Találatok a következő kifejezésre: A doki mondta 5 (70 db)

Iker terhességem volt vagy van. Most 14. héten járok. A dokim szerint 5 hetesen mindkét babócának már dobogott a szíve, majd a 13 héten a kombinált teszt alkalmával az ultrahangos doki azt mondta, hogy az egyik már nem él. Lehetséges ez?

Nagyon szomorú és csalódott lettem. Összehasonlítottam a képeket az első terhességemmel és most akkora a pocakom, mint az elsővel 24 hetesen. Lehetséges ez? Hiszen amelyik elméletileg nem él az nagyon picike. Mitől nő ennyire a hasam?Olyan sok minden kavarog a fejembe. Már arra is gondoltam, hogy benézett valamit az ultrahangos doki és lehet, hogy mégis él mindkét baba és szépen fejlődnek, aztán azért ilyen nagy a hasam. De olyan sok köztük a különbség. Az élő az 68mm volt a másik amelyik a doki szerint nem ad életjelet az pedig 14mm. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?

Minden terhesség más, a hasad se lehet ugyanakkora. Láttam én már olyan 15 hetest is, hogy azt hittem menten megszül, meg olyan 20 hetest is, hogy nem is látszott még mindig. Sajnos biztos nem nézte be az orvos. Persze, hogy lehetséges, hogyne lehetne lehetséges?
Hogy vagy? Van valami fejlemény?
Sajnálom hogy meghalt de tényleg örülj annak hogy nem akkor halt meg mikor már megszületett es ha megkérdezhetem hogy 1 vagy kétpetéjüek es milyen nnemûek??
Az ikres vagyok, talán 8-as. Bármi is lesz, gondolj arra, amit írtam, és te is. Egy nõnek velem együtt volt ikerterhessége, mint az enyém, olyan, 1 dokink volt. Neki ki is alakult a 20. héten, amitõl félt, a babákat meg kellett szülnie, meghaltak. Én annyira sajnáltam. Gondold el, hogy nem kívánta-e volna, hogy olyan helyzetben legyen, min te? Hogy nem baj, ha nem 2, de egészséges legyen az az 1! Gondolj erre, hogy az egyik mindenképp él, egészséges, semmi baja! Majd írd meg, hogy mi volt? De az a doki többet nem mondott? Hogy mi van ilyenkor? Hogy mi lesz? Nagyon átérzem a helyezetedet, én tavaly ilyenkor voltam terhes, és 2 hetente kellett uh-ra menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Majd, hátha megtudom írni neked, megkérdem az orvosomtól. NAgyon rendes mindenre válaszol.
Koszonom szepen, eleg gyorsan szivodott fel a 16. Heti uh-n mar nem lehetett latni, csak annyit montak, hogy az a terulet echo szegeny a mehembe. Sajnos nem tudom mi az pedig erdekelne. Kitartas es boldog babavarast :)
A kérdező hozzászólása: 23:03-as Nagyon sajnálom ami történt, akkor Te tudod, hogy most mit érzek. Gratulálok a kislányodhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Mennyi ideig tartott neked a felszívódás? CSak ultrahanggal ellenõrizték azt? Remélem holnap csinál a dokim ultrahangot és csak pozitív eredményekkel szolgál majd. Remélem a másikkal minden rendben van. Jaj már olyan jó lenne érezni, hogy mocorog, akkor azért egy kicsit megnyugtatna, hogy jól van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként meg az orvosokról csak annyit, hogy aki az ultrahangot csinálta a tök bunkó volt. Annyit mondott, hogy tudja, hogy ikerterhességet hord? Válaszom igen. Erre a doki: és azt is tudja, hogy az egyik már nem él? Hát erre én már nem tudtam mit mondani, csak sírtam és teljesen össze törtem, még jó hogy a barátnõm velem volt, és próbált vigasztalni, nyugtatgatni. Szóval nagyon megértõ és együtt érzõ volt a doki. Lehet, hogy neki ez mindennapos dolog, de nekem nem és engem nagyon szíven ütött. Azért talán lehetnének kicsit kíméletesebbek is, hiszen mégiscsak egy apró kicsi emberkérõl beszélünk akinek már dobogott a szíve! Szóval megtudom érteni, hogy mit érzel
