Találatok a következő kifejezésre: A doki mondta (927 db)

13 hetesen a doki mondta, hogy a méhlepény legszéle eléri a héhszájat. Nektek ez hogy alakult? A doki nyugtatott, hogy ez még "feljebb mehet", és nem lesz ezzel semmi gond, de én meg elég rettenetes dolgokat olvastam a méhszájnál tapadt méhlepényről.

Nagyon aggódom, bár a nálam nem teljesesn rajta van, hanem éppen eléri.

Legjobb válasz: HELLO még tényleg nagyon korai a terhességed ahhoz, h aggódj emiatt! a mhlepny tényleg vándorol. nekem elsõ terhességemnél elõször hétsó falon tapat, aztán a következõ vizsgálatnám már valamelyik tubasarokban stbstb...szoval még simán elvándorolhat ahogy a dokid is mondta. a terhesség végén van gond ha éri a méhszájat, annyi hogy akkor természetes uton való szülés kizárva, császároznak. nyugodj meg, nincs okod aggodalomra!reméljük legközelebb már máshol lesz:)

HELLO még tényleg nagyon korai a terhességed ahhoz, h aggódj emiatt! a mhlepny tényleg vándorol. nekem elsõ terhességemnél elõször hétsó falon tapat, aztán a következõ vizsgálatnám már valamelyik tubasarokban stbstb...szoval még simán elvándorolhat ahogy a dokid is mondta. a terhesség végén van gond ha éri a méhszájat, annyi hogy akkor természetes uton való szülés kizárva, császároznak. nyugodj meg, nincs okod aggodalomra!reméljük legközelebb már máshol lesz:)
Ne izgulj emiatt! Nekem mellsõ fali volt a lepény és nagyon mélyen tapadt, rálógott a méhszájra. A doki megnyugtatott, hogy feljebb fog menni, annyit mondott, ha elkezdenék vérezni, akkor SOS kórház. 27 hetesen bevállaltam egy horvátországi nyaralást, pedig még akkor is rálógott. Nem volt semmi probléma. A 29. héten már nem is érintette a méhszájat. 38. héten szültem, minden tökéletes volt! Nem lesz semmi gond, ne aggódj, ahogy nõ a pocakod, emelkedik feljebb a méhlepény is! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nekem is elérte a méhszájat a 12 héten, aztán a 18. héten ultrahangon még egy picit mindig rálógott, a következõ heti ultrahangon már jó helyen tapadt.
emiatt tényleg ne aggódj, ennyi idõs terhesen nekem is elérte, aztán késõbb már a melsõ falon tapadt, semmi gond nem volt belõle. Arra figyelj, hogy most ne erõltesd magad, és óvatosan a sexel (legalább is nekem anno ezt tanácsolták).
Végül mi lett?? Csak azért mert én is 13hetes vagyok és pont ez van nálunk is!!

Gyökérkezelés 'utóstádiumában' vagyok. A gyökerét tömte a fogamnak a doki. mondta, hogy ne harapjak, és vigyázzak a fogamra. Haraptam, lehet baj?

30 perc után lehetett enni, betartottam, kés?bb ettem, amikor kiment az érzéstelenít?.

Legjobb válasz: Semmi baj, nekem is úgy fájt gyökérkezelés utána fogam, hogy csillagokat láttam. Fordultam vissza félúton, mondta a doki, hogy felesleges volt, vegyek be fájdalomcsillapítót. Kivette a fájdalmat, másnapra nem is fájt annyira, harmadnapra elmúlt. Tehát egy kis fájdalom természetes, ne ijedj meg. Viszont ha valami baj van, akkor azt úgyis érzed és akkor menj vissza a dokihoz.

Semmi baj, nekem is úgy fájt gyökérkezelés utána fogam, hogy csillagokat láttam. Fordultam vissza félúton, mondta a doki, hogy felesleges volt, vegyek be fájdalomcsillapítót. Kivette a fájdalmat, másnapra nem is fájt annyira, harmadnapra elmúlt. Tehát egy kis fájdalom természetes, ne ijedj meg. Viszont ha valami baj van, akkor azt úgyis érzed és akkor menj vissza a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Ma még fájhat gyökértömés után a fogad, de ha holnapra erõsödik a fájdalom, menj vissza, mert ki kell venni a gyökértömést.
Nekem 8 fogam van gyökérkezelve, de soha nem fájt amikor készen volt vele a doki.
A kérdező hozzászólása: Még kell mennem egyszer.
Egy véletlen kérdés---re kattintottam és ez jött be. Szia. Remélem rendbe jössz.

