc - tökéletesen fejlõdik. Mindig elképedve olvasom ezeket az 1 alatti TSH-kat. Nálam most elõször volt 2 alatt, az ügyeleten kötöttünk ki 140 feletti pulzussal, a diagnózis relatív túltermelés volt, ami sokkal többet árt a babának. Ha szükséged van egy második véleményre, nézd meg a konzilium.hu oldalt, egy Solymosi Tamás nevû endokrinológus csinálja. Ha emailen elküldöd neki az adataidat, és megkérdezed a véleményét, pár napon belül válaszol.
Nem. Le kell vinni a TSH-t 1 körülire. A 3, 16 nem terhesen is magas (tudom hogy nem éri el a referencia értéket, de az egy elavult érték...). Háziorvoshoz jársz vagy endokrinológushoz?
Nem, nagyon nem oké, nagyon gyorsban emelnie kéne a dokidnak.
En felhivtam a endodokimat, h pozit teszteltem (elotte 1-2 hettel 1, 62 volt a tsh-m), es latatlanban azonnal 25-tel emeltette az adagomat es a 8. hetre rendelt be kobtrollra, h megnezzuk elegendo-e. (eleg volt...)
Mennyi az a pár hét? Ha eltelt kb 6 hét az emelés óta, akkor beállt, ha nem akkor szerintem érdemes lenne várni még egy kicsit. 75 ug nem olyan kevés, egy egészséges szervezet 160 ug-ot termel. A terhesség alatt folyamatosan nõ a szervezetedben keringõ vér mennyisége, mert te keringteted a baba a vérét is, az utolsó trimeszterben ez akár a másfélszerese is lehet a terhesség elõttinek. Emiatt a folyamatos növekedés miatt kell kontrollálni a hormonszintedet. Ha ugyanannyit szedsz a terhesség alatt folyamatosan, akkor ugye a hormon koncentrációja csökkenni fog a véredben.

9+5 hetes terhességemet mai UH-n elhaltnak nyilvánították.21 mm-es CRL most, 2 hete pedig 14 mm-es, akkor voltam 7+5 hetes és a doki azt mondta minden rendben?

Egyáltalán a ma mért adatok, a 21 mm-es embrió megfelelne a 9+5 hetes terhességnek? Pontosan 2 hete voltam egy másik orvosnál, aki azt mondta az embrió pont olyan és úgy néz ki, ahogy ki kell neki. Mi történhetett?:(

Legjobb válasz: Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?

Hàt a 3. Trimesztert még nem töltötted volna be! Csak az 1. Trimet! Nem?
A méretei jók!!! Szíve dobogott??!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támogatásokat! Csütörtökön megyek vérvételre és konzultációmra az orvosomhoz, ahol mindenféleképpen fogok kérni még egy UH vizsgálatot.
Szia. Nagyon sajnálom, hogy ez történt! Nekem a 8. héten volt ez. Mondjuk SZTK mondta, hogy elhalt, küldött mûtétre, de aznap elmentem magánba a Hepinet-hez és gyönyörû erõs szívverést láttak! Szerintem nézesd meg mással is! Hátha...
Még vérvétel is lesz, a HCG szintbõl biztosan látják, hogy él-e az embrió.
én biztos elmennék máshova is amugy nem velem történt de hallottam ilyenrõl hogy már meg volt a mütét idõpontja de az anyuka még elment máshova és élt a babája!szivbõl kivánom hogy nállad is tévedés legyen hiszen nõtt engem ez biztatna, ha mégsem akkor viszont sok erõt és kitartást!majd azért irdd meg légyszi ha lesz valami fejlemény 35hkm
Én màr igen! Mentek a mûtõbe és elõtte még csinàlnak uh-t hogy ugye biztosan meggyõzõdjenek arról hogy nem él a magzat! Aztân nagy meglepetésükre bizony vert a szìve!
Nagyon sajnálom :((( Fogadd részvétem, sok lelki erõt!
A kérdező hozzászólása: Tudtok ilyen esetrõl? Mikor félrenézték az UH-t és szívhangot??
Óóóó azért én elmennék máshoz is.De nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Jaj igen... nem trimesztert akartam írni, hanem hónapot. Bocsi..
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt mondták, hogy nem látnak szívhangot és meghalt.. Én is orvost váltanék, ha mondjuk egy SZTK-s rendelésen felmerülne bennem, hogy "félrenéztek" de egy magánklinikán voltam orvosnál ma, aki még a fõorvost is behívta, hogy nézze meg, jól látja-e...
2 es válaszoló vagyok ja értem akkor a szív a baj, nem a mérete....nagyon sajnálom :(((
Ez szörnyû! Sajnàlom! De a méret az jo! Énmost nézemaz enyém 10 hetesen volt 27mm! N em volt szìvhang? Vagy mit mondott a doki? Mi lessz ezutàn?
ne már ez durva , ennyibõl elhaltnak minõsítették? ?? nem volt szívhang vagy miért?? 7+5 hetesen a 14 teljesen jó nekem 7+3an mértek 12 mmt. 9+2 n 24 mmt. Itt pár mm miatt elhaltnak lett nyilvánítva?? Sürgõsen más orvoshoz mennék.
A kérdező hozzászólása: A szíve a két héttel ezelõtti UH-n, ahol 14mm-es volt, még dobogott. Ma már nem... Nem görcsölök, nem vagyok rosszul, semmi jelét nem éreztem volna, hogy baj történt, ha nincs ez a vizsgálat. Még a mellfájdalom és a hányinger is megvan, igaz csekélyebben... De azt hittem fokozatosan múlik el, mert már majdnem a 3. trimesztert betöltöttem (volna) :(
Kedves Kérdezõ! Megírnád, hogy mi volt? Mégis élt a babád? Sokszor hallok olyat, hogy elromlik a gép, vagy csak nem találják meg vele, mert gyenge a készülék... Nagyon remélem, hogy Veled is ez volt! Írj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!