A kérdező hozzászólása: 8/9. Gratulálok a babáidhoz és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked. Igen, arra próbálok gondolni, hogy tényleg így a jobb, mert ha ez késõbb történik, akkor sokkal rosszabb, akkor a másikat is jobban veszélyezteti, vagy ha mondjuk betegen születik. Csak nagyon fáj és nehéz beletörõdni, valószínû, hogy idõvel enyhülni fog a fájdalmam és könnyebb lesz. Azért kíváncsi vagyok mit mond a dokim holnap. A genetikai tesztem eredménye elméletileg negatív lett. Most próbálok koncentrálni és nagyon vigyázni a meglévõ egészséges picikémre, és csak abban reménykedek, egészségesen fejlõdik majd tovább.
nekem 10 hetesem halt el az egyik babam.. Semmit nem vettem eszre belole csak a 12. Heti uh-n mondta a doki :( felszivodott es semmilyen komplikacio nem lett kiveve annyi, hogy az AFP-m joval magasabb lett a kelletenel..genetikan kiderult, hogy az ikerterhesseg miatt. Ne ijedj meg, hogy ha veled is ez tortenik. Engem is ijesztegettek, hogy beteg a babam stb. Makk egeszseges kislanyom szuletett :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Persze, hogy örülök a megmaradt babára és lehetõ legjobban megpróbálok rá vigyázni, mert abba belehalnék, ha annak is valami baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Próbálom elfogadni, de nagyon nehéz. Az ultrahang után felhívtam az orvosom, azt mondta, hogy mivel még nagyon picike, ezért nem kell semmilyen mûtét, sem gyógyszeres kezelés, mert fel fog szívódni magától. Viszont a felszívódás miatt kockázatosabb a másik egészséges baba vetélése. Úgy hogy ha vérzek, akkor azonnal kórház. Kedden délután megyek a dokimhoz és remélem akkor csinál egy ultrahangot és akkor kiderülhet, hogy mi a helyzet pontosan. Ha tényleg úgy van, ahogy az ultrahangon látták, akkor csak remélem, hogy minden szövõdmény nélkül felszívódik hamar és a másikban nem okoz semmi problémát. Akkor szerintetek arra ne is gondoljak, hogy lehet, hogy hárman voltak és mondjuk az egyik elhalt és a másik kettõ meg szépen fejlõdik. Olyan azért lehet, hogy az egyik takarja a másikat és nem veszik észre?! A felszívódás meddig tart? Egyébként két hét múlva kell ellenõrzõ ultrahangra mennem, hogy hogy áll a felszívódás.
ha lenne rá lehetõségem elmennék egy újabb ultrahangra, nehezen bírnám ezt a bizonytalanságot
Sajnos ilyen elõfordul. Nem feltétlenül lökõdik ki az élettelen baba, szépen felszívódik, vagy betokolódik és nem okoz semmi gondot a terhesség alatt. A has mérete a többedik terhességnél jobban változik, mint az elsõ terhességnél. Próbáld meg elfogadni ezt az új helyzetet. Örülj ennek a babának.
"2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant." ?? Hogyan?
Szia, tapasztalatom nincs, de ha elhalt a magzat, akkor annak szerintem ki kéne lökõdnie. Egy ismerõsöm úgy járt, hogy 2 embrióból az egyik nagyon nagy görcsök és rengeteg vér kíséretében fogant. Azóta egy 2 éves egészséges kisfiú anyukája. Sajnálom, és kitartás!
Mi újság kedves Kérdezõ?
nincs mit tenni, várni kell
Szia! Sajnos nem tudsz mit tenni, ha a baba nem akar maradni akkor nem fog, de remélem ez nem így lesz!!Kitartás
Nagyon sajnálom! Sajnos nem tudsz semmit tenni, várj. Drukkolok!
nekem is ezt mondtak 2 kulonbozo orvos aki az uh-t csinalta, aztan kiderult h a terhesseg koraval tevedtek, es a baba megmaradt.ne add fel a remenyt
Ne aggódj! Nálam se tudják eldönteni hol is tartok pontosan. Szorítok!