A 35. hét után mennyi terhesvitamint ettetek? A doki mondta, hogy szedjem nyugodtan, de mennyit?

Köszönöm

Legjobb válasz: 2-3 naponta szedtem, mert a doki azt mondta hogyha mindennap eszem akkor nagy súllyal fog születni és a nagy súlyú babákat jobban szeretik császározni. A legvégén már csak 2* vettem be 1 héten.

2-3 naponta szedtem, mert a doki azt mondta hogyha mindennap eszem akkor nagy súllyal fog születni és a nagy súlyú babákat jobban szeretik császározni. A legvégén már csak 2* vettem be 1 héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Pedig azt mondják, nincs összefüggés a baba súlya és a vitamin szedése között!
én terhesség elejétõl napi 1 db ot szedek!36.héten vagyok
Elég régóta bizonyított tény, hogy a magzatvédõ vitaminnal semmi köze nincs a baba méreteihez. Tévhit, hogy ettõl lesz nagy a baba. Én végig szedtem a vitamint, minden nap, úgy voltam vele, hogy ártani biztos nem fog, és ha bármi problémát kivédhetek vele, akkor hülyeség lenne nem szedni. Neked sem tenne rosszat, ha a szervezeted fel lenne töltve vitaminokkal, a szülés utáni idõszakban szükség lehet rá. (vérszegénység a gyermekágyi folyás miatt stb)

Ez az első hónap, hogy foggátlót szedek és a dokim mondta, hogy a ciklusom első napján kezdjem, csütörtökön volt meg a 21. tabletta, de azóta nem jött még meg. Előfordulhat? Dokihoz menjek vele?

Ja és ha csütörtökön hagytam abba, akkor pénteken kezdjem a következ?t? Köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Menj gyorsan fogorvoshoz, csinaltass protkot, mert as foggatlo miatt kihullik az osszes fogad es nem no ujra!

Menj gyorsan fogorvoshoz, csinaltass protkot, mert as foggatlo miatt kihullik az osszes fogad es nem no ujra!
A kérdező hozzászólása: fogamzásgátlóra gondoltam-értelemszerûen ebbe a csoportba is írtam... nem gondoltam volna, hogy különösebb félreértések célpontja a megfogalmazásom :) :/

Anyukámnak mostanában magas a vérnyomása (190/124például) a doki mondta is vegyen vérnyomásmérőt és gyógyszert is változtattak neki, de azóta se jó neki és mit tehetne ellene?

Legjobb válasz: A gyógyszer beállítása nem két nap pl visszamehetne a dokihoz.Ilyen magas vérnyomással nem szabad marinéni által ajánlott módszerekkel próbálkozni!

A gyógyszer beállítása nem két nap pl visszamehetne a dokihoz.Ilyen magas vérnyomással nem szabad marinéni által ajánlott módszerekkel próbálkozni!
Lehet a gyógyszer nem jó, és másik fajta kell neki.Be kell állítani neki a gyógyszeradagját!!!
http://bolthely.hu/arcanum/id/00825_Bano_fokhagyma-galagonya.. (---próbálja ki ezt. Anya is szed vérnyomáscsökkentöt, de rátalátlunk erre a gyógyszernek nem minösülö szerre és azota már el is tudta hagyni a rendes gyogyszerét.Egy oróbát megér.
Le kellene fogynia (ha kövér), és sportolnia, ha normalizálódott a vérnyomása (amíg ilyen magas, eszébe ne jusson megeröltetni magát). Menjen vissza a dokihoz, mert ez már életveszélyes. Ha bármi szert akar szedni a gyógyszer mellé, azt is beszélje meg a dokival, mert ha a kettõt nem lehet együtt szedni, mert együtt nem úgy hatnak, mint külön-külön, akkor bele is halhat.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!anyukám 68 évesen letagadhatna vagy 10 évet és állandóan kertészkedik, kutya baja se volt, de lelki okok is beleszólhattak esetleg hogy most magas a vérnyomása, a fokhagymás módszert kipróbáljuk hátha segít!Mégegyszer KÖSZI!
A tanácsom az hogy addig ne törõdjön bele míg be nem tudják állítani a vérnyomását.Édesanyámnak volt ilyen problémája elõfordult hogy orvoshoz kellett vinni és vénás injekciót adtak neki hogy a 200-210es vérnyomását levigyék.Addig járta az orvosokat míg meg nem találták a neki leg megfelelõbb gyógyszert.Lehet hogy valakinek xy gyógyszer jó a másiknak nem.A lényeg hogy nem szabad annyiban hagyni, agyvérzés után már késõ.