Escapelle esemény utáni tablettát kaptam mivel hétvégén történt az óvszer balesetünk 1, 5 nap után tudtam bevenni. Nem voltam rosszul tőle kicsit érzem a hasam de ennyi. Mikor kell majd megjönnie? A doki mondta h összekavarhatja a ciklust.

Legjobb válasz: Összezavarhatja annyiban, hogy lehet "köztes" vérzésed pár nap múlva, ez azonban nem törvényszerû. Ettõl függetlenül ugyanúgy, rendes idõpontban kell megjönnie. Nálam pl. semmiféle mellékhatást nem okozott, pár napra rá vérzésem volt, majd a menstruációm is megjött a szokott idõpontban.

Összezavarhatja annyiban, hogy lehet "köztes" vérzésed pár nap múlva, ez azonban nem törvényszerû. Ettõl függetlenül ugyanúgy, rendes idõpontban kell megjönnie. Nálam pl. semmiféle mellékhatást nem okozott, pár napra rá vérzésem volt, majd a menstruációm is megjött a szokott idõpontban.

18 hetesen vettek tőlem vért AFP-re, és 2, 9 MOM lett az érték. Ez elvileg túllép a megengedett 2, 5-en, de a dokim azt mondta, hogy biztos azért több, mert nem a 16. héten volt vizsgálva és ilyenkor már nem az optimális értéket mutatja. Vélemények?

Legjobb válasz: Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!

Én anno, mikor mentem, mondtam a dokimnak, hogy nem akarom ezt a vizsgálatot, mert annyi rosszat olvastam róla. Mondta, hogy ne féljek, egyrészt õk se nagyon foglalkoznak már vele, az egész szakma a megszüntetésén ügyködik, mert elavult, és fejlettebb országoknál nincs is a protokollban. Másrészt azért se féljek, mert mi, az átlagemberek tudhatunk egy tól-ig határt, õk pedig egy ennél szélesebb skálát. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem már 13 hete volt ez, de úgy rémlik, hogy kétszeres értékig tekintik elfogadhatónak. Egyébként csak a betöltött 16. héten lehet mérni, elõtte és utána majdhogynem értelmetlen. Bízz a dokidban!
Szia! Én nagyon be voltam parázva az AFP eredménye miatt. Még a védõnõm is észrevette rajtam hogy tiszta zizi vagyok, ezért alaposan elbeszélgetett velem. :-) Tõle tudom, hogy ha a down-kórra van valami kis esély is, azt észrevették volna már a 12 hetes uh-on is. Nézd meg azt a leletedet. Nekem azon az NT: 1, 9mm Azt mondta a védõnõm hogy ezt kell nézni, mert ha 3 mm alatt van akkor nincsen semmi gond. Másrészt azzal is megnyugtatott és a lelkemre kötötte hogy akkor sincs semmi baj ha magasabb értéket mutat az AFP eredménye. Mert azt mondta hogy ez már egy nagyon elavult módszer, már akkor is téveset mutat ha csak 1 nappal késõbb veszik le mint kellene. Állítja hogy az is lényeg hogy hány kg-os nõnél nézik. Mert más eredményt kell nézni egy 50 kg-os nõnél és mást egy 85 kg-osnál. Csak ezt sehol nem veszik figyelembe pedig kellene. Mert így csak feleslegesen riogatják a kismamát. Én maximálisan elhittem a védõnõmnek mindent hisz már több mint 25 éve van a szakmában, nagyon jó szakember. És totál megnyugtatott mire már az uh-ra kellett mennem.
Az orvosnak tudnia kell.Valószínûleg az UH is rendben volt, azért nem küldött további vizsgálatokra.
nem értem miért 18 hetesen vették le kötelezõen 16 hetesen kelett volna azért adott fals értéket
Szia! Nekem 3.89 lett a korrigált MOM értékem. Megjártam két kórházat, mert riogattak, hogy ilyen magas értéknél nagyo-nagyon beteg lehet a baba (záródási rendelleneségek, ilyesmi), de az UH-ok alapján egészséges a baba. Lehet, hogy nálunk is bezavart a mensi idõpontja, mivel nem írtam fel a pontos dátumot (nem számítottunk babára :) ). Lehet, hogy nálam is volt vagy 1 hét eltérés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Remélem, hogy tényleg csak a késõbbi idõpont eredményezte ezt az értéket. Bár lényegében az UH eredménye felülírja az AFP eredményét, és aszerint a babámmal minden rendben! :) Azért csak késõbb lett levéve a vér AFP-re, mert a dokim pont akkor szabadságon volt! Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Lassan 1, 5 hetet késik a babám! A dokim azt mondta semmi probléma nincs, csak még nem akarja elhagyni a kuckóját: ) Biztos nincs semmi probléma? Engem nagyon idegesít!