13 hetes terhes vagyok és a dokim mondta hogy szedjek magne b6-ot de nem merem bevenni mert a sogórnőm is rosszul lett tőle! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha a dokid ajánlotta neked és nem a sógornõdnek, akkor vedd be mindenképpen! Nem is biztos , hogy te is rosszul leszel.

Ha a dokid ajánlotta neked és nem a sógornõdnek, akkor vedd be mindenképpen! Nem is biztos , hogy te is rosszul leszel.
Szerintem se biztos, hogy te is rosszul leszel. Én sima B6-ot, szedek, de ismerek olyat, aki a magneB6-ot szedi és nincs rosszul tõle.
Ha az orvos mondja, szedd be szerintem. Nem feltétlenül leszel te is rosszul tõle. És jó a görcsökre. Boldog babavárást! Egy 14 hetes kismama
szia!29 hetes kismama vagyok , és nagyon sokmindenre allergiás, több gyógyszerre is! Napi 3x3 MagneB6-ot szedek és semmi bajom tõle! Nem vagyunk ugyan egyformák, de tudod a negatív gondolkodás elõidézi a bajt! nem leszel tõle rosszul és kész!!! :) Szerintem ha az orvos ajánlotta vedd be nyugodtan! És még a lábam sem fog késõbb görcsölni! :) Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: naqyon köszi a válszokat!Megnyugodtam! Nektek is jó babavárást

Ma voltam 12. uh-on. Látom a papíron is, hogy a placenta a mellső falon alsó pólusánál kis bevérzés látható. A dokim mondta, hogy nem kell megijednem. Mitől alakulhatott ki ez?

Volt már valakinek ilyen problémája? Nyugtassatok meg kérlek!

Legjobb válasz: Ha az orvos azt mondta,hogy nem kell aggódni,akkor ne stresszelj.Én arra gondolok,hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.

Ha az orvos azt mondta, hogy nem kell aggódni, akkor ne stresszelj.Én arra gondolok, hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.
Miért nem a dokidat kérdezted meg errõl? Miért laikus embereket?

Sógornőm 12 hetesen otthon elvetélt, kicsúszott a baba is. Sokkos állapotban felhívta a dokit, hogy mit tegyen. A doki mondta, hogy vigyék be. Más is járt így, hogy be kellett vinnie a kórházba a magzatot?

Legjobb válasz: Azert kell bevinni, mert veszelyes biologiai hulladeknak szamit, barmilyen szomoru is ezt kimondani. Masresz a magzatot megvizsgalhatjak, hogy kideruljon, mi okozhatta a vetelest. Harmadreszt pedig nem art tudni, hogy maradtak e bant magzati szovetek.

Azert kell bevinni, mert veszelyes biologiai hulladeknak szamit, barmilyen szomoru is ezt kimondani. Masresz a magzatot megvizsgalhatjak, hogy kideruljon, mi okozhatta a vetelest. Harmadreszt pedig nem art tudni, hogy maradtak e bant magzati szovetek.
Szia, sajnos velem is ez történt, én bevittem magammal a magzatot, mert biztosra vettem, hogy megvizsgálják õt is. Azt hiszem, nem vizsgálták meg; de utólag (ahogy lassan felocsúdtam a sokkból) utánaolvastam, kérdezgettem és azt a felvilágosítást kaptam, hogy gyakran megvizsgálják... Szerettem volna tudni, hogy miért történt, beteg volt-e, tényleg fiúcska volt-e, ahogy gondoltam - sajnos ezek nem derültek ki. Sok erõt kívánok a sógornõdnek, nehéz idõszakot él át és nehéz lesz a következõ tehessége is a félelem miatt, de ismeretlenül is gondolok rá... Hallgassátok meg, ha mesélni akar ról - nekem ez hiányzott utólag :-( Szeretettel: Magdi
Miért otthon mit csinálna vele? Nyilván be kell vinni, egy halottat nem hagysz csak úgy itt ott tök mindegy, hogy mekkora. Nem értem a kérdést.
ÕSzinte részvétem, R.I.P. a sógornõdnek. Kórházba van olyan, ahol babát elégetik vagy eltemetik asszem. 12.hét már magzat szivhang, minden van
nagyon sajnálom
Sajnos én is így jártam a 15. héten.Nem hívtam senkit azzonal a kórházba siettünk.Se görcs se vérzés , a baba meg lógott a köldökzsinóron.Borzasztó volt.Elküldték szövettanra a magzatot, nem találtak semmit a "miértre".
A kérdező hozzászólása: Rettenetesen sajnálom Kedves "Utolsó"! Nem is tudom, hogy lehet ezt feldolgozni... :'(
Kösz az együttérzést.Elsõ baba lett volna.Állitolag majd akkor fog enyhülni a fájdalom , ha a következõ babát fogom a kezemben tartani.(dolgozunk rajta)
A kérdező hozzászólása: Drukkolok nagyon, sikerülni fog!!! Annál csodásabb érzés nincs is, mikor a kezedbe tarthatod a gyermeked! :)

17hetes 5napos pocakos vagyok első babámat várom. A második afp is alacsony lett és a dokim mondta nem úszom meg a magzatvíz mintavételt. Félek tőle és nem szeretném ha baja lenne a babámnak. Aki járt hasonló cipőben mit tudna tanácsolni?

az afp-m 0,81 lett hétf?n megyek genetikai uh-ra 26-án meg a barossba a downkór sz?résre:(.

Legjobb válasz: Szia! A 0,81 nem alacsony!! Nekem 0,69 lett és a genetikus orvos is azt mondta, hogy rendben van, igaz az uh-os felvételt is hozzánézte. Én nem engedném a magzatvíz vizsgálatot, ha csak az afp miatt végeznék. De neked még csak ezután csinálnak uh-ot, azokból az értékekbõl lehet, hogy az orvos is másként fog dönteni. Minden jót!

Szia! A 0, 81 nem alacsony!! Nekem 0, 69 lett és a genetikus orvos is azt mondta, hogy rendben van, igaz az uh-os felvételt is hozzánézte. Én nem engedném a magzatvíz vizsgálatot, ha csak az afp miatt végeznék. De neked még csak ezután csinálnak uh-ot, azokból az értékekbõl lehet, hogy az orvos is másként fog dönteni. Minden jót!
Szia mielõtt megszúratnád a hasad, csináltass Quartett tesztet! Lehet, hogy ott jó lesz az eredményed, és akkor nem kell magzatvízmintát venni, egy vérvétel mégis humánusabb... http://www.downszures.hu
szia. nekem 0.65 lett, és sehova nem küldtek, mert nálunk 0.5-ig jó....
Ha ilyen majrés az orvosod, és még ráadásul téged is idegesít, akkor válts, mert lesznek még vizsgálatok, nem hiányzik nektek, hogy mindig beparázzon valami miatt.
Szia! Nekem anno 0, 82 lett az Afp-m. Engem is beutaltak a Barossba. Egész éjszaka nem aludtam az idegességtõl. A neten böngésztem hajnalig, és olyan cikkeket találtam, amiben komoly orvosok írták, hogy az Afp vizsgálat egy idejétmúlt baromság!! A Barossban az orvos nem is értette, hogy mit keresek ott, a 0, 82 nem alacsony, ahogy elõttem is írták már. Azért küldözgetnek csak, mert félnek, hogy ha mégis gond lesz, akkor feljelented a kórházat. Mindenki fél az eü-ben, nem mernek felelõsséget vállalni semmiért, inkább "továbbpasszolnak". Nem lesz semmi baj, ne aggódj. De a Barossba vigyél magaddal kaját, innivalót, és olvasnivalót, mert minimum fél napot fogsz ott várakozni, rengetegen vannak. Az amniocentézisre nem kötelezhetnek, de hidd el, ez szóba sem fog jönni, mert a genetikai uh-d jó lesz. Boldog babavárást!
Nálunk 0, 8-2, 5 ig jó az Afp, de hallottam már többektõl akiknek 0, 6-0, 7 lett hogy az is teljesen normális volt, szerintem egy jó ultrahanggal meg kéne nézetned, én nem kérnék addig amniocentézist. Üdv: 19 hetes kismami
AFP eredményét illetõen: kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Ezt találtam neked a neten, tehát simán beleférsz a normál értékbe.
A kérdező hozzászólása: Igen én is utána néztem, de akkor a dokim miért idegesít és küld el felesleges vizsgálatokra? köszi a választ
A kérdező hozzászólása: ugy lett a második afp, hogy dec 29és jan. 5között volt az az idõ amikor le lehetett venni az afp- akkor a védõnöm lekérte telefonon az eredményt majd utána a dokim szerint meg kellett ismételnem jan. 7-én aminek ma kérdezték le az eredményét ma beszéltem a dokimmal és mondta jeletkezzek be a baross u. kórházba. remélem a hétfõi genetikai uh vizsgálaton jobb híreket fogok kapni.
Én a korom miatt bevállaltam a magzatvízvizsgálatot. Pedig a vérvétel eredménye jó lett. Csakhogy éppen ebben az idõben egy anyukának, akinek a négyes tesztje jó lett Down-os babája született, mert annyira félt a megzatvízvizsgálattól...Szóval, abszolút korrekt volt mindenki a vizsgálat során, semmilyen fájdalmat nem éreztem, a babára is vigyáztak, feküdtem utána 1 napig. A vetélés kockázatáról a genetikus annyit mondott, hogy teljesen egészaséges normális terhességnél is fennáll a vetélés 1 %-nak kockázata.