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, hogy elso babanal gyakori a 2 hetes tulhordas, szoval ne izgulj! Eddig ugy nez ki, hogy nalunk is igy lesz, 2 nap mulva leszek 40 hetes, de meg semmi jel nincs arra, hogy barmikor a kozeljovoben szulnek. Ha a doki azt mondta, hogy minden ok, akkor tenyleg ne idegeskedj! Kitartas! :)

Nekem azt mondta a dokim, hogy elso babanal gyakori a 2 hetes tulhordas, szoval ne izgulj! Eddig ugy nez ki, hogy nalunk is igy lesz, 2 nap mulva leszek 40 hetes, de meg semmi jel nincs arra, hogy barmikor a kozeljovoben szulnek. Ha a doki azt mondta, hogy minden ok, akkor tenyleg ne idegeskedj! Kitartas! :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy elsõ baba, 20 éves vagyok!
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy nem lesz semmi probléma:) Köszönöm a választ, sok sikert neked! És gyönyörû kisbabát:) :)
Szia, én 10 napot hordtam túl, nem lesz semmi gond! Csak pozitívan! Könnyû szülést!Sok boldogságot, egészséget!
Szia sorstárs! :) Az én picim 4 napja "késik", de nálunk is minden rendben van, úgyhogy azt mondta az orvosom, hogy ne aggódjunk. Végülis egy kis emberkérõl van szó, nem a buszról, majd jön, amikor kell. Ha pedig bármi problémát észlelnek, akkor úgy is megindítják a szülést. Szerintem te se aggódj, a baba jól érzi még magát odabent! Ja, nekem azt tanácsolta az orvosom, hogy vegyek meleg fürdõt. Kérdezz rá az orvosodtól, hogy vajon nálad is segítene-e a meleg víz?! Én is nagyon izgulok már, hogy végre megszülessen:) Könnyû szülést és sok boldogságot a picihez!
A kérdező hozzászólása: Szia! Rendben van, rá fogok kérdezni...Már nagyon várjuk a picit:P...Kibújhatna már...Köszönöm hogy írtál, neked is sok boldogságot(és energiát:P) a picidhez!!!

Mennyire biztos? A doki azt mondta hogy cisztát lát, nem babát! Max.5 hetes terhes lehetek

Legjobb válasz: 5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.

5 hetesen már petezsákot látna a doki, persze ha tényleg annyi idõs vagy már. De ha a dokid cisztát látott akkor valószínû hogy ott tényleg ciszta van. Azért elég rutinosak már a mai dokik.
Én itt már olvastam olyat, hogy a cisztának egyszercsak elkezdett dobogni a szíve... Teszteltél már?
Szerintem tesztelj pár nap múlva reggeli vizeletbõl, ha nem erõsödik, akkor talán igaza volt a dokinak, de így is úgy is vissza kell menned, nem? Két hét múlva mindenképp látszana a szívhang, ha tényleg 5 hetes vagy most. Nagyon drukkolok. A második voltam :)
A kérdező hozzászólása: Van egy halom + tesztem, egy kicsit halványak.De sajnos azt hallottam hogy a cisztától is lehet + a teszt

A malacom 1, 5 hete beteg először tüdőgyulladásal kezelték joban lett tnap 1 másik doki is +vizsgálta és azt mondta szívnagyobodása van? Írt fel gyógyszert, de 1 másik doki ismink azt mondta, hgy ne adjuk még amig ezt EKG nm támasztja alá mit tegyek?

(+hallgata a tüdejét és a szívét és +tapodata)

Legjobb válasz: ez igazi malac vagy csak vmi gubbadt tengeri? Miért érzem, hogy az összes állatorvos nyerészkedni akar rajtad? A vizsgálatok meg ez az amez simán túllépik egy ilyen kis vakarék értékét. EKG vizsgálat egy malacon loooool. Szívnagyobbodás... Tüdõgyulladás...

ez igazi malac vagy csak vmi gubbadt tengeri? Miért érzem, hogy az összes állatorvos nyerészkedni akar rajtad? A vizsgálatok meg ez az amez simán túllépik egy ilyen kis vakarék értékét. EKG vizsgálat egy malacon loooool. Szívnagyobbodás... Tüdõgyulladás...
Az elõzõ válaszolónak üzenem, hogy remélem legközelebb ilyen kis "gubbadt tengerinek", meg "vakaréknak" fog újjászületni!!! Miért ér kevesebbet egy állat, ha kistestû??? Aki ilyeneket ír, az nem is ismeri õket !!!Akkor meg minek szólsz bele a témába??? Azt hiszed, mert kicsi, akkor neki nem lehet ilyen betegsége?? Õ is emlõs, mint mi, te csoffadt!!! Az meg megint más, ha tényleg csak át akarták verni a gazdit. No de ha neked van kisállatod, fontos neked az egészsége és nem vagy orvos, akkor nem tehetsz mást, hanem megnézeted és hiszel dokiknak. A kérdezõnek: http://www.tengericoci.hu, http://www.tboe.hu Itt sztem tapasztaltabb gazdik vannak, õk talán segíthetnek. Gyógyulást kívánok!
Azt ne mondd már nekem, hogy te nem örülnél ha nyamvadt tengerimalcnak születnél újra és mindenféle helyes csajok pátyolgatnak ide-ode :)
nincs malacod... amugy meg vágd le..
ha tengeri malac akkor meg a tengerbe a helye...
annyira undokok vagytok......nem ti vagytok ilyen helyzteben, de akkor sem kéne parasztkodni!!nektek nincs tengerimalacotok ezért nem tudhatjátok mennyi szeretetet tud adni, egy ilyen kicsi állat is. Én azt ajánlom hogy ne hadjátok békén az állatorvost amig nem csinálja meg az EKG-t és meg nem mondja hogy mi a baja a malackádnak.

Lehet 11 hónapos gyereket lámpázni? Zepteres infralámpára gondolok. Már több, mint 5 hete náthás és a dokik nem tudnak rá semmit adni. De nagyon köhög a takonytól és nem tud aludni. Azt mondták a Heim Pál-ban, hogy szívjam neki, majd elmúlik.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a doki, hogy nem lehet. Nem tudom, hogy próbáltad-e ,de létezik egy babyloof nevû kenõcs, ami kicsit javít a helyzeten. A mellkasára és a hátára lehet kenni, kicsit mentolos és elég jól csökkenti a köhögést éjszaka.

Nekem azt mondta a doki, hogy nem lehet. Nem tudom, hogy próbáltad-e , de létezik egy babyloof nevû kenõcs, ami kicsit javít a helyzeten. A mellkasára és a hátára lehet kenni, kicsit mentolos és elég jól csökkenti a köhögést éjszaka.
Szerintem sem lehet, bár az biztos meggyógyítaná szegényt.Nem igaz, hogy ha 5 hete tart, miért nem adnak neki valamit, hogy elmúljon.!Ne hagyd annyiban.

35 hetes uh. -n azt mondta a doki hogy a babám becsült súlya 3kg 45 dkg jó nagy lesz majdnem 5 kg-s ha így folytatja elpakolhatom az 56-os cuccokat?

Legjobb válasz: Azért várd meg míg megszületik. Ez csak becsült súly, elég nagy a tévedési arány. Azt pedig nem számolhatod ki, hogy 5 kg-os lesz. Lehet másik gép, másik doki tök mást mondana. Majd ha meglesz meglátod!!