Félnem kell? A 19. heti uh-on azt mondták, hogy a méhlepényem a hátsó falon mélyen tapad, a 23. heti uh azt irták fundusban. A 23. heti uh után a dokim mondta, hogy vigyázzak magamra mert előfordulhat vérzés, de térjünk vissza a 30-32. héten.

De ha fundusban van akkor jó nem?Nem lehet,hogy 3-4 hét alatt arrébb csúszott?Ha hátsó fali az jelent valamit a szülésnél?

Legjobb válasz: Jelenleg a méh felsõ részében van,sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól,h pontosítsa,h mit jelent...de ha óvatosságra intett,akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)

Jelenleg a méh felsõ részében van, sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól, h pontosítsa, h mit jelent...de ha óvatosságra intett, akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)
éppen tegnap tettem fel ezt a kérdést:) nekem tegnap mondták, 21.hétben, hogy hátsó falon, mélyen tapadt. nekem a dokim annyit mondott hogy ha vérzés van akkor azonnal hívjam, egyébként csak a szex legyen óvatosabb. úszhatok, mozoghatok, dolgozhatok tovább. tegnap kicsit utána olvasva megnyugodtam, a mélyen tapadás nem azt jelenti hogy beleér a méhszájba, az lenne a veszélyesebb amikor pihenni kell. most megyek 9-re a védõnõmhöz, ha hallok v, mi érdekeset, akkor napközben megírom Neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, várom!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:de akkor miért nem a 23.hetit nézi miért a 19. hetit.Elvileg a 23. heti már jó helyen van de azt figyelembe sem vette.
Nekem is mélyen tapadt, eltiltottak a szextõl :( Azóta már jó helyen van, de sokkal jobban vigyázok magamra.
Nekem is mélyen tapadt, de 2 hét alatt feljebb húzódott (legalább is ezt mondták:) , pihennem kellett, de azt mondta a doki, h ezzel már nem lesz baj- remélem. S reméljük veletek is minden rendben lesz. A dokit meg kérdezd nyugodtan, sajnos valamelyik magától nagyon keveset mond:(
Végig mélyen tapadt!Semmi eltiltás semmi probléma nem volt egészséges gyönyörû nagy legényt hoztam a világra Üdv :5 hónapos nagyfiu anyukája!!
aki voltam ma védõnõnél... jeletkezem :) megnyugtatott, semmi gond. kicsit óvatosabban a szex-el, még a 28.hétig is van ideje távolodni. (illetve valójában nem a lepény mozdul, mert az már megtapadt, hanem ahogy nyúlik mint egy lufi a méh, úgy a távolság is nõ.) csak akkor nem engednek szülni, ha belelõg a méhszájba, de mivel ez most sem áll fenn, talán nem is fog:) a mélyen tapadt csak azt jelenti hogy közel van. a hátsó falon egyébként az a jobb :) , és azért nézik meg hogy ha pl. valami miatt hirtelen kell császározni, az elöl tapadtnál tudni kell, mert nem lehet átvágni. én ennyivel lettem okosabb és sokkal-sokkal nyugodtabb. nincs okunk aggodalomra :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az én dokim és a védõnõm sem magyarázta el, hogy mi a szitu is valójában.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!