Azért várd meg míg megszületik. Ez csak becsült súly, elég nagy a tévedési arány. Azt pedig nem számolhatod ki, hogy 5 kg-os lesz. Lehet másik gép, másik doki tök mást mondana. Majd ha meglesz meglátod!!
Én kérdeznék Tõled. Korábban is becsülték már a babád súllyát? Ha igen mikor mekkorára? Mert ha igen hasonlítsd össze az adatokat, könnyen lehet hogy nagyon elbecsülték... A barátnõm babáját becsülték 35 hetesen 3kg 10 dkg, 32 hetesen 2 kg 90 dkg És a 39. héten született 3kg 20 dkg-val.
Elõzõ vagyok, elírtam 36 hetesen volt a 2 kg 90 dkg.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen egyszer a 29.héten egy másik doki azt mondta hogy 1kg 80dkg-2kg körül mozgott akkor a drága. Egyébként köszi a válaszokat!
Hm..lehet, hogy mégis igaza lesz és nagy lesz?
A kérdező hozzászólása: :D :D :D Hááát elképzelhetõ :D de tényleg õ a második bébikém és érzem hogy õ nagyon nagy....
Szia! a második válaszoló vagyok. Szerintem nem kell anyira izgulni, a dokik az esetek nagy részében többre becsülik a súlyt. Szerintem 5 kg tuti nem lesz a babád. Azért könnyû szüést kívánok neked.

Olyan tanácstalan vagyok. Lassan 7hónapos a lányom, és még nem fordult át a hasára. Egész nap tornáztatom, de semmi. Doki látta 5 hósan, azt mondta semmi gond vele. Mirt nem fordul?

Amugy jár keze lába,és egész nap kacag,biztos rajtam,hogy egész nap vele foglalkozok.:)

Legjobb válasz: Az én lányom 6,5 hós, még véletlenül sem fordulna a hasára, ugyanis utálja. Nemrég kezdett el az oldalára fordulni, azóta állandóan "közlekedik". Igaza van a dokinak, semmi baja sem lesz attól, hogy nem fordul a hasára. (Én nem forogtam semerre, nem másztam, hanem ültem, majd elindultam, aztán mégsincs semmi bajom:) Ha nem szereti, akkor ne is tornáztasd. Ne erõltesd.

Az én lányom 6, 5 hós, még véletlenül sem fordulna a hasára, ugyanis utálja. Nemrég kezdett el az oldalára fordulni, azóta állandóan "közlekedik". Igaza van a dokinak, semmi baja sem lesz attól, hogy nem fordul a hasára. (Én nem forogtam semerre, nem másztam, hanem ültem, majd elindultam, aztán mégsincs semmi bajom:) Ha nem szereti, akkor ne is tornáztasd. Ne erõltesd.
Szia.Az én kisfiam 5-hónaposan fordult hasról hátra és 7 hónapos elmúlt mikor vissza is ment.Most lassan 10 -hós és nem mászik nem tud magától felülni.Én is meg voltam ijedve és mondtam az orvosnak mi a helyzet, azt mondta nincs vele semmi baj csak nehezebben tanul meg mindent.Nagy baba 11kg és 79cm és nagyon lusta, már nem izgulok te se ijedj meg minden baba más ütemben fejlõdik.Szerintem a te babád is ilyen majd idõvel menni fog minden!!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam.
Elõször is bocsi a válasz leértékeléséért. Az 1 éves kisfiam kontárkodott bele. Egyébként csatlakozom, az elõttem szólóhoz. 9 hósan még csak ült a babóm, ha felültettem, azon kivül semmi. Hiába pakoltunk elé játékokat, babausziba jártunk, tornáztunk, de semmi. Aztán egy hét alatt elkezdett kúszni, mászni és felülni. A következõ héten már kapaszkodva felállt, egy hónapon belül pedig már próbálkozott az egyedül menéssel. Ne aggódj, mindennek eljön az ideje.
Nállunk is hasonló a helyzet 9hós több mint 11kiló ül, na persze felülni meg hasizomból próbál ami nem megy, nem mászik, elõre billen a játékért és a hasán landol jár keze lába egy kicsit kuszik talán ha valami nagyon kell neki pl.a távirányitó.Én is ilyen lustácska voltam rám ütött.
Gratula!!!!!!
Csak ügyeskedjetek tovább, fõ a türelem.
Vannak kényelmes babák:-) A férjem anno 17 hónaposan még nem állt fel. Na akkor kezdtek aggódni a szülei de mondta a doki valószínû kényelmes neki hogy viszik mindenfelé és neki nem kell menni:-) Nyugi meglesz a fordulás csak késõbb! Nem láttam még olyan 2 éves gyereket aki ne tudni járni:-D és hasrafordulni:-)
A kérdező hozzászólása: Ma megfordult!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!